Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 49 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-16, 20:34   #1441
ada32
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Amelio177 Gratuluje..�� ważne ze juz po wszystko i malutka zdrowa..

Ritko jak palcem smyrasz młode po bródce po ustach to otwiera buziulkę??..włóż paluszek opuszkiem do gory maluszkowi do ust i spróbuj wyczuć czy młody ma odruch ssania..czy języczek otula palec ..czy języczek zakrywa dolne dziaselka..??..cwicz z nim właśnie w taki sposób..po takich ćwiczeniach będzie łatwiej z piersią..ja wiem ze przystawia sie dziecię do piersi a nie odwrotnie...ale tez wiem ze są sytuacje ze trzeba dziecku pomoc i jednak scisnac sutek ..zmusić dziecko do otworzenia buziulki(głaskając po usteczkach..brodce) i włożyć dziecku w dzióbek..

Ważna jest tez atmosfera..pelen spokój mamy i totalny luz..zdenerwowanie mamy bardzo udziela sie noworodkom..opanowaniem zdzialamy więcej..jesli widzimy ze dziecko zle zlapalo sutek np..mlaska..albo chwycił tak ze boli..nie pozwólmy na dalsze ssanie..takie ssanie bo to zaburzy zupełnie technikę..nalezaloby przerwać karmienie wkładając do kącika ust malucha maly palec i wyciągnąć sutek..wziąć dzidziulka do odbicia np na ramie ..dac buziaka ..przytulic i ponownie spróbować przystawić..

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2015-10-16 o 20:44
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 20:43   #1442
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Ritko zapomniałam jeszcze o jednym..poproś pediatre lub położną o sprawdzenie wędzidełka..czasem jest to ogromny problem przy chwyceniu sutka..po podcieciu dziecko chwyta bez problemów..nawet wklęsłe brodawki...no i możesz jeszcze spróbować takie male co nieco dla bobo..posmarowac sutek glukozą niektore dzieci rzucają sie na pierś i ciągną aż milo...

No i chciałam cos sprostować..kapturki tak jak butelka troche zaburza technikę ssania..ale jest lepsze wyjście tymczasowe niż butla..bo przynajmniej stymuluje laktecje😊...
tak, dzieciaczkowi obok robili zabieg wedzidelka. I rzeczywiscie obrot o 180stopni. Zapytam pediatre jutro na obchodzie.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 20:50   #1443
Amelie04
Zakorzenienie

A ja nie wiem co robic. Siedziec i czekac na wyrok czy szukac kogos kto zrobi mi CC. Tylko jutro sobota to sobie moge pogwizdac ...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

O ranyy.. Tz nagadal w pracy, ze dzis rodze i od rana telefony sie urywają. Ja oszaleje.
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 20:55   #1444
emylka86
Zakorzenienie

Ado a dzieciątko co ma problem z wędzidełkiem mimo to będzie ładnie ssać przez nakładkę?
mój mały jak łapie cyca to z reguły zaraz puszcza i tak łapiąc i puszczając karmimy się 15 minut po czym już nie chce za chiny otworzyć buziolka ;/

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:21   #1445
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Mam nadzieję że wyniki będą lepsze i wrócicie do domku. Wubudzaj, to ważne i trzymaj się dzielnie!!!!!!

Czemu leżeć? Tylko do ktg ewentualnie przecież.

---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Amelia to normalne że tuż przed terminem masz łożysko III stopień, nie martw się tym. Masz jeszcze 2 tygodnie żeby urodzić, wyluzuj. Niepotrzebnie się nakręciłaś że urodzisz wcześniej i dlatego ci tak psychika teraz siada...
Leżeć pod KTG, to miałam na myśli. Jak dla mnie to była najgorsza część porodu, będąc aktywną w różny sposób jakoś sobie radziłam.
Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Jak tu sie nie nakrecac, jak lekarz juz we wrzesniu mowil, ze do 9 pazdziernika na pewno urodze a teraz idzie sobie na urlop i ma mnie gdzies.
Czemu lekarze zawsze zwiastuja porod przed tp?
Ja już po tej ciąży jestem pewna, że nie uwierzę w żadną przepowiednie lekarza odnośnie terminu porodu. Biorąc pod uwagę, że żadnemu z naszych lekarzy się nie udało przewidzieć ( moja lekarka prowadząca przynajmniej nic nie wróżyła ) i tego co mnie ostatni badał mówiąc, że jeszcze bardzo daleko a niecałe 48h później tuliłam Wiktora.

Cytat:
Amelio177 Gratuluje..�� ważne ze juz po wszystko i malutka zdrowa..

Ritko jak palcem smyrasz młode po bródce po ustach to otwiera buziulkę??..włóż paluszek opuszkiem do gory maluszkowi do ust i spróbuj wyczuć czy młody ma odruch ssania..czy języczek otula palec ..czy języczek zakrywa dolne dziaselka..??..cwicz z nim właśnie w taki sposób..po takich ćwiczeniach będzie łatwiej z piersią..ja wiem ze przystawia sie dziecię do piersi a nie odwrotnie...ale tez wiem ze są sytuacje ze trzeba dziecku pomoc i jednak scisnac sutek ..zmusić dziecko do otworzenia buziulki(głaskając po usteczkach..brodce) i włożyć dziecku w dzióbek..

Ważna jest tez atmosfera..pelen spokój mamy i totalny luz..zdenerwowanie mamy bardzo udziela sie noworodkom..opanowaniem zdzialamy więcej..jesli widzimy ze dziecko zle zlapalo sutek np..mlaska..albo chwycił tak ze boli..nie pozwólmy na dalsze ssanie..takie ssanie bo to zaburzy zupełnie technikę..nalezaloby przerwać karmienie wkładając do kącika ust malucha maly palec i wyciągnąć sutek..wziąć dzidziulka do odbicia np na ramie ..dac buziaka ..przytulic i ponownie spróbować przystawić..
A jak namówić brzdaca do otworzenia dziubka? W większości przypadków mój sam pięknie rozdziawia, ale jak już przysypia to nie umiem go nakłonić i wolę skończyć i dać tz do odbicia - najwyżej pokarmimy 2 raz.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
A ja nie wiem co robic. Siedziec i czekac na wyrok czy szukac kogos kto zrobi mi CC. Tylko jutro sobota to sobie moge pogwizdac ...

---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

O ranyy.. Tz nagadal w pracy, ze dzis rodze i od rana telefony sie urywają. Ja oszaleje.
Nie kłaść się do szpitala w środę tylko ewentulanie tydzień po terminie i w między czasie próbować kombinować CC. Masz jeszcze tydzień. Agatka Ci napisała gdzie iść.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:25   #1446
ada32
Wtajemniczenie

Nie wiem czy mi wyjdzie teraz pisanie..cos zepsulam w telefonie i nie potrafię przelaczyc na wersję mobilną 😏..ech

Emylko..jesli jest problem z wędzidełkiem to lepiej to skorygować..aczkolwiek przez kapturki mogloby sie udać ponieważ nie jest tyle ssany co przygryzany..skoro maluch próbuj chwytać i puszcza i znów probuje to warto skorygować szybciutko po maly walczy ale bardzo mu to przeszkadza w ssaniu i pewnie dlatego sie poddaje..

Niud..ssaczki zazwyczaj otwierają swoje słodkie buźki jak im po ustach palcem lub samą bradawka jeździmy..czasem można podszczypac bródkę..poglaskac policzek..no i jak juz kciukiem na tych ustkach będziesz mu grała powiedz glosne "aaaaa"..😁 zartuje oczywiście..spróbuj po usteczkach i bródce powinno dziecię buziulkę otworzyć 😘

W

G
Stary 2015-10-16, 21:33   #1447
krolewna1986
Wtajemniczenie

Amelka wielkie gratki !!!

Sorki że się nie odzywam, ale mam kryzys od wczoraj, stresuje się tą pępowiną i w ogóle się boję o maluszka..

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 21:35   #1448
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie wiem czy mi wyjdzie teraz pisanie..cos zepsulam w telefonie i nie potrafię przelaczyc na wersję mobilną 😏..ech

Emylko..jesli jest problem z wędzidełkiem to lepiej to skorygować..aczkolwiek przez kapturki mogloby sie udać ponieważ nie jest tyle ssany co przygryzany..skoro maluch próbuj chwytać i puszcza i znów probuje to warto skorygować szybciutko po maly walczy ale bardzo mu to przeszkadza w ssaniu i pewnie dlatego sie poddaje..

Niud..ssaczki zazwyczaj otwierają swoje słodkie buźki jak im po ustach palcem lub samą bradawka jeździmy..czasem można podszczypac bródkę..poglaskac policzek..no i jak juz kciukiem na tych ustkach będziesz mu grała powiedz glosne "aaaaa"..😁 zartuje oczywiście..spróbuj po usteczkach i bródce powinno dziecię buziulkę otworzyć 😘
Dzięki, no właśnie jak tak robię i nie otwiera to kończymy karmienie, widać tak ma być. Jakby był dalej głodny to by rozdziawiał paszcze bo wiem, że potrafi ))
Stary 2015-10-16, 21:42   #1449
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Leżeć pod KTG, to miałam na myśli. Jak dla mnie to była najgorsza część porodu, będąc aktywną w różny sposób jakoś sobie radziłam.

Ja już po tej ciąży jestem pewna, że nie uwierzę w żadną przepowiednie lekarza odnośnie terminu porodu. Biorąc pod uwagę, że żadnemu z naszych lekarzy się nie udało przewidzieć ( moja lekarka prowadząca przynajmniej nic nie wróżyła ) i tego co mnie ostatni badał mówiąc, że jeszcze bardzo daleko a niecałe 48h później tuliłam Wiktora.

A jak namówić brzdaca do otworzenia dziubka? W większości przypadków mój sam pięknie rozdziawia, ale jak już przysypia to nie umiem go nakłonić i wolę skończyć i dać tz do odbicia - najwyżej pokarmimy 2 raz.

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Nie kłaść się do szpitala w środę tylko ewentulanie tydzień po terminie i w między czasie próbować kombinować CC. Masz jeszcze tydzień. Agatka Ci napisała gdzie iść.
To juz jest chyba za pozno zeby cokolwiek tam zalatwiac. Mam tam 70km a jutro sobota. Dopiero w poniedzialek bym sie umowila na wizyte, zanim wizyta to ja juz zaczne rodzic ... Sam lekarz powiedzial ze zanim zzo to bede musiala sie troche pod oxy pomęczyc
Stary 2015-10-16, 21:46   #1450
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:

dziękuję, muszę w takim razie to sprawdzić...

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość

Sorki że się nie odzywam, ale mam kryzys od wczoraj, stresuje się tą pępowiną i w ogóle się boję o maluszka..
kochana wierzę, że się boisz, ale wierzę też że będzie wszystko w porządku. trzymam za was kciuki.

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-10-16, 22:10   #1451
niud
Wtajemniczenie

Cytat:

Kochana - wszystko będzie dobrze
Stary 2015-10-16, 22:24   #1452
Doorisska
Rozeznanie

Cytat:
Gosiu bidulko trzymaj się..jak będziesz wybudzac i karmić co chwilę to szybko sie unormuje..zobaczysz. ..nawet po dobie poprawią sie wyniki tylko bądź konsekwentną i nie pozwalaj malej spać dluzej niż dwie godzinki..😚

Dorisko zapytam ..bo widzę wolę walki..czy jest ktoś kto pomaga Ci w tej walce o kp..?albo może ktos mógłby Ci pomoc??...

Amelio a Ty..moze pomyśl o "przyjaciółce"ktora użyczy dużo wyparcia przy porodzie😚 (doula)...dlaczego nie dopuszczasz myśli ..ze poród kolejny jest łatwiejszy..fajnie dla Ciebie by bylo ..gdybyś odpoczęła i zrelaksowala sie w ogóle nie myśląc o porodzie i na siłę go wywoływać..troszkę więcej luzu a porod w swoim czasie rozpocznie sie i wierze ze będzie o połowę lżejszy niż pierwszy😊..a tyle to już wytrzymasz...😉 (pomyśl o douli..ja jeszcze certyfikatu nie mam ale juz kursuje😉..mam nadzieje ze w przyszłym roku "ogarne" takie panikary jak ty&#128521
Tż się stara jak może. Dieta, herbatki, kawa zbożowa... Próbował mi małego do stawiać, ale masakra... Jedynie co to jest szansa na odciaganie

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
AMELIA177 URODZIŁA !

wiadomość z fcb:

"Urodzila sie nasza Amelka 16.10.2015; 3860 kg, 60 cm. W skrocie przezylam wczoraj 2 porody 12 h mega skurczy z oksytocyna i innymi super ciazowymi wspomagaczami... Rozwarcie do 8 cm a potem szybka decyzja o cc. 3 dni praktycznie bez jedzenia... Ehh...opisze szczegoly pozniej, ale chyba mialam najgorszy porod na forum... Dobrze ze malutka zdrowa 10/10. Tez tak umieralyscie z bolu po ranie z cc?"
Biedna. Przeżyła to co ja... Podwójny poród. Tylko ja ciut dalej. 10 cm i już parte...

No i gratulacje ))))

Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-16, 22:34   #1453
88maggie88
Wtajemniczenie

Amelia gratulacje! !

W końcu tulisz juz córeczkę i poród masz za sobą
Stary 2015-10-16, 22:40   #1454
olibar
Raczkowanie

Gratulacje Amelia ))

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 22:41   #1455
ada32
Wtajemniczenie

Dorisko..super ze mąż pomocny👏 brawa dla niego..

Doris czy oprócz dużych piersi masz tez duże otoczki ..czu sutek jest plaski czy jednak nie..czy próbowaliście przez nakładki??..

A próbowałaś zabawy z młodym na golaska..jak będzie najedzony..po odbiciu ..poloz sie wygodnie ..zrelaksuj sie i potraktuj to jak milutką zabawę..poloz małego na brzuszku na Twoich piersiach..pozwól mu na "wachanie"Ciebie..na zlizywanie kropel mleka z sutków..(wyciśnij troszkę)..przytulaj ..glaskaj go..masz duży biust to milo mu będzie pewnie na mieciutkiej i cieplutkiej mamie poleżeć ..byc może zainteresuje sie sutkiem i pociągnie jak trzeba..zycze Ci tego😚

Fajnie by bylo gdybyś tez skorzystala z pomocy dobrej laktatorki ..takiej co w domu pomaga przystawić..

W

G
Stary 2015-10-16, 22:41   #1456
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Agatko nie mam umowionej wizyty to jak pojade.. Poza tym jutro sobota. Watpie zeby zrobil CC jak ni z gruchy ni z pietruchy przyjade...
Prywatna wizyte masz tego samego dnia chyba po 15 przyjmuje zreszta powiesz ze rano chcesz to i rano Cie przyjmie
idziesz prywatnie i nie sciemniasz... mowisz ze jestes juz po TP i chcesz miec cc bo mialas traumatyczny porod on jest naprawde do dogadanie sie. Nic juz do stracenia nie masz a moze akurat sie uda

Cytat:
AMELIA177 URODZIŁA !

wiadomość z fcb:

"Urodzila sie nasza Amelka 16.10.2015; 3860 kg, 60 cm. W skrocie przezylam wczoraj 2 porody 12 h mega skurczy z oksytocyna i innymi super ciazowymi wspomagaczami... Rozwarcie do 8 cm a potem szybka decyzja o cc. 3 dni praktycznie bez jedzenia... Ehh...opisze szczegoly pozniej, ale chyba mialam najgorszy porod na forum... Dobrze ze malutka zdrowa 10/10. Tez tak umieralyscie z bolu po ranie z cc?"

o 100g mniej niz moja ale wielkie dzieci sie rodza gratulacje
Masz pierwsza dobe to boli pozniej przestanie , mnie teraz strasznie boli jak na okres czuje jak sie kurczy macica od KP

Cytat:

ja nie wiem po co gadac jak wy nawet nie macie umowionego terminu , bedziesz rodzic jak sie zacznie albo jak ktos robi cc.

Cytat:
To juz jest chyba za pozno zeby cokolwiek tam zalatwiac. Mam tam 70km a jutro sobota. Dopiero w poniedzialek bym sie umowila na wizyte, zanim wizyta to ja juz zaczne rodzic ... Sam lekarz powiedzial ze zanim zzo to bede musiala sie troche pod oxy pomęczyc
Moze wcale nie urodzisz i bedziesz chodzi tyle co slon musisz wrzucic na luz napewno na dniach urodzisz , drugi nie musi byc wcale taki jak pierwszy moze Tomcio wyskoczy szybko nic nie bedzie bolec.
A jak naprawde az tak sie boisz jak opowiadasz to ja bym nawet 600km przejechala jezeli bylo by chociaz mala szansa na CC nie mozna wszedzie widziec problemu.
Wiem ze prawie wszystkie juz urodzily ale zobacz ze wiekszosc dziewczyn przenosila
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-16, 23:45   #1457
emylka86
Zakorzenienie

I zapadła cisza. Nic ide spać, za godzinę pewnie i tak będziemy cycać

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-10-17, 00:10   #1458
olibar
Raczkowanie

Dobrej nocki

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 01:37   #1459
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
Ado a dzieciątko co ma problem z wędzidełkiem mimo to będzie ładnie ssać przez nakładkę?
mój mały jak łapie cyca to z reguły zaraz puszcza i tak łapiąc i puszczając karmimy się 15 minut po czym już nie chce za chiny otworzyć buziolka ;/
Wiesz obok mnie na sali jest dziewczyna ktorej maluchowi podcieto wrdzidelko. Zabieg noe trwal 5 min. Maly nie plaksl od razu do piersi i zjada juz 75 ml na raz a wazy ledwo 2000g ten zabieg nardzo duzo. Jej dal . Dodatkowo dziewczyna po cesarce jest
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 02:06   #1460
AgatkaSz
Wtajemniczenie

My pobudka na cycka i poszla chyba kupa ale musialam dac jej na chwile pociumcac bo rozdarta strasznie
Stary 2015-10-17, 04:42   #1461
kasia_aa
Zadomowienie

A ja nie moge spac od 3:/ bede chodzic do tylu jutro. Probowalam rozkminic czemu nie moge sie zalogowac na tel. Na wizazu i sie udalo:-D ale tylko przez przegladarke
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 08:06   #1462
mala29lll
Zakorzenienie

Tosiunia kochanie współczuję tych nie fajnych przeżyć MAm nadzieję, że dziś będzie poprawa. Trzymam mocno kciuki za CIebie i Kluseczkę

Małpka chyba Ty mi pisałaś o piżamce, że śpisz w normalnych i podciągasz do góry. No i tak można tylko jak mnie już w brzucholka zimno to co dopiero zimą. Dlatego chcę taką do karmienia specjalną albo taką normalną rozpinaną od góry.

Któraś tu chciała żebym napisała opinię jak kupię to nie ma sprawy Napisze jak przyjdzie. Zamówiłam tę http://allegro.pl/taro-pizama-damska...589714095.html. Musiałam kurde wziąć L, bo w M bym cycek pewnie nie zmieściła. CIekawe czy spodnie mi nie będą leciały z tyłka

Królewna rozumiem Twój strach i nawet nie będę CI pisała, żebys się nie bała bo to nic nie da. MAsz już w psychice co masz i ciężko to wymazać. Jednak gdyby lekarz uznał, że to naprwde tak niebezpieczne to już był chyba była w szpitalu albo na stoleWszytskie ciotki tu na pewno trzymają kciuki za Was

A moja niunia jakaś marudna wczoraj i w nocy. Czyżby skończyły się dobre czasy? Kurde mam wzrażenie, ze coś Ją męczy. Może coś zjadłam co Jej nie posłużyło bo i mnie brzuch wydęło:/ Tak sie napinała, robiła czerwona i ryk. Zaraz spokój i tak co chwilę eh...
Stary 2015-10-17, 08:12   #1463
relate
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Tosiunia kochanie współczuję tych nie fajnych przeżyć MAm nadzieję, że dziś będzie poprawa. Trzymam mocno kciuki za CIebie i Kluseczkę

Małpka chyba Ty mi pisałaś o piżamce, że śpisz w normalnych i podciągasz do góry. No i tak można tylko jak mnie już w brzucholka zimno to co dopiero zimą. Dlatego chcę taką do karmienia specjalną albo taką normalną rozpinaną od góry.

Któraś tu chciała żebym napisała opinię jak kupię to nie ma sprawy Napisze jak przyjdzie. Zamówiłam tę http://allegro.pl/taro-pizama-damska...589714095.html. Musiałam kurde wziąć L, bo w M bym cycek pewnie nie zmieściła. CIekawe czy spodnie mi nie będą leciały z tyłka

Królewna rozumiem Twój strach i nawet nie będę CI pisała, żebys się nie bała bo to nic nie da. MAsz już w psychice co masz i ciężko to wymazać. Jednak gdyby lekarz uznał, że to naprwde tak niebezpieczne to już był chyba była w szpitalu albo na stoleWszytskie ciotki tu na pewno trzymają kciuki za Was

A moja niunia jakaś marudna wczoraj i w nocy. Czyżby skończyły się dobre czasy? Kurde mam wzrażenie, ze coś Ją męczy. Może coś zjadłam co Jej nie posłużyło bo i mnie brzuch wydęło:/ Tak sie napinała, robiła czerwona i ryk. Zaraz spokój i tak co chwilę eh...
Ja rozważam opcje czy się nie przeprowadzić do szpitala bo tam anioł nie dziecko. Wczoraj odłożyłam małego do łóżeczka i po 5 minutach taki przerażający ryk ze w życiu nie słyszałam. Dziś w nocy spałam może ze 3 godziny. O.o ocipieje
relate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 08:27   #1464
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez relate Pokaż wiadomość
Ja rozważam opcje czy się nie przeprowadzić do szpitala bo tam anioł nie dziecko. Wczoraj odłożyłam małego do łóżeczka i po 5 minutach taki przerażający ryk ze w życiu nie słyszałam. Dziś w nocy spałam może ze 3 godziny. O.o ocipieje
W sumie ja az takiej tragedii nie mam. Niektóre by się cieszyły jakby ich pociechy były takie grzeczne jak Gabrysia tylko ja to się od razu martwię, że Ją brzuszek boli i się męczy biedulka i się tak zastanawiam czy faktycznie coś Jej tam nie teges w brzusiu było czy zaczyna się i będzie maruda i wisielec cyckowy jak Wasze kozunie małe

Kurde a mnie się w ogóle nie chce jeść:/ Chodze i wciskam na chama. Najchętniej to bym tylko wodę piła. Zero apetytu. Nie wiem czy to ze stresu już tak mam, bo jednak się pozmieiało czy to jakieś hormonalne jazdy
Stary 2015-10-17, 08:47   #1465
relate
Raczkowanie

Cytat:
W sumie ja az takiej tragedii nie mam. Niektóre by się cieszyły jakby ich pociechy były takie grzeczne jak Gabrysia tylko ja to się od razu martwię, że Ją brzuszek boli i się męczy biedulka i się tak zastanawiam czy faktycznie coś Jej tam nie teges w brzusiu było czy zaczyna się i będzie maruda i wisielec cyckowy jak Wasze kozunie małe

Kurde a mnie się w ogóle nie chce jeść:/ Chodze i wciskam na chama. Najchętniej to bym tylko wodę piła. Zero apetytu. Nie wiem czy to ze stresu już tak mam, bo jednak się pozmieiało czy to jakieś hormonalne jazdy
Twoja mała od niedawna taka czerwona się robi? Bo ja się kurde zastanawiam co mojemu i czy to normalne bo też się robi czerwony się mega napina, rączkami i nóżkami przybiera puści mega bąka tak jakby z kleksem a tam nic. :/ Tyle że on już od pierwszych w sumie dni tak ma. To kolka? O.o
relate jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 08:54   #1466
AgatkaSz
Wtajemniczenie

My po pierwszej nocy w domu bardzo sie balam ze Nel placzem bedzie budzic Inge ale dalysmy rade karmienie o 2 i o 4 i 5.20 te po 5 trwalo ponad godzine nie chciala spac a chciala ssac.
I stalo sie moja Nel ma smoczka przy dwojce to zbawienie Inga wogole nie chciala wiec jak Nel zassala i poszla spac to czulam sie jak w niebie
Cyce mam jak kamienie bo wisialysmy cale dni na cycku i sie rozkrecilo teraz bedzie trzeba to unormowac
MALA ja to bym chciala wszystko jesc ale moze dlatego ze mnie w szpitalu przeglodzili
Dzis mija trzecia doba od cc w szpitali dopiero by dzis puscili ja juz normalnie sie ruszam ale strasznie boli w srodku i sie martwilam ze gorzej przechodze te cc a zapomnialam ze ja wtedy ze szpitala wyszlam w 6 dobie albo w 5 i bylam juz rozruszana :P
Stary 2015-10-17, 09:05   #1467
Amelie04
Zakorzenienie

Witam sie w dniu TP i melduje , ze nic sie nie dzieje.. Rozmyślań i załamania ciąg dalszy ... Czuje sie jak w potrzasku

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ----------

W nocy wstalam siku i zaczal mnie rwac brzuch, z przerazenia szybko wrocilam do lozka i zasnelam. Chyba bede caly dzien lezec zeby tylko wytrwac do poniedzialku moze wtedy cos zalatwie
Stary 2015-10-17, 09:06   #1468
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
AMELIA177 URODZIŁA !

wiadomość z fcb:

gratulacje!

Cytat:

wybacz jeśli cię zestresowałąm, naprawdę chciałam dobrze, uczulić żebyś pilnowała ruchów itp. jeszcze raz przepraszam i mocno trzymam kciuki zeby wszystko było dobrze

Cytat:

a ja się przykrywam i mi nie zimno opieram się o ścianę o poduszkę i przykrywam i siebie i Wojtuśka i tak sobie leżymy i on jje a ja czasem przysypiam

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
My po pierwszej nocy w domu bardzo sie balam ze Nel placzem bedzie budzic Inge ale dalysmy rade karmienie o 2 i o 4 i 5.20 te po 5 trwalo ponad godzine nie chciala spac a chciala ssac.
I stalo sie moja Nel ma smoczka przy dwojce to zbawienie Inga wogole nie chciala wiec jak Nel zassala i poszla spac to czulam sie jak w niebie
Cyce mam jak kamienie bo wisialysmy cale dni na cycku i sie rozkrecilo teraz bedzie trzeba to unormowac
MALA ja to bym chciala wszystko jesc ale moze dlatego ze mnie w szpitalu przeglodzili
Dzis mija trzecia doba od cc w szpitali dopiero by dzis puscili ja juz normalnie sie ruszam ale strasznie boli w srodku i sie martwilam ze gorzej przechodze te cc a zapomnialam ze ja wtedy ze szpitala wyszlam w 6 dobie albo w 5 i bylam juz rozruszana :P
a to wyszłaś na własne żądanie ? że wcześniej niż w 3 dobie?
u mnie Wojtek też złapał smoka w dzień go wogóle nie potrzebuje i nie chce ale w nocy jak mu dam to łapie i idzie dalej spać
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-17, 09:40   #1469
ada32
Wtajemniczenie

Relatko..jesli objawy ..ktore twój dzidziulek ma ..są od samego urodzenia ..stawialabym bardziej po prostu na wrażliwy niedojrzaly układ trawienny/pokarmowy..tam w brzuszku dzieją sie różne czasami bolesne rzeczy..skurcze..przesuwa nie pokarmu..babelkowanie..ni estety niektóre maluchy dotkliwiej to przechodzą..kolki raczej przychodzą nagle okolo 3 tygodnia zycia malucha..czesto w godzinach popołudniowych i ataki trwają nawet godziny..ale oczywiście są wyjątki..

Mala nie masz apetytu kochana..nie martw się tym za bardzo..to normalne zajscie..nawet z pradawnych czasów..kiedy to mama (każdy ssak) robi zapasy w trakcie końcówki ciąży tylko po to żeby przez pierwsze dni poświęcić tylko i wyłącznie młodej istotne..by karmić i dbać o jej czystość..jedzenie mamy to tylko dopełnienie ..zgromadzone zapasy w organizmie skończą się to twój żołądek da Ci dosadnie znać!😁..a to ze pijesz to bardzo dobrze ..i pij duuuuzo!...to podstawa do utrzymania super laktacji😊...

W

G
Stary 2015-10-17, 09:41   #1470
niud
Wtajemniczenie

Cytat:

Mój dziś też w nocy nagle pokochał cycka i jeszcze czkawki nas męczą, odbijać nie potrafimy, ale tak sobie myślę że jedna 2,5h sesja w nocy to jeszcze nie tragedia )

Ja też mam o wiele mniejszy apetyt - nie mam pojecia dlaczego.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości