Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 14:46   #361
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Bonku i inne dziewcznyny z Rzeszowa mam pytanie - jakiego lekarza do USG 3D/4d polecacie? I jaki koszt?
U mnie w Krośnie 250 zl. no nie jest to najtaniej szczególnie kiedy jest się utrzymanka męża [B]
O nie wiedziałam że jest tu na forum ktoś z moich okolic
Stary 2015-10-21, 14:48   #362
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
ja teraz raczej wszystko na leniuszka gotuję, byle w miarę łatwo poszło.
Wcześniej więcej różnorodności jedliśmy, a teraz ciągle mam wrażenie, że to samo Muszę to zmienić
No u mnie też nudą wieje w kuchni. Dziś mielone z ziemniakami i surówka z buraków i cebuli.
Wczoraj robiłam śląskie kluski z gulaszem i ogórkiem kiszonym. Ostatnią paczkę wyciągnęłam ;(

U nas już postanowione że do Pl Tż jedzie sam. Raz, że ja się boję takiej podróży a dwa będzie miał więcej miejsca w samochodzie = więcej mogę zamówić.
Kolejnym zakupem będzie wózek

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-10-21, 15:04   #363
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
emma a widziałaś iekowy fotel... http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/pr...614/#/00300428 Ja biorę ten jasno szary
Piękny ale ta cenaaa gdybym nie musiała umeblować całego domu to pewnie bym go brała
Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
ja np wole jak mi ktoś bliski powie jak jest naprawde bo jak słysze jak się ktoś zachwyca ohy i ahy a w rzeczywistosci wcale poczatki nie sa kolorowe
Bonku jeśli będziesz miała to szczęście to szybko zapomnisz o tych złych rzeczach dotyczących porodu i połogu. Ja nie rozpamiętuję takich historii. Minęły 4 lata więc nie pamiętam za dużo szczegółów ale nie przypominam sobie śmierdzących cycków to samo dotyczy porodu. Nie pamiętam po prostu tego bólu i myślę, że nie ma co tu dużo opowiadać. Nie lubię kiedy kobiety opowieść o porodzie zaczynają słowami "to było coś strasznego, tego się nie da opisać" tak jak to uczyniła jedna z moich szwagierek i skutecznie mnie zablokowała.. to jest okropny ból ale każda go odczuwa inaczej. Na sali porodowej leżała ze mną jeszcze jedna dziewczyna, która również była pod oksytocyną, na ktg były ledwie widoczne skurcze, a ona nie miała siły się napić. Ja pomimo własnych skurczy i to dużo silniejszych chodziłam jej dać pić czy pomóc usiąść! Nie mogłam tego pojąć ja rodzę, a chodzę pomagać kobiecie, która prawie nie ma skurczów! Każdy poród jest inny i nie ma co opisywać tego jak to boli bo każda odczuwa to inaczej, a i tak żadna pierworódka nie potrafi sobie go wyobrazić.
Cytat:
emma;- ale fajoskie krzesło, mi do mojego pokoiku by się przydało tak i ile takie, gdzie wynalazłaś?
Nie wiem gdzie można taki kupić, wygooglowałam go tylko ale Olgietka znalazła podobny w Ikea
Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa Pokaż wiadomość
a ja wylazłam do sklepu i w garmażerce zobaczyłam gotowe, pyszne krokiety z jajkiem i stwierdziłam, że pierdzielę, dzisiaj gotowania nie będzie :P

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Nie pamiętam, która o kluskach śląskich pisała, ale tak mnie naszła ochota, że zamiast warzyw na rosół przytachałam ziemniaki i będą kluski z sosem szpinakowym
U mnie dziś kluski i pulpeciki szpinak był przedwczoraj
Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Co do foteli i krzeseł, niedawno kupiliśmy sobie bujany fotel wiklinowy, może on się nada tym razem do karmienia
Spadłaś mi z nieba! Przecież u moich rodziców jest piękny bujany, wiklinowy fotel i tylko ja na nim zasiadam tak więc położę na nim coś wygodnego i problem fotela z głowy!

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-10-21 o 15:06
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:12   #364
misia880
Zakorzenienie

jutro rano jadę do mojego byłego szefa na kawe może go urobie żeby mi potrzymał jeszcze miejsce ze półtora roku

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:17   #365
monicca1989
Zakorzenienie

Cytat:
Bonku i inne dziewcznyny z Rzeszowa mam pytanie - jakiego lekarza do USG 3D/4d polecacie? I jaki koszt?
U mnie w Krośnie 250 zl. no nie jest to najtaniej szczególnie kiedy jest się utrzymanka męża

monikmi;polly
- hehe, ja tez juz miałam takie akcje gdzie mi chcieli moją kurtkę porwać lub koszyk
Polecam dr Parkota ale cena 250zl. Jest bardzo polecany, USG trwa ok 40min cały czas wszystko na bieżąco tłumaczy. W Łańcucie jest jakiś lekarz nie pamiętam nazwiska też wiele słyszałam i czytała o nim dobrego nie wiem jak połówkowe ale genetyczne kosztuje 100zł
monicca1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:32   #366
nessea
Raczkowanie

Witam sie w nowym watku chyba jako ostatnia i prosze o dopisanie corci u mnie :please:, chybaze we wtorek na genetycznym okaze sie synio U mnie znow srednio przespana noc. Przemeczenie daje o sobie znac: czasami boli mnie podbrzusze, brzuch czesto staje sie twardy, niedobrze mi jest i ogolnie czuje sie juz mega oslabiona, ale pojutrze Tz wraca i to daje mi nadzieje ze odpoczne i sie polepszy jednak. Dzisiaj znow zabralam synka do lekarza bo w nocy mial straszne ataki kaszlu. Dopiero nad ranem pospalismy. Lekarka dala syrop (a poprzednia mowila ze one nic nie pomagaja ), jednak zostane poki co przy tym co siostra przyniosla bo kaszel zaczal sie odrywac i mysle ze dzisiaj jest troche lepiej niz wczoraj. Do tego lekarka dala mi recepte na antybiotyk, ktora mam zrealizowac ja jak sie synkowi pogorszy Ech... Zobaczymy jak to bedzie. Ide was nadrabiac dziewczyny A z tego co widze jest co

Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzis jest mi bardzo slabo.
Co do kaszla Waszych dzieci-nie mówie o astmatykach, ale moze wystarczy przewietrzyc bardzo pokój,wywietrzyc posciel i nawilzyc powietrze? Byc moze kurz powoduje ten kaszel.
U mnie takie rzeczy jak wietrzenie, posciel i nawilzenie powietrza to podstawa. Plus mam kropleki inhalujace, kropie je na recznik i na kaloryfer klade, daje duzo letniego picia i dodaje do niego rumianek bo wyczytalam ze tez lagodzi podraznienia, uzywam vick, paracetamol czasami, a wczoraj siostra kupila jakis syrop na suchy kasze z polecenia farmaceuty - zobaczymy jak to dalej bedzie. Mam nadzieje ze to wszystko pomoze bo pomyslow juz mi brak.

Cytat:
Oddam karte w bezpieczne rece
Urocze ciuszki

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
weszlam sie pochwalic, ze juz ze 4 razy czulam ruchy jakie to wspaniale jak dzidzia robi mi kizi mizi

Cytat:
Napisane przez karolciakarola Pokaż wiadomość
W koncu zaczelam czuc moje malenstwo nie jakos co chwile ale.co jakis czas daje o sobie znac a szczególnie wieczorem jak poloze sie do lózka.
Milego dnia
Super!

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Od godziny robimy z mala cwiczenia w podreczniku i jeszcze jej malo.. teraz prosi zebym wydrukowala jej kolorowanki.. dzieci sa nie do zdarcia!
Hehe Znam to Moj synek uwielbia pisac, wycinac, rysowac, wyklejac, choc najbardziej chyba kreca go klocki i pociagi. Calymi dniami teraz budujemy rozne konstrukje z torow i klockow, a potem ogladam wypadki pociagowo-samochodowe

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o cos zdrowego do jedzenia to zawsze jesli ma ochote na jajko gotowane, jajecznice, kakao, kanapke czy owoce to ruszam tylek i daje jej jesc. Ma 4 lata wiec nie potrafi sobie tego sama przygotowac, a lepsze to niz niezdrowa przekaska.
Moj syn bardzo chcialby byc samodzielny w kuchni. Uwielbia robic ciastka, wymyslac ksztalty, napisy, sam smaruje kanapki, a ostatnio nawet potarkowal mi ogorka na mizerie , ale poza tym tez robie to o co mnie poprosi, bo przeciez tak naprawde sam niewiele nie zrobi

Cytat:
Napisane przez m_moni Pokaż wiadomość
ja wlasnie tancze, skacze, robie piruety i biegam wokól stolu i wyspy moja córka ma zapalenie spojówek, katar i kaszel... bidulka
Zdrowka dla coreczki Tez fajne zabawy
Cytat:
Napisane przez milenujdka Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn, które karmily piersia. Nie ogarniam tego tematu ;-)
Mleko caly czas leci? Trzeba nosic jakies wkladki caly czas,tj. w dzien i w nocy?
Ja musialam na poczatku bo mleko lecialo jak pomyslalam o synku czasem nawet Ale potem juz unormowalo sie wszystko na szczescie

Edytowane przez nessea
Czas edycji: 2015-10-21 o 15:34
nessea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:33   #367
Bonku
Wtajemniczenie

Jak słyszę nazwisko parkot to mam dreszcze! To on jak moja mama byla w ciąży z siostra co prawda '96 ale mial sprzęt i widział chyba.. Powiedzial mojej mamie ze dziecko ma wszystko powiększone nerki żołądek wątrobę w mózgu braki z sercem masakra i magiczne zdanie ze jakbyśmy wczesniej to wiedzieli to byśmy usunęli.... Dzieko urodzilo sie zdrowe i obecnie ma 19lat

Ja bylam wczoraj u Szpejankowskiego 250zl, a kiedys u swojego dodatkowo za 100zl ale on chyba swoim pacjentkom robi tylko
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:34   #368
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
No u mnie też nudą wieje w kuchni. Dziś mielone z ziemniakami i surówka z buraków i cebuli.
Wczoraj robiłam śląskie kluski z gulaszem i ogórkiem kiszonym. Ostatnią paczkę wyciągnęłam ;(

U nas już postanowione że do Pl Tż jedzie sam. Raz, że ja się boję takiej podróży a dwa będzie miał więcej miejsca w samochodzie = więcej mogę zamówić.
Kolejnym zakupem będzie wózek

Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
u nas jest opcja albo razem albo wcale. Nie wyobrażam sobie zostać tutaj sama i żeby sam TŻ miał jechać autem do Pl. Przeżyłam na wakacjach to i teraz przeżyję jak nie będzie przeciwskazań A do przodu i tak by nic nie zabrał z rzeczy mąż, to miejsca nie zajmę
Stary 2015-10-21, 15:35   #369
Pisstacyjka_
Przyczajenie

monikimi historia z parka w lumpeksie genialna, usmialam sie

Ale mam dzisiaj lenia okropnego, no coś strasznego.
Pisstacyjka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:36   #370
Bonku
Wtajemniczenie

Emma ja właśnie wole znac szczegóły i wiedziec niz ze ktos mnie nie chce straszyć i powie ze kazda ma inaczej i ze to trzeba przeżyć, żadne hardkorowe opowieści mnie nie zniecheca do dziecka bo bol 1dzien a dziecko na cale życie

---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Zawsze tez można iść na dzień dobry na cesarkę jak by sie ktos przestraszył naturalnego porodu
Bonku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 15:45   #371
sloneczko4477
Zadomowienie

Witam się i ja kolejna marcowa mama jestem w 21 tygodniu pierwszej ciąży jestem bardzo szczęśliwa a zarazem wszystko mnie przeraża przede wszystkim ból brzucha.. Wiem, że bóle takie jak przed miesiączką są jak najbardziej prawidłowe ale czy uczucie "pełności" w dole brzucha i ból przy unoszeniu nogi (np.przy wchodzeniu do wanny) też jest normalny? Wizytę mam 3listopada a trochę się martwię płci jeszcze nie znamy ale mam nadzieję, że dowiem się właśnie na tej wizycie, w swoje imieniny o ciąży dowiedziałam się w urodziny mojego aktualnie już Męża takie prezenty z góry dziękuję za odpowiedź
Stary 2015-10-21, 15:51   #372
fjolek
Zadomowienie

ja jeszcze robie dzis zupe pieczarkowa
u mnie gotowanie masakra nie cierpie gotowac umiem zrobic tylko pare rzeczy na krzyz aq wciazy to juz wogle niemam sily no ale skoro jstem na l4 to cos tam zrobie bo moj wroci z pracy to mu sie nalezy cieply obiad no i ja sama tez powinnam sie porzadnie odzywiac.

pol dnia czekalam na kuriera bo czekam na 3 paczki oczywiscie zadna paczka nieprzyszla do 14stej a pozniej juz mi sie niechcialo czekac i sie wkurzylam i poszlam na miasto bylam dzis w 4 lumpach same szmaty w jednym piekne ciuchy na wycenie ale nie bralam bo niedam 10 zl za body a 18 za spiochy no ale jeszcze tyle miesiecy to spokojnie cos trafie jeszcze a i tak juz mam spora wyprawke wiec niejest zle,
Stary 2015-10-21, 15:54   #373
malinka9191
Zakorzenienie

sloneczko4477 witaj Na kiedy masz termin?
Stary 2015-10-21, 15:55   #374
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Myślę że opowiadanie szczegółów porodu i tak nic nie da, każda przeżywa go inaczej. Moja siostra miała cc i bardzo ciężko je przechodziła, ja po cc śmigałam już na drugi dzień i mimo że ból był ogromny zwłaszcza przy wstawaniu z łóżka to nie wspominam tego jakoś źle, wręcz przeciwnie.

Skoro już jesteśmy w ciąży to nie ma wyjścia na pewno kiedyś urodzimy, i żadne opowieści nie oddadzą tego co nas czeka. Moi rodzice mają 15-scioro wnucząt, każda z moich sióstr czy bratowa opowiadała za każdym razem inną historie porodu, nie ma reguły i nie da się na to przygotować
Stary 2015-10-21, 15:58   #375
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Myślę że opowiadanie szczegółów porodu i tak nic nie da, każda przeżywa go inaczej. Moja siostra miała cc i bardzo ciężko je przechodziła, ja po cc śmigałam już na drugi dzień i mimo że ból był ogromny zwłaszcza przy wstawaniu z łóżka to nie wspominam tego jakoś źle, wręcz przeciwnie.

Skoro już jesteśmy w ciąży to nie ma wyjścia na pewno kiedyś urodzimy, i żadne opowieści nie oddadzą tego co nas czeka. Moi rodzice mają 15-scioro wnucząt, każda z moich sióstr czy bratowa opowiadała za każdym razem inną historie porodu, nie ma reguły i nie da się na to przygotować
dokładnie
Stary 2015-10-21, 16:01   #376
Pisstacyjka_
Przyczajenie

Fiolek ją planuje jutro uraczyc męża pieczarkowa, abtym samym siebie bo bardzo lubie
Stary 2015-10-21, 16:04   #377
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
jutro rano jadę do mojego byłego szefa na kawe może go urobie żeby mi potrzymał jeszcze miejsce ze półtora roku
Super
Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
U mnie takie rzeczy jak wietrzenie, posciel i nawilzenie powietrza to podstawa. Plus mam kropleki inhalujace, kropie je na recznik i na kaloryfer klade, daje duzo letniego picia i dodaje do niego rumianek bo wyczytalam ze tez lagodzi podraznienia, uzywam vick,
Kochana radzę zrezygnować z kropelek i maści bo to potęguje duszący kaszel są dobre na katar ale przy suchym kaszlu pogarszają sytuację.
Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Witam się i ja
Witaj
Stary 2015-10-21, 16:06   #378
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pisstacyjka_ Pokaż wiadomość
Fiolek ją planuje jutro uraczyc męża pieczarkowa, abtym samym siebie bo bardzo lubie
oooo pieczarkowa! to jest pomysł
Stary 2015-10-21, 16:07   #379
malinka9191
Zakorzenienie

Idę obrać i wstawić ziemniory na kluski
Stary 2015-10-21, 16:08   #380
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sloneczko4477 Pokaż wiadomość
Witam się i ja kolejna marcowa mama
cześć nie odzywałaś się już przypadkiem we wcześniejszych wątkach?
Stary 2015-10-21, 16:08   #381
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191
witaj na kiedy masz termin?
Termin mam na 04 marca
Stary 2015-10-21, 16:12   #382
milenujdka
Wtajemniczenie

Dziewczyny w kwestii porodu,k.p. uważam, że to są na tyle intymne rzeczy, że powinny zostać owiane tajemnicą. U mnie, jeśli już będzie k.p. to na pewno nie przy rodzinie,w centrum handlowym czy autobusie. To są na tyle osobiste rzeczy, że raczej każda kobieta powinna to zachować dla siebie. Ja nie lubiłam słuchać opowieści koleżanek na temat porodów, bo mnie to obrzydzało. Dla mnie to jest czynność fizjologiczna(nie chcę nikogo obrazić) z kategorii wydalanie/wypróżnianie. O tym, jak było przed chwilą w toalecie nikt nie opowiada ;-) jeżeli będę komuś chciała opowiedzieć o przeżyciach to będzie mój mąż i ewentualnie siostra.
milenujdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 16:18   #383
marta1986222
Zakorzenienie

Witam.

Ale zapisalyscie stron.Sumiennie nadrobilam wszystko.
Teraz smazylam placki z cukinii chyba 50 sztuk.
Zjadlam chyba 20 i mam wielki brzuch.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 16:19   #384
Pisstacyjka_
Przyczajenie

trzydziescidwa a jak robisz pieczarkowa to scierasz pieczarki na tarce czy kroisz w plasterki i obsmazasz na patelni?
Stary 2015-10-21, 16:23   #385
sloneczko4477
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez trzydziescidwa
cześć nie odzywałaś się już przypadkiem we wcześniejszych wątkach?
Chyba tak ale zniknęłam na dłuższy czas teraz pewnie zagoszczę na dłużej bo leniuchuję w domu

Edytowane przez sloneczko4477
Czas edycji: 2015-10-21 o 16:25
sloneczko4477 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 16:26   #386
fjolek
Zadomowienie

ja pierwszy raz robie pieczarkowa i robie w ten sposob ze pieczarki ciacham na kawalki w osobnym garczku je dusze z margaryna plus pieprz itp potem je dodam do bazy rosolowej (marchewka ziemniaki pietruszka) a na koncu dodam pieczarkowa z torebki
moze nie umrzemy ;d
nastepnym razem srubuje zrobic zupe krem
Stary 2015-10-21, 16:33   #387
magda16262
Zadomowienie

My po wizycie. Obrzeku głowki nie ma ! Mała rozwija sie prawidłowo waga 400 22 tydzien. I zostaje dalej dziewczynka. Na to twardnienie brzucha magnez 3x1 . No i zaczynamy witaminki
magda16262 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 16:35   #388
trzydziescidwa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pisstacyjka_ Pokaż wiadomość
trzydziescidwa a jak robisz pieczarkowa to scierasz pieczarki na tarce czy kroisz w plasterki i obsmazasz na patelni?
kroję i podsmażam
Stary 2015-10-21, 16:35   #389
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magda16262 Pokaż wiadomość
My po wizycie. Obrzeku głowki nie ma ! Mała rozwija sie prawidłowo waga 400 22 tydzien. I zostaje dalej dziewczynka. Na to twardnienie brzucha magnez 3x1 . No i zaczynamy witaminki
super że wszystko dobrze

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 16:37   #390
Pisstacyjka_
Przyczajenie

fjolek o właśnie dorzuce też do smaczku pieczarkowej w proszku, to jest mysl
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości