|
|
#4171 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Cytat:
To dziewczyna ode mnie ze szkoly tez sie chyba w koncu ogarnela. Na szczescie obydwie wpadki byly z tym samym facetem I potem wzieli slub. Tz dowcipnis A ja jeszcze nie bylam w Krakowie, ale wstyd A najlepiej bo jak sie mnie angole pytaja gdzie do PL na zwiedzanie jechac to ja im zawsze mowie, ze do Krakowa, a sama nie bylam |
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie doszło do mnie ze czeka mnir kawal ciężkiej pracy z ta magisterka ale juz dobra :-P badanie zrobie wczesniej i z bani Dzis mielismy smieszne zajecia oddechowe na emisji głosu babka mowila ze mi szczegolnie sie przydadza bo chdozilo o oddychanje tak by brzuch sie podnosił :-D :-D
|
|
#4173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
idealna na porod ![]() ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam wiele miejsc na liście, które chciałabym w PL odwiedzić i wstyd mi, że jeszcze tam nie byłam ![]() A mój tż ma takie pomysły jak np. wycieczka do Czarnobyla Ale powiedziałam mu, najpierw musisz spłodzić dziecko, a później możesz jechać się napromieniować hahaha
|
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() to wpadaj, ugoszcze Cie
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Przyczajenie
|
Mam pracę biurową, czułam się w miarę dobrze, więc od początku ciąży pracowałam. Dopiero na przełomie września/października wziełam 2 tyg. wolnego żeby odpocząć. Ale nie chce mi się strasznie, najchętniej posiedziałabym w domu Chciałabym pracować do połowy listopada, max do końca listopada, a potem wziąć już L4 do końca.Cytat:
Woj. opolskie
Edytowane przez MAXI_85 Czas edycji: 2015-10-20 o 14:23 |
|
|
|
|
#4177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wskazaniem są jakieś zmiany na siatkówce itp. itd., nie będę się rozpisywać bo lekarzem nie jestem. Także najlepiej udaj się do dobrego specjalisty, który GRUNTOWNIE przebada Twoje patrzały, bo jednak gdyby coś było nie tak to podczas parcia może Ci grozić odklejeniem siatkówki, jaskrą itp.Jak ci zbada tylko wzrok i powie,że możesz rodzić to szukaj lepiej innego, dobrego lekarza
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napis w sam raz, bo idealnie oddaje sytuację na porodówce marciar7 jak tak czytam Twoje wpisy na temat studiów, to coraz bardziej mnie ciekawość zżera, co studiujesz ![]() ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Mam kuzyna pod Prudnikiem, a dokładniej z Niemysłowic i ciocię w Krapkowicach, więc te tereny kojarzę.
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozwalił mnie motyw z koszulką ![]() ![]() Moi rodzice zawsze byli zdania,że "cudze chwalicie, swojego nie znacie". Więc zanim zaczęliśmy wyjeżdżać za granicę zwiedzili z nami całą Pl (nie mówię,że każdą wioskę ale każdy rejon zaliczony, to co najważniejsze). Także mam przejechaną wzdłuż i wszerz![]() Fajnie wysłałam małża do Leroy po zakupy już na remont, miał mi kupić koszyki d półek Tusi i się okazało,że turkusowych nie ma i muszą mi sprowadzić z Wawy. Dwa No ale musze mieć te turkusowe, wszystko ma być dopasowane kolorystycznie
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis lingwistykę na UW a dokładniej specjalizację nauczycielsko tłumaczeniową w zakresie ang i hiszpanskiego. Prace mgr bede pisać o motywacji uczniow przed matura do nauki angielskiego i ankietkę bede porownywać z ocenami na semestr i wynikami z probnej matury. Mam dostep do tych danych więc luz najgorzej zrobić ankietkę i napisać to wszystko
to tak w skrócie ![]() Nie chce mi sie uczyc tak bardzo a mam na ustne tlumaczenia z hiszpana przemowe o hipnozie podczas ciązy to zem trafiła z tematem haha
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus dla Leroy za dbanie o klienta a w jakich kolorach planujesz dodatki ? bo mebelki białe pokazywałaś turkus i?
|
|
#4182 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Odkąd zaczełam nosić okulary, czyli od podstawówki jestem pod opieką jednej okulistki, którą bardzo sobie chwalę. Pytałam ją jakieś 2 lata temu o to i wtedy mówiła, że żadnych zmian na oku nie ma i nie widzi problemu. Trochę czasu minęło od tego czasu, więc mam nadzieję, że się nic nie zmieniło w tej kwestii. Choć z drugiej strony, zastanawiam się czy wysiłek podczas parcia nie ma wpływu na pogłębienie wady. Cytat:
No proszę jaki świat jest mały - chodziłam do liceum w Krapkowicach, a i w Niemysłowicach mam rodzinę ![]() Czy możecie wskazać mi posta z meblami butterfly? nie umiem go namierzyć, a też przymierzam się do kupna białych mebli. Jak na razie upatrzyłam sobie pinio z serii mini - szafe, komode z przewijakiem i lozeczko-tapczanik 140x70. Co myślicie? Tylko chce z szarymi wykonczeniami, choc są niby dla chłopców. http://www.pinio.com.pl/kolekcja/mini/17 Uświadomcie mnie proszę jak wstawia się zdjęcia
Edytowane przez MAXI_85 Czas edycji: 2015-10-20 o 14:55 |
||
|
|
|
#4183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nie napisać zazdraszczam hahaha
|
|
|
|
|
#4184 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale szalejecie...obczytałam co u Was od rana...i teraz napisze co u mnie 😊
Lekarz świetny. Caly czas zagadywał. Stwierdził ze Jaslo to juz koniec świata i pytal jak sie mieszkańców nazywa to mu mówię ze ciężko stwierdzić czy to górale czy to co...chciał mnie wkręcić ze bedzie dziewczynka...potem to juz sama nie wiedziałam co bo jak go pytalam czy serio dziewczynka to on mi "no nie wiem. Ciężko stwierdzić" ale na końcu mi pokazał sisiulka 😉 maly wazy 500 g i wszystko jest ok 😊 mam kilka zdjęć i film 😊 Odebrałam dzis wyniki tsh ft3 ft4 i tez sa ok 😊 w poniedziałek wizyta Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-10-20 o 15:00 |
|
|
|
#4185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i zazdroszczę znajomości języków... ja się nie mogę jakoś zmobilizować do douczenia się chociażby angielskiego pozapominałam z czasów licealnych i mój angielski jest teraz na poziomie kali być, kali mieć
|
|
|
|
|
#4186 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
A ja już po glukozie, nie było tak źle a nawet całkiem dobrze, glukoza cytrynowa jest do wypicia w ciągu minutki Przeżyłam i wynik wyszedł bdb Od 4 dni czuję super ruchy, a jeszcze tak niedawno płakałam że coś z Małą jest nie tak a tutaj teraz co 2 godz. mam mega kopanie... najlepsze było wczoraj, razem z mężem oglądaliśmy debatę a Małej chyba jakoś to nie spasowało i denerwowała się bo całą debatę przekopała mnie a jak już wyłączyliśmy tv uspokoiła się i była grzeczna super uczucie aż chciało mi się z tego śmiać ![]() A jutro mam wizytę... nie mogę się doczekać jak ją zobaczymy bo 3 tyg między wizytami to dla mnie wieczność
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nowe będą pewnie z podobnymi frontami, bo takie lubię i pewnie w nowej sypialni też. Także same białe meble, oprócz kuchni i salonu (choć teraz tego żałuję, mogłam zrobić białe te 4 lata temu ).Z kolorystyką miałam spory problem, bo w tym pokoju jest już szafa wbudowana, która ma kolor orzechowy, drzwi też są takie więc i podłogi planuję podobnie. Meble białe. Ściany będą pomalowane pastelowy fiolet, jedna z tapetą w kropy. Początkowo myślałam,że dodatki wszelakie zrobię tylko fiolet i turkus, ale potem pomyślałam,że jak na mój gust będzie za pstrokato, więc dodam szary na przełamanie tego. Miałam też problem z tym szarym jak to będzie wyglądało przy tej orzechowej podlodze itp.,ale poprzeglądałam strony ze zdjęciami różnych aranżacji i wyszło całkiem ok ![]() Jeszcze mam rozkminę w temacie stolika, bo pomyślałam,żeby stolik był szary, a krzesełka- jedno fioletowe, a drugie błękitne (nnie ma turkusowych) ale jakoś mi się to będzie kłócić ten błękit z turkusem więc chyba jednak zostawię dwa fioletowe krzesełka. a koszyki do szafki mają być właśnie szare, fioletowe i turkusowe dywanik szary, narzuta na łóżko też, poduchy we fiolecie, turkusie i szarościach. Na ścianie naklejka pasująca kolorystycznie, drzewko z sowami-znany motyw![]() Ale się rozpisałam Jak widzicie, nie będzie różu
|
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja teściowa ma rodzinę w Jaśle, więc mój mąż ma tam troszkę kuzynostwa. Byłam raz w Jaśle, całkiem przyjemne miasteczko
|
|
|
|
|
#4190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No z nauka jezykow roznie niektórzy mowia ze nie maja daru i nie mlga sie nauczyc no moj wujek :-P
|
|
#4191 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4192 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super no i duży jest!! moja w 21 tc miała 330 g
|
|
#4193 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a więc Witamy Patryka oficjalnie Cytat:
charakterna kobietka zaciskam kciuki za jutro
Edytowane przez kaaasi Czas edycji: 2015-10-20 o 15:09 |
||
|
|
|
#4194 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4195 |
|
Zakorzenienie
|
omg to zacznę myśleć,że znowu urodzę maleństwo.
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
a skąd mój na połówkowym miał 280 g
w 20 tyg bardzo ładnie kolory dobrałaś w pokoju mam nadzieję że pokażesz nam efekt końcowy
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieje że nie będzie jakiś wielgaśny 😉 do 4 kg jeszcze zniosę 😉
|
|
|
|
#4198 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Moja sie nigdy na plastiki nie chciala nabrac. Ja juz nie mam bebenkow w uszach, poszly wraz z dzwiekiem walacych o siebie pokrywek Przy drugim dziecku planuje garnki trzymac pod kluczem ![]() Cytat:
Ja kiedys myslalam, ze za granica jest fajniej a teraz bym chetnie PL zwiedzila. Nie mowi, ze nic nie zwiedzilam, ale zostalo mi jeszcze wiele miejsc, np te ktore wymienilas Ale Czarnobyl jak dla mnie to narazie nie, moze za jakies 500 lat ![]() Uwazaj, nastepny urlop I jestem u Ciebie z moja M ![]() Cytat:
![]() Przypomnialo mi sie z wczoraj. Wlaczam mikser bo robilam nalesniki a mikser zepsuty. Wkurzylam sie, ogladam go z dolu I z gory, stukam, pukam, przelaczam te guziki, juz sie wscieklam bo maka wsypana do jajka, mleko wlane a ja musze po mikser jechac Wsciekla siegam reka zeby go z kontaktu wylaczyc I budyn ciazowy Nie wlaczylam go do kontaktu
|
|||
|
|
|
#4199 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kolejny lekarz zartownis widze ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
Nie dziwie sie ze wkurzala ja debata tez bym kopala nogami jakbym ja ogladala
|
||
|
|
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
No żartowniś...pytal się czy jak dziewczynka to maz z domu wyrzuci 😉 i ze jak ja góralka to surowe wychowanie i czy synek mamusi a córeczka tatusia i takie tam...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:51.

A najlepiej bo jak sie mnie angole pytaja gdzie do PL na zwiedzanie jechac to ja im zawsze mowie, ze do Krakowa, a sama nie bylam 

budyn ciazowy