Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 09:49   #1201
kalusia87
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Ja też mam głupie pytanie. Taki standardowy rożek:
http://mindon.pl/wordpress/wp-conten...7/becik2_9.jpg
Na której części kładziemy dziecko? Na tym większym "trójkącie" czy na mniejszym?

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Sylwuska, kciuki za wizytę
Stary 2015-10-20, 09:50   #1202
rudaska
Zakorzenienie

SYLWOHA ja dziś zamiast śniadania zeżarłam sernik. Nawet nie mierzę cukru, z resztą nie mam jak za bardzo. Ciekawe co ci lekarz powie na twoje pomiary. A jaki masz glukometr?

Jutro zaczynam szkołę rodzenia i w końcu się dowiem na czym stoję i z kim rodzę. A jak się dowiadywałam o prywatną cesarkę to w Kato kosztuje to 7 tys.
Stary 2015-10-20, 09:54   #1203
sylwoha
Zakorzenienie

Bayern contour ts

Haha to nie mierz bo bez sensu jasne :=

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Ileee? W prywatnym szpitalu? A co oni tam wozek wybajerzony wpakoecie?:p
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:57   #1204
arisah
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ja też mam głupie pytanie. Taki standardowy rożek:

Na której części kładziemy dziecko? Na tym większym "trójkącie" czy na mniejszym?

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Sylwuska, kciuki za wizytę
rożek się rozkłada do kwadrata, dziecko układasz "w jednym rogu" tak po przekątnej kwadrata a resztą rogów dziecko opatulasz
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 09:58   #1205
rudaska
Zakorzenienie

SYLWOHA to mam taki sam. Muszę dziś po igły skoczyć. A te 7 tys. To niezła przegina. Prywatny sn kosztuje 3 tys. Może tam się na złotych łożach leży.

KALUSIA z tym rożkiem to dziecko jest między tym większym a mniejszym
Stary 2015-10-20, 09:59   #1206
sylwoha
Zakorzenienie

Ajj ten moj gin, zmienic odzywanie zmienic odzywanie.
Nie ma sie cxum martwic.
Baran :p
Myslicie ze jak pojde do rodxinegocto przypisze mi recepte na paski?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:01   #1207
rudaska
Zakorzenienie

SYLWOHA przepisze ale musi cię wpisać jako cukrzyk, czyli muszą być jakieś badania na to
Stary 2015-10-20, 10:01   #1208
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arisah Pokaż wiadomość
rożek się rozkłada do kwadrata, dziecko układasz "w jednym rogu" tak po przekątnej kwadrata a resztą rogów dziecko opatulasz

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
KALUSIA z tym rożkiem to dziecko jest między tym większym a mniejszym
Dzięki tak podejrzewałam ale w takim razie ten mniejszy trójkąt jest bez sensu, będzie tylko przeszkadzał dziecku
Stary 2015-10-20, 10:03   #1209
Ani_qa
Zakorzenienie

Dzień dobry. Melduję, że wszystko przeczytałam, ale jakoś jestem przybita dziś i nie cytuję.

Zaciekawa gratuluję udanej wizyty!

Barboo, Czubasek trzymam kciuki za Wasz Maleństwa

I oczywiście za dzisiejsze wizyty.

Byłam dziś na wizycie i pessar jest dobrze założony i ładnie trzyma szyjkę.
Mam się umówić na USG za tydzień.
Dostałam też plan porodu w przychodni, mam na nim zaznaczyć na co się zgadzam i czego chcę podczas porodu... i to mnie tak przytłoczyło... nie wiem dlaczego, ale jakoś teraz poczułam jak wielką odpowiedzialność ponoszę za siebie i dziecko
Nad niektórymi nawet się nie zastanawiałam

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

No i przy okazji poprosiłam gin, żeby poleciła mi coś na przeziębienie, żebym nie kupowała byle czego
Stary 2015-10-20, 10:05   #1210
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Melduję, że wszystko przeczytałam, ale jakoś jestem przybita dziś i nie cytuję.

Dostałam też plan porodu w przychodni, mam na nim zaznaczyć na co się zgadzam i czego chcę podczas porodu... i to mnie tak przytłoczyło... nie wiem dlaczego, ale jakoś teraz poczułam jak wielką odpowiedzialność ponoszę za siebie i dziecko

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

No i przy okazji poprosiłam gin, żeby poleciła mi coś na przeziębienie, żebym nie kupowała byle czego
Kurczę, ja nawet nie wiem, jak ten plan porodu wygląda i co trzeba w nim wpisać

I co Ci poleciła?
Stary 2015-10-20, 10:06   #1211
rudaska
Zakorzenienie

ANIQA fajnie że wszystko dobrze i że masz ten plan porodu. Możesz sobie na spokojnie wszystko przemyśleć. Masz jeszcze trochę czasu. I sami z takim planem wyszli czy pytałaś?
Stary 2015-10-20, 10:06   #1212
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Noe boj wsio bedze oki

Kurde mam wysoki cikier z rana. Zadzwonie dzis do gina chociaz mi sie nie chce
Malynsie ruszal, ale musi juz mu byc ciasno pewnie dlatego coraz mnie tych ruchow :/

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Mujer jest jakas kretynska soatka centylowa? Wg ktorej dziec ma rosnac.
I jak nie rosnie to kaza mm :p
Niech sie w dupe pocaluja nikt mnie nie zmusi do tego
No właśnie moja koleżanka ma schiza, bo jej dziecko ogólnie zdrowe itp. ale ciagle jest poniżej siatki i włóczą ją po lekarzach

Jak się odczuwa czkawkę? Bo dziś z rana miałam regularne pykanie w okolicy domniemanej główki Może to jest słynna czkawka?
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:08   #1213
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
SYLWOHA ja dziś zamiast śniadania zeżarłam sernik. Nawet nie mierzę cukru, z resztą nie mam jak za bardzo. Ciekawe co ci lekarz powie na twoje pomiary. A jaki masz glukometr?

Jutro zaczynam szkołę rodzenia i w końcu się dowiem na czym stoję i z kim rodzę. A jak się dowiadywałam o prywatną cesarkę to w Kato kosztuje to 7 tys.
7 tys??? O mamo... to chyba poród plus pół wyprawki gratis?
Cytat:
Bayern contour ts

Haha to nie mierz bo bez sensu jasne :=

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Ileee? W prywatnym szpitalu? A co oni tam wozek wybajerzony wpakoecie?
Mój brat ma ten sam glukometr.
Cytat:
Ajj ten moj gin, zmienic odzywanie zmienic odzywanie.
Nie ma sie cxum martwic.
Baran
Myslicie ze jak pojde do rodxinegocto przypisze mi recepte na paski?
I właśnie u nas spokojnie to rodzinny wypisuje receptę na paski, ale nie wiem jak to wygląda u kobiet w ciąży... może zadzwoń do ośrodka i tam będą pielęgniarki wiedzialy?

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość

No to wszystko jest ok, nie stresuj się

Ją czekam u giną i jeszcze 2 osoby przede mną, w tym kobieta z 9.30, więc ciekawe czy na 11 wejdę...

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:09   #1214
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Kurczę, ja nawet nie wiem, jak ten plan porodu wygląda i co trzeba w nim wpisać

I co Ci poleciła?
Przykładowy plan porodu:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

Właśnie, muszę sobie wstępnie napisać.

A przy okazji: któraś z Was wie, jak ze szkłami kontaktowymi w trakcie porodu? Znacz i tak zamierzam je na sobie mieć, bo nie wiem, jak bez nich życ Ale z ciekawości spytałam gina, on w sumie nie do końca wiedział co powiedzieć, tylko skomentował, że "najwazniejsze na pewno zobaczę" (Bardzo kurna śmieszne )
Stary 2015-10-20, 10:09   #1215
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Ja od czw jestem bez auta. Wczoraj mąż przyprowadził od mechanika i znów coś nje tak. Cała woda wyleciała. Jasny gwint.... Nosz wściekła jestem bo ciągle proszę tatę żeby po małego przyjeżdżał do przedszkola. No nikt nie lubi jak mu ciągle planować czas. Dzięki Bogu dla wnosia to jedzie i rezygnuje ze swoich zajęć ale pewnie wolałby nie....
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:12   #1216
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
No właśnie moja koleżanka ma schiza, bo jej dziecko ogólnie zdrowe itp. ale ciagle jest poniżej siatki i włóczą ją po lekarzach

Jak się odczuwa czkawkę? Bo dziś z rana miałam regularne pykanie w okolicy domniemanej główki Może to jest słynna czkawka?
A karmi piersią? Bo dziecko, które jest kp, przybiera skokowo i polskie siatki można sobie w wsadzić. Podobno są siatki WHO, typowo pod kp. Chyba Hafija o tym pisała

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-10-20 o 10:13
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:12   #1217
czubasek20
Zakorzenienie

Hej
Trzeci raz tego posta pisze

My lezymy. Mamy dostac sterydy na plucka tak w razie czego i znow mi hemoglobina spadla wiec dostane zastrzyki w tylek z zelazem.
Stan podgoraczkowy nadal sie utrzymuje ale nie ma kaszlu ani kataru.
Dostalam karteczke i mam liczyc ruchy.
Mlody chyba sie wystraszyl fartuchow bo godzine temu wyginal sie tak ze nawet nagrywanie mu nie przeszkadzalo.

Kciuki za wizyty

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:17   #1218
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Bry!

Myślę, że większość wie, czym pachnie poród. Mnie np. nic już nie zdziwi, poza tym, żeby sn wyszło dobrze musi wystąpić wiele czynników, na większość ma się marny wpływ (choć planuję próbować ) A nie myślałaś rodzić sn, ale np. wziąć doulę, położną, przygotować się itp? To może znacznie zmniejszyć strach i poprawić komfort. CC wcale też nie musi być fajniejsze, kwestia fuksa.
Ale przyznaję, nie pamiętam Twojej historii. CC na życzenie ponoć kosztuje 2 tysie, ale nie wiem tego na 100%.

Naprawdę te pomiary z usg są niedokładne często, a ludzie rzadko rosną wg algorytmów komputerowych (wogle niekoniecznie robią rzeczy wg algorytmów ) Więc rodzice często niepotrzebnie się stresują normami przewidzianymi przez statystykę. Potem też będzie jazda, bo zaczyna się schiz, ile dziecko przybiera

A wogle, to się potem rozumiem łazi na jakieś kontrole lekarskie z dzieciami, taa?
Nie wiem, bo ten temat jeszcze uznałam za odległy (choć może niesłusznie ) i ogólnie jestem mało lekarzowa. Mam teraz wielki dylemat jakiego wybrać pediatrę (ponoć trzeba).
Wiem,że można prywatnie CC (chociaż w sumie u mnie w mieście nie ma takiej możliwości raczej, a przynajmniej ja nic o tym nie wiem). Z CC też można mieć jaja, czytałam już na necie i mi generalnie słabo..czasami w ogóle przychodzą mi głupie myśli w stylu "kuwa..w co ja się wpakowałam, skoro oba wyjścia są do dupy czy sn czy CC". Nie chce sn nie ze względu na ból, bo to jestem w stanie znieść, poza tym mam świadomość,że po CC będzie pewnie bardziej bolało i dłużej..ale mi rozchodzi się bardziej o konsekwencje porodu.Obawiam się,że mi dobra położna ani doula nie wiele może pomóc, po pierwszym porodzie mam zbyt dużo blizn i najzwyczajniej w świecie boję się,że przy parciu mi to znowu wszystko się rozerwie a nawet pójdzie o wiele dalej - w 1 porodzie zatrzymało się z 0,5cm przed pupą a i tak miałam szew w środku, nie chciałabym chodzić w pampersach do końca życia, stąd moja nadzieja w CC, chociaż wiem że i tu komplikacje mogą być poważne, ale zawsze jakaś nadzieja jest,że skoro innym się udaje to może i mi się uda. W przypadku SN już takiej pewności nie mam, skoro mam już tam pocharatane - wiesz o co mi chodzi?Liczę,że nie będę musiała płacić za CC bo 2 tyś to przecież nie mało, a ja już jakąś historie położniczą mam..gdyby to był 1 poród to po pierwsze bym nawet o CC nie myślała (tak jak wtedy nie myślałam), a dwa,że nie liczyłabym,że na moje widzimisię ktoś mi się zgodzi na CC. Teraz myślę..a w zasadzie myślałam,że to inna historia.Niestety lekarz jest nieugięty, a czasu coraz mniej.

Tak, chodzi się z dziećmi na kontrole przy wyjściu ze szpitala podajesz do jakiej przychodni chcesz zapisać dziecko, wtedy szpital kartę ze szczepieniami ze szpitala wysyła do danej przychodni. Ty musisz podejść do przychodni i podać lekarza, do którego chcesz dziecko zapisać.Z dzieckiem w zasadzie chodzi się tylko w terminach szczepień, w szpitalu przy wyjściu powiedzą Ci w którym tygodniu życia dziecka masz się pojawić na szczepieniu w przychodni. Ja wybrałam jedną przychodnię, ale po wizycie właśnie szczepiennej szybciutko przepisałam dziecko do innej, bo mnie pediatra wkuwiła jak na wizycie z 6 tygodniowym szkrabem się mnie zapytała NOOOO MATKA..SZCZEPIMY DZIECKO ??
Ja: No nie wiem Pani doktor, jeśli uważa Pani, że dziecko jest zdrowe i można zaszczepić...
Doktor: JAK TO JA MAM WIEDZIEĆ...TO MATKA SIEDZI CAŁY DZIEŃ Z DZIECKIEM A NIE JA..I TO MATKA WIE CZY DZIECKO ZDROWE!!

Po czym podsunęła mi pod nos taki zwykły zeszycik i wskazała palcem tak żebym nie zdążyła przeczytać gdzie mam podpisać..tak był wpis typu ZGADZAM SIĘ NA SZCZEPIENIE MOJEGO DZIECKA Bla bla bla

SZOK...
to była moja pierwsza wizyta u pediatry, nie wiedziałam jak ma wyglądać..ale wiedziałam,że już więcej do niej nie wrócę..

Poszłam więc do innej przychodni, powiedziałam,że chce żeby dziecko tam należało..dali mi druczek, który wypełniłam a oni już sami na podstawie tego druku zwrócili się do tamtej przychodni o wydanie karty szczepiennej..To bardzo ważne, bo ta karta cały czas jest jedna i ta sama..najważniejsze,że już rodzic nie musi się fatygować w tej starej przychodni tylko ta nowo wybrana załatwia formalności. Tak więc, nie stresuj się nad wyborem pediatry, zawsze będziesz mogła zmienić.
Dodam tylko,że w nowej przychodni pediatra mi dziecko badała, nie krzyczała na mnie ani nie pytała czy dziecko zdrowe tylko sama oceniała i wypełniała druczek,że ONA zgadza się na szczepienie i z tą karteczką szłam do gabinetu pielegniarek gdzie szczepiły mi dziecko.Dodam też,że ja generalnie później stałam się antyszczepienna. Mały ma wszystkie szczepienia, które się wykonuje do 7 miesiąca życia dziecka.. stanęliśmy na szczepieniu MMR, który się robi w 13-14 miesiącu życia i nie mogę się przemóc. W zasadzie tylko żółtaczkę typu B ma całą zrobioną, a resztę szczepień tylko po części.
Stary 2015-10-20, 10:17   #1219
mujer
Zadomowienie

Cytat:
A karmi piersią? Bo dziecko, które jest kp, przybiera skokowo i polskie siatki można sobie w wsadzić. Podobno są siatki WHO, typowo pod kp. Chyba Hafija o tym pisała
Nom, karmi piersią, ale w jej wypadku to chyba chodzi o to, że oni oboje z mężem są niscy i chudzi, więc bardzo możliwe, ze dzieciak po prostu od początku jest drobinką... No ale jakoś tego nikt nie przyswaja

Swoją drogą, to na II usg, jak wyszło, że młody dość duży, to kobieta stwierdziła, że po rodzicach... A to ciekawe, bo ja mam 160cm, TŻ 180 i do tego jest naprawdę szczupły... Więc no nie wiem o cso cho
Stary 2015-10-20, 10:23   #1220
czubasek20
Zakorzenienie

I u mnie jedyne co wyszlo zle to lozysko. Mam juz III stopien. Czyli zuzyte i do porodu. Powtrka z pierwszej ciazy. Na szczescie przeplywy ok.

Stary 2015-10-20, 10:33   #1221
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:

Swoją drogą, to na II usg, jak wyszło, że młody dość duży, to kobieta stwierdziła, że po rodzicach... A to ciekawe, bo ja mam 160cm, TŻ 180 i do tego jest naprawdę szczupły... Więc no nie wiem o cso cho

eee..tam takie gadanie..jak byłam w 1 ciąży to mi ginekolog powiedział,że młody ma długie nogi i że pewnie po mamie (fakt nogi mam długie), ale jak znów się urodził to miał zaledwie 52cm i do dziś ma tak,że np. jak mu kupuje ubrania to zawsze w spodniach dłużej pochodzi, albo ma rozmiar roznicy między bluzką. W sensie np. teraz bluzkę mogę mu spokojnie kupić na 122cm a spodnie dłuższe niż 116 nie może mieć bo by się utopil (5 lat). Więc wcale takich dłuuugggiich nóg nie ma. A z rośnięciem to też skokowo u dzieci - zawsze był mniejszy jako niemowlak, dłużej mi chodził w ubrankach np. powiedzmy ubranko na 3-6 spokojnie mógł nosić mając powiedzmy 7-8 miesięcy..i cały czas jakaś tam różnica była,że ja spokojnie mogłam mniejsze ciuchy kupować niż wynika z metki..a znów jak posłałam go do przedszkola w tym roku to patrzę na przedstawieniu a on jeden z wyższych dzieci..i w szoku byłam, bo ja zawsze go uważałam za kurdupla
za to stopy ma cały czas malutkie, jako niemowlam praktycznie mu w ogóle nie ubierałam bo spadały, pamiętam,że miał już z pare miesiecy a on bidok miał stópkę na 8-9 cm. I teraz też wolno mu rośnie stopa,bo np. kupiłam mu buty na wiosnę a wciąż są dobre, a tak mnie w ciąży straszyli,że dziecku to co 3 miesiące trzeba nowe buty kupować..pewnie w podstawówce jak wystrzeli ze stopami to będę tylko robić na obuwniczy
Stary 2015-10-20, 10:36   #1222
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Przykładowy plan porodu:
http://www.rodzicpoludzku.pl/Plan-Po...an-porodu.html

Właśnie, muszę sobie wstępnie napisać.
A o co chodzi z tym wenflonem i co jest złego w masażu szyjki (o chwycie Kristellera już doczytałam)? Kurczę, może jednak też napiszę ten plan
Stary 2015-10-20, 10:44   #1223
mujer
Zadomowienie

Cytat:
A o co chodzi z tym wenflonem i co jest złego w masażu szyjki (o chwycie Kristellera już doczytałam)? Kurczę, może jednak też napiszę ten plan
Masaż szyjki ponoć jest bardzo bolesny, a czy daje jakieś efekty, to jeszcze nie wiem, myślę to zbadać dzisiaj.

Wenflon wkłuwają zwykle po przybyciu "na wszelki wypadek". Muszę też dopytać, ale to chyba nie ma wielkiego znaczenia, czy wkłują go potem, bo to nie trwa tysiąclecia, ale chwilkę. A jak wkłują, to potem lubią podawac glukozę chyba. To już kwestia gustu, czy ktoś chce pić swoje pićku czy nawadniać się glukozą. Ponoć pić prawie wszędzie już mozna. Nie wiem, czy to nie jest opcja dla nielubiących igieł
A jak już podają kroplówę, to wiadomo, można być unieruchomionym.

Ale też do zbadania, może położną uda mi się coś dziś
podpytać

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
eee..tam takie gadanie..jak byłam w 1 ciąży to mi ginekolog powiedział,że młody ma długie nogi i że pewnie po mamie (fakt nogi mam długie), ale jak znów się urodził to miał zaledwie 52cm i do dziś ma tak,że np. jak mu kupuje ubrania to zawsze w spodniach dłużej pochodzi, albo ma rozmiar roznicy między bluzką. W sensie np. teraz bluzkę mogę mu spokojnie kupić na 122cm a spodnie dłuższe niż 116 nie może mieć bo by się utopil (5 lat). Więc wcale takich dłuuugggiich nóg nie ma. A z rośnięciem to też skokowo u dzieci - zawsze był mniejszy jako niemowlak, dłużej mi chodził w ubrankach np. powiedzmy ubranko na 3-6 spokojnie mógł nosić mając powiedzmy 7-8 miesięcy..i cały czas jakaś tam różnica była,że ja spokojnie mogłam mniejsze ciuchy kupować niż wynika z metki..a znów jak posłałam go do przedszkola w tym roku to patrzę na przedstawieniu a on jeden z wyższych dzieci..i w szoku byłam, bo ja zawsze go uważałam za kurdupla
za to stopy ma cały czas malutkie, jako niemowlam praktycznie mu w ogóle nie ubierałam bo spadały, pamiętam,że miał już z pare miesiecy a on bidok miał stópkę na 8-9 cm. I teraz też wolno mu rośnie stopa,bo np. kupiłam mu buty na wiosnę a wciąż są dobre, a tak mnie w ciąży straszyli,że dziecku to co 3 miesiące trzeba nowe buty kupować..pewnie w podstawówce jak wystrzeli ze stopami to będę tylko robić na obuwniczy
Wszystko jest zapewne względne.
A mi jeszcze wypatrzyli, że rączki ma jakieś za krótkie. Znacz, coś niżej standardu. Już miałam wpaść w schiz, ale przemyślałam i uznałam, że nie ma co panikować. Więc czasem z USG więcej problemów niż spokoju

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ----------

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
I u mnie jedyne co wyszlo zle to lozysko. Mam juz III stopien. Czyli zuzyte i do porodu. Powtrka z pierwszej ciazy. Na szczescie przeplywy ok.
Ale to i tak powinno wytrzymać jeszcze trochę. Będą robić cc wcześniej? Mówili coś?
Stary 2015-10-20, 10:46   #1224
czubasek20
Zakorzenienie

Masaz szyjki jest mniej bokesny niz skurcze. Ale to kwestia tego kto jaki ma prog bolu i jakie skurcze.
Mnie troche poderwalo a po 2 min bylam.juz na samolocie.

Wenflon zakladaja bo pozniej im.ciezej zyle znalezc jak kobieta jest w takim wysilku. Mi podali po porodzie jakas kroplowke bo dostalam lekkiego krwotoku. Macica nie chciala.sie obkurczycc czy cos takiego.
Zadnej glukozy i innych cudow bie dostawalam.
Ale z doswiadczenia - pilnujcie ile macie wenflon na reku bo pielegniarki czesto zapominaja o zmianie.

mujer nic o cc nie slyszalam. Z corka mialam III stopien pd 30 tyg a urodzilam w 41. Tyle wtedy mialam przeplywy robione czesto bo poki one sa ok to lozysko sobie moze byc stare.
Wstepnie jesli bedzie ok w czwartek mnie wypuszcza do domu. Na ktg rysowaly sie skurcze na poziomie 60 ale ja tego w ogole nie czuje.

W ogole to w☠☠☠☠i.a mnie te pytania w zwiazku z lozyskiem. Palila pani w ciazy? Pila?
Bo takie starzejaxe lozyska maja alkoholiczki albo palaczki

Edytowane przez czubasek20
Czas edycji: 2015-10-20 o 10:49
Stary 2015-10-20, 10:51   #1225
halwaya
Zakorzenienie

Czubasek mnie też przy KTG pytali czy palę. Eh.. no kurde.. stara jestem po prostu :P

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:53   #1226
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
W ogole to w☠☠☠☠i.a mnie te pytania w zwiazku z lozyskiem. Palila pani w ciazy? Pila?
Bo takie starzejaxe lozyska maja alkoholiczki albo palaczki
O matko ala:
Mam jeszcze jedno głupie pytanie, ta bożena to musi być całkiem na zero?
Stary 2015-10-20, 10:55   #1227
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:

Wooo to w krakowie 2tys !! oczywiscie wszystko zalatwiane nieoficjalnie !! jestem w szoku 7 tys !!
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 10:59   #1228
zaciekawa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Wooo to w krakowie 2tys !! oczywiscie wszystko zalatwiane nieoficjalnie !! jestem w szoku 7 tys !!
w którym szpitalu?do krakowa mam niedaleko:P nota bene ten prywatny szpital u mnie w mieście co przyjmuje też na NFZ to ta sama prywatna firma co Ujastek-nie wiem, to dobry szpital??podobno jak u nich rodzi się dziecko z problemami to właśnie tam wiozą dziecko lub do prokocimia.
Stary 2015-10-20, 11:07   #1229
ogolnie
Zakorzenienie

Czubasek odpoczywajcie
Noo, te pytania w szpitalu potrafią zabić! Mnie pytali sto razy czy ojcem dziecka na pewno jest mój partner Ale wtedy się wkur.iłam, powiedziałam, że jestem jedną z tych co jest świadoma co robi i z kim i co do ojcostwa najmniejszych wątpliwości nie mam.

Powrócił koszmar z I trymestru - poranne mdłości. Muszę stać chwilę przy otwartym oknie i brać głębokie wdechy, żeby przeszło, a potem szybko zjeść śniadanie i już jest spoko

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Jeżuuu, osikam się
Na wątku o ginach, których nie polecamy wpisałam panią doktor która robiła mi 2 prenatalne.
A dziś patrzę, klinika w której to było założyła sobie konto i napisali, że aby sprawę wyjaśnić należy przesłać info na jakiś tam email

dobreeee...nie mam zamiaru wracać do koszmaru tego babska, NEVER!!!
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:07   #1230
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
[B]
Noo, te pytania w szpitalu potrafią zabić! Mnie pytali sto razy czy ojcem dziecka na pewno jest mój partner Ale wtedy się wkur.iłam, powiedziałam, że jestem jedną z tych co jest świadoma co robi i z kim i co do ojcostwa najmniejszych wątpliwości nie mam.

Powrócił koszmar z I trymestru - poranne mdłości. Muszę stać chwilę przy otwartym oknie i brać głębokie wdechy, żeby przeszło, a potem szybko zjeść śniadanie i już jest spoko
Ale skąd wiedzieli, że nie jesteście z TŻem małżeństwem? Przecież w dowodzie nie ma takiej informacji. Pytali Cię wprost? Bezczelność ala:

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości