|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :) cz. 4
Ja muszę zmieniać pampersy w nocy nawet jak nie ma kupy bo do następnego karmienia może zrobić kupę i ta kupa wyjdzie górą. Jak pielucha jest suchsza to więcej tej kupy wchłonie😉 przynajmniej taką mam nadzieję. Bo nam nawet zielone pampersy których używamy na noc przemakają...
|
#1052 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- A w ogóle ja postanowiłam, mam nadzieję że nikt mi nie z butami nie w☠☠☠☠☠☠☠i, że słodycz (czytaj. 1 ) będzie w weekend, ale to jak będzie sama chciała do 2 lat to na pewno nie dostanie ale ze mnie zwyrodnialec!!!
|
|
|
|
|
#1053 | ||
|
Konto usunięte
|
Moj tz na studiach w KFC pracował. Nadal lubi
Ja lubię frytki ale po ostatniej sobocie juz chyba nigdy nie zjem Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:27 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Dobry tez pomysł ze np na weekend jest ciasto czy babeczki zamiast cuksow czy batoników. Ja chyba tak zrobię i tez ze do któregoś roku życia w ogóle jak u Ciebie Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Syn chodzi do tej samej podstawówki co ją i tam w sklepiku zawsze były tylko słodycze a kolejki takie że wszyscy nie zdążyli być obsłużeni na przerwie.
Ale teraz po tej zmianie maja super rzeczy. Aż dalam mojemu 3 razy pieniazki żeby sobie coś kupił, kupił ziarna słonecznika i arbuza ![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Szuu wiesz co, nie wiem czy zazdrości. On wie że to zdrowe nie jest. |
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
Leoś nie jadł wcale słodyczy przez dwa lata. I teraz za słodyczami nie przepada 😊 także to działa!😊
Mam nadzieję że z frankiem też się uda.
|
#1056 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia mój nie jadł słodyczy przez pierwsze 3 lata a teraz uwielbia :/ choć wie że to niezdrowe
|
|
|
|
#1057 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie przewijam w nocy już od dawien dawna, nawet jak jest kupa Cytat:
Ten najbliższy Cytat:
Wielorazowki na początek są drogie. W taki zestaw startowy kilka stówek trzeba włożyć... U mnie niestety sie nie sprawdzi bo ja robi pranie raz na 2 tygodnie dzięki niewyobrażalnej ilości ciuchów jaka ma Julek a przy wielorazowym pieluchowania pralka by łaziła non stop. Nam w ogóle paczka pampkow idzie średnio raz na 3 tygodnie wiec tez dużo kasy nie idzie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|||
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
A u mojego Kuby w klasie nie ma ani jednego otyłego dziecka. Serio...nawet się kilka razy specjalnie przeglądałam...Ale jest jedna druga klasa to normalnie
A z tym jedzeniem to fakt...mój Bierze kanapkę i Często kabanosy albo ogórka ale jak Przychodzi to mówi że chipsy przynoszą,7Days itd. Co do jedzenia w szkole to...ja jak chodziłam to w sklepiku było mnóstwo słodyczy i innych rzeczy i wszyscy jedli słodycze,chipsy itd a mało kiedy był ktoś otyły. Moim zdaniem tu nie tylko o jedzenie chodzi....dzieci nie bawią się na dworze tyle co kiedyś i tyle. Aa no i jeszcze kwestia fast foodow.. Jak byłam mała to tylko jak się z wycieczki wracali to był MC...bo ja z dziury jestem. A teraz?? U mnie MC stoi obok KFC
|
|
|
|
#1059 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rozwaliły mnie wózki i mcdonald ![]() ja po ponad pół roku przerwy od mcdonalda zjadłam loda stamtad;D ale jakos juz mnie nie jarał ![]() Cytat:
u nas był sklepik, ale i tak każdy na śniadanie jadł kanapki ![]() Cytat:
noo u nas też robili kanapki ale w gimnazjum Cytat:
od jakiegos czasu jak jyz dam sie namowic na frytki, to jemy takue z piekarnika- tyle tluszczu mniej
|
||||
|
|
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kosztowała 2,5 ![]() Cytat:
chyba że pizza ![]() U nas nie ma słodyczy, nie ma kolorowych napojów.. Czasemmmm do obiadu ale to naprawdę rzadko.. Blanka nie je, ale nie robimy z tego czegoś zakazanego jak zje. Ale np kinder jajka nie je :p Od teściów jak wróci to dostaje coś tam..,zwykle jest mamba, biszkopty, krakersy i herbatniki
|
||
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja dorastałam, lata 80, komunizm, to wiadomo nie było żadnych fastfoodow, w sklepach niewiele było. W domu był zawsze dwudaniowy obiad, w sobotę mama piekła jakieś ciasto. Cały czas spędzało sie na zewnątrz, rowery,bieganie po lasach, polach. Jak sie było głodnym wpadało sie do ogródka, zerwało dwie marchewki, kalarepę, ogórka. Potem przegryzło jabłkiem z drzewa czy śliwka i biegło sie dalej. Na śniadanie nie było płatków tylko bułkę sie wdrabialo do mleka i trochę cukru
kurczę to były fajne czasy Ja pierwszy raz byłam w mcdonslds jak miałam z 15 lat, milkshaka sobie kupiłam
|
|
|
|
#1062 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez wcześniej zmienialam. No ale kupa byla w nocy raz na 3 tygodnie a po kazdej zmianie pampersa nie moglam jej uspic. A teraz zasypia przy karmieniu, odkladam ja na spiocha i spi w łóżeczku.
---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Ale pampers jest cieeeezki po nocy bardzo
|
#1063 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ostatnio weszłam do maca bo byłam mega głodna a wokół nie było nic z żarciem ale wyszłam nic nie jedząc bo w każdej kanapce widziałam odkładający sie na moim tyłku tłuszcz
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
II kreseczki - 11.09.2014r. 26 lipca - kolejny rok razem! Julek - 10.05.2015r. 21:40 pierogowamama.com |
|
|
|
#1064 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Zakorzenienie
|
U nas tak jak u Kai. Czasem kupimy colę i wtedy wszyscy pijemy. Ale to np raz na dwa tygodnie. Czasem robię frytki z piekarnika do obiadu i jemy wszyscy. Słodycze leżą na wierzchu i prawie ich nie jemy. Nie są zakazane. Ale nie cieszą się taką popularnością jak warzywa i owoce 😊 Leoś uwielbia warzywa 😊 owoce zresztą też 😊 a my z mężem się bardzo z tego cieszymy.
|
#1066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i popijalo się ptysiem na miejscu
|
|
|
|
|
#1067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokladnie tak. W wakacje to sie siedziało od rana do wieczora na zewnątrz, rodzice to nawet nie wiedzieli gdzie chodzimy. Byle wrócić na obiad i przed zmrokiem. A teraz strach dziecko przed blok pościć. Takie czasy. |
|
|
|
|
#1068 | |
|
Zadomowienie
|
Z tymi wózkami to święta prawda, i to nie jest tak że ktos jest niepełnosprawny, po prostu nie chce im się chodzić... To jest straszne.. A byłam raz w maku w UK i wyobraźcie sobie, że babka siedziała na dwóch krzesłach!! I przed sobą miała górę żarcia.. wyszłam.. -.-
Cytat:
|
|
|
|
|
#1069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak któreś dziecko krzyczalo ,,maaaaa-mooooo" to wszystkie matki w oknach bo niewiadomo które drze pape
|
|
|
|
|
#1070 | |||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
od tej pory nie jem nic z tłuszczem utwardzonym... Czyli na razie muszę odpuścić frytki, a tak lubieee ![]() Cytat:
a KFC ok ale wiadomo ze głęboki tłuszcz i te sprawyCytat:
Ty to możesz! Laska taka! Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|||||
|
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
To samo było u mnie za czasów dziecinstwa. Ale teraz tez podobnie, syna puszczam pod blok i w wakacje był na dworze od 8rano do 20!
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja- a no ja nie wiem jak będzie jak Leoś będzie w wieku twojego synka. Ale widzę że podstawy ma bardzo dobre.
A u nas we wsi jest nagonka na kuchnię przedszkolną. Bo raz że dowożą teraz jedzenie z innej miejscowości a dwa że weszły nowe przepisy dotyczące zdrowego żywienia. I matki są strasznie oburzone że ich dzieciom daje się na śniadanie ogórka i paprykę.... Mówię wam szczena opada. No bo co? Dziecko przecież ma od rana do wieczora jeść cukier! Przecież kanapki z nutella powinny być! No tragikomedia mówię wam... A Leoś je w przedszkolu aż miło 😊 mamy info od jego wychowawczyni.
|
#1073 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu zrób sobie domowe frytki z ziemniaków
|
|
|
|
#1074 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Niestety.. Blanka ma ponad 5 lat.. Ja, jak miałam 6 latałam sama po osiedlu. Nie wyobrazam sobie żebym Blanke za rok puściła samą. nowe mieszkanie będzie ogrodzone więc dobre i to.. Cytat:
Napoje rozwodnione no ale to standard. Ale ogólnie pełno norm, przepisów itd. |
|||
|
|
|
#1075 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a tu gdzie teraz mieszkam to dzieciaki do domofonów dzwonią i "mamo zrzuć mi kurtkę"![]() Cytat:
Cytat:
ale nie miał problemów z waga, tylko zawsze mnie to śmieszyło, stary koń a mamusia mu do tego koszyczka batoniki wkłada ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:55 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- No pepsi i inne napoje sa z koncentratów robione w fast foodach Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#1076 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1077 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale dzisiaj odkryłam kawiarnię gdzie wszystko robią bez cukru i w ogóle ze zdrowych produktów, ustawiłam się tam z koleżanką ciekawe czy to jadalne Brakuje mi słodyczy Dziołchy proszę doradźcie czy któraś z Was używa czegoś na wypadanie włosów?? Jakiś szampon odżywka? Bo mi w sobotę fryzjerka powiedziała że jest kiepsko i żebym zaczęła coś stosować.... a ja nie wiem co... czytałam kwc na wizażu ale jakoś mnie nie natchnęło... tylko nic ziołowego żadnych wcierek ani nic, nie mam na to czasu. Najlepiej szampon jakiś zwykły plus odżywka. Od wczoraj zaczęłam ampułki Vichy ale mam tylko jedno opakowanie a to pierońsko drogie.
|
|
|
|
#1079 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
http://dziecisawazne.pl/pieluszka-mu...-czesto-kazda/ Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1080 | ||
|
Zakorzenienie
|
Może
![]() Cytat:
Cytat:
Ale ☠☠☠☠a przegieciem jest kiedy licealista chce zjeść zapiekanke a pani go o dowód osobisty prosi. No normalnie żenujące U nas nie ma.jakichś twardych zasad w domu. Kuba jadł słodycze oczywiście w ograniczonej ilości jak był mały ale chyba taki jego urok że nie przepada. Woli np kabanosa za warzywami jakoś się nie rzuca ale dzieciom smaki się zmieniają i może być jeszcze różnie. Słodycze u nas są bo ja jem ale się nie ukrywam
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:55.

potem biegiem na lekcje 
przynajmniej taką mam nadzieję. Bo nam nawet zielone pampersy których używamy na noc przemakają...
Ale w momencie jak zaczynam przewijać to już po spaniu jest. I teraz nie wiem... Przewijacie za każdym razem w nocy jak karmicie?
i starszy pan który spacerował w przeciwnym kierunku

A z tym jedzeniem to fakt...mój Bierze kanapkę i Często kabanosy albo ogórka ale jak Przychodzi to mówi że chipsy przynoszą,7Days itd.

Leoś uwielbia warzywa