Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 10:28   #121
iwonai
Raczkowanie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

hej dzien dobry
ja od kilku dni budze sie o 5.

uaooo kupilam brzoskwiniowa i niebieska a Ty?

wczoraj chcialam rozek kupic ale nie wiem jaki naczytalam sie ze bezpieczniejszy z usztywnieniem jak ktos nie mial nigdy z dziecmido czynienia ale z drugiej strony ze nie czuc dziecka i juz nie wiem moze dwa kupie? tylko teraz zeby znalezc jakiejs dobrej jakosci.. Wy juz macie i jakies polecacie?

ja biore zelazo sorbifer durules ale dlatego ze mialam slaba krew na pocz. ciazy. Teraz mialam hemogl 13.
A kosmetyki bede zamawiac na podstawie blogu srokao.pl tam jest troche o emolientach
iwonai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:32   #122
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Wodę mam zawsze przy łóżku/ kanapie. Jak mam wybór: iść do kuchni czy sięgnąć po wodę, wybieram wodę

Co myślicie o wkladkach laktacyjnych wielo? Bo zastanawiam się, czy nie zainwestować w 2 pary, kosztują po 11zł. Nie mam nawału siary, ale ciągle mam brudny biustonosz przy jednej piersi... pranie mi nie przeszkadza, bo rajstopy przeciwżylakowe też piorę co drugi dzień ręcznie

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:37   #123
baby montana
Zakorzenienie

norma hemoglobiny jest od 12, ja mam 12.1, lekarz powiedział że pewnie będę musiała coś brać ale decyzję pozostawia ginekologowi....a wizyta za ponad 2 tygodnie. żelazo?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:38   #124
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Wodę mam zawsze przy łóżku/ kanapie. Jak mam wybór: iść do kuchni czy sięgnąć po wodę, wybieram wodę

Co myślicie o wkladkach laktacyjnych wielo? Bo zastanawiam się, czy nie zainwestować w 2 pary, kosztują po 11zł. Nie mam nawału siary, ale ciągle mam brudny biustonosz przy jednej piersi... pranie mi nie przeszkadza, bo rajstopy przeciwżylakowe też piorę co drugi dzień ręcznie
Ja będę stosować. Tzn. zamówiłam teraz z Canpolu 2 op, ale wielo też chcę, bo po porodzie tego idzie duuuuzo a wcale nietanie to.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:39   #125
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Poszalalam z kolacja :-/ pomiar 157... Mowilam, ze z glodu umre :P

Wyslane z Lumia920.
nie umrzesz, bo będziesz jeść mało a częściej

nie można "szaleć" przy posiłkach, jeść za dużych, albo bardzo udziwnionych. Udziwniać sobie można warzywami
no i jest ok wtedy
Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość

Na zajęciach z kąpieli położna mówiła, że powinno się dodawać do wody emolienty przez pierwsze 3 miesiące, mówiąc, że to są takie kosmetyki, co nigdy nie uczulają i w ogóle super. Trochę mnie to zaskoczyło, bo jako atopik doświadczyłam np. Physiogelu, że mi nie leży i pi umyciu skóra jest jak ogień, że emolium i oilatum czy balneum też mają różny kaliber i nie powinno tak w ciemno się brać, nie mówiąc już o tym, że dla mnie argument "bo noworodek ma cienką i delikatną skórę "nie jest wytłumaczeniem do stosowania takich leczniczych ,w gruncie rzeczy, preparatów. Poza tym powiedziała, że tańszym zamiennikiem emolientów jest parafina. To przecież zbytnie uproszczenie sprawy! W dodatku na ciul zapychać nieuszkodzoną skórę parafiną?
A wy jakie posiadacie informacje?
ja na pewno nie będę używać jeśli nie będzie takiej potrzeby

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Ja już mam dość tej rwy kulszowej, mam ochote sie rozryczec
Do tego dziś naliczyłam juz 12 razy stwardniał mi brzuch
Też macie tak często?
Zazwyczaj mam jak przejdę się z tym bólem do łazienki albo sie przewróce na drugi bok. W nocy wczoraj był twardy 4 razy mnie to obudziło Jestem taka chuda, mnóstwo jem a brzuch taki wielki i sie napina do tego rwa, mam dość...
współczuję

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość

Wstałam o 1:30 na siku i nie mogę zasnąć Potem dostałam zgagi, zażyłam Gaviscon, chwilę było lepiej, a potem dostalam turbo-zgagi i musiałam już wstać, bo spać nie idzie. Spoko, ciekawe jak pójdę do pracy.. Jeszcze myślałam, żeby iść później, np. na 12:00, bo wtedy przychodzi babka, która mnie będzie zastępować i ja ją uczę, ale na 12:00 musiałabym jechać autobusem A autobus to godzina jazdy + potem jeszcze czekanie na tramwaj, który jeździ co 20 minut. Bo wczoraj zamiast jeździć po mieście na 2 auta, to moje zostało pod pracą i jeździliśmy TŻtowym, więc rano muszę jechać z nim.
ale miałaś nockę, nie zazdroszczę

ja mam bardzo często w nocy zgagę (ogólnie mam ją bardzo często), ale dla mnie najlepszym wyjściem jest ją przespać czasami ciężko jest zasnąć ale w końcu daję radę no i po kilku godzinach sama znika
Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
ewusia gratulacje

i Tobie dzisiaj tez

i wszystkim za nowe tygodnie
Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
witam się i ja w nowym wątku
pisałam wczoraj że w zeszłym tyg kupiłam na all kurtkę ciążową i do tej pory jej nie dostałam. na pytanie o numer nadania paczki dostałam maila od sprzedającej że o co mi chodzi bo ona nic z allegro nie dostała że była jakaś sprzedaż i wpłata. rozmawiałam potem przez tel z jej mężem i on twierdzi że nie wie jak ja mogłam kupić aukcję skoro żona ją zakończyła bo kurtka się sprzedała poza allegro. ogólnie zwrócą mi pieniądze, dostałam mail z all że procedura zwrotu jest rozpoczęta, ale dla mnie to jakaś dziwna sprawa. nigdy się z czymś takim nie spotkałam żeby kupić i opłacić zakończoną aukcję. myślę że to jakaś ściema bo kurtka była wystawiona na kup teraz za 70zł, a na aukcjach używki chodzą po 120-140zł więc pewnie jak się zorientowała że może więcej zarobić to zaczęła kombinować. dodam ją do obserwowanych i zobaczę czy za jakiś czas nie wystawi drożej
no i zostałam bez kurtki, a płaszcze się nie dopinają...
a to pech
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Meldujemy się dziś już z domu...

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:43   #126
Dotka90
Zakorzenienie

Baby, ale na razie nic nie bierz, bo się jeszcze nic nie dzieje. Ja mam hemoglobinę 11,7, a norma od 12 i na razie nic nie brałam. Teraz zrobie morfologię przed kolejną wizyte i jak znowu spadnie, to pewnie wtedy mi da żelazo (tardyferon zapewne).

Miałam zakisić barszcz z buraków i pić na tą hemoglobinę

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ----------

Ewusia, ja mam zgagę codziennie, kilka razy dziennie. U mnie niestety musze brac Gaviscon, bo jak nie wezmę, to potem ona przechodzi w fazę turbo-zgagi, aż boli mnie głowa, szczęka, zęby i czuję się wtedy tragicznie
Stary 2015-10-21, 10:44   #127
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewusia_marchew Pokaż wiadomość
nie umrzesz, bo będziesz jeść mało a częściej

nie można "szaleć" przy posiłkach, jeść za dużych, albo bardzo udziwnionych. Udziwniać sobie można warzywami
no i jest ok wtedy
No wlasnie na sniadanie nie poszalalam.... Zjadlam kromke razowego z maslem, lyzka jajecznicy i 1/3 papryki czerwonej i po godzinie 155
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:50   #128
kinga1701
Zakorzenienie

Casaa obstawiam zły chleb, spróbuj jeszcze raz z nim jak będzie to samo to musisz zmienić. Albo jajecznica bo przecież smażona i z żółtkiem, no ale z drugiej strony tylko łyżka.

Edytowane przez kinga1701
Czas edycji: 2015-10-21 o 10:51
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 10:53   #129
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Casaa obstawiam zły chleb, spróbuj jeszcze raz z nim jak będzie to samo to musisz zmienić. Albo jajecznica bo przecież smażona i z żółtkiem, no ale z drugiej strony tylko łyżka.

TZ kupil jakis razowy, niestety z piekarni i skladu nie bylo :|
Stary 2015-10-21, 10:54   #130
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iwonai Pokaż wiadomość
hej dzien dobry
ja od kilku dni budze sie o 5.

wczoraj chcialam rozek kupic ale nie wiem jaki naczytalam sie ze bezpieczniejszy z usztywnieniem jak ktos nie mial nigdy z dziecmido czynienia ale z drugiej strony ze nie czuc dziecka i juz nie wiem moze dwa kupie? tylko teraz zeby znalezc jakiejs dobrej jakosci.. Wy juz macie i jakies polecacie?

ja biore zelazo sorbifer durules ale dlatego ze mialam slaba krew na pocz. ciazy. Teraz mialam hemogl 13.
A kosmetyki bede zamawiac na podstawie blogu srokao.pl tam jest troche o emolientach
Ja kupiłam rożek z usztywnianym wkładem kokosowym i ten wkład można wyjąć i masz taki miękki. Z tego co mi się wydaje, to ten rożek nie jest taki puchaty jak inne. Zobaczymy jak się sprawdzi
Stary 2015-10-21, 10:55   #131
kinga1701
Zakorzenienie

Z chlebem jest najciężej, kupując warto zapytać czy nadaje się dla cukrzyca ten razowy i wtedy często okazuje się ze razowy tylko z nazwy.
Stary 2015-10-21, 10:56   #132
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Z chlebem jest najciężej, kupując warto zapytać czy nadaje się dla cukrzyca ten razowy i wtedy często okazuje się ze razowy tylko z nazwy.

Pani w tej piekarni nic nie powie ciekawego no nic, zobacze czy na kolacje tez tak bedzie
Stary 2015-10-21, 11:02   #133
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Co do papierosów, to ja baardzo długo nie paliłam, mimo że u mnie w domu palili oboje rodzice + brat. A ja nic. Ale zaczęły się 18tki w LO - imprezy w klubach, piwko itp. I od czasu do czasu popalałam Djarumy wiśniowe. Potem pojechalam do kumpeli na wakacje i ona mi pokazała jakieś cienkie mentole i przepadłam

I tak sobie paliłam 2 lata. Niedługo, ale paczkę dziennie A potem rzuciłam, bo baaardzo chciałam (TŻ nie palił) i nie palę już 4,5 roku
O u mnie w mirę podobnie było z papierosami, tyle że ja wcześnie zaczęłam bo miałam wtedy 12/-13 lat ale jedną paczkę na 3 dni miałam, TŻ poznałam jak miałam 18lat on miał wtedy 22 i już wtedy nie palił od roku (też zaczął wcześnie rzucił z dnia na dzień) nigdy mnie nie zmuszał do rzucenia bo wychodził z założenia że tak się nie da. Ja rzucałam etapami przy nim jak byliśmy sami nie paliłam ale jak z palącymi znajomymi to już tak, to były czasy jak jeszcze każda knajpka była zadymiona a jakoś dym mi przeszkadza bardzo no chyba ze sama palę . potem paliłam tylko na większych imprezach papierosa dwa odkąd razem zamieszkaliśmy nie pale to już 6 lat (no sporadycznie przed ciążą zdarzało mi się raz na 3 miesiące zapalić jednego)

Cytat:
Mozemy tutaj wprowadzic akcje picia wody nikomu to nie zaszkodzi
jestem za bo ostatnio zauważyłam że chyba za mało piję

Cytat:
ja mam z usztywnieniem w obu usztywnienie się wyjmuję
Stary 2015-10-21, 11:09   #134
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Ja nauczyłam się pić wodę po tym szpitalu na początku, musiał min dwa litry wypić i wszystko monitorować, ile wypiłam ile wróciło itd. jak za mało to dawali kroplowke. I od tamtej pory pije, a w domu to ładny słoik, szklanka wszystko co ze słomką, zauważyłam że jak mam słomkę to więcej wypije
Ja znowu mam tak, że musi stać obok mnie szklanka i co na nią spojrzę to sobie pół naleję i wypiję. W innym przypadku przypomni mi się wieczorem jak usta mam wysuszone

Na początku ciąży wyszła mi hemoglobina 10.9 i dostałam tardyferon, ale do 20 tyg. karmiłam piersią także to dodatkowo osłabiało mi organizm. Teraz wyniki trzymają mi się na poziomie 11.5 i ginekolog nic mi nie mówił żeby coś zażywać W ogóle ten mój lekarz jakiś dziwny jest, bardzo sympatyczny za każdym razem mam USG itd. ale badań mi żadnych nie robi. Morfologie zlecił mi dwa razy...
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:09   #135
Casaa
Zakorzenienie

No to mamy 12 wiec szklaneczka wody rusza

Ja palilam w okresie glupkowatego buntu, schodzilo mi 2 paczki fajek dziennie i rzucilam z dnia na dzien. TZ nigdy nie palil i zawsze mowil mi ze gdybym papierosa wziela to sie ze mna rozwiedzie :P

Wyslane z Lumia920.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-21, 11:10   #136
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

Ewusia, ja mam zgagę codziennie, kilka razy dziennie. U mnie niestety musze brac Gaviscon, bo jak nie wezmę, to potem ona przechodzi w fazę turbo-zgagi, aż boli mnie głowa, szczęka, zęby i czuję się wtedy tragicznie
też mam codziennie, po każdym posiłku praktycznie
ale turbo-zgagi jeszcze nie zaliczyłam wiec daję rade bez leków
brałam tyle leków na początku ciąży więc teraz nie chcę brać póki nie są koniecznie potrzebne...
Cytat:
No wlasnie na sniadanie nie poszalalam.... Zjadlam kromke razowego z maslem, lyzka jajecznicy i 1/3 papryki czerwonej i po godzinie 155
faktycznie dużo....
pewnie wina chleba. Ja kupuje wyłącznie pakowany na którym jest wypisany skład i skład ten ma się ograniczać do mąki i ziaren żytnich, wody soli i drożdży. Przy takim chlebie jest ok, ale i tak najlepiej 1 kromka bo po 2 kromkach ostatnio mi tez cukier szaleje

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:11   #137
kinga1701
Zakorzenienie

Biorę się za prasowanie, rzeczy do szpitala i po przelewam płyny w małe pojemniczki, i zostanie mi dołożyć tą koszulę co wczoraj kupiłam jak się upierze. Ubranka dla małego na wyjście później bo jego rzeczy jeszcze nie zaczęłam prać. Ale moja torba już będzie prawie cała zapakowana, o ile to dziś zrobię.
Stary 2015-10-21, 11:13   #138
Casaa
Zakorzenienie

Ewusia, mam nadzieje, ze skoki do takich wartosci nie zaszkodza malemu...

Wyslane z Lumia920.
Stary 2015-10-21, 11:17   #139
Dotka90
Zakorzenienie

Ewusia, ale Gaviscon to nie 'leki', to po prostu mleczko zobojętniające
Stary 2015-10-21, 11:17   #140
pietrusiowata
Rozeznanie

Cytat:
Biorę się za prasowanie, rzeczy do szpitala i po przelewam płyny w małe pojemniczki, i zostanie mi dołożyć tą koszulę co wczoraj kupiłam jak się upierze. Ubranka dla małego na wyjście później bo jego rzeczy jeszcze nie zaczęłam prać. Ale moja torba już będzie prawie cała zapakowana, o ile to dziś zrobię.
Kinga jaka ty już przygotowana jesteś

Ja wczoraj zrobiłam zamówienie na allegro u tego polecanego sprzedawcy r77 czy jakoś tam i teraz czekam. Muszę jeszcze ogarnąć temat koszul, coś poszukam dzisiaj na allegro.
Stary 2015-10-21, 11:20   #141
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Niebieską i mi się nie podoba, wydaje mi się, że wygląda tak"męsko".

Cytat:
Jaki plan

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:21   #142
Dotka90
Zakorzenienie

Jezu, nie pakujcie sie jeszcze, bo ja nawet nie mam pokupionych tych wszystkich rzeczy, a co dopiero pranie i pakowanie /nie prasuję /
Stary 2015-10-21, 11:23   #143
uaoo
Zakorzenienie

Ja będę prać i prasować w listopadzie. Dużo rzeczy też mi brakuje z kosmetycznych rzeczy. Jest jeszcze czas

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-21, 11:34   #144
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iola14 Pokaż wiadomość
Ja znowu mam tak, że musi stać obok mnie szklanka i co na nią spojrzę to sobie pół naleję i wypiję. W innym przypadku przypomni mi się wieczorem jak usta mam wysuszone

Na początku ciąży wyszła mi hemoglobina 10.9 i dostałam tardyferon, ale do 20 tyg. karmiłam piersią także to dodatkowo osłabiało mi organizm. Teraz wyniki trzymają mi się na poziomie 11.5 i ginekolog nic mi nie mówił żeby coś zażywać W ogóle ten mój lekarz jakiś dziwny jest, bardzo sympatyczny za każdym razem mam USG itd. ale badań mi żadnych nie robi. Morfologie zlecił mi dwa razy...
ale dwa to chyba normalne, tzn. morfologia na trymestr....

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-10-21, 11:39   #145
iwonai
Raczkowanie

mi jeszcze nie przyszly te koszule wiec nie wiem. Na zdjeciu ta niebieska ladnie wygladala i wzielam.. ehh no trudno, moze ta brzoskwiniowa bedzie lepsza,

w weekend jedziemy z tz obejrzec wozki do sklepu. Mam zamiar max godzine ogladac bo duzo lezec mam w lozku. Mam nadzieje ze bedzie dobrze i dam rade.
iwonai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:48   #146
iola14
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
ale dwa to chyba normalne, tzn. morfologia na trymestr....
W poprzednich dwóch ciążach miałam co wizytę góra dwie także nie wiem...
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:49   #147
small_
Raczkowanie

Witam sie w nowym watku
Wczoraj Tz zabral mnie na Usg 4d Z malutka wszystko ksiazkowo, wazy 1110 g i jest ulozona glowka do gory. Wiekowo wychodzi tydzien starsza niz z OM. Co najlepsze obok glowy ma nogę i tak sobie siedzi w takim szpagacie bo druga noga u dołu. Buzie jak zwykle starala sie zasłonić wszystkim co sie dalo rękami, noga, pepowina ale w koncu udalo sie podejrzeć Tesciowa stwierdziła jak zobaczyla nagranie ze identyczna jest jak Tz, jego babcia i ona sama -ehhh bez komentarza.. :/
Bylam dzis w labie i czekam na wyniki - mam nadzieję ze beda ok

Czekamy Na Naszą Małą Księżniczkę
small_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:54   #148
niepozorna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MallaMi Pokaż wiadomość
a jak rozpoznajesz że ma czkawkę? ja chyba nic takiego nie zaobserwowałam. albo dostaje mocne kopniaki albo się przesuwa pod skórą i wtedy to tak fajnie widać
Pierwszy raz czułam To było takie rytmiczne pukanie dość nisko, a wyżej tak na wysokości pępka czułam jak wierzga i przesuwa nóżkami więc musiała go ta czkawka irytować, bo był cały czas niespokojny. No i to rytmiczne popukiwanie trwało z 10min jak nic, więc nie mogło to być nic innego

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
śmieszne uczucie, nie? Mojej się już kilka razy zdarzyła. Zawsze się o nią wtedy martwię mimo że wiem, że to przecież normalne i nic się jej nie dzieje
Śmieszne trochę mi go było też szkoda, że go tak męczy i biedny nie mógł sobie z tym poradzić

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Moja miała może ze 2 razy czkawkę. I zauważyłam, że coraz mniej śpi, bo teraz to kopie rano, w południe, wieczorem, a w nocy ma dyskotekę
Mój też coraz mniej śpi. W dzień się sporo rusza, a wieczorem i w nocy to już w ogóle szaleje

Cytat:
Co do czkawki, to ja wczoraj chyba pierwszy raz poczułam!
Takie puknięcia w dole brzucha, baardzo nisko (za nisko na kopniaczki) i nie takie mocne jak kopniaki. Takie, że na zewnątrz było je malutko czuć i czułam je bardziej jakby 'do środka' niż na zewnątrz, jeśli rozumiecie o co cho
Super

Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość
Przypomniało mi sie co mój TŻ wczoraj znalazł - aplikcje która przekształca dwie komórki /komórkę+ tablet w ... elektroniczną nianię jest duża szansa że będziemy tego używać
Co to za aplikacja?

Cytat:
Napisane przez kogielmogiel Pokaż wiadomość
To w ramach akcji właśnie nalalam sobie szkalanke
Ja też popijam właśnie wodę

Cytat:
Ja się dziś wzięłam za pranie rzeczy do szpitala. Jutro poprasuje i można pakować

Prostujemy zą
bki
niepozorna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 11:59   #149
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez small_ Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym watku
Wczoraj Tz zabral mnie na Usg 4d Z malutka wszystko ksiazkowo, wazy 1110 g i jest ulozona glowka do gory. Wiekowo wychodzi tydzien starsza niz z OM. Co najlepsze obok glowy ma nogę i tak sobie siedzi w takim szpagacie bo druga noga u dołu. Buzie jak zwykle starala sie zasłonić wszystkim co sie dalo rękami, noga, pepowina ale w koncu udalo sie podejrzeć Tesciowa stwierdziła jak zobaczyla nagranie ze identyczna jest jak Tz, jego babcia i ona sama -ehhh bez komentarza.. :/
Bylam dzis w labie i czekam na wyniki - mam nadzieję ze beda ok
A na kiedy masz termin?

Moja jest do mnie podobna,wszyscy to powiedzieli,nawet rodzina meza :-D taka pucolowata haha.

Biore z was przyklad i też wode pije,spokojnie lezac na tarasien za jakas godzinke sie zbiore i bede dalej ogarniac rzeczy do przeprowadzki,cale szczescie ze w koncu maz placi za wypozyczenie duzego auta bo tak to z 10 razy musialabym jechac :-D

Stary 2015-10-21, 12:01   #150
baby montana
Zakorzenienie

Do tego dochodza Trzy walizki,duzy puf kulkowy,rower,dwa foteliki samochodowe,dwie komody,szafka na buty....hahahaha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1445425252436.jpg (48,9 KB, 31 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości