|
|
#4591 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Ide mala myc i chlopakow ogarniac do spania. A potem mjm i lody
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam nie pisać, ale sie nie dziwie, ze black sie wkurzyła, bo często bywają posty ( nie mowie konkretnie o tym, ale identyczna dyskusja sie juz toczyła i pamietam ja żywo bo ja i Domima wówczas walczyłyśmy o kp) ze mamy mm nie wiedza, co dają swoim dzieciom, ze dają im truciznę, ze kp najlepsze. Tak jakby karmiąc mm nigdy sie o kp nie słyszało i juz na etapie starań zakładało, ze tylko butla. A tak zwykle nie jest i jest to krzywdzące. Poza tym jak nie mm to co mam dawać swojemu dziecku, jak nie moge kp? Wodę? Nieudolne kp w moim przypadku doprowadziło do tego, ze juz 2 miesiąc kilka razy w tygodniu jeżdzę z córka na rehabilitacje, ze wzrost ma 97 centylu a wagę na 20 dopiero ruszyla, i sama nie wiem, co jeszcze. Jest ok jak wychodzi a jak nie wychodzi? To co? To jestem zła matka i głupia w dodatku, bo nie wiem, jakie korzyści daje kp? Zreszta black napisała, ze post ja wkurzył, nie cytowała go najpierw. I nie wiem, dlaczego nie mogła napisać, ze ja to wkurzyło? To na forum mozna pisać tylko miłe rzeczy, a jak cos/ktoś Cie denerwuje to co? Ja tez moge kogos wkurzać i moze mi to powiedziec, takie zycie, człowiek i jego poglądy nie sa i nie musza byc przez wszystkich lubiane, a jak sie cos pisze w Internetach to należy liczyć sie z tym, ze ktoś gdzies moze to skrytykować. Mnie wlasnie z kolei wkurza to, ze zawsze przy jakiejs wymianie zdań tu okZuje sie, ze nic nigdy nikomu ... No tyle chciałam napisać. A publiczne kp mi sie zdarzyło dwa razy - raz na grillu z koleżankami ( we 3 kp na raz ;p) i raz na spacerze, na krawężniku w kucki ( ale to w odludnym niejscu). Ogólnie jak cycki przestały mnie bolec to lubiłam kp - pachnąca, ciepła dzidzie karmić, ale cóż, wyszło jak wyszło. W ogóle moja dzidzia tak pieknie jadła a juz 3 dzien masakra - wyrywa łyżkę, pcha do buzi rękę razem z łyżka, pluje, a w połowie płacze. Butli nie dojada, kleikiem gardzi. Nie wiem, o co jej chodzi ... Jutro emigrujemy, a gh niech sobie radzi sam. Kupiłam dzis Zuzce grające zabawki, sa super, ale uciekają hehe
do tego moja mama lezy w szpitalu a ja nie mam kiedy jej odwiedzić...
|
|
|
|
#4593 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiak-nie chodziło mi o wciskanie całej porcji tylko ze nir mam kiedy wcisnąć w ciagu dnia kp, obiadku, deserku i jeszcze kaszki jakbym miała zacząć podawac
|
#4594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdzie emigrujecie? I co zrobil gh ze go mianowalas gh? :P Wspolczuje mamy w szpitalu. Mam nadzieje ze to nic powaznego
|
|
|
#4595 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i nie chodzilo mi o wciskanie calej porcji ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- PAVLINECKA zdrowka dla mamy!
|
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Pavlineczka-nie obwiniaj sie, moja szwagierka po miesiącu zaczela karmić mm i jej córka cały czas na 3 centylu była
nie każde dziecko musi być pulchnym niemowlaczkiem. Do dzis jest mega chudzielcem mimo odpowiedniego do swojego wieku wzrostu, wszystkie badania porobili i taka jej uroda---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
Dzis było tak: 5:30 kp, 7:50 kp, 12:00 120 ml obiadku +kp, 15:00 kp, 17:15 40 ml deserku, 18:15 kp. Mogłam dac deserek o 15 ale kiedy kaszkę dawać, jak dam rano to sie zapcha i obiadku nie zje. Musiałabym dawać jak dziewczyny o 18 i po kąpieli o 19 kp ale dzis np juz śpiąca była na wieczor i marudziła wiec kaszka by pluła tak sadze
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-10-19 o 18:55 |
|
|
|
|
#4597 |
|
Zakorzenienie
|
Pavlinecka a co z mama? Zdrowka dla niej! No i ladnie napisalas ten post 😊
Za pol h lece na zumbe.
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dalej nie rozumiem jaka jest różnica 😝 a tez chciałam to pytanie zadać. Pavlinecka współczuje mamy w szpitalu A mój Tż tez dzisiaj na miano gh zasłużył. Dobrze ze dziś ma wolne, to sobie odpocznę ![]() Madzix też myślałam dzisiaj o tym przestawianiu czasu, muszę też to poprzesuwać, bo zasypianie o 20 mi nie pasuje A z tym wciśnięciem kaszki rzeczywiście nie tak łatwo masz, u nas raczej nie powinno być problemu bo Adka często jje - może uda się nam zlikwidować kilka karmień sytym posiłkiem![]() Już zaparzyłam sobie herbe i ciacha precelki z masłem będę pałaszować Adeczka śpi, moment usnęła bo ją przetrzymałam od 15 zeby juz drzemki nie robiła.
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
Siema, u nas ok dzień intensywny, siedzę na tronie i słucham jak mąż drze gębę w salonie do telefonu a tam córka śpi.... Zabije go.... Się człowiek wysrać nie może w ciszy w spokoju 😕
|
|
#4600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mamy jezdzic na cwiczenia oczu. Okulary narazie słabsze zeby oczka przyzwyczaić. To wada wrodzona. Duzo łez dziś wylalam. A bylo tak dobrze i pięknie Cytat:
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
Majka to rzeczywiście wada spora, ale jeśli wrodzona to i synkowi ciężko było to zauważyć. Okularki pomogą nie martw się tak bardzo kochana 😘
|
#4602 |
|
Zakorzenienie
|
MAJKA przykro mi z powodu wady wzroku Szymka
Rozumiem Twoje łzy PAVLINECKA zdrowka dla mamy! To coś poważnego?
|
#4603 | |
|
Konto usunięte
|
Podlizuje sie do Boga,ze niby takie dobre fluidy do innych rozsiewwam,to moze bedzie dla mnie laskawszy... bo marny humor od rana.do teraz w sumie. Mala znow nie chce jesc i to tragicznie.kaszke na sniadanie polizala JEDNA lyzeczke i nic juz nie wcisnelam,bo sie rozryczala.deser to samo.obiad trochę zjadla,ale z oporem wielkim i ...jak czytam,ze tu ktoras marudzi ze "tylko"pol sloika,to mi wątroba sie skreca,ze jakie tylko?!?
Za to jak jadlam obok niej kielbase to dzioba otwierala,dalam polizac z ciekawosci to malo nie ugryzla!?! Nienormalna 😖 i gh mnie wkurza,łeb boli, pogoda dobija. Teraz fika pp kapieli i kp i mnie kopie jak wściekły baran na speedzie jakims. Cytat:
Tz spiewa kolysanke falsz straszny "jestes szaloooona,mowie ci, gdzie jest ta dziewczynka,gdzie jest jej dom,ciullala ciullala" Ide sie utopic w wannie |
|
|
|
|
#4604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gosiak tess gerritsen to czołówka wraz z cobenem nie ma nikogo lepszego, wiec warto |
|
|
|
|
#4605 |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx i jak te skarpetki na Ale? Na Adriane za szerokie i za długie, muszę jakieś mniejsze dorwać, bo wyrosła z większości.
Zagłębiłam się w te niekapki i logopedzi odradzają... Ale na zwykły kubek jeszcze za chyba trochę za mała, chociaż Sylwi się udaje jakoś poić zwykłym hmm Ja chyba kupię niekapek, ale jak będzie ładnie z łyżeczki zgarniała i sama siedziała to będę normalny kubek wprowadzać. Dzisiaj Adce wyszło 2 razy coś w stylu mamama ale to jeszcze tak niewyraźnie, ale nawet ojciec zauważył
|
#4606 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53154874]dziewczyny kochane! macała moze ktoraś ten organizer na wózek Baby ono http://allegro.pl/organizer-do-wozka...452169939.html bardzo źle on wyglada? bo bym sobie kupiła przy okazji zakupu śpiworka (tez tak macie, ze jak cos kupujecie na allegro to od razu klik w "Wszystkie przedmioty sprzedajacego" i buszowanie po zabawkach i inszych â�☠â�☠â�☠â�☠â�☠â�☠â�☠etka ch? )[/QUOTE]Tez tak mamy
|
|
#4607 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIX ja daje po kapieli ok 19 a mala jak idzie w kime to dopija mleko jeszcze. U nas dzis o 19.20 byla 80 kaszy a 20.20 60 mleka i w kime. Dobry pomysl z ta kasza o 18 a jak dasz deser o 15 to o 17 jak mleka popije to powinna kaszy zjesc bo mleko lekkostrawne i przeleci
po malu ja przestawisz VIOLA z niekapka nie cieknie jak odwrocisz do gory nogami jak mala pociagnie to dopiero leci ![]() MAJKA spora wada ale okulary pomoga
|
#4608 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mam dokładnie taki sam dzień. Wszystko mnie denerwuje dziś wrrrr
|
|
#4609 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Już czaję
|
|
#4611 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i duzo zdrowko dla mamy!
|
|
#4612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu niewiesz gdzie? U Ciebie chyba Jaś też często jje? To np 3 kolejne karmienia w dzień na te 3 dania poświecić? Czy chcesz w miedzy czasie jeszcze kp przemycać ?
|
|
#4613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jejku tak sie obwiniam że wcześniej tego nie zauważyłam choć lekarka powiedziała że trudno to zauważyć.
|
|
#4615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
MAJKA kurcze rozumiem Cię ze jesteś zmartwiona. Plusy są gdy niedobrze widzi z bliska. Biedny Szymus na szczęście wady wzroku można korygować, będzie dobrze!
|
|
#4616 |
|
Raczkowanie
|
Majka - przykro mi z powodu wady wzroku synka, ale okulary to nie taka tragedia, synek się przyzwyczai
![]() Niezawsze - super, że się w szkole podoba, fajnie tak się oderwać na chwile ![]() Zapomniałam się pochwalić, że wczoraj córa skończyła pół roczku
|
|
|
|
#4617 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas dzis tak: 6:00 cycek 7:50 cycek 9:45 cycek (bo szedl spac) 11:20 obiadek 12:00 cycek (bo szedl spac) 14:30 cycek (bo wstal i szlismy na spacer) tu w tym miejscu powinyy byc owocki ![]() 17:00 cycek (bo szedl spac) 18:15 cycek 19: 00 kaszka 19:40 cycek 20:30 cycek (bo szedl po kapaniu spac) takze tego.. u nas kp trwa od 4:30 do 8:30 min ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
ale mysle o tym kubku mam z bardzo miekkim ustnikiem, dawac mu niech sie uczy, bo np na spacer byloo by wygodniej bo zabrac niz doidy ![]() ---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53160740]Podlizuje sie do Boga,ze niby takie dobre fluidy do innych rozsiewwam,to moze bedzie dla mnie laskawszy... bo marny humor od rana.do teraz w sumie. Mala znow nie chce jesc i to tragicznie.kaszke na sniadanie polizala JEDNA lyzeczke i nic juz nie wcisnelam,bo sie rozryczala.deser to samo.obiad trochę zjadla,ale z oporem wielkim i ...jak czytam,ze tu ktoras marudzi ze "tylko"pol sloika,to mi wątroba sie skreca,ze jakie tylko?!? Za to jak jadlam obok niej kielbase to dzioba otwierala,dalam polizac z ciekawosci to malo nie ugryzla!?! Nienormalna 😖 i gh mnie wkurza,łeb boli, pogoda dobija. Teraz fika pp kapieli i kp i mnie kopie jak wściekły baran na speedzie jakims. [/QUOTE]nie smuc sie glowa do gory, wiesz ze hania niejadek jak i ty. a na jaka pannice wyroslas pomalutku ponalutku zacznie jesc, taki typ ---------- Dopisano o 21:28 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- nie obwiniaj sie, wada wrodzona, to nie takie proste zauwazyc.
|
|
#4618 |
|
Zakorzenienie
|
PAVLINECKA zdrówka dla mamy!
A tak w ogóle to dokładnie 6 miesięcy temu i 8 min urodził się nasz synuś. Mamy pół roczku dziś
|
#4619 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem fajnie na brzuszek dziakala kaszka śliwkowa nestle. Głowa mnie boli. Czuje się jakbym walnela głową w mur
|
|
#4620 |
|
Zakorzenienie
|
teraz jest nowa "Umrzec po raz drugi" i niecale 2 dni przy dwojce dzieci czytalam, tak mnie wciagnela
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

do tego moja mama lezy w szpitalu a ja nie mam kiedy jej odwiedzić...

A mój Tż tez dzisiaj na miano gh zasłużył. Dobrze ze dziś ma wolne, to sobie odpocznę
znów Was podczytywałam na raty i nie wiem czy odniosę się do wszystkiego co chciałam
stres i te sprawy
na sobotę dałam już termin ostateczny.
)[/QUOTE]

kurcze rozumiem Cię ze jesteś zmartwiona. Plusy są gdy niedobrze widzi z bliska. Biedny Szymus