|
|
#3901 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
|
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie był długi okres na słodkie rzeczy a będzie chłopiec
na kwaśne od kilku dni mam większą chęć więc chyba u każdego inaczej Mamusie czuje, że się synek rusza to podkręciłam muzyczkę głośniej ale zaczął energicznie bardziej fikać tam aż mi brzuch podskakiwał
|
#3903 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
od początku bym jadła tylko słodkie a bedzie chłopak, a z córka nie mogłam patrzeć na słodkie , w ogóle nie jadłam słodyczy, tylko cis kwaśnego, rarytasem był zawsze ogórek kwaszone
|
|
|
|
|
#3904 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
od początku bym jadła tylko słodkie a bedzie chłopak, a z córka nie mogłam patrzeć na słodkie , w ogóle nie jadłam słodyczy, tylko cis kwaśnego, rarytasem był zawsze ogórek kwaszone
|
|
|
|
|
#3905 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3906 |
|
Raczkowanie
|
ja od początku ciąży mam fazę na słodkie. Będzie dziewczynka, ale ja nie wierzę w te teorie że na słodkie to dziewczynka a na kwaśne chłopiec. Ja od zawsze uwielbiałam słodkie i jak zaszłam w ciąże to w sumie to się nie zmieniło. W sumie to nie mam jakichś większych zachcianek, jem to samo co przed ciążą i to samo mi smakuje. To co mi nie smakowało dalej mi nie smakuje.
Jedynie lekarz dał mi radę żeby jeść więcej kwaśnego ( hehhe więcej jak ja nic kwaśnego nie jem ) bo wyszedł mi zasadowy mocz a powinien kwaśny. Niby to jeszcze nic złego nie oznacza, ale sprzyja zapaleniom układu moczowego. Któraś z dziewczyn też chyba o tym pisała, ale już nie pamiętam która.
|
#3907 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Dla mnie słodyczem jest np. żurawina alb jakiś owoc. Mi się smaki jednak zmieniły, NIGDY, dosłownie NIGDY nie jadłam barszczyku czerwonego, wigilijnego jak go nazywam, zawsze był fuj, a teraz prawie co tydzień go gotuję, z czego na starcie połowę pochłaniam . To taka najbardziej charakterystyczna zmiana u mnie z tymi smakami.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3908 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry wszystkim
Ja już od godziny nie śpię... i tak się tułam po kątach żeby męża nie obudzić ![]() Co do smaków to ja na początku przez chyba pierwsze 2 miesiące nie miałam żadnych, natomiast później wzięło mnie na kwaśne i piłam prawie cały czas sok z pomarańczy, ale na szczęście przeszło i dopadła mnie chcica na słodkie, mogłam zjeść całą czekoladę praktycznie w 5 minut i nie było dla mnie za słodko Od jakiś 4-5 tyg. staram się to ograniczać bo też tyle cukru nie można w siebie pompować. Siostra (jest położną) i ostatnio opowiadała mi o matce która urodziła dziecko, mieli z nią duży problem bo w ciąży jadła bardzo dużo słodkości i dziecko po urodzeniu miało tak rozregulowany ten poziom cukru w krwi że zagrażało to życiu dziecka i musieli je przewieź do Prokocimia bo nie mogli uregulować jego poziomu. I od tego momentu ograniczam ilość słodyczy ale też nie jestem w stanie sobie całkowicie odmówić. Dziewczyny a Wy przed tym badaniem glukozy jakoś całkowicie trzy dni przed ograniczyłyście spożycie węglowodanów? Edytowane przez Magdzinska85 Czas edycji: 2015-10-18 o 06:01 |
|
|
|
#3909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na długo zanim zaszłam w ciążę się zastanawiałam jak by to było mieć chłopca, miałam duże obawy,że nie umiałabym go pokochać tak jak córki itp. No i w ogóle, mali chłopcy mnie tak nie jarali nigdy W momencie,kiedy zaszłam w ciążę to jakoś te obawy zupełnie zniknęły i już było mi obojętne. Aczkolwiek nadal z lekką nadzieją,że może jednak dziewczynka. Ale chłopak też byłby ok![]() Cytat:
Aczkolwiek wiem,że to ryzykowne ![]() Jak byliśmy ostatnio na weselu to różne laski się tak podniecały Tuśką,że się śmiałam,że beze mnie mieliby branie ![]() Cytat:
Tusia na początku była chłopakiem, dopiero na połówkowym pięknie się wypięła i było doskonale widać,że dziewczyna. A ty widziałaś coś na monitorze?bo wtedy jakoś ławiej uwierzyć. Ja tym razem nie widziałam, ale mój małż widział- nawet jak ja mam wątpliwości to mówi,że widział i na pewno dziewuszka ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
hej
M w kościele, dzieci się bawią. Ja gotuję rosół i kompocik z jabłek miłego dzionka dla wszystkich
|
|
|
|
#3911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Glukoze dostanę zlecenie dopiero na kolejnej wizycie, to mi lekarka powie czy są jakieś specjalne zalecenia. W poprzedniej ciąży jak robiłam to jak do zwykłej morfologi, na czczo (ewentualnie szklanka wody) i dzień wcześniej lekka kolacja. Agata śliczne masz te aniołki ;-) |
|
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
właśnie złożylismy Mii wózek ![]() ![]() normalnie ma aluski ładniejsze niż nasza mazda ![]() :brzyda l:pozniej fotke Wam wstawie
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zazdroszczę że już w zasadzie macie wszystko Witam Mamusie pospaliśmy dziś z maleństwem, na śniadanie omlecik, obiadek mamy z wczoraj a teraz zabieram się do pracy pozbywam się zbędnych rzeczy i na all szukam ubranek bo mało mam tych najmniejszych 56 i 62 i ciut więcej przydałoby się kupić deszczowo i jesiennie jak ja nie lubię takiej pogody
|
|
#3914 |
|
perfumoholiczka
|
Ja wczoraj poszalałam w galerii w Dortmundzie. Kupiłam 2 torby ubranek, w sumie brakuje mi tylko body 56 rozmiar na długi rękaw, reszta mi wystarczy
Tyle się nachodziłam, że wszystko mnie bolało, jeszcze od kilku dni boli mnie pośladek i promieniuje na nogę, po schodach mi ciężko wejść.. No i zachciało mi się wczoraj frytek i hamburgera.. Tak mi było ciężko na żołądku że wszystko zwróciłam, 4 raz odkąd jestem w ciąży... Żebra mnie bolą od kilku dni, jakby mi się w coś wbijały, spać mi to nie daje ;/
|
|
#3915 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale tylko jak kicham albo kaszle a tak to nie ![]()
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Paula elegancko się prezentuje i te kolory bardzo ładne jak dama będzie jeździła
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz uciekam robic gulasz wegierski i cos jakis filmik by sie obejrzało ![]()
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Paula super woz
Moja mama ma dzis dyzur i odwbrala moje wyniki. Mocz podobno okropny:-( :-( od razu gadala z moja gin i ma mi dzis podlaczyc jakies dwoe kroplowki. Jeszcze nue wiem jakoe.. I jutro jeszcze raz bede robic mocz.. Czyli pewnie jednak powrocila ta infekcja nieszczesna..
|
#3919 |
|
Zadomowienie
|
Paula cudna fura dla małej
Marta grunt że to wyszło a teraz już będzie lepiej tylko włączą leczenie zdrowie maluszka najważniejsze dobrze że masz taką mame ! zdrówka
|
#3920 |
|
Zakorzenienie
|
No na szczescie ze od razu sprawdzila wyniki. Wizytę mam w piatek dopiero ale zawsze cos
|
#3921 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć wszystkim!
Wróciliśmy niedawno z imprezy urodzinowej mojego taty, obżarłam się niemiłosiernie, ale co tam Dzisiaj tak dobrze mi się spało, że wstaliśmy dopiero o 9! to bardzo późno jak na mnie, gdyby nie to, że chciało mi się siku, to nadal bym spała. Pogoda dzisiaj paskudna, jakoś tak prawie słońca nie ma i ponuro. ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
. Ja byłam na czczo, może tylko łyczka wody wzięłam.---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
Mnie żebra bolą już od jakiegoś czasu, głównie w tym miejscu, gdzie się łączą, a dzisiaj szczególnie okrutnie, dużo zjadłam i żołądek mi się rozpycha. ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Dobrze, że masz mamę, która może Ci pomóc. To duże wsparcie, lekarze już tam wiedzą, co mają robić. |
|||
|
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziś pogoda. Wam też nie chce się nic tak jak mi?
Cały dzien deszcz siąpi bleeeeeeeeeeeeeeeee
|
#3923 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny
U nas okropnie ponuro dzisiaj. Glowa mnie boli I humour brak od rana. Co za dzien. Paula super woz Nawet nie mam sily sie w computer dzisiaj patrzec. Marciar nie daj sie infekcji, napewno po lekach szybko przejdzie. Ja tez juz dwa razy mialam. |
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nawet nie wylazłam z domu dzisiaj ![]() napompowalismy mega materac i cały dzien lezymy przed tv i ogladamy filmy wlasnie skonczylam "Najdłuższą drogę " ale sie wynudziłam ze prawie zasnełam tz polazł sie wykąpać a potem czekaja nas Minionki ![]()
|
|
#3925 |
|
Zakorzenienie
|
agaczilla21 super fotki maluszków
![]() Czarnooka_Paula wózek wygląda bardzo fajnie. Czy on jest w odcieniach szarości, czy ja to zdjęcie widzę jako czarno-białe, bo zgłupiałam A ja od wczoraj jestem u teściów. Jutro wracamy. Na szczęście jest spoko, teściowie się grzecznie zachowują, więc póki co nikt mnie niczym nie wkurzył ![]() I jest 1 plus, bo teściowa co jak co, ale gotuje wyśmienicie i obżarłam się jak świnia. Musiałam się położyć na boczku, żeby mi się wszystko ułożyło ![]() A najlepsze, bo mówię do męża, ale bym zjadła pierogów z jagodami, polanych śmietaną z cukrem. Teściowa usłyszała i bach pierogi gotowe ![]() Jedynie teściu coś tam miał teorię spiskową, że jak nie chcemy znać płci dziecka, to powinniśmy im o tym powiedzieć, a nie gadać, że jeszcze nie wiadomo... skoro to już 5 miesiąc, to na pewno wszystko widać. Ja go olałam. A teściowa mu później tłumaczyła, że dziecko się tak obróciło na usg, że zasłoniło i tyle. A najlepsze, bo gadam z tż o imionach. Dla chłopca mamy wybrane Kamil, a dla dziewczynki się zastanawiamy. I mówię do mojego, że mieliśmy dać Lilianna, ale zrobiło się popularne i teraz sama nie wiem. A on do mnie, że pierwsze słyszy, że tak mieliśmy dać hahaha myślałam, że padnę z wrażenia i wyskakuje mi z tekstem, że bardziej mu się chyba Nadia podoba, albo Anita, ale że w sumie bez przekonania.. a ja że co??? jaka Anita ? Także jeżeli chodzi o imię dla dziewczynki, to jestem w kropce i brak mi pomysłów. A mój tż, że mamy czas i po co teraz o tym myśleć... ech w sumie stwierdziłam, że ja już przejrzałam cały leksykon imion polskich i na nic nie trafiłam, więc zostawiam jemu szukanie, a jak czegoś fajnego nie znajdzie, to będzie Anka i tyle ![]() Tak szczerze, to jest kilka imion, które mi się podobają, ale żadne nie pasuje mi do nazwiska... w zestawieniu z nazwiskiem brzmi śmiesznie. Mamy takie typowo polskie nazwisko kończące się na -czyk i doszłam do wniosku, że tylko typowo polskie imię do niego pasuje. Do swojego Anna się przyzwyczaiłam, pasuje mi jeszcze do nazwiska np. imię Patrycja, chociaż jest totalnie inne od tych jakie lubię (krótkie, z łagodną wymową, bez literki "r"). |
|
|
|
#3926 |
|
Raczkowanie
|
Agaczilla dzieciaki masz przekochane! Aż nie mogę się napatrzeć
![]() ja czekam do grudnia na pomarańcze i mandarynki, wtedy najbardziej mi smakują do czekolady i innych takich słodyczy jakoś mnie nie ciągnie, za to mam fazę na jabłka i banany Aninis u nas rodzice nie mieli nic do powiedzenia, tylko musieli przyjąć naszą decyzję z resztą przyjęli ją bardzo dobrze poza tym jak zaczynaliśmy starania w ubiegłym roku to wtedy dyskutowaliśmy na temat imion i padło, że jak dziewczynka to Alicja, a dla chłopca nie mogliśmy dojść do porozumienia ... tż chce Kubę a ja chcę Wojtka ale okazało się, ze będzie Alicja, i akurat ładnie zgrywa się z nazwiskiem, które jest takie trochę nietypowe |
|
|
|
#3927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo mi się podoba Cześć ![]() U mnie też paskudna pogoda. Nic się nie chce. Wczoraj byliśmy u brata TŻ-ta a tam przywitaliśmy się z miesięczna Mają. Śliczna, grzeczna...aż mi dziwnie było że nie płacze (to mój uraz po Małgosi ), więc jakoś pozytywnie jestem nastawiona Małgosia na bobasa też dobrze zareagowała więc naprawdę dużo optymizmu we mnie wstąpiło.U mnie jakoś na przekór wszystkiemu Maluch zrobił się bardzo aktywny. Najbardziej rano i wieczorem. Choć w trakcie dnia też czuję najbardziej jak naciska czasem szybko na pęcherz moczowy.
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() fajnie mieć najbliższą rodzinę na oddziale położniczym no nie?Ja jestem spokojniejsza, że wystarczy zadzwonić do cioci i już wszystko wiem
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3930 |
|
Zadomowienie
|
Marta zawsze to jakieś dobre informacje
Ja chyba w porównaniu do reszty miałam bardzo aktywy dzień a potem słuchałyśmy muzyczki i odpoczywałyśmy , dzisiaj jak ją trochę popychałam w brzuchu to mi oddawała cwaniara jakie to słodkie aż mi się w oku łza zakręciła a sama w domu byłam i nie miałam się z kim podzielić radością
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:28.

Tylko muszę się ograniczać. Co do płci to ja nadal nie wiem w końcu co będzie niby chłopaka potwierdzili ale wcześniej dziewczynkę i bądz tu mądrym...
na kwaśne od kilku dni mam większą chęć więc chyba u każdego inaczej
. To taka najbardziej charakterystyczna zmiana u mnie z tymi smakami.