Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 11:10   #1231
Koritsi_a
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Czubasek cieszę sie ze jest lepiej sterydy nie zaszkodzą na pewno. A będą Ci robić test na wydolność lozyska?

Masaż szyjki nie jest przyjemny ale do wytrzymania. Tez się naczytałam jaki to on bolesny a nie było tragicznie.

Zaciekawa o Ujastku opinie są różne. Ale faktycznie oddział neonatologiczny mają bardzo dobry. Koleżanka rodziła tam niedawno przez cc i była zadowolona.

Mujer rozważała ten szpital.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:11   #1232
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość

Jutro zaczynam szkołę rodzenia i w końcu się dowiem na czym stoję i z kim rodzę. A jak się dowiadywałam o prywatną cesarkę to w Kato kosztuje to 7 tys.
O matko kochana
U prywatnie CC 1,800 a SN 1000
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:13   #1233
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Ale skąd wiedzieli, że nie jesteście z TŻem małżeństwem? Przecież w dowodzie nie ma takiej informacji. Pytali Cię wprost? Bezczelność ala:
Bo na izbie przyeć podaje się stan cywilny i osobę do kontaktu i trzeba określić kim ta osoba jest. I w karcie było,tej która trafia potem do lekarza.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:16   #1234
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Czubasek cieszę sie ze jest lepiej sterydy nie zaszkodzą na pewno. A będą Ci robić test na wydolność lozyska?

Masaż szyjki nie jest przyjemny ale do wytrzymania. Tez się naczytałam jaki to on bolesny a nie było tragicznie.

Zaciekawa o Ujastku opinie są różne. Ale faktycznie oddział neonatologiczny mają bardzo dobry. Koleżanka rodziła tam niedawno przez cc i była zadowolona.

No właśnie zdziwiłam się bo w wielu opisach porodów trafiałam na ten masaż szyjki i z tego, co dziewczyny pisały wychodziło, że był bardzo pomocny
Stary 2015-10-20, 11:18   #1235
halwaya
Zakorzenienie

To za SN też się płaci?? :-o

halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:19   #1236
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Bo na izbie przyeć podaje się stan cywilny i osobę do kontaktu i trzeba określić kim ta osoba jest. I w karcie było,tej która trafia potem do lekarza.
To chore, niby po co im takie informacje? Nie pamiętam, czy mnie o to pytali, ale przy przyjęciu na oddział pielęgniarka zabiła mnie pytaniem o warunki mieszkaniowe czy coś w tym stylu
Stary 2015-10-20, 11:19   #1237
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
To za SN też się płaci?? :-o

prywatnie tak
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:19   #1238
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaciekawa Pokaż wiadomość
w którym szpitalu?do krakowa mam niedaleko:P nota bene ten prywatny szpital u mnie w mieście co przyjmuje też na NFZ to ta sama prywatna firma co Ujastek-nie wiem, to dobry szpital??podobno jak u nich rodzi się dziecko z problemami to właśnie tam wiozą dziecko lub do prokocimia.
To wygląda tak ze musisz mieć lekarza prowadzącego z tego szpitala ja właśnie z ujastka mam lekarza i jak się jeszcze zastanawiałam nad cc to go zapytałam bo ja nie mam żadnych wskazań na cc wiec musiałby wpisać w mojej dokumentacji ze jakieś wskazania są ja mu place a on to w szpitalu załatwia cennik nie jest oficjalny ani nie masz na to żadnej umowy taka szara strefa ale z tego co wiem to sporo dziewczyn tak robi i to u różnych lekarzy
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:22   #1239
kalwinka
Zadomowienie

Cytat:
To chore, niby po co im takie informacje? Nie pamiętam, czy mnie o to pytali, ale przy przyjęciu na oddział pielęgniarka zabiła mnie pytaniem o warunki mieszkaniowe czy coś w tym stylu
to chyba standard - mnie o to pytali za kazdym razem przy zakładaniu karty ciąży
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:22   #1240
limonka_86
Zadomowienie

Qrcze przez ostatnie dwa dni mam wrażenie ze brzuch mi się jakby do góry podniósł:/ już tak jakby pod piersiami ciężej mi przez to w dodatku zgiac się nie mogę bo wystarczy ze się lekko nachyle i dostaje kopniaka tez tak macie?
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:26   #1241
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie zdziwiłam się bo w wielu opisach porodów trafiałam na ten masaż szyjki i z tego, co dziewczyny pisały wychodziło, że był bardzo pomocny

Ja miałam dzień przed wywołaniem porodu, pobudził skurcze, ale i tak nie dałam rady urodzić sn.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:30   #1242
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość
Qrcze przez ostatnie dwa dni mam wrażenie ze brzuch mi się jakby do góry podniósł:/ już tak jakby pod piersiami ciężej mi przez to w dodatku zgiac się nie mogę bo wystarczy ze się lekko nachyle i dostaje kopniaka tez tak macie?
Z tego co wiem to normalne bo dno macicy się podnosi, po 36 tc się obniża

---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Ja mam teraz na tej wysokości, gdzie kończą się żebra ale Ty masz wcześniejszy termin czyli by się zgadzało
Stary 2015-10-20, 11:36   #1243
mujer
Zadomowienie

Cytat:
Wooo to w krakowie 2tys !! oczywiscie wszystko zalatwiane nieoficjalnie !! jestem w szoku 7 tys !!
Eee to mi mówiła koleżanka o tym cc w krk. Ale ona chyba jakoś pokątnie, lekarzowi w łapę za "lewe" skierowanie czy coś, nie wnikałam, zapytam ją przy okazji.

Cytat:
Czubasek odpoczywajcie
Noo, te pytania w szpitalu potrafią zabić! Mnie pytali sto razy czy ojcem dziecka na pewno jest mój partner Ale wtedy się wkur.iłam, powiedziałam, że jestem jedną z tych co jest świadoma co robi i z kim i co do ojcostwa najmniejszych wątpliwości nie mam.

Powrócił koszmar z I trymestru - poranne mdłości. Muszę stać chwilę przy otwartym oknie i brać głębokie wdechy, żeby przeszło, a potem szybko zjeść śniadanie i już jest spoko

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Jeżuuu, osikam się
Na wątku o ginach, których nie polecamy wpisałam panią doktor która robiła mi 2 prenatalne.
A dziś patrzę, klinika w której to było założyła sobie konto i napisali, że aby sprawę wyjaśnić należy przesłać info na jakiś tam email

dobreeee...nie mam zamiaru wracać do koszmaru tego babska, NEVER!!!

Też mam mdłości teraz, ale one są inne niż w I trymestrze. I strasznie mi się odbija. Wręcz cokolwiek zjem, to potem pół dnia powietrze mi wyłazi :/ Już stwierdziłam, ze TŻ uzna, iż nie umiem jeść tylko połykam Ale jem wolno, żuję niczym krówsko i nics...

Mnie nikt nigdzie nie pytał o ojca dziecka w sumie. Ale mamy już to uznanie ojcostwa, więc może wystarczy?

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Masaz szyjki jest mniej bokesny niz skurcze. Ale to kwestia tego kto jaki ma prog bolu i jakie skurcze.
Mnie troche poderwalo a po 2 min bylam.juz na samolocie.

Wenflon zakladaja bo pozniej im.ciezej zyle znalezc jak kobieta jest w takim wysilku. Mi podali po porodzie jakas kroplowke bo dostalam lekkiego krwotoku. Macica nie chciala.sie obkurczycc czy cos takiego.
Zadnej glukozy i innych cudow bie dostawalam.
Ale z doswiadczenia - pilnujcie ile macie wenflon na reku bo pielegniarki czesto zapominaja o zmianie.

mujer nic o cc nie slyszalam. Z corka mialam III stopien pd 30 tyg a urodzilam w 41. Tyle wtedy mialam przeplywy robione czesto bo poki one sa ok to lozysko sobie moze byc stare.
Wstepnie jesli bedzie ok w czwartek mnie wypuszcza do domu. Na ktg rysowaly sie skurcze na poziomie 60 ale ja tego w ogole nie czuje.

W ogole to w☠☠☠☠i.a mnie te pytania w zwiazku z lozyskiem. Palila pani w ciazy? Pila?
Bo takie starzejaxe lozyska maja alkoholiczki albo palaczki
Więc tak ogólnie jest całkiem ok
Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość

No różne są opinie o masażu. Ja jeszcze nie wiem, o co cho dokładnie, więc się nie wypowiem. Sprawa w czasie badania

Ostatecznie teraz się skłaniam przy Żeromskim, ale jeszcze muszę tam iść to wszystko obejrzeć. Ujastek jest dobry dla ciąż problemowych oraz kiedy wiadomo, że z dzieciaczkiem coś będzie nie teges. Natomiast naturalnie nie rodzi się tam za dobrze, bo raczej mają, nawet dość oficjalne swoje jakieś standardy. Akurat ja osobiście, jeśli nadal będzie wszystko ok, to wolę uniknąć niektórych z nich.

Cytat:
Potem położna środowiskowa i tak będzie cały taki wywiad robić. Jak się zapisywałam na te pogaduchy do brzucha w Ujastku, to kazali mi wypełnić jakiś przydługi formularz właśnie, gdzie m.in. musiałam nawet napisać, ile mam okien w domu, jakie mam ogrzewanie, jaki podjazd pod budynek itp. W sumie żałuję, że wybrałam tam tę położną, no ale jakoś to ścierpię, może jeszcze skorzystam na tych pogaduchach.

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
to chyba standard - mnie o to pytali za kazdym razem przy zakładaniu karty ciąży
Ciekawe, m nie nikt o nic takiego nie pytał przy zakładaniu karty ciąży. Ba, kobieta, która mi kartę założyła, to akurat tak jakoś na odwalnego, że teraz ciężko się tam cokolwiek doczytać.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Cytat:
Ja tez czuję wyżej, bo często wręcz mam wrażenie wychodzącego gardłem żołądka. Na wieczór młody ma taki fun, żeby się prostować, albo coś, robi mi wielką gulę nad pępkiem i mam żołądek w przełyku. Jak coś nieszczęśliwie zjem wcześniej, to wiadomo, jak się czuję
Ale zgaga mnie nie dopadła ani razu.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:37   #1244
ogolnie
Zakorzenienie

Mujer no ja w maju i czerwcu uznania jeszcze nie miałam. Pewnie zależy gdzie o co pytają
No tak,te mdłości inne są i rano odbija mi się takim okropnym niczym :/ straszne to uczucie.
A co do odbijania ogólnie,to ja się cieszę,bo przed ciążą nie odbijało mi się wcale i miałam przez to bóle żołądka i niestrawność.
Stary 2015-10-20, 11:47   #1245
halwaya
Zakorzenienie

Tutaj pytali o ojca jedynie jak RH matki było ujemne. Koleżance dali wtedy zastrzyk "na wszelki wypadek" gdyby nie była pewna kt o jest ojcem (koleżanka jest rozwódką)

Stary 2015-10-20, 11:51   #1246
ogolnie
Zakorzenienie

Kurde tak straszyli ze na wózek miesiąc będziemy czekać a wózek zamówiony w sobotę dziś jest do odbioru.
Stary 2015-10-20, 11:51   #1247
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Też mam takie wrażenie. W ogóle jak siedzę to czuję brzuch na udach a na brzuchu piersi i mam wrażenie, że mi tułowia brakuje na to wszystko

Cytat:
Napisane przez kalwinka Pokaż wiadomość
ja nie pamietam czy pytali o ojca dziecka, ale wszędzie u każdego jednego lekarza musiałam podać dane osoby upoważnionej do odbioru dokumentów i informacji medycznej. Wszędzie w pisywałam męża, to samo nazwisko, wiec pewnie nie wnikali. Ale jakby to była osoba o innym nazwisku to bym pewnie musiała dodać kto to
Stary 2015-10-20, 11:51   #1248
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Hej
Trzeci raz tego posta pisze

My lezymy. Mamy dostac sterydy na plucka tak w razie czego i znow mi hemoglobina spadla wiec dostane zastrzyki w tylek z zelazem.
Stan podgoraczkowy nadal sie utrzymuje ale nie ma kaszlu ani kataru.
Dostalam karteczke i mam liczyc ruchy.
Mlody chyba sie wystraszyl fartuchow bo godzine temu wyginal sie tak ze nawet nagrywanie mu nie przeszkadzalo.

Kciuki za wizyty
Dobrze, że jesteście pod fachową opieką!! Dzisiaj wyjdziesz czy chcą Cię przytrzymać na obserwacji?

Wczoraj na SR kobieta powiedziała, żeby w ciąży nie ćwiczyć kegla, bo im słabsze mięśnie dna miednicy tym przy porodzie lepiej. Podobno po porodzie bardzo szybko można je wycwiczyc.
No i powiedziała, że trzeba być totalnie rozluznionym i mieć w tyłku, że np. zbiera nam się na kupę- trzeba to olac i "pozwolić wszystkiemu lecieć", nic nie wstrzymywac, bo można tym cofnąć całą akcję porodowa.. także ten.. ;]
Powiedziała też b. dziwną rzecz dla mnie-jak odejdą wody,a nie ma jeszcze skurczy, to nie panikować. Można spokojnie jeszcze 12h zostać w domu :O chyba, że dziecko nie jest położone główkowo.. no i chyba, że odejdą dużo wcześniej niż planowany termin porodu-wtedy trzeba szybko jechać na patologie ciąży.
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 11:53   #1249
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Melduję, że wszystko przeczytałam, ale jakoś jestem przybita dziś i nie cytuję.

Zaciekawa gratuluję udanej wizyty!

Barboo, Czubasek trzymam kciuki za Wasz Maleństwa

I oczywiście za dzisiejsze wizyty.

Byłam dziś na wizycie i pessar jest dobrze założony i ładnie trzyma szyjkę.
Mam się umówić na USG za tydzień.
Dostałam też plan porodu w przychodni, mam na nim zaznaczyć na co się zgadzam i czego chcę podczas porodu... i to mnie tak przytłoczyło... nie wiem dlaczego, ale jakoś teraz poczułam jak wielką odpowiedzialność ponoszę za siebie i dziecko
Nad niektórymi nawet się nie zastanawiałam

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

No i przy okazji poprosiłam gin, żeby poleciła mi coś na przeziębienie, żebym nie kupowała byle czego
Fajnie ze wszystko w porzadku Dobrze czytac dobre wiesci

Plan porodu no wlasnie.. nawet nie zajrzalam do tego...

Cytat:
Hej
Trzeci raz tego posta pisze

My lezymy. Mamy dostac sterydy na plucka tak w razie czego i znow mi hemoglobina spadla wiec dostane zastrzyki w tylek z zelazem.
Stan podgoraczkowy nadal sie utrzymuje ale nie ma kaszlu ani kataru.
Dostalam karteczke i mam liczyc ruchy.
Mlody chyba sie wystraszyl fartuchow bo godzine temu wyginal sie tak ze nawet nagrywanie mu nie przeszkadzalo.

Kciuki za wizyty
Odpoczywaj kochana.
Doczytalam potem jak pisalas o starzejacym sie lozysku ze alkohol i fajki... Moim zdaniem - wiem ze sie bulwersujemy - musza o to zapytac - bo jesli ot nie wina zewnetrzna moga byc spokojniejsi ?
Nie wiem kochana, ale moim zdaniem lepiej zeby zapytali i zebys odpowiedziala wprost ze nie, niz mieli Cie za palaczke

Cytat:
Czubasek odpoczywajcie
Noo, te pytania w szpitalu potrafią zabić! Mnie pytali sto razy czy ojcem dziecka na pewno jest mój partner Ale wtedy się wkur.iłam, powiedziałam, że jestem jedną z tych co jest świadoma co robi i z kim i co do ojcostwa najmniejszych wątpliwości nie mam.

Powrócił koszmar z I trymestru - poranne mdłości. Muszę stać chwilę przy otwartym oknie i brać głębokie wdechy, żeby przeszło, a potem szybko zjeść śniadanie i już jest spoko
Mnie polozna pytala nawet o przemoc w rodzinie

Ja tez podobnie z tymi mdlosciami..

I czue sie fatalnie od rana...
nie wiem czy nie zwine sie wczesniej z roboty...
myslalam ze glodna jestem to mi slabo.. zjadlam i jest tak samo..

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:05   #1250
halwaya
Zakorzenienie

Na zakupach poszalam. Kupilam lody dla diabetyków. Cukierki slodzone stevia. Goraca czekoladę też dla diabetyków. Mogę się legalnie zasladzac

Stary 2015-10-20, 12:09   #1251
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Na zakupach poszalam. Kupilam lody dla diabetyków. Cukierki slodzone stevia. Goraca czekoladę też dla diabetyków. Mogę się legalnie zasladzac
Kochana myslalam dzisiaj o Tobie bedac w... LIDLU
Babka przy kasie mnie zaskoczyla, bo teraz nie wiem czy wiesz wprowadzili kart lojalnosciowe i wgl, nie interesowalam sie tym bo rzadko jezdze, a dzisiaj pyta mnie czy mam karte mowie ze nie, zeskanowala nowa i mowi ze teraz przy wydanych £20 zel do prania za FREE, 4 litry bodajze.. w szoku bylam..
sie zuzyje

Stary 2015-10-20, 12:12   #1252
halwaya
Zakorzenienie

Na mojej wiosce nie ma Lidla buuuu.. Zakupy robię w Tesco bo mam te 10% zniżki ( w przyszłym tyg 20% nawet - bo czasami robią nam takie bonusy)

Stary 2015-10-20, 12:12   #1253
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Posprzątalam pokój synka i nie mam siły. Schylac się nie mogę bo mi się słabo robi. A musiałam sprzątnac jego zabawki zanim wróci z przedszkola bo nie dałby nic wyrzucić. Nawet popsute są mu niezbędne. Ale optymistą jest. Jak mowie ze autko nie ma koła to stwierdza ze przecież jeszcze 3 ma to nie wyrzucamy.
Cześć zabawek oddam znajomej bo miliony rzeczy leży którymi on już się nie bawi.
Najzabawniejsze ze jego ulubione to deski z.łóżka kołki wyciąga z szafy męża listewkami się bawi a ostatnio hit bo znalazł panele które nam zostały i zostawiliśmy w razie gdyby trzeba było podmienić. Juz 4 dni się nimi bawi.
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:13   #1254
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Na mojej wiosce nie ma Lidla buuuu.. Zakupy robię w Tesco bo mam te 10% zniżki ( w przyszłym tyg 20% nawet - bo czasami robią nam takie bonusy)
Szukalam plynu dla dzieci ale byly tylko zwykle. Nie brudze sie jak swinia to i taki sie zuzyje a o dziwo ta chemia lidlowska to calkiem calkiem jest
Dziewczyny - w Polsce tez !

Stary 2015-10-20, 12:14   #1255
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Eee to mi mówiła koleżanka o tym cc w krk. Ale ona chyba jakoś pokątnie, lekarzowi w łapę za "lewe" skierowanie czy coś, nie wnikałam, zapytam ją przy okazji.

Też mam mdłości teraz, ale one są inne niż w I trymestrze. I strasznie mi się odbija. Wręcz cokolwiek zjem, to potem pół dnia powietrze mi wyłazi :/ Już stwierdziłam, ze TŻ uzna, iż nie umiem jeść tylko połykam Ale jem wolno, żuję niczym krówsko i nics...

Mnie nikt nigdzie nie pytał o ojca dziecka w sumie. Ale mamy już to uznanie ojcostwa, więc może wystarczy?

Więc tak ogólnie jest całkiem ok

No różne są opinie o masażu. Ja jeszcze nie wiem, o co cho dokładnie, więc się nie wypowiem. Sprawa w czasie badania

Ostatecznie teraz się skłaniam przy Żeromskim, ale jeszcze muszę tam iść to wszystko obejrzeć. Ujastek jest dobry dla ciąż problemowych oraz kiedy wiadomo, że z dzieciaczkiem coś będzie nie teges. Natomiast naturalnie nie rodzi się tam za dobrze, bo raczej mają, nawet dość oficjalne swoje jakieś standardy. Akurat ja osobiście, jeśli nadal będzie wszystko ok, to wolę uniknąć niektórych z nich.

Potem położna środowiskowa i tak będzie cały taki wywiad robić. Jak się zapisywałam na te pogaduchy do brzucha w Ujastku, to kazali mi wypełnić jakiś przydługi formularz właśnie, gdzie m.in. musiałam nawet napisać, ile mam okien w domu, jakie mam ogrzewanie, jaki podjazd pod budynek itp. W sumie żałuję, że wybrałam tam tę położną, no ale jakoś to ścierpię, może jeszcze skorzystam na tych pogaduchach.

Ciekawe, m nie nikt o nic takiego nie pytał przy zakładaniu karty ciąży. Ba, kobieta, która mi kartę założyła, to akurat tak jakoś na odwalnego, że teraz ciężko się tam cokolwiek doczytać.

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ----------

Ja tez czuję wyżej, bo często wręcz mam wrażenie wychodzącego gardłem żołądka. Na wieczór młody ma taki fun, żeby się prostować, albo coś, robi mi wielką gulę nad pępkiem i mam żołądek w przełyku. Jak coś nieszczęśliwie zjem wcześniej, to wiadomo, jak się czuję
Ale zgaga mnie nie dopadła ani razu.
A jak stwierdzą, że nie spełniamy ich standardów to co, zabiorą nam dziecko?
Stary 2015-10-20, 12:16   #1256
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Szukalam plynu dla dzieci ale byly tylko zwykle. Nie brudze sie jak swinia to i taki sie zuzyje a o dziwo ta chemia lidlowska to calkiem calkiem jest
Dziewczyny - w Polsce tez !
Wiem często kupuje produkty w5. Kiedyś kupiłam taka pianke do mycia piekarnika, rewelacja! Tylko ona chyba była limitowana bo już od paru miesięcy nie widziałam.

Zostałam sama w domu,co ja mam ze sobą zrobić?
Stary 2015-10-20, 12:19   #1257
mujer
Zadomowienie

Cytat:
A jak stwierdzą, że nie spełniamy ich standardów to co, zabiorą nam dziecko?
Tak i od razu sprzedadzą cyganom

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

To są formalności. Niby w teorii może się zdarzyć psychomama, która wyrywa dziecku rączki, albo np. mieszka w pudełku kartonowym przy mrozie -30, prawda?
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:23   #1258
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Tak i od razu sprzedadzą cyganom

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

To są formalności. Niby w teorii może się zdarzyć psychomama, która wyrywa dziecku rączki, albo np. mieszka w pudełku kartonowym przy mrozie -30, prawda?
No niby tak ale ja już się stresuję przed tą wizytą patronażową czy jak jej tam
Stary 2015-10-20, 12:33   #1259
halwaya
Zakorzenienie

Cytat:
Moja była okropna! Chciało mi się ryczeć przy jej wizycie.
Była to Czeszka z pochodzenia i od razu na wejściu mnie z☠☠☠ała, że mamy w domu za gorąco i z kąsliwym komentarze, że to TYPOWO POLSKIE. Potem zauważyła na moich rękach siniaki po welfronie i wkłuciach przy porodzie (mam tendencje to siniaczenia przy tych czynnościach) itp i już zaczał się wywiad co ja mam na rękach i skąd. Potem mi kazała pokazać jak karmie piersią dziecko - to nic, że dziecko nie było głodne (bo jadła przed jej przyjściem) - miałam jej zademonstrować jak to robię! Nie chciała odpuścić. Na koniec przy wypełnianiu karty dziecka wpisała dziecku moje nazwisko (a dziecko ma nazwisko tż) i mało tego - od siebie wpisała końcówkę -OVA! myślałam, że ☠☠☠nę jak to później zobaczyłam.
Sposób w jaki do mnie mówiła też mi się nie podobał - jak do debila - że w połogu z bunga bunga mam się pohamować, bo to płodny okres. Potem, żebym ibuprofenu nie brała bo.. INNE POLKI biorą! Gdyby nie fakt, że byłam niewyspana i zmęczona to bym ją z☠☠☠ała - a tak mi się wyć tylko chciało.

Stary 2015-10-20, 12:38   #1260
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Ja będę mieć tą samą położną co do mnie przyjeżdża teraz Cieszę się, bo jest mega. Ma 59 lat, ale wygląda jak milion dolarów.
Chciałabym mieć ją przy porodzie, ale ona już nie praktykuje, nawet jakbym zapłaciła

Ale w sumie fajnie, że te 7 wizyt po porodzie będzie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości