|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
SYLWUSKA ja za tą okleinę zapłaciłam 30zł, w każdym sklepie z tapetami możesz kupić, na świeżo odkleja się super, nie wiem jak po dłuższym czasie.
Co do prania mi to w ogóle tż przywiózł persil dla dzieci do prania i Lenor dla dzieci do płukania i w tym piorę. Czekam jeszcze na proszek. A co do pasa to nawet o nim nie pomyślałam. Mam gdzieś pas termoaktywny i noszenie go dla mnie to była męka, może dlatego
|
#1442 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo ten futerkowiec to dziecko wojnyCytat:
Cytat:
Pasa poporodowego nie planuję, przynajmniej na razie Ślubny kombinuje z samochodem, żeby jednak kupić diesla, bo w gazie jak pojawia się coś co by nas interesowało, to na 2 końcu kraju. Ale jak policzyłam za same dojazdy do pracy wyjdzie 100 zł miesięcznie więcej |
|||
|
|
|
#1443 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska oszalalas :p
Chodze na hybryde, na stopy i dlonie ![]() Dolinka widac wiecej egzemplarzy tskich- moj to jak sprzata to spiewa i tanczy i mowi jak on ladnie spiewa o kurde :p co nie jest og kors prawda :p Ja wg terminu ktorego kazal trzymac sie gin zaczelam 34 tc. Narazienie spuchlam. Narazie.. Karmazynowa ja planuje taki gorset czy co toto.. Wlasnie musze temat zglebic Ja plynu nie uzywam Tylk oze ja pralam w kapslulkach jelp. Musze zrobic swoj plyn do prania kirde zaboeram sie za to jak.. |
|
|
|
#1444 |
|
Zakorzenienie
|
KALWINKA diesel jest też chyba droższy jeśli chodzi o naprawy. Za autem warto się rozejrzeć i nawet sprowadzić z innego miasta jak jest w dobrym stanie. Chyba że musicie mieć coś na już
|
#1445 |
|
Raczkowanie
|
Karmazynowa, zazdroszczę pozytywnie tż . Mój jest tak późno w domu że niewiele zrobi.
Co daje ten pas ciążowy ? Wcześniej nie miałam takiego. Chyba mam śpiworek do wózka - zainspirowalam się Waszymi zdjęciami i pogrzebałam w necie. Do końca tygodnia powinnam mieć go w domu. Wysłane z mojego E2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1446 |
|
Zakorzenienie
|
Od 4.30 mam bezsenność. Wrr w dodatku każda pozycja zła,chyba mnie rwa kulszowa na domiar wszystkiego łapie
Mały kopie i szaleje,matce spać nie da
|
|
|
|
#1447 |
|
Konto usunięte
|
My się zbieramy do ikei
![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#1448 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z drugiej strony silniki w dieslu są bardziej niezawodne... Na już, teraz, natychmiast moim zdaniem nie potrzebujemy - jeździmy dostawczym teścia. Mało komfortowy, ale ja mam sentyment do tego samochodu - to taki kochany osiołek, który zawsze wszędzie wjedzie, wszystko pomieści. Nawiasem mówiąc chyba dzisiaj pojedziemy po mebelki dla malutkiej. Znalazłam komplet mebli klupś żyrafka, mamy z tej serii łóżeczko, więc by pasowały ![]() [1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53177927]My się zbieramy do ikei ![]() Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Udanych zakupów
|
|
|
|
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
My mamy diesla
'
|
|
|
|
#1450 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1451 |
|
Zakorzenienie
|
No u nas diesel odpadł właśnie ze względu na koszt części. Choć każdy nam go doradzał. Ale fakt że jak się nie robi tysięcy to diesle służą dłuuugo
MADZIEJKA jaki ten śpiworek? GRYZELDA ja w Ikei przepadam. To jest jakaś czarna dziura, gdzie czas staje w miejscu, ja bym mogła grzebać i grzebać w dodatkach Trzeba się podnieść w końcu w ten zimny dzień. Dziś Sr, chyba sobie z tej okazji pazury zrobię
|
#1452 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zresztą, ten ucisk na żołądek mnie wkurza :/ Mam wrażenie, że jeśli po jedzeniu bym się schyliła gwałtownie, to wszystko zwrócę ![]() Cytat:
W sumie na pęcherzu niewiele mi siedzi, tylko ciągle cholera ten żołądek. A ostatnio nawet zaczął wierzgać tak konkretnie mocno, ze może nie boleśnie, ale już tak solidnie poczułam. Cytat:
Ewentualnie parcie będzie mniej efektywne, inne zwieracze też podokuczają trochę. Tu raczej problem polega na elastyczności oraz umiejętności rozluźniania, pani położna wskazała drogą na skróty ;> A już pisałam, że oddychanie i rozluźnianie szczęki pomaga rozluźnić zwieracze? Także ponoć napinanie górnych partii np. rąk pomaga (stąd to podwieszanie się na linie )A nie mówiła nic o antybiotyku podawanym jeśli wody odejdą poza szpitalem "profilaktycznie"?
|
|||
|
|
|
#1453 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Nie chciałam Cię zmartwić, bo mimo, że odczuwamy skurcze podobnie to u Ciebie może to nie być groźne, ale zawsze lepiej zapytać
Cytat:
Ja mam takie same odczucia Cytat:
Cytat:
Chyba, że ja będę w szpitalu to pewnie mąż pojedzie do mojej mamy na kolację wigilijną Cytat:
W sumie najgorsze było branie magnezu- 20 godzin byłam do tego podłączona ![]() Cytat:
Cieszę się, że wszystko ok ![]() Cytat:
![]() Mam zamiar wrócić do lżejszych obowiązków, bo takim sposobem połowa rzeczy nie będzie zrobiona i to nie dlatego, że mu się nie chce, tylko nie ma czasu... a ja bezużytecznie leżę cały dzień ![]() Cytat:
![]() Nie wiem w końcu czy mi zacytowało wszystko co chciałam- chyba nie ![]() Dzień dobry ![]() Wczoraj zamówiliśmy komodę! Będzie dopiero na koniec przyszłego tygodnia. Gdybyśmy się pospieszyli jeden dzień to już byśmy mieli ![]() W Tesco w przecenie upolowałam dżinsowe ogrodniczki (krótki) z koszulką za 18,60 dla Małej (przecenione z 62 zł) ![]() No i mega płaszczyki były, ale po 59 zł, więc liczę, że uda mi się w promocji kupić (oczywiście też dla Małej ).A w Rossmannie też dostałam próbki Palmersa w promocji
|
|
#1454 |
|
Raczkowanie
|
dzień doberek
mujer puchnięcie chyba zależy od indywidualnych przedyspozycji, ja w pierwsze ciąży do końca wcale nie puchłam, teraz też nic takiego jeszcze nie zarejestrowałam ![]() uwielbiam buszować po ikei, jeszcze tak z pół roku i będę mogła się wyszaleć tam i w tym podobnych, bo zmieniamy mieszkanie i będzie urządzanie na samochodach się nie znam nawet prawka nie mam nie podpowiem mojego tż też całe dnie nie ma, a jak już w weekend jest to "odpoczywa". ostatnio jak zjazd miałam miał zrobić obiad i odkurzyć w mieszkaniu (ja poogarniałam wcześniej resztę) i pozmywać. zrobiony był obiad i... większy bałagan ![]() czy u was też jest tak paskudna pogoda? jest tak ciemno że spod kołdry się nie chce wychodzić bo mam wrażenie że ledwo ranek się zaczyna... |
|
|
|
#1455 |
|
Raczkowanie
|
Czesc
![]() W Pon miałam fajne calodzienne zlecenie, mili ludzie, ciekawe wyzwanie, wszyscy sie dziwili, ze tak daje radę z taaaaak wielkim brzuchem. Padlam ze zmęczenia dopiero wieczorem i wreszcie spałam jak dziecko. Bezcenne ))) I te pytania: czy to juz..? No nie, za 2 mce... Tak, ja tez sobie średnio wyobrazam, ze mozna miec większy brzuch jeszcze.. Z Pierwszym Synkiem był naprawde duzy, ale teraz... ! No dam radę, jak zwykle ![]() Jak Was czytam ze wiele z Was ok 35 tyg to zaczynam sie lekko...mocno... denerwować. Niby prawie wszystko mam, wiec sie jakoś nie zabieram za przygotowania jeszcze. Ale miło było na serduchu, jak wczoraj przyszła dla Nowego Synka pierwsza rzecz: śliczny kocyk minky, biało granatowy w malutkie kropeczki... Dzis czekam na resztę zamówionych akcesoriów. Ja nie spuchłam właściwie w I ciazy. Teraz tez w ogóle nie. Ale moja przyjaciółka wygladała jak... Nadmuchana zaba wypocila i zrzuciła cała wodę w 2 dni. Mój TZ bedzie z nami ok 4 tyg, tzn l4 za CC i dwa tyg ojcowskiego czy jak mu tam. Za pierwszym razem był to cudowny wspolny czas we troje. Teraz jeszcze pomoze i zajmie sie Starszakiem. Miałam pas poporodowy, troche nosilam, głownie na wyjścia, od razu samopoczucie szło w gore. Wielu lekarzy mówi temu NIE, bo wtedy mięśnie mniej /prawie w ogóle nie pracują i to przeciwne regeneracji tego obszaru, na którym nam wszystkim tak zalezy )))Ja mam stresa, ze nic nie wiem kiedy to sie wydarzy, a okres bedzie gorący. Mam CC, mogłabym isc do szpitala ok 38 tyg i czekać tam na pierwsze oznaki, tak moze byłoby najlepiej. Ale ostatnio nie doczekałam, a teraz Synek w domu i okres świąteczny... Wiec na to nie ide, no chyba, ze bedzie faktyczna potrzeba hospitalizacji, to wtedy bardzo grzecznie sie stawie... A tak to bede od 15 grudnia siedzieć 1km od szpitala i bać sie, ze jesli sie zacznie, to mnie jakoś konowal bedzie ciał w tym martwym okresie, zamiast mojego zaufanego Doktorka...albo umówie sie z nim na datę CC, ale cos czuje ze ok 15/12 On bedzie jeszcze kazał czekać, ze za wczesniej... I koło sie zamyka. Do duuuuup! Ze tez głupia jestem, dziecko planowane, mogłam sobie przeciez obliczyć i machnąć Baby miesiac pozniej.... Ehhhh
|
|
|
|
#1456 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niekoniecznie. Ja w tej ciazy nie puchne. Tzn raz musialam.zdjac pierscionki jak tesciu nagrzal w piecu. Z moich obserwacji. Z corka eygladalam gorzej ale czulam sie lepiej, tu na odwrot. |
|
|
|
|
#1457 |
|
Zakorzenienie
|
Mój TŻ nawet innych nie bierze pod uwagę
Wiem tylko, że teraz jak będziemy kupować to rozrząd ma być na łańcuszku bo wtedy chyba wymiana jest tańsza.Chyba na tej Octavii stanie, myślę, że tak do 12 tys będziemy szukać, ostatnio z TŻem wzięliśmy się ostro za oszczędzanie i nieźle nam idzie konto oszczędnościowe naprawdę w tym pomaga
Edytowane przez kalusia87 Czas edycji: 2015-10-21 o 09:28 |
|
|
|
#1458 |
|
Zadomowienie
|
Ja na razie jeszcze nie spuchlam i mimo wszystko mam nadzieje ze taka atrakcja mnie ominie zreszta ja w dalszym ciagu bez problemu obraczke i pierscionek moge nosic
![]() Jestem po sniadaniu niby wiele nie zjadlam ale czuje sie taka pelna i ociezala jakbym zjadla nie wiem co i ile :/ Dzisiaj po poludniu mam lekarza wreszcie po 3tyg zobacze jak tam mala hehe pewnie juz nie taka mala jest ale jak zwykle troche sie stresuje ta wizyta mam nadzieje ze wszystko bedzie ok !!
|
|
|
|
#1459 |
|
Zakorzenienie
|
Debilistyczny gin- dieeta cukier na czczo 125
Spoko, dziewcxyny to co wy jecie w nicy? Bo wyglada na to ze bede musiala wstawac cos jesc. Ja tex malo jem- nie miesci mi sie po prostu duzo :p A ja tam swiat sie nie boje lubie je i ile bede w stsnie to ogarne z mama je i prwnie sped wigilijny. U nas. Albo do tesciow pojedzieny. Sie zobaczy
|
|
|
|
#1460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kciuki za wizytę!
|
|
#1461 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mi tam to pasuje, bo całkowicie zapomniałam o Keglu:pTeż mówiła o twarzy- kazała nam zmarszczyc czoło i zacisnąć zęby i faktycznie automatycznie zaciskałam też mięśnie dna miednicy. Ale pokazała facetom jak mają masować nam twarze żeby wszystko było cacy, więc może szczekoscisk mnie ominie jeśli mój TZ zachowa zimną krew i faktycznie będzie mi pomagal Wspomniała też, że kobiety, ktore siedząc nie są wyprostowane, tylko siedzą na luzaka jak większość facetów (np.ja ) mają łatwiej przy porodzie.O anybiotyku nic nie mówiła, ale ona mówiła tylko o wzorowo przebiegającej ciąży. Może nie zawsze musi być ten nieszczęsny antybiotyk.. no nie wiem. Na szczęście ufam tutejszej służbie zdrowia i jestem pewna, że nie skrzywdza mnie ani mojego dziecka ![]() ---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Gryzelda, jestem w ikei praktycznie co weekend a i tak Ci zazdroszczę! Tyle cudownosci w jednym miejscu!
|
|
|
|
|
#1462 |
|
Zadomowienie
|
Okkk... włącza mi się tryb marudny
![]() Zjadłam śniadanie i jest mi niedobrze. Ale też czuję, że nadal jestem głodna Z drugiej strony nie mogę nic zjeść, bo mi niedobrze To normalka, że się tak źle sypia? Obudził mnie pęcherz i koszmar (nie wiem, co bardziej), potem nie mogłam zasnąć i jeszcze zaczęłam myśleć o tym, że koniecznie muszę kupić te pojemniki z ikei do przewijaka Coś mi się us.rało nagle po nocy z tymi pojemnikami <świr> A potem to uznałam, że wogle muszę zrobić jakieś wielkie zapasy na 200 lat <megaświr>Hm, kiedy warto postawić gadżety dla dzieciów na swoim miejscu? My wszystko mamy pochowane póki co. I wogle to nie wyobrażam sobie siebie z dzieckiem nadal. Absolutnie tego nie widzę. I wogle nie wierzę, że ja cokolwiek ogarnę :/ Dlatego rozważam zrobić zapasy na pół roku z myślą, że potem będę w zbyt dużym szoku
|
|
|
|
#1463 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1464 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też na razie nie puchnę, obrączkę w domu zdejmuję, żeby mi nie spadła i żeby jej nie zgubić, zakładam tylko na wyjścia. Muszę ogarnąć jakieś śniadanie, już mi pomysłów brakuje.
Sylwoha a ty nie możesz poprosić o gina o skierowanie i iść do poradni pogadać o tym cukrze? powiem ci że dziwny ten twój prowadzący. Mój twierdził że moje badania to pomyłka, ale jako lekarz nie będzie ryzykował i skierowanie wypisał mi dla swojego świętego spokoju
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Rudaska powtorze sobie test glukozy i mu pod nis wrxuce zobaczymy ci powie
Ze tez czlowiek musi sam wszystko ::/ Dziwny dziwny |
|
|
|
#1466 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co 2 minuty chodziłam po herbatę ![]() Cytat:
Trochę mi palec pogrubł, a owszem, ale minimalnie i pierścionek zaręczynowy dalej trochę przyduży. To jednak na pewno tłuszczyk ogólnocielesny Jesu, niezmiennie słabo mi na myśl o odchudzaniu po porodzie. A tak bajdełej, pytanie do kobitek w 2 ciąży... Czy potem wróciła Wam energia po porodzie? Nie mówię zaraz po, ale jak już odpoczęłyście? Bo ja mam wrażenie, że już na wieki zostanę zdechlakiem. W sumie ponad pół roku sflaczałego samopoczucia zaczynam mi działać na nerwy
|
||
|
|
|
#1467 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1468 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1469 |
|
Rozeznanie
|
Siedzę pod gabinetem usg z moimi nerkami.
Wczoraj siadając na toalecie kichnelwm i chciałam powstrzymać siusiu jak mi wybuchło jakby do środka i mnie mega piekło i bolało a dziś jak mi się chce siku to mnie boli. Kurde wykończe się z tym moczem moim. |
|
|
|
#1470 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My na samochód możemy przeznaczyć do 8-9 tys, co i tak mnie zaskakuje, bo myślałam, że nasz budżet nie przekroczy 5. Ale oszczędzamy od dawna, dosyć restrykcyjnie kontroluję budżet, a my właściwie nie mamy dużych potrzeb - poza opłatami i jedzeniem inwestujemy w siebie i dom (a przy tym szukamy okazji, bo mnie boli jak muszę zapłacić pełną cenę )Potwierdzam, że konto oszczędnościowe bardzo pomaga ![]() Ja póki co nie puchnę (chyba że w cyckach, kolejny stanik odpadł, jak tak dalej pójdzie to do porodu wejdę w jakiś monstrualny rozmiar, a po porodzie będą najpierw cycki a później daleko za nimi kalwinka )
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.

bo ten futerkowiec to dziecko wojny

Cieszę się, że wszystko ok 
Wiem tylko, że teraz jak będziemy kupować to rozrząd ma być na łańcuszku bo wtedy chyba wymiana jest tańsza.

)