|
|
#4861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. IV
Cytat:
|
|
#4862 | |
|
Zakorzenienie
|
magda super, że przetrwałaś.
ja czułam smak tej glukozy potem chyba do końca dnia jeszcze ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka wypuścili Cię?
![]() Magdusia ja też się do szkoły rodzenia nie wybieram. Czarnula u mnie także ani cienia tej linii, ale w sumie jakoś mnie to nie martwi A jak się mają Wasze pępki? Bo u mnie tragedii może nie ma, ale na pewno jest dużo bardziej wypchnięty niż wcześniej... Magda super, że już glukoza za Tobą Którąś jeszcze to czeka czy wszystkie mamy już to odhaczone? Zamówiłam sobie właśnie książkę z Empiku "Najszczęśliwsze niemowlę w okolicy" Karpa Harveya. Już nie mogę się doczekać aż przyjdzie ![]() I zamówiłam też dzisiaj wózek, fotelik i bazę
|
|
|
|
#4864 | |
|
Zakorzenienie
|
jutro
![]() Cytat:
Mi też nie badali po godzinie tylko po dwóch..
|
|
#4865 |
|
Wtajemniczenie
|
Kinga ją myślę że nowy wątek pyknie już dziś i to w niedalekiej przyszłości. Tym bardziej że jest Magda :-D
--- Dobrze że po ekscesach ale udało Ci się przeżyć ta gkukoze jakoś. To w takim razie wszystkie już przez to przeszlysmy?
|
#4866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siedziałam tylko w domu |
|
|
|
|
#4867 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze dodam, że położna która przychodzi do domu najczęściej chętnie służy pomocą. Pamiętam, że mi dała swój numer i kazała dzwonić z pytaniami bez względu na porę.
|
|
|
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
Wrocilam od lekarza, oczywiscie dietka, pomiary po godzinie po posilku i jeszcze sie ze mnie nabijal.... A jak powiedzialam, ze umre na takiej diecie to tym bardziej go to rozbawilo....
Mowil mi ze sa nowe standardy i robi sie 3 punkty bo wlasnie wynik moze byc zafalszowany.... Mysle, ze dzis nowy watek moze powastanie Ja bylam zapisana na SR ale z TZtem nie mamy czasu i trzeba bylo sie wymixowac. Ja sie nie przejmuje bo w szpitalu swoje pokaza, pozniej srodowiskowa, a generalnie to moja mama jest polozna wiec jakby co ;-) no i mam sasiadki z malymi dziecmi wiec chodzacych poradnikow mam od metra ![]() Ide szukac czegos co sie nada do jedzenia..... Magda Za dobre wyniki ![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja kupiłam sobie dwa i jestem bardzo zadowolona. Mam dokładnie te KLIK, wzór z rybkami
|
|
|
|
|
#4870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakby zobaczyła ten burdel to by zwątpiła |
|
|
|
|
#4871 |
|
Zakorzenienie
|
Baby przypomniało mi się, Ty sie dowiadywałaś jakich dokumentów potrzebujesz żeby urodzić u siebie. Bo u nas się okazało, że potrzebują europejski akt urodzenia rodziców i akt ślubu lub te dokumenty przetłumaczone przez tłumacza przysięgłego. Tzn może nie tyle co do samego porodu, ale do wszystkich formalności z tym związanych. Jakoś da się obyć i bez, ale podobno jest o wiele łatwiej jak się to ma.
---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Casaa witam w naszym klubie, nie będzie tak źle, widzisz jak candy może jeść, prawie tak jakby diety nie miała chyba, ze będziesz mieć pecha jak ja z Ewusia to już mniej ciekawie. Ja za słodyczami nie tęsknie, jeszcze nigdy mnie nie złapało, że muszę zjeść. I gwarantuje Ci ze nie umrzesz Ja nie chodzę głodna i przede wszystkim nie możesz chodzić głodna, bo to podnosi cukier.
|
|
|
|
#4872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na czwartek musze mieć wynik to może tak we wtorek pojdę ![]() a co do pępka to mój też wystaje, czasem go widac pod obcisłą bluzka a czasem nie no i jakoś ściemniała mi skóra pod pępkiem. linie też już mam
|
|
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
niepozorna mnie to też nie martwi nic a nic, a wręcz cieszy
Ja mam pępek wypchnięty tak po części. Tak jakby jego górna część? Nie wiem jak to opisać ![]() graty za zakupy!
|
|
|
|
#4875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie widze tego zwlaszcza bedac 12 h w szkole, swieta i w ogole.... Ja moge stosowac diete treningowa ale nie to, bo tu nic nie mozna z tego co jadam :-/ Moj pepek jest bez zmian i lini tez nie widac (cale szczescie) |
|
|
|
|
#4876 |
|
Zadomowienie
|
Ja tylko na szybko, bo muszę teraz pracę nadrabiać. Spędziłam w kolejce u diabetologa 2,5 godziny. Lekarka powiedziała, że wyniki krzywej cukrowej nie są najlepsze, ale rzeczywiście po posiłkach jest dobry. Mam się nie głodzić (przecież się nie głodzę), jeść mniej na I śniadanie i bardziej pofoglować sobie na II śniadanie. Ryż brązowy odstawić, bo zawiera kadm. Jeść najlepiej tylko kasze gruboziarniste albo makaron razowy. Jeśli mam ochotę na coś słodkiego, można - ale po tym trzeba iść na krótki spacer. Kolejna wizyta za 3 tygodnie.
I dostałam receptę na paski. Wreszcie opakowanie 12 zł kosztuje, a nie 40 zł. |
|
|
|
#4877 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() no ale cóż, nie Twoja wina ze lab jakiś nieogarnięty oby wynik wyszedł ok Cytat:
![]() no i właśnie, standardy się zmieniły i teraz jest 3 punktowe badanie. Tobie też by chyba cukrzyca nie wyszła jakbyś po godzinie pomiaru nie robiła, no ale to nie o to chodzi przecież
|
|||
|
|
|
#4878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4879 |
|
Zakorzenienie
|
Ewusia, moj gin jest taki, ze ogarnia temat
i wie, ze ja z TZtem tez damy sobie rade.Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#4880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo tak jak Candy nie wyobrażam sobie jedzenia na uczelni Może jakby te dwa wyszły nie takie jak trzeba to by mi powtarzali
|
|
|
|
|
#4881 |
|
Zakorzenienie
|
Casa szkoda, że bez diety jednak się nie obejdzie. Ale chociaż insuliny uniknęłaś. Jakoś dasz radę, już nie tak dużo zostało do końcówki
magda ja mam taki śmieszny kapturek (?) |
|
|
|
#4882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mówiłam że nie będzie źle u Ciebie ja chyba też muszę przejść na tę taktykę mniejsze pierwsze śniadanie a większe drugie bo coraz ciężej mi utrzymać cukier na dobrym poziomie z rana... tylko problem jest taki ze ja po nocy strasznie głodna jestem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4883 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ze śniadaniami racja, tez tak robię, pierwsze śniadanie malutko na drugi jem więcej. Chyba najlepiej jest właśnie, te 3 pomiary bo wam by nie wyszło bez tego po godzinie a mi by nie wyszło bez tego po 2 bo pierwszy miałam dobry. |
||
|
|
|
#4884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() --- Wlasnie dziewczyny czytalyscie cos o pierwszych mlekach modyfikowanych? Polecana jest jakas firma rodzaj itd? Ostatnio stalam przed polka i jak zobaczylam ile tego jest to zrezygnowalam z zakupu...
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-20 o 13:10 |
|
|
|
|
#4885 |
|
Zakorzenienie
|
Magda dziwne ze moglas isc do domu po tej glukozie... powinno sie siedziec I nie ruszac
![]() Co do kurtki to ja kupilam plaszczyk w zwyklym sklepie tylko o luznym kroju I nie bylo mi szkoda kasy bo za rok tez go bede mogla nosic nie bedac w ciazy
|
|
|
|
#4886 |
|
Wtajemniczenie
|
Niepozorna na jaka furke sie zdecydowalas?
Serduszko malutkie Edytowane przez Magdusiaaa Czas edycji: 2015-10-20 o 13:14 |
|
|
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie
Tak mi powiedziały oby nie zaburzyło to jakoś wyniku
|
|
|
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Magdusiaaa to mleko to tez jakieś wyzwanie, mimio tego że planuję karmić to i tak trzeba by sie rozejrzeć w razie gdyby. A nawet nie zajrzałam do tematu mleka
|
|
|
|
#4889 |
|
Rozeznanie
|
dzięki
|
|
|
|
#4890 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nie bede chodzic do SR a to moja pierwsza ciąża
Z moja rwą kulszową delikatnie lepiej, choć nie mogę chodzić nadal. W czwartek wizyta ![]() Mąż wszystko robi, pomaga mi wstawać, robi obiad, sprząta, właśnie robi schabowe. Nie widziałam że potrafi być taki. W sumie znamy się 3 lata, nie było okazji żebym była uziemiona, zawsze coś pomagał ale teraz jestem w szoku ![]() I już tak od piątku zasuwa |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:40.

ale wierzę, że dużo łatwiej będzie mi sie przemoc W pierwszych zajęciach z małym no i prościej wykonać manewry z filmu np. zawitkowskiego. Ja jak ja, ale mąż jest bardzo zestresowany i przejęty i jak będzie trzeba zmienić pieluchy z filmem pierwszy raz to byłaby dla niego trauma 
ja czułam smak tej glukozy potem chyba do końca dnia jeszcze 

nie można w większej ilości wody rozpuszczać, max 250-300 ml może być, tak samo nie powinni Cię puścić do domu bo powinnaś siedzieć. No i bez badania po godzinie
ja bym nawet nie wiedziała ze mam stan przedcukrzycowy jakby mi tylko badanie po dwóch godzinach zrobili

Za dobre wyniki
Jakby zobaczyła ten burdel to by zwątpiła