|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V
Small super, że z mała wszystko dobrze, co do ułożenia to dziwię się ze jej tak wygodnie, ale skoro lubi
Co do komentarza teściowej to zostawię bez komentarza. Ja już wolę teraz poprasować, spakować i niech stoi i czeka, jakoś mnie męczyło to, że wszystko w szafie leży z metkami, a w razie gdyby odpukać coś, to ja nie mam w czym. I znowu mąż by latał i nie wiedział co mi zabrać, czy to z ubrania czy z kosmetyków. Uprasowałam, poskładałam teraz idę do kosmetyków, później spiszę wszystko i zobaczę czy mi czegoś brakuje. |
|
|
|
#152 |
|
Zakorzenienie
|
13:00 szklaneczki w gore
![]() Wyslane z Lumia920. |
|
|
|
#153 | ||
|
Zakorzenienie
|
czarnulax, uaoo gratki za 30tc
Cytat:
Co do skurczów to tak jak dziewczyny pisały ewidentny brak magnezu, ale na własną rękę nic nie bierz. Daj znać jak po wizycie u lekarza ![]() kamilka super, że jestescie w domu! zawsze to naładowanie akumulatorów! I nie bierz sobie za dużo obowiązków, ciesz się obecnością bliskich ![]() Cytat:
![]() iwonai ja mam wypatrzony rożek z minky i oni chyba nie mają usztywnianych ![]() small_ ale fajna pozycja dziecia na USG U nas też po 4d wszyscy orzekli, że Młody mega do TŻ podobny ![]() Dzisiaj się smiałam, bo rano Młody nie dawaj się rozbudzić, coś tam się ruszał, ale taaaaki zaspany I TŻ mówił, ze co ja się dziwię, że jak on się położył w nocy, a ja już spała i przytuliłam się do jego pleców to czuł na plecach jak mi cały brzuch skacze A dzisiaj w końcu zamówiliśmy łóżko Do tej pory spaliśmy ekskluzywnie na materacu ![]() A i zaraz się zbieramy na grzyby ![]()
27 IX 2014 jesteśmy jedno jedno ze stali 1+1=3 Edytowane przez mojakaren Czas edycji: 2015-10-21 o 13:09 |
||
|
|
|
#155 | |
|
Zakorzenienie
|
Morfologię, mocz i CRP powinno się robić raz na miesiąc.
Cytat:
![]() a co do podobieństwa, no z pewnością Melduję posłusznie, że NAPRAWDĘ dzisiaj leżę i nic nie robię! Jest 13, a ja jestem w piżamie pod kołdrą! |
|
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Baby termin mam wg OM na 18.01
Kinga tez sie dziwie ze jej tak wygodnie, ale skoro tak lubi ![]() Tesciowa szczerze powiedziawszy troche mnie wkurzyla- niby jestem przygotowana na tego typu gadki, zwłaszcza ze przy każdej mozliwej okazji opowiada jak to bylo jak sie Tz urodzil i jak to ja zobacze ze rzeczywistosc zwryfikuje moje plany co do dziecka, ale mimo wszystko jakos mnie to ruszylo. Ehhh... no nic, trzeba olac
|
#158 |
|
Rozeznanie
|
Dotka az niemożliwe bo Ty to zawsze coś gdzieś robisz
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie z kolei teściowie mówia, żeby Młody nie był taki jak TZ, który za dziecka wiecznie wył
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#162 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
może wam akrobatka rośnie ![]() Cytat:
Jeszcze te koszule muszę na początku listopada ogarnąć, do końca te higieniczne rzeczy i spakuję, niech leży i straszy. I mam nadzieje, że nie będzie potrzebna do grudnia/stycznia.mojakaren duże? ![]() Mój mąż po ostatnim usg stwierdził, że mała będzie miała bródkę wiedźmy jak ja |
||
|
|
|
#163 |
|
Wtajemniczenie
|
Daj znać jak znajdziesz fajne koszule bo tez na dniach muszę się tym zająć, bo moja torba do szpitala jest PUSTA
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wykonane. a ja dzisiaj cieszę się jak w święta, bo dzień paczek mam, przyszło mi już zamówienie z gemini, teraz Angelcare, i jeszcze dzisiaj lub jutro zawita łóżeczko i naklejka na ścianę. Niania już rozpakowana, a pudło z apteki czeka aż ktoś mi je wniesie do mieszkania bo ciężkie jest i duże.
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
Yaaay dzwonił właśnie Pan ze sklepu z wózkami, że już wszystko zamówił u producenta i te kolory co wybrałam mają na stanie w polskich magazynach i jutro mu wyślą, więc może do piątku dojdzie i w weekend będziemy mogli sobie wszystko odebrać
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#168 | |
|
Zakorzenienie
|
a to jeszcze nie wszystko....jeszcze sporo rzeczy w kuchni jest ;( najlepsze jest to że będziemy to po rodzinie upychać, bo mieszkanie minimum do końca listopada w remoncie....
Cytat:
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#169 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A o Leko i Tantum Rosa pisałam bo juz mam 2 synów... I wtedy to było polecane do pępuszka i do podmywania się ![]() Cytat:
Cytat:
No ekologicznie i ekonomicznie to to nie jest... Ale jak mamy miękki stanik a nie usztywniany to nie wyobrażam sobie chodzić z odbitym kółkiem na cycu... A usztywniane staniki dla mnie w czasie karmienia wygodne nie były... Dodatkowo jest jeszcze taka opcja... idziemy na spacer... dziecię śpi... Jak się przebudzi to wypije tylko z jednego cyca... Drugi pełny że zaraz eksploduje... Hmmm nie należałam do kobiet które miały nadstan pokarmu ale w takich sytuacjach jak wymieniałam wkładkę to była koszmarnie ciężka ![]() Wiem że dziewczyny radziły sobie też wklejając do stanika przeciętą na pół wkładkę higieniczną tym przeciętym do góry ![]() Potrzeba matką wynalazków Cytat:
Cytat:
![]() Już zapowiedziałam TZ że kogoś zatrudnię do tego... Cóż... będzie foch w rodzinie męża- boo oni przecież przyjdą i pomogą- ale nie mam ochoty słuchać ich teorii W domu- tak jak mówił TZ - wszystko poprzestawiane, środki czystości jakieś pokupione- mimo że u mnie stoi zapas w "grajdolniku", nic znaleźć nie mogę, kwiatki przesadzone do innych doniczek... jeden storczyk w ogóle zaginął w akcji...
|
|||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka a kto Ci takie "przemeblowania" porobił?
|
|
|
|
#171 |
|
Zakorzenienie
|
Niunia a teraz musisz gdzieś to wszystko pomieścić
, a jakie naklejki zamawiałaś? niepozorna super, nie musicie długo czekać kamilka Ty nie patrz co powiedzą inni, pogadają i zapomną. I co do naklejek, czy któraś planuje imię nad łóżeczkiem powiesić? Jeżeli tak materiałowe czy te niby drewno? ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Kamilka czyżby teściowa u Ciebie była, i trochę po swojemu zrobiła? |
|
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
A co do gadania ludzi - mamy takiego znajomego, co za każdym razem przy okazji spotkania wypominał nam "a wy kiedy dziecko będziecie mieć? tylko wam ma być tak dobrze?", doopę truł za każdym razem. A jak się dowiedział o ciąży to oczywiście teksty typu "no, to teraz zobaczycie". Bez sensu...
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dalej nie wiem czy materiałowe czy drewniane, zastanowię się jak pokój będzie zrobiony.
'zapytaj się siebie, czy chcesz mieć "poważaną" pracę, czy być szczęśliwa' http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3 mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce |
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Mam tak:
Torba: Spodnie od pidżamy długie x 2 , spodnie na 3/4 razy jeden Bluzka z krótkim rozpinana Bluzka na ramiączkach rozpinana Bluzka z długim rozpinana Koszula z krótkim Szlafrok Dresy + spodnie cienkie materiałowe Ręcznik duży Ręcznik mniejszy Biustonosz do karmienia x 1 5x majtki bawełniane 4x skarpetki 1 x ciepłe skarpetki na porodówkę Kosmetyki: Szampon Płyn do chigieny Żel pod pryśnic Krem do włosów Antyperspirant Tonik do twarzy Z kosmetyków brakuje szczoteczki do zębów i pasty i jakiś krem do twarzy dorzucę i waciki. Z ubrań to chyba tyle, zapomniałam o klapkach. Jak myślicie? Edytowane przez kinga1701 Czas edycji: 2015-10-21 o 13:57 |
|
|
|
#175 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Po co Ci tyle ubrań? Ciepłe skarpetki na porodówkę? Nawet nie pomyślisz o zmianie skarpetek, tylko będziesz rodziła w tych, w których przyjedziesz do szpitala.
|
|
#176 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Fajnie że udało wam się tak malutką pooglądać. Teściową nie ma co się przejmować, jeszcze nie raz coś skomentuje. kinga1701 Zastanawiam się nad wersją materiałową, taka 'przytulniejsza' mi się wydaje. uaoo Ja jak rodziłam to prosiłam męża żeby mi założył dodatkową parę bo strasznie zmarznięte stopy miałam Zastanowiła bym się nad dodatkowym ręcznikiem, idąc na porodówce pod prysznic ręcznik mi się już nie nadawał do dalszego użytku...
Edytowane przez iola14 Czas edycji: 2015-10-21 o 13:55 |
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ubrań dlatego więcej, bo tutaj nikt nie chodzi w szpitalu w tym co śpi więc jest ubranie dziennie i nocne. W dzień normalnie w dresach, a nie w pidżamie czy koszuli. Zakładając, że będę tam dwie doby więc mam dwie pary spodni na noc + jedne w razie gdyby tamte się ubrudziły i jedną koszulę jakby się w spodniach nie dało czy coś. |
|
|
|
|
#178 |
|
Raczkowanie
|
Kinga ja planuję literki z imieniem nad łóżeczko - materiałowe.
Co do torby- wow, chociaz wydaje mi się że jakoś dużo ciuchów.
|
#179 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na SR mówili żeby brać ciepłe skarpetki, bo przy zimnych stopach oksytocyna się gorzej wydziela i akcja skurczowa gorzej idzie.
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A i teraz się leży już 3 doby, nie 2
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.

Co do komentarza teściowej to zostawię bez komentarza. 

08.09.2012

Jeszcze te koszule muszę na początku listopada ogarnąć, do końca te higieniczne rzeczy i spakuję, niech leży i straszy. I mam nadzieje, że nie będzie potrzebna do grudnia/stycznia.