|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Cytat:
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Na dg placa za okres zwolnienia- w moim pdzypadku 3 tyg
Ale pierwsza wyplata byla podzielona Tylko ze ja mialam kontrole i czekalam na decyzje |
|
|
|
#964 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z chlopiecych imion zaczynaja plasowac sie wysoko Krzysie, Adasie. Coraz mniej sie slyszy o Antosiach czy Jasiach. Przynajmniej w moim rejonie da sie to zauwazyc
|
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
No to u nas właśnie Antki i Jasie ostatnio rządzą, Julia chyba już nie jest taka popularna bo ustapiła miejsca Zuzi
|
|
#966 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja też już chcę wózek, a dopiero w listopadzie będziemy zamawiać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Czubasek fakt. Mój TŻ proponował Lilianna i Lenke. Do obu imion mam awersje ze względu na popularność (a to drugie trochę jak dla mnie pretensjonalne). Co do chłopięcych imion to moja koleżanka ma dwóch synów Antka i Janka właśnie
Alicja mi się podoba, ale tak teściowa ma na imię, więc odpada.. AAA.. Obie babcie nam to samo imię proponują Emilia.
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
dolinka moja Hania miala byc Julianem
|
|
|
|
#969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
proponowałam przy córce ale TŻ odrzucił hehe Lilianę lubiłam kiedyś bardzo ale mama mojego ex była Lilianą i jakoś nie pałałyśmy do siebie sympatią ![]() my teraz ucinamy wszystkie rozmowy o imionach ze strony rodziny. Z córką mnie to strasznie wkurzało. Teraz jak jest pytanie w tym temacie to mówię, że sami nie wiemy, zobaczymy po porodzie |
|
|
|
|
#970 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiesz, że ostatni sen taki typowo przerażający miałam chyba ponad tydzień temu? Najlepsze jest to, że byłam tak świadoma w tym śnie, że wydarzy się coś strasznego i tak bardzo chciałam się się obudzić i tego uniknąć, że mi się to udało? Pierwszy raz tak miałam. Zwykle musiałam krzyczeć, bo nie mogłam się obudzić. Od tamtej pory nie przyśniło mi się nic typowo przerażającego. No, w szpitalu tylko mi się śniło, że mnie ordynator oddziału po rękach skalpelem ciął ![]() Kalusia kiedy będą chcieli Ci ściągać krążek? Cytat:
![]() Cytat:
Z dziewczynek Liliana, Lena, Zosia, Zuzia, Hania Cytat:
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie cierpiałam swojego imienia w szkole, w liceum byłyśmy nawet we dwie po kolei w dzienniku, w dodatku podobne nazwisko, non stop nam mylono oceny itp. Poza tym nie lubię formy Kaśka
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Aniqa te nugettsy to właśnie były u ciotki tż na imieninach. Tż mądry nie jadł, dopiero potem mi powiedział że to gotowiec, a potem ja pół nocy
i nie, nie byłam nawalona ![]() Cytat:
a twój śliczny!A w ogóle to zaczynam dziś 8 miesiąc ![]() Halwaya Anna piękne imię, można je zdrabniać na wiele sposobów, w każdym języku je wymówisz
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Mi się też Michalina podoba
za granicą może być Michelle- siostra cioteczna męża tak nazwała córeczkę, mieszkają we Francji ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ---------- Cytat:
My może jak będę się czuła w miarę na siłach to pojedziemy do meblowego zamówić komodę do sypialni ![]() Witamy w 8 miesiącu!
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Mi sie podobala Zosia i jej zagraniczne formy poki moja babcia nie zaczela spiewac pod nosen ,, zocha izbe zamiatala... "
Teraz jak slysze Zosia to od razu mi sie to nuci. Ja swoje imie lubie, nigdy sie nie powtorzylo w klasie i ogolnie malo Monik znam. Tylko ta wstretna forma zdrobnienia Moniczka... Na mnie zawsze wolali Miska a na mojego tz Misiek - on Michal
|
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Co do gotowcow z biedronki. Ja uwielbiam te papryczki czerwone i zielone z nadzieniem
Reszty nie tykam bo sie boje ![]() sywluska co do przekasek, bo mi sie przypomnialo. Mozna tez zrobic tortille z sosem chrzanowym i lososiem. Takie male rolaki
|
|
|
|
#977 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natomiast wszystkie gotowe produkty z mięsem- jakimkolwiek to dla mnie samobójstwo
|
|
#979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi się nigdy nie udaje krzyczeć przez sen, zazwyczaj chcę krzyknąć ale nie mogę wydobyć z siebie głosu, chcę uciekać ale coś mnie trzyma, masakra. A teraz to już w ogóle te sny są okropne Co do krążka to zapytam ginki na wizycie, w sumie to nikt mi nic nie mówił a wyczytałam, że nieraz dopiero przy porodzie jest usuwany, więc nie pytałam. Dopiero jak napisałaś, że będziesz miała zdjęty w 36 tc to zaczęłam się nad tym zastanawiać
|
|
|
#981 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa.. 34 tydzień! Czas spakować torbę!
Wiecie, że od 36 tygodnia możemy spodziewać się smętnego czopa? Nie musi on zwiastowac szybkiego porodu, więc nie panikujmy!
|
|
|
|
#982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze jak mama z nią w szpitalu już po założeniu rozmawiała to gin jej powiedziała, że w międzyczasie mi go ściągnie i jeszcze raz założy- będzie chciała dokładnie szyjkę oglądnąć. Tego akurat wolałabym uniknąć i mam nadzieję, że nie będzie go ruszać aż do momentu całkowitego ściągnięcia ![]() Ale wiem, że często dopiero przy porodzie ściągają...chyba jednak wolałabym go już wtedy nie mieć Cytat:
ja zamawiam resztki rzeczy dla siebie i też będę torbę pakować Myślę, że smętny czop i tak nas zestresuje samym tym, że już go nie ma i prędzej czy później nastąpi godzina zero
|
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
dzień dobry w poniedziałek
z imionami to nie jest łatwa sprawa, żeby się dogadać a co będzie jak pojawi się bobo- spojrzymy...i imię nie pasuje może coś samo się pojawi? mój TŻ się uparł, że będzie Iwo, mnie też się bardzo podoba ale ja jeszcze rozważałam Dominika, Tymoteusza, Patryka i Cypriana naprawdę mam nadzieję, że nie wyskoczy ze mnie dziewczynka bo będzie niezła zagwozdka ![]() poza tym - czy wam ostatnio też jest tak gorąco?? boooożeeee czasem mam wrażenie, że palę się od środka gdzie nie pójdę to się rozbieram i otwieram okna, bo duszno też
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja za to teraz wszędzie dookoła słyszę Igor. Nie zwracałam na to uwagi, ale teraz ostatnio czy w tv w serialach, czy w tych wszystkich ukrytych prawdach i malanowskich co chwila Igor, Igor. Tż w pracy u znajomych na dziarach Igor widzi bo sobie wytatuowali imiona synów, no ale jakoś nie mogłabym już teraz zmienić. Poza tym drugie imię Olgierd słyszę równie często.
Cytat:
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Ogladam wlasnie magde m. Och ten Korzecki
Smetny czopus... Z Hania odszedl mi 2-3 tyg przed porodem. Uhuhu jak ja sie cieszylam.ze zaraz urodze i bedzie maluszek z nami a tu upa. Minal tydzien, dwa i nic. |
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się czopa nie doczekalam nawet 2 tyg po terminie
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Imiona trudna spawa i kazdemu poboda sie cos innego
Prawda taka ze w sumie do wszystkiego soe czlowiek przyzwyczai Ja luboe swoje imie bo nie ma rozszerzen i zdrobnien durnych- sylwia No na upartego mozna sylwunia ale to rzadko A syla luboe W oogle luboe imiona ktore mozna skrocic do minimum- wszystko moje koty nawet tak nazywam Maniek, fryc, baca :p jest jeszcze Balbinka ale ona przyszla z takim imieniem :p Tomek niestety Nie spelnia rych form ale nic innego nie wpadlo mi w ucho I tak mowie do niego tom albo tomtom :p A do meza mowie pieciu :p I stad liliania mi sie podobala bo mozna mowic lili albo lyla Poza tym jak tomek mial byc lila to tz wolal syla lyla :p Smetny czop ciekawe ciekawe czy u mnie bedzie - ja tez musze pizamy popakowac Najgorszd ze ja mam w biodrach ze 130 i wzrostu mam 174 i wszystkie koszule siegaja mi wpol uda. Bede swiecic tylkiem. A szlafroki biore 2. Zeby wlasnie dupsko przykryc
Edytowane przez sylwoha Czas edycji: 2015-10-19 o 11:33 |
|
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie biorę szafroku. Na porodowce jest tak gorąco.. Koszule udało mi się dłuższa kupić. Taką prawie do kolan. Biorę zamiast szlafroka narzutke bawełniana cienka.
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
Sylwoha, dziękuję za pamięć.
Cześć Dziewczyny, u nas w porządku tyle że dopadł mnie ciążowy baby blues. Siedzę w domu i ryczę w poduszkę od paru tygodni. Tak czasem bywa.. Halinka rośnie zdrowo, wyprawka powiększa się, od kilku dni piorę i prasuję na okrągło i jeszcze nie skończyłam. Ciągle wałkuję temat gdzie rodzić i nie wiem co robić. |
|
|
|
#990 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() wczoraj wrocilismy z tz po 1 w nocy.. oficjalnie ogłaszam była to moja ostatnia trasa z nim .. mała oparła mi sie na pęcherzu .. plecy miały mi pęknąć.. moge gdzies jechac jesli spedze w samochodzie max 1h .. koniec swiata.. mieszkanie ogarniete, nagram cd o 13 zbieram sie do dentysty i chyba odwiedze potem pepco :Pnamówiłam dzisiaj tż na zakupy w ikei wiecie .. tak tylko pooglądać ![]() ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:01.

za popularność i zbyt dużą ilość zdrobnień, zaczęłam doceniać za jego uniwersalność dopiero jak zaczęłam pracować z obcokrajowcami 

nie mam co na dupę załozyc

kroi czy obiera warzywa, robi zakupy albo sprząta. 

i nie, nie byłam nawalona