|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4472 | |||
|
Zakorzenienie
|
lune1992 czyli dobrze, że pojechałaś na izbę, z rwą nie ma żartów... oby do czwartku minęło już!
Cytat:
Cytat:
![]() Moja 13 letnia siostra od kiedy poczuła jak Młody ruszał się w brzuchu, ciągle przykłada rękę i potrafi godzinę przesiedzieć i radować się z każdego kopniaka czasem aż piszczy z radości pietrusiowata super zakupy! Łóżeczko jest śliczne ![]() Cytat:
malwi89] super wieści My po wczorajszym panieńskim zdecydowanie odpoczynek! starałam się oszczędzać, ale i tak się olatałam jak głupia za to niezastąpiona przy organizacji była pomoc rodziców i TZ, naprawde baaardzo mi pomogli wszystko ogarnąć i panieński wyszedł super ![]() a jutro krzywa cukrowa
|
|
#4473 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kciuki za jutrzejsza glukoze i późniejsze wyniki:-* ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Malwi i pięknie oby to był początek tygodnia samych dobrych wiesci
|
|
#4474 |
|
Zakorzenienie
|
Karen, ja tez jutro ide na krzywa. Mialam we wtorek ale moja ulubiona pani jest w poniedzialek
bedziemy razem cierpiec ;-)Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4475 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny planuje któraś z Was używanie pieluch wielorazowych??
|
#4476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4477 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry dziewczyny!
Viki, ja planuję, nawet już mam pewną kolekcję skupiam się na kieszonkach i to tych najtańszych- liczę że dadzą radę. Jakby coś to już mogę powiedzieć, że pieluchy z firmy BoboLider, Pupus i HappyFlute są wykonane tak samo jak chinki z ebay, jak się sprawdzają niestety nie wiem.
|
#4478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciagniecie więzadeł mam inne - boli i ciągnie podobnie jak mięsień w nodze (no i mam to praktycznie codziennie) a to jest tak jakby uklucie szpilka albo delikatne kopniecie prądem i raz na jakiś czas.. No nie wiem jak zacznie być często w dzień to wtedy będę reagować A co do brania magnezu wiem że działa na skurcze ale byłam mega zaspana i nie chciało mi się grzebać w torebce rano i brać na czczo ale wzięłam po śniadaniu i już ok No i gratuluje studniówki Cytat:
18 i 15. Ale ten starszy patrzył zaczarowany młodszy jak przyłożył rękę to dziec miał go gdzieś i przestał kopać hahaha Będzie dobrze Ja |
||
|
|
|
#4479 |
|
Rozeznanie
|
pietrusiowata super zakupy
![]() Cassa, mojakaren kciuki za krzywe ![]() My zdecydowaliśmy się pożyczyć fotelik od znajomych, mają maxi cosi citi i się oferują a zainwestujemy więcej w drugi fotelik, bo chcemy tyłem do kierunku jazdy. może po obiedzie wyciągnę męża na drugą rundę po sklepach wózkowych. |
|
|
|
#4481 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hariett, a dużo już ich masz ? wkleisz moze jakieś fotki? Ja co prawda mam plan kupować głownie otulacze + wklady , wtedy otulacza można użyć kilkukrotnie, wstępnie planuje używać otulaczy GroVia mimo że do najtańszych nie należą, ale jako że to otulacze to nie będę ich potrzebować np.20 , na początek planuje 4 otulacze + wkłady i zobaczę jak to idzie, jak będzie git to dokupię jeszcze z 2-3 i wtedy pranie pewnie co 2-3 będę robić ![]() magda, dzięki za gratki tak koniec końców to fakt że jednorazowy wydatek na pieluchy jest wysoki ale jak by nie liczyć wychodzi to ostatecznie i tak znacznie taniej niż jednorazowe
|
|
#4482 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() pomyliło mi się, podobne nazwy ![]() ale one są prawie identyczne, tylko detalami się różnią Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() współczuję kaszlu Cytat:
![]() ale mnie się właśnie takie podobają mega Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przeżyłam wczorajsza imprezę, jestem z siebie dumna o 3 byliśmy w domu, po 2 już wszyscy goście poszli, ale my jeszcze musieliśmy się ogarnąć z resztkami jedzenia, prezentami i rozliczeniem więc trochę nam zeszło. Pod koniec już myślałam że mi kręgosłup strzeli, ale położyłam się na chwilę w loży i jakoś dotrwałam ![]() W prezencie dostałam m.in bon do Smyka więc część zakupów które planowaliśmy zrobić przez All chyba jednak zrobimy stacjonarnie
|
||||||||
|
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że się panieński udał, brzuch Cię nie stopował? ![]() Ja planuję, póki co mam 4 sztuki AIO
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
zakupy stacjonarne są fajne
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dziękuję ano można sobie wszystko pomacać
|
|
|
|
|
#4487 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do magnezu jak łapią Cię tak skurcze, to może powinnaś zwiększyć dawkę. Ewusia_marchew ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Jak będę w domu, to sprawdzę bo tak to nie pamiętam, ale kupowałam na OLX, kupiłam nówki od dziewczyny, mówiła, że kupiła, ale nie mogła się przełamać do wielorazówek.
Motocyklistka ![]() Suzuki GSX 600F "MOTOR" masz pod maską np. samochodu "MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości. |
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
Viki ja też myślę nad wielorazowymi wcześniej zawzięcie o nich czytałam, a teraz jakoś ucichlo. Ale myślę na początek nad najtańszym żeby sprawdzić czy mi się to spodoba.
|
|
|
|
#4490 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja
Ale dopiero jak będę na L4 to ogarnę ten temat dogłębnie, bo jestem pogubiona w tym co z czym i dlaczego. Bobolidera pewnie coś kupię, ponoć nie są najgorsze. A potem zobaczymy. Cytat:
Tylko chodzi wewnątrz, pod tym pokryciem na którym kładziesz dziecko
|
|
|
|
|
#4491 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam imieniny w grudniu i zawsze wtedy robiłam małą impreze, ale zastanawiam sie czy dam rade w tym roku wszystko zorganizować, nie mówiąc o tym ze mam jeszcze do zrobienia zalegla parapetowke bo wszyscy się upominaja
|
|
|
|
|
#4492 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
więc wolę jednak lekko droższą opcję na początek wziąć i ewentualnie potem domówić jakieś tańsze Swoją drogą ja już od dawna czytalam o tych pieluchach, ogólnie jestem dość eko ![]() Cytat:
|
|
#4493 |
|
Zakorzenienie
|
Viki, mozesz pokazac co chcesz kupic i dlaczego? Tzn np. dlaczego otulacz tej firmy itp?
Ja sobie zalozylam tak 300zl na razie na pieluchy. Ale nie kupujemy wanienki, łóżeczka (dostaniemy), to moge troche zwiekszyc. |
|
|
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez bym chętnie spróbowała z wielorazówkami, ale to szeroki temat
dziewczyny poczytajcie sobie, niektóre rzeczy oczywiste, a inne bardzo ciekawe http://dziecisawazne.pl/10-rzeczy-kt...ciala-dziecka/
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chcę tej firmy (GroVia) bo w zasadzie nie ma negatywnych opinii na ich temat w necie (głównie na yt) a wręcz często wymieniane są jako jedne z ulubionych pierwsze 1-2 tyg.zamierzam jednorazówek używając, bo nie wiem jak te pieluchy będą działać jak będzie pępowina, poza tym nie wiem czy będę w stanie bujać sie z praniem
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
Tu jest spoko artykuł na temat wielorazowych z wyliczeniami kosztów http://domowa.tv/koszty-pieluszek-je...ch-porownanie/
|
#4497 |
|
Zadomowienie
|
Viki- używałam przy pierwszym dziecku. Nie miał na pupie nigdy jednorazówki. przy drugim juz poszłam na łatwiznę. Juz nie było tyle czasu... I odpuściłam...
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#4498 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila i zauważyłaś duża różnice między wielo a pampersami? W sensie na skórze dziecka, wiem ze każde dziecko ma inną skórę, ale może coś szczególnego.
|
|
|
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
No ogarnęłam wózki kupione przez Was
jeśli kogoś przypadkiem pominęłam to proszę o informację linki do polecanych sprzedawców z allegro też poprawiłam i wszystkie działają, jeśli kogoś trzeba dodać to również proszę o info ![]() Mój wózek wygląda następująco (zdjęcie robione na szybko w sklepie) ![]() ![]() ![]() A łóżeczko wzięliśmy takie jak na foto z neta
|
|
|
|
#4500 |
|
Wtajemniczenie
|
Śliczny wózek i łóżeczko^^ ja dopiero po remoncie kupie...mam nadzieję że teściu zrobi szybko wszystko^^
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

za to niezastąpiona przy organizacji była pomoc rodziców i TZ, naprawde baaardzo mi pomogli wszystko ogarnąć i panieński wyszedł super
21.06.2014r.
skupiam się na kieszonkach i to tych najtańszych- liczę że dadzą radę. Jakby coś to już mogę powiedzieć, że pieluchy z firmy BoboLider, Pupus i HappyFlute są wykonane tak samo jak chinki z ebay, jak się sprawdzają niestety nie wiem.

jak zacznie być często w dzień to wtedy będę reagować
młodszy jak przyłożył rękę to dziec miał go gdzieś i przestał kopać hahaha

a zainwestujemy więcej w drugi fotelik, bo chcemy tyłem do kierunku jazdy.