Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 71 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-22, 10:41   #2101
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Mnie nie leci juz nic przez te strupy.. Sciagnac tez nie dam rady bo taka skorupa sie zrobila.pierwszego dnia to mi sie taki bąbel zrobil jakby ropa w srodku byla a teraz koszmar
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 10:43   #2102
EMI2014
Rozeznanie

Jeszcze w sobotę przychodzą znajomi, nie wiem jak ja wszystko zorhanizuje z Lila na cycku. Wczoraj mialam obiad z poprzedniego dnia a dzisiaj zdazylam tylko obrac i posiekac marchewke

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Mnie nie leci juz nic przez te strupy.. Sciagnac tez nie dam rady bo taka skorupa sie zrobila.pierwszego dnia to mi sie taki bąbel zrobil jakby ropa w srodku byla a teraz koszmar
Smarowalas jakims kremem? Mi po 3 dniach się wygoily i do tej pory wszystko ok z brodawkami
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 10:44   #2103
Amelie04
Zakorzenienie

Smaruje maltanem...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 10:47   #2104
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Haha mi taki malutki tez sie zrobil to przebilam igla :P strylna oczywsicie
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 10:51   #2105
gosiek0388
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Wiecie...jak widzę co już odpiernicza moja trzytygodniowa Waga...to nie wiem czy Skorpion by był gorszy
a co odpiernicza??

Cytat:
skąd ja to znam..... współczuje to samo miałam , położna w szpitalu pryskała mi tym octeniseptem cyce bo rope miałam aż , grr jak sobie przypomne jak mała się przypieła do takich sutków to aż mi słabo teraz , a wtedy to drapałam kafelki na ścianie paznokciami
Stary 2015-10-22, 10:52   #2106
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Ja chyba tracę pokarm przez to chyba mala mi steka i się budzi co chwile bo się nienajada... lzy mi się cisna. Naciskam brodawki to leci mleczko ale cycuchy moje to flaczki, czuje ze nie sa wypełnione(( czekam tylko az ktos mi powie ze moze nie mam mleka to się rozsypie całkiem
Emi ..nie pozwól sobie tego w mówić..i nie denerwuj sie bo taki stan przyspiesza spalanie pokarmu..blokada psychiczna to najgorszy wróg kp..
po pierwsze ..Emi ile minut mała ssie?
po drugie.. co ile przystawiasz?
po trzecie ..ile mała ma dni/tygodni?
kochana..nie musisz mieć nabrzmiałych piersi jak mała non stop spija..jeśli naciskasz pierś i mleczko leci to jest dobrze..

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 11:29   #2107
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Heh,
fajnie by bylo, ale patrząc na to że kolejna noc smacznie przespałam to jednak nadzieja matką głupich
Ja juz planuje co będziemy robic we wtorek,w ostatni dzien we dwoje razem zanim w środe zamelduję sie w szpitalu, z ktorego wyjdziemy już we trójkę... chociaż nadal nie wiadomo kiedy

Jestem rakiem a mąż byk i mając wizje posiadania skorpiona w domu nie jest ona za bardzo optymistyczna
Hehe będzie kolorowo z charakterkami Waszej trójki

A ja myślę czy nie lepiej w pon się położyć jeśli do pt wszystko będzie ok z ktg. Szkoda ze nie można na weekend do szpitala się zgłosić na ktg to bym była spokojniejsza przez weekend

Btw dobrze ze zwolnienie sobie zalatwilam na ten tydzien bo juz by mi minął tydzień macierzyńskiego bez dziecka

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Wiecie...jak widzę co już odpiernicza moja trzytygodniowa Waga...to nie wiem czy Skorpion by był gorszy
Kwestia charakterku dziecka bardziej niż znaku zodiaku. Tak mi się wydaje : Ja jestem waga i byłam bardzo spokojnym dzieckiem

Edytowane przez 88maggie88
Czas edycji: 2015-10-22 o 11:31
88maggie88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 11:35   #2108
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Witam się z rana w dwupaku.

Maluszek ma dzisiaj ostatnia szansę na znak zodiaku Wagi
Haha wlasnie ostatnia szansa na Wage. Mi sie marzy dzis porod bo mam urodziny
Cytat:
Heh,
fajnie by bylo, ale patrząc na to że kolejna noc smacznie przespałam to jednak nadzieja matką głupich
Ja juz planuje co będziemy robic we wtorek,w ostatni dzien we dwoje razem zanim w środe zamelduję sie w szpitalu, z ktorego wyjdziemy już we trójkę... chociaż nadal nie wiadomo kiedy

Jestem rakiem a mąż byk i mając wizje posiadania skorpiona w domu nie jest ona za bardzo optymistyczna
Gratuluje przespanej nocy ja tez dzis mega wypoczeta. Jak ostatnie 2 noce to koszmar to dzis mega wypas. Choc moze powinnam sie martwic bo ani jednego ruchu nie poczulam w nocy. Wstalam tylko raz do wc i po prostu jestem jak nowonarodzona.
Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam jakieś dziwne wrazenie, że coś się ruszy, bo wszystko mnie bolało, ale dupa :
Haha Ty sie nie spiesz

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 11:38   #2109
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość

Gratuluje przespanej nocy ja tez dzis mega wypoczeta. Jak ostatnie 2 noce to koszmar to dzis mega wypas. Choc moze powinnam sie martwic bo ani jednego ruchu nie poczulam w nocy. Wstalam tylko raz do wc i po prostu jestem jak nowonarodzona.

Haha Ty sie nie spiesz

Wszystkiego najlepszego
Przede wszystkim życzę bezbolesnego porodu

Ja też liczyłam 12 października na moje urodziny i się nie udało :
Stary 2015-10-22, 11:49   #2110
gosiek0388
Zadomowienie

Olibar STO LAT!!!
Stary 2015-10-22, 11:51   #2111
krolewna1986
Wtajemniczenie

Olibar wszystkiego najpiękniejszego, no i szybkiego porodu

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 12:00   #2112
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Hehe będzie kolorowo z charakterkami Waszej trójki

A ja myślę czy nie lepiej w pon się położyć jeśli do pt wszystko będzie ok z ktg. Szkoda ze nie można na weekend do szpitala się zgłosić na ktg to bym była spokojniejsza przez weekend

Btw dobrze ze zwolnienie sobie zalatwilam na ten tydzien bo juz by mi minął tydzień macierzyńskiego bez dziecka :
No jak wszystko na ktg bez zmian to ja bym się nie kładła tak wczesnie, jutro dopiero 5-ty dzien po terminie (i i tak bedziesz miec ktg) a w weekend i tak nic nie zrobią, jedyne co to ktg a na to zawsze można podjechac na IP w razie czego. Sama się trochę cykam tego weekendu bez ktg no ale jak wg. gina wszystko super i nie ma potrzeby to nie będę panikowac. Jeszcze będę miała dość tego leżenia w szpitalu

Mi wczoraj zwolnienie wypisał od 20 aż do 30.10. Ale mam nadzieję, że wcześniej urodzę.

Cytat:

Haha Ty sie nie spiesz

Wszystkiego najlepszego!
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 12:04   #2113
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj miałam jakieś dziwne wrazenie, że coś się ruszy, bo wszystko mnie bolało, ale dupa
ja tez miałam takie odpczucie miałam wieczorem takie bóle okresowe, nie mogłam zasnac i co? i nic mineło jak ręką odjał heheh

Cytat:
STO LATEK bezbolesnego i szybkiego porodu!!!
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 12:40   #2114
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Smaruje maltanem...
Najlepsze jest wietrzenie. Mój tż się cieszy że teraz pierwsze co widzi rano jak się budzi to moje cycki
Cytat:

Haha Ty sie nie spiesz

100 lat i ekspresowo porodu )

Ja nie chciałam żeby syn się urodził w moje urodziny 30.09 i tak mnie posłuchał że przetrzymał do 12, więc będą 2 imprezki ))
Cytat:
No jak wszystko na ktg bez zmian to ja bym się nie kładła tak wczesnie, jutro dopiero 5-ty dzien po terminie (i i tak bedziesz miec ktg) a w weekend i tak nic nie zrobią, jedyne co to ktg a na to zawsze można podjechac na IP w razie czego. Sama się trochę cykam tego weekendu bez ktg no ale jak wg. gina wszystko super i nie ma potrzeby to nie będę panikowac. Jeszcze będę miała dość tego leżenia w szpitalu

Mi wczoraj zwolnienie wypisał od 20 aż do 30.10. Ale mam nadzieję, że wcześniej urodzę.

Wszystkiego najlepszego!
Nie koniecznie muszą nic nie robić w weekend. Mi np. wywołanie oxy robili w sobotę, a balonik to już na bank mogą założyć bo to 3 minuty - pewnie zależy od szpitala.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 13:02   #2115
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość

ja jeszcze nie dam rady..:/ a nie jestem opuchnieta.. mam wrazenie ze mi sie kosci w palcach rozeszly LOL
mi tak po 2 ciąży kostki w stawach się poszerzyły aż musiałam ciut poszerzać obrączkę bo nie dałam rady założyć

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hah, identycznie mam ;(
Teraz to już wszelkie pojęcie przechodzi - pan Sówka albo je albo kima przy piersi smacznie, odłożony po 5 minutach włącza syrenę, aż się zanosi
Dziewczyny o obiadach piszą - ha, dziś mój synek łaskawy, pozwolił mi zrobić w biegu 4 tosty z jajkiem na twardo na obiadek tak to mnie mąż żywi. Jedyne kilkugodzinne spanie jest po spacerze, w nocy dajemy radę nie umrzeć z braku snu tylko dzięki temu, że mały terror śpi ze mną...
Nie piszę z Wami, bo jak już zdarzy się kilka minut spokoju, to w dzikim pędzie piorę/ wieszam/ ogarniam/ odrabiam z dzieckiem lekcje/ kąpię Lilo... ech. Mąż i bardzo pomaga, ale cóż skoro nie ma go po 10 h dziennie, bo pracuje....
Myślałam, że brzuszek boli - podawałam kropelki, ale Kuba nie pręży się, nie płacze z bólu, uspokaja się natychmiast na rękach/ przy cycu...
Myślałam, że się nie najada - no ale przybiera przecież, nieraz zasypia przy odbijaniu, łapek nie gryzie, karmię go do pustej piersi plus nieraz dokładka z drugiej, nie złości się przy jedzeniu, słyszę jak przełyka, nieraz tyle leci, że aż się krztusi w trakcie lub ulewa troszkę po... no i JEŚLI cudem uśnie to kilka godzin potrafi smacznie spać i nie da rady go wybudzić niemal - więc tylko wybudzam jak muszę... a wzięty do piersi gdy się drze - pociągnie kilka łyków i w kimę znów...
Nieraz nie tak kusi, żeby sprawdzić czy po butli mm by spał te 2-3 h w kołysce, tak się tego nienajadania boję strasznie, sama sobie już nie wierzę i nie ufam, a komentarze (np. ciotki) czy nawet nieśmiałe sugestie (mąż), że MOŻE GŁODNY -- wcale w budowaniu pewności co do swojego kp nie pomagają...
Nie dokarmiam oczywiście, nie po to walczyłam i walczę o każdy ml mleka -- ale co jeśli on jednak z "lenistwa" np. się nie najada?... albo tylko tak minimalnie, nie do pełnej sytości?...
ojej ależ męczy cię Kubuś

Cytat:
lk
Wszystkiego co najlepsze!
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 13:05   #2116
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Smarowalas jakims kremem? Mi po 3 dniach się wygoily i do tej pory wszystko ok z brodawkami
Zazdrość, u mnie nic nie pomaga, wygoi się i wystarczy że przystawię jeden raz za dużo i znowu katastrofa. Teraz jeszcze coś mnie pierś boli i zastanawiam się czy jest stłuczona, czy się robi jakieś zapalenie...

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
a co odpiernicza??
Próbuje przeprowadzać własną wolę a wiadomo, maluchy nie walczą o swoje po cichu

Cytat:
Wszystkiego najlepszego
Stary 2015-10-22, 13:59   #2117
olibar
Raczkowanie

Dzieki dziewczyny jeju no ja chce zeby ruszylo cos. Powaznie mam dosc juz tego bębna. Czuje sie jak krowa ktora ma trudnosci z wstaniem, chodzeniem ze wszystkim. Aaaaaaa

Stary 2015-10-22, 14:08   #2118
Libra2
Zadomowienie

Amelie04 na cyce polecam maść Purelan plus wietrzenie i rozsmarowywanie własnego mleka na brodawce ,mnie na samym początku też mały ssak uszkodził i tylko to mi pomagało.

Melduję że u nas już spokojniej, Tymon od kilku dni daje mi trochę odpocząć od siebie także Oliath i dla ciebie jest nadzieja.
Dzisiaj to już przechodzi samego siebie śpi prawie 4 godziny w swoim łóżeczku i nie protestuje .Zdążyłam już ogarnąć siebie,dom i obiad a teraz odpoczywam na wizażu.Szkoda że pogoda taka marna bo wyszłabym z nim na spacer, to siedzenie w domu mnie dobija.

Edytowane przez Libra2
Czas edycji: 2015-10-22 o 14:10
Libra2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 14:20   #2119
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja nie chciałam żeby syn się urodził w moje urodziny 30.09 i tak mnie posłuchał że przetrzymał do 12, więc będą 2 imprezki.
Też bym nie chciała, w dzień moich urodzin uwaga najbliższych ma być skupiona tylko na mnie więc nie bardzo żeby ktoś ze mną o to konkurował, nawet własne dziecko

Bylam juz dzis na mieście, obeszłam pocztę, przywlokłam trzecie śniadanie/pierwszy obiad z makaroniarni i złożyłam w końcu deklarację lekarza rodzinnego w pobliskiej przychodni. Jeszcze zagadała do mnie pielęgniarka o ciążę i miała to samo co ja, dwa razy rodziła i oba po terminie, zero skurczy, zero reakcji na wywołanie i skończyło się cc

Stary 2015-10-22, 14:58   #2120
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Wszystkiego najlepszego!
To jesteś w mniejszości bo większość tutaj z Nas musiała kombinować z l4. Lekarze nie mają nic do roboty, tylko stresują jeszcze kobiety w ciąży. :/

Tak się pochwaliłam wczoraj skurczami ze mam codziennie od 3 dni i dzisiaj w nocy i nawet teraz ich nie ma :/
Na ktg byłam to 20 % to był maks i nawet ich nie odczuwam

Ciekawe czy mnie jutro gin zbada czy tylko da skierowanie do szpitala.. Spytam się jej czy jeśli jest ok to nie lepiej w pon się położyć bo na samą myśl o szpitalu robi mi się niedobrze

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Najlepsze jest wietrzenie. Mój tż się cieszy że teraz pierwsze co widzi rano jak się budzi to moje cycki

100 lat i ekspresowo porodu )

Ja nie chciałam żeby syn się urodził w moje urodziny 30.09 i tak mnie posłuchał że przetrzymał do 12, więc będą 2 imprezki ))

Nie koniecznie muszą nic nie robić w weekend. Mi np. wywołanie oxy robili w sobotę, a balonik to już na bank mogą założyć bo to 3 minuty - pewnie zależy od szpitala.
Co to w ogóle jest ten balonik? Boli to ?

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Dzieki dziewczyny jeju no ja chce zeby ruszylo cos. Powaznie mam dosc juz tego bębna. Czuje sie jak krowa ktora ma trudnosci z wstaniem, chodzeniem ze wszystkim. Aaaaaaa

Witaj w klubie
Stary 2015-10-22, 14:59   #2121
olibar
Raczkowanie

Bylam w szpitalu.. mowie ze na dzis mam wyznaczony termin i ze brzuch mnie boli i nie czuje ruchow takich jak wczesniej. Mowilam to w nadzieji na ktg. I co? Polozna pomacala brzuch i wziela ta maszynke przenosna do sluchania bicia serca i stwierdzila ze wszystko ok a bol to normalne i nie podpieli mnie pod ktg :/
Takze macie luksus z tym ktg co jakis czas

Stary 2015-10-22, 15:01   #2122
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Bylam w szpitalu.. mowie ze na dzis mam wyznaczony termin i ze brzuch mnie boli i nie czuje ruchow takich jak wczesniej. Mowilam to w nadzieji na ktg. I co? Polozna pomacala brzuch i wziela ta maszynke przenosna do sluchania bicia serca i stwierdzila ze wszystko ok a bol to normalne i nie podpieli mnie pod ktg :/
Takze macie luksus z tym ktg co jakis czas

Zonk
Stary 2015-10-22, 15:12   #2123
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
To jesteś w mniejszości bo większość tutaj z Nas musiała kombinować z l4. Lekarze nie mają nic do roboty, tylko stresują jeszcze kobiety w ciąży. :/

Tak się pochwaliłam wczoraj skurczami ze mam codziennie od 3 dni i dzisiaj w nocy i nawet teraz ich nie ma :/

Ciekawe czy mnie jutro gin zbada czy tylko da skierowanie do szpitala.. Spytam się jej czy jeśli jest ok to nie lepiej w pon się położyć bo na samą myśl o szpitalu robi mi się niedobrze :
Wlasnie chcialam pytac jak dzisiejsze ktg. Chyba Cie zarazilam tym brakiem skurczy Do 20 to niestety nawet nie skurcze, tylko mikroruchy macicy wywołane chociażby tym ze oddychamy/ruszymy nogą czy dziecko pokopie, tak od 40 można dopiero przyjać ze to jakis skurcz.
No qrde czemu nie rodzimy nooo

Stary 2015-10-22, 15:14   #2124
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Amelie04 na cyce polecam maść Purelan plus wietrzenie i rozsmarowywanie własnego mleka na brodawce ,mnie na samym początku też mały ssak uszkodził i tylko to mi pomagało.

Melduję że u nas już spokojniej, Tymon od kilku dni daje mi trochę odpocząć od siebie także Oliath i dla ciebie jest nadzieja.
Dzisiaj to już przechodzi samego siebie śpi prawie 4 godziny w swoim łóżeczku i nie protestuje .Zdążyłam już ogarnąć siebie,dom i obiad a teraz odpoczywam na wizażu.Szkoda że pogoda taka marna bo wyszłabym z nim na spacer, to siedzenie w domu mnie dobija.
Ja zaraz się zbieram na pierwszy spacer póki nie pada ) Teraz taka pogoda, że możemy się nie doczekać na coś lepszego. 20 minut damy radę.
Cytat:

Ciekawe czy mnie jutro gin zbada czy tylko da skierowanie do szpitala.. Spytam się jej czy jeśli jest ok to nie lepiej w pon się położyć bo na samą myśl o szpitalu robi mi się niedobrze

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Co to w ogóle jest ten balonik? Boli to ?

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Witaj w klubie
Balonik inaczej cewnik foleya, czy jakoś tak. Wkładają Ci go przez szyjkę i napełniania solą fizjologiczna i on sobie grawitacyjnie opada i rozszerza szyjkę. Zakładanie nic nie boli sam cewnik czujesz jak lekkie uciskiwanie jak na okres ale na prawdę lekkie.
Podchodziłam z nim dzień i noc i zrobiło się rozwarcie na 2 palce.
Stary 2015-10-22, 15:22   #2125
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Wlasnie chcialam pytac jak dzisiejsze ktg. Chyba Cie zarazilam tym brakiem skurczy Do 20 to niestety nawet nie skurcze, tylko mikroruchy macicy wywołane chociażby tym ze oddychamy/ruszymy nogą czy dziecko pokopie, tak od 40 można dopiero przyjać ze to jakis skurcz.
No qrde czemu nie rodzimy nooo
Dobrze wiedzieć

Może ludki Nasze małe czekają na magiczny poniedziałek? ??

Choć wole maksymalnie w weekend urodzić. Na spontanie przyjechać do szpitala a nie być juz w szpitalu

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

Cytat:
Ja zaraz się zbieram na pierwszy spacer póki nie pada ) Teraz taka pogoda, że możemy się nie doczekać na coś lepszego. 20 minut damy radę.

Balonik inaczej cewnik foleya, czy jakoś tak. Wkładają Ci go przez szyjkę i napełniania solą fizjologiczna i on sobie grawitacyjnie opada i rozszerza szyjkę. Zakładanie nic nie boli sam cewnik czujesz jak lekkie uciskiwanie jak na okres ale na prawdę lekkie.
Podchodziłam z nim dzień i noc i zrobiło się rozwarcie na 2 palce.
Dzięki za info

Idę o tym poczytać

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Niud udanego pierwszego spacerku
Stary 2015-10-22, 15:24   #2126
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze wiedzieć

Może ludki Nasze małe czekają na magiczny poniedziałek? ??

Choć wole maksymalnie w weekend urodzić. Na spontanie przyjechać do szpitala a nie być juz w szpitalu
Optymalnie by bylo w nocy z niedzieli na pn rodzic i finisz rano
Mi sie marzy tak obudzic o 4:00 z zaje*istymi skurczami co 5min Te marzenia ciężarnych...

Stary 2015-10-22, 15:29   #2127
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Też bym nie chciała, w dzień moich urodzin uwaga najbliższych ma być skupiona tylko na mnie więc nie bardzo żeby ktoś ze mną o to konkurował, nawet własne dziecko

Bylam juz dzis na mieście, obeszłam pocztę, przywlokłam trzecie śniadanie/pierwszy obiad z makaroniarni i złożyłam w końcu deklarację lekarza rodzinnego w pobliskiej przychodni. Jeszcze zagadała do mnie pielęgniarka o ciążę i miała to samo co ja, dwa razy rodziła i oba po terminie, zero skurczy, zero reakcji na wywołanie i skończyło się cc
Bacik za zakładanie już teraz, że masz jak ta pielęgniarka !!!
Przypomniam że ja urodziłam 11 dni po terminie i zaczęło się samo !
Przypomniam również, że dzień przed porodem totalnie się wyluzowałam. Zakładając czarne scenariusze blokujesz się, więc się ciesz życiem i snem póki jesteś w dwupaku, bo z tego co czytam jesteś super sprawna ( tak jak i ja byłam do końca )

Ja teraz się wsciekam, że gdyby nie tz to by było naprawę ciężko.
Od wczoraj zaczynam jako tako siadać ale szału nie ma...
Za sukces uważam również fakt, że się odważyłam i zostawiłam dziecko z nianka elektroniczną na 15 minut ))
Stary 2015-10-22, 15:31   #2128
mala29lll
Zakorzenienie

Cześć dziewuszki Cos nie mam czasu pisać. Teraz to na pewno jestem na szarym końcu z postami
Byliśmy na długim spacerku bo pogoda piękna a miało padać i obiad się gotuje. Dziś robię sosik z karkówki. Kupiłam taka zaje.ista przyprawę do sosu myśliwskiego z naturalnych składników i parę jeszcze innych naturalnych i będę tworzyć

A w ogóle zamówiłam sobie bluzę z Bon prixa, bo mam dziś dobry humor. Jakieś 16 albo 17 kg od porodu w dółZostało mi 2 kg do zrzucenia, żeby ważyć tyle ile ważyłam podczas zajścia w ciążę Plus 7 kg które przybrałam przed ciążą na hormonach ale wazne że waga leci w dół
Taka bluza http://www.bonprix.pl/style/bluza-re...28433&source=1

Co do cycków to EMI ja miałam nawał po wypiciu 2 dni z rzędu herbatki z pokrzywy. Na maskara. Myślałam, że mi cycki eksplodują a tez mam czasami takie jakby puste, ale nacisnę to mlezko leci więc się nie stresuję Bedzi edobrze kochana Spróbuj z herbatą pokrzywową. Przy okazji jest baaardzo zdrowa i dobra na włosy, które nie wiedzieć czemu błyszcza się jak szalone a całą ciążę były tragiczne, matowe i wypadały. hmmm... dziwne. Teraz powinny wypadać a one takie ładne.

Amelie mnie cały czas dokucza lewy sutek. Boli jak przystawia. Wczoraj jak odciągałam mleko lakataotorem albo już wcześniej niunia mi zobiła ranę. Auć. NAłożyłam nakładki, zagryzałam zęby i karmiłam. MAltanem posmarowałam i wiatrzyłam. Dziś już lepiej

Olibar wszystkiego najlepszego i szybkiego porodu
Stary 2015-10-22, 15:53   #2129
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Bacik za zakładanie już teraz, że masz jak ta pielęgniarka !!!
Przypomniam że ja urodziłam 11 dni po terminie i zaczęło się samo !
Przypomniam również, że dzień przed porodem totalnie się wyluzowałam. Zakładając czarne scenariusze blokujesz się, więc się ciesz życiem i snem póki jesteś w dwupaku, bo z tego co czytam jesteś super sprawna ( tak jak i ja byłam do końca )

Ja teraz się wsciekam, że gdyby nie tz to by było naprawę ciężko.
Od wczoraj zaczynam jako tako siadać ale szału nie ma...
Za sukces uważam również fakt, że się odważyłam i zostawiłam dziecko z nianka elektroniczną na 15 minut ))
Aaaaaaa ja bylam sprawna w 1szej ciazy a teraz jak kaleka
Boli Cie krocze jeszcze??
Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Cześć dziewuszki Cos nie mam czasu pisać. Teraz to na pewno jestem na szarym końcu z postami
Byliśmy na długim spacerku bo pogoda piękna a miało padać i obiad się gotuje. Dziś robię sosik z karkówki. Kupiłam taka zaje.ista przyprawę do sosu myśliwskiego z naturalnych składników i parę jeszcze innych naturalnych i będę tworzyć

A w ogóle zamówiłam sobie bluzę z Bon prixa, bo mam dziś dobry humor. Jakieś 16 albo 17 kg od porodu w dółZostało mi 2 kg do zrzucenia, żeby ważyć tyle ile ważyłam podczas zajścia w ciążę Plus 7 kg które przybrałam przed ciążą na hormonach ale wazne że waga leci w dół
Taka bluza http://www.bonprix.pl/style/bluza-re...28433&source=1

Co do cycków to EMI ja miałam nawał po wypiciu 2 dni z rzędu herbatki z pokrzywy. Na maskara. Myślałam, że mi cycki eksplodują a tez mam czasami takie jakby puste, ale nacisnę to mlezko leci więc się nie stresuję Bedzi edobrze kochana Spróbuj z herbatą pokrzywową. Przy okazji jest baaardzo zdrowa i dobra na włosy, które nie wiedzieć czemu błyszcza się jak szalone a całą ciążę były tragiczne, matowe i wypadały. hmmm... dziwne. Teraz powinny wypadać a one takie ładne.

Amelie mnie cały czas dokucza lewy sutek. Boli jak przystawia. Wczoraj jak odciągałam mleko lakataotorem albo już wcześniej niunia mi zobiła ranę. Auć. NAłożyłam nakładki, zagryzałam zęby i karmiłam. MAltanem posmarowałam i wiatrzyłam. Dziś już lepiej

Olibar wszystkiego najlepszego i szybkiego porodu
Zjadlabym karkoweczke o rany! Ale kiedys kilka razy tu kupilam i normalnie smierdzi. Nie jest taka jak polska wiec calkowicie ze swini zrrzygnowalam i jade tylko na kurczaku i jagniecinie.

Dziekuje

Kurcze a ja kilka dni temu zamowilam sobie taka bluze jakby z polaru bo nic takiego nie mam (nie nosze takich rzeczy) a po ciazy nie bede miec czasu i checi na zakupy (generalnie jestem jakas inna bo nienawidze robic zakupow, tak strasznie mnie to denerwuje jak potrzebuje np buty i musze isc kupic. Przymierzanie, ogladanie.. nie dla mnie). Wiec kliknelam online i dzis dostalam paczke. Zamowilam swoj rozmiar bo nie przytylam tylko w brzuchu no i okazalo sie ze ta bluza jest za duuuza ze 2 rozmiary. Jestem wkurzona bo musze odeslac. Normalnie zapielam teraz ta bluze wiec jaki to rozmiar 36?

Nie wiem juz jak rozwiazac problem zakupow. Lazic nienawidze i szukac za to online nie mozna przymierzyc... eh

No nic odesle i zamowie co innego. Albo zaczne wysylac tz na zakupy bo on lubi pamietam jak mi sie dziwil kiedys ze jak to ja kobieta i nie lubie. A on co chwile by kupowal i robil maratony po sklepach

Stary 2015-10-22, 16:03   #2130
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Optymalnie by bylo w nocy z niedzieli na pn rodzic i finisz rano
Mi sie marzy tak obudzic o 4:00 z zaje*istymi skurczami co 5min Te marzenia ciężarnych...
A mi się marzy dzisiaj w nocy poród

Ahh te nasze marzenia. . Przynajmniej tego nikt nam nie odbierze

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości