|
|
#1231 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Czubasek cieszę sie ze jest lepiej
sterydy nie zaszkodzą na pewno. A będą Ci robić test na wydolność lozyska?Masaż szyjki nie jest przyjemny ale do wytrzymania. Tez się naczytałam jaki to on bolesny a nie było tragicznie. Zaciekawa o Ujastku opinie są różne. Ale faktycznie oddział neonatologiczny mają bardzo dobry. Koleżanka rodziła tam niedawno przez cc i była zadowolona. Mujer rozważała ten szpital. |
|
|
|
#1232 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
Bo na izbie przyeć podaje się stan cywilny i osobę do kontaktu i trzeba określić kim ta osoba jest. I w karcie było,tej która trafia potem do lekarza.
|
|
|
|
#1234 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1235 |
|
Zakorzenienie
|
To za SN też się płaci?? :-o
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
To chore, niby po co im takie informacje? Nie pamiętam, czy mnie o to pytali, ale przy przyjęciu na oddział pielęgniarka zabiła mnie pytaniem o warunki mieszkaniowe czy coś w tym stylu
|
|
#1237 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1238 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1239 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1240 |
|
Zadomowienie
|
Qrcze przez ostatnie dwa dni mam wrażenie ze brzuch mi się jakby do góry podniósł:/ już tak jakby pod piersiami ciężej mi przez to w dodatku zgiac się nie mogę bo wystarczy ze się lekko nachyle i dostaje kopniaka tez tak macie?
|
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1242 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Ja mam teraz na tej wysokości, gdzie kończą się żebra ale Ty masz wcześniejszy termin czyli by się zgadzało
|
|
|
#1243 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Też mam mdłości teraz, ale one są inne niż w I trymestrze. I strasznie mi się odbija. Wręcz cokolwiek zjem, to potem pół dnia powietrze mi wyłazi :/ Już stwierdziłam, ze TŻ uzna, iż nie umiem jeść tylko połykam Ale jem wolno, żuję niczym krówsko i nics... ![]() Mnie nikt nigdzie nie pytał o ojca dziecka w sumie. Ale mamy już to uznanie ojcostwa, więc może wystarczy? Cytat:
Cytat:
![]() Ostatecznie teraz się skłaniam przy Żeromskim, ale jeszcze muszę tam iść to wszystko obejrzeć. Ujastek jest dobry dla ciąż problemowych oraz kiedy wiadomo, że z dzieciaczkiem coś będzie nie teges. Natomiast naturalnie nie rodzi się tam za dobrze, bo raczej mają, nawet dość oficjalne swoje jakieś standardy. Akurat ja osobiście, jeśli nadal będzie wszystko ok, to wolę uniknąć niektórych z nich. Cytat:
W sumie żałuję, że wybrałam tam tę położną, no ale jakoś to ścierpię, może jeszcze skorzystam na tych pogaduchach.Cytat:
---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:34 ---------- Cytat:
![]() Ale zgaga mnie nie dopadła ani razu. |
|||||||
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
Mujer no ja w maju i czerwcu uznania jeszcze nie miałam. Pewnie zależy gdzie o co pytają
No tak,te mdłości inne są i rano odbija mi się takim okropnym niczym :/ straszne to uczucie. A co do odbijania ogólnie,to ja się cieszę,bo przed ciążą nie odbijało mi się wcale i miałam przez to bóle żołądka i niestrawność. |
|
|
|
#1245 |
|
Zakorzenienie
|
Tutaj pytali o ojca jedynie jak RH matki było ujemne. Koleżance dali wtedy zastrzyk "na wszelki wypadek" gdyby nie była pewna kt o jest ojcem (koleżanka jest rozwódką)
|
#1246 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde tak straszyli ze na wózek miesiąc będziemy czekać a wózek zamówiony w sobotę dziś jest do odbioru.
|
|
|
|
#1247 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja nie pamietam czy pytali o ojca dziecka, ale wszędzie u każdego jednego lekarza musiałam podać dane osoby upoważnionej do odbioru dokumentów i informacji medycznej. Wszędzie w pisywałam męża, to samo nazwisko, wiec pewnie nie wnikali. Ale jakby to była osoba o innym nazwisku to bym pewnie musiała dodać kto to
|
|
#1248 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wczoraj na SR kobieta powiedziała, żeby w ciąży nie ćwiczyć kegla, bo im słabsze mięśnie dna miednicy tym przy porodzie lepiej. Podobno po porodzie bardzo szybko można je wycwiczyc. No i powiedziała, że trzeba być totalnie rozluznionym i mieć w tyłku, że np. zbiera nam się na kupę- trzeba to olac i "pozwolić wszystkiemu lecieć", nic nie wstrzymywac, bo można tym cofnąć całą akcję porodowa.. także ten.. ;] Powiedziała też b. dziwną rzecz dla mnie-jak odejdą wody,a nie ma jeszcze skurczy, to nie panikować. Można spokojnie jeszcze 12h zostać w domu :O chyba, że dziecko nie jest położone główkowo.. no i chyba, że odejdą dużo wcześniej niż planowany termin porodu-wtedy trzeba szybko jechać na patologie ciąży. |
|
|
|
|
#1249 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobrze czytac dobre wiesci Plan porodu no wlasnie.. nawet nie zajrzalam do tego... Cytat:
Doczytalam potem jak pisalas o starzejacym sie lozysku ze alkohol i fajki... Moim zdaniem - wiem ze sie bulwersujemy - musza o to zapytac - bo jesli ot nie wina zewnetrzna moga byc spokojniejsi ? Nie wiem kochana, ale moim zdaniem lepiej zeby zapytali i zebys odpowiedziala wprost ze nie, niz mieli Cie za palaczke Cytat:
![]() Ja tez podobnie z tymi mdlosciami.. I czue sie fatalnie od rana... nie wiem czy nie zwine sie wczesniej z roboty... myslalam ze glodna jestem to mi slabo.. zjadlam i jest tak samo..
|
|
#1250 |
|
Zakorzenienie
|
Na zakupach poszalam. Kupilam lody dla diabetyków. Cukierki slodzone stevia. Goraca czekoladę też dla diabetyków. Mogę się legalnie zasladzac
|
#1251 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Babka przy kasie mnie zaskoczyla, bo teraz nie wiem czy wiesz wprowadzili kart lojalnosciowe i wgl, nie interesowalam sie tym bo rzadko jezdze, a dzisiaj pyta mnie czy mam karte mowie ze nie, zeskanowala nowa i mowi ze teraz przy wydanych £20 zel do prania za FREE, 4 litry bodajze.. w szoku bylam.. sie zuzyje
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Na mojej wiosce nie ma Lidla buuuu.. Zakupy robię w Tesco bo mam te 10% zniżki ( w przyszłym tyg 20% nawet - bo czasami robią nam takie bonusy)
|
#1253 |
|
Rozeznanie
|
Posprzątalam pokój synka i nie mam siły. Schylac się nie mogę bo mi się słabo robi. A musiałam sprzątnac jego zabawki zanim wróci z przedszkola bo nie dałby nic wyrzucić. Nawet popsute są mu niezbędne. Ale optymistą jest. Jak mowie ze autko nie ma koła to stwierdza ze przecież jeszcze 3 ma to nie wyrzucamy.
Cześć zabawek oddam znajomej bo miliony rzeczy leży którymi on już się nie bawi. Najzabawniejsze ze jego ulubione to deski z.łóżka kołki wyciąga z szafy męża listewkami się bawi a ostatnio hit bo znalazł panele które nam zostały i zostawiliśmy w razie gdyby trzeba było podmienić. Juz 4 dni się nimi bawi. |
|
|
|
#1254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny - w Polsce tez !
|
|
#1255 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1256 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często kupuje produkty w5. Kiedyś kupiłam taka pianke do mycia piekarnika, rewelacja! Tylko ona chyba była limitowana bo już od paru miesięcy nie widziałam. Zostałam sama w domu,co ja mam ze sobą zrobić? |
|
|
|
|
#1257 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- To są formalności. Niby w teorii może się zdarzyć psychomama, która wyrywa dziecku rączki, albo np. mieszka w pudełku kartonowym przy mrozie -30, prawda?
|
|
|
|
|
#1258 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1259 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Była to Czeszka z pochodzenia i od razu na wejściu mnie z☠☠☠ała, że mamy w domu za gorąco i z kąsliwym komentarze, że to TYPOWO POLSKIE. Potem zauważyła na moich rękach siniaki po welfronie i wkłuciach przy porodzie (mam tendencje to siniaczenia przy tych czynnościach) itp i już zaczał się wywiad co ja mam na rękach i skąd. Potem mi kazała pokazać jak karmie piersią dziecko - to nic, że dziecko nie było głodne (bo jadła przed jej przyjściem) - miałam jej zademonstrować jak to robię! Nie chciała odpuścić. Na koniec przy wypełnianiu karty dziecka wpisała dziecku moje nazwisko (a dziecko ma nazwisko tż) i mało tego - od siebie wpisała końcówkę -OVA! myślałam, że ☠☠☠nę jak to później zobaczyłam. Sposób w jaki do mnie mówiła też mi się nie podobał - jak do debila - że w połogu z bunga bunga mam się pohamować, bo to płodny okres. Potem, żebym ibuprofenu nie brała bo.. INNE POLKI biorą! Gdyby nie fakt, że byłam niewyspana i zmęczona to bym ją z☠☠☠ała - a tak mi się wyć tylko chciało.
|
|
#1260 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, bo jest mega. Ma 59 lat, ale wygląda jak milion dolarów. Chciałabym mieć ją przy porodzie, ale ona już nie praktykuje, nawet jakbym zapłaciła Ale w sumie fajnie, że te 7 wizyt po porodzie będzie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:47.

sterydy nie zaszkodzą na pewno. A będą Ci robić test na wydolność lozyska?

ala:

Ale jem wolno, żuję niczym krówsko i nics... 

Dobrze czytac dobre wiesci