Mamusie lutowe - część II - Strona 140 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 14:07   #4171
siasia13
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
łooo matulu, czyli 1 ciąża nic dziewczyny nie nauczyła
Ja też miałam u siebie w bloku, 2 dziewczyny, które w wieku 16 lat urodziły. Ale jakoś sobie poukładały życie, bo przez wczesne macierzyństwo zmądrzały. Jedna z nich co prawda rozstała się z ojcem dziecka, aktualnie jest mężatką i ma 2 dziecko z obecnym mężem. A druga z nich ładnych parę lat później urodziła 2 dziecko, a później znowu kolejne (ale miała już wtedy ponad 20 latek)... ja się śmieję, że chyba celowała w dziewczynkę, ale ma 3 chłopców. I cała trójka dzieciaczków z jednym ojcem. Tak więc pomimo wczesnego macierzyństwa udało im się stworzyć udane małżeństwo i rodzinę. A jeszcze z tego co widzę, jak odwiedzam mamę, wzięła do siebie brata męża, który ma zespół Downa i ogarnia całą tą gromadkę. A takie z niej chuchro, że ja nie wiem jak ona 3 dzieci urodziła

czekam na fotkę brzuszka

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Ja tak wczoraj mówiłam mojemu tż, że z tego co piszecie, to dużo dziewczyn bierze jakiś t-shirt męża do porodu... a mój na to, to już wiem jaki Ci mój dam i pokazuje mi taki niebieski z żółtym napisem: f*cked up but happy

A krk faktycznie męczy po jakimś czasie. Niestety te korki są koszmarne, wszędzie tłumy. A załatwić jakąś sprawę urzędową, to wyprawa na cały dzień

To dziewczyna ode mnie ze szkoly tez sie chyba w koncu ogarnela. Na szczescie obydwie wpadki byly z tym samym facetem I potem wzieli slub.

Tz dowcipnis

A ja jeszcze nie bylam w Krakowie, ale wstyd A najlepiej bo jak sie mnie angole pytaja gdzie do PL na zwiedzanie jechac to ja im zawsze mowie, ze do Krakowa, a sama nie bylam
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:14   #4172
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
łooo matulu, czyli 1 ciąża nic dziewczyny nie nauczyła
Ja też miałam u siebie w bloku, 2 dziewczyny, które w wieku 16 lat urodziły. Ale jakoś sobie poukładały życie, bo przez wczesne macierzyństwo zmądrzały. Jedna z nich co prawda rozstała się z ojcem dziecka, aktualnie jest mężatką i ma 2 dziecko z obecnym mężem. A druga z nich ładnych parę lat później urodziła 2 dziecko, a później znowu kolejne (ale miała już wtedy ponad 20 latek)... ja się śmieję, że chyba celowała w dziewczynkę, ale ma 3 chłopców. I cała trójka dzieciaczków z jednym ojcem. Tak więc pomimo wczesnego macierzyństwa udało im się stworzyć udane małżeństwo i rodzinę. A jeszcze z tego co widzę, jak odwiedzam mamę, wzięła do siebie brata męża, który ma zespół Downa i ogarnia całą tą gromadkę. A takie z niej chuchro, że ja nie wiem jak ona 3 dzieci urodziła

czekam na fotkę brzuszka

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Ja tak wczoraj mówiłam mojemu tż, że z tego co piszecie, to dużo dziewczyn bierze jakiś t-shirt męża do porodu... a mój na to, to już wiem jaki Ci mój dam i pokazuje mi taki niebieski z żółtym napisem: f*cked up but happy
Hahahahah umarlam fucked up but happy :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Wlasnie doszło do mnie ze czeka mnir kawal ciężkiej pracy z ta magisterka ale juz dobra :-P badanie zrobie wczesniej i z bani
Dzis mielismy smieszne zajecia oddechowe na emisji głosu babka mowila ze mi szczegolnie sie przydadza bo chdozilo o oddychanje tak by brzuch sie podnosił :-D :-D
Stary 2015-10-20, 14:17   #4173
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

A krk faktycznie męczy po jakimś czasie. Niestety te korki są koszmarne, wszędzie tłumy. A załatwić jakąś sprawę urzędową, to wyprawa na cały dzień
haha super idealna na porod

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Zdazysz, nie martw sie. A pracujesz czy jestes na L4?

Moja M to lubila sobie wyjac z szafki ze dwa garnki I pokrywki to nie musialam kupowac

Czyli jednak sa tez normalni ludzie na swiecie . Tamta niech sie goni.
Moja tez tak robi, ale staram sie ja uparcie naklaniac by wyjmowala tylko plastikowe miski bo od metalowych pekają mi bebenki
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:17   #4174
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
To dziewczyna ode mnie ze szkoly tez sie chyba w koncu ogarnela. Na szczescie obydwie wpadki byly z tym samym facetem I potem wzieli slub.

Tz dowcipnis

A ja jeszcze nie bylam w Krakowie, ale wstyd A najlepiej bo jak sie mnie angole pytaja gdzie do PL na zwiedzanie jechac to ja im zawsze mowie, ze do Krakowa, a sama nie bylam
Ja zawsze powtarzam, że Polska jest pięknym krajem. Często, gęsto wszyscy jeżdżą za granicę na wczasy, a własnego kraju nie znają.
Ja mam wiele miejsc na liście, które chciałabym w PL odwiedzić i wstyd mi, że jeszcze tam nie byłam np. góry stołowe, mazury, puszcza augustowska, trójmiasto, Hel, Malbork, Toruń... itd. itp.

A mój tż ma takie pomysły jak np. wycieczka do Czarnobyla Ale powiedziałam mu, najpierw musisz spłodzić dziecko, a później możesz jechać się napromieniować hahaha
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:18   #4175
Zakorzenienie

Cytat:

Tz dowcipnis

to wpadaj, ugoszcze Cie
Stary 2015-10-20, 14:18   #4176
MAXI_85
Przyczajenie

Cytat:
Zdazysz, nie martw sie. A pracujesz czy jestes na L4?

Mam pracę biurową, czułam się w miarę dobrze, więc od początku ciąży pracowałam. Dopiero na przełomie września/października wziełam 2 tyg. wolnego żeby odpocząć. Ale nie chce mi się strasznie, najchętniej posiedziałabym w domu Chciałabym pracować do połowy listopada, max do końca listopada, a potem wziąć już L4 do końca.

Cytat:
Nic się nie stresuj Ja też jak tutaj wpadłam (a było to całkiem niedawno), to myślałam, że dziewczyny już wszystko mają kupione i zaplanowane. Ale wcale tak nie jest. Część ma już komplecik, część jest w trakcie kompletowania, a część tak jak ja dopiero planuje co kupić.

Ja póki co zastanawiam się nad szpitalem, w którym rodzić. Miałam sobie pojechać i obejrzeć 2 państwowe w Bielsku, ale mojego męża coś choróbsko rozkłada, więc się na razie wstrzymam.
Z ciuszków to kupiłam dosłownie w zeszłym tygodniu 5 body, 1 bluzeczkę i ręczniczek i to wszystko co mam... ale przez wszystkich świętych będę u kuzynek, które naszykowały mi ciuszki, więc muszę ogarnąć, co one mi tam popakowały i dopiero wtedy uzupełniać dalej.
Łóżeczka nie mam - jestem jedynie zdecydowana na kojec, a nie na drewniane. Ale u mnie ta decyzja jest spowodowana kotami (mam 2 koty) i są przyzwyczajone, że siatka w oknie oznacza, że nie można się tam pchać, więc liczę na to, że siatka w kojcu spowoduje, że nie będą mi się pchały do środka
Wózka też nie mam - mam jedynie wybraną firmę Tako. Naczytałam się dużo opinii, które przekonały mnie do tej firmy i tyle, a poza tym podobają mi się
A teraz szukam na allegro jakiejś piżamki do szpitala, bo dziewczyny zarzuciły ten temat, więc stwierdziłam, że i ja cosik sobie już kupię.

A skąd jesteś?

Woj. opolskie

Edytowane przez MAXI_85
Czas edycji: 2015-10-20 o 14:23
MAXI_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:18   #4177
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MAXI_85 Pokaż wiadomość
Dziękuję za miłe przyjęcie Ale macie tempo pisania, nie nadążam z czytaniem Z góry przepraszam, jeśli zapytam o coś co było już omawiane, ale nie jestem w stanie przeczytać wszystkich postów.

Czy któraś z Was ma silną wadę wzroku? Czeka mnie jeszcze wizyta u okulisty, bo mam wadę -6 i -7 i jestem ciekawa czy zaleci cc.

Kurcze zaczynam sie trochę stresować, że nie zdążę z przygotowaniami do lutego. Czeka mnie jeszcze mały remont, nie mam ani wózka (nawet wybranego) ani zamówionych mebli do pokoju małej i w sumie nic jeszcze nie kupowałam, a z tego co przeczytałam to niektóre z Was już prawie gotowe ze wszystkim
Ja mam -7 i -8 na oczach i absolutnie nie jest to wskazaniem do cc.
Wskazaniem są jakieś zmiany na siatkówce itp. itd., nie będę się rozpisywać bo lekarzem nie jestem. Także najlepiej udaj się do dobrego specjalisty, który GRUNTOWNIE przebada Twoje patrzały, bo jednak gdyby coś było nie tak to podczas parcia może Ci grozić odklejeniem siatkówki, jaskrą itp.Jak ci zbada tylko wzrok i powie,że możesz rodzić to szukaj lepiej innego, dobrego lekarza

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:28   #4178
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Hahahahah umarlam fucked up but happy :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Wlasnie doszło do mnie ze czeka mnir kawal ciężkiej pracy z ta magisterka ale juz dobra :-P badanie zrobie wczesniej i z bani
Dzis mielismy smieszne zajecia oddechowe na emisji głosu babka mowila ze mi szczegolnie sie przydadza bo chdozilo o oddychanje tak by brzuch sie podnosił :-D :-D
napis w sam raz, bo idealnie oddaje sytuację na porodówce

marciar7 jak tak czytam Twoje wpisy na temat studiów, to coraz bardziej mnie ciekawość zżera, co studiujesz

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Woj. opolskie
Mam kuzyna pod Prudnikiem, a dokładniej z Niemysłowic i ciocię w Krapkowicach, więc te tereny kojarzę.
Stary 2015-10-20, 14:32   #4179
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze powtarzam, że Polska jest pięknym krajem. Często, gęsto wszyscy jeżdżą za granicę na wczasy, a własnego kraju nie znają.
Ja mam wiele miejsc na liście, które chciałabym w PL odwiedzić i wstyd mi, że jeszcze tam nie byłam np. góry stołowe, mazury, puszcza augustowska, trójmiasto, Hel, Malbork, Toruń... itd. itp.

A mój tż ma takie pomysły jak np. wycieczka do Czarnobyla Ale powiedziałam mu, najpierw musisz spłodzić dziecko, a później możesz jechać się napromieniować hahaha

Rozwalił mnie motyw z koszulką

Moi rodzice zawsze byli zdania,że "cudze chwalicie, swojego nie znacie". Więc zanim zaczęliśmy wyjeżdżać za granicę zwiedzili z nami całą Pl (nie mówię,że każdą wioskę ale każdy rejon zaliczony, to co najważniejsze). Także mam przejechaną wzdłuż i wszerz

Fajnie wysłałam małża do Leroy po zakupy już na remont, miał mi kupić koszyki d półek Tusi i się okazało,że turkusowych nie ma i muszą mi sprowadzić z Wawy. Dwa dwa małe koszyki do mnie przyjadą z Wawy, jakie to głupie No ale musze mieć te turkusowe, wszystko ma być dopasowane kolorystycznie

Stary 2015-10-20, 14:36   #4180
marciar7
Zakorzenienie

Aninis lingwistykę na UW a dokładniej specjalizację nauczycielsko tłumaczeniową w zakresie ang i hiszpanskiego. Prace mgr bede pisać o motywacji uczniow przed matura do nauki angielskiego i ankietkę bede porownywać z ocenami na semestr i wynikami z probnej matury. Mam dostep do tych danych więc luz najgorzej zrobić ankietkę i napisać to wszystko to tak w skrócie

Nie chce mi sie uczyc tak bardzo a mam na ustne tlumaczenia z hiszpana przemowe o hipnozie podczas ciązy to zem trafiła z tematem haha
Stary 2015-10-20, 14:44   #4181
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Moi rodzice zawsze byli zdania,że "cudze chwalicie, swojego nie znacie". Więc zanim zaczęliśmy wyjeżdżać za granicę zwiedzili z nami całą Pl (nie mówię,że każdą wioskę ale każdy rejon zaliczony, to co najważniejsze). Także mam przejechaną wzdłuż i wszerz

Fajnie wysłałam małża do Leroy po zakupy już na remont, miał mi kupić koszyki d półek Tusi i się okazało,że turkusowych nie ma i muszą mi sprowadzić z Wawy. Dwa dwa małe koszyki do mnie przyjadą z Wawy, jakie to głupie No ale musze mieć te turkusowe, wszystko ma być dopasowane kolorystycznie
kolor to bardzo ważna rzecz plus dla Leroy za dbanie o klienta a w jakich kolorach planujesz dodatki ? bo mebelki białe pokazywałaś turkus i?

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:44   #4182
MAXI_85
Przyczajenie

Cytat:
Ja mam -7 i -8 na oczach i absolutnie nie jest to wskazaniem do cc.
Wskazaniem są jakieś zmiany na siatkówce itp. itd., nie będę się rozpisywać bo lekarzem nie jestem. Także najlepiej udaj się do dobrego specjalisty, który GRUNTOWNIE przebada Twoje patrzały, bo jednak gdyby coś było nie tak to podczas parcia może Ci grozić odklejeniem siatkówki, jaskrą itp.Jak ci zbada tylko wzrok i powie,że możesz rodzić to szukaj lepiej innego, dobrego lekarza

Odkąd zaczełam nosić okulary, czyli od podstawówki jestem pod opieką jednej okulistki, którą bardzo sobie chwalę. Pytałam ją jakieś 2 lata temu o to i wtedy mówiła, że żadnych zmian na oku nie ma i nie widzi problemu. Trochę czasu minęło od tego czasu, więc mam nadzieję, że się nic nie zmieniło w tej kwestii. Choć z drugiej strony, zastanawiam się czy wysiłek podczas parcia nie ma wpływu na pogłębienie wady.

Cytat:

---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Mam kuzyna pod Prudnikiem, a dokładniej z Niemysłowic i ciocię w Krapkowicach, więc te tereny kojarzę.

No proszę jaki świat jest mały - chodziłam do liceum w Krapkowicach, a i w Niemysłowicach mam rodzinę

Czy możecie wskazać mi posta z meblami butterfly? nie umiem go namierzyć, a też przymierzam się do kupna białych mebli. Jak na razie upatrzyłam sobie pinio z serii mini - szafe, komode z przewijakiem i lozeczko-tapczanik 140x70. Co myślicie? Tylko chce z szarymi wykonczeniami, choc są niby dla chłopców. http://www.pinio.com.pl/kolekcja/mini/17

Uświadomcie mnie proszę jak wstawia się zdjęcia

Edytowane przez MAXI_85
Czas edycji: 2015-10-20 o 14:55
MAXI_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 14:58   #4183
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:

zazdroszczę żeby nie napisać zazdraszczam hahaha
Stary 2015-10-20, 14:59   #4184
agaczilla21
Zakorzenienie

Kurde ale szalejecie...obczytałam co u Was od rana...i teraz napisze co u mnie 😊

Lekarz świetny. Caly czas zagadywał. Stwierdził ze Jaslo to juz koniec świata i pytal jak sie mieszkańców nazywa to mu mówię ze ciężko stwierdzić czy to górale czy to co...chciał mnie wkręcić ze bedzie dziewczynka...potem to juz sama nie wiedziałam co bo jak go pytalam czy serio dziewczynka to on mi "no nie wiem. Ciężko stwierdzić" ale na końcu mi pokazał sisiulka 😉 maly wazy 500 g i wszystko jest ok 😊 mam kilka zdjęć i film 😊

Odebrałam dzis wyniki tsh ft3 ft4 i tez sa ok 😊 w poniedziałek wizyta

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2015-10-20 o 15:00
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 15:00   #4185
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Aninis lingwistykę na UW a dokładniej specjalizację nauczycielsko tłumaczeniową w zakresie ang i hiszpanskiego. Prace mgr bede pisać o motywacji uczniow przed matura do nauki angielskiego i ankietkę bede porownywać z ocenami na semestr i wynikami z probnej matury. Mam dostep do tych danych więc luz najgorzej zrobić ankietkę i napisać to wszystko to tak w skrócie

Nie chce mi sie uczyc tak bardzo a mam na ustne tlumaczenia z hiszpana przemowe o hipnozie podczas ciązy to zem trafiła z tematem haha
wow !!! brzmi poważnie
i zazdroszczę znajomości języków... ja się nie mogę jakoś zmobilizować do douczenia się chociażby angielskiego pozapominałam z czasów licealnych i mój angielski jest teraz na poziomie kali być, kali mieć
Stary 2015-10-20, 15:01   #4186
Magdzinska85
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny A ja już po glukozie, nie było tak źle a nawet całkiem dobrze, glukoza cytrynowa jest do wypicia w ciągu minutki Przeżyłam i wynik wyszedł bdb Od 4 dni czuję super ruchy, a jeszcze tak niedawno płakałam że coś z Małą jest nie tak a tutaj teraz co 2 godz. mam mega kopanie... najlepsze było wczoraj, razem z mężem oglądaliśmy debatę a Małej chyba jakoś to nie spasowało i denerwowała się bo całą debatę przekopała mnie a jak już wyłączyliśmy tv uspokoiła się i była grzeczna super uczucie aż chciało mi się z tego śmiać

A jutro mam wizytę... nie mogę się doczekać jak ją zobaczymy bo 3 tyg między wizytami to dla mnie wieczność
Magdzinska85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 15:01   #4187
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
kolor to bardzo ważna rzecz plus dla Leroy za dbanie o klienta a w jakich kolorach planujesz dodatki ? bo mebelki białe pokazywałaś turkus i?
Tamte mebelki to z obecnego pokoju Tuśki, który przejmie Ninka.
Ale nowe będą pewnie z podobnymi frontami, bo takie lubię i pewnie w nowej sypialni też. Także same białe meble, oprócz kuchni i salonu (choć teraz tego żałuję, mogłam zrobić białe te 4 lata temu ).

Z kolorystyką miałam spory problem, bo w tym pokoju jest już szafa wbudowana, która ma kolor orzechowy, drzwi też są takie więc i podłogi planuję podobnie. Meble białe. Ściany będą pomalowane pastelowy fiolet, jedna z tapetą w kropy. Początkowo myślałam,że dodatki wszelakie zrobię tylko fiolet i turkus, ale potem pomyślałam,że jak na mój gust będzie za pstrokato, więc dodam szary na przełamanie tego. Miałam też problem z tym szarym jak to będzie wyglądało przy tej orzechowej podlodze itp.,ale poprzeglądałam strony ze zdjęciami różnych aranżacji i wyszło całkiem ok
Jeszcze mam rozkminę w temacie stolika, bo pomyślałam,żeby stolik był szary, a krzesełka- jedno fioletowe, a drugie błękitne (nnie ma turkusowych) ale jakoś mi się to będzie kłócić ten błękit z turkusem więc chyba jednak zostawię dwa fioletowe krzesełka.
a koszyki do szafki mają być właśnie szare, fioletowe i turkusowe dywanik szary, narzuta na łóżko też, poduchy we fiolecie, turkusie i szarościach. Na ścianie naklejka pasująca kolorystycznie, drzewko z sowami-znany motyw

Ale się rozpisałam Jak widzicie, nie będzie różu

Stary 2015-10-20, 15:01   #4188
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za miłe przyjęcie Ale macie tempo pisania, nie nadążam z czytaniem Z góry przepraszam, jeśli zapytam o coś co było już omawiane, ale nie jestem w stanie przeczytać wszystkich postów.

Czy któraś z Was ma silną wadę wzroku? Czeka mnie jeszcze wizyta u okulisty, bo mam wadę -6 i -7 i jestem ciekawa czy zaleci cc.

Kurcze zaczynam sie trochę stresować, że nie zdążę z przygotowaniami do lutego. Czeka mnie jeszcze mały remont, nie mam ani wózka (nawet wybranego) ani zamówionych mebli do pokoju małej i w sumie nic jeszcze nie kupowałam, a z tego co przeczytałam to niektóre z Was już prawie gotowe ze wszystkim
Moja koleżanka ma wadę -9, a rodziła sn (w stanach).
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 15:02   #4189
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Kurde ale szalejecie...obczytałam co u Was od rana...i teraz napisze co u mnie 😊

Lekarz świetny. Caly czas zagadywał. Stwierdził ze Jaslo to juz koniec świata i pytal jak sie mieszkańców nazywa to mu mówię ze ciężko stwierdzić czy to górale czy to co...chciał mnie wkręcić ze bedzie dziewczynka...potem to juz sama nie wiedziałam co bo jak go pytalam czy serio dziewczynka to on mi "no nie wiem. Ciężko stwierdzić" ale na końcu mi pokazał sisiulka 😉 maly wazy 500 g i wszystko jest ok 😊 mam kilka zdjęć i film 😊

Czyli chłopak... gratulację

Moja teściowa ma rodzinę w Jaśle, więc mój mąż ma tam troszkę kuzynostwa. Byłam raz w Jaśle, całkiem przyjemne miasteczko
Stary 2015-10-20, 15:02   #4190
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

Poka jakies zdjecia!!!suoer ze wszystko super

Cytat:
wow !!! brzmi poważnie
i zazdroszczę znajomości języków... ja się nie mogę jakoś zmobilizować do douczenia się chociażby angielskiego pozapominałam z czasów licealnych i mój angielski jest teraz na poziomie kali być, kali mieć
Brzmi a ten wydzial tez uwaza sie za nie wiadomo co. Ja tam prosta dziewczyna haha
No z nauka jezykow roznie niektórzy mowia ze nie maja daru i nie mlga sie nauczyc no moj wujek :-P
Stary 2015-10-20, 15:04   #4191
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli chłopak... gratulację

Moja teściowa ma rodzinę w Jaśle, więc mój mąż ma tam troszkę kuzynostwa. Byłam raz w Jaśle, całkiem przyjemne miasteczko

Ja nie mieszkam dokladnie w Jasle tylko pod 😊 Jaslo powoli poznaje 😊
Stary 2015-10-20, 15:04   #4192
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

super no i duży jest!! moja w 21 tc miała 330 g

Stary 2015-10-20, 15:05   #4193
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde ale szalejecie...obczytałam co u Was od rana...i teraz napisze co u mnie ��

Lekarz świetny. Caly czas zagadywał. Stwierdził ze Jaslo to juz koniec świata i pytal jak sie mieszkańców nazywa to mu mówię ze ciężko stwierdzić czy to górale czy to co...chciał mnie wkręcić ze bedzie dziewczynka...potem to juz sama nie wiedziałam co bo jak go pytalam czy serio dziewczynka to on mi "no nie wiem. Ciężko stwierdzić" ale na końcu mi pokazał sisiulka �� maly wazy 500 g i wszystko jest ok �� mam kilka zdjęć i film ��

Odebrałam dzis wyniki tsh ft3 ft4 i tez sa ok �� w poniedziałek wizyta
dobre wieści to lubię a więc Witamy Patryka oficjalnie
Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny A ja już po glukozie, nie było tak źle a nawet całkiem dobrze, glukoza cytrynowa jest do wypicia w ciągu minutki Przeżyłam i wynik wyszedł bdb Od 4 dni czuję super ruchy, a jeszcze tak niedawno płakałam że coś z Małą jest nie tak a tutaj teraz co 2 godz. mam mega kopanie... najlepsze było wczoraj, razem z mężem oglądaliśmy debatę a Małej chyba jakoś to nie spasowało i denerwowała się bo całą debatę przekopała mnie a jak już wyłączyliśmy tv uspokoiła się i była grzeczna super uczucie aż chciało mi się z tego śmiać

A jutro mam wizytę... nie mogę się doczekać jak ją zobaczymy bo 3 tyg między wizytami to dla mnie wieczność
charakterna kobietka zaciskam kciuki za jutro

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-10-20 o 15:09
Stary 2015-10-20, 15:05   #4194
agaczilla21
Zakorzenienie

Cytat:
super no i duży jest!! moja w 21 tc miała 330 g

Pytalam gina czy maly czy duży to mi powiedział że średni 😉
Stary 2015-10-20, 15:07   #4195
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Pytalam gina czy maly czy duży to mi powiedział że średni 😉
omg to zacznę myśleć,że znowu urodzę maleństwo.

Stary 2015-10-20, 15:09   #4196
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
omg to zacznę myśleć,że znowu urodzę maleństwo.
a skąd mój na połówkowym miał 280 g w 20 tyg bardzo ładnie kolory dobrałaś w pokoju mam nadzieję że pokażesz nam efekt końcowy

Stary 2015-10-20, 15:11   #4197
agaczilla21
Zakorzenienie

Mam nadzieje że nie będzie jakiś wielgaśny 😉 do 4 kg jeszcze zniosę 😉
Stary 2015-10-20, 15:14   #4198
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
haha super idealna na porod

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Moja tez tak robi, ale staram sie ja uparcie naklaniac by wyjmowala tylko plastikowe miski bo od metalowych pekają mi bebenki

Moja sie nigdy na plastiki nie chciala nabrac. Ja juz nie mam bebenkow w uszach, poszly wraz z dzwiekiem walacych o siebie pokrywek Przy drugim dziecku planuje garnki trzymac pod kluczem

Cytat:

Ja kiedys myslalam, ze za granica jest fajniej a teraz bym chetnie PL zwiedzila. Nie mowi, ze nic nie zwiedzilam, ale zostalo mi jeszcze wiele miejsc, np te ktore wymienilas Ale Czarnobyl jak dla mnie to narazie nie, moze za jakies 500 lat

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

to wpadaj, ugoszcze Cie
Uwazaj, nastepny urlop I jestem u Ciebie z moja M

Cytat:
Mam pracę biurową, czułam się w miarę dobrze, więc od początku ciąży pracowałam. Dopiero na przełomie września/października wziełam 2 tyg. wolnego żeby odpocząć. Ale nie chce mi się strasznie, najchętniej posiedziałabym w domu Chciałabym pracować do połowy listopada, max do końca listopada, a potem wziąć już L4 do końca.

Woj. opolskie
No to jak pojdziesz na L4 to bedziesz miala czas jak znalazl zeby sobie wszystko zorganizowac. Choc ja jestem chyba wyjatkowo nieudana pod tym wzgledem I jak mam duzo czasu to nic nie ogarne. Wczoraj mi do wieczora w kuchni zeszlo a tak mialo byc pieknie

Przypomnialo mi sie z wczoraj. Wlaczam mikser bo robilam nalesniki a mikser zepsuty. Wkurzylam sie, ogladam go z dolu I z gory, stukam, pukam, przelaczam te guziki, juz sie wscieklam bo maka wsypana do jajka, mleko wlane a ja musze po mikser jechac Wsciekla siegam reka zeby go z kontaktu wylaczyc I budyn ciazowy Nie wlaczylam go do kontaktu
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 15:16   #4199
Zakorzenienie

Cytat:

super wiesci
kolejny lekarz zartownis widze

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Magdzinska85 Pokaż wiadomość

No to super ze juz czujesz
Nie dziwie sie ze wkurzala ja debata tez bym kopala nogami jakbym ja ogladala
Stary 2015-10-20, 15:17   #4200
agaczilla21
Zakorzenienie

No żartowniś...pytal się czy jak dziewczynka to maz z domu wyrzuci 😉 i ze jak ja góralka to surowe wychowanie i czy synek mamusi a córeczka tatusia i takie tam...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości