|
|
#181 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Cytat:
ja w grudniu planuję czekoladowy braz z ciepłym refleksem, mój ulubiony kolor chyba ![]() Pisstacyjka dużo odpoczywaj i się nie zamartwiaj wiem że juz teraz czasem strach z brzuszkiem na zajęcia jechać bo coś tam zaboli, albo zakłuje ale trzeba być dobrej myśli że u maluszka wszystko dobrze a matka musi być wykształcona żeby potem dziecku w lekcjach pomóc piszesz pracę w tym roku,tak ?
|
|
|
|
|
#182 | |||
|
Zadomowienie
|
Witam w nowej części gaduły.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piękna pierwsza stronka. |
|||
|
|
|
#183 |
|
Rozeznanie
|
Kalina ja muszę się przyznać że bardzo długo nie czułam tego instynktu macierzyńskiego i co jakaś wizyta u gina to ciąglę to samo że już najwyższy czas na pierwszą ciążę... Aż moje wizyty się ukróciły do minimum.
Aż przyszedł ten moment że wiedziałam i bardzo chciałam i jest ![]() Tak więc Kalina rodzimy karmimy i zaraz drugie robimy hahaa
|
|
|
|
#184 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#185 |
|
Przyczajenie
|
Ja też bym chciała drugiego dzidziusia tak po 2 letniej przerwie, tylko że jestem na początkach swojej stalej pracy i nie wiem jak to będzie, bo moje plany mogą się zmienic. Fajnie byłoby mieć taka dwójkę, zawsze chciałam mieć dwójkę dzieci, pierwszy chlopak, potem dziewczynka za jakieś dwa latka żeby nie było dużej przerwy, ale wiadomo że tego się nie zaplanuje
|
|
|
|
#186 |
|
Wtajemniczenie
|
Myślałam o sombre, ale gorzej będzie mi się pogodzić, jak fryzjer mi zepsuje włosy. Kolor mam ciemny blond albo jasny brąz ;-) a czy grzywka nie będzie zbyt dziecinna?
|
|
|
|
#187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bój się, ja przez lata miałam czarne włosy do połowy pleców, kręcone. Bardzo się bałam nawet małej zmiany. Rok temu, może trochę więcej, się wkurzyłam i teraz mam proste, nieco za ramiona i jasne. Zmiany są fajne i bardzo cieszą
|
|
|
|
|
#188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#189 |
|
Przyczajenie
|
monikmi tak w tym roku obrona, chciałabym pracę napisać przed porodem, choć nie wiem jak to zrobie
bo później z niemowlaczkiem choćby nie wiem jak grzecznym i pomocą męża, może być trudno łatwo powiedzieć jednak, trudno wykonać.diablica 0710 nie słyszalam o takiej metodzie i nie zaproponował mi. Powiedział tylko, że jest pewne ryzyko poronienia i biorę leki od jakiegoś miesiąca, które mam kontynuować. |
|
|
|
#190 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zalezy jaka grzywka no i czy pasuje do Twojej buzi ja z grzywką czułam się super ale Tż marudził właśnie że jak dziewczynka mała wygladam więc nie noszę -jak narazie ![]() Pisstacyjka ja też mam ambitne plany oddać pracę w styczniu/lutym, a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy póki co wybrałam temat, zdobyłam dwie mapy i jutro idę do biblioteki w poszukiwaniu literatury. Ratuje mnie mama polonistka, która mnie wspomoże jak zabraknie weny
Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-20 o 21:42 |
|
|
|
|
#191 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiadomo, ze przy dwojce malych ciezko, ale odchowasz, "pomeczysz" sie te 2-3 lata, a pozniej hulaj dusza ja zawsze chcialam miec dzieci z niewielka roznica wieku, moze dlatego, ze u mnie jest duza roznica pomiedzy moim rodzenstwem, bo 7, 11 i 15 lat widze jak mama juz jest zmeczona tym, ze jeszcze musi najmlodszego brata pilnowac i kontrolowac ze szkola..Cytat:
ombre nie
|
||
|
|
|
#192 |
|
Wtajemniczenie
|
Malinka w załączniku dodaje o co mi chodziło z wytłuszczoną Gosią
tak wygląda u mnie pierwsza strona
|
|
|
|
#194 |
|
Wtajemniczenie
|
Fasolka śliczna kurteczka
|
|
|
|
#195 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie tez
![]() Zjadlam nalesniki z owocami a maz zrobil mi drinka bezalkoholowego Dobrze miec barmana haha |
|
|
|
#196 |
|
Zadomowienie
|
lecę spać bo ostatnim czasem pobolewa mnie brzuch myślę że to dlatego że córeczka rośnie. dobranoc
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja też nie mogę się doczekać. Dziewczyny przypomniały mi o kapiącym mleku ale nie było to dla mnie uciążliwe. Działo się tak kiedy piersi były naprawdę pełne, a po karmieniu już nic takiego się nie działo. Wystarczy często przystawiać dziecko do piersi. Na początku bardzo pomogła mi mama, która cały czas mi przypominała o tym żebym dużo piła, często przystawiała małą, pomagała wygodnie usiąść do karmienia i pocieszała kiedy mleka nie było jeszcze za wiele. Jest niewielka szansa na to, że przy zachowaniu wszystkich zaleceń mleka nie będzie bo to kolejny mit dot. KP dzięki temu mogłam dać mojemu dziecku do jedzenia to co najlepsze, a około roku sama zaczęła rezygnować z piersi.Za pierwszym razem mąż musiał być w pracy ale mimo to dobrze mi poszło i nie żałowałam, że go przy tym nie było. Możliwe, że to moja ostatnia ciąża i dlatego teraz chciałabym zobaczyć jak to jest rodzić razem. Jeśli będę chciała być sama to poproszę żeby wyszedł ![]() Już tak niewiele czasu zostało! Niedługo będziemy się tu wspierać i pocieszać w sprawach naszych dzieci
|
|
#198 |
|
Przyczajenie
|
Drink bezalkoholowy, niezłą mysl
DMi brakuje czasem Winka, tak bym czasem lyknela, a tu trzeba poczekać
|
|
|
|
#199 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do mleka z piersi to ono zawiera enzymy trawiące żeby dziecku łatwiej było trawić i to właśnie ta substancja wydziela nieprzyjemny zapach. Ale nie jest to aż tak odpychające jak Ci opowiadały koleżanki także spokojnie, nie będziesz śmierdzieć Pistacyjka rodziłam sn z mężem i nie wyobrażam sobie inaczej. Był bardzo dużym wsparciem i pomocą. Nawet zdjęcia wydruków ktg i karty lekarskiej robił po każdym badaniu
|
|
|
#200 |
|
Zakorzenienie
|
Kinga - nie martw się na zapas, zrobisz badania to wtedy będziesz się martwiła, jeśli coś będzie nie tak
![]() verrerie, mam nadzieję, że mąż okaże się bardziej empatyczny... może miał zły dzień po prostu. Ja nigdy do końca nie zrozumiem facetów... Bonku, jak widzę fotkę synka to bardziej jak jakiś mistrz jogi, tak nóżki wyprostować, no no :P (o ile dobrze się tam kostek dopatrzyłam )Fasolka, super kurtka ![]() Misia, fajnie mieć taką kochaną położną ja muszę się dowiedzieć od koleżanek jak to u nas jest z położnymi i która fajnateż farbuję włosy, w pierwszym trymestrze odpuściłam, a teraz staram się ciut rzadziej niż normalnie, zresztą porost włosów mi jakoś zwolnił... a paznokcie to odżywka... znając życie też szkodliwa ![]() co do KP, chciałabym żeby się udało.... ale to max do roku.... zobaczymy jak będzie w praktyce Męża przy porodzie chciałabym, chociaż może już nie w ostatniej fazie... wtedy chyba lepiej i dla niego i dla mnie byłoby, gdyby wyszedł na korytarz po prostu.. Drugie dziecko... tak, myślę, że tak, ale bardzo chciałabym po macierzyńskim wrócić do pracy na rok, dwa, także będzie przymusowa przerwa zresztą, kto wie.. może po porodzie powiem, że nigdy więcej? ![]() a propos sombre, mi w wakacje się samo robi, zawsze mi jaśnieją końcówki i włosy z przodu a zimą niestety ciemnieją...jakoś dzisiaj mnie brzuch mocniej pobolewa, aż zasunęłam sobie nospę... ale gin ostrzegał, że tak może być, więc na zapas staram się nie martwić...
|
#201 |
|
Przyczajenie
|
_emma to prawda, czas bardzo szybko ucieka i niedługo będziemy wspominały ten okres już z dzieciaczkami, dopiero się rozgadamy wtedy na przeróżne tematy, chyba że nie będziemy miały czasu co te jest bardzo mozliwe
![]() Uciekam polezec dziewczyny i spać. Dobranoc wszystkim, spokojnej nocy, w pełni przespanej |
|
|
|
#202 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam zadanie. Wymyśleć fryzurę i udać się do dobrego fryzjera. Boję się, że zrezygnuję i tylko podetnę. Teraz idę spać, dobranoc. Spokojnych snów
|
|
|
|
#203 |
|
Zakorzenienie
|
W moim przypadku na pewno tak będzie. Teraz kiedy mała jest w przedszkolu mam czas dla siebie ale po porodzie na pewno to się zmieni. Codziennie wyobrażam sobie jak to będzie z dwójeczką
|
#204 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mi to samo znajome powiedziały że cokolwiek by się działo to nie będziesz sama
|
|
|
|
|
#205 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tylko u mnie pewnie trochę trudniejsza sytuacja była, bo różnica między dziećmi to 2 lata i 2 tygodnie, a do tego jak urodziłam małego, to mieszkałam już z dziećmi sama. Ale na pewno świetnie ogarniesz temat czasem nawet myślę, że przy dwójce jestem lepiej zorganizowana, niż kiedy byłam sama ![]() Pisstacyjka słuchaj lekarza, odpoczywaj, leż.Pierwszą ciążę też miałam zagrozoną i praktycznie ciągle leżałam albo w szpitalu albo we domu. Córcia urodziła się silna i duża w 39 tygodniu ![]() Dziewczyny dziękuję za słowa otuchy. Cały czas mam nadzieję, że wyniki będą dobre i wykluczą cholestaze. Ale teraz na wieczór świąd skóry jest tak nieznośny, że trudno myśleć o czymś innym
|
|
#206 |
|
Raczkowanie
|
Pisstacyjka_
Mój mąż był ze mną przy pierwszym porodzie i teraz tez bedzie od początku tak zakładaliśmy. W momencie kiedy zaczęła sie już druga faza porodu wyszedł i czekał pod salą, nam taki układ odpowiadał, a że u mnie druga faza porodu trwała 5 minut to za długo za tymi drzwiami nie musiał czekac😀Potem tatuś może wejść i przeciąć pępowinę o ile tego bedzie chciał. Ogólnie polecam, czasami jest kilka porodów jednocześnie i położne latają od sali do sali poza tym na męża można zawsze pokrzyczeć 😆 |
|
|
|
#207 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dobranoc dziewczyny - do jutra |
|
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
Witam sie w nowym wątku szalejecie juz 7str
![]() My tez planujemy szybko zacząć starać sie o drugie dziecko a jak będzie to życie zwwryfikujeCo do kp to planuje okolo pól roku Rowniez jestem okropna matka włosy farbuje co miesiąc bo nie moge patrzec na odrosty a hybrydę robię co 2tyg i wiecie co dobrze mi z tym nie można dac sie zwariowaćGratuluje udanych wizyt i zakupów (kurtka) Jutro rano ide z tz na połówkowe 3majcie kciuki żeby lokator sie ujawnił Spokojnej nocy dobranoc |
|
|
|
#209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja z bratem jesteśmy rok po roku, mama powiedziała, że to najlepsza opcja, bo "tylko raz siedzi się w pieluchach".
|
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
zamowilam kurtkę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:09.

ja w grudniu planuję czekoladowy braz z ciepłym refleksem, mój ulubiony kolor chyba 
wiem że juz teraz czasem strach z brzuszkiem na zajęcia jechać bo coś tam zaboli, albo zakłuje ale trzeba być dobrej myśli że u maluszka wszystko dobrze a matka musi być wykształcona żeby potem dziecku w lekcjach pomóc 

bo później z niemowlaczkiem choćby nie wiem jak grzecznym i pomocą męża, może być trudno