Mamusie lutowe - część II - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 16:30   #4231
lamia12344
Rozeznanie

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Paula najważniejsza jestes ty. Teściowa mi opowiadała, że jak jej znajoma zaczęła rodzic to mąż zapakował walizę do auta i pojechał... Ją zostawiając przed domem Zorientował się dopiero jak do niego zadzwoniła i zapytała czy o czymś nie zapomniał
lamia12344 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:31   #4232
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lamia12344 Pokaż wiadomość
Paula najważniejsza jestes ty. Teściowa mi opowiadała, że jak jej znajoma zaczęła rodzic to mąż zapakował walizę do auta i pojechał... Ją zostawiając przed domem Zorientował się dopiero jak do niego zadzwoniła i zapytała czy o czymś nie zapomniał
:Hahaha: hahahaahahahahahahahahhah ahah
Stary 2015-10-20, 16:31   #4233
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:34   #4234
tygryszek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czyli podsumowujac ciuchy do szpitala i po powrocie do domu:

- do porodu jakas koszula nocna "na straty" np z krótkim rękawem
- szlafrok bardziej cienki niż gruby
- po porodzie i do domu: koszula z krotkim rekawem, koszula nocna z dlugim rekawem (obie najlepiej rozpinane na piersiach do karmienia) + jakas wygodna piżama.

Tak?
i jeszcze klapki pod prysznic

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
To powiedźcie lepiej co niestandardowego macie zamiar zabrać do szpitala ;-) Ja się zastanawiam nad suszarką do włosów I zamiast typowej torby, biorę walizkę, przynajmniej to idzie ciągnąć za sobą ;-)
ja bez suszarki nie przeżyję, codziennie myję głowę, nawet jak kiedyś ledwo żywa miałam jechać do szpitala to powiedziałam ze nie pojadę jak głowy nie umyję (wisialam na wannie a mąż mi głowę mył) .... tak tak wiem, ze to chore. Przydałaby się suszarka która cichutko chodzi to może nikt by nie zauważył

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:41   #4235
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
A le sie przejal tatus

Figa, moze z nami jest cos nie teges ale wiesz, jak mi pare godzin po porodzie wchodzi do pokoju najprzystojniejszy facet jakiego w zyciu widzialam (dobrze, ze moj Tz tego nie czyta) a ja w takim stanie Porod porodem ale wyglad trzeba miec

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Tygrysek ja tez codziennie. Ale u mnie w szpitalu sa suszarki w lazience, jak w hotelu
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:41   #4236
lamia12344
Rozeznanie

Ja myślę że suszarka nikogo nie zdziwi Nie wiem czy jest coś co personel szpitala może jeszcze zadziwić. Ostatnio jak byłam u lekarza to widziałam na oddziale dziewczątko w półprzezroczystej tuniczce z koronką, która ledwo jej tyłek zasłaniała i klapeczkach na obcasiku

Ja też zaraz po porodzie, jak tylko pozwolili mi wstać poszłam włosy umyć. Nie wiem jakim cudem ja to zrobiłam w kabinie prysznicowej, bez schylania się i bez zamoczenia rany po cięciu Nienawidzę mieć nieświeżych włosów...

Ja takiego przystojnego ginekologa spotkałam jak leżałam na oddziale gin- endo na badaniach robił mi USG dopochwowe (w 3 dniu cyklu- MAKABRA) i badanie piersi Było na co popatrzeć

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2015-10-20 o 16:44
Stary 2015-10-20, 16:44   #4237
butterfly20
Zakorzenienie

Już kilka razy słyszałam historie o tym, jak to przejęty tatuś zapomniał zabrać swoją partnerkę do szpitala. Czasem się zastanawiam, czy to nie jest taka "obiegowa" historia

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

ja umyłam włosy rano przed cc, ale bez suszarki byłam to oczywiście mi się fale zrobiły, kijowo I potem umyłam po dwóch dniach jak zawsze. I znowu te fale
Tuszu nie bierę, bo przy rzęsach 1do1 bez sensu, ale jakiś puder i kredkę do brwi na bank

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 16:52   #4238
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
to się nie dzieje naprawdę

jak ktoś często myje włosy to wiadomo że must have u mnie dwa razy w tyg a ostatnio przy ciąży jakoś ciągle świeże są więc suszarkę sobie daruję zawsze można wziąć suchy szampon do włosów pod namiotem mnie ratował

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 17:10   #4239
nursii
Zadomowienie

Cześć Dziewczyny
Dawno nic nie pisałam, ale podczytuję cały czas. Próbowałam wraz z początkiem października kontynuować studia( został mi ostatni rok mgr...) ale z kilku przyczyn wzięłam dziekankę. Także teraz będę miała czas gryzmolić na forum

Jako przedstawiciel personelu medycznego mówię wam, nie cykajcie się brać do szpitala suszarek, ani w ogóle czegokolwiek co tam potrzebujecie. Ja co prawda pracuje na pediatrii nie na położnictwie ale myślę, że wszędzie jest tak samo... ludzie zabierają całą chałupę nie raz do szpitala, także personelu chyba nic nie zdziwi, byle to wszystko było" w kupie" trzymane a nie latało po całej sali:p
Stary 2015-10-20, 17:18   #4240
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
Dobrze, ze chodzisz To bardzo ważne
Ja na moja depresje, a potem nerwice i leki bralam antydepresant z serotonina, stabilizator nastroju z lamotrygina i jakis uspokajacz.... I one polaczone ze wsparciem TZ i moja praca nad soba zdzialaly cuda Bylam naprawde wrakiem samej siebie, a od 2 lat moge mowic smialo, ze jestem zdrowa

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:26 ----------

Oj to ja Rydygier nie
A za co trzeba w SIemiradzkim placic?

W ogole jest cos takiego, ze mozna zaplacic, zeby miec osobno sale w ktorej sie rodzi, w takim lepszym klimacie itp, widzialam cos takiego w "Porodach" na Ipli... Wiecie ile takie cos kosztuje i kiedy to zalatwiac?
@ja I czy cos takiego jest w siemiradzkim badz żeromskim?

---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

W krk nie na czegoś takiego - nie mozesz dopłacić zeby miec lepsza sale. Rydygier ma świetna sale do porodów ale jedna. Jak jest zajęta to trafia sie do troche gorszych. Ta jedna jest wypasiona z wielka wanna drabinkami piłkami i innymi gadżetami.
Siemieadzki trzeba płacić za swoją położna za znieczulenie oraz za pokój o podwzmyzssonym standardzie po porodzie. Oczywiście nie musisz żadnej z tych rzeczy brać. Ale ponoc jak zapłacisz za położna to lepiej cie traktują i po porodzie
Żeromski ma dla mnie ten minus ze nie można miec swojej położnej. Ale jest po remoncie i ponoc dobra opieka poporodowa i warunki spoko.
Tyle wiem

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:
Dziewczyny, czyli podsumowujac ciuchy do szpitala i po powrocie do domu:

- do porodu jakas koszula nocna "na straty" np z krótkim rękawem
- szlafrok bardziej cienki niż gruby
- po porodzie i do domu: koszula z krotkim rekawem, koszula nocna z dlugim rekawem (obie najlepiej rozpinane na piersiach do karmienia) + jakas wygodna piżama.

Tak?

I jeszcze podpaski jakieś majty stare na straty albo siatkowe (choć ja używałam normalnych i było ok) i podkłady - ale to zależy tez od szpitala bo moze zapewniać te gadżety

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ----------

Cytat:
Napisane przez nursii Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Dawno nic nie pisałam, ale podczytuję cały czas. Próbowałam wraz z początkiem października kontynuować studia( został mi ostatni rok mgr...) ale z kilku przyczyn wzięłam dziekankę. Także teraz będę miała czas gryzmolić na forum

Jako przedstawiciel personelu medycznego mówię wam, nie cykajcie się brać do szpitala suszarek, ani w ogóle czegokolwiek co tam potrzebujecie. Ja co prawda pracuje na pediatrii nie na położnictwie ale myślę, że wszędzie jest tak samo... ludzie zabierają całą chałupę nie raz do szpitala, także personelu chyba nic nie zdziwi, byle to wszystko było" w kupie" trzymane a nie latało po całej sali:p

Hej hej

Ja tez biorę suszarkę i najchętniej to bym wzięła prostownice
No i podkład i róż musi byc a tusz sie zobaczy bo planuje pierwszy raz zrobic rzęsy przed porodem wiec jak wyjdzie to nie
Boże ale problemy mamy

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 17:19   #4241
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Już kilka razy słyszałam historie o tym, jak to przejęty tatuś zapomniał zabrać swoją partnerkę do szpitala. Czasem się zastanawiam, czy to nie jest taka "obiegowa" historia

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

ja umyłam włosy rano przed cc, ale bez suszarki byłam to oczywiście mi się fale zrobiły, kijowo I potem umyłam po dwóch dniach jak zawsze. I znowu te fale
Tuszu nie bierę, bo przy rzęsach 1do1 bez sensu, ale jakiś puder i kredkę do brwi na bank

Moze I obiegowa, ale ja jeszcze tego nie slyszalam, a wierze, ze w stresie mozna zapomniec . Natomiast, moja niedoszla bratowa jak sie wsciekla na mojego brata to sie spakowala, zabrala swoje manatki I wyjechala. Tylko dziecka zapomniala wziac Z zycia wziete. Po paru dniach zadzwonila, zeby jej przywiozl corke. Nie zeby sie brat skarzyl bo akurat mu to na reke bylo, ale I tak...

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
to się nie dzieje naprawdę

jak ktoś często myje włosy to wiadomo że must have u mnie dwa razy w tyg a ostatnio przy ciąży jakoś ciągle świeże są więc suszarkę sobie daruję zawsze można wziąć suchy szampon do włosów pod namiotem mnie ratował

Pod namioty nie jezdze jak nie ma kontaktow. Akurat w UK na kampingach sa luksusy, ale moj Tz I tak nie lubi. Ja nawet jak uzyje suchego szamponu to wygladam strasznie. Mam dosc cienkie wlosy
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 17:35   #4242
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Przejęty maz śmieszna akcja
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 17:41   #4243
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Moze I obiegowa, ale ja jeszcze tego nie slyszalam, a wierze, ze w stresie mozna zapomniec . Natomiast, moja niedoszla bratowa jak sie wsciekla na mojego brata to sie spakowala, zabrala swoje manatki I wyjechala. Tylko dziecka zapomniala wziac Z zycia wziete. Po paru dniach zadzwonila, zeby jej przywiozl corke. Nie zeby sie brat skarzyl bo akurat mu to na reke bylo, ale I tak...
niezła historia... o własnym dziecku zapomnieć

Tak czytam wasze rozterki kosmetykowe hahaha i się zastanawiam teraz, czy brać suszarkę. W sumie, to mi się włosy szybko nie przetłuszczają, myję tak co 3 dni i jest ok.
Do tej pory podkład na ryjku, to była dla mnie podstawa i pomalowane oczy... a lubię ciemne kolorki, na co dzień maluję sobie takie shadow eyes... z brzegu czarne, środek brązowy, a w kącikach perłowy i oczywiście tuszuję rzęsy. Ale jak we wrześniu miałam kontuzję prawej ręki i cały miesiąc łapsko unieruchomione, to wyczynem było dla mnie pomalować oczy tuszem lewą ręką i podkładu też nie nakładałam, tylko puder sypki, co by się nie błyszczeć i troszkę różu na policzki (jak to mój tż mówi na róż: robiłam sobie sztuczne nadciśnienie). I tak się jakoś rozleniwiłam przez ten miesiąc
Więc pewnie wezmę tylko tusz do rzęs i puder sypki

aaa i od kwietnia tego roku noszę okulary, a one też troszkę kamuflują brak makijażu na oczyskach

Edytowane przez Aninis
Czas edycji: 2015-10-20 o 17:43
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 17:43   #4244
lamia12344
Rozeznanie

Przyszła mi kurtka, którą zamówiłam na allegro- ciążowa z Bonprix Jestem super zadowolona- zmieszczę się na bank nawet w lutym jeszcze, a że ma regulację pod biustem nie wyglądam jak w worku

Co prawda używana ale jak na 47 zł razem z wysyłka jest świetna
Stary 2015-10-20, 17:47   #4245
wykalacka
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Przyszła mi kurtka, którą zamówiłam na allegro- ciążowa z Bonprix Jestem super zadowolona- zmieszczę się na bank nawet w lutym jeszcze, a że ma regulację pod biustem nie wyglądam jak w worku

pokaż jaką

ja właśnie odebrałam spodnie z H&M wzięłam 42, bo na chwilę dorzucili ten rozmiar http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0259353001.html
i są za duże a tak się cieszyłam, że w końcu będzie mi wygodnie
wykalacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 17:50   #4246
MamaKarolci28
MamaKarolci28

W mało których juz szpitalach dają podkłady ...w tym co rodziłam nie było takiej opcji i teraz będę w innym szpitalu w Wawie, tam rownież rzeczy higieniczne juz sa we własnym zakresie.Ja zamówiłam juz takie jak w tamtym roku, firmy hartmann naprawdę sobie je chwale, sa rożne wielkości i chlonnosci dwa sa ksztaltu anatomicznego wiec sie nie zwijają , do tego wzięłam podkłady na łóżko 90\60 cm niezbędne były,rożnie jest z tymi wymianami prześcieradła w szpitalu .
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 17:54   #4247
lamia12344
Rozeznanie

Na razie zdjęcie z aukcji bo od razu powędrowała do pralki Wreszcie będę mogła schować brzuchol

Ja jak do tej pory smigam w legginsach sprzed ciąży- jakoś spodnie ciążowe mnie nie przekonują ale chyba najwyższy czas żeby się przełamać, bo zimno...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5735080530.jpg (108,0 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez lamia12344
Czas edycji: 2015-10-20 o 17:56
Stary 2015-10-20, 17:56   #4248
tygryszek
Zadomowienie

Cytat:
Ostatnio jak byłam u lekarza to widziałam na oddziale dziewczątko w półprzezroczystej tuniczce z koronką, która ledwo jej tyłek zasłaniała i klapeczkach na obcasiku
na to bym nie wpadła, jeszcze jej brakowało tego szalu boa czy jak on się tam zwie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość

Ja tez biorę suszarkę i najchętniej to bym wzięła prostownice
No i podkład i róż musi byc a tusz sie zobaczy bo planuje pierwszy raz zrobic rzęsy przed porodem wiec jak wyjdzie to nie
Boże ale problemy mamy

śmiejcie to mój odwieczny problem jak idę do szpitala, to ja jeszcze wezmę latarkę i będę się pod kołdrą malować i udam ze tak pięknie naturalnie wyglądam

XII 2013
X 2014
tygryszek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:01   #4249
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wykalacka Pokaż wiadomość

pokaż jaką

ja właśnie odebrałam spodnie z H&M wzięłam 42, bo na chwilę dorzucili ten rozmiar
i są za duże a tak się cieszyłam, że w końcu będzie mi wygodnie
Ja byłam lepsza mój normalny rozmiar to 36/38
a kupiłam sobie spodnie ciążowe z bonprix w rozmiarze 44
Jak mój tż je zobaczył, to stwierdził, że ciąża w moim przypadku musiałaby trwać 15 miesięcy, żebym mogła je użyć.
No poszalałam i tyle... nie wiem, o czym ja myślałam jak je zamawiałam.
A przed chwilką kupiłam na allegro jakieś takie zwykły dżinsy z pasem ciążowym w rozmiarze S i mam nadzieję, że będą dobre
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:02   #4250
NanaR
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tygryszek Pokaż wiadomość
na to bym nie wpadła, jeszcze jej brakowało tego szalu boa czy jak on się tam zwie

śmiejcie to mój odwieczny problem jak idę do szpitala, to ja jeszcze wezmę latarkę i będę się pod kołdrą malować i udam ze tak pięknie naturalnie wyglądam
Hahaha dobre
Ja za 2 razy leżałam w tzw pokoju dziennym na ginekologii za pierwszym razem powinnam leżeć na patologii ale miejsc nie mieli a 10 dni tam spedzilam i zawsze miałam ze sobą suszarkę prostownice i kosmetyczkę i w łazience się suszylam i malowalam. W szpitalu w którym mam zamiar rodzic pokoje są jednoosobowe wiec co bym nie wzięła nikt nie zauważy hahah

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:08   #4251
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:

fajniutka

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
W mało których juz szpitalach dają podkłady ...w tym co rodziłam nie było takiej opcji i teraz będę w innym szpitalu w Wawie, tam rownież rzeczy higieniczne juz sa we własnym zakresie.Ja zamówiłam juz takie jak w tamtym roku, firmy hartmann naprawdę sobie je chwale, sa rożne wielkości i chlonnosci dwa sa ksztaltu anatomicznego wiec sie nie zwijają , do tego wzięłam podkłady na łóżko 90\60 cm niezbędne były,rożnie jest z tymi wymianami prześcieradła w szpitalu .
w moim szpitalu nie musze brac ani podkladow, ani podpasek, ani zadnych kosmetyków dla dziecka...
Stary 2015-10-20, 18:15   #4252
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Pod namioty nie jezdze jak nie ma kontaktow. Akurat w UK na kampingach sa luksusy, ale moj Tz I tak nie lubi. Ja nawet jak uzyje suchego szamponu to wygladam strasznie. Mam dosc cienkie wlosy
też mam cienkie wlosy i do tego muszę codziennie myć :/ niby w 3 trymestrze osatnio starczało co 2-3 dni, ale po porodzie byłam zmordowana i jak tylko wstałam to też umyłam. I też nie wiem jak tego dokonałam nie mocząc rany po cc.

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
o fajnie że piszesz bo te pieluchy z belli mnie do szału doprowadzały

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
Ja byłam lepsza mój normalny rozmiar to 36/38
a kupiłam sobie spodnie ciążowe z bonprix w rozmiarze 44
Jak mój tż je zobaczył, to stwierdził, że ciąża w moim przypadku musiałaby trwać 15 miesięcy, żebym mogła je użyć.
No poszalałam i tyle... nie wiem, o czym ja myślałam jak je zamawiałam.
A przed chwilką kupiłam na allegro jakieś takie zwykły dżinsy z pasem ciążowym w rozmiarze S i mam nadzieję, że będą dobre
ja nosze zwykle góra 34, dół 36. I ostatnio w ciążowych ciuchach 36 się topiłam :-(a 34 mało co było :/ teraz noszę ciążowe spodnie z H&M 34.A do BPC nie podchodze, bo u nich noszę 34/32, więc ciążowych ciuchów się obawiam.
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:17   #4253
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Co do problemów Czy można mieć na pazurkach żel+hybrydę?? Rzęsy mam doczepione to nawet na łóżku porodowym powinnam wyglądać do ludzi i nie straszyć :P
Kupiłam dziś taki ocieplany kombinezon i pooglądałam w sklepie wózki bebetto
Badania wyszły dobrze, mocz wreszcie bez bakterii No i kupiłam firaneczki do domu
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:35   #4254
nursii
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
w moim szpitalu nie musze brac ani podkladow, ani podpasek, ani zadnych kosmetyków dla dziecka...
W szpitalu, w którym ja planuję rodzić też dają takie rzeczy, a także pieluchy dla noworodka i kosmetyki przy kąpieli... No i na izbie przyjęć dają i każą się przebierać w szpitalną koszulę do porodu, także nie martwię się, że jakaś moja się pobrudzi przy porodzie i że będzie do wyrzucenia. Co do koszul ja na razie mam jedną na ramiączkach, uznałam, że będzie najłatwiej cyca wyjąć i karmić Ale jeszcze dokupie jakieś tylko jeszcze nie wiem jakie.
Szlafrok kupiłam ostatnio w Biedrze, taki nie za gruby nie za cienki, puchaty lekko:p

Co do makijażu to pewnie wezmę do szpitala kosmetyczkę i będę się malować bo nie chcę straszyć ludzi
Stary 2015-10-20, 18:45   #4255
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
ja uwielbiam Mazury i głuszę więc często tam bywam a wiadomo jak w takich warunkach jest ale już obczaiłam co i jak i jakoś nie miałam problemu z włosami zwykle w koczek więc w szpitalu też tak zrobię ale suszarka wcale bym nie nie zdziwiła bo zobaczcie to będzie luty i mycie i siedzenie jakieś 1,5 godz w mokrych włosach to nie jest dobry pomysł nawet jak tam dosyć ciepło będzie a czy suszarka zajmuje dużo miejsca ? mało więc myślę że jak ktoś ma potrzebę to śmiało można brać

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:46   #4256
esor
Mamusia Luty 2016

Cześć dziewczyny
Ja tylko na szybko melduje sie po wizycie, ze wszystko ok.

Szczegóły napisze potem
Ja - rozmawiałam tez z gin o szpitalach, potem napisze co i jak.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 18:57   #4257
agaczilla21
Zakorzenienie

Kurde ale skrobiecie...ja 3 prania zrobiłam, sałatkę gyros i grzyby obieralam i gotowalam bo M za tuje poszedł i wrócił z wiadrem grzybów 😊

Zaraz idziemy dzieci uspac i luz. Jutro siostrę odwieziemy i do teściów skoczymy..

Edytowane przez agaczilla21
Czas edycji: 2015-10-20 o 18:58
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:06   #4258
Elena_22
Wtajemniczenie

Dobry wieczór!
Jesteście bez serca normalnie- niecałe dwa dni tu nie zaglądałam a 10 stron do czytania!no jak tak można?
Przeczytałam jedną stronę i wystarczy .
Widziałam- temat smoczków i prezenty dla dwulatka .
W obu- tematy rzeka, wszystko zależy od dzieciaka.
Uwaga, Uwaga!!!!!!!!!
Tak a propos- czy któraś z Was spotkała się lub słyszała o twierdzeniu, że ssanie smoka zapobiega śmierci łóżeczkowej, bo cały czas dziecko buzią rusza, ssie a to pobudza oddech ( czy jakoś tak). Bo mnie to nurtuje od 6 lat, tzn. jak urodziłam córkę, na wizytę przyszła położna środowiskowa i kazała dawać jej smoczek, bo tak niby działa, jak napisałam wyżej. My przejęci, bo to pierwsze dziecko i człowiek nic nie wie, mąż w te pędy do apteki po ssaka i trzy dni ją uczył ssania, bo nie chciała na początku.
Oczywiście to, że dziecko może jakiegoś rodzaju smoczka nie tolerować w życiu nie przyszło nam do głów, dopiero teraz się dowiedziałam, tak samo jak z butelkami, dawaliśmy jej takie, jakie kupiliśmy ( Avent rządzi!).
Co Wy o tym sądzicie? To nie jest mój wymysł, poważnie tak usłyszeliśmy od tej położnej.

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ----------

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Kurde ale skrobiecie...ja 3 prania zrobiłam, sałatkę gyros i grzyby obieralam i gotowalam bo M za tuje poszedł i wrócił z wiadrem grzybów 😊

Zaraz idziemy dzieci uspac i luz. Jutro siostrę odwieziemy i do teściów skoczymy..
No kochana, Brutusie jeden, jak mogłaś publicznie wspominać o mojej najukochańszej sałatce?! I której na dodatek nie mam w tej chwili pod ręką? Smaczna była?
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:08   #4259
agaczilla21
Zakorzenienie

Elena nie jadłam...nie mam smaku...
agaczilla21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:22   #4260
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Elena nie jadłam...nie mam smaku...
Ajajaj, co za strata
Ja dziś robiłam placki ziemniaczane i dwa keksy upiekłam ( wczoraj kupiłam w biedronce nowe formy silikonowe i pojemnik na ciasto). Oprócz tego zmiana pościeli (mam na tym punkcie fioła, jakbym mogła, zmieniałabym codziennie, ale mąż wykurzyłby mnie z domu, więc zmieniam co parę dni, ręczniki praktycznie codziennie) i pranie. Namachałam się, nie powiem, ale przynajmniej wylazłam z dwudniowego letargu jesienno- mglistego.
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości