|
|
#1531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Cytat:
|
|
|
|
|
#1532 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
:---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Raczej tak Ogólnie dużo jest takich aplikacji. Ja akurat mam abonament z play i jest ta apka. Warto sprawdzić bo to jest dla mnie mega udogodnienie
|
|
|
#1533 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie milion kart, Tesco, Payback, PiP, Sephora, Apart, Yes, Starbucks, Żabka i Bóg wie co jeszcze... ledwo portfel się domyka i zawsze pale buraka jak mam ta jedna jedyna odnalezc przy kasie ![]() A mnie dziś mąż w ramach gromadzenia endorfin na poród zabrał na wycieczke, oczywiscie daleko nie jechalismy ale skoczylismy do centrum Gdyni na przepyszne naleśniki ![]() Aha, u mnie tez od kilku dni smsy/FB/maile czy już urodziłam i mnie chyba znajomi znielubią, bo już tylko odpowiadam "Nie, a oczekiwanie spędzam na odpisywaniu na takie pytania jak to" - krótko i na temat
|
|
#1534 |
|
Wtajemniczenie
|
88maggie88 dzięki Kochana za tą aplikację, też mam mnóstw kart
![]() u mnie też szaro buro i ponuro.. brrrr
|
|
#1535 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1536 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A moje dziecko od 18 zjadła z dwóch Cyców + mm + 2x z dwóchc cCyców i kimnela
|
|
|
|
|
#1537 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja to znalazłam przypadkiem i szkoda że wcześniej o tym nie wiedziałam :No to super mąż Ci dogodzil ) Takie ostatki dogadzania słodyczami przed zrzucaniem balastu choć Ty go masz bardzo mało ![]() ---------- Dopisano o 18:57 ---------- Poprzedni post napisano o 18:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#1538 |
|
Zadomowienie
|
Aha, jak ktos dzwoni, to odbieram i zamiast "halo", mowie odrazu "nie, nie rodze" - i zapada taka ciszaaa, dopiero po chwili ktos sie odzywa haha
Mnie to nawet bawi
|
#1539 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no mnie to denerwuje sam dźwięk dzwonka juz ...
|
|
|
|
#1540 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnnie też brzydki za oknem jak tak dalej będzie to na Wielkanoc będzie pierwszy spacer
|
|
|
|
#1541 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe depresyjna pogoda a to dopiero początek
|
|
#1542 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurde czuje taki naplyw pokarmu ze mam cyce jak kamienie narazie nie bola ale czuje ze zaraz bedzie za duzo i co teraz? Bo Nel chce jesc tak co 1,5h no i daje jej raz lewa raz prawa ale nie wiem czy to dobrze bo ona nie zjada do konca i wcale w tej jednej luzu nie czuje ... myslalam juz aby Tz mi je oproznil tak aby poczuc ulge ale szkoda mi tego pokarmu bo to jeszcze jest chyba taki gesty
![]() ---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ---------- Sluchajcie dzis sie dowiedzialam ze nie moge pic herbaty i powinnam jesc duzo zup taki rosolek i to naklepiej bez przypraw hahah moja glowa , moja glowa nie moge tego sluchac a kto mi tak mowil chyba nie musze mowic a aaa jeszcze w szoku ze jutro chce isc do sklepu teraz to powinnam w domu byc w cieplym hahaha
|
#1543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I jak z tym slubem Wam wyszlo? |
|
|
|
|
#1544 |
|
Wtajemniczenie
|
Taaaa
![]() Bylismy w kosciele akurat nie padalo Inga do wozka Nel w nosidelko i biegiem rozwno o 17 wyszlismy z domu i zdazylismy No niestety smutno mi ze wesele mnie omija bo tam sa wszyscy znajomi z ktorymi sie trzymamy
|
#1545 |
|
Wtajemniczenie
|
A ją chciałam tylko jeszcze odnośnie karmienia powiedzieć że twierdzenie iiż wszystko siedzi w głowie to lipa - ją bardzo chce karmić ii myślę o tym i i dalej dupa a herbami laktacyjne są przez reklamowane
|
|
|
|
#1546 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jakbyś miała czas i ochotę pogadać to jesteśmy tu i w nocy na fb ![]() Cytat:
)) Szukałam takich najprostszych przewiewnych ala bella mama ale ciężko teraz o takie, no ale costam mam co nie jest plastikowe. Moje klasyczne always się nie nadają na obecny stan.
|
||
|
|
|
#1547 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1548 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu oczywiście ze tak..herbatki to nic innej jak reklama..mala kombinacja ziół..ot tyle..bardziej dziala właśnie ta psychologia podejścia do picia tej herbatki laktacyjnej..a wiadomo ..im więcej jej wypijesz tym więcej dostarczasz płynów..oczywiste..😉
Ja osobiście polecam dużo pic..ale wody..kompoty..domowe soki...duuuuzo..np szklankę na godzinę..ale nie duszkiem wypijac tylko sączyć..po łyczku.. Bo inaczej jak wlejemy całą szklanke w siebie to rownie szybko ją stracimy..przeleci tylko po to by wysikac nadmiar..a organizm i tak wchłonie tylko tyle ile potrzebuje w danej godzinie..nadmiaru sie pozbędzie..pijac po troszku..co chwile..nawadniamy organizm..wchlania sie to łatwiej i bez obciążenia 😊 .. Druga sprawa..piszesz ze mala ssała pierś..jedną i drugą..potem jeszcze raz jedną i drugą po czym poszla zwyczajnie spać..to dlaczego jeszcze mm..?...plakala..czulas ze glodna??..Kasiu..jak lapie i słyszysz ze przelyka pokarm..lub rytmicznie sapie..lub ma taki swoisty system ssania w rytm serca na dwa takty..to jest dobrze..czasami wystarczy kilka minut by zaspokoić glod..moze spróbuj uwierzyć w moc swoich piersi i nie podawaj jej mm przez jakiś czas..az zauważysz na 100% że glodna.. No i najważniejsze..nie każdy placz..marudzenie ..kwilenie..to glodne dziecko..😉 czasami przytulenie ..glaskanie po buzi uspokaja dziecię..potrzeba bliskości matczynego ciepla..no tyle rzeczy może powodować rozpacz maluszka |
|
|
|
#1549 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja to tylko wieczorami chodzilam bo cicho pusto fajnie.. Cytat:
a potem odplynelam i sie teraz obudzilam ![]() Cytat:
![]() Kurcze do mnie nikt nie pisze i nie dzwoni. Cale szczescie ![]() Cytat:
Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
||||
|
|
|
#1550 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
ja to sie zastanawiam jak ja rozróżnie ze to juz. na ktg nigdy nie mam 0 skurczy tylko calutki czas brzuch napięty utrzymuje sie na 40 cały zapis i od tego sa skoki na 60, 80, ostatnio na 108 bylo to nawet nie czulam... i łapia mnie czasem bolesne skurcze jak wstaje/ chodze. przed chwila taki mialam z krzyza , ze isc nie moglam. jak leze/ siedze to cisza. denerwuje mnie to bardzo , bo nie wiadomo o co chodzi.. jutro spotykam sie z polozna do porodu, po prosze zeby zbadała mnie , bo lekarz raz mówi, ze szyjka zgładzona i skrocona a pozniej ze nieskrocona sam nie wie co gada ;/
---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- wydaje, mi sie ze te skurcze co teraz wieczorami mam to tak okolo 100 by byly na ktg... |
|
|
|
#1552 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny - czy ja dobrze myślę z tym karmieniem.
Mam karmić co 3h żeby wychodziło 8 karmień minimum. Zaczęłam po kąpieli o 19. Jednen cycek przerwa na przewijanie bo kupa, drugi cycek przerwa na odbijanie, znów cycek próba snu, przewa na prykanie cycek. Minęło 1.5h i to było jedno karmienie. Zasnął o teraz mam go obudzić o 22 znów na karmienie ? Tak ? Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-10-17 o 20:40 |
|
|
|
#1553 |
|
Wtajemniczenie
|
Niud a na żądanie nie możesz..?..moim zdaniem taki malutki człowiek minimum co 2godziny..jedna przerwa dluzsza w nocy jak sam sie dziec nie wybudzi..
|
|
|
|
#1554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale liczę ze jak będą skurcze porodowe to nie da się ich nie rozpoznać
|
|
|
#1556 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurcze ją to nie wiem jak jądam rradę
Od 18 jadla Z cyca , 30mm, znów z cyca i przysnela , to zajelo prawie godzinę Następnie ja na laktatorze pół godziny z głowy Jak skoczyła oczywiście się ocknela i szukała cyca więc dostała puste cyce po laktatrze i 20mm na chwilę przysnela nawet nie zdążyła Rafałowi kolacji zrobić i już wyłącznie więc. Znoow cyce i ostatecznie o 20:30 mm 40mm i cyce do usunięcia i co teraz jest 21 i ona znów pozyskuje w lozeczku A mnie zaczął szczypac szef i wygląda jakby się wzrastał z zewnątrz i chyba przez to że ciągle jestem w pozycji siedzaxej |
|
|
|
#1557 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak mówisz że co 2h to w moim przypadku jak karmiłam od 19 i po 1.5h udało mi się go uśpić to mam go znowu wzbudzić za pół godziny ?? |
|
|
|
|
#1558 |
|
Zadomowienie
|
Tosiu strasznie mi przykro ze taka masz sytuacje. Mysle o Tobie cieplo i trzymam kciuki.
|
|
|
|
#1559 |
|
Zadomowienie
|
heloo melduje się! wszytko ok doczytam i odezwe się potem bo mnie cały dzień nie było:/
|
|
|
|
#1560 |
|
Wtajemniczenie
|
Niud mysle ze nie ..niech uplynie dwie godziny snu..będzie glodniejszy i więcej naciumka sobie ..zaśnie..i po dwóch godzinach znów..to będzie i tak lepszy system niż co trzy godziny..potem jak juz dobrze przybierze będziesz przedłużać sobie czas nocny..by pospać samej..
---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Zle napisałam.. Dwie godziny spania a karmić tyle ile się domaga..czyli w Twoim przypadku wyjdzie teraz 3,5godziny od poczatku karmienia od 19..😉 ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- A co sie dzieje u Tosi...? ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ---------- Kasiu..bralas pod uwagę dyskomfort brzuszka malej??..a na leżąco nie możesz karmić??..moze ona potrzebuje bliskości bo raczej nie jest glodna z tego co widzę w krótkim odstępie czasu dużo nawet zjadła licząc mm.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

zreszta jak mam isc z Tz to tylko jak ciemno
: