|
|
#4801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 8
Cytat:
potem cycuch, ktorego pomemlam i zasnal.---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Cytat:
doczytalam.
To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni, przybrało ludzką postać ... JAŚ Edytowane przez MaŁa_Sylwia Czas edycji: 2015-10-20 o 21:49 |
|||
|
|
|
#4802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj oby ani to ani to ![]() Thera flu pije- hmm a to można przy karmieniu ? Dopiero teraz pomyslałam. Luteinę na poczatku napewno brała, teraz niewiem. Ja miałam tak bezproblemową ciążę, ze jedyny lek o którym miałam pojęcie to była nospa, którą wzięłam raz. Jasiek dobry z tym spaniem w kąpieli
|
|
#4803 |
|
Zakorzenienie
|
jak sie nie dalo wczesniej :P zmeczony byl i plakalby mi w kapaniu. a tak drzemnal sie ciut, mama wykapala i dalej spac
kapiel mamy kolo 20 i wtedy lulu. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- to pierwszy post, przypiety na gorze o rozszerzaniu,.
|
#4804 |
|
Zakorzenienie
|
VIOLA Chyba nie mozna
|
#4805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4806 |
|
Zakorzenienie
|
juz nie spi w kapieli, ale jak go czasem biore na spiocha to lezy sobie grzecznie, nozkami kopie i ziewa
![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- HANKA- u jakiego sprzedawcy zamawialas spiworek i jak dlugo czekalas?
|
#4807 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie wcześniej żadna z nas tego nie stosowała hmm a nas zawsze na nogi stawia. Pierwsza i ostatnia saszetka w takim razie.
|
#4808 |
|
Zakorzenienie
|
Się pocieszylam wolnym łóżkiem długo.... Jęki w łóżeczku to ja wzięłam do siebie.... 😏
|
|
#4809 |
|
Zakorzenienie
|
ja bym spokojnie wypiła, czytałam, że do mleka mały % przenika a lepiej, żeby CIę na nogi postawiło niż byś miała się rozłożyć i potem Bunię zarazić..
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-10-20 o 22:06 |
|
|
|
#4810 |
|
Zakorzenienie
|
SYLWIA u gapa_kids, zamówiłam w pon dostałam w piątek. A co jeszcze nie masz przesyłki? Ty ta wełnę będziesz mieć też? Ja chyba się skłaniam żeby zostawić ten śpiwór. W sumie tak mi tz mówi ze i tak bezpośredniego kontaktu z ciałem raczej nie będzie mieć a pod główkę coś mogę podłożyć jakąś pieluche czy coś
---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Leżę juz i chyba zaraz idę spać. Kurde ale mnie ten brzuch mój denerwuje wyglądam jakbym była w trzecim- czwartym miesiącu. Tak samo odstaje. Robiłam nawet ostatnio test po tej akcji z wymiotami ale negatywny wyszedł. Musiałabym się chyba za ćwiczenia wziąć a tu się nie chce
|
#4811 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówisz, zobaczymy co ze mną rano będzie. To przez moja glupotke pewnie, zgrzalam się podróżując do Rossmana i potem chodziłam z rozpiętą kurtką,cienką, a koleżanka w grubszej zapiętej i czapie 😝 No nic czasu nie cofnę, pierwszy raz w historii idę spac o tej porze. Dobranoc
|
|
#4812 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj brzuch tez tak wyglada.. :/
|
|
#4813 |
|
Zakorzenienie
|
Yeah😁😁😁 przełożyłam ja i śpi 😁😁😁😁 spadam i ja branoc😉
|
|
#4814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4815 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia - widziałam to ostatnio. Dobre
![]() Violka - zdrówka ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- U mnie leje deszcz. Nie cierpię jesieni. ---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Dobranoc
|
#4816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
niezle, moj by sie rozbudzil na bank |
||
|
|
|
#4817 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4818 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze ze na ta zumbe laze to chociaz nie przytyje bo zre jak tucznik ![]() widzialam to ostanio, dobre 😉 Cytat:
No pawko spi. Ja obejrzalam skazane i ryczec mi sie chcialo ale sie powstrzymalam jakos.
|
|
#4819 |
|
Zakorzenienie
|
Maz pojechal na noc wiec cale lozko dla nas
ziewam ale dalej bym posiedziala
|
#4820 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba sobie kapiel jeszcze przed snem trzasne gorącą
|
|
|
|
#4821 |
|
Zakorzenienie
|
A ja po 3 partiach w scrabble tez ide spac
tak, emigrowalismy do szwagierki TZet pisze, ze tęskni, ale chociaz mu nowie, o co mi chodzi, nie wiem, czy to rozumie. Zachowuje sie, jakby nie rozumiał, ze musze duzo z Zuzia ćwiczyć i nie starcza mi czasu na wszystko nawet na postawowe sprawy, jego zdaniem siedze w domu i wszystko, zakupy, sprzątanie, dziecko powinnam ogarniac i przeciez to nic takiego ... Ech. Ale wiecznie tu siedzieć nie moge, chociaz postanowiłam, ze tydzien to minimum. Jutro jak nie bedzie padać ide na shopping z Zuzka, kupic jej pajace, bo tylko 3 sa dobre i nie ma w czym spac bidusia. Z dobrych rzeczy morfo jest o wiele lepsze, ma jeszcze miesiąc dostawać żelazo i narazie koniec. Ja jednak dam do końca tej butli, ktora mamy, czyli około 3 tyg. Je juz zółtko, mięsko, przybiera na wadze. I na rehabilitacji pani ja chwaliła, ze juz o wiele lepiej z barkami i praca brzuszka. Niestety dzis mega zaparcie ma, podałam jej suszona śliwkę i jakies niewielkie bobki po niej poszły. Spi zwinięta na boczku, brzusio pewnie boli. Mama po operacji, wszystko poszło dobrze i powinno byc juz ok z kolanem
|
|
|
|
#4822 | |||
|
Konto usunięte
|
Mała Sylwia, gratuluje 7 miesięcznicy, duzo zdrowia i usmiechu dla Jasia
Violka, buziaku urodzinowe dla Adki, niech jej sie szczęści i apetyt dopisuje nadal ![]() Cytat:
tez sie doczekac nie moglam, a teraz bym czas cofneła chętnie i boję sie raczkowania, juz teraz mam problem z wyjściem z pokoju, bo nawet w leżaczku strasznie fika a w łozeczku sie wydziera. a na podlodze to tylko krótkie wypady do WC czy po picie do kuchni. no i codzienne poranne odkurzanie i wycieranie podłog z kurzu i kota. Cytat:
się z TZtem śmiejemy, że fotosyntezą się żywi. zwłaszcza że wodę lubi Agnieszka, współczuje tej wodnej "przygody", dobrze, że się udało synkowi oddech złapać, pewnie ejszcze niejeden raz się stracha najemy przy dzieciach eh. Cytat:
nic na wyjscie, bo mu nie powiedziałam. i chyba sie nie wybiorę, bo Hanka sie wybudza po zaśnieciu niemal codziennie po godzinie, dwóch dzis tez już.jeszcze dzis spotkałam kuzynke z troche starszym synkiem i mówi, ze on im przesypia noce od poczatku prawie,a ząbkowanie straaszne bo 3 noce sie budził i płakał i ząbek wyszedł. ale straszne u mnie to od początku wrzesnia takie ryki przedsenne lub nocne imprezki.
|
|||
|
|
|
#4823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem z czego wynika podejscie twojego tz... kurcze ty masz pracowac 24h na dobe a on 8h w pracy i to wszystko? Ehh... wspolczuje. ---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53176943]Mała Sylwia, gratuluje 7 miesięcznicy, duzo zdrowia i usmiechu dla Jasia Violka, buziaku urodzinowe dla Adki, niech jej sie szczęści i apetyt dopisuje nadal ![]() do tego samego wniosku dzis doszlam,ze cieple lubi moja, ale jednak podgrzanie koncowej porcji, jak juz nie chciala wiele nie pomógł. a jabłuszek z brzoskwinią podgrzanych to od poczatku nie chciała tez sie doczekac nie moglam, a teraz bym czas cofneła chętnie i boję sie raczkowania, juz teraz mam problem z wyjściem z pokoju, bo nawet w leżaczku strasznie fika a w łozeczku sie wydziera. a na podlodze to tylko krótkie wypady do WC czy po picie do kuchni. no i codzienne poranne odkurzanie i wycieranie podłog z kurzu i kota. a mojej jak pokazuje miseczke z częścia jedzenia i chwale,ze już prawie wszystko zjadła, to tak wzdyyychaaa, z takim zniechęceniem, serio. się z TZtem śmiejemy, że fotosyntezą się żywi. zwłaszcza że wodę lubi Agnieszka, współczuje tej wodnej "przygody", dobrze, że się udało synkowi oddech złapać, pewnie ejszcze niejeden raz się stracha najemy przy dzieciach eh. no proszę, to podobnych mamy TZtów. Moj sie rwal na macierzynski.. i w ogóle twierdzi,ze przeciez sam by dał rade,ze wszystkim,ale skoro ja i tak jestem pod ręka, to co ? nie moge mu tego czy tamtego podać? dobre ma serce i dużo chęci, ale jak mnie widzi to leń go chyba napada, no i nerw szarpie, że ja sobie chwile odpoczne. nic na wyjscie, bo mu nie powiedziałam. i chyba sie nie wybiorę, bo Hanka sie wybudza po zaśnieciu niemal codziennie po godzinie, dwóch dzis tez już.jeszcze dzis spotkałam kuzynke z troche starszym synkiem i mówi, ze on im przesypia noce od poczatku prawie,a ząbkowanie straaszne bo 3 noce sie budził i płakał i ząbek wyszedł. ale straszne u mnie to od początku wrzesnia takie ryki przedsenne lub nocne imprezki.[/QUOTE]Smieszy mnie takie gadanie. 3noce straszne wstawac hehe. Jak to zalezy od wczesniejszych doswiadczen 😉 No dobra czas sie zbierac spac. Dobranoc
|
|
#4824 | ||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() facet się może i by ogarnał, ale mojej córki mi szkoda. chociaż on jak chce to ja ulula sobie na brzuchu i bujając się. ---------- Dopisano o 23:32 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Majka, a jak często Julkowi podawałas butle, jak jeszcze ją łapał? ---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:32 ---------- Cytat:
i piękny spacer na poprawę humoru i apetyt dla Julka!Ja tez ostatnio po obiadku wychodzę na spacery przez te deszcze i pluchy... przydałby mi sie jakis taki artykuł od Sylwii, nt rozszerzania diety jak o tym zasypianiu przy cycku do 2 lat tzn. dopóki dziecku sie samemu nie znudzi ![]() Cytat:
odbiają sobie 125g zjedzone to i sie wydaje mega dużo. faktycznie punkt widzenia zależy od doświadczeń... |
||||
|
|
|
#4825 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobre ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- GOCZEK no bo tak jest - jak się ma dziecko takie grzeczne to potem każdy dłuższy płacz stresuje jakby nie wiadomo co się działo. My, mamy placzacych dzieci to już jesteśmy zahartowane i dla nas to wszystko w granicach "normy" która nasze dziecko musi wyrobić. Ja mam np marudera i zdziwiona bym była gdyby zdarzył się tako dzień bez jojczenia
|
|
#4826 |
|
Zakorzenienie
|
Bry.
Zimno, pada :/ Maz pojechal chlopcow do szkoly odstawic a my w lozku bo zimno
|
#4827 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny kiedy będziecie obniżać łóżeczko? Bo nie wiem czy to juz pora?
|
#4828 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak trzymałam ścisłą dietę to było lepiej ![]() zaczynamy razem? będzie raźniej ćwiczyć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super, że Mała postępy robi a ćwiczysz ją też w domu?jeszcze zapytam o żelazo, jakie miała Zuzia wyniki przed a jakie teraz? my na sprawdzenie pójdziemy jak skonczymy opakowanie i jestem ciekawa jak hgb [1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53176943]Mała Sylwia, gratuluje 7 miesięcznicy, duzo zdrowia i usmiechu dla Jasia Violka, buziaku urodzinowe dla Adki, niech jej sie szczęści i apetyt dopisuje nadal ![]() do tego samego wniosku dzis doszlam,ze cieple lubi moja, ale jednak podgrzanie koncowej porcji, jak juz nie chciala wiele nie pomógł. a jabłuszek z brzoskwinią podgrzanych to od poczatku nie chciała tez sie doczekac nie moglam, a teraz bym czas cofneła chętnie i boję sie raczkowania, juz teraz mam problem z wyjściem z pokoju, bo nawet w leżaczku strasznie fika a w łozeczku sie wydziera. a na podlodze to tylko krótkie wypady do WC czy po picie do kuchni. no i codzienne poranne odkurzanie i wycieranie podłog z kurzu i kota. a mojej jak pokazuje miseczke z częścia jedzenia i chwale,ze już prawie wszystko zjadła, to tak wzdyyychaaa, z takim zniechęceniem, serio. się z TZtem śmiejemy, że fotosyntezą się żywi. zwłaszcza że wodę lubi Agnieszka, współczuje tej wodnej "przygody", dobrze, że się udało synkowi oddech złapać, pewnie ejszcze niejeden raz się stracha najemy przy dzieciach eh. no proszę, to podobnych mamy TZtów. Moj sie rwal na macierzynski.. i w ogóle twierdzi,ze przeciez sam by dał rade,ze wszystkim,ale skoro ja i tak jestem pod ręka, to co ? nie moge mu tego czy tamtego podać? dobre ma serce i dużo chęci, ale jak mnie widzi to leń go chyba napada, no i nerw szarpie, że ja sobie chwile odpoczne. nic na wyjscie, bo mu nie powiedziałam. i chyba sie nie wybiorę, bo Hanka sie wybudza po zaśnieciu niemal codziennie po godzinie, dwóch dzis tez już.jeszcze dzis spotkałam kuzynke z troche starszym synkiem i mówi, ze on im przesypia noce od poczatku prawie,a ząbkowanie straaszne bo 3 noce sie budził i płakał i ząbek wyszedł. ale straszne u mnie to od początku wrzesnia takie ryki przedsenne lub nocne imprezki.[/QUOTE]hehe to kuzynka coś mojego pokroju, ale tak to jest jak dziecko bezproblemowe to każdy płacz wydaje się straszny i że coś się dzieje u nas jedno popołudnie było jęcząco-płaczące przed ząbkiem a ja byłam padnieta![]() a co do raczkowania to też się boje, bo już teraz jak położę Alę na macie to muszę ją co jakiś czas pilnować żeby za daleko nie poszła i przekładam, mamy takie dywany z długim włosem a tam na pewno siedlisko bakterii i kurzu, mimo odkurzania:/ a ona upodobała sobie ten dywan, strasznie lubi go macać i mega prędka jest, żeby się do niego podpełzać :/ jak będzie się bardziej przemieszczać, to trzeba będzie dywany wywalic.. witam się, dzień dobry Ala po tym bebilonie obudziła się gdzieś o 4, ja 4:30 zaczęłam kontaktować, że ją słyszę a impreza na całego w łóżeczku już była, córa wyspana kto to mówił, że dziecko na mm lepiej śpi? ![]() nieprzytomna podłączyłam do piersi, jakoś się ululała i pospałysmy do 7
|
|
#4829 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
dzis podawałam smoczek od 4 a karmienie około 7, wiec sukces, pierwszy raz od dawna taki wynik! Oczywiście zapomniałam pogratulować kolejnych pol roczkow, i 7 miesięcznika Madzixx Zuzia miała 9,2 teraz 11,5 i resztę tez miała obniżona a teraz w normie mniej wiecej i jeszcze retikulocyty poniżej 2, a teraz 6.
|
|
|
|
#4830 |
|
Zakorzenienie
|
MADZIXX w tym sęk ze ja jakoś dużo bardzo nie jem. Słodyczy wcale, jedynie ciastka owsiane bo nie mają mleka ani jaj, poza tym wafle ryżowe i te paluchy grissini. A ten brzuch jest kurde.
Nie wiem czy się z mobilizuje z tymi ćwiczeniami dam znać jak coś
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:43.

potem cycuch, ktorego pomemlam i zasnal.

dobrze ze na ta zumbe laze to chociaz nie przytyje bo zre jak tucznik 
odbiają sobie