Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-19, 21:05   #1171
ogolnie
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Niby piszą, że proste ale ja nie ufam moim umiejętnościom krawieckim
Ja moim też nie skoro nawet TŻ uznał ze jestem antytalent krawiecki to coś musi być na rzeczy.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 21:07   #1172
czubasek20
Zakorzenienie

Jutro klade sie na oddzial, dzis nie ma sensu gnac na leb i szyje. Maly ruszal sie po 19 wiec te 10 ruchow mam.
Pewnie przez te dni bede nieznosna, bo ja nie lubie szpitali a w sumie bardziej lydzi tam pracujacych.

Caly czas stan podgoraczkowy mbie trzyma, jeszcze jakies cholerstwo sie pewnie przyplatalo.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 21:09   #1173
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Jutro klade sie na oddzial, dzis nie ma sensu gnac na leb i szyje. Maly ruszal sie po 19 wiec te 10 ruchow mam.
Pewnie przez te dni bede nieznosna, bo ja nie lubie szpitali a w sumie bardziej lydzi tam pracujacych.

Caly czas stan podgoraczkowy mbie trzyma, jeszcze jakies cholerstwo sie pewnie przyplatalo.
Jedź,jedź. I o nic się nie martw,myśl o sobie i dziecku a TŻ zajmie się reszta Hania i domem.
Stary 2015-10-19, 21:19   #1174
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:

Wytrzymamy marudzenie nie martw się kochana najważniejsze żebyś się wyleczyla

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 21:20   #1175
sylwoha
Zakorzenienie

Bony czubasek mnie nastraszyla
Bo moj tez dzis nie wiem czy sie przekrecil czy cos ale ruchow minimum i komunikacji
Dektektor wykrywa wiec sams nie wiem
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 21:26   #1176
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:

Czubasek przynajmniej skontrolujesz wszystko. Byłaś u swojego lekarza jeszcze dzisiaj ?
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 21:29   #1177
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana, możesz nam marudzić ile zeszcesz skontrolują wszystko i się uspokoisz
Stary 2015-10-19, 21:51   #1178
Fionka_31
Zakorzenienie

kurcze zaczęłam się stresować tymi ruchami, ale w sumie wiecie, że ja czasem nie czuję jak mała się rusza?
jak byliśmy na usg w 31 tyg gin mówiła, że się rusza i nie może złapać, a ja może coś tam poczułam,
a dziś np, dopiero jak położyłam rękę na brzuchu to czułam na dłoni, że się wierci ale na brzuchu nie, dziwnie tak jakoś
albo tż czasem położy rękę, ja nic nie czuję a on twierdzi, że czuje że się tam magluje

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 21:52   #1179
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madziejka* Pokaż wiadomość

Halinka rośnie zdrowo, wyprawka powiększa się, od kilku dni piorę i prasuję na okrągło i jeszcze nie skończyłam. Ciągle wałkuję temat gdzie rodzić i nie wiem co robić.

oooo...jaa..a ja do tej pory wiedziałam gdzie chcę rodzić a dzisiaj poważnie zaczęłam nad tym rozmyślać-chodzę do lekarza ze szpitala miejskiego..a mam do wyboru jeszcze elegancki szpital prywatny (oczywiście przyjmuje na NFZ)...wszyscy w mieście się nad nim zachwycają, jakie to wspaniałe warunki, jedzenie i opieka..no i zaczęłam poważnie się nad nim zastanawiać..bo znów szpital miejski słynie z opinii,że to umieralnia kuuuwaaaa.,..w takim razie witaj w klubie!

a ja dzisiaj byłam na wizycie u gina i jakie było moje zdziwienie ile mój mały przybrał na wadze- ostatnio byłam u niego 30.09 (czyli 2 tyg 5 dni temu) i mały ważył zaledwie 960g a dzisiaj waży 1611g!! ucieszyłam się strasznie, bo ostatnio mały miał za mały brzuszek o ponad 2 tyg a dzisiaj wszystkie wymiary idealne co do wieku ciążowe, praktycznie co do dnia..
odnośnie nerki mówi,że nie widzi nic niepokojące, nie zmierzył ich, ale mówi,że nie widzi nic żeby się coś działo, pęcherz pełny, wody w normie..

niestety, ale nie chce wpisać mi wskazania na CC i tu w związku z tym obudził się we mnie ogromny dylemat co robić, gdzie rodzić...
Stary 2015-10-19, 21:53   #1180
Fionka_31
Zakorzenienie

Cytat:

ale byłaś u gina?
może to jakaś choroba małego tak uspokoiła skoro masz stan podgorączkowy?

Stary 2015-10-19, 21:56   #1181
dolinka881
Zadomowienie

Czubasek trzymam kciuki za Was! Oby tak było jak Fionka pisze, ze Twoje osłabienie go rozleniwiło!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 22:34   #1182
Fionka_31
Zakorzenienie

kurcze nie wiem czy brac te pampki ze smyka, a jak młoda nie będzie z nich zadowolona? to co ja zrobię z taką ilością pieluch?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

zaciekawa gratki za wizytę
czemu nie chciałaś sn?

Stary 2015-10-19, 22:34   #1183
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
oooo...jaa..a ja do tej pory wiedziałam gdzie chcę rodzić a dzisiaj poważnie zaczęłam nad tym rozmyślać-chodzę do lekarza ze szpitala miejskiego..a mam do wyboru jeszcze elegancki szpital prywatny (oczywiście przyjmuje na NFZ)...wszyscy w mieście się nad nim zachwycają, jakie to wspaniałe warunki, jedzenie i opieka..no i zaczęłam poważnie się nad nim zastanawiać..bo znów szpital miejski słynie z opinii,że to umieralnia kuuuwaaaa.,..w takim razie witaj w klubie!

a ja dzisiaj byłam na wizycie u gina i jakie było moje zdziwienie ile mój mały przybrał na wadze- ostatnio byłam u niego 30.09 (czyli 2 tyg 5 dni temu) i mały ważył zaledwie 960g a dzisiaj waży 1611g!! ucieszyłam się strasznie, bo ostatnio mały miał za mały brzuszek o ponad 2 tyg a dzisiaj wszystkie wymiary idealne co do wieku ciążowe, praktycznie co do dnia..
odnośnie nerki mówi,że nie widzi nic niepokojące, nie zmierzył ich, ale mówi,że nie widzi nic żeby się coś działo, pęcherz pełny, wody w normie..

niestety, ale nie chce wpisać mi wskazania na CC i tu w związku z tym obudził się we mnie ogromny dylemat co robić, gdzie rodzić...
Gratulacje udanej wizyty, fajnie że mały ładnie przybiera i że z nerkami wszystko w porządku
Stary 2015-10-19, 22:44   #1184
mervie
Rozeznanie

Czubasek trzymam kciuki za was

Cytat:

cieszę się, że maleństwo nadrobiło!
Stary 2015-10-19, 22:47   #1185
Barboo
Rozeznanie

Cytat:

Zaciekawa dalas mi nadzieje tym postem... Skoro u Ciebie pomiary sie wyrownaly to mam wielka nadzieje na podobny scenariusz...
Poki co jestem w domu, lekarz kazal odpoczywac, zrobic badania krwii i moczu oraz kontrolnie usg za tydzien. Nie chce klasc mnie do szpitala, bo to stres, gorsze odzywianie i inne, a nic lepszego tam poki co mi nie zaproponuja jesli chodzi o diagnostyke. Przeplywy, wody wszystko jest w normie... Trzymajcie prosze kciuki za dobry proporcjonalny przyrost mojego mlodzienca...

Pozdrawiam wszystkie cieplutko
Barboo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-19, 22:52   #1186
mujer
Zadomowienie

Cytat:
O, niedużo roboty, chyba tak właśnie uczynię W sumie oba moje tanioszkowate karmniki i tak musiałam zwężać, a to więcej roboty i nienawidzę tego czynić :/

Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
kurcze zaczęłam się stresować tymi ruchami, ale w sumie wiecie, że ja czasem nie czuję jak mała się rusza?
jak byliśmy na usg w 31 tyg gin mówiła, że się rusza i nie może złapać, a ja może coś tam poczułam,
a dziś np, dopiero jak położyłam rękę na brzuchu to czułam na dłoni, że się wierci ale na brzuchu nie, dziwnie tak jakoś
albo tż czasem położy rękę, ja nic nie czuję a on twierdzi, że czuje że się tam magluje
To ciekawe, bo ja też tak mam, że np. jakoś nie czuję ruchów, a TŻ mówi, że młody szaleje... Nawet już się nad tym zastanawiałam...
Ale nie liczę ruchów. Na razie tylko 2 dni miałam takie, że faktycznie się martwiłam. Mam nadzieję, że nie odwali młody cyrków w przyszłości ;/

Cytat:
ale byłaś u gina?
może to jakaś choroba małego tak uspokoiła skoro masz stan podgorączkowy?
Może coś w tym jest, ale jak miałam lekką infekcję, to młody też był zamulony.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 00:06   #1187
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
[/COLOR]zaciekawa gratki za wizytę
czemu nie chciałaś sn?
no bo miałam straszne jaja po poprzednim sn, pisałam kiedyś w szczegółach w jednym z pierwszych wątków, nie będę przytaczać już, bo w tak bliskim czasie do naszych porodów nie mam zamiaru stresować dziewczyny..
w każdym bądź razie ja te 5 lat temu powiedziałam sobie NEVER AGAIN...ale teraz mam klops, bo lekarz przynajmniej jak na razie się nie zgadza, kolejna wizyta w 34 tc - nie mam czasu już na gdybanie, liczyłam na to,że już dziś mi powie czy tak czy nie..a On wciąż niby nadzieje mi robi, ale żadnych konkretów..wysyła mnie,żebym poszła do psychologa po zaświadczenie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Gratulacje udanej wizyty, fajnie że mały ładnie przybiera i że z nerkami wszystko w porządku
mam taką nadzieję, że wszystko OK..jakoś kurde i tak nie ufam USG w 100%

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość

cieszę się, że maleństwo nadrobiło!
ja też...bo martwiłam się przez ten brzuchalek...

Cytat:
Napisane przez Barboo Pokaż wiadomość
Zaciekawa dalas mi nadzieje tym postem... Skoro u Ciebie pomiary sie wyrownaly to mam wielka nadzieje na podobny scenariusz...
Poki co jestem w domu, lekarz kazal odpoczywac, zrobic badania krwii i moczu oraz kontrolnie usg za tydzien. Nie chce klasc mnie do szpitala, bo to stres, gorsze odzywianie i inne, a nic lepszego tam poki co mi nie zaproponuja jesli chodzi o diagnostyke. Przeplywy, wody wszystko jest w normie... Trzymajcie prosze kciuki za dobry proporcjonalny przyrost mojego mlodzienca...

tak, wiem,że masz podobny problem do mojego-dlatego m.in. dla Ciebie napisałam jak wygląda sytuacja...ja nawet do końca nie wierzyłam,że aż tak może przybrać i ten brzuszek tyle nadrobił..liczyłam co najwyżej,że będzie ta sama różnicaw tygodniach lub że ciut zmniejszy się o parę dni...nie myślałam nawet,że wyrównają się wszystkie parametry rzeczywiście dobrze gdzieś wyczytałam,że dzieci też rosną skokowo..i nie ma dwóch jednakowych, rozwijających się istotek
Stary 2015-10-20, 00:34   #1188
Koritsi_a
Zadomowienie

Ogólnie 8 dziennie to moja dwulatka zużywa :P raczej licz kilkanaście dziennie :P

Czubasek współczuję stresów

Zaciekawa Za wizytę

Barboo Za Was
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 01:24   #1189
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość

Regularność posiłków dla zdrowia nie musi mieć wielkiego znaczenia. Istotniejsze są inne kwestie.
A ta morfo to jest kwestia złożona, pewnie niekoniecznie tylko dieta. Ja tak na ten przykład miałam/mam dietę cały czas obfitą w żelazo, ale słabo przyswajam, co poniekąd jest rodzinne nawet. Moja madre miała w ciążach kosmiczne anemie, mój lekki spadek to mały pikuś.
Dieta czyni wiele, ale to nie jest jedyna kwestia wpływająca na zdrowie i wyniki badań A szkoda, niestety, życie byłoby takie proste...

(Właśnie... marzę o czymś obrzydliwie słodkim rosi
Tylko jak poczytam to co Wy jecie a co ja, to na pewno nie odzywiam się zdrowo ;/ więc nie wiem co tak pasuje mojemu organizmowi, ale niech zostanie tak jak najdłużej

Cytat:
Kalwinka piękny wieniec Bardzo fajny pomysł, efekt super!

Może maść z kasztanowca ci ulży chociaż trochę?

Ja już zapomniałam co to sok...
Ale się zmachałam z tą komodą. Zostały mi jeszcze boki, ale to jutro. No i nowa wkrętarka tż została już niestety odpakowana bo miałam tyle rozkręcania i skręcania ze śrubokrętem bym do rana tego nie skończyła
Czaubasek żeby się twoje maleństwo rozruszało
Sylwuska udanej imprezy!
Dzięki, my już po

Cytat:
ja bym jakoś dodatkowo zabezpieczyła bo tak bez żadnego oparcia to trochę strach. Sama możesz niechcący pchnąć.
Ja pisałam o tych miękkich, nie mam za dużych piersi i takie podwinięcie dla mnie jest ok, nie uwiera, nie gniecie, przynajmniej teraz. Wiesz ja też nie będę pewnie dużo karmić, ale na początek spróbuję tak. Tym bardziej ze mam ładne miękkie biustonosze, od razu sie w nich inaczej czuję niż w tych bawełnianych okropnych

No to co wkleiłaś to już w ogóle super sprawa, trzeba tylko znaleźć stanik z odpinanym ramiączkiem, tylko ja jednak jak już to miękki, żeby mi taka usztywniana miseczka nie przeszkadzała
Ale Ty masz takie miękkie, w sensie ze cala miseczka też jest miekka?? A fiszbiny też masz? Czy one są bez fiszbin?
Cytat:

Tak jak Fionka pisze, może przez Twój stan i mały się mniej rusza, skoro masz stan przedgoraczkowy to to jest osłabienie, więc i on ma może mniej sily, ale lepiej to sprawdzić. Trzymam kciuki, zeby wszystko było ok, możesz marudzic ile chcesz ;*
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Bony czubasek mnie nastraszyla
Bo moj tez dzis nie wiem czy sie przekrecil czy cos ale ruchow minimum i komunikacji
Dektektor wykrywa wiec sams nie wiem
Ehh i jak tam u Ciebie?? Ruszal się cos??

Cytat:

niestety, ale nie chce wpisać mi wskazania na CCrosi: i tu w związku z tym obudził się we mnie ogromny dylemat co robić, gdzie rodzić...
No to świetne wiadomości, super ze aż tak wyrównał z wymiarami gratulacje
Cytat:
Napisane przez Barboo Pokaż wiadomość

Widzisz, czyli jest duża szansa na to, ze i u Was tak będzie, trzymam za to kciuki ;*

Diewczyny dopiero kładę się do łóżka i oświadczam, ze takie imprezy Noe są już dla mnie. Tz oczywiście mi pomagał i przygotowywal że mną, ale ja nie nadaje się już do siedzenia do tej godziny, a jeszcze sprzeczalam się z nim wcześniej na którą ich zaprosić, to on chciał na 18 a ja mówię, ze na 19, bo to zawsze godzina krócej siedzenia, na co on ze mają małe dzieci i prZecież długo nie będę no i do 24 siedzieli

Jak tylko poszli od razu się położyłam, bo myślałam, że brzuch mi eksploduje, albo pęknie tak mnie skóra bolała ;/;/

Posprzatalismy i już leżę w łóżku a Tz spi

Jutro na 10 wizyta, 3 prenatalne, mam nadzieję, że wszystko będzie ok, muszę wstać co najmniej o 8 bo jeszcze czeka mnie trudna rzecz, muszę ogarnąć Bożene, bo dzisiaj nie miałam już czasu i nie wiem jak ja to zrobię samą rano ;/;/

Tym miłym akcentem, mówię Wam dobranoc ;*

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 05:01   #1190
halwaya
Zakorzenienie

Morning. Ja dzis w pracy na dziale sama. Duża dostawa, sklep jeden wielki syf i nie wiedziałam za co się zabrać. Nowa managerka ma inne priorytety niż poprzednia. Ta stawia na prezentację - więc postanowiłam posprzatac. Za dostawe wzielam się w ostatnich 2h pracy i gdyby mnie ktos zobaczył to bym z☠☠☠ke dostała za przerzucanie ciężkich skrzynek z ciuchani i butami. Sama przed sobą przyznaje, ze głupio zrobiłam i na 'uja się tak tam zarabiam.. ale ja po prostu nie umiem inaczej.

Ja dzis też mam USG ale dopiero po poludniu. Będą sprawdzać przyrost.

Oficjalnie za miesiac mnie będą startowali z porodem!! (No chyba, że coś się zmieni).

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 07:22   #1191
rudaska
Zakorzenienie

SYLWUSKA ciąża ci służy widocznie, nie każdemu się mordo rozjeżdża 😊 A co do staników to mam takie z zupełnie miękką miseczką i fiszbinami. Nie uznaję braku fiszbin i luźnych obwodów. Kciuki za wizytę!

ZACIEKAWA z tym rośnięciem skokowym to rzeczywiście coś jest, u mnie było w drugą stronę: mały był większy o tydzień dwa, a teraz wyrównał.

HALWAYA kciuki za USG a za to przerzucanie powinnaś dostać na d...

Ja właśnie jadę do pracy, pół drogi stałam trzymając się jedną ręką bo w drugiej mam kilo ciasta ale wygrałam wyścig do wolnego miejsca. I po raz kolejny uświadomiłam sobie czemu L4 to taki dobry pomysł był. Miłego dnia!
Stary 2015-10-20, 07:49   #1192
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze nie wiem czy brac te pampki ze smyka, a jak młoda nie będzie z nich zadowolona? to co ja zrobię z taką ilością pieluch?

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ----------

zaciekawa gratki za wizytę
czemu nie chciałaś sn?
Dlatego ja chyba na początku będę kupować małe ilości różnych firm, żeby trochę poeksperymentować. Pampki są drogie w cenie regularnej, a dużo osób chwali biedronkowe Dady czy tescowe, a te sklepy akurat mamy na miejscu. Tzn na dwójkach sobie poeksperymentuję bo jedynek przypuszczam, że mało pójdzie
Stary 2015-10-20, 09:04   #1193
kalwinka
Zadomowienie

Dobry dzień

za dzisiejsze wizyty i gratuluję udanych wczorajszych

Halwaya za przerzucanie ciężarów nie ma sensu się tak szarpać

Ja już po śniadaniu, ale jestem tak śnięta że zastanawiam się, czy się jeszcze nie położyć
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:21   #1194
adka_19
Wtajemniczenie

Dzień dobry

Czubasek bardzo dobra decyzja o oddziale !

Zaciekawa gratuluję wielkiego faceta )

Barboo wielkie kciuki kochana! !!!

Halwaya nie ladnie! !!! Na mnie się dra jak pudło 5kg wezmę! !!!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:21   #1195
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
Halwaya za przerzucanie ciężarów nie ma sensu się tak szarpać
tym bardziej że za miesiąc masz rodzić! (zazdraszczam )

Dziń dybry tak w ogóle.
Ale pospałam. Jakoś bez TŻ lepiej mi się śpi
Stary 2015-10-20, 09:23   #1196
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Dlatego ja chyba na początku będę kupować małe ilości różnych firm, żeby trochę poeksperymentować. Pampki są drogie w cenie regularnej, a dużo osób chwali biedronkowe Dady czy tescowe, a te sklepy akurat mamy na miejscu. Tzn na dwójkach sobie poeksperymentuję bo jedynek przypuszczam, że mało pójdzie
Ja na razie nie kupuje wiecej pampkow bo wlasnie planuje poeksperymentowac z tymi tanszymi dada bylaby idealna bo biedronek wszedzie pelno a tesco akurat po drodze nie mamy

Mam glupie pytanie bo tak dzisiaj wzielam sie za czytanie instrukcji laktatora i sterylizatora i doszlam do butelek kupowalam tez zestaw z TT i zastanawiam sie czy tam w smoczku jest juz dziurka zrobiona do picia czy ta dziurke trzeba robic samemu ? wiem ze totalnie laickie pytanie no ale im blizej tym wiecej stresu i chyba w panike zaczynam wpadac
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:31   #1197
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Ja na razie nie kupuje wiecej pampkow bo wlasnie planuje poeksperymentowac z tymi tanszymi dada bylaby idealna bo biedronek wszedzie pelno a tesco akurat po drodze nie mamy

Mam glupie pytanie bo tak dzisiaj wzielam sie za czytanie instrukcji laktatora i sterylizatora i doszlam do butelek kupowalam tez zestaw z TT i zastanawiam sie czy tam w smoczku jest juz dziurka zrobiona do picia czy ta dziurke trzeba robic samemu ? wiem ze totalnie laickie pytanie no ale im blizej tym wiecej stresu i chyba w panike zaczynam wpadac
Ja się wczoraj nad tym zastanawiałam i też miałam zapytać jak smoczek ścisne łam to była malutka dziurka
Stary 2015-10-20, 09:34   #1198
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Morning. Ja dzis w pracy na dziale sama. Duża dostawa, sklep jeden wielki syf i nie wiedziałam za co się zabrać. Nowa managerka ma inne priorytety niż poprzednia. Ta stawia na prezentację - więc postanowiłam posprzatac. Za dostawe wzielam się w ostatnich 2h pracy i gdyby mnie ktos zobaczył to bym z☠☠☠ke dostała za przerzucanie ciężkich skrzynek z ciuchani i butami. Sama przed sobą przyznaje, ze głupio zrobiłam i na 'uja się tak tam zarabiam.. ale ja po prostu nie umiem inaczej.

Ja dzis też mam USG ale dopiero po poludniu. Będą sprawdzać przyrost.

Oficjalnie za miesiac mnie będą startowali z porodem!! (No chyba, że coś się zmieni).
Juz tak mało Ci zostalo a Ty takie głupoty robisz, przestań, ale w,pewnym sensie Cie rozumiem, bo ja też taka jestem, no ale w tym stanie i o tym czasie nie ma co przesadzać, zwolnij, już zaraz koniec ;*
Cytat:
SYLWUSKA ciąża ci służy widocznie, nie każdemu się mordo rozjeżdża 😊 A co do staników to mam takie z zupełnie miękką miseczką i fiszbinami. Nie uznaję braku fiszbin i luźnych obwodów. Kciuki za wizytę!

ZACIEKAWA z tym rośnięciem skokowym to rzeczywiście coś jest, u mnie było w drugą stronę: mały był większy o tydzień dwa, a teraz wyrównał.

HALWAYA kciuki za USG a za to przerzucanie powinnaś dostać na d...

Ja właśnie jadę do pracy, pół drogi stałam trzymając się jedną ręką bo w drugiej mam kilo ciasta ale wygrałam wyścig do wolnego miejsca. I po raz kolejny uświadomiłam sobie czemu L4 to taki dobry pomysł był. Miłego dnia!
Heh no może jeśli chodzi o wyniki mordowali to służy, bo na inne rzeczy to chyba niekoniecznie ;/ w pierwszym trymestrze strasznie mi się pogorszyła cera na twarzy, normalnie w okresie dorastania takiej nie miałam i,nic nie działało, czym bym nie smarowala, wielkiego pola do popisu też nie miałam, w drugim się już poprawiło, a to co teraz mam na brodzie, to mogę nazwać jedną, wielką masakra ;/ pewnie zostaną mi blizny ;/ bo normalnie połowę brody mam tak zsypana takimi pryszczykami z woda, nie mam pojęcia co to jest i od czego, nic nowego nie używam, nic wysuszajacego nie nie moge, bo od razu robi się na tym suche skórki, porażka ;/ także raczej mi nie służy tak dobrze ;P
Cytat:
Ja kupiłam 156 szt 1 i potem zamierzam, jeśli będzie już potrzebna 2 spróbować z Dada, jeśli jeszcze 1 to zostanę jeszcze przy tych Pampersa

Wyjeżdżam do gina, boję się jakoś, trzymać kciuki!

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:38   #1199
mujer
Zadomowienie

Bry!

Wg om zaczynam 32 tc, wg usg 33 tc. Pocieszam się, że w związku z tym już mogę trochę odetchnąć, bo jakby coś, to młody będzie już całkiem konkretny...

Cytat:
no bo miałam straszne jaja po poprzednim sn, pisałam kiedyś w szczegółach w jednym z pierwszych wątków, nie będę przytaczać już, bo w tak bliskim czasie do naszych porodów nie mam zamiaru stresować dziewczyny..
w każdym bądź razie ja te 5 lat temu powiedziałam sobie NEVER AGAIN...ale teraz mam klops, bo lekarz przynajmniej jak na razie się nie zgadza, kolejna wizyta w 34 tc - nie mam czasu już na gdybanie, liczyłam na to,że już dziś mi powie czy tak czy nie..a On wciąż niby nadzieje mi robi, ale żadnych konkretów..wysyła mnie,żebym poszła do psychologa po zaświadczenie

mam taką nadzieję, że wszystko OK..jakoś kurde i tak nie ufam USG w 100%

ja też...bo martwiłam się przez ten brzuchalek...

tak, wiem,że masz podobny problem do mojego-dlatego m.in. dla Ciebie napisałam jak wygląda sytuacja...ja nawet do końca nie wierzyłam,że aż tak może przybrać i ten brzuszek tyle nadrobił..liczyłam co najwyżej,że będzie ta sama różnicaw tygodniach lub że ciut zmniejszy się o parę dni...nie myślałam nawet,że wyrównają się wszystkie parametry rzeczywiście dobrze gdzieś wyczytałam,że dzieci też rosną skokowo..i nie ma dwóch jednakowych, rozwijających się istotek
Myślę, że większość wie, czym pachnie poród. Mnie np. nic już nie zdziwi, poza tym, żeby sn wyszło dobrze musi wystąpić wiele czynników, na większość ma się marny wpływ (choć planuję próbować ) A nie myślałaś rodzić sn, ale np. wziąć doulę, położną, przygotować się itp? To może znacznie zmniejszyć strach i poprawić komfort. CC wcale też nie musi być fajniejsze, kwestia fuksa.
Ale przyznaję, nie pamiętam Twojej historii. CC na życzenie ponoć kosztuje 2 tysie, ale nie wiem tego na 100%.

Naprawdę te pomiary z usg są niedokładne często, a ludzie rzadko rosną wg algorytmów komputerowych (wogle niekoniecznie robią rzeczy wg algorytmów ) Więc rodzice często niepotrzebnie się stresują normami przewidzianymi przez statystykę. Potem też będzie jazda, bo zaczyna się schiz, ile dziecko przybiera

A wogle, to się potem rozumiem łazi na jakieś kontrole lekarskie z dzieciami, taa?
Nie wiem, bo ten temat jeszcze uznałam za odległy (choć może niesłusznie ) i ogólnie jestem mało lekarzowa. Mam teraz wielki dylemat jakiego wybrać pediatrę (ponoć trzeba).
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:41   #1200
sylwoha
Zakorzenienie

Noe boj wsio bedze oki

Kurde mam wysoki cikier z rana. Zadzwonie dzis do gina chociaz mi sie nie chce
Malynsie ruszal, ale musi juz mu byc ciasno pewnie dlatego coraz mnie tych ruchow :/

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Mujer jest jakas kretynska soatka centylowa? Wg ktorej dziec ma rosnac.
I jak nie rosnie to kaza mm :p
Niech sie w dupe pocaluja nikt mnie nie zmusi do tego
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości