Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 10:00   #271
_emma
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam problem. W poprzednim mieszkaniu trzymaliśmy wózek ze starszaka w garażu zwykłym blaszaku. Był przykryty więc nawet nie zaglądaliśmy do niego, teraz przy okazji przeprowadzki wyciągaliśmy go i okazało się że jest cały zagrzybiały i teraz mam obawy, chyba oddam go do pralni bo sama chyba nawet nie dam rady całej tej materiałowej konstrukcji ściągnąć. Miał być dla maluszka i teraz nie wiem czy się nada...
Na pewno nie czyściłabym tego sama bo wątpię, że dałabym radę usunąć te plamy. Nie wiem czy taki wózek w ogóle nadaje się dla noworodka? Powierzchownie jest to do usunięcia ale na pewno jakieś cząsteczki tego świństwa pozostaną chyba, że mają w pralni jakieś środki grzybobójcze..
Stary 2015-10-21, 10:03   #272
gosza82
Rozeznanie

Pisstacyjka_ tu się z Tobą zgodzę w 100% sprawa indywidualna...

Nadia Ja się bardzo późno zdecydowałam na pierwsze dziecko z różnych przyczyn moja siostra długo nie mogła zajść w ciąże i dopiero w wieku 36lat udało im się po 8 latach starań gdzie już sobie odpuścili... Także tu się z Tobą nie zgodzę jednak co do "3o lat to nie 50, w tym wieku kwitniesz " święte słowa
gosza82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:05   #273
misia880
Zakorzenienie

Ja mialam tak z materacem - roczny materac prawie nowka a kuzynka dala go do piwnicy. I zatechmal sie, byla wilgoc na pokrowcu pralam go 3 razy nawet w 95 stopniach i plama byla nadal widoczna. Materac wywalilam bo na pewno tez przesiakl..

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:06   #274
kallina_2014
Wtajemniczenie

Ja moze gdybym byla mlodsza to nie spieszylabym sie tak z drugim dzieckiem.

Anteria , ja chyba nie wlozylabym dziecka do takiego wózka, nawet po czyszczeniu chemicznym.
Stary 2015-10-21, 10:07   #275
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
Do wizyty to jeszcze kawałek, bo dopiero 2 listopada. Jak to się powtórzy to dzwonię do gina. To był w ogóle pierwszy skurcz jaki poczułam chyba. Magnez biorę, ale nie wiem czy nie za mało, bo tyle co w witaminach - 200mg. Może sobie dołożę jeszcze. Jaki polecacie? A nospa to moja przyjaciółka z I trymestru, kiedy co chwile miałam bóle... taki chyba urok mojej macicy..
Ja biorę Aspargin (magnez+potas), z magnezem jest tak, że trzeba go brać 2/3 razy dziennie żeby się dobrze wchłonął bo duża jednorazowa dawka nie załatwia sprawy
Stary 2015-10-21, 10:09   #276
gosza82
Rozeznanie

Magda super Biały Dunajec co roku jestem tam na feriach zimowych z dzieciaczkami To teraz pod kocyk i się do 15 wygrzewaj
Stary 2015-10-21, 10:10   #277
moooniaaaa
Zakorzenienie

misia2526
Kciuki za wizytę!

Cytat:
Napisane przez ktoregos_dnia Pokaż wiadomość
Padam już po dzisiejszym dniu. Wszystko już przewiezione, został jutro jeden kurs po jakieś drobiazgi kładę się spać
To kiedy narzeczony się wprowadza?

Cytat:
Napisane przez _polly_ Pokaż wiadomość
Podziel się wzorem.
Jaką włóczką robisz kocyk?
Wczoraj oznajmiłam mamie, że ma do zrobienia dwa kocyki
z włóczki bawełnianej, wyczytałam że taka najlepsza

Witam się z pracy, deszczowo u nas, ale jakaś pełna energii jestem

Edit:trzydzieścidwa
Ja sobie ostatnio kupiłam Maglek B6, ale max. Cytrynian, duża dawka i koszt do 10zł. 1-2 tabletki na dobę. Możesz kupić zwykły Maglek B6, koszt podobny, będzie lekiem. Ja się staram do tego dołożyć orzechy i suszone morele w diecie

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2015-10-21 o 10:13
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:12   #278
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Ja biorę Aspargin (magnez+potas), z magnezem jest tak, że trzeba go brać 2/3 razy dziennie żeby się dobrze wchłonął bo duża jednorazowa dawka nie załatwia sprawy
dzięki Emma za wszystkie rady

co dziś u Was na obiad? Szukam inspiracji
Stary 2015-10-21, 10:14   #279
Bonku
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
i jeszcze doniose swoje zdanie na temat drugiego dziecka
Baaardzo bałam się zajść w ciąże krótko po urodzeniu pierwszaka, mówiłam - jesli drugie to za 10 lat. Nie wyobrażałam siebie z dwójką maluchów, to by było dla mnie ciężkie.
A tak satysfakcjonowałam się okresem z dzieckiem, pierwszy rok jego zycia był najszczęśliwszym rokiem w moim życiu- każde słowo, usmiech, zasypianie, budzenie się...ehhh -Cudowny okres!
z dwójką było by mi co najmniej- ciężko, co mogło by przytłoczyć to szczęście i zadowolenie z macierzyństwa.
I przez 4 lata nie myślałam o rodzeństwie aż do teraz, -obudził sie we mnie instynkt macierzyński dojrzałam do drugiego dziecka, a moje starsze dziecko do rodzeństwa. I uważam że róznica wieku jaka będzie między Igorem a Oskarem, -5,5 r. idealna.
Dziekuję za uwagę
no własnie ja jestem typem osoby ktorej wszedzie pełno nie lubie siedziec w domu a wiem ze z 2 dzieci ciezko gdzies wyjsc samej czy z mezem, 1 to podrzucisz ale z 2 juz wiekszy problem tym bardziej jak roznica wieku nieduża i są to małe dzieci, dlatego bym chciala zeby chociaz 1 dziecko poszło do przedszkola zeby myslec o kolejnym takie mam zdanie moze dlatego własnie ze wspod kolezanek widzialam ze to ciezka sprawa nie tak kolorowa jak w filmach sama nie chcialam od razu po slubie dziecka tylko jeszcze troche skorzystać z wolnosci teraz nie moge sie doczekac ale jak słysze ojjj przygotuj sie bedzie ciezko to o 2 nawet nie mysle
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:15   #280
monikmi
Zadomowienie

trzydzieścidwa ja biorę magne B6, lekarz mówił 3x1 brać ale z pamięcia u mnie kiepsko więc biorę czasem mniej ale skurcze mi się żadne jeszcze nie zdarzyły

anteria na pewno w pralni mają srodki grzybobójcze ale ja chyba też bałabym się włożyć malucha do takego wózka, chyba że to tylko powierzchowne zabrudzenie. Mój Tż ma alergię na grzyby i wiem jak trudno mu czasem przez to funkcjonować

U Nas narazie nie poruszaliśmy na powaznie tematu drugiego dziecka bo nie wiemy jak poradzimy sobie z jednym. Mąż mówił jedynie że jak syn będzie pierwszy to może już być tylko jedno dziecko, ja jednak z czasem pewnie będę chciała kolejnego maluszka ale to jeszcze tyyyyle czasu na pewno te 3-4 lata różnicy minimum żeby przed 30ką była dwójka

Edit: u nas na obadek pałki z kurczaka zapiekane z ryżem, jabłkiem, cebulką i marchewka baby na ostro synio będzie zadowolony

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-10-21 o 10:18
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:19   #281
fasolka1987
Zadomowienie

Hej Dziewczyny ale macie tempo ekspresowe

Ja się zabieram do tego fryzjera.

gosza, ja tak krótko nie ścinam , max co miałam krótkie to raz w życiu w podstawówce do ucha, a tak zawsze za ramiona, teraz chcę skrócić do ramion i zrobić taką dłuższą grzywkę z przodu, zobaczymy jak wyjdzie, najwyżej poczekam aż odrosną teraz mi garściami wypadają i muszę odciążyć głowę.

do później
Stary 2015-10-21, 10:22   #282
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Dziewczyny czy moze brzuch mnie bolec po sprzataniu domu. Chodzi mi o posprzaranie gory i dolu bo po wczorajszym boli mnie w dole brzucha

blog

http://tworczoscgosiaczka.blogspot.com/
Gosiaczek2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:28   #283
gosza82
Rozeznanie

Bonku Nadia ja w Waszym wieku wogóle o dzieciach nawet nie myślałam i jakbym zaszła w ciąże w Waszym wieku to też bym się z drugim nie śpieszyła ale że podjęłam taka decyzje to muszę różnicę przykrócić bo nie wyobrażam sobie mieć 1dziecko tym bardziej że sama mam 3 rodzeństwa i mam nadzieję że nie będę gorszą mamusią po 30 jak i mamusie przed30

Uciekam do pracy dziś mam zawody w piłkę siatkową trzymać kciuki proszę za moją drużynę

Ja trzymam za Wasze wizyty!!!Buziaki wszystkim mamuśką w tą deszczową środę
Stary 2015-10-21, 10:30   #284
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
ja też jeszcze nie mam pomysłu, byłam w sklepie zaraz po przedszkolu ale nic mi do głowy nie przyszło..
Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy moze brzuch mnie bolec po sprzataniu domu. Chodzi mi o posprzaranie gory i dolu bo po wczorajszym boli mnie w dole brzucha
Mnie zawsze boli gdy za bardzo się wezmę za sprzątanie. Odpoczywaj, masz skurcze przy tym bólu? Lepiej sprzątać na raty bo nie znamy granicy wytrzymałości naszej macicy itd.
Stary 2015-10-21, 10:37   #285
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam problem. W poprzednim mieszkaniu trzymaliśmy wózek ze starszaka w garażu zwykłym blaszaku. Był przykryty więc nawet nie zaglądaliśmy do niego, teraz przy okazji przeprowadzki wyciągaliśmy go i okazało się że jest cały zagrzybiały i teraz mam obawy, chyba oddam go do pralni bo sama chyba nawet nie dam rady całej tej materiałowej konstrukcji ściągnąć. Miał być dla maluszka i teraz nie wiem czy się nada...
nie wiem czy dałabym dzieciątko do takiego wózka.. pewnie w pralniach mają coś na grzyby, ale czy całkiem je wytepią

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Dziś o 15 wizyta ale sie jej boje

Cytat:
chyba rosół, bo nie mam pomysłu

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
może, dlatego lepiej na raty sprzątanie rozłożyć

Musze isc do sklepu i apteki ale mi sie nie che
Stary 2015-10-21, 10:46   #286
Bonku
Wtajemniczenie

Gosza no właśnie tez bym moze nie myślała ale jak urodzę to będzie juz 27 dodac roznice i kolo 30kolejne takze tez z tego względu sie zdecydowałam, no i przeprowadzka mnie czeka chciałam urodzić jeszcze mieszkając z mama

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Anteria balabym sie dawać takiego wózka niemowlakowi.. Tak jak Emma pisze z zewnątrz moze i wyczyszczą ale w środku wyobrażam sobie bakterie i grzyby szalejące jak w reklamie domestosa
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:47   #287
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Nie skurczy nie mam przytym ale za to i w bokach ciągnie

blog

Stary 2015-10-21, 10:48   #288
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz wiem więcej, może nie mógł załapać cyca bo miałam za dużo pokarmu Mam nadzieję że teraz uda mi się karmić chociaż do pół roku.
Podobno nakładki bardzo pomagają i dzieciakom łatwiej się łapie

Cytat:
Uwielbiam przeprowadzki ale o ile dobrze kojarzę to Twój narzeczony wprowadza się do Ciebie?
Dobrze kojarzysz a ja przeprowadzek nie cierpię.. Miałam taki moment w życiu, że przeprowadzałam się co jakieś 3-4 miesiące, bo albo właściciel stwierdził, że jednak wraca z USA i potrzebuje wolne mieszkanie, albo koleżanka, która wyjechała do Holandii do pracy na pół roku, wróciła po dwóch miesiącach, a to się nagle okazało, że mieszkanie w zimie jest przeokrutnie lodowate.. Zawsze coś. Pecha wtedy jakiegoś miałam. I przeprowadzki bokiem mi wyszły. A najlepszy był koleś, który kazał mi się wyprowadzić, bo chłopak do mnie przyszedł na noc.. Dorośli ludzie, nic się złego nie działo a ten mnie bierze rano na pogadankę o przyzwoitości. No i takie jakieś historie.
Jedyny plus jest taki, że jestem mistrzynią szybkiego pakowania

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
witam i zaczal sie 21 tydzien szkoda ze usg dopiero za tydzien ;d

Cytat:
Napisane przez Pisstacyjka_ Pokaż wiadomość
kinga26 trzymam kciuki zenby szybko przeszło, jelitowej chyba potrafi najbardziej wyleczyć człowieka w najszybszym czasie. Teraz jest taki okres i moga nas niestety dopadac takie paskudztwa.
Zaczelam dziś 18 tydzień
U mnie nocne także się przystopowalo, juz drugą noc jak nie wstawalam, coz za komfort!!
Ja też trzymam kciuki. Sama nigdy na jelitówkę nie chorowałam, ale TŻ raz złapało i męczył się okropnie.

Ja wczoraj miałam 18sty

Cytat:
Napisane przez fjolek Pokaż wiadomość
mi sie marzyla roznica wieku miedzy dziecmy 2-3 lata , ale tz juz powiedzialam ze drugiego dziecka nie robimy juz mam 31 i niechce poprostu wiecej dzieci juz bo od razu niechce a z ta przerwa uwazam ze juz nie mam sily w tym wieku na dzieci jesli sie ktos czuje dobrze to okej
Ja też uważam, że 2-3 lata to idealnie

Cytat:
Kiedy masz wizytę? Nie martw się jeśli skurcze są nieregularne i nie są częstsze niż 10 na dobę. Bierzesz magnez? Jego niedobór przyczynia się do niechcianych skurczów, a kiedy boli to bierz no-spę, te dwie rzeczy są jak najbardziej wskazane w ciąży.
Mój gin mówi, że jak się zastanawiamy czy wziąć czy nie, to zawsze lepiej wziąć

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
Dziś o 15 wizyta ale sie jej boje
Będzie ok, trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
To kiedy narzeczony się wprowadza?
Wczoraj a dzisiaj do 19.00 w pracy, więc mam czas poogarniać tu po swojemu

Cytat:
Napisane przez fasolka1987 Pokaż wiadomość
Ja się zabieram do tego fryzjera.
Pochwal się po powrocie
Stary 2015-10-21, 10:52   #289
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Nie wiem sama, co z tym wózkiem.

Nam zawsze marzyła się trójka dzieci z niewielką różnicą wieku, będziemy mieć dwoje i teraz pewnie jednak jak już będę chciała zrobić sobie małą przerwę, tak około 3 góra 4 lata ale zobaczymy jak życie się potoczy

---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ----------

Cytat:
Podobno nakładki bardzo pomagają i dzieciakom łatwiej się łapie
Owszem trochę pomagały, ale musiałam je najpierw dopasować, bo pierwsze były za duże, a że Raduś był bardzo malutki to może i temu miał problem z przyssaniem się, pamiętam że ni jak nie umiałam znaleźć sobie odpowiedniej pozycji Niestety na dłuższą metę nakładanie tych nakładek było uciążliwe a mały i tak bez nich cyca nie chciał łapać...
Stary 2015-10-21, 10:52   #290
malinka9191
Zakorzenienie

Faithworkwonders jest jakiś błąd w kalendarzu wizyt u Ciebie? Kiedy masz wizytę? Bo data jest 2:38

Edytowane przez malinka9191
Czas edycji: 2015-10-21 o 10:59
malinka9191 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:00   #291
Gosiaczek2507
Zadomowienie

GG do Gosiaczek2507

Ja mam dzis na obiad nalesniki na słodko bo mam smaka

blog

Stary 2015-10-21, 11:07   #292
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam taki moment w życiu, że przeprowadzałam się co jakieś 3-4 miesiące
My aktualnie mieszkamy w naszym 5 wspólnym mieszkaniu, w tym 3 razy przeprowadzaliśmy się z małą. Plusem było to, że za każdym razem do lepszego mieszkania i to chyba był główny powód tych przeprowadzek uwielbiam przeprowadzki bo w trakcie pozbywam się niepotrzebnych rzeczy, lubię minimalizm
Cytat:
Owszem trochę pomagały, ale musiałam je najpierw dopasować, bo pierwsze były za duże, a że Raduś był bardzo malutki to może i temu miał problem z przyssaniem się, pamiętam że ni jak nie umiałam znaleźć sobie odpowiedniej pozycji
Nakładki są ok ale koniecznie dopasowane i nie na dłuższą metę.
A do karmienia najlepiej mieć wygodny fotel, dziecko trzymać brzuszkiem do swojego brzucha. Szukam właśnie wygodnego fotela, który będzie stał w sypialni
Stary 2015-10-21, 11:08   #293
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza82 Pokaż wiadomość
Nadia Ja się bardzo późno zdecydowałam na pierwsze dziecko z różnych przyczyn moja siostra długo nie mogła zajść w ciąże i dopiero w wieku 36lat udało im się po 8 latach starań gdzie już sobie odpuścili... Także tu się z Tobą nie zgodzę jednak co do "3o lat to nie 50, w tym wieku kwitniesz " święte słowa
Święte słowa naprawdę Ja też mam późno pierwsze dziecko, ale dla mnie to idealny moment. Nigdy tego nie czułam i długo zastanawiałam się czy w ogóle chcę mieć dziecko. Pamiętam jak jeszcze dwa lata temu myślałam, że wpadliśmy to przeżyłam to bardzo. Płakałam i nie mogłam się ogarnąć. Teraz było zupełnie inaczej i myślę, że dobrze się stało.

Cytat:
Niestety na dłuższą metę nakładanie tych nakładek było uciążliwe a mały i tak bez nich cyca nie chciał łapać...
A to może, wiem tylko, że dziewczyny na wrześniówkach polecały i dlatego tak mi przyszło do głowy
Stary 2015-10-21, 11:10   #294
malinka9191
Zakorzenienie

Chyba córcia imprezę jakaś robi, bo od rana tak kopie jak jeszcze nigdy
Już chyba z 3 godzinę mnie okłada
Stary 2015-10-21, 11:10   #295
_emma
Zakorzenienie

32 masz już pomysł na obiad? U mnie będą kluski śląskie z pulpetami w sosie śmietanowo-koperkowym, do tego mam surówkę z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego i papryki.
Stary 2015-10-21, 11:13   #296
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

A ja muszę się zebrać i iść na zakupy wreszcie a ciągle siedzę w piżamie i nic mi się kompletnie dzisiaj nie uśmiecha robić
Stary 2015-10-21, 11:14   #297
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
32 masz już pomysł na obiad? U mnie będą kluski śląskie z pulpetami w sosie śmietanowo-koperkowym, do tego mam surówkę z kapusty pekińskiej, ogórka kiszonego i papryki.
Chyba zrobię tortille z nadzieniem meksykańskim, kupię gotowe placki w biedronce... Albo nie wiem co...
Stary 2015-10-21, 11:15   #298
_polly_
Zakorzenienie

Wróciłam do domu.:P Pogoda do i myślałam, że mało ludzi będzie w lumpku, ale się myliłam.:P Jedna Pani chciała ukraść mi koszyk z ciuchami.

Dzisiaj muszę obiad wcześniej zrobić, więc zdecydowałam się na spaghetti.:P

Mam dobrą figurę. Koło to też figura.
_polly_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:15   #299
misia880
Zakorzenienie

ja mam dziś pierogi z serem z zamrażalnika umówiłam się na 17 z koleżanką na ciastko i kawe, TŻ wróci z pracy pozno wiec sobie przygrzeje pierogi i wszyscy zadowoleni haha

a piątek mama bierze wolne i jedziemy do sklepu i do kina ciesze się

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:18   #300
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
zjadłabym klusek śląskich, ale nie chce mi się ziemniaków dzwigac, bo mi sie skonczyly
Dopiero męża na weekendzie 'zmolestuje"żeby mi przyniósł ze sklepu

Cytat:
A ja muszę się zebrać i iść na zakupy wreszcie a ciągle siedzę w piżamie i nic mi się kompletnie dzisiaj nie uśmiecha robić
pocieszę Cię, że nie jesteś sama. Ja tez nadal w pizamie, gary w zlewie i zakupy czekają

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:17 ----------

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
ja mam dziś pierogi z serem z zamrażalnika umówiłam się na 17 z koleżanką na ciastko i kawe, TŻ wróci z pracy pozno wiec sobie przygrzeje pierogi i wszyscy zadowoleni haha

a piątek mama bierze wolne i jedziemy do sklepu i do kina ciesze się
ja jutro będę rozmrażać pierogi dla siebie a dla TŻta uszka
Wizytę mam, to nie bedzie czasu na gotowanie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości