|
|
#1441 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Amelio177 Gratuluje..�� ważne ze juz po wszystko i malutka zdrowa..
Ritko jak palcem smyrasz młode po bródce po ustach to otwiera buziulkę??..włóż paluszek opuszkiem do gory maluszkowi do ust i spróbuj wyczuć czy młody ma odruch ssania..czy języczek otula palec ..czy języczek zakrywa dolne dziaselka..??..cwicz z nim właśnie w taki sposób..po takich ćwiczeniach będzie łatwiej z piersią..ja wiem ze przystawia sie dziecię do piersi a nie odwrotnie...ale tez wiem ze są sytuacje ze trzeba dziecku pomoc i jednak scisnac sutek ..zmusić dziecko do otworzenia buziulki(głaskając po usteczkach..brodce) i włożyć dziecku w dzióbek.. Ważna jest tez atmosfera..pelen spokój mamy i totalny luz..zdenerwowanie mamy bardzo udziela sie noworodkom..opanowaniem zdzialamy więcej..jesli widzimy ze dziecko zle zlapalo sutek np..mlaska..albo chwycił tak ze boli..nie pozwólmy na dalsze ssanie..takie ssanie bo to zaburzy zupełnie technikę..nalezaloby przerwać karmienie wkładając do kącika ust malucha maly palec i wyciągnąć sutek..wziąć dzidziulka do odbicia np na ramie ..dac buziaka ..przytulic i ponownie spróbować przystawić.. Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2015-10-16 o 20:44 |
|
|
|
#1442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie wiem co robic. Siedziec i czekac na wyrok czy szukac kogos kto zrobi mi CC. Tylko jutro sobota to sobie moge pogwizdac ...
---------- Dopisano o 20:50 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- O ranyy.. Tz nagadal w pracy, ze dzis rodze i od rana telefony sie urywają. Ja oszaleje. |
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
Ado a dzieciątko co ma problem z wędzidełkiem mimo to będzie ładnie ssać przez nakładkę?
mój mały jak łapie cyca to z reguły zaraz puszcza i tak łapiąc i puszczając karmimy się 15 minut po czym już nie chce za chiny otworzyć buziolka ;/ |
|
|
|
#1445 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1446 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy mi wyjdzie teraz pisanie..cos zepsulam w telefonie i nie potrafię przelaczyc na wersję mobilną 😏..ech
Emylko..jesli jest problem z wędzidełkiem to lepiej to skorygować..aczkolwiek przez kapturki mogloby sie udać ponieważ nie jest tyle ssany co przygryzany..skoro maluch próbuj chwytać i puszcza i znów probuje to warto skorygować szybciutko po maly walczy ale bardzo mu to przeszkadza w ssaniu i pewnie dlatego sie poddaje.. Niud..ssaczki zazwyczaj otwierają swoje słodkie buźki jak im po ustach palcem lub samą bradawka jeździmy..czasem można podszczypac bródkę..poglaskac policzek..no i jak juz kciukiem na tych ustkach będziesz mu grała powiedz glosne "aaaaa"..😁 zartuje oczywiście..spróbuj po usteczkach i bródce powinno dziecię buziulkę otworzyć 😘 |
|
|
|
#1447 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelka wielkie gratki !!!
Sorki że się nie odzywam, ale mam kryzys od wczoraj, stresuje się tą pępowiną i w ogóle się boję o maluszka..
|
|
#1448 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))
|
|
|
|
|
#1449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- kochana wierzę, że się boisz, ale wierzę też że będzie wszystko w porządku. trzymam za was kciuki. |
|
|
|
|
#1451 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1452 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
No i gratulacje ))))Wysłane z mojego Lenovo TAB 2 A8-50L przy użyciu Tapatalka
|
|
#1453 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelia gratulacje! !
W końcu tulisz juz córeczkę i poród masz za sobą
|
|
#1454 |
|
Raczkowanie
|
Gratulacje Amelia
))Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1455 |
|
Wtajemniczenie
|
Dorisko..super ze mąż pomocny👏 brawa dla niego..
Doris czy oprócz dużych piersi masz tez duże otoczki ..czu sutek jest plaski czy jednak nie..czy próbowaliście przez nakładki??.. A próbowałaś zabawy z młodym na golaska..jak będzie najedzony..po odbiciu ..poloz sie wygodnie ..zrelaksuj sie i potraktuj to jak milutką zabawę..poloz małego na brzuszku na Twoich piersiach..pozwól mu na "wachanie"Ciebie..na zlizywanie kropel mleka z sutków..(wyciśnij troszkę)..przytulaj ..glaskaj go..masz duży biust to milo mu będzie pewnie na mieciutkiej i cieplutkiej mamie poleżeć ..byc może zainteresuje sie sutkiem i pociągnie jak trzeba..zycze Ci tego😚 Fajnie by bylo gdybyś tez skorzystala z pomocy dobrej laktatorki ..takiej co w domu pomaga przystawić.. |
|
|
|
#1456 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
idziesz prywatnie i nie sciemniasz... mowisz ze jestes juz po TP i chcesz miec cc bo mialas traumatyczny porod on jest naprawde do dogadanie sie. Nic juz do stracenia nie masz a moze akurat sie uda Cytat:
o 100g mniej niz moja ale wielkie dzieci sie rodza gratulacje Masz pierwsza dobe to boli pozniej przestanie , mnie teraz strasznie boli jak na okres czuje jak sie kurczy macica od KP ![]() Cytat:
ja nie wiem po co gadac jak wy nawet nie macie umowionego terminu , bedziesz rodzic jak sie zacznie albo jak ktos robi cc. Cytat:
musisz wrzucic na luz napewno na dniach urodzisz , drugi nie musi byc wcale taki jak pierwszy moze Tomcio wyskoczy szybko nic nie bedzie bolec.A jak naprawde az tak sie boisz jak opowiadasz to ja bym nawet 600km przejechala jezeli bylo by chociaz mala szansa na CC nie mozna wszedzie widziec problemu. Wiem ze prawie wszystkie juz urodzily ale zobacz ze wiekszosc dziewczyn przenosila
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
I zapadła cisza. Nic ide spać, za godzinę pewnie i tak będziemy cycać
|
|
|
|
#1458 |
|
Raczkowanie
|
Dobrej nocki
Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1459 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz obok mnie na sali jest dziewczyna ktorej maluchowi podcieto wrdzidelko. Zabieg noe trwal 5 min. Maly nie plaksl od razu do piersi i zjada juz 75 ml na raz a wazy ledwo 2000g ten zabieg nardzo duzo. Jej dal . Dodatkowo dziewczyna po cesarce jest
|
|
|
|
#1460 |
|
Wtajemniczenie
|
My pobudka na cycka i poszla chyba kupa ale musialam dac jej na chwile pociumcac bo rozdarta strasznie
|
#1461 |
|
Zadomowienie
|
A ja nie moge spac od 3:/ bede chodzic do tylu jutro. Probowalam rozkminic czemu nie moge sie zalogowac na tel. Na wizazu i sie udalo:-D ale tylko przez przegladarke
|
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
Tosiunia kochanie współczuję tych nie fajnych przeżyć
Małpka chyba Ty mi pisałaś o piżamce, że śpisz w normalnych i podciągasz do góry. No i tak można tylko jak mnie już w brzucholka zimno to co dopiero zimą. Dlatego chcę taką do karmienia specjalną albo taką normalną rozpinaną od góry. Któraś tu chciała żebym napisała opinię jak kupię to nie ma sprawy Napisze jak przyjdzie. Zamówiłam tę http://allegro.pl/taro-pizama-damska...589714095.html. Musiałam kurde wziąć L, bo w M bym cycek pewnie nie zmieściła. CIekawe czy spodnie mi nie będą leciały z tyłka![]() Królewna rozumiem Twój strach i nawet nie będę CI pisała, żebys się nie bała bo to nic nie da. MAsz już w psychice co masz i ciężko to wymazać. Jednak gdyby lekarz uznał, że to naprwde tak niebezpieczne to już był chyba była w szpitalu albo na stole A moja niunia jakaś marudna wczoraj i w nocy. Czyżby skończyły się dobre czasy? Kurde mam wzrażenie, ze coś Ją męczy. Może coś zjadłam co Jej nie posłużyło bo i mnie brzuch wydęło:/ Tak sie napinała, robiła czerwona i ryk. Zaraz spokój i tak co chwilę eh...
|
#1463 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde a mnie się w ogóle nie chce jeść:/ Chodze i wciskam na chama. Najchętniej to bym tylko wodę piła. Zero apetytu. Nie wiem czy to ze stresu już tak mam, bo jednak się pozmieiało czy to jakieś hormonalne jazdy
|
|
#1465 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1466 |
|
Wtajemniczenie
|
My po pierwszej nocy w domu
bardzo sie balam ze Nel placzem bedzie budzic Inge ale dalysmy rade karmienie o 2 i o 4 i 5.20 te po 5 trwalo ponad godzine nie chciala spac a chciala ssac.I stalo sie moja Nel ma smoczka przy dwojce to zbawienie Inga wogole nie chciala wiec jak Nel zassala i poszla spac to czulam sie jak w niebie Cyce mam jak kamienie bo wisialysmy cale dni na cycku i sie rozkrecilo teraz bedzie trzeba to unormowac MALA ja to bym chciala wszystko jesc ale moze dlatego ze mnie w szpitalu przeglodzili ![]() Dzis mija trzecia doba od cc w szpitali dopiero by dzis puscili ja juz normalnie sie ruszam ale strasznie boli w srodku i sie martwilam ze gorzej przechodze te cc a zapomnialam ze ja wtedy ze szpitala wyszlam w 6 dobie albo w 5 i bylam juz rozruszana :P
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie w dniu TP i melduje , ze nic sie nie dzieje.. Rozmyślań i załamania ciąg dalszy ... Czuje sie jak w potrzasku
![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- W nocy wstalam siku i zaczal mnie rwac brzuch, z przerazenia szybko wrocilam do lozka i zasnelam. Chyba bede caly dzien lezec zeby tylko wytrwac do poniedzialku moze wtedy cos zalatwie |
|
|
|
#1468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
opieram się o ścianę o poduszkę i przykrywam i siebie i Wojtuśka i tak sobie leżymy i on jje a ja czasem przysypiam![]() Cytat:
u mnie Wojtek też złapał smoka w dzień go wogóle nie potrzebuje i nie chce ale w nocy jak mu dam to łapie i idzie dalej spać
|
|
#1469 |
|
Wtajemniczenie
|
Relatko..jesli objawy ..ktore twój dzidziulek ma ..są od samego urodzenia ..stawialabym bardziej po prostu na wrażliwy niedojrzaly układ trawienny/pokarmowy..tam w brzuszku dzieją sie różne czasami bolesne rzeczy..skurcze..przesuwa nie pokarmu..babelkowanie..ni estety niektóre maluchy dotkliwiej to przechodzą..kolki raczej przychodzą nagle okolo 3 tygodnia zycia malucha..czesto w godzinach popołudniowych i ataki trwają nawet godziny..ale oczywiście są wyjątki..
Mala nie masz apetytu kochana..nie martw się tym za bardzo..to normalne zajscie..nawet z pradawnych czasów..kiedy to mama (każdy ssak) robi zapasy w trakcie końcówki ciąży tylko po to żeby przez pierwsze dni poświęcić tylko i wyłącznie młodej istotne..by karmić i dbać o jej czystość..jedzenie mamy to tylko dopełnienie ..zgromadzone zapasy w organizmie skończą się to twój żołądek da Ci dosadnie znać!😁..a to ze pijesz to bardzo dobrze ..i pij duuuuzo!...to podstawa do utrzymania super laktacji😊... |
|
|
|
#1470 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Ja też mam o wiele mniejszy apetyt - nie mam pojecia dlaczego. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:44.

))

Kurde mam wzrażenie, ze coś Ją męczy. Może coś zjadłam co Jej nie posłużyło bo i mnie brzuch wydęło:/ Tak sie napinała, robiła czerwona i ryk. Zaraz spokój i tak co chwilę eh...

05.07.2008