|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Cytat:
chyba, że mają w pralni jakieś środki grzybobójcze..
|
|
#272 |
|
Rozeznanie
|
Pisstacyjka_ tu się z Tobą zgodzę w 100% sprawa indywidualna...
Nadia Ja się bardzo późno zdecydowałam na pierwsze dziecko z różnych przyczyn moja siostra długo nie mogła zajść w ciąże i dopiero w wieku 36lat udało im się po 8 latach starań gdzie już sobie odpuścili... Także tu się z Tobą nie zgodzę " święte słowa
|
|
|
|
#273 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mialam tak z materacem - roczny materac prawie nowka a kuzynka dala go do piwnicy. I zatechmal sie, byla wilgoc na pokrowcu pralam go 3 razy nawet w 95 stopniach i plama byla nadal widoczna. Materac wywalilam bo na pewno tez przesiakl..
|
|
|
|
#274 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja moze gdybym byla mlodsza to nie spieszylabym sie tak z drugim dzieckiem.
Anteria , ja chyba nie wlozylabym dziecka do takiego wózka, nawet po czyszczeniu chemicznym.
|
#275 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#276 |
|
Rozeznanie
|
Magda super Biały Dunajec co roku jestem tam na feriach zimowych z dzieciaczkami
To teraz pod kocyk i się do 15 wygrzewaj |
|
|
|
#277 | |
|
Zakorzenienie
|
misia2526
Kciuki za wizytę! ![]() Cytat:
![]() Wczoraj oznajmiłam mamie, że ma do zrobienia dwa kocyki ![]() z włóczki bawełnianej, wyczytałam że taka najlepsza ![]() Witam się z pracy, deszczowo u nas, ale jakaś pełna energii jestem ![]() Edit:trzydzieścidwa Ja sobie ostatnio kupiłam Maglek B6, ale max. Cytrynian, duża dawka i koszt do 10zł. 1-2 tabletki na dobę. Możesz kupić zwykły Maglek B6, koszt podobny, będzie lekiem. Ja się staram do tego dołożyć orzechy i suszone morele w diecie
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-10-21 o 10:13 |
|
|
|
|
#278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co dziś u Was na obiad? Szukam inspiracji
|
|
#279 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takie mam zdanie moze dlatego własnie ze wspod kolezanek widzialam ze to ciezka sprawa nie tak kolorowa jak w filmach sama nie chcialam od razu po slubie dziecka tylko jeszcze troche skorzystać z wolnosci teraz nie moge sie doczekac ale jak słysze ojjj przygotuj sie bedzie ciezko to o 2 nawet nie mysle
|
|
|
|
|
#280 |
|
Zadomowienie
|
trzydzieścidwa ja biorę magne B6, lekarz mówił 3x1 brać ale z pamięcia u mnie kiepsko więc biorę czasem mniej ale skurcze mi się żadne jeszcze nie zdarzyły
anteria na pewno w pralni mają srodki grzybobójcze ale ja chyba też bałabym się włożyć malucha do takego wózka, chyba że to tylko powierzchowne zabrudzenie. Mój Tż ma alergię na grzyby i wiem jak trudno mu czasem przez to funkcjonować U Nas narazie nie poruszaliśmy na powaznie tematu drugiego dziecka bo nie wiemy jak poradzimy sobie z jednym. Mąż mówił jedynie że jak syn będzie pierwszy to może już być tylko jedno dziecko, ja jednak z czasem pewnie będę chciała kolejnego maluszka ale to jeszcze tyyyyle czasu na pewno te 3-4 lata różnicy minimum żeby przed 30ką była dwójka ![]() Edit: u nas na obadek pałki z kurczaka zapiekane z ryżem, jabłkiem, cebulką i marchewka baby na ostro synio będzie zadowolony
Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-21 o 10:18 |
|
|
|
#281 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny ale macie tempo ekspresowe
![]() Ja się zabieram do tego fryzjera. gosza, ja tak krótko nie ścinam , max co miałam krótkie to raz w życiu w podstawówce do ucha, a tak zawsze za ramiona, teraz chcę skrócić do ramion i zrobić taką dłuższą grzywkę z przodu, zobaczymy jak wyjdzie, najwyżej poczekam aż odrosną teraz mi garściami wypadają i muszę odciążyć głowę.do później
|
|
#282 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy moze brzuch mnie bolec po sprzataniu domu. Chodzi mi o posprzaranie gory i dolu bo po wczorajszym boli mnie w dole brzucha
|
|
|
|
#283 |
|
Rozeznanie
|
Bonku Nadia ja w Waszym wieku wogóle o dzieciach nawet nie myślałam i jakbym zaszła w ciąże w Waszym wieku to też bym się z drugim nie śpieszyła
i mam nadzieję że nie będę gorszą mamusią po 30 jak i mamusie przed30 Uciekam do pracy dziś mam zawody w piłkę siatkową trzymać kciuki proszę za moją drużynę ![]() Ja trzymam za Wasze wizyty!!!Buziaki wszystkim mamuśką w tą deszczową środę |
|
|
|
#284 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też jeszcze nie mam pomysłu, byłam w sklepie zaraz po przedszkolu ale nic mi do głowy nie przyszło..Cytat:
|
|
#285 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() chyba rosół, bo nie mam pomysłu ![]() Cytat:
Musze isc do sklepu i apteki ale mi sie nie che
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosza no właśnie tez bym moze nie myślała ale jak urodzę to będzie juz 27 dodac roznice i kolo 30kolejne takze tez z tego względu sie zdecydowałam, no i przeprowadzka mnie czeka chciałam urodzić jeszcze mieszkając z mama
![]() ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Anteria balabym sie dawać takiego wózka niemowlakowi.. Tak jak Emma pisze z zewnątrz moze i wyczyszczą ale w środku wyobrażam sobie bakterie i grzyby szalejące jak w reklamie domestosa
|
|
|
|
#287 |
|
Zadomowienie
|
Nie skurczy nie mam przytym ale za to i w bokach ciągnie
|
|
|
|
#288 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jedyny plus jest taki, że jestem mistrzynią szybkiego pakowania ![]() ![]() Cytat:
Ja wczoraj miałam 18sty ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Będzie ok, trzymam kciuki ![]() Wczoraj a dzisiaj do 19.00 w pracy, więc mam czas poogarniać tu po swojemu ![]() Pochwal się po powrocie |
|||||
|
|
|
#289 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem sama, co z tym wózkiem.
Nam zawsze marzyła się trójka dzieci z niewielką różnicą wieku, będziemy mieć dwoje i teraz pewnie jednak jak już będę chciała zrobić sobie małą przerwę, tak około 3 góra 4 lata ale zobaczymy jak życie się potoczy ![]() ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Owszem trochę pomagały, ale musiałam je najpierw dopasować, bo pierwsze były za duże, a że Raduś był bardzo malutki to może i temu miał problem z przyssaniem się, pamiętam że ni jak nie umiałam znaleźć sobie odpowiedniej pozycji
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Faithworkwonders jest jakiś błąd w kalendarzu wizyt u Ciebie? Kiedy masz wizytę? Bo data jest 2:38
Edytowane przez malinka9191 Czas edycji: 2015-10-21 o 10:59 |
|
|
|
#291 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam dzis na obiad nalesniki na słodko bo mam smaka
|
|
|
|
#292 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uwielbiam przeprowadzki bo w trakcie pozbywam się niepotrzebnych rzeczy, lubię minimalizm Cytat:
A do karmienia najlepiej mieć wygodny fotel, dziecko trzymać brzuszkiem do swojego brzucha. Szukam właśnie wygodnego fotela, który będzie stał w sypialni
|
|
#293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam późno pierwsze dziecko, ale dla mnie to idealny moment. Nigdy tego nie czułam i długo zastanawiałam się czy w ogóle chcę mieć dziecko. Pamiętam jak jeszcze dwa lata temu myślałam, że wpadliśmy to przeżyłam to bardzo. Płakałam i nie mogłam się ogarnąć. Teraz było zupełnie inaczej i myślę, że dobrze się stało.Cytat:
|
||
|
|
|
#294 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba córcia imprezę jakaś robi, bo od rana tak kopie jak jeszcze nigdy
Już chyba z 3 godzinę mnie okłada ![]()
|
#295 |
|
Zakorzenienie
|
32 masz już pomysł na obiad? U mnie będą kluski śląskie z pulpetami w sosie śmietanowo-koperkowym, do tego mam surówkę z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego i papryki.
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
A ja muszę się zebrać i iść na zakupy wreszcie
a ciągle siedzę w piżamie i nic mi się kompletnie dzisiaj nie uśmiecha robić
|
#298 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam do domu.:P Pogoda do
Dzisiaj muszę obiad wcześniej zrobić, więc zdecydowałam się na spaghetti.:P
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam dziś pierogi z serem z zamrażalnika
umówiłam się na 17 z koleżanką na ciastko i kawe, TŻ wróci z pracy pozno wiec sobie przygrzeje pierogi i wszyscy zadowoleni haha ![]() a piątek mama bierze wolne i jedziemy do sklepu i do kina ciesze się |
|
|
|
#300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dopiero męża na weekendzie 'zmolestuje"żeby mi przyniósł ze sklepu Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ---------- Cytat:
Wizytę mam, to nie bedzie czasu na gotowanie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

chyba, że mają w pralni jakieś środki grzybobójcze..

" święte słowa

To teraz pod kocyk i się do 15 wygrzewaj

, max co miałam krótkie to raz w życiu w podstawówce do ucha, a tak zawsze za ramiona, teraz chcę skrócić do ramion i zrobić taką dłuższą grzywkę z przodu, zobaczymy jak wyjdzie, najwyżej poczekam aż odrosną

ja też jeszcze nie mam pomysłu, byłam w sklepie zaraz po przedszkolu ale nic mi do głowy nie przyszło..

Mam nadzieję że teraz uda mi się karmić chociaż do pół roku.