|
|
#4861 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część III
Wlasnie Was nadrobilam. U mnie znow nieprzespana noc. Dziecie zasnelo okolo pierwszej, przed czwarta silny atak kaszlu, a o piatej pobudka
Jak dzisiaj w nocy corcia sie miewala? U mnie wczoraj wieczorem synek zazyczyl sobie owsianke i mu zrobilam i razem z siostra tez nabralysmy ochoty, wiec dzisiaj rano owsianka byla dla wszystkich ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Poszlam wczoraj z synkiem do lekarza, dokladnie go osluchala i pluca czyste na szczescie. Ale tutejszym systemem kazala dawac tylko paracetamol i zadnych syropow, bo one nie dzialaja . A dzisiaj w nocy synek mial taki atak kaszlu,z e zerwalam sie na rowne nogi ze snu, a tak w glowie mi sie krecilo, ze myslalam ze nie dojde do jego pokoju, ale jakos po chwili samo przeszlo. Dzisiaj wysle siostre chyba jednak po jakis syrop na suchy kaszel, bo ten kaszel jest strasznie meczacy ![]() Cytat:
![]() Gratuluje! Wczoraj tez mialam dzien gloda. A wieczorem zjadlam dwie miski zupy pierczarkowej, dwa jablka, podgryzlam prazonych orzechow i stwierdzilam ze nie ma co weszyc po kuchni bo zaraz cos wynajde Siostra zrobila mi herbate z mlekiem i tak na szczescie zakonczylam to podjadanie ![]() Sliczny
2009 synek 2016 corcia Edytowane przez nessea Czas edycji: 2015-10-20 o 11:19 |
|||
|
|
|
#4862 |
|
Zakorzenienie
|
Heeej a ja dopiero wstałam, wstawiłam pranie i usiadłam ze śniadaniem i kawką. Uwielbiam wolne dni
![]() Po Waszych rozmowach naszło mnie na naleśniki, wiec dzisiaj na śniadanie w pakiecie z dżemem z papierówek, polane jogurtem naturalnym i miodem idę nadrabiać co tam pisałyście
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
A jak w Anglii ceny biletów wyglądają? Są też jakieś promocyjne dni?
|
|
|
|
#4864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4865 | ||
|
Raczkowanie
|
Ja mialam sterylizator i podgrzewacz i obie rzeczy jak dla mnie byly bardzo przydatne. Obie mialam z Tommee Tippee. Jak karmilam mm to zawsze mialam przygotowana butelke z woda w podgrzewaczu na noc, ze stala temperatura i pudeleczko z odmierzona iloscia mleka i dzieki temu butle robilam na zawolanie
![]() Gratulacje! Moj Tz oswiadczyl mi sie dwa razy Pierwszy raz, po pol roku znajomosci, na moje osiemnaste urodziny , a za drugim razem, tylko dlatego ze chyba powaznie nie podeszlam do tych pierwszych oswiadczyn. Choc oba pierscionki sa piekne to jakos ten pierwszy darze wielkim sentymentem Uwielbiam takie historie. Super oswiadczyny Moj Tz zdecydowanie wykazuje ciazowe zachowania czasami : humory, zachcianki, albo brak checi na cos co uwielbia Zabawne to jest ![]() Gratuluje udanej wizyty! Ojoj Sliczne to lozeczko Ale pech! zeby nastepne bylo lepszeMam nadzieje ze juz masz sie lepiej ![]() Cytat:
![]() Wszystkie sliczne Cytat:
Zdrowka dziewczyny, nie dawajcie sie chorobskom no i trzymam kciuki za wizyty Znikam cos zjesc i chyba znow paracetamol pojdzie w ruch bo glowa zaczyna mnie bolec
|
|
#4866 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zaczęłam poszukiwania włóczki do kocyka.
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
dostaliśmy je od mojej kuzynki. Jakbyśmy kupili to reklamacje by się złożyło.. a to po prostu dostaliśmy w spadku po jej dzieciach. Ale na prawde nie wiem co oni robili z tym łóżeczkiem ze jest w takim stanie
|
|
|
|
#4869 |
|
Zadomowienie
|
czy ktoras z was w ciazy miala albo ma taki dziwny bol nad pepkiem? jak sie nacisnie lekko nad pepkiem brzuch to jest takie dziwne klocie?
do mnie zaraz przychodzi kolezanka i sobie wypijemy kawke i poplotkujemy
|
#4870 |
|
Raczkowanie
|
Sa tak zwane "crazy tuesday" czyli szalone wtorki i cena za bilet wynosi w zaleznosci od kina 3-3,5 funta. W innym kinie na przyklad jest karta na ktora zbierasz punkty i mozesz miec darmowy bilet jak nazbierasz, fajne sa seanse "cichsze" gdy do kina mozesz przyjsc z dzieciaczkiem w wozku, zazwyczaj w ciagu dnia, taka oferta dla rodzicow maluszkow. Sa tez oferty dla rodzin, ale my najczesciej korzystamy z tej wtorkowej promocji.
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Misia
trzymam kciuki za tż ![]() mój ostatnio też miał testy do nowej pracy, w innych miastach, a ja nie mogłam nawet zadzwonić bo nie wiedziałam ile to bedzie trwało. Masakra, dobrze że bylam w pracy to jakoś oderwałam się myślami i szybciej czas zleciał bo stresowałam się chyba bardziej niż on Idę pranie rozwiesić
|
|
|
|
#4872 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4873 | |||
|
Zakorzenienie
|
no ja myślę, już tak mało zostało, że wstyd byłoby do wieczora nie wykończyć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mi pokazuje różnie, albo 19 + 6 albo właśnie 20+ 0, ale tak czy tak wypada połowa z dni No i w czwartek też jadę na wizytę ![]() Wróciłam I oczywiście za namową emmy, kupiłam coś słodkiego i już wciągnęłam aż córcia zaczęła podskakiwać Dostrzegłam dziś w Lidlu pączusie i nie wytrzymałam i kupiłam i muszę powiedzieć, że podobne do Polskich
|
|
#4874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit; Już widzę, że dostaliście
Edytowane przez ktoregos_dnia Czas edycji: 2015-10-20 o 11:38 |
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Dla przeziębionych przypomniało mi się, że można jak ktoś ma dostęp do pigwy to można ją pokroić i zasypać cukrem, a wytworzony sok dodawać np do herbaty
|
#4876 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moja mała przesypia już noce. Myślę, że to było jednorazowe na zmianę pogody i być może będzie się powtarzało. Cytat:
![]() Miłego wolnego dnia!! Swoją drogą ile dziewczyn z naszej grupy jeszcze pracuje? Ja tak mam
|
|
#4877 |
|
Wtajemniczenie
|
aa misia.. to juz rozumiem po 2 dzieci to moze być troche zużyte, mi sie marzy białe i mimo ze moglibysmy dostac brązowe drewniane to sobie kupimy bo na 1 dziecku się nie skonczy
|
|
|
|
#4878 |
|
Zadomowienie
|
dzieki emma to pewnie to normalny bol jakis rozciaganai skory i organow nie lubie z "byle czym" latac po lekarzach
|
#4879 |
|
Zadomowienie
|
Ja dzis poszalałam kupilam bluze ocieplana a druga ala kurtke jak welniana ciepla w uniwersalnym rozmiarze takze pozniej tez załoze po porodzie kurteczka bd rosla z brzuchem. Na targu u bułgarcow 2 rzeczy za 80 zl i ocieplane misiem leginsy za 15 zl zima mi nie straszna
|
|
|
|
#4880 |
|
Zadomowienie
|
A tu kurtka
|
|
|
|
#4881 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4882 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, przygotowuję nowy wątek i zastanawiam się co zrobić z mamusiami które się dawno nie udzielały, albo napisały po 1-2 posty tylko?
Jakiś propozycje? Usunąć? Zrobić zaginione mamy czy jak?
|
#4883 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tazke jak mam z Lidla to obgryzam dookola, a dzem wyrzucam, bo paczek sam w sobie jest bardzo smaczny Cytat:
Kaszel ma od piatku i w sumie procz gorczki spadajacej po paracetamolu, zadnych innych objawow. ![]() A co do lozeczek to faktycznie dzieci potrafia je rozregulowac. Ja mam jeszcze lozeczko po synku, ale obawiam sie ze jest w podobnym stanie co Twoje misia i to tylko po jednym dziecku, dlatego na pewno zaopatrzymy sie w nowe. Synek czasami kladl sie w poprzek i tak jakby probowal wypchnac szczebelki. A majac moze 2 latka wchodzil za szafe i odpychajac ja nogami przestawial po swoim pokoju A byla ciezka.![]() Fajne Na pewno bedzie Ci cieplo
|
|
#4884 |
|
Zadomowienie
|
Moze sprobowac wyslac wiadomosc do nich
|
|
|
|
#4885 |
|
Konto usunięte
|
Czesć mamuśki, ja dziś mam paskudny humor od rana. Nie wiem z czym to związane, to znaczy wiem, ale nie wiem czemu tym się teraz przejmuje- swoją przyszłą pracą..
ehh, trochę posiedziałam w łóżku, właściwie nadał siedze. Deszcze leje, ale mi jest tu bardzo wygodnie, cieplutko, czyściutko, spokojnie. Już pewnie zacznę przegląd rzeczy po Igorku. Wiecie co? Ja w przygotowaniach do tego drugiego porodu mam odwrotny system, zamiast mysleć co by to malcowi kupić, nad gadżetami, ubrankami, zabawkami, myslę jak by to zorganizować minimalistyczną wyprawkę. W sensie jaknajmniej tych rzeczy skupować. Nie chodzi o kasę, tylko o to że jest to moje drugie dziecko i ostatnie, a co poźniej z tymi rzeczami?-sprzedawać? nie lubię wyjątkowo zajmować się sprzedażą.. Wiele rzeczy, a właściwie wszystko oddałam zostało mi tylko łożeczko, zniszczone krzesełko do karmienia i nocnik.. eeyesblue- ale miałaś przeżycia, Bosz!!! współczuje, i to w takim okresie. Biedna Bonku;- ja kiedyś miałam sen że na usg powiedziano mi że będę miała trojaczki ![]() emma- super te zestawy ubranek ![]() Darkanddark;-widać że smakują Ci ukr. dania Ja też czesto gotuje dla rodziny, dla męża. Bonku; ojjj z tymi włosami to prawada..mi teraz też trochę wypadają. Ale pamietam w 1 ciąży ani włos mi z głowy nie spadł, miałam bardzio gęste jak nigdy w życiu i długie, tylko kolor jak patrze teraz..."mama mia! !!!!! nie wiem jakimi oczami ja wtedy na te włosy patrzyłam, ale nie ważne.. No i powiem Ci że sciełam, mimo wszystkich sposobów świata wypadło więcej niż przybyło w czasie ciąży, na bardzo krótkie kare. Baaardzo! się boje żeby historia nie powtórzyla się, bo strasznie pielęgnuję te włosiska, zapuszczam ogólnie. |
|
|
|
#4886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka mała namiastka tego co w Polsce jest
|
|
#4887 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkie Mamusie, ja po mało przespanej nocy ciągle ziewam, ale niestety nie mogę się położyć dużo pracy i maluch w domku bardzo energiczny, ostatnio budzi mnie w nocy straszny ból prawej ręki, nie wiem od czego drętwieje i tak boli że muszę wstać z łóżka, pewnie gdzieś mam ucisk, biorę regularnie aspargin ale nie pomaga, Emma piękne ciuszki gdzie Ty je znajdujesz
ja czasami też poszperam ale nic fajnego nie mogę znaleźć, trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, miłego dzionka.
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
myślisz, że to coś da, jak się długo nie odezwały?
Jak większość będzie za takim rozwiązaniem, to po założeniu wątku napiszę
|
#4889 |
|
Konto usunięte
|
malinka hehe to prawda, bedziemy nosić szefów i szefowych
![]() misia880-0 o kurdę z tym łóżeczkiem, ale tak to jest z zakupami przez net. Ja kupowałam meble do swojego pokoju, stylowe, nie znalazłam nigdzie na żywo, więc musiałam zamówić przez net. I przyszła taka beka Mąż się śmiał ze mnie, że bede na nie patrzeć, a nie korzystać. Bo jak usiadłam na stołek od toaletki, to noga odwaliła się marta1986222;- zdrowka dla córci Abii84 z meżami gorzej jak z dziećmi czasami, mój by pewnie nie wypił faithworkswonders;-moje dziecko rusza się tylko wiecorem i to bardzo słabo. Ale w 1 ciązy też tak było, ruchy czułam tylko wieczorami, prawie przez całą ciąże. Spioszka miałam ![]() michalina_ja z mężem też po roku pobralismy się, ale to był bardziej mus niż nasza decyzja Pisstacyjka- jakoś to będzie też robiłam studia w ciąży, i ze wszystkim sobie poradziłam, Ty też poradzisz Głowa do góry
|
|
|
|
#4890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podobną ostatnio przymierzałam w Peek&Cloppenburg za 350zł także super zakup Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:37.

zdrowka synkowi zycze
Poszlam wczoraj z synkiem do lekarza, dokladnie go osluchala i pluca czyste na szczescie. Ale tutejszym systemem kazala dawac tylko paracetamol i zadnych syropow, bo one nie dzialaja
. A dzisiaj w nocy synek mial taki atak kaszlu,z e zerwalam sie na rowne nogi ze snu, a tak w glowie mi sie krecilo, ze myslalam ze nie dojde do jego pokoju, ale jakos po chwili samo przeszlo. Dzisiaj wysle siostre chyba jednak po jakis syrop na suchy kaszel, bo ten kaszel jest strasznie meczacy 

ogólnie wygląda ładnie, tylko, że jak je TŻ skrecił to okazało sie że rozłazi się na łączeniach i przez to jest bardzo niestabilne. Probował pokleić powkręcać śrubki ale i tak jest mało stabilne no i na rogach niebezpieczne bo wystają te eementy ktore się rozeszły i ja na tym ręke obtarłam to co by było gdyby takie 6 mieiaczne dziecko buźke do tego przyłożyło 
zeby nastepne bylo lepsze

aż córcia zaczęła podskakiwać
Kaszel ma od piatku i w sumie procz gorczki spadajacej po paracetamolu, zadnych innych objawow. 
Mąż się śmiał ze mnie, że bede na nie patrzeć, a nie korzystać. Bo jak usiadłam na stołek od toaletki, to noga odwaliła się