Mamusie styczniowe 2016, cz. IV - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 12:41   #4861
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
RUDA, oczywiście, że tak ale wierzę, że dużo łatwiej będzie mi sie przemoc W pierwszych zajęciach z małym no i prościej wykonać manewry z filmu np. zawitkowskiego. Ja jak ja, ale mąż jest bardzo zestresowany i przejęty i jak będzie trzeba zmienić pieluchy z filmem pierwszy raz to byłaby dla niego trauma SR traktujemy jako podstawę i liźnięcie tematu w mini praktyce.
Nie, no pewnie. Dlatego mówię że warto chodzić, ale jak nie można to też nie koniec świata.

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:43   #4862
czarnulax
Zakorzenienie

magda super, że przetrwałaś. ja czułam smak tej glukozy potem chyba do końca dnia jeszcze

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Magda dziwne, że mogłaś do domu iść, mi położne mówiły, żebym wybrała wygodne miejsce przed wypiciem bo po wypiciu tą pierwszą godzinę nie moge się w ogóle poruszać, na druga godzinę mogłam zejść na powietrze, ale tez nie za dużo chodzić .
Ja miałam siedzieć na tyłku i się nie ruszać stamtąd nigdzie.
Stary 2015-10-20, 12:44   #4863
niepozorna
Zakorzenienie

Kamilka wypuścili Cię?

Magdusia
ja też się do szkoły rodzenia nie wybieram.

Czarnula
u mnie także ani cienia tej linii, ale w sumie jakoś mnie to nie martwi
A jak się mają Wasze pępki? Bo u mnie tragedii może nie ma, ale na pewno jest dużo bardziej wypchnięty niż wcześniej...

Magda
super, że już glukoza za Tobą Którąś jeszcze to czeka czy wszystkie mamy już to odhaczone?

Zamówiłam sobie właśnie książkę z Empiku "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" Karpa Harveya. Już nie mogę się doczekać aż przyjdzie
I zamówiłam też dzisiaj wózek, fotelik i bazę

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:45   #4864
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
150 postów i kolejny, jak myślicie dziś czy jutro ?
jutro

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
super ze już po glukozie
ale baaardzo dziwnie Ci ją zrobili, zupełnie niezgodnie z wytycznymi nie można w większej ilości wody rozpuszczać, max 250-300 ml może być, tak samo nie powinni Cię puścić do domu bo powinnaś siedzieć. No i bez badania po godzinie ja bym nawet nie wiedziała ze mam stan przedcukrzycowy jakby mi tylko badanie po dwóch godzinach zrobili

Mi też nie badali po godzinie tylko po dwóch..

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:45   #4865
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Kinga ją myślę że nowy wątek pyknie już dziś i to w niedalekiej przyszłości. Tym bardziej że jest Magda :-D
---
Dobrze że po ekscesach ale udało Ci się przeżyć ta gkukoze jakoś. To w takim razie wszystkie już przez to przeszlysmy?

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:46   #4866
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
super ze już po glukozie
ale baaardzo dziwnie Ci ją zrobili, zupełnie niezgodnie z wytycznymi nie można w większej ilości wody rozpuszczać, max 250-300 ml może być, tak samo nie powinni Cię puścić do domu bo powinnaś siedzieć. No i bez badania po godzinie ja bym nawet nie wiedziała ze mam stan przedcukrzycowy jakby mi tylko badanie po dwóch godzinach zrobili
300 ml było Ja miałam 75g i w sumie było bardzo rozpuszczone Siedziałam tylko w domu
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:48   #4867
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Bez szkoły dacie sobie radę bez problemu. Na oddziale jeszcze położne wam pokażą jak ogarnąć kikut, jak przebrać, jak przystawić. W domu na wizycie moze pomoc w kąpieli.
Z mojej strony polecam filmy Zawitkowskiego.
Jeszcze dodam, że położna która przychodzi do domu najczęściej chętnie służy pomocą. Pamiętam, że mi dała swój numer i kazała dzwonić z pytaniami bez względu na porę.
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:50   #4868
Casaa
Zakorzenienie

Wrocilam od lekarza, oczywiscie dietka, pomiary po godzinie po posilku i jeszcze sie ze mnie nabijal.... A jak powiedzialam, ze umre na takiej diecie to tym bardziej go to rozbawilo....

Mowil mi ze sa nowe standardy i robi sie 3 punkty bo wlasnie wynik moze byc zafalszowany....

Mysle, ze dzis nowy watek moze powastanie

Ja bylam zapisana na SR ale z TZtem nie mamy czasu i trzeba bylo sie wymixowac. Ja sie nie przejmuje bo w szpitalu swoje pokaza, pozniej srodowiskowa, a generalnie to moja mama jest polozna wiec jakby co ;-) no i mam sasiadki z malymi dziecmi wiec chodzacych poradnikow mam od metra

Ide szukac czegos co sie nada do jedzenia.....

Magda Za dobre wyniki
Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:51   #4869
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
aden&anais, znalazłam pełną nazwę http://merlin.pl/aden-anais-Zestaw-4...45000968_2.jpg bo chciałabym mieć kilka takich "ladniejszych" pieluszek, ale wydawać 80zł na pieluchę...
A patrzyłaś na otulacze z Motherhood? Są tańsze, a też mają ładne, stonowane kolorki, takie bardziej eleganckie są wg mnie Ja kupiłam sobie dwa i jestem bardzo zadowolona. Mam dokładnie te KLIK, wzór z rybkami

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-20, 12:52   #4870
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Jeszcze dodam, że położna która przychodzi do domu najczęściej chętnie służy pomocą. Pamiętam, że mi dała swój numer i kazała dzwonić z pytaniami bez względu na porę.
Moja chce przyjść zapoznać się ze mną, ale przyjdzie w następnym tygodniu dopiero Jakby zobaczyła ten burdel to by zwątpiła
Stary 2015-10-20, 12:57   #4871
kinga1701
Zakorzenienie

Baby przypomniało mi się, Ty sie dowiadywałaś jakich dokumentów potrzebujesz żeby urodzić u siebie. Bo u nas się okazało, że potrzebują europejski akt urodzenia rodziców i akt ślubu lub te dokumenty przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego. Tzn może nie tyle co do samego porodu, ale do wszystkich formalności z tym związanych. Jakoś da się obyć i bez, ale podobno jest o wiele łatwiej jak się to ma.

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Casaa witam w naszym klubie, nie będzie tak źle, widzisz jak candy może jeść, prawie tak jakby diety nie miała chyba, ze będziesz mieć pecha jak ja z Ewusia to już mniej ciekawie. Ja za słodyczami nie tęsknie, jeszcze nigdy mnie nie złapało, że muszę zjeść. I gwarantuje Ci ze nie umrzesz Ja nie chodzę głodna i przede wszystkim nie możesz chodzić głodna, bo to podnosi cukier.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:58   #4872
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niepozorna Pokaż wiadomość
A jak się mają Wasze pępki? Bo u mnie tragedii może nie ma, ale na pewno jest dużo bardziej wypchnięty niż wcześniej...
Którąś jeszcze to czeka czy wszystkie mamy już to odhaczone?
Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
To w takim razie wszystkie już przez to przeszlysmy?
jeszcze ja w przyszłym tyg ide na czwartek musze mieć wynik to może tak we wtorek pojdę

a co do pępka to mój też wystaje, czasem go widac pod obcisłą bluzka a czasem nie no i jakoś ściemniała mi skóra pod pępkiem. linie też już mam
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 12:58   #4873
czarnulax
Zakorzenienie

niepozorna mnie to też nie martwi nic a nic, a wręcz cieszy Ja mam pępek wypchnięty tak po części. Tak jakby jego górna część? Nie wiem jak to opisać
graty za zakupy!
Stary 2015-10-20, 12:59   #4874
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
jeszcze ja w przyszłym tyg ide
To trzymamy kciukasy

Prostujemy zą
bki
Stary 2015-10-20, 13:01   #4875
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Casaa witam w naszym klubie, nie będzie tak źle, widzisz jak candy może jeść, prawie tak jakby diety nie miała chyba, ze będziesz mieć pecha jak ja z Ewusia to już mniej ciekawie. Ja za słodyczami nie tęsknie, jeszcze nigdy mnie nie złapało, że muszę zjeść. I gwarantuje Ci ze nie umrzesz Ja nie chodzę głodna i przede wszystkim nie możesz chodzić głodna, bo to podnosi cukier.

Nie widze tego zwlaszcza bedac 12 h w szkole, swieta i w ogole.... Ja moge stosowac diete treningowa ale nie to, bo tu nic nie mozna z tego co jadam :-/

Moj pepek jest bez zmian i lini tez nie widac (cale szczescie)
Stary 2015-10-20, 13:01   #4876
candyyfloss
Zadomowienie

Ja tylko na szybko, bo muszę teraz pracę nadrabiać. Spędziłam w kolejce u diabetologa 2,5 godziny. Lekarka powiedziała, że wyniki krzywej cukrowej nie są najlepsze, ale rzeczywiście po posiłkach jest dobry. Mam się nie głodzić (przecież się nie głodzę), jeść mniej na I śniadanie i bardziej pofoglować sobie na II śniadanie. Ryż brązowy odstawić, bo zawiera kadm. Jeść najlepiej tylko kasze gruboziarniste albo makaron razowy. Jeśli mam ochotę na coś słodkiego, można - ale po tym trzeba iść na krótki spacer. Kolejna wizyta za 3 tygodnie.

I dostałam receptę na paski. Wreszcie opakowanie 12 zł kosztuje, a nie 40 zł.
candyyfloss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 13:01   #4877
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Zamówiłam sobie właśnie książkę z Empiku "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" Karpa Harveya. Już nie mogę się doczekać aż przyjdzie
I zamówiłam też dzisiaj wózek, fotelik i bazę

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
300 ml było Ja miałam 75g i w sumie było bardzo rozpuszczone Siedziałam tylko w domu
no ale nie teleportowałaś się do tego domu

no ale cóż, nie Twoja wina ze lab jakiś nieogarnięty oby wynik wyszedł ok
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Wrocilam od lekarza, oczywiscie dietka, pomiary po godzinie po posilku i jeszcze sie ze mnie nabijal.... A jak powiedzialam, ze umre na takiej diecie to tym bardziej go to rozbawilo....

Mowil mi ze sa nowe standardy i robi sie 3 punkty bo wlasnie wynik moze byc zafalszowany....
to gin sam Ci dał zalecenia? nie musisz iść do diabetologa?

no i właśnie, standardy się zmieniły i teraz jest 3 punktowe badanie. Tobie też by chyba cukrzyca nie wyszła jakbyś po godzinie pomiaru nie robiła, no ale to nie o to chodzi przecież

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 13:02   #4878
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
niepozorna mnie to też nie martwi nic a nic, a wręcz cieszy Ja mam pępek wypchnięty tak po części. Tak jakby jego górna część? Nie wiem jak to opisać
graty za zakupy!
Wiem o co ci chodzi! mam taki sam Niby jak przesuwasz ręką to czujesz jakby wystawał, a jak na niego patrzysz to dalej jest niby w środku
Stary 2015-10-20, 13:03   #4879
Casaa
Zakorzenienie

Ewusia, moj gin jest taki, ze ogarnia temat i wie, ze ja z TZtem tez damy sobie rade.

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-20, 13:05   #4880
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
no ale nie teleportowałaś się do tego domu

no ale cóż, nie Twoja wina ze lab jakiś nieogarnięty oby wynik wyszedł ok

to gin sam Ci dał zalecenia? nie musisz iść do diabetologa?

no i właśnie, standardy się zmieniły i teraz jest 3 punktowe badanie. Tobie też by chyba cukrzyca nie wyszła jakbyś po godzinie pomiaru nie robiła, no ale to nie o to chodzi przecież
no nie Oby wszedł ok Bo tak jak Candy nie wyobrażam sobie jedzenia na uczelni niby lunchboxy mogę brać ale wiecie jak to jest... lepiej zjeść coś ciepłego, a weź tu wybierz coś

Może jakby te dwa wyszły nie takie jak trzeba to by mi powtarzali
Stary 2015-10-20, 13:06   #4881
czarnulax
Zakorzenienie

Casa szkoda, że bez diety jednak się nie obejdzie. Ale chociaż insuliny uniknęłaś. Jakoś dasz radę, już nie tak dużo zostało do końcówki
magda ja mam taki śmieszny kapturek (?)
Stary 2015-10-20, 13:07   #4882
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość
Ja tylko na szybko, bo muszę teraz pracę nadrabiać. Spędziłam w kolejce u diabetologa 2,5 godziny. Lekarka powiedziała, że wyniki krzywej cukrowej nie są najlepsze, ale rzeczywiście po posiłkach jest dobry. Mam się nie głodzić (przecież się nie głodzę), jeść mniej na I śniadanie i bardziej pofoglować sobie na II śniadanie. Ryż brązowy odstawić, bo zawiera kadm. Jeść najlepiej tylko kasze gruboziarniste albo makaron razowy. Jeśli mam ochotę na coś słodkiego, można - ale po tym trzeba iść na krótki spacer. Kolejna wizyta za 3 tygodnie.

no to super mówiłam że nie będzie źle u Ciebie

ja chyba też muszę przejść na tę taktykę mniejsze pierwsze śniadanie a większe drugie bo coraz ciężej mi utrzymać cukier na dobrym poziomie z rana...
tylko problem jest taki ze ja po nocy strasznie głodna jestem
Cytat:
Ewusia, moj gin jest taki, ze ogarnia temat i wie, ze ja z TZtem tez damy sobie rade.
no to super, jedna wizyta mniej

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 13:07   #4883
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Nie widze tego zwlaszcza bedac 12 h w szkole, swieta i w ogole.... Ja moge stosowac diete treningowa ale nie to, bo tu nic nie mozna z tego co jadam :-/
Święta i mnie trochę przerażają, ja ak lubię święta i stół zastawiony, a co ja tam postawie ogórka kiszonego i chleb chrupki

Cytat:
Napisane przez candyyfloss Pokaż wiadomość

U nas paski są za darmo, zresztą jak większość leków. A miałaś podwyższenia po tym ryżu czy tak po prostu odstawić? Ja jem dziki ryż.
Ze śniadaniami racja, tez tak robię, pierwsze śniadanie malutko na drugi jem więcej.

Cytat:

Chyba najlepiej jest właśnie, te 3 pomiary bo wam by nie wyszło bez tego po godzinie a mi by nie wyszło bez tego po 2 bo pierwszy miałam dobry.
Stary 2015-10-20, 13:08   #4884
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Wiem o co ci chodzi! mam taki sam Niby jak przesuwasz ręką to czujesz jakby wystawał, a jak na niego patrzysz to dalej jest niby w środku
Moja dziurka pepkowa sie sporo zmniejszyla ale teraz chyba stoi w miejscu i poki co nadal jest wklesly
---
Wlasnie dziewczyny czytalyscie cos o pierwszych mlekach modyfikowanych? Polecana jest jakas firma rodzaj itd?
Ostatnio stalam przed polka i jak zobaczylam ile tego jest to zrezygnowalam z zakupu...

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-10-20 o 13:10
Stary 2015-10-20, 13:09   #4885
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Magda dziwne ze moglas isc do domu po tej glukozie... powinno sie siedziec I nie ruszac

Co do kurtki to ja kupilam plaszczyk w zwyklym sklepie tylko o luznym kroju I nie bylo mi szkoda kasy bo za rok tez go bede mogla nosic nie bedac w ciazy
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 13:13   #4886
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Niepozorna na jaka furke sie zdecydowalas?

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-10-20 o 13:14
Stary 2015-10-20, 13:14   #4887
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
magda ja mam taki śmieszny kapturek (?)
No właśnie

Tak mi powiedziały oby nie zaburzyło to jakoś wyniku
Stary 2015-10-20, 13:15   #4888
kinga1701
Zakorzenienie

Magdusiaaa to mleko to tez jakieś wyzwanie, mimio tego że planuję karmić to i tak trzeba by sie rozejrzeć w razie gdyby. A nawet nie zajrzałam do tematu mleka
Stary 2015-10-20, 13:15   #4889
MallaMi
Rozeznanie

Cytat:
To trzymamy kciukasy
dzięki wszystkie przetrwałyście to mam nadzieję że też dam radę
MallaMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 13:17   #4890
lune1992
Zadomowienie

Ja tez nie bede chodzic do SR a to moja pierwsza ciąża
Z moja rwą kulszową delikatnie lepiej, choć nie mogę chodzić nadal.
W czwartek wizyta ale nie wiem jak sie usadze na fotelu ginekologicznym do badania
Mąż wszystko robi, pomaga mi wstawać, robi obiad, sprząta, właśnie robi schabowe. Nie widziałam że potrafi być taki. W sumie znamy się 3 lata, nie było okazji żebym była uziemiona, zawsze coś pomagał ale teraz jestem w szoku
I już tak od piątku zasuwa
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości