Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-20, 18:44   #1381
limonka_86
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość
Usypianie dziecka według tatusia. hehe

Za☠☠☠isty filmik! !

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Halwaya super ze u Ciebie takie dobre wieści i z mala wszystko ok
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:03   #1382
kalwinka
Zadomowienie

Rudaska, fachowo wyszła ci ta komoda

Halwaya malutka rośnie jak na drożdżach

Z wigilią tż chciałby, żeby była u nas, nawet gdyby miał szykować sam ze swoją mamą wszystko, ale jego siostra pewnie strzeli znowu focha jak w zeszłym roku, że skoro wigilia u nas, to ona nie przyjeżdża :/
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:08   #1383
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość

dlatego ja troche - wiem, głupio zabrzmi - ale nasze wesele traktuje jako okazje do zysku, bo w sumie rodzice nam wesele i slub finansują jako prezent "na start".
TŻ sie smieje ze tylko dlatego chce sie wyjsc za niego za mąż, ale to nieprawda Tylko tak mysle, bo w dobie kiedy praca jest niepewna kazdy grosz sie przyda.
My planowaliśmy sami za wesele zapłacić chociaż pewnie byłoby ciężko i większość byśmy oplacili "z kopert" ale rodzice się uparli i oplacili nam salę i wódkę. Za kasę z wesela zrobiliśmy remont, gdyby nie te pieniądze to musielibyśmy wziąć kredyt

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Rudaska, bardzo ładnie Ci to wyszło
Stary 2015-10-20, 19:11   #1384
Koritsi_a
Zadomowienie

Benita współczuję z tym zasypianiem. U nas tak było jak odstawialiśmy smoczek, ale na szczęście wróciła do starych zwyczajów.

Ten brak używania nocnika ni właśnie inne rzeczy rekompensują. Jak to zasypianie.

Halwaya piękna waga za miesiąc to 3 kg pewnie przekroczy

Nam w tym roku wypasa wigilia u teściów. Synuś będzie miał miesiąc, wiec pewnie pojedziemy. Będzie kameralnie bo szwagierka jedna nas unika (zazdrości nam teraz syna no ona będzie mieć córkę :/ a druga ma męża muzułmanina i standardowo nie przyjeżdża. Wiec tylko teściowie i my. A w pierwszy dzień moze się z moimi rodzicami umówimy.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:17   #1385
ogolnie
Zakorzenienie

Czy wy też tak macie, że jest pełno jedzenia w lodówce, a mówicie, że nie ma co jeść? Ja już sama nie wiem co bym jadła, wszystko mi się przejadło i ostatnio mało jadam, niestety

teraz sobie kaszke kukurydziana zrobiłam bez glutenu
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:21   #1386
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Czy wy też tak macie, że jest pełno jedzenia w lodówce, a mówicie, że nie ma co jeść? Ja już sama nie wiem co bym jadła, wszystko mi się przejadło i ostatnio mało jadam, niestety

Zdecydowanie miewam takie dni... Strasznie mnie ro denerwuje
Stary 2015-10-20, 19:23   #1387
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koritsi_a Pokaż wiadomość
Zdecydowanie miewam takie dni... Strasznie mnie ro denerwuje
Mnie też, bo idąc do marketu wybieram produkty które lubię, a w domu okazuje się, że nie mam totalnie na to ochoty
Stary 2015-10-20, 19:38   #1388
acapella
Zadomowienie

Arisah,no ale jednak takie długie dzieci to rzadko się zdarzają ;>

Ja też tak mam z jedzeniem, kupuję wędliny i sery a potem wżeram nutellę

Rudaska super ta komoda
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:48   #1389
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
To kupię mały jednak

Ja pier.oleee jak ten mój TŻ jest ciężki Mówię do niego "Weź sobie poczytaj chociaż o porodzie, bo jak chcesz być to musisz coś wiedzieć i jakoś się przygotować."
A on "Z czego się przygotować, dziecko masz urodzić, a nie dinozaura"

aaaaaaaaaa
Mój też jest chory jak ma coś poczytać... dlatego cieszę się, że chodzimy razem do SR, kobietka nieźle przygotowuje przyszłych tatusiów :p
Wczoraj np. mówiła, ze jak dziecko przechodzi przez kanał rodny, to jego główka się bardzo wydłuża i deformuje-jak u stozkoglowego i wielu tatusiów patrzy z przerażeniem i pyta czy z dzieckiem wszystko ok:p
W ogóle mój TZ to jest mistrz, kobieta pytała facetów czy wiedzą jakie jest rozwarcie przy porodzie, a on wypalił (dumny, że wie), że 15cm.. skomentowała tylko, że to nie byłoby zbyt ciekawe:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:50   #1390
limonka_86
Zadomowienie

Ja z jedzeniem mam dokładnie tak samo! !

Dziewczyny czy Wasi Tz będą brać l4 na opiekę nad Wami po porodzie? Bo podobno nawet przy sn coś się należy?
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 19:51   #1391
rudaska
Zakorzenienie

kalusia, kalwinka, acapella, miło mi, dzięki
Ogólnie ja też mam tak z jedzeniem. A tu jeszcze to by się zjadło albo tamto, a nie można . Nie mogę patrzeć już na kurczaka i łososia.
Dziewczyny jak widzę jak mi mały wypycha nóżkę i przesuwa po brzuchu w dół to mam jakiś przypływ miłości do niego. Taki że bym go chciała już wygłaskać i wycałować.
Dolinka 15 cm o kurcze to pojechał...
Stary 2015-10-20, 19:56   #1392
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez limonka_86 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy Wasi Tz będą brać l4 na opiekę nad Wami po porodzie? Bo podobno nawet przy sn coś się należy?
Mój TŻ to nawet okolicznościowego pewnie nie dostanie

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
kalusia, kalwinka, acapella, miło mi, dzięki
Ogólnie ja też mam tak z jedzeniem. A tu jeszcze to by się zjadło albo tamto, a nie można . Nie mogę patrzeć już na kurczaka i łososia.
Dziewczyny jak widzę jak mi mały wypycha nóżkę i przesuwa po brzuchu w dół to mam jakiś przypływ miłości do niego. Taki że bym go chciała już wygłaskać i wycałować.
Dolinka 15 cm o kurcze to pojechał...
Ja uwielbiam, kiedy mój Kubuś się rozpycha w brzuchu, póki co, nie jest to bolesne (nieraz nawet łaskocze) a ja jestem spokojna bo chyba nie ma godziny, żebym nie czuła ruchów
Stary 2015-10-20, 20:03   #1393
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z jedzeniem mam dokładnie tak samo! !

Moj bierze
Ogolnie caly maraton bedzie mial. Okolicznosciowy , pozniej 2 tyg opieki i na koniec 2 tyg ojcowskiego/tacierzynskiego. Plus niewybrany urlop bo ma zalegly z tamtego roku jeszcze. Ale u nich w pracy jest zastoj po swietach wiec szefostwo problemu nie robi.

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:12   #1394
acapella
Zadomowienie

To fajnie Czubasek Mój ma własną dg, więc nie ma możliwości brania takich urlopów/l4, no ale i tak jestem w dobrej sytuacji, bo pracuje w domu, tzn. wychodzi z domu nieraz na parę godzin, ale raczej może tu być. Choć też nie jest cały czas do dyspozycji, a tak urlop i tylko jest mój No ale nie narzekam, źle nie mam

Moja przyjaciółka napisała mi, że kupuje bilety na koncert Rojka i przyjeżdża Bardzo się cieszę, mimo że zrezygnowałam już w głowie z tego koncertu, bo to 10 dni przed terminem z ostatniego usg... No ale może nie będzie tak źle, miejsca mamy z brzegu, przy toaletach No i siedzący koncert, więc nikt nas nie stratuje. Nie wiem tylko czy to zafunkcjonuje- Rojek i siedzenie?

Łykacie już wiesiołka/pijecie herbatę z malin? ;>
Stary 2015-10-20, 20:20   #1395
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
Witam u nas szalenstwo remontowe prawie zakonczone, tj mieszkanie wymalowane, jeszcze sie troche wywietrzy i może zaczniemy normalnie funkcjonować i w końcu ogarne temat wyprawki
ooo jak zazdraszczam! fajnie, że będziecie już w swoim wyremontowanym, ja też czekam na ten moment bo ciągle mam jakąś blokadę z wyprawką i ciągle odwlekam do momentu jak już będę na swoim
a ten moment też się odwleka

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie
Lekarz mega zaskoczony moja morfo, powiedział, że nie wie kto za mnie krew oddaje i to jest niesłychane, żeby z wizyty na wizytę lepsze wyniki mieć, ze on teraz miałby słabsze wyniki niż ja

Z Naszą Malutką wszystko super, przepływy, mózg, serduszko, wszystkie narządy wszystko jest zdrowe i takie jak powinno byc
Waży już 1700 g, więc sporo według parametrów ze wszystkim jest kilka dni do przodu, brzuszek tylko jest kilka dni mniejszy, ale to wszystko jest w porządku, jak powiedział gin będzie miała mały jak Mamusia.
Ma juŻ włoski!! Krótkie, ale lekarz powiedział, że są już bardzo gęste
Widziałam jej nosek i usta, ale foty nie dało się strzelić, przez to ze łożysko mam z przodu i ona całą buzię wcisnieta ma w łożysko właśnie.
Plozenie glowkowe, leży sobie na boczku, to ze odczuwam, z prawej strony większość ruchów to sa jej nozki, Ma,je już tak wysoko, ze daje mi w zebra ;P
Lekarz powiedział, że dobrze jej tam u mnie w brzuszku, ale powiedział też ze na tym etapie ciazy, jakby nie daj Boże zaczął się poród to takie dziecko ma już ogromne szanse i nawet bez realizatora samodzielnie mogłoby oddychać, więc jest to pocieszajce.
W jelicie grubym jest już kupka, bo widać było ze jest wypelnione.
Prosiłam o sprawdzenie szyjki i jest długa i zamknięta okolo 4,5 cm, gin powiedział, że jeszcze trzeba będzie wywoływać poród.
Zapytałam o te twardnienia znowu, powiedział, ze wszystko jest super i tak powinno być, bo powiedziałam, że robią mi się takie guzy, aż brzuch jest kanciasty nierówny i to jest twarde, mówił że ok, ze jak cały brzuch robi się jak kamień, to może być nie pokojace, a takie kule to są normalne.
świetne wieści!

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość

Wczoraj byliśmy na festiwalu Conrada na spotkaniu z tą noblistką i masakra co moje dziecko wyczyniało, dwie godziny nieustannych fikołków. Fakt było niewygodnie mi, ale jeszcze takiego popisu nie dał... Bolało...
spotkanie z Aleksijewicz? ale fajnie! też zazdraszczam
ja wczoraj byłam na spotkaniu z Andrzejem Stasiukiem- świetny facet i szyderca, mam dwie książki podpisane

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Ja juz po USG. Wszystko w normie. Brzuszek nieco większy, nóżki nieco krótsze. Ale wszystko w widelkach. Przepływy też ok. Waga 2350g
super!
Stary 2015-10-20, 20:27   #1396
Koritsi_a
Zadomowienie

Cytat:
Mnie też, bo idąc do marketu wybieram produkty które lubię, a w domu okazuje się, że nie mam totalnie na to ochoty

A najgorsze jak mam zachciankę na coś obiadowego. Nagotuję się a później wcale mi sie nie chce tego jeść :/
Stary 2015-10-20, 20:30   #1397
sylwoha
Zakorzenienie

Dziewczyny a ktoras z Was nasuje krocze?
Mi polozna powiedzial ze nie ma sensu. Ze hak mam peknac to pekne slbo zechce to mnie natna.

A prxypimnijcie na co wiesiolek i maliny?
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:33   #1398
acapella
Zadomowienie

Mervie tak, z nią Na spotkaniu ze Stasiukiem też byłam jak jeszcze mieszkałam w Gdańsku

Wiesiołek na uelastycznienie krocza i ogólnie naśluzowanie się (chyba) a maliny nie wiem dokładnie o co chodzi, ale przygotowują macicę do skurczów.
W sensie nie są na wywołanie porodu te rzeczy tylko na skrócenie jak już nastąpi
Nie wiem czy zadziałają, ale próbuję
Stary 2015-10-20, 20:37   #1399
ogolnie
Zakorzenienie

Nie no,ja dostanę na łeb z TŻ. Mówi "może wyjdziemy gdzieś w piątek?"
Ucieszyłam się bo rzadko ostatnio gdzieś wychodzimy tylko we dwójkę,a on zaraz wypalił "albo zadzwonie do A. i zapytam co robią,może pójdą z nami".

Pff. Niech se sam idzie.
Stary 2015-10-20, 20:47   #1400
kalusia87
Zakorzenienie

A słyszałyście o siemieniu lnianym? Ja wczoraj szukałam w necie czegoś na ten mój suchy kaszel i ugotowałam sobie siemienia a dopiero potem przypomniałam sobie, że pije się je przed porodem i doczytałam, że nie powinno się go pić przed 34 tc bo może wywołać skurcze

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Nie wiem, ile w tym prawdy
Stary 2015-10-20, 20:48   #1401
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
A słyszałyście o siemieniu lnianym? Ja wczoraj szukałam w necie czegoś na ten mój suchy kaszel i ugotowałam sobie siemienia a dopiero potem przypomniałam sobie, że pije się je przed porodem i doczytałam, że nie powinno się go pić przed 34 tc bo może wywołać skurcze

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Nie wiem, ile w tym prawdy
Nie słyszałam,pilam przy biegunce a byłam już w ciąży.

Czy tylko mnie denerwują spoty wyborcze?
Stary 2015-10-20, 20:51   #1402
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Spoty, debaty, wszystko

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-10-20 o 20:59
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:51   #1403
dorosea
Rozeznanie

Cytat:

ja mam inny problem, większość rzeczy powoduje u mnie zgagę i mało co moge jeść a jak nie moge to chciałoby się wszystko

Cytat:
J
Mój bierze 2 tygodnie
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 20:56   #1404
wojniann
Rozeznanie

GG do wojniann

Mam dziś kryzys. Dobija mnie ciąża.... Zgaga, bóle krocza, popuszczam wciąż siku, bezsenność, ciągle zmęczenie, ciężki i krótki oddech, bóle pleców, żylaki na nogach, niedoleznosc to za dużo jak na sprawke jednego małego dziecka. Juz bym chciała grudnia.
Siedzę na zwolnieniu juz drugi tydzień i nie.radzę sobie ze sobą. Oglądam ukryta prawde a to już źle o mnie świadczy..... Hehe
wojniann jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:00   #1405
sylwoha
Zakorzenienie

Jak ogladalam wczoraj "debate" to czulan ciarki z zazenowania ::/

Wojniann jeszcze trudne sprawy sa :p
Ale wiesz, wiekszosc z nas ma tak- jak nie sraczka to uroki
Moze jakies spotkanie z kolezanka? Wyjscie z domu
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:02   #1406
Madziejka*
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Mam dziś kryzys. Dobija mnie ciąża.... Zgaga, bóle krocza, popuszczam wciąż siku, bezsenność, ciągle zmęczenie, ciężki i krótki oddech, bóle pleców, żylaki na nogach, niedoleznosc to za dużo jak na sprawke jednego małego dziecka. Juz bym chciała grudnia.
Siedzę na zwolnieniu juz drugi tydzień i nie.radzę sobie ze sobą. Oglądam ukryta prawde a to już źle o mnie świadczy..... Hehe
Możemy podać sobie ręce - większość z tego co napisałaś, mam i nie daję już rady. Wyzwaniem jest zrobienie dziecku kolacji :-( Nie wiem co to Ukryta prawda.
Madziejka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-20, 21:02   #1407
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Jak ogladalam wczoraj "debate" to czulan ciarki z zazenowania ::/

Wojniann jeszcze trudne sprawy sa
Ale wiesz, wiekszosc z nas ma tak- jak nie sraczka to uroki
Moze jakies spotkanie z kolezanka? Wyjscie z domu
"Szpital" jest najlepszy
Stary 2015-10-20, 21:06   #1408
ogolnie
Zakorzenienie

Albo "pielęgniarki"
Stary 2015-10-20, 21:06   #1409
rudaska
Zakorzenienie

Dołączam się do pytania acapelli o wiesiołka i maliny. Od kiedy można zacząć? U mnie wiesiołek leży no to go wybiorę, choć wcześniej mi nie pomagał. Malinki też już mam i nie wiem kiedy można zacząć. Krocza nie masuję, kegla nadal zapominam ćwiczyć. W ogóle nic ostatnio nie robię tylko się smaruję bo mnie brzucho swędzi
Stary 2015-10-20, 21:13   #1410
czubasek20
Zakorzenienie

Cytat:
Nie słyszałam,pilam przy biegunce a byłam już w ciąży.

Ja wlasnie czytam relacje z debaty. Banda ... wiadomo czego.

Cytat:
Napisane przez wojniann Pokaż wiadomość
Lacze sie w bolu... ja czekam do bezpiecznego tyg i schody i cala reszta moja. Hanke wykurzalam.dwa tyg. Tu zaczne wczesniej.
Marze o swojej wannie w domu...

Dziewczyny hitem jest SZKOLA

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości