|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !
Mnie nie leci juz nic przez te strupy.. Sciagnac tez nie dam rady bo taka skorupa sie zrobila.pierwszego dnia to mi sie taki bąbel zrobil jakby ropa w srodku byla a teraz koszmar
|
|
|
|
#2102 |
|
Rozeznanie
|
Jeszcze w sobotę przychodzą znajomi, nie wiem jak ja wszystko zorhanizuje z Lila na cycku. Wczoraj mialam obiad z poprzedniego dnia a dzisiaj zdazylam tylko obrac i posiekac marchewke
---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Smarowalas jakims kremem? Mi po 3 dniach się wygoily i do tej pory wszystko ok z brodawkami |
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Smaruje maltanem...
|
|
|
|
#2104 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
współczuje to samo miałam , położna w szpitalu pryskała mi tym octeniseptem cyce bo rope miałam aż , grr jak sobie przypomne jak mała się przypieła do takich sutków to aż mi słabo teraz , a wtedy to drapałam kafelki na ścianie paznokciami
|
|
#2106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po pierwsze ..Emi ile minut mała ssie? po drugie.. co ile przystawiasz? po trzecie ..ile mała ma dni/tygodni? kochana..nie musisz mieć nabrzmiałych piersi jak mała non stop spija..jeśli naciskasz pierś i mleczko leci to jest dobrze.. |
|
|
|
|
#2107 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie kolorowo z charakterkami Waszej trójki ![]() A ja myślę czy nie lepiej w pon się położyć jeśli do pt wszystko będzie ok z ktg. Szkoda ze nie można na weekend do szpitala się zgłosić na ktg to bym była spokojniejsza przez weekend Btw dobrze ze zwolnienie sobie zalatwilam na ten tydzien bo juz by mi minął tydzień macierzyńskiego bez dziecka ![]() ---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Cytat:
: Ja jestem waga i byłam bardzo spokojnym dzieckiem
Edytowane przez 88maggie88 Czas edycji: 2015-10-22 o 11:31 |
||
|
|
|
#2108 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja tez dzis mega wypoczeta. Jak ostatnie 2 noce to koszmar to dzis mega wypas. Choc moze powinnam sie martwic bo ani jednego ruchu nie poczulam w nocy. Wstalam tylko raz do wc i po prostu jestem jak nowonarodzona.Cytat:
![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|||
|
|
|
#2109 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przede wszystkim życzę bezbolesnego porodu Ja też liczyłam 12 października na moje urodziny i się nie udało :
|
|
|
#2110 |
|
Zadomowienie
|
Olibar STO LAT!!!
|
#2111 |
|
Wtajemniczenie
|
Olibar wszystkiego najpiękniejszego, no i szybkiego porodu
|
|
#2112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi wczoraj zwolnienie wypisał od 20 aż do 30.10. ![]() Cytat:
|
|
#2113 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
miałam wieczorem takie bóle okresowe, nie mogłam zasnac i co? i nic mineło jak ręką odjał hehehCytat:
bezbolesnego i szybkiego porodu!!!
|
||
|
|
|
#2114 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Najlepsze jest wietrzenie. Mój tż się cieszy że teraz pierwsze co widzi rano jak się budzi to moje cycki
![]() Cytat:
)Ja nie chciałam żeby syn się urodził w moje urodziny 30.09 i tak mnie posłuchał że przetrzymał do 12, więc będą 2 imprezki ))Cytat:
|
||
|
|
|
#2115 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2116 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Próbuje przeprowadzać własną wolę a wiadomo, maluchy nie walczą o swoje po cichu ![]() Cytat:
|
|
|
#2117 |
|
Raczkowanie
|
Dzieki dziewczyny
jeju no ja chce zeby ruszylo cos. Powaznie mam dosc juz tego bębna. Czuje sie jak krowa ktora ma trudnosci z wstaniem, chodzeniem ze wszystkim. AaaaaaaSent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2118 |
|
Zadomowienie
|
Amelie04 na cyce polecam maść Purelan plus wietrzenie i rozsmarowywanie własnego mleka na brodawce ,mnie na samym początku też mały ssak uszkodził i tylko to mi pomagało.
Melduję że u nas już spokojniej, Tymon od kilku dni daje mi trochę odpocząć od siebie także Oliath i dla ciebie jest nadzieja. ![]() Dzisiaj to już przechodzi samego siebie śpi prawie 4 godziny w swoim łóżeczku i nie protestuje .Zdążyłam już ogarnąć siebie,dom i obiad a teraz odpoczywam na wizażu.Szkoda że pogoda taka marna bo wyszłabym z nim na spacer, to siedzenie w domu mnie dobija.
"W naszym kraju żyje dziś wielu ludzi, którzy nie z własnej winy są zdrowi na umyśle." Edytowane przez Libra2 Czas edycji: 2015-10-22 o 14:10 |
|
|
|
#2119 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Bylam juz dzis na mieście, obeszłam pocztę, przywlokłam trzecie śniadanie/pierwszy obiad z makaroniarni i złożyłam w końcu deklarację lekarza rodzinnego w pobliskiej przychodni. Jeszcze zagadała do mnie pielęgniarka o ciążę i miała to samo co ja, dwa razy rodziła i oba po terminie, zero skurczy, zero reakcji na wywołanie i skończyło się cc
|
|
#2120 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak się pochwaliłam wczoraj skurczami ze mam codziennie od 3 dni i dzisiaj w nocy i nawet teraz ich nie ma :/ Na ktg byłam to 20 % to był maks i nawet ich nie odczuwam Ciekawe czy mnie jutro gin zbada czy tylko da skierowanie do szpitala.. Spytam się jej czy jeśli jest ok to nie lepiej w pon się położyć bo na samą myśl o szpitalu robi mi się niedobrze ![]() ---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
|
|
|
#2121 |
|
Raczkowanie
|
Bylam w szpitalu.. mowie ze na dzis mam wyznaczony termin i ze brzuch mnie boli i nie czuje ruchow takich jak wczesniej. Mowilam to w nadzieji na ktg. I co? Polozna pomacala brzuch i wziela ta maszynke przenosna do sluchania bicia serca i stwierdzila ze wszystko ok a bol to normalne i nie podpieli mnie pod ktg :/
Takze macie luksus z tym ktg co jakis czas ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#2122 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2123 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Do 20 to niestety nawet nie skurcze, tylko mikroruchy macicy wywołane chociażby tym ze oddychamy/ruszymy nogą czy dziecko pokopie, tak od 40 można dopiero przyjać ze to jakis skurcz.No qrde czemu nie rodzimy nooo
|
|
#2124 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
) Teraz taka pogoda, że możemy się nie doczekać na coś lepszego. 20 minut damy radę.Cytat:
Podchodziłam z nim dzień i noc i zrobiło się rozwarcie na 2 palce. |
||
|
|
|
#2125 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może ludki Nasze małe czekają na magiczny poniedziałek? ?? Choć wole maksymalnie w weekend urodzić. Na spontanie przyjechać do szpitala a nie być juz w szpitalu ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
Idę o tym poczytać ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- Niud udanego pierwszego spacerku
|
|
|
#2126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi sie marzy tak obudzic o 4:00 z zaje*istymi skurczami co 5min
|
|
#2127 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przypomniam że ja urodziłam 11 dni po terminie i zaczęło się samo ! Przypomniam również, że dzień przed porodem totalnie się wyluzowałam. Zakładając czarne scenariusze blokujesz się, więc się ciesz życiem i snem póki jesteś w dwupaku, bo z tego co czytam jesteś super sprawna ( tak jak i ja byłam do końca ) Ja teraz się wsciekam, że gdyby nie tz to by było naprawę ciężko. Od wczoraj zaczynam jako tako siadać ale szału nie ma... Za sukces uważam również fakt, że się odważyłam i zostawiłam dziecko z nianka elektroniczną na 15 minut ))
|
|
|
|
|
#2128 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewuszki
Cos nie mam czasu pisać. Teraz to na pewno jestem na szarym końcu z postami Byliśmy na długim spacerku bo pogoda piękna a miało padać i obiad się gotuje. Dziś robię sosik z karkówki. Kupiłam taka zaje.ista przyprawę do sosu myśliwskiego z naturalnych składników i parę jeszcze innych naturalnych i będę tworzyć ![]() A w ogóle zamówiłam sobie bluzę z Bon prixa, bo mam dziś dobry humor. Jakieś 16 albo 17 kg od porodu w dół Plus 7 kg które przybrałam przed ciążą na hormonachTaka bluza http://www.bonprix.pl/style/bluza-re...28433&source=1Co do cycków to EMI ja miałam nawał po wypiciu 2 dni z rzędu herbatki z pokrzywy. Na maskara. Myślałam, że mi cycki eksplodują a tez mam czasami takie jakby puste, ale nacisnę to mlezko leci więc się nie stresuję Bedzi edobrze kochanaAmelie mnie cały czas dokucza lewy sutek. Boli jak przystawia. Wczoraj jak odciągałam mleko lakataotorem albo już wcześniej niunia mi zobiła ranę. Auć. NAłożyłam nakładki, zagryzałam zęby i karmiłam. MAltanem posmarowałam i wiatrzyłam. Dziś już lepiej Olibar wszystkiego najlepszego i szybkiego porodu
|
#2129 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Boli Cie krocze jeszcze?? Cytat:
Dziekuje ![]() Kurcze a ja kilka dni temu zamowilam sobie taka bluze jakby z polaru bo nic takiego nie mam (nie nosze takich rzeczy) a po ciazy nie bede miec czasu i checi na zakupy (generalnie jestem jakas inna bo nienawidze robic zakupow, tak strasznie mnie to denerwuje jak potrzebuje np buty i musze isc kupic. Przymierzanie, ogladanie.. nie dla mnie). Wiec kliknelam online i dzis dostalam paczke. Zamowilam swoj rozmiar bo nie przytylam tylko w brzuchu no i okazalo sie ze ta bluza jest za duuuza ze 2 rozmiary. Jestem wkurzona bo musze odeslac. Normalnie zapielam teraz ta bluze wiec jaki to rozmiar 36? Nie wiem juz jak rozwiazac problem zakupow. Lazic nienawidze i szukac za to online nie mozna przymierzyc... eh No nic odesle i zamowie co innego. Albo zaczne wysylac tz na zakupy bo on lubi pamietam jak mi sie dziwil kiedys ze jak to ja kobieta i nie lubie. A on co chwile by kupowal i robil maratony po sklepach Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
||
|
|
|
#2130 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ahh te nasze marzenia. . Przynajmniej tego nikt nam nie odbierze
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:22.

współczuje to samo miałam , położna w szpitalu pryskała mi tym octeniseptem cyce bo rope miałam aż , grr jak sobie przypomne jak mała się przypieła do takich sutków to aż mi słabo teraz , a wtedy to drapałam kafelki na ścianie paznokciami 

05.07.2008