|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Leniuszek Mały
Ale może to znak, że spokojne dzieciątko Ci się trafiło i po porodzie też tak ędzie
|
#4322 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczyny
u nas nocka tez srednia bo co chwile chodzilam dogladac corke,goraczki dalszy ciag,wiec dzisiaj dzien spedzimy na lezeniu w lozku,mam nadzieje ze nie skonczy sie na antybiotyku. snilo mi sie dzisiaj ze na usg wyszlo ze ma byc druga corka,a urodzilam syna milego dnia |
|
|
|
#4323 |
|
Zakorzenienie
|
No to wiadomo.
![]() misia, rozumiem Cię, bo sama przygarnęłam rocznego psa, na dodatek w ciąży. I też miałam mnóstwo pracy. Nie była nauczona nawet załatwiania się na dworze.
|
|
#4324 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie spalam od 2 do 5. Masakra jakaś 😒
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
|
#4325 |
|
Zakorzenienie
|
łatwo powiedzieć, że odmówiłabym sobie ciuchów na rzecz psa. Tak odmówie sobie kurtki w ciąży, będę marnąć żeby dwa razy za te pieniadze wpadł behawiorysta... nie kupie nowych butów męzowi, żeby kolejne dwa razy mógł przyjsc - a w zime będzie popylał po śniegu w trampkach.
No nie to tak nie działa, jak są pieniadze to można wydać ale też bez przesady, że ja będę wiecznie płaciła za błędy teściów... nie na tym to polega. Ja uważam, że bardzej humanitarnie ją uśpić niż pozwolić na jej męki... ale ja nie mogę za nich decydowac. Zrobiłam wszystko co mogłabym żeby dorźnie jej pomóc, zmusiłam do lepszego odżywiania psa (nie mortadela za 2 zł) tylko sama nawet czasem gotuje jej ryż/kurczaka/warzywa. Dstaje lepszą karmę suchą... TŻ zrobił nową, ocieplaną budę... częściej się z nią bawi głaska. Ja próbowałam ją kilka razy wziąść na spacer ale tak szarpie mnie i ta ciągnie do psów, rowerów, a wagę ma podobną do mnie - nie miłabym szans jej utrzymać. |
|
|
|
#4326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A żaden wet nie podejmie się uśpienia zdrowego psa! Malinka Bardziej obstawiam łożysko na przedniej ścianie :/ ale mam nadzieję, że niebawem coś poczuję
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-10-17 o 10:24 |
|
|
|
|
#4327 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny!
Ja także już po śniadaniu dziś kanapki z serem szynką pomidorem ogórkiem i awokado dziś na bogato mąż robił bo dziś mam imieninki tzn generalnie to ja mam imieniny w styczniu w dniu urodzin ale mąż i tak składa mi życzenia i robi jakieś niespodzianki co zobaczy na kalendarzu moje imię mi to pasuje tak więcWSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH MAŁGORZAT Z OKAZJI IMIENIN Dziewczyny tak mi Was szkoda z tym że się tak męczycie. Nie wiem jak to jest bo ani razu nie wymiotowałam i raczej jadłam wszystko. Tak więc zostaje mi tylko życzyć Wam zdrówka Darkanddark wszystkie będziemy mocno trzymać kciuki 4 listopada i zobaczysz wszystko będzie dobrze |
|
|
|
#4328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój poprzedni pies to też była znajda z TOZu, ciężką miałam z nim przeprawę i dużo problemów, więc naprawdę rozumiem, ale uśpienie to naprawdę ostateczność i tylko w wypadkach naprawdę uzasadnionych. ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4329 |
|
Zakorzenienie
|
tak jak pisałam, kupiliśmy mu kołnierz w ktorym jak jest w klacie to ma na szyi. Dzięki temu nie dosięga do ogona i nie rani go.
To nie jest zdrowy pies, pies który sam siebie okalecza ma chora psychike, i nie wiadomo czy nie zaatakuje człowieka w akcie stresu jak to powiedział behawioryta. Wet by go uśpił, b pytaliśmy - ale oni nie chcą się zgodzić. |
|
|
|
#4330 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale Wy wczesno wstajecie
ja sie dopiero obudziłam, szaro buro i deszcz za oknem a tu pasuje wstac bo coraz bardziej mnie ssie
|
|
|
|
#4331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Seriale nadrobione, czas wstać z łóżka i wziąć się za sprzątanie, zeby czas do wizyty szybciej zleciał.
|
|
#4332 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Cię w sumie poniekąd rozumiem, bo do mojego poprzedniego psa, mimo całej miłości, niejednokrotnie brakowało mi sił i cierpliwości. To była walka z wiatrakami i po dwóch krokach do przodu, robiliśmy pięć w tył. Można się załamać i czasem naprawdę stracić sens. Ale też nie wierzę, że można go już tylko uśpić. Jeden behawiorysta wiosny nie czyni i wszystkich rozumów nie pozjadał. Ale tutaj znów też Cię rozumiem, że nie Wy powinniście za to płacić. Tak jak mówię, dyskusja, może być bardzo emocjonująca i ja na pewno nie chcę i nie próbuję Cię oceniać. Oceniam jedynie Twoich teściów. ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- Ja jadę do pralni po płaszczyk, a później do kuzynki poobczajać jej ciążowe ciuchy
|
|
|
|
|
#4333 |
|
Zakorzenienie
|
wiem, wiem, dyskusje a temat zwierząt są trudne.
Oni w ogole wysmiali nasz pomysł, żeby tresera wynajac bo behawiorysta to za trudne dla nich słowo. wiec tu nie ma dyskusji.. jedziemy dzis odebrać nasze dyplomy mgr
|
|
|
|
#4334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jesli chodzi o kolnierz to trzeba z tym uwazac bo moze nasilac jego problemy psychiczne, bo gryzienie ogona to jest dla niego wlasnie rozladowanie napiecia a skoro nie moze tego robic to jest jeszcze gorzej. Oczywiscie trzeba jakos reagowac zeby w koncu nie odgryzl tego ogona ale uwazajcie. No i jest jeszcze jedno wyjscie..psychotropy...ch oroby nie wylecza ale chociaz troche zlagodza. Poza tym nie wiem gdzie mieszkasz ale jesli masz blisko schronisko lub jakoes towarzystwo opieki nad zwierzetami to mozna zadzwonic i powiedziec jaka jest sytuacja. Oni czesto maja behawioryste i moze moglby pomoc pro bono.. Szkoda psa, ale oczywiscie rozumie ze zrobilas juz duzo dla niego i nie mozesz wiecej. Mimo wszystko sprobowalabym jeszcze wlasnie ze schroniskiem i tozem jesli masz taka mozliwosc.. Ja szczerze mowiac tez nie moge patrzec jak zwierze sie meczy i chyba bym nie wytrzymala majac to na codzien. Chyba bym tesciow udusila. Rozumie wyjscie z uspieniem chociaz chyba wolalbym oddac do schroniska..tam zanim bedzie do adopcji beda musieli go do niej przygotowac i z nim popracowac. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Mooniaa a co do twojej kotki to nie jest pewne ze bedzie drobniutka..jak wzielismy naszego Henka ze schroniska to wygladal na max pol roku a mial 11 miesiecy. Wazyl niecale 2kg i wygladal jak szczur..a po roku mial posture prosiaczka..6 i pol zywej wagi..i wcale nie byl tlusty..byl duzy i ubity Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#4335 | |||
|
Raczkowanie
|
sowa2806 Witaj
misia880 Ciesze sie ze juz lepiej Sliczne lozeczko za wizyte ![]() Super ze dzidzi daje o sobie znac Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oj to nienajlepsza noc i poranek na forum dzisiaj. Mam nadzieje ze samopoczucie sie jednak poprawi. Ja dzisiaj przespalam cala noc w koncu, z jedna tylko pobudka na siku. Synek wstal o 6 i niestety temperatura podskoczyl do 39. Dalam mu paracetamol i spadla do 37.7 na szczescie. Wczoraj zrobilam mu syrop z cebuli z miodem lipowym i dzisiaj mu dalam, ale powiedzial ze jest obrzydliwy Juz pomyslow mi brak co by tu jeszcze zrobic. W czwartek ma dyskoteke halloweenowa w szkole i ma byc przebrany za ninja, jest bardzo tym podekscytowany, ale jak tak dalej pojdzie to skonczy sie na antybiotyku. A tak z bardziej pozytywnych rzeczy wczoraj siostra wrocila z pracy z zakupami z polskiego sklepu i z ...sh - z rzeczmi dla dzidzi. Szalenstwom zakupowym chyba nie bedzie konca. Kupila same urocze dziewczynskie rzeczy Tz wciaz w Polsce, dzisiaj juz jest slub jego siostry, szkoda ze mnie tam nie ma... A tak w ogole to zaczal mi sie dwudziesty tydzien a wczoraj zmylila mnie inna strona ktora podawala konczace sie tygodnie i namieszla mi w glowie ze jest 19 ![]() Dzisiaj znow mam troche leniwy dzien, nic mi sie nie chce, czuje sie zmeczona, ale zeby nie zasnac pewnie ogarne cos w domu i ugotuje. Zycze wszystkim udanej soboty, dobrego samopoczucia i nastrojow
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2015-10-17 o 11:19 |
|||
|
|
|
#4336 |
|
Rozeznanie
|
Ktoregos_dnia mój mąż stwierdził że jestem stworzona do bycia w ciąży skoro tak dobrze ją znoszę dlatego od razu będziemy się starać o drugie
|
|
|
|
#4337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje
|
|
#4338 |
|
Zakorzenienie
|
mira
Nasza młoda jest u nas od 6 tygodnia. 1 listopada skończy 6 m-cy i póki co waży tylko kilo więcej. Z jednej strony lepiej w tą stronę niż żeby mi się spasła tym bardziej, że je kiedy/ile chce i zwracam uwagę na skład mięcha dla niej, więc głodna i niedożywiona nie chodzi :PŚmieję się, że z kocich pieluch wejdziemy w dziecięce
|
|
|
|
#4339 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszy mnie każdy ruch bardzo, mniej stresuję się
![]() Co do synka, to po pierwsze życzę dużo zdrowia ![]() A próbowałaś zrobić mieszankę miodu i cytryny? W słoiku czy czym tam się chce miesza się miód z kawałkami cytryny (trzeba ją tak ponaciskać, zeby soki puściła) i wytworzony syropek pić Dobre jest na gardło i kaszel i ogólnie przeziębienie i smak ma ok Kiepski dzień dla mnie dziś, rano mdłości, teraz odkąd wstałam męczę się okropnie przy sprzataniu i robię to na raty i jeszcze dziwnie łaskocze mi w gardle, aż ciągle kaszle i na wymioty mnie zbiera ![]() Mam nadzieję, że chociaż dzisiejszy dzień zakończy się dobrymi wiadomościami na wizycie
|
#4340 |
|
Wtajemniczenie
|
Nadia , jeżeli chodzi o Zus i urlop macierzyński, to jezeli zdecydujesz się na urlop macierzyński półroczny to dostajesz normalnie 100% pensji a jeżeli na roczny, to 80% pensji co miesiąc.
|
#4341 |
|
Zadomowienie
|
My dzisiaj wybieramy sie do znajomych na kolacje, ostatnio nigdzie nie wychodzilismy wiec ciesze sie jak male dziecko
poza tym jede miala onazje pogadac z dziewczyna ktora rodzila w "moim" szpitalu wiec dowiem sie co i jak..Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4342 |
|
Zakorzenienie
|
Kolega męża nadal u nas jest. Zjedliśmy śniadanie, wypiliśmy już kawę, mąż kupił pyszne ciastka francuskie i pączki. Słabo mi dziś i mam nadzieję, że po kawie będzie mi lepiej. Na co dzień nie piję bo nie lubię
My zdążyliśmy nacieszyć się tym czasem bez pieluch, już prawie 3 lata, a teraz znów się zacznie
|
#4343 |
|
Zadomowienie
|
Ale mo sie napisalo..mialo byc bede miala okazje..
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ---------- Emma skoncz z tymi paczkami... bo mi slina cieknie..A tak z ciekawosci dziewczyny co u was w karcie dzisiaj? Ja poki co na pewno robie krem z brokulow a dalej nie mam pomyslu. Jak mi moj przywiezie ser to beda nalesniki malinki a jak nie to nie mam pojecia co robic.. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4344 |
|
Rozeznanie
|
Eeyesblue dziękuję Ci bardzo za to co napisałaś. Wczorajsza impreza była wielką porażką
i Twoje słowa postawiły mnie na duchu. Dziękuję |
|
|
|
#4345 |
|
Zadomowienie
|
Emma
Mi tak od 3 dni slabo i nawet kawa nie daje rady, to chyba ta paskudna pogoda zgniła i zmiany cisnienia. Nie idzie nic zrobic w domu a w kolejce w sklepie ledwo stałam My na rodzinny obiad u siostry mojej mamy wiec tam menu bd rozbudowane mam nadzieje,ze nie bd jadła oczami bo rzadko mam taki plus ze moge zjadac bez wczesniejszego przygotowywania posiłkow
|
|
|
|
#4346 |
|
Rozeznanie
|
Ja też mam dzisiaj jakiś gorszy dzień... Muszę się wziąć w garść może domowe porządki mi pomogą się wyładować
Miłej spokojnej soboty mamuśki!!!
|
|
|
|
#4347 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A ta cytryne to ze skorka czy bez? Moze sprobowalabym w taki sposob...
|
|
#4348 | |
|
Zadomowienie
|
My wprawdzie idziemy na kolacje wiec moglabym nie gotowac duzego obiadu ale znajac zycie to nam zaserwuja sushi albo cos czego nie bede mogla jesc
wiec musze sie najesc przed ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
|
#4349 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie ma to jak rodzinne obiadki, ja miałam taki tydzień temu, a dziś jedziemy do teścia więc pewnie zajmę się tym sama
|
|
#4350 |
|
Raczkowanie
|
Fajny pomysl, szkoda tylko ze nie mam dostepu do takiego soku malinowego, bo synek uwielbia maliny.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:32.

Ale może to znak, że spokojne dzieciątko Ci się trafiło i po porodzie też tak ędzie

za wizyte
Kupila same urocze dziewczynskie rzeczy