|
|
#1681 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Ide na spacer. Ilez mozna gnic w domu :/ wogole jakos wkurza mnie to ze ludzie juz dekoruja domy na swieta. W sklepach swiateczne ozdoby od miesiaca.. masakra a potem dziwia sie ludzie ze ducha swiat nie czuc. Ja tam wole na 2 tyg przed cos zaczac robic dekorowac to wowczas jest super no ale nie 2 miechy przed czy nawet 3... paranoja!
Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W ogóle mi się jeść nie chce - dziś tylko śniadanie i kawałek ciasta. Plus taki, że po nie całym tygodniu od porodu mam ponad - 10kg |
|
|
|
|
#1683 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelio ja nie miałam smoczkowych dzieci..ale z doświadczeń innych mam..wiem że najważniejsze to podejść do tego zabiegu bardzo delikatnie! Absolutnie nie robic tego drastycznie..bo dla dziecka to coś więcej niż tylko"smoczek"..
Można takiemu dwulatkowi z powodzeniem wytłumaczyć..lub ze np jest zepsuty..ze juz się nie nadaje..i posmarować czymś nie dobrym..ja tak robiłam jak odstawiałam od piersi..pierwszemu smarowalam różnymi specyfikami np musztardą..pieprzem..ketc hupem..solą ale to wszystko było przysmakiem i ssąc mowil młody"mmmm mniam"😁 pomyślałam ze kurczę ja mu te mleko doprawiam a nie obrzydzam..wiec ostatecznie posypalam odrobiną ostrej papryki...i...jak ręką odjął 😁 sam mówił ze niedobre...drugiemu synowi wmówiłam ze się cycuchy popsuly i mnie bolą..byl wrażliwym dwu latkiem i od razu uwierzył i nie chcial więcej (pomijając fakt ze byla tuz przed porodem z trzecim ssakiem😉 ..no a teraz obmyślam plan..i nie wiem czy zrobić to teraz czy jednak wiosną 😏Spróbuj z córką delikatnie porozmawiać..wbrew pozorom z dwulatkiem można sie dogadać 😊..na prawdę są bardzo kumate.. Niud..absolutnie nawet tak nie myśl..mleko mamy nie szkodzi..to co zjesz tez za bardzo nie ma wpływu na jakość mleka..Twój maluszek pewnie ma kolkę lub wzdęcie..no niestety..czasem trzeba to przejść..😚 |
|
|
|
#1684 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja kuzynka wykorzystała fakt ze Amelia na spacerze wyrzuciła smoczek bo jakieś humorki miała i rzuciła ta nie podniosła i pokazała ze zostawia i później w nocy mówiła ze pamięta ze wyrzuciła i ze mama nie ma pieniędzy na nowy na następny dzień chyba chciała iść go szukać ale na szczęście nie było :P
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ktoś uwielbia popcorn karmelowy z kina helios to polecam zrobić w domu. Wychodzi identyczny i taniej
http://durszlak.pl/przepis/karmelowy...melowy-popcorn Pychotka właśnie zrobiłam
|
|
#1686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
muszę wypróbowac!Niud karm cycusiem nadal, zdarza się. Układ pokarmowy takiego dziecka jest niedojrzały i bardzo wrażliwy
|
|
#1687 |
|
Wtajemniczenie
|
Pasztetniczku doczytalam Twój post o czyszczeniu😉...pewnie lada chwila zacznie się porod✊😊
Amelio z tobą to tez nie wiadomo..ale myślę ze juz cos na rzeczy jest..😉 |
|
|
|
#1688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Taki pyszny ze nie mogłam od miski się odczepic ![]() ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ---------- Dziewczyny trzymam kciuki za Was. U mnie jak narazie cisza, ale nie będę się stresować na zaś. Jak będę 7 dni po terminie to wtedy będę
|
|
|
#1689 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1690 |
|
Zakorzenienie
|
Mala - ja biore caly czas czosnek w tabletkach codziennie i.Wojtek nie marudzi na mleko
a co do prania to ja.tez mam. mnostwo ale nas w domu 5 osob:P A do spania to ja ubieram w pajaca
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
Och wierzę Niud..ja tez cierpię jak dzieci cierpią 😢...wiesz ..najgorsze w tych wszystkich dolegliwościach brzuszkowych jest to ze pomóc za bardzo nie możemy...znaczy możemy..ale tylko to ze jestesmy..wspieramy..lago dzimy w różny sposób bol..tulimy..zmieniamy pozycje..masujemy..ogrzew amy..KOCHAMY😍.....dziecko przejść to niestety musi..dojrzewa mu układ trawienny..zatrzymują mu się gazy..ale łagodniej lub pewniej przejdzie ten "ciężki"okres mając ciepelko i czułości swojej mamusi😍
Owszem jest troche tych różnych kropel na rynku ..ale ciężko trafić w te odpowiadające naszemu maleństwu..dobry pediatra nie celuje ..przepisuje kombinacje wszystkich trzech na trzy rozne problemy brzuszkowe..np..delicol na tolerancje cukrów w mleku..espumisan na bąbelki gazowe..i bio gaie dobre bakterię ...w różnych kombinacjach czasowych przed jedzeniem jedne wieczorem drugie jeszcze jedne w trakcie jedzenia..owszem dużo ale tylko tak trafimy w ewentualne powody boli naszego bąbla 👶 no i farmacetyki tylko w konieczności..jak wszystkie inne sposoby zawiodą.... |
|
|
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chyba pierwszy raz czuje sie tak, ze nie chce mi sie zyc...
Bylam u poloznej i zbadala mnie tak, ze gwiazdy widzialam. Boze. Powiedziala ze NIC nie jest gotowe. GLOWKA NIE JEST w kanale tylko bardzo wysoko.... Szyjka w ogole nie zgladzona i ma cale 2cm !!! Powiedziala ze max 5dni po terminie i musze byc w szpitalu, bo tu chodzi o dziecko... I ze lepiej zebym w ta srode przyszla, dadza mi OXY i albo zadziala albo sobie poczekam do piatku lub poniedzialku i znowu oxy i na sile masaz szyjki i masa lekow!!!! I bede na sile rodzic, bo po tej wypalance moze byc lipa z szyjka. Czyli czeka mnie gorszy porod niz pierwszy.. Jezu jezu czemu mnie to spotyka. Ja nie chce sie budzic ... ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Dziewczyny co mam robic desperacko szukac CC czy czekac na tortury i gnic w szpitalu ??????? |
|
|
|
#1694 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny jestem sparalizowana ze strachu wlasnie jakas mysza przeleciala po dywanie. Kuzwa skad tu mysz?!?!?!?!!,,!!,!,!,!?? !?!?! Zaraz umre
((Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#1695 |
|
Zakorzenienie
|
Ado tak to ta polozna tylko ona mnie nie straszyla tylko powiedziala jaka jest sytuacja a reszte juz ja sama wiem jak bedzie .... Powiedziala, ze do srody moze sie zmienic sytuacja ale ja wiem, ze sie nie zmieni skoro od miesiaca jest tak samo caly czas. I nic nie pomaga
Ratunku ... ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Ja juz nie chce tego porodu, przeciez ja sie nie pozbieram psychicznie po nim |
|
|
|
#1696 |
|
wkręcona :)
|
idź dziewczyno na to cc bo wykończysz siebie i nas przy okazji
|
#1697 |
|
Zadomowienie
|
rany Amelie naprawdę Ci tak powiedziała???? przecież powinna Cie wesprzeć a po drugie skad może wiedzieć jak sie potoczy ten poród? przecież tego w żadnej mierze nie da się przewidzieć...
|
|
|
|
#1698 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no to ze bedzie gorszy to ja juz sobie sama dopowiedzialam.. Straszyla mnie cesarka, ze jest taka zla i w ogole... Cala sie trzese nie wiem co mam robic, gdzie isc
|
|
|
|
#1699 |
|
Zadomowienie
|
jedna z dziewczyn (przepraszam nie pamiętam która) polecała Ci jakis szpital czy lekarza gdzie mogłoby sie udać zrobic CC, myśle że nie masz nic do stracenia żeby tam pojechać i spróbować
|
|
|
|
#1700 |
|
Wtajemniczenie
|
Amelio..pociesze Cie ja przykładowo w niedziele bylam na ktg i badaniu w szpitalu profilaktycznie w40tc i 2d..bylam pozamykana ..brak jakichkolwiek objawów rychlego porodu..ale ja to na luzu bylam..super nie to nie..a nazajutrz w poniedziałek o 15 tez na kontrolnym ktg stojąc w kolejce w ogóle na to badanie miałam juz lekkie cudowne skurcze..kiedy doszlo na moją kolej na ktg piękny skurcz..na badaniu juz 5cm rozwarcia ..biegiem na porodówkę..i o 17:55 po bajkowo lekkim porodziku Gabrielo przyszedł na świat..nawet sie tego niespodziewalam😉..mąż w biegu podążał za moimi torbami bo omalo nie urodziłam w różowym staniku i kwiecistej miniówce 😁...bedzie dobrze ..
|
|
|
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Ado wiem, ze zdarzaja sie takie cudowne porody ale niestety nie mi... Ja wiem, ze nie jestem stworzona do porodu, miednica krotka i waska. Nawet brzuch mi nie opadl. Skurcze mam dosyc bolesne juz dlugi czas a szyjka nie rusza. Polozna dala mi do zrozumienia, ze urodze, bo oni mi te rozwarcie "zrobia" recznie. Tak jak za pierwszym razem.
|
|
|
|
#1702 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1703 |
|
Zakorzenienie
|
A jeszcze perspektywa lezenia tyle w szpitalu... Nie ma mnie kilka h i Alicja juz placze...
|
|
|
|
#1704 |
|
Wtajemniczenie
|
Pasztetniczku..mysle ze obaw w tak wysokiej ciąży nie powinno byc😚 raczej kolo 30tc zaczynają sie takie objawy przy tej paskudnej chorobie..no ale są wyjątki i lepiej dmuchać na ziemne😚 wiesz mimo wszystko gdybyś pila wapno to objawy swędzenia powinny ustąpić lub zmaleć 😊
|
|
|
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik tylko to jest taka klinika jakby, ja nie chodzilam do nich to nie wiem czy mnie na nfz wezma. Danie lekarzowi a zaplacenie za pobyt to dwie rozne rzeczy
|
|
|
|
#1706 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Miałaś się dzisiaj relaksować a nie stresować. Wybacz ale ja już Ciebie czytać nie mogę. Ja byłam u lekarza w poniedziałek o godzinie 15, lekarka mi powiedziała że poród się nie szykuje, mogę jeszcze ze 2 tyg chodzić. O 3 w nocy byłam na porodówce a przed 6 urodziłam. Wyluzuj, jesteś dopiero dzień po terminie. No 2 dni już prawie. Masz czas. Zrelaksuj się, nie myśl, nie dołuj. Pójdziesz i urodzisz
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tu sie zrelaksowac jak polozna mowi co innego a lekarz co innego...
Dobra juz nie odzywam sie , musze pomyslec.. |
|
|
|
#1708 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wapno piłam 3x2 tabl., poszły dwa opakowania i nic nie dalo wiec odpuscilam. Cytat:
Najwyżej powiedza ze nie (w co wątpie) i tyle, nie ma co się zastanawiac
|
|
#1709 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mowie tej poloznej ze nie chce oxy i sie boje a ona do mnie " bez kroplowki sie nie obedzie"
|
|
|
|
#1710 |
|
Zadomowienie
|
ale sie dziś ścinam z tztem wrrr :/ dureń zamiast mi oszczędzać stresu na koniec, bo to na mnie najgorzej działa to sie jeszcze ze mna kłuci. Pisac mi sie przez to nie chce nawet:/ jutro młodego zostawiam w domu, ma tego kataru troche i widze że przeziębiony wiec z mamusia posiedzi jeden dzien chociaż, a ja sie będę miała do kogo odezwać przynajmniej...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:00.

..no a teraz obmyślam plan..i nie wiem czy zrobić to teraz czy jednak wiosną 😏

05.07.2008 

Najwyżej powiedza ze nie (w co wątpie) i tyle, nie ma co się zastanawiac