|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Dziewczyny na kaszel i gardło polecam syrop z cebuli. Może nie jest super smaczny ale działa. Kilka cebul kroimy w pióra posypujemy cukrem i odstawiamy do momentu aż puści sok. Można dodać miód lub cytrynę
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w dzieciństwie pilam syrop z cebuli.. Mama serwowała go przy każdej chorobie. Był bardzo pomocny i jak dla mnie fajny, bo słodki
pamiętam, że mama zawsze trzymała go na kaloryferze żeby się zrobił.
"Wspinasz się, a lecisz w dół Stawiasz sto, dostajesz pół Zamiast rozbić bank rozbijasz bar.." Edytowane przez Darkanddark Czas edycji: 2015-10-17 o 12:01 |
|
|
|
#4353 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja mamuśka tez go robila lekarstwo na wszystko
Emma mam takie samo zdanie co do zwierząt jak Ty po prostu za nimi nie przepadam wole pomoc biednym chorym dzieciom, ale mam 'znajomych' to duże slowo raczej ich po prostu znam co człowieka by zmieszali z błotem z byle blachostki ale za to zwierzęta maja z nimi jak u Pana Boga za piecem nie zostawi na pól godzinny nawet samych w domu bo sie będą stresować
|
|
|
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny dzięki za życzenia dla Małgorzat
ja swoje imieniny obchodzę po urodzinach czyli 10 czerwca, ale dziękuję dzisiaj mam jakiś senny dzień, nic mi się nie chcę to pewnie po kiepskiej nocy, ostatnio budzę się co godzinę, nie wiem dlaczego nigdy nie miałam problemów ze snem. Miłej soboty życzę wszystkim Mamusiom.
|
|
|
|
#4355 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja jem odwrotnie duzo ale wystarcza mi na pol dnia, jem duzo mniej niz na poczatku..malinka9191 dziekuje za przepis!! na pewno wybrobuje ja wtedy nie dodawalam sloninki i moze dlatego byly takie suche ![]() gwiazdka997 zycze zdrowka!! ![]() Cytat:
rano spioch a wieczorem wygibasy gosza83 wszystkiego najlepszego z okazji imienin Cytat:
ale wiem, ze nie kazda ciaza jest taka sama Cytat:
a on sie uparl, ze ma ochote na ziemniaki z kefirem w sumie i dobrze, bo mniej pracy Cytat:
uszy go gory! ![]() moja mama wlasnie rozmawiala z babcia i uszyje dla swojej prawnuczki badz prawnuczka kocyk
|
|||||
|
|
|
#4356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam jak mogę to pomagam i dzieciom czy starszym, nie wiem co ma pomoc zwierzakom do pomocy ludziom. Jedno nie wyklucza drugiego.
Ale jedno wiem na pewno, już nie raz się przekonałam że o człowieku można wiele się dowiedzieć na podstawie jego stosunku do zwierząt. Nie mam na myśli żadnej z Was bo nie znamy się w rzeczywistym świecie, to moje wnioski na podstawie znajomych "z reala". |
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
To miał być dobry dzień.
![]() Ale TŻ oczywiście musiał mnie wyprowadzić z równowagi.
|
|
#4361 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u nas tak samo, cebula i czosnek na porzadku dziennym, dodajemy do kazdego dania gdzie sie da, nawet do zupy chorujemy baaaardzo rzadko, raz-dwa w roku lapie nas przeziebienie ![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
nie mozna denerwowac ciezarnej! |
||
|
|
|
#4362 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będziesz miała informacje z pierwszej ręki ![]() Cytat:
![]() Taki najlepszy jak chwilę postoi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
[QUOTE=mira81;53135007]My wprawdzie idziemy na kolacje wiec moglabym nie gotowac duzego obiadu ale znajac zycie to nam zaserwuja sushi albo cos czego nie bede mogla jesc wiec musze sie najesc przed ![]() Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk/QUOTE]a wiedzą o ciąży? Jeśli tak to powinni uwzględnić w menu ciężarną i to co może a co nie Cytat:
![]() Cytat:
No, mieszkanie wysprzątane. Podłogi schną, drugie pranie się robi, jeszcze 2 czeka w kolejce Obiadku nie muszę robić, więc zaraz sobie podgrzeje dla siebie porcję, a potem trzeba będzie wszystkie dokumenty przygotować do wizyty i się ogarnąć
|
|
#4363 |
|
Zadomowienie
|
Malinka wiedza, ale nie licze na specjalne traktowanie bo ona jak byla w ciazy to wcinala wszystko bez wzgledu na to czy mozna czy nie..
Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Buuu.. nie mam wizyty dziś
![]() i nie wiem kiedy będę miała
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Identycznie myślę. Co ma jedno do drugiego? Ja znam wiele osób, które nie pomagają zwierzakom i wcale to nie łączy się z tym, że pomagają dzieciom. Po prostu nie robią nic dla nikogo. I ocenianie komu warto pomagać, a komu nie... Serio? Warto każdemu i każdy według własnej wrażliwości, znajdzie coś dla siebie Ja nie pomagam bezdomnym, ale nigdy nie pokusiłabym się o stwierdzenie, że im nie warto. Ktoś to robi i chwała mu za to.A temat jest naprawdę ciężki i łatwo urazić czyjeś uczucia, zupełnie niepotrzebnie. Jest o tym mnóstwo dyskusji na Intymnym. |
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ---------- Gin dzwoniła właśnie, że ma problem jakiś rodzinny i przeprasza, że tak na ostatnią chwilę, ale musi anulować dzisiejsze wizyty. I zapytała tylko czy w przyszłym tygodniu mogę, a na moje że rozumiem i nie ma problemu,podziękowała i się rozłączyła tak szybko, że nie zdążyłam zapytać kiedy w takim razie mogę przyjść No i się podłamałam, bo do niej są kolejki co najmniej 2 tygodniowe, a numeru raz że nie mam, dwa ciężko się dodzwonić do niej i już myślałam, że jestem skazana czekać te 3 tygodnie albo i dopiero do następnej wizyty końcem listopada.Ale sytuacja już opanowana chyba, bo weszłam na kalendarz rezerwacji i jeden, jedyny termin miała wolny na przyszły tydzień i zaklepałam. Szkoda tylko, że mąż nie będzie mógł iść.. Może będzie dzwonić jeszcze i umawiać pacjentów z dziś na jakieś dni poza kolejnością, ale wolałam nie ryzykować i w razie co mieć termin klepnięty jak się zwolnił. W razie co powiem, że się termin zwolnił to zarezerwowałam
|
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
Może będzie dzwonić jeszcze i umawiać pacjentów z dziś na jakieś dni poza kolejnością, ale wolałam nie ryzykować i w razie co mieć termin klepnięty jak się zwolnił. W razie co powiem, że się termin zwolnił to zarezerwowałam
I na ktory dzien masz? Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Malinka, ale pech
|
|
|
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
A mnie dzisiaj opetalo..rano "rzygu" a teraz ciagle bym jadla..zezarlam resztki obiadu z wczoraj bo w koncu jednak nie bede gotowac ( moj wroci przez samym wyjsciem do znajomych a ja pojadlam wczorajszym) poprawilam 3 ferrero i garscia krakersow i nadal cos mi po glowie lazi..nie wytrzymam. Zrobie sobie lepiej herbate bo jak nie to bede ciagle lazic do kuchni
|
|
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
na czwartek
A Ty kiedy idziesz? Też jakoś w przyszłym tygodniu chyba? Najważniejsze, że udało się klepnąć nowy termin, nie tak bardzo odległy i nie muszę się martwić czy gin by dzwoniła czy nie.
|
#4373 |
|
Zadomowienie
|
Ja w pt.
|
|
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam, że się może gdzieś miniemy na schodach
![]() Trochę mi przykro, bo miesiąc kruszyny nie widziałam. Ale no każdemu może coś wypaść. Będę później za to miała mniejszy odstęp między wizytami, bo wyjdą mi akurat 3 podglądania Kruszyny co 2 tygodnie
|
#4375 |
|
Konto usunięte
|
milenujdka; - Bozesz jak ja Wam współczuję u mnie w pierwszym trzymestrze sporadycznie zdażały się mdłości..to jest dla mnie koniec świata, wole już kaszleć, leżeć z gorączką, cierpieć ból stawow niz mdłości i wymioty.Więc szczęrze współczuję. A sny ja tez horrory ogladam, budze sie i boję się wstać do toalety
![]() misia_25_26 - zdrówka dla córuni! Również mam schizę na punkcie płci, ale jestem na chłopaka nastawiona. Moja wizyta w poniedz. Olgietka -Równiez mam przerwy w nocnym spaniu, jak już obudze się to 3 godz. nie spie. moooniaaaa - ja tez taka psiacza i kotiacza mama, jak to moja mama mnie nazywała..Sytuacja nie łatwa nie chcę nawet myśleć co ja bym zrobiła, mój kot na szczęście, a nie raz poza uszy dostanie za drapanie po drzwiach,oknach i te zdechłe myszy ( z miłosci) i tak sie lasi, przytula i leci do mnie jak wracam ![]() gosza82- wszystkiego najlepszego dla Ciebie i każdej Gosi na forum! Darkanddark będziemy mocno trzymać kciuki ! Edytowane przez 201704101323 Czas edycji: 2015-10-17 o 13:10 Powód: blędy ortogra |
|
|
|
#4376 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam wiz w srode u swojego gin i bardzo sie boje ;( ze wzgledu na ten niby nieznaczny obrzek glowki małej. I musze zapisac sie jeszcze raz na usg 3d w celu konsultacji..
ale dzis cisnienie daje glowa mi peka ! Jeszcze godz i na ten obiad a tz mial pilny wyjazd do wawy wiec ja sama sie udaje a on pewnie dojedzie duzo pozniej.
|
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... przepraszam, że znowu marudzę..
Ostatecznie waham się pomiędzy pomarańczem a zielenią...
|
#4378 |
|
Zakorzenienie
|
A ja mam po 15 jechać pomalować koleżankę na impreze, tak bardzo mi się nie chce.
po tym spięciu z TŻ odechcialo mi się wszystkiego.
|
|
#4379 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepis: Kupic siemie w ziarenkach (nie mielone, bo mielone nie ma tylu dobruch wlasciwosci). Lyzke siemienia wsypac do malego garnka lub rondelka i dolac 250ml letniej wody. Doprowadzic do wrzenia i gotowac 10min. Przecedzic przez sito i odstawic do wystygniecia. Do letniego naparu dodac lyzeczke miodu dla lepszego smaku. Pic dwa razy dziennie. ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Na przeziebienie polecam jeszcze rano chlebek z maslem i czosnkiem. Czosnek trzeba przecisnac (2 zabki) i odstawic na 10min dopiero po tym czasie rozsmariwac z maslem i zjesc. Podobno niepowinno sie jesc wiecej niz 3 zabki dziennie bo szkodzi na watrobe. Super tez dziala woda z cytryna z dodatkiem prawdziwego nieslodzonego soku malinowego. Letnia wode z sokiem poslodzic miodem.
|
|
#4380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

pamiętam, że mama zawsze trzymała go na kaloryferze żeby się zrobił.

duzo ale wystarcza mi na pol dnia, jem duzo mniej niz na poczatku..
rano spioch a wieczorem wygibasy
i Twoje słowa postawiły mnie na duchu. Dziękuję

wiec musze sie najesc przed