|
|
#871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czym dziś pachniesz Wizażanko? Część XV
Kasiu, otoz wlasnie - we wlosach trzyma sie cudnie! Ide zaraz myc swoje i tez zamienie je w budyn
|
#872 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#873 |
|
Zakorzenienie
|
Wygrzebałam miniaturkę Cocona i się w niego na noc spowiłam.
Już miałam zacząć realizować marzenia perfumiarskie, a tu masz babo placek - zakochałam się w butach... a konto niebezpiecznie topnieje - jesień to zwykle u mnie okres posuchy.I co tu zrobić, do diaska? Też dziś byłam w temacie włosów - bo właśnie farbowałam, coby zakryć siwiznę Myślę czy by kiedyś zaryzykować blond albo rudy, ale trochę sie boję, co na to moje kłaki, które tak wyłażą jak dzikie. Czarne już miałam i nigdy więcej - postarzały mnie, a czarny zamalować trudno.Póki co - brąz |
|
|
|
#874 |
|
Czekam na Ragnarok
|
A ja mam czarne włosy i mi pasują
Naturalnie jestem szatynką (średni brąz z rudym/mahoniowym połyskiem na słońcu), ale jakoś mi się nie śpieszy do powrotu. Czarny jest seksowny.Natomiast nie lubię blondu. Rzadko kiedy komu pasuje farbowany. Dorwałam próbkę L LL oraz Femme de Mont Blanc. Ale mam pachnące nadgarstki!!! Mniam.Femme de Mont Blanc to bardzo kobiecy zapach, słodki, delikatny, orientalny, czuć kwiaty i owoce. Kompocik. Bardzo przyjemny. L LL jest dość ostry z wyczuwalną nutą wanilii i piżma, wydaje mi się, że również czuję minimalną ilość pachnącego groszku, choć nie ma go w składzie. Zapach syropiasty, ale podoba mi się JEDNAK. A myślałam, że po LL EDP (bleee) już nigdy żadnego zapachu tej pani nie powącham i nie polubię.Edit: Mogłam nie czytać KWC Opis L LL: "wędzone goździki". I wiecie co? Wyczuwam wędzone goździki!
|
|
|
|
#875 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Tyle, że ja nie chcę wyglądać ładnie i delikatnie. Ale ja nie o tym... Chciałabym zafarbować włosy na kolor... no - taki, jaki mam. Liczba moich siwych przekroczyła 10 i zaczyna mnie wkurzać. Wyrywać nie będę, bo mimo wszystko lepszy jeden siwy, niż dwa łyse. Czy jest jakaś farba, która nie niszczy, nie wysusza włosów? Basma? henna? Inna jakaś? Ewentualnie, czy można machnąć sobie hennę u fryzjera? czy trzeba w domu?
|
|
#876 |
|
BAN stały
|
Ja zazdroszczę wszystkim, którzy mają odwagę farbować
![]() Miałam ufarbowane raz - na jaśniejszy kolor i nie wygladałam delikatniej ani młodziej ani wogóle lepiej... Za to włosy miałam jak siano - nie wypadały ale stały się sianem i malo brakowało a bym je po prostu wyrwała z wściekłości. Skończyło się na fryzurze jak najkrótszej, byle sie pozbyć tego paskudztwa. Teraz od pięciu lat kiedy odrosły mam swój kolor i zacznę farbować jak będą siwe. Plus jest jeden - więcej zostaje na inne "niezbędne" zabiegi i kosmetyki. |
|
|
|
#877 | |
|
Czekam na Ragnarok
|
Cytat:
Choć (rzadko, ale...) czasem ktoś w blondzie wygląda naprawdę niesamowicie (ale takim skandynawskim, prawie białym).Femme de Mont Blanc chyba zbyt paczulowate się zrobiły. Brit Red miał zepsuty atomizer i nie dałam rady przetestować Druga szansa dla Hypnose przepadła, pachnie równie nieładnie jak za pierwszym razem. Hot Ralpha Laurena również paskudny. Reszty z karteczki nie udało mi się znaleźć (Must, Casmir, Sensations). No i to nieszczęsne Brit Red
|
|
|
|
|
#878 | |||||
|
czyli Endżi
|
Cytat:
? Cholera, a mi chyba tylko jedną ![]() No tak - teraz doczytałam To dla Tżeta ![]() Cytat:
Ale tak jak napisałam - nie chcę dyskutować tu na ten temat i rozwijać tego wątku. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I pachnie mleczną zupą z ryżem al dente z dodatkiem wanilii a nie budyniem Adeline, Słońce - przemyślę to wszystko i odpiszę na PW ?
|
|
#879 |
|
Zakorzenienie
|
Gris Clair to chyba zapach mojego życia, pachnąc nim wracam do siebie
jest cudowny brzmi to jakbym była egzaltowana, a nie jestem
|
|
|
|
#880 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jedyna czerń jaka mi się podoba to dłużej przetrzymany ciemny brąz Palette lub przetrzymana gorzka czekolada Wellatonu. Cytat:
Blond ma swój urok. Ja bym spróbowała (kij z delikatnością ) ale szkoda mi odbarwiać włosa. ![]() Cytat:
Mnie (mam suche z natury) najmniej szkodzi Wellaton. Długo trzyma i do końca się błyszczy (nikt nie wierzy jak mówię, że farbowałam dwa miesiące wstecz), ale ma wadę - jeszcze przy 10ym myciu się spłukuje. Nie ma wyjścia, trzeba metodą prób i błędów...
|
|||
|
|
|
#881 |
|
BAN stały
|
Adeline, Słońce - przemyślę to wszystko i odpiszę na PW
?[/quote]Słońce ze mnie takie raczej zachodzące ![]() Ale w atavarku to ja, z najbardziej przyjazną miną na jaką mnie stać
|
|
|
|
#882 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
? Zapytałam o to, czy to Ty w awie, bo nie byłam pewna czy to nie jakaś celebrity, której w mojej ignorancji nie znam ![]() Uwielbiam pięknych ludzi ![]() Sabbath, z najmniej inwazyjnych farb polecam Maseczkę Koloryzującą Garniera
|
|
#883 |
|
Zakorzenienie
|
Wg mnie i blond i czarny musza być bardziej niż kolory pośrednie w zgodzie z karnacją, zeby nie raziły. Nie każdemu pasują.
Sabbath - wyrwane siwiaki odrastają, są sztywne i sterczące Ja pierwsze ujrzałam na skroni lekko po 20 roku życia, więc mam już niejakie doświadczenie.Jeśli farbowanie - doradzam farby profesjonale, dłużej sie trzymają i są łagodniejsze niż sklepowe. (Chociaż ostatnio uzywam sklepowych - ale to z braku rozumu) |
|
|
|
#884 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Wróciłam z przemiłego spotkania, wzięłam prysznic, zjadłam ogórka i pachne Angel - w postaci żelu i mleczka, ale chyba się jeszcze edp dopsikam. Co takiego jest w tym zapachu, że nie można byc wobec niego obojętnym?
Sabbath, w kwestii farb (chociaż właściwie to szampon koloryzujący) ja polecam L`Oreal Casting Creme Gloss -jest naprawdę delikatny
|
#885 |
|
Zakorzenienie
|
rachelo jaka czerń
Teraz modne grafity, czekolady z wisienką i zlote gruszko w syropie klonowym Kolekcja slodycze L'Oreal Professional. Jak już chcesz się poczernić wybierz bardzo ciemny brąz albo głęboki.Nevada do cholery, czy w tym kraju nikt nie może Ci pomóc.Może zadzwon na niebieską linie, poradzić się. Posluchaj musisz zrobić sobie obdukcje u lekarza(po pobiciu), musisz wezwać policje kiedy będzie awantura aż do skutku aż go zamkną, ześla na leczenie. Nie patrz na zagubioną mame, walcz. Tumulte
|
|
#886 |
|
Czekam na Ragnarok
|
Neonko zainteresowałaś mnie. Jak dokładnie nazywa się ta seria, bo nie mogę znaleźć? Czekolada z wisienką?
|
|
|
|
#887 | |
|
Zakorzenienie
|
Nevado, czytałam Twoją historię z przerażeniem i niedowierzaniem. Ciężko cokolwiek cenzuralnego powiedzieć poza jednym - Sabbath mądrze radzi. Od takich ludzi stanowczo trzeba się izolować. Życzę Ci bardzo dużo siły. ![]() Rachelo, przyjmij tak szczere, jak spóźnione gratulacje zdanego egzaminu i całej sesji ![]() A jak tam... szwagier? Oby się zrehabilitował ![]() Cytat:
co jakiś miesiąc wąż mi w kieszeni płacze i wije się z bólu na okoliczność fryzjerską... mimo, że ja nie z brunetki, a ze średnio ciemnego blondu - domowe farbowanie nie wchodzi w grę. Wiem, bo raz próbowałam. ![]() *** Pachniałam dziś za uszami Pradą, a na nadgarstkach (powtórne testy, po kilku latach) Ogródkiem Nilowym, ale chyba oba już wywietrzały.
|
|
|
|
|
#888 |
|
Zakorzenienie
|
Fenris czekolada z wisienką to poprostu czekoladowy odcień z refleksami w odcieniu wiśni.Kolekcja jesienna Loreal to nawiązanie do wspólnej pasji fryzjerów i cukierników. Znakomici cukiernicy z całego świata przygotowywali desery na podstawie odcieni włosów, zastosowanej tonacji ubioru i ogólnej stylizacji modelki. Ach szkoda że nie możecie zobaczyć jak te desery wyglądają . To dzieła sztuki.Patrzysz i masz wrażenie, że wisienka jest sztuczna, ubrana w zlote nici, zawiązana w czekoladową kokardę i ułożona na pucharku z wiórków najlepszej czekolady. Całość oblana lukrem o barwie szklistego miodu. Wygląda to tak jakby wisienka zamknięta była w bańce szklanej przeźroczystej-CUDO. Modelki też wyglądają pięknie.Wlosy rozwiane naturalne, bardzo często loki, fale. Nakładany kolor to nie plaska forma lecz kilka odcieni z jednej rodziny. On wibrują, nachodza na siebie, wnikają, to taka gra. Czekolada, miód, karmel i ciut ciut wiśni. W blondach miód, złoto, bita śmietana, karmel, toffi,słońce, bursztyn.Co ciekawe paznokcie wracają perłowo-srebrzyste, transparentne i w ubiorze koronki, koronki, perły i tiule, szyfony, delikatne plisy.
|
|
#889 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję, chociaż zdania są podzielone.TŻ zachwycony (ale odkąd schudłam, on się ciągle wszystkim we mnie zachwyca ![]() Cytat:
Ściskam ciepło ![]() Cytat:
), i tak wg znajomych jestem taka słodka. Uch.Cytat:
Jeśli henna, to polecam te proszkowane do zrobienia. Tubkowe są strasznie marne. Neonko, ja nigdy nie starałam się być modna... (Dzisiejszy numer z czerwoną kreską był z przymrużeniem oka ). Ale na czerń pewnie się nie zdecyduję, skończy się na głębokiej wiśni albo czerwieni. Jak zwykle.Papugo, ze zdziwieniem dzisiaj zauważyłam, że TŻ ze swoim bratem rozmawia... owszem, rozmawia, ale widać że trochę sztywno, obaj są spięci. Ale chyba doszli do porozumienia. Konrada w końcu udało mi się przekonać do zachowania rozsądku i zimnej krwi, ale wiem że mocno to wszystko przeżył. Smarkał mi wczoraj wkurzony do słuchawki, co mnie nieziemsko rozczuliło...
|
|
#890 |
|
Zakorzenienie
|
Tylko nie henna
Potem problem z czymkolwiek z ondulacją, z mega szaloną koloryzacją, oblepia łuski bardzo mocno, fuj fujPalette ile się nacierpie żeby wytłumaczyć klientce że to wielkie G. Bardzo metaliczna farba,brrr, fuj fuj do potęgi. Rachelo w jaki sposób schudłaś? Co to za podkład na Twojej cerze w avatarku?Rachelko nigdy nie starałaś się być modna a co dopiero ja Ja to wogóle nie pasuje do branży szalonych fryzjerow. Wyglądam jak anioł---hhehehhhe
|
|
#891 |
|
Zakorzenienie
|
Schudłam przez sesję - stres zawsze tak na mnie działa. Trochę to wyniszcza organizm, bo najczęściej po prostu nic nie jestem w stanie przełknąć, poza tym wymiotuję... Mam w miarę szybką przemianę materii, więc w tydzień potrafię w stresującej sytuacji schudnąć nawet 3 kilo.
A na twarzy mam avonowy podkład w musie (Nude) i na policzkach róż tejże firmy (muszę przyznać, że mają coraz lepszą kolorówkę), zmieszany z różem l'Oreal
|
#892 |
|
Zakorzenienie
|
Rachelo gratuluje , przeczytalam ze zaliczyłaś sesje
życze wszystkim miłych snow,dobranoc
|
|
#893 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, moja rodzicielka używa (ku ścisłości, to ja ją farbuję
) Belle Color, kolor chyba 22-szatyn i wychodzi coś pi razy oko - jak w Twoim avatarku. Chyba dobrze kryje siwe włosy, bo po farbowaniu trudno powiedzieć, czy pod spodem są siwe i w jakim natężeniu. Mama bardzo sobie chwali tę farbę i nie chce słyszeć o innych. Ale jeśli problemem jest włosów siwych pojedynczych sztuk 10, to ja bym je po prostu ciachnęła nożyczkami. ![]() Rachelo, właśnie - avatarek - przy tej wielkości fotki słabo widać kreski, ale masz piękną cerę
|
|
|
|
#894 |
|
Zakorzenienie
|
Papugo, no właśnie - przy takiej wielkości fotki niewiele widać, na szczęście dla mojej nieszczęsnej cery
W załączniku rzut na kreski, jedno oczko bardziej i zapadnięte policzki :|
Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde Edytowane przez rachela Czas edycji: 2007-12-21 o 12:03 Powód: zdjęcie usunięto za zgodą administratora |
|
|
|
#895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() )A ja sobie pachnę OI + standardowo balsam afrykański Bielendy do kompletu, mniam!
|
|
|
|
|
#896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I właśnie sobie przypomniałam, że jakiś rok temu miałam na Wizażu krwawy, szaleńczy avatar z Danni... Ale dostałam tyle PW z prośbą o zmianę, że szkoda gadać ;]
|
|
#897 |
|
Zakorzenienie
|
Agentem sobie pachne
![]() Caly dzien mam podly humor- ta pogoda mnie dobija. edit- tez mam juz siwe wlosy kiedys jak byly pojedyncze to wyrywalam teraz to nie przejdzie- lysa bym zostala Rachel, do twarzy Ci z ta czerwona kreska
|
|
|
|
#898 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz od dawna przestałam farbować włosy, bo raz że blond mi się znudził, a dwa moje włosy są bardzo słabe, więc byle co ma szkodliwy wpływ. Natomiast od czasu do czasu używam szamponetek z firmy Marion-bardzo dobre, bądź szamponu koloryzującego z tejże firmy, który moim zdaniem jest świetny. To oczywiście są zabiegi wykonywane na potrzebę chwili, więc nie polecam ich w ramach stałej odmiany koloru włosów.
|
|
|
#899 |
|
Zakorzenienie
|
Rachelko - masz taka urodę, którą ja (malarz w wyobraźni) chciałby namalować - szalenie plastyczna i wyrazista twarz.
Co do farb - jak nie chce mi sie grzebać na allegro i chodzić do fryzjera, używam Wella Decore - jedyna z której jestem zadowolona, a wypróbowałam juz wszystkie chyba (no, może jeszcze Nutrisse i Belle Color ujdą). Nie mogę odżałować starego Castingu - ten nowy to dno Odcienie 5x ciemniejsze, włosy sianowate i szybko się zmywa
|
|
|
|
#900 |
|
Noc żywych, dzikich tru(p)skawek
|
Martwa Papugo, przybijam piątkę
Wyglądam w blondzie tak słodko i łagodnie, że kolega na pierwszym roku powiedział, że za miło wyglądam do mojej ramoneski
"Kobieta, która się nie perfumuje nie ma przyszłości" Coco Chanel Rozpaczliwie poszukuję chociaż kropelki:Guerlain Aqua Allegoria Rosa Blanca, Thierry Mugler A*Men: Pure Coffee, Pure Malt Creation, Pure Energy, Pure Wood, Ultra Zest |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

- jesień to zwykle u mnie okres posuchy.

inaczej na pewno bym wiedziała
To dla Tżeta

?

Życzę Ci bardzo dużo siły.