|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
iola to córa już duża
a z małego to pewnie wszędzie pełno cieszą się na rodzeństwo? chłopiec czy dziewczynka?
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
DOTKA, a może masz rację: D U nas jak przyjmują na weekend to trzymają 5 dni, więc mi się wbiło do glowy
Z tymi glukometrami to faktycznie czasem są odchylenia i trzeba je co jakiś czas kalibrować do wyników w labie. Ale co tam pacjenci, na oddziałach są czasem nigdy nie kalibrowane i miałam już kilku pacjentów, którym na glukometrze wychodziła glukoza 400 z kawałkiem, a nam z krwi ponad 600... Tak więc CASA trzymam kciuki, by nie było bardzo źle IOLA, kolejna doświadczona skarbnico wiedzy, witaj ![]() ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ---------- A co do rożka, planuję kupić miękki, bawełniany za 21zł z all. Z firmy o nazwie prawie z elementarza
Edytowane przez medeline Czas edycji: 2015-10-19 o 12:27 |
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Czy tylko ja nie będę kupować rożka?
|
|
|
|
#4624 |
|
Zakorzenienie
|
iola córka to już mała panienka
Jak przechodzisz ciążę, jak się czujesz?
|
|
|
|
#4625 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się chciałam przywitać, jeśli przyjmiecie mnie do grona
![]() Jestem w trakcie 28 tc, spodziewam się córeczki. Tp mam na 16.01. OM, 08.01. USG. Do niedawna jakoś dawałam radę, a teraz mam coraz większego stracha, tym bardziej, że jakieś. 2 tyg temu zaczęły mi się już twardnienia brzucha. Wszystko sprawdzone w szpitalu, i jest ok, ale niestety na moje nerwy za dobrze to nie wpływa, więc trochę schizuję Mąż w pracy a ja na zwolnieniu, prawie ciągle sama - za dużo czasu na myślenie
|
#4626 |
|
Rozeznanie
|
Ja bym kupiła adaptery, nie żebym jakoś specjalnie zamierzała dużo chodzić z fotelikiem na stelażu ale może się przydać na szybkie wizyty gdzieś żeby nie taszczyć za każdym razem godoli
|
#4627 |
|
Zakorzenienie
|
Ruda witaj
|
|
|
|
#4628 |
|
Zadomowienie
|
Witam nową mamusię
Jak kupiłam rożek, ale miękki i będzie robił potem za mały kocyk albo coś w ten deseń. Ja też bym kupiła adaptery. Na szczęście u mnie nie ma takiej potrzeby. |
|
|
|
#4629 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na poczatku tych twardnien zadzwoniłam do mojego lekarza o 4 rano
biedny... Ale sam mi kazał dzwonić o każdej porze. No i wtedy wylądowałam w szpitalu - podtrzymli 3 dni, zrobili ktg, dwa razu usg, stwierdzili, że szyjka ok, dluga i twarda. No i wróciłam do domu, nawet nie muszę już leżeć. No i co z tego, jak mi sie trafi kilka takich twardnien dziennie czasem, to zaczynam jakąś nerwicę obstawiać - normalnie kolatanie serca mi się włącza. Taaaaa, wiem, stara histeryczka
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
ruda histeryczka mówisz, ja bym powiedziała matka, która martwi się o swoje dziecko i chce dla niego jak najlepiej. Nie jedna z nas już była na ip, jak się później okazało z niczym. Ale jak to dziewczyny mówią lepiej o raz za dużo, niż o raz za mało.
|
|
|
|
#4632 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny. Ja dziś rzuciłam wszystko w gromy i pojechałam do przyjaciółki... Nie wiem kiedy wrócę do domu. Pozniej Was nadrobie bo póki co to nie mam głowy. A brzuch jak skala z nerwów...
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witam kolejną mamusię
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Czyżby Tż ? Jedz, odpocznij, wygadaj się i spróbuj choć trochę zrelaksować. Poleż trochę, żeby brzuch puścił.
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wyglądają na pasujące (sposób mocowania). Chyba aż napiszę do Jedo w tej sprawie Witaj Ruda
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
hariett tak jak mówisz, najlepiej napisz do producenta, lub w sklepie zapytaj, mocowanie będzie takie samo, a w środku może być jakiś ząbek inny i już się nie wkliknie.
---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Dziewczyny niecałe 400 postów nam zostało do następnego wątku, przecież ledwo co ten zaczęłyśmy
|
|
|
|
#4638 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-19 o 13:12 |
|
|
|
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
iola14, ruda witajcie ![]() Magdusiaaa ehh szkoda Twoich nerwów...
|
|
#4640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4641 |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa dziewczyny zapomniałam Wam napisać o ważnej rzeczy, o której mówił ratownik medyczny na tym Bezpiecznym Maluchu.
Ponoć polecają teraz czujniki oddechu firmy Baby Sense (tu akurat pewnie robili reklamę), ale co ważniejsze, podobno Angelcare są chwilowo wycofane ze sprzedaży bo nie spełniają wszystkich norm. Także jakbyście były na kupnie to warto dopytać sprzedawcę
|
#4642 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe mamusie
Mam pytanie, czy czujecie ze Wam twardnieje brzuch ? Bo ja czuje sie normalnie, a jak dotkne brzucha to jest twardy i zastanawiam sie czy powinnam sie martwic ? |
|
|
|
#4643 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym wycofaniem angelcare to chodzi o jakieś badania, bo oni nie sygnują swoich sprzętów jako urządzenie medyczne, a jeśli mówimy o monitorze oddechu (nie ruchu), to powinno to być jako medyczne. I do czasu przeprowadzenia tych badań one zostały wycofane. Trafiłam gdzieś nawet na artykuł na ten temat i pani w hurtowni dziecięcej też nam o tym mówiła.
|
|
|
|
#4644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Już napisałam do producenta w tej sprawie, może mi coś podpowiedzą.Bratatinę bierzecie używaną? My mamy Vedi, to na bank będą te starsze adaptery, bo jego już nawet na stronie Jedo nie podają
|
|
#4645 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- KOGIEL, ja czuję dyskomfort i/lub ciężkość brzucha.
|
|
|
#4646 |
|
Zakorzenienie
|
Hariett ja myślałam o uzywanym, ale teściowa zaoferowała się że kupi wózek, i tż mówi, zeby może w takim razie wziąć nowy, jeśli mama chce dać kasę. Ja nie mam nic przeciwko uzywkom, ale jak babcia sponsoruje, to może i nowy weźmiemy. My tylko fotelik dokupimy.
kogielmogiel ja czuję to twardnienie, to znaczy normalnie też wydaje mi się, że jest dość twardy i sprężysty (ja wcześniej dość intensywnie cwiczylam przed ciążą na siłowni). Ale w takim normalnym stanie to powiedzieli mi w szpitalu, że to jest normalna praca mięśnia, na ktg nie przekraczała wartosci 20. Natomiast jak trawdnieje, to czuję skurcz mięśnia, tylko bezbolesny i mijający po kilku sekundach. Brzuch się robi taki bardziej jak piłka, i czuję ten skurcz glownie na górze, nie w podbrzuszu (tutaj to tylko ciagniecie czasem pod koniec dnia, albo uczucie jak na sisiu, ale to chyba normalne). Zresztą tw skurcze czasem zdarza mi się mylić z rozpychaniem się dziecka - tylko wtedy zazwyczaj twardnieje po jednej stronie. Macać czy jest twardy to trzeba na leżąco, bo na stojąco to nawet przecież mięśnie brzucha na wierzchu pracują.
|
#4647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
Oj ja kupiłam Angelcere no ale trudno, myślę że jakoś to będzie dobrze że chociaż ten z nianią kupiłam to przynajmniej jedna funkcja będzie na pewno przydatna.
A i właśnie przyoszczędziłam na łóżeczku, kupiłam za 200zł już z przesyłką takie 140/70 zmieniające się w tapczanik tylko że z wadą(jakby uszczerbione widziałam na zdjęciu), wypytałam sprzedawce podobno to jest od spodu w niewidocznym miejscu (pod materacem)wg zdjęcia też tak wnioskowałam, mam nadzieję że nie pożałuję jak przyjdzie
|
#4649 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ---------- Też słyszałam, o tym że angelcare nie ma badan jako sprzęt medyczny, ale to w żaden sposób nie wpływa na jego działanie. Ja też planuję jego zakup. |
|
|
|
|
#4650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:17.

a z małego to pewnie wszędzie pełno
cieszą się na rodzeństwo? chłopiec czy dziewczynka?

Teraz się zastanawiam czy kupować...

szkoda Twoich nerwów...