|
|
#3991 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Nie oglądam ciusxkow wózków itp wiecznie mam czas nie cieszy mnie to nie widzę nic optymistycznie więc też nic dobrego fo napisania nie mam każda dolegliwość jest dla mnie czymś wielkim zagrażającym więc ci mam zaciemnia i pisać jak to cudownie kiedy tak nie jest.
|
|
|
|
#3992 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mocz ok, cholera wie co to. U nas hitem jestciastolina, ma taki stoliczek co był w zestawie, a w dodatku drewnianą kuchenkę więc tym się bawi pół dnia, bo gotuje. Klocki Lego Duplo też są fajne, aczkolwiek póki co ma ze 3 zestawy więcej nie dokupuję, bo bawi się tym co ma. Ma zestawy z farmy i zoo, na tym etapie dzieciaki lubią zwierzątka, a w zestawie są też autka także full wypas ![]() Moja ostatnio ma etap na pociągi, traktory i kopary, więc i to by ją ucieszyło ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a) może w ogóle nie będzie chciał b) może jakiś kształt mu nie spasuje Ogólnie w szpitalach nie pozwalają raczej dawać smoczków, dlatego ja nie kupowałam żadnego na zapas. Potem się okazało,że ma silny odruch ssania i położne same mówiły,że można spróbować. Ale jak starego wysłałam do sklepu to oczywiście kupiła jakiś taki wielki z Aventu. Dopiero potem znalazłam takie dla 0-2 mies. z TT i to był strzał w dziesiątkę. Szukaj jak najmniejszych, a z kształtem to tak naprawdę się okaże, czy Ci się uda wstrzelić w gust ![]() Cytat:
No tak, o to dokładnie mi chodziło ![]() Ja też śpię nawet po 10 h i niewyspana chodzę
|
|
#3993 |
|
Rozeznanie
|
Nie oglądam ciusxkow wózków itp wiecznie mam czas nie cieszy mnie to nie widzę nic optymistycznie więc też nic dobrego fo napisania nie mam każda dolegliwość jest dla mnie czymś wielkim zagrażającym więc ci mam zaciemnia i pisać jak to cudownie kiedy tak nie jest.
|
|
|
|
#3994 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My probowalismy ze smoczkiem rozne triki ale nic tego.. dopiero teraz z odcinaniem poszlo (pierwszy raz z odcinaniem wziela smoczka ucietego poszla do kucnhni wywalila do kosza i zaczela krzyczec ze chce nowego )
|
|
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
No ale naprawdę nie wpływa na Ciebie pozytywnie jak tu czytasz o samych radościach, oczekiwaniach, o wyprawce dla maluchów?No przecież musisz w jakiś sposób się rozładować i nastroić pozytywnie. To też jest ważne dla Twojego maluszka, nie tylko teraz jak jest w brzuchu ale i potem-uwierz mi,że dzieci dobrze odczytują nastroje i emocje,a często je od nas przejmują.
|
#3996 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
więc myślałam ze jak w szpitalach w ogóle nie preferują nacinania to jest najlepiej co by było w sumie nie logiczne bo czasem przecież trzeba lub jest to wskazane Cytat:
![]() kingula u mnie dni są podobne do siebie, ale mój cały wolny czas pochłaniają przygotowania do macierzyństwa zobacz dziś temat smoczków to nie jest wątek tylko od porad, ale również od całego tematu macierzyństwa przynajmniej ja tak to odbieram Mamusie dziękuje za rady podsumowując maluch sam wybierze jaki typ smoczka mu potrzeba i czy w ogóle wszędzie widziałam pakowane po dwa na dzień i na noc i zgłupiałam
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-19 o 12:56 |
||
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duplo kupie wszystkoe za tym jestescie :-D
|
|
#3998 |
|
Zakorzenienie
|
Karinek no i fajnie poszło, widac to był odpowiedni czas
![]() Moja też kochała smoka, ale na szczęście do spania, w dzień nigdy nie dostawała.I w sumie ciężko było jej się obyć bez niego jak zasypiała, a nawet jak się przebudzała w nocy i nie miała go w zasięgu ręki no to mieliśmy pobudkę ![]() Ale w czerwcu jechaliśmy do zoo i zobaczylam,że zasnęła w aucie bez pytania o smoka. Uznałam,że to dobry moment i przy wieczornym zasypianiu jak o niego zapytała to jej powiedziałam,że przecież w zoo była taka malutka małpka i ona wzięła smoczek, bo jest mała i potrzebuje. I Tusia przyjęła do wiadomości, potem jeszcze co jakiś czas zapytała o małpkę i smoka, i tyle no i co ciekawe- nie budziła się w nocy po niego
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale grunt ze juz mnie nie boli
|
|
|
|
|
#4002 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- Cytat:
Popieram
|
|
#4003 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() dzisiaj dla TŻ gulasz wołowy z ryżem, a dla mnie z pyzami - wieki nie jadłam |
||
|
|
|
#4004 |
|
Wtajemniczenie
|
Motylko osobiście na usg nie widziałam dowodu na chłopca
Trafiłam na lekarza buraka na połówkowych co to tylko narzekał że mam gruby brzuch i widzi jak za mgłą... Aczkolwiek widząc nasze zdziwienie sprawdził dokładnie i potwierdził chłopca.Ja na tym badaniu nawet przez chwilę nie widziałam dziecka bo mi nie pokazał ![]() Co do smoka, moja mama zabrała siostrę do dentysty żeby zabrał bo ona do chyba 3 lat nie była w stanie zadnym sposobem się odsmozkować... Esor ja też chyba do 22tc słabo czułam i ię mega martwiłam, teraz mimo mojego brzucha grubego czuje fajnie jak szaleje, pewnie Ty też lada dzień poczujesz. Może po większym posiłku wypij szklankę soki i poleż na boku u nas to zdziałało
|
#4005 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Dzieki za odpowiedz szczegółowa. Mam nadzieje, ze bede pamietać, to jutro zapytam mojej gin o opinie. Moja kuzynka rodziła w Żeromskim, nie wiem czy nacinali jej krocze, bo w sumie nie jestesmy blisko i głupio mi było pytać... W każdym razie jest mamusia lutowa 2015 i bardzo polecała. Ja w sumie mieszkam tez na północnym wschodzie Krakowa, jeszcze nie Huta, ale juz blisko wiec w sumie taki Żeromski byłby lokalizacyjnie ok. O Rydygierze słyszałam słabe opinie, co prawda nie z oddziału porodowego, ale ogolnie kto tam był to srednio zadowolony. Aczkolwiek faktycznie w Twoim przypadku, drugiego dziecka juz wiesz co sie z czym je i możesz patrzeć typowo "technicznie" by poród przebiegł dobrze i sprawnie a faktycznie opieka poporodowa czy sale z wyglądu mogą byc mniej wazne, dla mnie pewnie wszystko bedzie nowe i straszne
|
|
#4006 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny zamawiałyście coś z H&M?
Zamówiłam bluzkę i dżinsy z działku mama i dostała smsa, że kurier będzie dzisiaj między 21, a północą
|
|
|
|
#4007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4008 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mój też na genetycznym był bardziej rozmowny niż na połówkowym, ale byłam ostatnia więc rozumiem że mógł mieć ciężki dzień ale mimo wszystko pokazał wszystko...Justynka a na normalnych wizytach nie masz za każdym razem usg ? może na kolejnej wizycie uda się jeszcze sprawdzić Esorku zjedz większą kolację i puść głośniej muzyczkę połóż się i czekaj zobaczysz może pomoże
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-19 o 13:19 |
||
|
|
|
#4009 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymczasem siedze ze z tz w centrum krwiodawstwa bo on jest honorowym dawca i czekam na karton czekolad :-D :-D :-D :-D :-D ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Esor moje bambino zaczelo pierwszy raz sie ruszac bo salatce jarzynowej :-D sprobuj i tego może :-D
|
|
#4010 |
|
Rozeznanie
|
Nie niestety kiedy patrzę na te ciuszki w sklepie przychodzi jedną negatywną myśl i wszystko pęka marżę aby być jak najszybciej w domu.przychodzi strach lek że zaś będę w szpitalu leżała że zaś będzie groziła za wcześnie cesarka itp jest 1000 myśli pozytywnych przychodzi jedną negatywną i czar pryska
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- A co do smoczkow dostalam w gratisie jakis z nuk i narazie poprzestane na tym chyba. Zibacze czy beda mi potrzebne jak cos to nie problem kupic nawet tego samego dnia tak samo robie z laktatorem
|
|
#4012 |
|
Rozeznanie
|
Kiedy byłam w pierwszej ciąży też byłam taka :: podniecona::: czytałam oglądałam wiecznie kupowała m jak mama gazety.byłam szczęśliwa młoda mężatką w ciąży całą w skowronkach, nie myślałam o problemach bo ich nie miałam.Nie wiedziałam co mnie czeka.teraz po tym wszystkim wiem, spotkała mnie rodzinną tragedia .przyszła choroba a z nią wiele leków czasem bezsensownych ale meczacych i dominujących nademna.Wiem co było w tamtej ciąży i co zapewne mnie teraz czeka więc każda dolegliwość choroby najmniejsza. Powoduje że wydaje mi się że wszystko wraca że zaś się zaczynają problemy.i tak cały dzień myślę żeby tylko nic się nie działo .żeby wytrzymać chociaż do 36 tyg.I co tu dobrego nic jedynie to że mam cudowną rodzine
|
|
|
|
#4013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dostałam od mamy rosół i na lenia robię z niego pomidorową, bo wolimy
![]() Naprawdę mam dzisiaj rozlazły dzień... Dziewczyny a myślałyście już nad piżamkami/koszulami do szpitala? Ja w poprzedniej ciązy miałam jedną na ramiączkach i dwie z krókim rękawem takie typowo pod karmienie, z tej firmy Italian coś tam co sprzedają też na All (polecam!). I w tej na ramiaczkach czułam się tak nago w szpitalu i nie nosiłam, a te dwie to jednak było mało na 5 dni, bo jednak gorąco było. Ciągle mama mi brała do prania Do cc nie miałam, bo wiadomo,że szpitalna.No i pomyślałam,że teraz sobie dwie dokupię. I myślałam o jednej piżamie z dłuższymi spodniami i jeszcze jednej koszuli, tylko nie wiem czy z krótkim, czy długim rękawem. Bo tak myślę,że to zima będzie i jak już będę w domu z małą to będę marznąć w koszuli z krótkim. Jaką byście wzięły?
|
#4015 |
|
Rozeznanie
|
Esor nie ni nie obrazami się są różne choroby.chodzę fo psychologa byłam na 3 wizytach dopiero .leków nie neospazmine tylko.do psychiatry mam termin ale do niego tylko po to żeby dała lek awaryjny jak by co bo ona w inny sposób nie pomaga
|
|
|
|
#4016 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamuśki
Kurcze, nie nadążam ostatnio za wami. Cytat:
Cytat:
Masz fajne zdrowe dziecko, kochanego męża...doceń to, zamiast zakasowywać się na samej sobie.
|
|
#4017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do tego szlafroczek bo zima moze byc chlodno.. Jesli ci wygodniej w pizamie to kup taka ale szlafroczek w szpitalu moze sie przydac
|
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sale do porodu maja super no i maja swietne polozne i bardzo są pro jesli chodzi o naturalny porod ale tez nie wahaja sie zrobic naglej CC jesli jest taka koniecznosc. I mają tylko 12% nacinanego krocza a w kazdym innym w krk to po kilkadziesiat.. No i mozna miec swoją położną a ja mialam ciezki porod pierwwszy i po prostu psychicznie bede sie czuc bardziej pewnie i na silach naturalnego porodu jesli bede miec zaufaną połoznąNo i tez moja szwagierka tam rodzila, wlasnie z tą samą polożną którą polecała moja gin, i kolega z pracy żona juz dwa razy i jego siostry I wszyscy bardzo chwalą.. Tylko wszystkie tez mowia to samo - opieka poporodowa do bani na maksa, polozne niektore poporodowe opryskliwe, nie chca pomagac i jakies takie dziwne. No ale nie wiem ile w tym prawdy bo mnie tam nie bylo ![]() A siemiradzki - trzeba zaplacic zeby bylo ok Ale tez nie jakies duze pieniadze w porownaniu do prywtanej poloznej w Rydygierze. No i tam nie znalazlam zadnych zastrzezen poza tym ze jak ma byc SN to cisną zeby bylo SN i nie chcą robic CC, a ja sie boje ze jak cos sie miało by stac awaryjnego (tfu tfu) to wole zeby mnie szybko pocieli i wyciagneli zdrowe dziecko niz na sile kazali mu wyjsc SN.. No i mają duży procent nacinania krocza Takze poki co biore te dwa szpitale pod uwage bo tylko tam mozna miec swoja polozna no i tez te dwa polecala mi moja gin. Oba poki co maja po 50% u mnie, chociaz ostatnio bardziej przekonuje sie w strone Rydygiera ze wzgledu na tą położną.. |
|
|
|
|
#4019 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4020 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam właśnie koszulę w Italian fashion, taką typowo do karmienia, jest na krótki rękaw. Na promocji za 1/3 ceny kupiłam kiedyś koszulę w Triumphie, taką w marynarskie pasy, na długi rękaw, z grubej bardzo miłej w dotyku bawełny, rozpinana prawie po sam pępek. No i wtedy też upolowałam piżamę ze spodniami i górą także rozpinaną. Myślę że te trzy powinny wystarczyć.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.

poza tym Mati jakiś śpiący od rana mam nadzieję, ze się rozkręci bo już przywykłam do jego szaleństw 
)

Ślub
mój też na genetycznym był bardziej rozmowny niż na połówkowym, ale byłam ostatnia więc rozumiem że mógł mieć ciężki dzień ale mimo wszystko pokazał wszystko...Justynka a na normalnych wizytach nie masz za każdym razem usg ? może na kolejnej wizycie uda się jeszcze sprawdzić