Mamusie lutowe - część II - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 12:54   #4381
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe - część II

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
No Bavaria jest dobra Jeszcze Warka Radler jest 0, aczkolwiek to typowa oranżadka
Motyl Bawaria tez taki soczek szczególnie jabłkowy lub brzoskwiniowy ale jak sie chce zaspokoić rzadze to i takie dobre, jednak jest wysoko gazowane
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 12:56   #4382
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Noe ma nigdzoe bavarii bylam w 5 sklepach.. Na karmi pozwalam sobie bardzo rzadko. Nawet bardoz bardzo bardzo. Przez was mam.wyrzuty sumienia :-P
W Simply i Piotrze i Pawle sa to pewne
Stary 2015-10-21, 12:57   #4383
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MamaKarolci28 Pokaż wiadomość
Motyl Bawaria tez taki soczek szczególnie jabłkowy lub brzoskwiniowy ale jak sie chce zaspokoić rzadze to i takie dobre, jednak jest wysoko gazowane
Bawaria dobra, aż narobiłyście mi smaka na piwko lemoniadowe
A odnośnie Karmi - kiedyś lubiłam strasznie o smaku Poema di Cafe (czy jak to się tam pisze)... ale już kilka miesięcy nie widzę tego w sklepie - czyżby wycofali?
Aninis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 12:57   #4384
marciar7
Zakorzenienie

Auchan na pocz miasta gdzies (ja w centrum wawy mieszkam) do simply mam troche piotra i Pawła tezz
Stary 2015-10-21, 12:57   #4385
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
ech ja ostatnio kupiłam maseczkę z kwasem mlekowym 4%, ale ciągle mam rozkminę czy go użyć. Szukam po netach i nic o tym nie ma
pamiętam, że 6 lat temu podawali informację, że kwasy AHA (np. mlekowy) i PHA są bezpieczne w ciąży, a BHA (np. salicylowy) nie. Trochę się zdziwiłam gdy odkryłam kwas salicylowy w większości popularnych balsamów. Natomiast teraz jak szukałam, to na większości stron piszą, żeby kwasy ogólnie sobie darować i na tych samych stronach potrafią doradzić LRP Effaclar, który zawiera pochodną retinolu (zakazany w ciąży) :/ Jak zaczęłam głębiej szukać to się poddałam, bo albo docierałam do starych informacji, albo nie mogłam znaleźć nic konkretnego....
W efekcie mam w domu 30% peeling z kwasami AHA i %8 tonika z AHA, które zwykle stosowałam jesień / zima. Tylko czemu oba ważne do lutego 2016 Mam jeszcze kilka innych kosmetyków z taką datą które odstawiłam
I wściekła jestem,, bo w poprzedniej ciąży na tym etapie przestawały mi się włosy przetłuszczać i cera się uspokajała, a teraz wyglądam dalej jakbym miała 15 lat
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 12:57   #4386
kaaasi
Zakorzenienie

u Was też tak pada deszcz?
plan działania opracowałam co w którym miesiącu będę kupować w tym do końca października dokańczam wyprawkę dla maleństwa przynajmniej w 80%, listopad - rzeczy dla mnie do szpitala i później do domu, a grudzień/styczeń - wózek, łóżeczko - rożek, kocyk jeszcze jakiś inaczej tego w życiu nie ogarnę
nigdzie nie widzę cieplejszych czapeczek same bawełniane w Smyku również nie widziałam albo budyń mi na oczy zaszedł albo podpowiedzcie gdzie i jaki typ nakrycia głowy znajdę taki cieplejszy lepiej wiązane ?

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 13:00   #4387
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Ja lubię Twistera z KFC, ale mi zrobiłaś smaka:P
Nie jadłam tam pizzy, zawsze kupujemy w Marghericie bo to knajpa znajomych i robią cienkie ciasto, takie lubimy najbardziej

Ale sos barbecue uwielbiam, także narobiłaś mi smaka
Jejuuuu zjadłabym Pringlesy o smaku bbq[COLOR="Silver"]
A ja lubię snack wrapa w Mc Donaldsie robi się niebezpiecznie, bo znowu na temat żarcia schodzimy
Jeżeli masz na myśli pizzerię Margharitę w uliczce niedaleko sfery (pizza z pieca), to uwielbiam ich pizzę. A mój tż nie może się nachwalić tego, że jak poprosi o pikantną, to dostaje takiego wypalacza jak lubi
Ale spróbuj kiedyś w Dominium, choćby dla ich sosu barbecue - tak dobrego nigdzie nie jadłam
Stary 2015-10-21, 13:02   #4388
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Współczuję i łączę się w bólu. Ja już 4 dzień się zawzięłam i Małą uczę spać na swoim łóżku. Ale jak ona wyje to muszę do niej iść i też już raz przysnęłam bez koca i kołdry.
Ja myślę, że faceci są poprostu wygodni. Mojemu też się nie chce do Małej wstać w nocy jak wyje.

Ja tyłek na odparzenia sparowałam Bepanthenem. Ale tylko gdy było czerwono. Na wyżarte placki po kwaśnych kupach szedł tormentiol, który dostałam w szpitalu.
A teraz najlepszym przyjacielem czerwonej pupy jest mąka ziemniaczana Śmiać mi się chce jak moje dziecko(widzę, że trochę cierpi) krzyczy "Mama posól dupkę".

Moja juz dawno spi sama tylko ma takie napady I wtedy zaczyna do nas emigrowac. Jak nie bylam w ciazy to czasem jej pozwalalismy zostac ale jak dwa czy trzy dni tak robila to ja odnosilam co by sie nie przyzwyczajala. A teraz znowu ma ten napad I od kilku dni przychodzi w srodku nocy. Moj Tz zazwyczaj do niej wstaje jak sie obudzi przede mna I w ogole to nie moge w tym temacie sie bardzo skarzyc, ale teraz mnie wyprowadzil z rownowagi bo tak jakby nie widzial, ze mnie jest troche wiecej I ze mam problem ze spaniem

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
wiesz, że faceci inaczej postrzegają pewne sprawy ? jak im się wprost nie powie to czasem nie zakumają o co chodzi zwróć delikatnie uwagę i przypomnij o swoim stanie bo jakby zapomniał

Kaaasi czasami to oni w ogole poprostu nic nie dostrzegaja ja bym powiedziala Delikatnie mu przypomnialam wlasnie o 6 rano I chyba przemyslal sprawe bo dzwonil I przepraszal niedawno.

I jeszcze to gardlo dziewczyny, mowie wam mam zle przeczucia.
siasia13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 13:02   #4389
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
pamiętam, że 6 lat temu podawali informację, że kwasy AHA (np. mlekowy) i PHA są bezpieczne w ciąży, a BHA (np. salicylowy) nie. Trochę się zdziwiłam gdy odkryłam kwas salicylowy w większości popularnych balsamów. Natomiast teraz jak szukałam, to na większości stron piszą, żeby kwasy ogólnie sobie darować i na tych samych stronach potrafią doradzić LRP Effaclar, który zawiera pochodną retinolu (zakazany w ciąży) :/ Jak zaczęłam głębiej szukać to się poddałam, bo albo docierałam do starych informacji, albo nie mogłam znaleźć nic konkretnego....
W efekcie mam w domu 30% peeling z kwasami AHA i %8 tonika z AHA, które zwykle stosowałam jesień / zima. Tylko czemu oba ważne do lutego 2016 Mam jeszcze kilka innych kosmetyków z taką datą które odstawiłam
I wściekła jestem,, bo w poprzedniej ciąży na tym etapie przestawały mi się włosy przetłuszczać i cera się uspokajała, a teraz wyglądam dalej jakbym miała 15 lat
no włąśnie, wszędzie znalazłam,że retinol jest ZAKAZANY. A kwasy jedynie niewskazane. I tak jak piszesz: wymieniano np. migdałowy, salicylowy itp.Mlekowego nie, ale pomyślałam,że skoro moja kosmetyczka zawsze mnie uczulała,że kwasów w ciąży niet, to jednak nie będę ryzykować z żadnym. A szkoda

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 13:04   #4390
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
no włąśnie, wszędzie znalazłam,że retinol jest ZAKAZANY. A kwasy jedynie niewskazane. I tak jak piszesz: wymieniano np. migdałowy, salicylowy itp.Mlekowego nie, ale pomyślałam,że skoro moja kosmetyczka zawsze mnie uczulała,że kwasów w ciąży niet, to jednak nie będę ryzykować z żadnym. A szkoda
A ja mam z kwasem migdałowym 10% i nawet mi nie przyszło do głowy, że nie mogę go używać Ale na szczęście w ciąży mi się poprawiła cera, więc może z 3 razy się nim posmarowałam na ryjku.
Stary 2015-10-21, 13:05   #4391
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta Karmi ma troszkę alkoholu, jeśli masz ochotę na piwko to z czystym sumieniem polecam BAVARIA sa i smakowe i maja 0,0%
gdzie kupujecie bavarię? ja tego jeszcze nie spotkałam

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
nooo nie mogłam wczoraj zasnąć i szpiegowałam na innych wątkach a poza tym tak już mam, że lubię mieć wszystko zaplanowane. Wczoraj mnie tak naszło, że o 1:30 latałam z metrówką po pokoju i mierzyłam jak tu meble poprzestawiać, żeby łóżeczko wcisnąć
Jakoś taki mam charakter, że muszę sobie pewne sprawy choćby w głowie poukładać, zaplanować - to wtedy jestem spokojniejsza.

Ale nadal nie ogarniam tej części
Na okres poporodowy:
1. podkłady na łóżko - jeżeli szpital ich nie zapewnia
2. pieluchy w kształcie podpasek (paczka)
3. podpaski (2-3 opakowania)

Ile tego kupić? I czy te pieluchy w kształcie podpasek, to te podkłady poporodowe z firmy Hartmann, o których pisałyście wczoraj? Bo zgłupiałam. A jeżeli tak, to 1 paczka, to mało, z tego co pisałyście.
z tego co widzę, to jedne dziewczyny paczki nie zużyły, a inne jak ja kilka. Może wpisz 2 paczki?

A te podkłady na łóżko w szpitalu zużyłam mało, ale reszta się przydała później przy przewijaniu. Jak np. szłam z małą do kogoś, to na szybko taki podkład na łóżko, dziecko przebierałam i miałam pewność, że nic nikomo nie zapaskudzimy. Przy czym ja nie miałam tego rozkładanego podkładu w torbie do wózka (chociaż je trzeba prać).

A właśnie, torba do wózka. Mam stary wózek, który kilka dzieci przeszedł i torba ledwo żyje. Kupuje któraś jakąś torbę i może polecić poza tą z wózka? Wiadomo, że nawet jak dziecko cycowe, to na wyjście gdziekolwiek trzeba mieć ubranko, jakąś tetrę, pieluche, podkład, więc gdzieś to zmieścić trzeba.
Stary 2015-10-21, 13:08   #4392
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
Napisane przez Aninis Pokaż wiadomość
nooo nie mogłam wczoraj zasnąć i szpiegowałam na innych wątkach a poza tym tak już mam, że lubię mieć wszystko zaplanowane. Wczoraj mnie tak naszło, że o 1:30 latałam z metrówką po pokoju i mierzyłam jak tu meble poprzestawiać, żeby łóżeczko wcisnąć
Jakoś taki mam charakter, że muszę sobie pewne sprawy choćby w głowie poukładać, zaplanować - to wtedy jestem spokojniejsza.

Ale nadal nie ogarniam tej części
Na okres poporodowy:
1. podkłady na łóżko - jeżeli szpital ich nie zapewnia
2. pieluchy w kształcie podpasek (paczka)
3. podpaski (2-3 opakowania)

Ile tego kupić? I czy te pieluchy w kształcie podpasek, to te podkłady poporodowe z firmy Hartmann, o których pisałyście wczoraj? Bo zgłupiałam. A jeżeli tak, to 1 paczka, to mało, z tego co pisałyście.
Wczoraj podalam Ci link na allegro do tego sprzedawcy. Przesyłkę maja za jedyne 9 z groszami wiec tez rozsądnie .podkladow na łóżko w rozmiarze 60x90 mam 20 szt, zamówiłam więcej bo wcześniej przydały mi sie czy do przychodni ( przewijak na korytarzu) , do przewijania w domu, czasami dziecko sika podczas przebierańca .
Stary 2015-10-21, 13:10   #4393
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się właśnie zastanawiam czy osoby piszące te strony mają pojęcie o kwasach, bo migdał i salicyl to inne grupy, a zdarzało mi się trafić na stronę gdzie napisali, że nie każdy kwas jest nok, a wymienić kwasy z wszystkich grup Kosmetyczek pytałam kilku, większość mówiła nie wolno, jedna powiedziała nie każdy. W sumie odstawiłam, trudno się mówi.
Gorzej, że ta sama zasada przy karmieniu...
A co do retinolu, to niedawno czytałam jaka dawka jest niebezpieczna - to się dopiero zdziwiłam, bo dawno temu podawali, żeby każdą odstawić, bo nikt nie zaryzykuje badań na ludziach (na zwierzętach zapewne robili kosmiczne dawki :-( ).
Stary 2015-10-21, 13:13   #4394
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Kaaasi czasami to oni w ogole poprostu nic nie dostrzegaja ja bym powiedziala Delikatnie mu przypomnialam wlasnie o 6 rano I chyba przemyslal sprawe bo dzwonil I przepraszal niedawno.

I jeszcze to gardlo dziewczyny, mowie wam mam zle przeczucia.
no wiesz chciałam to delikatnie ująć oni inaczej postrzegają i trzeba wprost mówić dobrze, że Twój zrozumiał zapewne się poprawi
zauważyłam, że jak mojemu nie powiem wprost to nie wie o czym ja mówię a po jakimś czasie sam o tym mówi i mi racje przyznaje np na początku ciąży do 12 t nie chciałam nikomu mówić no wiecie czemu...bo nigdy nic nie wiadomo... to zaakceptował później chcieliśmy poczekać do połowy żeby mieć spokój i tak było sam stwierdził, że chwalić się będziemy jak się urodzi a wczoraj teściowa okazało się że rozgadała całej jego rodzinie i mi przyznał rację, że wolałby poczekać do lutego dla spokoju bez ciągłych pytań nie ma to jak poczuć satysfakcję że miałam racje
może herbatę z cytryną i miodem na gardło ?

Edytowane przez kaaasi
Czas edycji: 2015-10-21 o 13:15
Stary 2015-10-21, 13:16   #4395
figa84
Zakorzenienie

Dziewczyny ten zielony linomag jest mocno tłusty? Da się to normalnie zmyć? Ostatnio miałam Alantan, ale użyłam może 2 razy.
Dawno temu na mojej szkole rodzenia, mówili, żeby mieć 2 kremy do pupy. Jeden ochronnie (właśnie tłusty Alantan, Linomag) i jeden leczniczy jak już są odparzeni (np. Sudocrem).
Miałam oba (przy czy Sudocrem z paczki ze szpitala w wersji mini) i obu użyłam po 2 razy raptem.

Na brodawki maść to jak dziewczyny pisały - lanolina. Kiedyś miała Ziaja w serii ziajka za grosze, Medela w koszmicznej cenie. Można też dostać w aptece, ale chyba tylko na receptę i w sklepach z półproduktami, niektórych ekosklepach z akcesoriami dziecięcymi (pieluchy wielo). Ja tego sporo zużywałam do lanolinowania pieluch wełnianych i kocyka jako podkładki w łóżeczku ;-)
Stary 2015-10-21, 13:18   #4396
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Cytat:
gdzie kupujecie bavarię? ja tego jeszcze nie spotkałam

z tego co widzę, to jedne dziewczyny paczki nie zużyły, a inne jak ja kilka. Może wpisz 2 paczki?

A te podkłady na łóżko w szpitalu zużyłam mało, ale reszta się przydała później przy przewijaniu. Jak np. szłam z małą do kogoś, to na szybko taki podkład na łóżko, dziecko przebierałam i miałam pewność, że nic nikomo nie zapaskudzimy. Przy czym ja nie miałam tego rozkładanego podkładu w torbie do wózka (chociaż je trzeba prać).

A właśnie, torba do wózka. Mam stary wózek, który kilka dzieci przeszedł i torba ledwo żyje. Kupuje któraś jakąś torbę i może polecić poza tą z wózka? Wiadomo, że nawet jak dziecko cycowe, to na wyjście gdziekolwiek trzeba mieć ubranko, jakąś tetrę, pieluche, podkład, więc gdzieś to zmieścić trzeba.
W Simplu sa dostępne ale tez w Piotrze i Pawle.Te podkłady niby mało ich sie używa ale jednak dobrze je mieć, a tanio wychodzą za sztukę .Torbe mam mało używana po wózeczki po córce wiec ten zakup mi odchodzi.http://www.ceneo.pl/29273367#mh=S4H2...8BShS8ebXo5nH0
Ale te mi sie podobały zanim kupiłam wozek , szczególnie ta w odcieniach limonka-granat
Stary 2015-10-21, 13:19   #4397
Basieku1
Raczkowanie

Motyl ale mnie chodzi o to, żeby ta maść czy krem były uniwersalne tzn. i na pupę i na całą skórę. Alantan i bepanthen to miałam kiedyś na smarowanie tatuaży na parę dni po zrobieniu

Aninis ja też jestem z tych co lubią mieć wszystko wcześniej zaplanowane i poukładane, wtedy mam spokojniejszą głowę

kaaasi - ja ustaliłam sobie, że do końca miesiąca kupuję dla siebie ubrania, została mi jeszcze ciepła kurtka czy płaszcz do kupienia. W listopadzie zwożę kartony od koleżanek z ubrankami, czyli szykuje się przeglądanie, pranie, prasowanie, suszenie i ewentualnie jakieś naprawy Grudzień zostawiam na zaopatrzenie się w rzeczy do szpitala, a początek roku na wszystko co wcześniej przeoczyłam. A wózek i łóżeczko to też plan na grudzień Nie lubię niczego zostawiać na ostatnią chwilę.
Basieku1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 13:22   #4398
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
W Simplu sa dostępne ale tez w Piotrze i Pawle.Te podkłady niby mało ich sie używa ale jednak dobrze je mieć, a tanio wychodzą za sztukę .Torbe mam mało używana po wózeczki po córce wiec ten zakup mi odchodzi.http://www.ceneo.pl/29273367#mh=S4H2...8BShS8ebXo5nH0
Ale te mi sie podobały zanim kupiłam wozek , szczególnie ta w odcieniach limonka-granat
Figa polecam Ci również tą torbę ogladałam na żywo solidnie wygląda i taką kupię a z włosami może zmień szampon teraz

Stary 2015-10-21, 13:23   #4399
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ten zielony linomag jest mocno tłusty? Da się to normalnie zmyć? Ostatnio miałam Alantan, ale użyłam może 2 razy.
Dawno temu na mojej szkole rodzenia, mówili, żeby mieć 2 kremy do pupy. Jeden ochronnie (właśnie tłusty Alantan, Linomag) i jeden leczniczy jak już są odparzeni (np. Sudocrem).
Miałam oba (przy czy Sudocrem z paczki ze szpitala w wersji mini) i obu użyłam po 2 razy raptem.

Na brodawki maść to jak dziewczyny pisały - lanolina. Kiedyś miała w serii ziajka za grosze, w koszmicznej cenie. Można też dostać w aptece, ale chyba tylko na receptę i w sklepach z półproduktami, niektórych ekosklepach z akcesoriami dziecięcymi (pieluchy wielo). Ja tego sporo zużywałam do lanolinowania pieluch wełnianych i kocyka jako podkładki w łóżeczku ;-)

Linomag maść jest mocno tłusta. Ten Alantan mniej, aczkolwiek z tego co widzę to zmienili opakowanie i nie jestem na 100% pewna,czy to ten sam co ja miałam.
ZMyjesz ze skóry, ale z tkanin to już trochę gorzej

Stary 2015-10-21, 13:24   #4400
siasia13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez marciar7 Pokaż wiadomość
Noe ma nigdzoe bavarii bylam w 5 sklepach.. Na karmi pozwalam sobie bardzo rzadko. Nawet bardoz bardzo bardzo. Przez was mam.wyrzuty sumienia :-P

A ja w tej ciazy nieswiadomie wypilam troche desperadowsow A swiadomie wypilam do tej pory okolo 4-5 karmi zurawinowych I zjadlam pol kilo advokatow w czekoladzie (nie za jednym razem) I nie ma wyrzutow sumienia. Jestem pewna, ze jedzenie niezdrowego jedzenia typu chipsy, pizza czy cukry proste jest jeszcze gorsze. Wszystko z umiarem

Cytat:
Napisane przez Miniaczek86 Pokaż wiadomość
No niestety chłopy durne sa!!! To prawda!!!! Ciekawe jakby oni sie zachowywali gdyby byli w naszym stanie

No napewno byloby uzalanie sie nad soba I pieszczenie

Cytat:
Napisane przez Basieku1 Pokaż wiadomość
Aninis zaszalałaś, ale własnie taka lista pomoże nam chociaż w części ogarnąć ten temat

piszecie już o kremach i maściach ... a co myślicie o linomag ? dokładnie chodzi mi o taką :
http://aptekazawiszy.pl/linomagboboa...l-p-25086.html
Linomag uzywalam I jest spoko. Jak juz sudocrem nie dzialal to linomag uzywalam. I nadaje sie na rozne inne skorne dolegliwosci.

Cytat:
u Was też tak pada deszcz?
plan działania opracowałam co w którym miesiącu będę kupować w tym do końca października dokańczam wyprawkę dla maleństwa przynajmniej w 80%, listopad - rzeczy dla mnie do szpitala i później do domu, a grudzień/styczeń - wózek, łóżeczko - rożek, kocyk jeszcze jakiś inaczej tego w życiu nie ogarnę
nigdzie nie widzę cieplejszych czapeczek same bawełniane w Smyku również nie widziałam albo budyń mi na oczy zaszedł albo podpowiedzcie gdzie i jaki typ nakrycia głowy znajdę taki cieplejszy lepiej wiązane ?

Nie cierpie wiazanych Znalazlam super mieciutkie czapeczki pluszowe na polarku. Sa slodziutkie I napewno cieple. Ta ktora ja znalazlam jest chlopieca ale I tak ja kupie Czekam na wyprzedaz bo narazie 6 funtow kosztuje a to troche drogo jak na czapeczke. Zaraz poszukam na necie linka.
Stary 2015-10-21, 13:25   #4401
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl ale mnie chodzi o to, żeby ta maść czy krem były uniwersalne tzn. i na pupę i na całą skórę. Alantan i bepanthen to miałam kiedyś na smarowanie tatuaży na parę dni po zrobieniu

Aninis ja też jestem z tych co lubią mieć wszystko wcześniej zaplanowane i poukładane, wtedy mam spokojniejszą głowę

kaaasi - ja ustaliłam sobie, że do końca miesiąca kupuję dla siebie ubrania, została mi jeszcze ciepła kurtka czy płaszcz do kupienia. W listopadzie zwożę kartony od koleżanek z ubrankami, czyli szykuje się przeglądanie, pranie, prasowanie, suszenie i ewentualnie jakieś naprawy Grudzień zostawiam na zaopatrzenie się w rzeczy do szpitala, a początek roku na wszystko co wcześniej przeoczyłam. A wózek i łóżeczko to też plan na grudzień Nie lubię niczego zostawiać na ostatnią chwilę.
no to pisałam,że jak skórka jest przesuszona, ciemieniucha itp. to normalnie smarowałam Linomagiem maścią. Bo po co w innym przypadku miałabym smarować?
A wtedy to już w ogóle te k remy z tlenkiem cynku są do bani, no po buzi bym tym nie posmarowała

Stary 2015-10-21, 13:29   #4402
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:

ja siebie ogarnęłam już na czas ciąży tzn na pewno coś jeszcze niespodziewanego wpadnie, ale z grubsza mam ja zwykle muszę mieć plan przynajmniej ogólny zarys i czas na przemyślenia ale widzę, że plan masz podobny jak i Aninis - bez planu ani rusz sporo tego jest jeszcze jak to pierwszy maluch a to i wydatki zawsze rozłożone w czasie i jest większa szansa że nie nakupuję bzdur nieprzemyślanych

Stary 2015-10-21, 13:29   #4403
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Figa polecam Ci również tą torbę ogladałam na żywo solidnie wygląda i taką kupię a z włosami może zmień szampon teraz
ja przeszłam milion pięcet szamponów, w tym chyba wszystkie w cenie poniżej 100zł bez sls stety niestety wiem jakie mi służą a jakie nie, teraz jest i tak dobrze bo po niektórych po 3h wyglądam jak zmokła kura

muszę popatrzeć na kolory tej torby, czy mi się z czymś zgra.
Stary 2015-10-21, 13:29   #4404
Aninis
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj podalam Ci link na allegro do tego sprzedawcy. Przesyłkę maja za jedyne 9 z groszami wiec tez rozsądnie .podkladow na łóżko w rozmiarze 60x90 mam 20 szt, zamówiłam więcej bo wcześniej przydały mi sie czy do przychodni ( przewijak na korytarzu) , do przewijania w domu, czasami dziecko sika podczas przebierańca .
Czyli te pieluchy w kształcie podpasek to takie podkłady poporodowe z Hartmanna, o których pisałaś - dobrze zrozumiałam?
ooo np. takie http://allegro.pl/14szt-podklady-pop...146097288.html

A do tego podkłady na łóżko 60x90
Stary 2015-10-21, 13:39   #4405
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siasia13 Pokaż wiadomość
Nie cierpie wiazanych Znalazlam super mieciutkie czapeczki pluszowe na polarku. Sa slodziutkie I napewno cieple. Ta ktora ja znalazlam jest chlopieca ale I tak ja kupie Czekam na wyprzedaz bo narazie 6 funtow kosztuje a to troche drogo jak na czapeczke. Zaraz poszukam na necie linka.
Tż zakupił jedną wiązaną myślałam że mu lanie zrobię jak zobaczyłam muszę mu patrzeć czasem na ręce bo mi śpiochów nakupi a ja tak ich nie lubię jak większość z Was aha to może to odłożę na później z kupnem bo bawełniana to myślę, że za cienka będzie nawet jakbym kapturek założyła
Cytat:
ja przeszłam milion pięcet szamponów, w tym chyba wszystkie w cenie poniżej 100zł bez sls stety niestety wiem jakie mi służą a jakie nie, teraz jest i tak dobrze bo po niektórych po 3h wyglądam jak zmokła kura

muszę popatrzeć na kolory tej torby, czy mi się z czymś zgra.
a zwykłą Altere z Rossmanna próbowałaś ? popatrz bo nie dość że porządna to wygląda fajnie trochę jak typowa kobieca i jest z tych sztywnych ja dumam nad kolorem

Stary 2015-10-21, 13:40   #4406
siasia13
Rozeznanie

Tylko nie wiem czy umiem linki wstawiac zeby mi nie wycielo Ta ktora ja znalazlam jest brazowa a nie szara, ale ta tez jest fajna.
http://www.xxxnext.co.uk/x6d762s3
Stary 2015-10-21, 13:44   #4407
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
a zwykłą Altere z Rossmanna próbowałaś ? popatrz bo nie dość że porządna to wygląda fajnie trochę jak typowa kobieca i jest z tych sztywnych ja dumam nad kolorem
próbowałam ;-) rosmanna mam akurat wzdłuż i szerz sprawdzonego ;-)

a Ty nie masz żadnej w komplecie do wózka? Mi pod wózek pasowałaby brązowo beżowa, widzę że są w sklepie w bb, to jak pojadę do lab to sobie spojrze.

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Siasia daj linka ze spacją, może pójdzie.
Stary 2015-10-21, 13:45   #4408
siasia13
Rozeznanie

Kaaasi moze Ci sie ta wiazana czapeczka przyda. Czasami jak dziecko jest bardzo zwiercone to te wiazane trzymaja czapke w miejscu, ale I tak zazwyczaj achodzi na oczy. Ja mialam wiekszosc nie wiazanych. Mam paranoje jak widze sznurki kolo dziecka
Stary 2015-10-21, 13:47   #4409
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
próbowałam ;-) rosmanna mam akurat wzdłuż i szerz sprawdzonego ;-)

a Ty nie masz żadnej w komplecie do wózka? Mi pod wózek pasowałaby brązowo beżowa, widzę że są w sklepie w bb, to jak pojadę do lab to sobie spojrze.
nie.... akurat w tym zestawie nie ma torby są i tańsze takie zwykłe, ale mi się nie podobają bo nie są takie sztywne i z jakością kiepsko

Stary 2015-10-21, 13:47   #4410
siasia13
Rozeznanie

Dalam z xxx chyba poszedl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości