Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLII - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-21, 18:17   #1111
201606270916
Konto usunięte

Dot.: Filmiki urodowe ( i nie tylko) na YT + offtopy część XLII

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Ja jej filmiku nie oglądałam, ale to świetna sprawa. Krew pępowinową po porodzie za pewną kwotę można przechować w szpitalu i w razie jakiejś choroby (nie pamiętam dokładnie) dziecka ją się wykorzystuje. Powinni o tym informować przed porodem, ja dwa miesiace temu rodziłam i niby wiedziałam już wcześniej o takiej możliwości, ale jak mnie w środku nocy czapnęli na cesarkę to kompletnie o tym zapomniałam i niestety nie skorzystałam.
Mnie za to zaskoczyło jak przeczytałam chyba nawet tu na forum że po pierwsze tej krwi nie wystarczy w przyszłości dla kogoś dorosłego; a po drugie ta krew powinna spłynąć z pępowiny do ciała dziecka i tak naprawdę na to samo by wyszło gdyby na to poczekać, wbić w dziecko w strzykawkę i wyciągnąć znaczną ilość krwi
201606270916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 18:24   #1112
RudeOne
Użyszkodniczka

Cytat:
Napisane przez diabliczka66 Pokaż wiadomość
Po co wpisywać ręcznie kod jeśli aplikacja nie przewiduje takiej opcji.

nabazgrane w notatniku
Paczcie no, księżniczka Kate A raczej wanna be Kate

Edytowane przez RudeOne
Czas edycji: 2015-10-21 o 18:26
RudeOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 18:24   #1113
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Cytat:

nabazgrane w notatniku
To jakbyś chciała rozmrozić cos w mikrofali która nie ma tej funkcji i wsadziła i udawała ze dobrze wyszlo. Arogancja nie zapunktujesz na tym wątku. Skoro nie możesz pisać na szaro to udzielaj się tylko na czarno ale ta czcionka odnosi się do tematów blogerów, vlogerów i ogólnie Youtube. Jak masz ochotę się z kimś potoczyć znajdź inne forum.

Ps. Jakoś ja pisze z taptalka przykładowo i korona mi z głowy nie spada gdy muszę wpisać kolor szary w kodzie.

Edytowane przez nerwussss
Czas edycji: 2015-10-21 o 18:25
nerwussss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 18:25   #1114
alamirka
Moderator

Cytat:

nabazgrane w notatniku
Po to, że Cię grzecznie prosimy i żebyś sprawiła nam tym przyjemność

Bo teraz serca mam dwa
alamirka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 18:34   #1115
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ruskieklopsy Pokaż wiadomość
To ja też offtopnę- CHYBA dostałam pracę na bazar vest, coś jak targ pod dachem. Normalnie jak rozkręcę swoje jjutuby to napisze do kierownictwa, czy mi pozwola tam kręcić! Te kolory i ta egzotyka, uczta dla oczu iii ogromne źródło wiedzy.

Dziewczyyyny,ile tam owoców! Ile orzechów! Jak tanio! Jak dużo! Sezon? Pfff, nie ma sezonów na nic, tam jest wszystko! Egzotyczne przyprawy na wagę, kasztany, kaki, kolendra, warzywa wieksze niz moja ręka, owoce których nazw nawet nie znam i pierwszy raz widziałam na oczy! Rzeźnik z prawdziwego zdarzenia, z którym już sobie pogawędkę mięsną ucięłam. Kawa palona po sąsiedzku, po znajomości, a na miejscu mielona- wzięłam ją saute, czarną!
No i! No i dwa, dwa sklepiki z olejami, maskami, hennami i roznymi różnościami urodowymi prosto z bliskiego wschodu. Tanie jak barszcz. Nie miałam pojęcia że tyle tego tam istnieje, no polskie sklepy internetowe sprowadzaja ułamki procent Będę ostro testować wszystko po kolei. W oczy rzucił mi się krem wybielający skórę- muszę się zaznajomić z kobiecinami z tegoż sklepu, podpytac co i jak- i jaką imponującą długość włosów trzymają pod chustą i jak też o nią dbają.
Idę w sobotę na dzień próbny, ale mam dobre przeczucia- bowiem to mała kawiarnio-cukiernia, gdzie robi się ozdobne torty na zamówienie i ogrom małych pyszności opartych na orzechach i miodzie głównie- ponoc słyną z oryginalnej baklavy i sałatki owocowej z Libii. Atmosfera wielce rodzinna- ciągnie mnie tam No i do mieszkania miałabym bliziutko Trzymajcie kciuki!
Zaciskam mocno palce i zazdroszczę poniekąd - uwielbiam klimat targowisk z prawdziwego zdarzenia, a niestety niewiele takich na żywca widziałam.
Munkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 18:36   #1116
ruskieklopsy
tuńczyk duńczyk <><

Cytat:
Napisane przez RudeOne Pokaż wiadomość
Zaklepuję kawałek podłogi i wpadam z materacem do Ciebie Trzymam kciuki, brzmi ciekawie
Wpadaj. Dostalam tyle metrażu, że chyba salon udostępnię na biesiady, a kuchnia cateringową będzie.
Ps- te kluski nugatowe z twojego osttaniego zdjecia na instagramie- w Danii sa gazetki z tygodniem jakimś tam, ale w realu to wygląda tak, że te produkty leżą tutaj cały rok Przypomnialas mi o nich, jutro idę <3

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:

nabazgrane w notatniku
Tak dokładniej to aplikacja przewiduje taka opcję, bo jakby nie przewidywała, to by COLOR=Silver nie działało wcale. Magia kompjutrów.

ruskieklopsy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 18:38   #1117
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:

nabazgrane w notatniku

Nikt Ci za to gloka do głowy nie przyłoży, ale trochę kultury i ogłady daje wskazówkę, że w miejscu, w którym obowiązują jakieś zasady, warto po prostu ich przestrzegać, a już na pewno warto wtedy, kiedy proszą Cię o to inni w tym miejscu będący i takich zasad przestrzegający.
Odpowiadasz na szare posty czarnym kolorem z uporem maniaka - okres buntu czy po prostu złośliwość marnej jakości?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-10-21, 18:39   #1118
RudeOne
Użyszkodniczka

Cytat:
Napisane przez ruskieklopsy Pokaż wiadomość
Wpadaj. Dostalam tyle metrażu, że chyba salon udostępnię na biesiady, a kuchnia cateringową będzie.
Ps- te kluski nugatowe z twojego osttaniego zdjecia na instagramie- w Danii sa gazetki z tygodniem jakimś tam, ale w realu to wygląda tak, że te produkty leżą tutaj cały rok Przypomnialas mi o nich, jutro idę <3
To teraz tym bardziej wpadam Ja stwierdziłam, że kluski z lidla z pzeceny za 1euro na pewno będą takie sobie. Yhym, teraz mogę usiąść w kącie i płakać :<

Edytowane przez RudeOne
Czas edycji: 2015-10-21 o 18:41
RudeOne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 18:42   #1119
minthema
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
NO TO UWAGA. Mam telefon na kartę i za abonament internetowy 10 GIGA uwaga - jeszcze raz 10 GIGA płace 10 zł miesiącznie, wg mnie to bardzo mało . Telefon jest cały czas w sieci. Czy 10 zł to jak określiłaś 'DROGO' ? :P

A tak szczerze - udaje Ci się wykorzystać te 10GB miesięcznie?

Cytat:
Napisane przez ilciadzaga Pokaż wiadomość
Czytam czytam i powiem tylko tyle: mam telefon w orange free na kartę. Za każde doladowanie dostaję transfer internetu (to się kumuluje). 80% moich rozmów telefonicznych i rozmow tekstowych jest przez internet. Normalnie dzwonię tylko do rodziców i dziadków. Nakumulowane mam jakoś ponad 100giga transferu, a konto ważne 365dni (z kodu odnawialnego co rok). Da się żyć z "wypaśnym" telefonem na kartę
Robię identycznie, piona Raz doładuję za 25zł i mam 6GB które wykorzystuję minimum pół roku, nie ucieka mi bo ważność konta mam na rok, za te pieniądze co mam na koncie dzwonię i smsuję (co prawda bardzo mało bo korzystam głównie z internetu), dla mnie idealnie No i masz, bieda za 25zeta a ma iPhone, siara

minthema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 18:48   #1120
Munkaa
Zakorzenienie

Vampi cho tu

Stary 2015-10-21, 18:53   #1121
ilciadzaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xDOMINIKAx Pokaż wiadomość
jak się dzwoni z internetu?
jestem technicznym jaskiniowcem

Używam whatsapa, vibera, tango. Jest tego masa

Cytat:
Napisane przez minthema Pokaż wiadomość

A tak szczerze - udaje Ci się wykorzystać te 10GB miesięcznie?

Robię identycznie, piona Raz doładuję za 25zł i mam 6GB które wykorzystuję minimum pół roku, nie ucieka mi bo ważność konta mam na rok, za te pieniądze co mam na koncie dzwonię i smsuję (co prawda bardzo mało bo korzystam głównie z internetu), dla mnie idealnie No i masz, bieda za 25zeta a ma iPhone, siara
Najlepsza opcja dla mnie. Telefonu nie wypuszczam z ręki, jak to mawia moje otoczenie, a internet się kumuluje i kumuluje.
ilciadzaga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-21, 19:00   #1122
TheDocha
Dossisława I

Cytat:
Napisane przez agnes89 Pokaż wiadomość
Przechowywanie krwi kosztuje kilka tysięcy złotych za samo pobranie, a potem kilkaset rocznie za przechowywanie. Tak naprawdę, to ilość komórek macierzystych wystarczających do przeszczepu jest odpowiednia tylko do ok. 10 roku życia dziecka. Potem jest ich zwyczajnie za mało. W ogóle zresztą może się okazać, że nawet dla takiego dziecka będzie tych komórek za mało.
Pytałam o tę sprawę asystenta prowadzącego zajęcia, doktor ze specjalizacją z hematoonkologii dziecięcej, która powiedziała, że ani ona ani jej koledzy z pracy nie zdecydowali się na to. Jej zdaniem, lepsza jest możliwość ponownego zajścia w ciążę przez kobietę lub zwykły przeszczep od zgodnego tkankowo nawet niespokrewnionego dawcy.

MissPKProject mówiła że zestaw do pobrania kosztował 2500 zł, a co roku płaci jeszcze 500 zł do ukończeni 18 r ż dziecka. Zbankowała krew po jednej i drugiej ciąży. Mówi w filmiku, że dopóki ją stać to będzie ją przechowyała w razie czego.
Stary 2015-10-21, 19:00   #1123
Munkaa
Zakorzenienie

Szusz gotuje - ciekawe czy powie,że OCZYWIŚCIE dla waszych facetów możecie dodać mięso nie mogę póki co obejrzeć.

Stary 2015-10-21, 19:02   #1124
pazza_polacca
Raczkowanie

ale Radzka ma fajny sweter! Szkoda tylko, że z golfem <smuteczek>

pazza_polacca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:08   #1125
201607111047
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez TheDocha Pokaż wiadomość
MissPKProject mówiła że zestaw do pobrania kosztował 2500 zł, a co roku płaci jeszcze 500 zł do ukończeni 18 r ż dziecka. Zbankowała krew po jednej i drugiej ciąży. Mówi w filmiku, że dopóki ją stać to będzie ją przechowyała w razie czego.
Dokładnych cen nie znałam. Jeśli ktoś ma kasę i jeśli jej pomoże to spać spokojnie, to czemu nie.
Moi znajomi chcieli przechowywać tę krew i poprosili mnie o radę. Ja zapytałam na zajęciach i taką odpowiedź uzyskałam.
201607111047 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:12   #1126
pazza_polacca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Munkaa Pokaż wiadomość
Szusz gotuje - ciekawe czy powie,że OCZYWIŚCIE dla waszych facetów możecie dodać mięso nie mogę póki co obejrzeć.
nie, ale mówi chyba 15 razy "ostry" na początku filmiku
no i fajnie mieszała te warzywa :|
Stary 2015-10-21, 19:19   #1127
marynka42
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird1395 Pokaż wiadomość
Ja jej filmiku nie oglądałam, ale to świetna sprawa. Krew pępowinową po porodzie za pewną kwotę można przechować w szpitalu i w razie jakiejś choroby (nie pamiętam dokładnie) dziecka ją się wykorzystuje. Powinni o tym informować przed porodem, ja dwa miesiace temu rodziłam i niby wiedziałam już wcześniej o takiej możliwości, ale jak mnie w środku nocy czapnęli na cesarkę to kompletnie o tym zapomniałam i niestety nie skorzystałam.
ja wiedzialam (ze szkoły rodzenia), ale nie stać mnie, żeby wyłożyć 2500 w okresie okołoporodowym i 600 zł rocznie za krew jednego dziecka. teraz pobierają również krew z łożyska i sznur pępowiny, oczywiście koszt ileśtam wyższy

edit: nie zauważyłam, że ktoś już pisał o kosztach, ale dokładnie te same ceny znam 2500 + 500 rocznie (najtańszy pakiet)

Edytowane przez marynka42
Czas edycji: 2015-10-21 o 19:24
marynka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:33   #1128
drzazga11
Raczkowanie

Dziewczyny mam dla Was info-jeśli któraś z Was testowała serum z Marion polecane przez Ilcię (pozdrawiam)- hialuronowe i nie do końca się sprawdziło to gorąco polecam drugą wersję-kremowe serum Aqua Skin Care-jest rewelacyjne,używam od ponad 3 tygodni i jestem zachwycona działaniem
drzazga11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 19:45   #1129
Patalus
Zakorzenienie

Syreni śpiew u Maxi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-21, 19:47   #1130
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Cytat:
Napisane przez pazza_polacca Pokaż wiadomość
nie, ale mówi chyba 15 razy "ostry" na początku filmiku
no i fajnie mieszała te warzywa :|
Do tego na końcu wszystko jest fajne fajnie pasuje fajnie wygląda fajnie fajnie fajnie. Pierwszy zonk- ostre ostre ostre drugi zonk-garnek trzeci zonk-mieszanie. Przepis godny wypróbowania pod własną modyfikację. Dla mnie rozgotowala warzywa na amen.
Stary 2015-10-21, 19:51   #1131
ajah
wańka wstańka

U Ani 100 seriali

Stary 2015-10-21, 20:05   #1132
Munkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drzazga11 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam dla Was info-jeśli któraś z Was testowała serum z Marion polecane przez Ilcię (pozdrawiam)- hialuronowe i nie do końca się sprawdziło to gorąco polecam drugą wersję-kremowe serum Aqua Skin Care-jest rewelacyjne,używam od ponad 3 tygodni i jestem zachwycona działaniem
Ooo, zapisuję
Stary 2015-10-21, 20:08   #1133
FancyDesire
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Selfish Girl Pokaż wiadomość
Napiszę na prv
Tez bardzo prosze
FancyDesire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 20:59   #1134
pazza_polacca
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nerwussss Pokaż wiadomość
Do tego na końcu wszystko jest fajne fajnie pasuje fajnie wygląda fajnie fajnie fajnie. Pierwszy zonk- ostre ostre ostre drugi zonk-garnek trzeci zonk-mieszanie. Przepis godny wypróbowania pod własną modyfikację. Dla mnie rozgotowala warzywa na amen.
ja robiłam coś takiego http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...ia-i-soczewica (zresztą o tym też mówiła Meggi), ale o wiele krócej gotowałam, no i warzywa mieszałam, a nie miziałam chochelką
Stary 2015-10-21, 21:03   #1135
nerwussss
Wilk co zjadł babcie.

Cytat:
Napisane przez pazza_polacca Pokaż wiadomość
ja robiłam coś takiego http://www.kwestiasmaku.com/przepis/...ia-i-soczewica (zresztą o tym też mówiła Meggi), ale o wiele krócej gotowałam, no i warzywa mieszałam, a nie miziałam chochelką
uuuu wygląda zacnie! !
Stary 2015-10-21, 21:04   #1136
szatanica1989
Zakorzenienie

Laski, poleci któraś krem pod makijaż? Szukam czegoś w miarę naturalnego, na noc zawsze wjeżdża Evree Magic Rose, przy okazji rosną mi rzęsy ale na dzień wolałabym coś lżejszego. Ktoś, coś? Cerę mam obecnie bez zarzutu, ani tłusta, ani sucha. Może być przeciwzmarszczkowy

Piszę.

Edytowane przez szatanica1989
Czas edycji: 2015-10-21 o 21:08
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:06   #1137
201607131106
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
Laski, poleci któraś krem pod makijaż? Szukam czegoś w miarę naturalnego, na noc zawsze wjeżdża Evree Magic Rose, przy okazji rosną mi rzęsy ale na dzień wolałabym coś lżejszego. Ktoś, coś? Cerę mam obecnie bez zarzutu, ani tłusta, ani sucha. Może być przeciwzmarszczkowe

Polecam wypróbować taniutki alantan dermoline:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...tenolem-5.html
201607131106 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:10   #1138
peach_passion
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szatanica1989 Pokaż wiadomość
Laski, poleci któraś krem pod makijaż? Szukam czegoś w miarę naturalnego, na noc zawsze wjeżdża Evree Magic Rose, przy okazji rosną mi rzęsy ale na dzień wolałabym coś lżejszego. Ktoś, coś? Cerę mam obecnie bez zarzutu, ani tłusta, ani sucha. Może być przeciwzmarszczkowe
ale jak to Ci rzęsy rosną? dajesz go na powieki czy nakładasz jakimś aplikatorem na linię rzęs?
ja pod makijaż wklepuję kroplę (dosłownie) magic rose i jestem zachwycona! w ogólę ten olejek to jest cudo i magia - jak nazwa wskazuje daję go na dzień, na noc, dodaję do makijażu, do peelingów, do maseczek
peach_passion jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-21, 21:18   #1139
RudeOne
Użyszkodniczka

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
ale jak to Ci rzęsy rosną? dajesz go na powieki czy nakładasz jakimś aplikatorem na linię rzęs?
ja pod makijaż wklepuję kroplę (dosłownie) magic rose i jestem zachwycona! w ogólę ten olejek to jest cudo i magia - jak nazwa wskazuje daję go na dzień, na noc, dodaję do makijażu, do peelingów, do maseczek
Żeście go wszystkie tak wykupiły, że jak znajoma chciała mi wysłać, to go nigdzie nie było A też chciałam wypróbować
Stary 2015-10-21, 21:25   #1140
szatanica1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peach_passion Pokaż wiadomość
Jestem leniwa i nigdy mi się nie chce omijać okolic oczu, więc zawsze smarowałam całą twarz, aż zauważyłam, że mam jakieś takie rzęsy dłuższe I już nie maluję nawet eyelinerem, tylko samym tuszem. Najmocniej widać to w zewnętrznych kącikach. Minus jest taki, że trochę mi ten olejek zlepia oczy. Jestem nim jednak zachwycona podobnie jak Ty, mam teraz cerę naprawdę bez zarzutu. Mówisz, że pod makijaż spoczko? Miałaś inne wersje olejku Evree?

---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
Napisane przez jajajamajka Pokaż wiadomość
Polecam wypróbować taniutki alantan dermoline:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...tenolem-5.html
A to nie jest taki krem-tłuścioch?

Piszę.
szatanica1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości