|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1171 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016
Cytat:
|
|
#1172 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Temperatury na razie nie mierzę, spróbujemy z testami i wyluzowaniem psychicznym, dobra kolacja, winko.Ja totalnie nie nadążam z czytaniem i komentowaniem, ale widzę, że jakieś testowanko dzisiaj, trzymam kciuki!!! |
|
|
|
|
#1173 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mnie dwa razy zapomniała wpisać na listę testujących i proszę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() spadł samolot - dlatego rocznica Smoleńska kojarzy nam się ciut inaczej ![]() Cytat:
![]() :brzyda l: Dobre winko i kolacja to podstawa
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2015-10-22 o 10:05 |
|||||
|
|
|
#1174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
W końcu usiadłam przed komputerem, normalnie ciągle Was nadrabiam z komórki i już mnie szlag trafiał z pisaniem postów
![]() Cytat:
Cytat:
Ja dziś lecę do pracy na 14, do tego pracuję cały weekend i tego żałuję strasznie, no ale co zrobić, za tydzień będzie wolny
|
|
#1175 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Czytam na bieżąco, ale nie wyrabiam totalnie żeby coś odpisać ![]() Aż strach jak ten wątek będzie leciał, jak się zmieni w ciążowy ![]() U mnie bardzo zły nastrój, nerwówka... nie wiem czy się uda w tym miesiącu no ale nic, zobaczymy.Buziaki dziewczyny!
|
|
#1176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba dlatego , że owulacja sie zbliża ![]() Tak bym chciala , zeby ten cykl był owocny ; )
|
|
#1177 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie w ogóle ostatnio ciężko jest porozumieć się z Tż😔 niby wszystko gra, ale nie możemy się zgrać ochotą na przytulanie😒 a nie chce robić z siebie desperatki która tylko chce wykorzystać faceta w jednym celu 😏 chcę żeby to było naturalne, a nie nakręcone owulacją. w weekend tak się na niego wkurzyłam bo miałam straszną ochotę, jeszcze owu była na 90%, (Tż o owu nie wiedział), a on że zmęczony, bla bla bla i mnie zbył 😒 no miał prawo być zmęczony, bo cały weekend spędził za kierownicą i noc w obcym mieszkaniu (byliśmy u jego kuzyna), ale przez to cykl raczej na pewno spisany na straty 😭 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1178 |
|
Raczkowanie
|
U mnie w ogóle ostatnio ciężko jest porozumieć się z Tż😔 niby wszystko gra, ale nie możemy się zgrać ochotą na przytulanie😒 a nie chce robić z siebie desperatki która tylko chce wykorzystać faceta w jednym celu 😏 chcę żeby to było naturalne, a nie nakręcone owulacją. w weekend tak się na niego wkurzyłam bo miałam straszną ochotę, jeszcze owu była na 90%, (Tż o owu nie wiedział), a on że zmęczony, bla bla bla i mnie zbył 😒 no miał prawo być zmęczony, bo cały weekend spędził za kierownicą i noc w obcym mieszkaniu (byliśmy u jego kuzyna), ale przez to cykl raczej na pewno spisany na straty 😭
Piszę z telefonu-pozdro szejset[/QUOTE] No wlasnie teraz to taki sex z przymusu jest . Niby staram sie zeby tak nie bylo , ale no bardzo sie nie da . Dobrze zw TŻ rozumie to jak narazie . Bo pewnie jak bedzie to dluzej trwalo . To nie wiem jak to bedzie .
|
#1179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie to jest okropne, bo nawet jak nie chcesz myśleć o tym, to podświadomie i tak dążysz do współżycia w TE dni i już. Reszta już Cię nie interesuje hehehe😉 Piszę z telefonu-pozdro szejset
|
|
#1180 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Piszę z telefonu-pozdro szejset[/QUOTE] No my to sie nie kochamy wogule tylko czekamy na te dni i dopiero do dzialania ale ile mozna tak .No ale z drugiej strony to trzeba korzystać z tej sytuacji . Bo pozniej po ciazy , to bedzie trzeba uwazac .
|
|
#1181 |
|
Raczkowanie
|
Zwolniły się kolejne 2 osoby w pracy (z 20 osobowego zespołu w ciągu 3 miesięcy zwolniło się 14 osób !!!), wszystko teraz spada na moją głowę, bo mamy deficyt pracowników po prostu
a wspólnie z TŻ się już tak nakręciliśmy na dziecko, że tylko to mnie trzyma tak na prawdę "przy życiu".Wiem, że przy takich nerwach ciąża praktycznie jest niemożliwa, więc błędne koło się zamyka bo spinam się jeszcze bardziej. Wariactwo... TŻ mi cały czas mówi "idź na L4 na miesiąc, odprężysz się i jakoś będzie, a jak się nam nie uda z dzieckiem to się zwolnisz i świat się nie zawali" - ale ja wiem, że jak się zwolnię to odłożymy plany z dzieckiem, a tego bym nie chciała, bo bardzo mi zależy... Wybaczcie że trochę nieskładnie to napisałam, ale nie mam głowy do niczego ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- A co myślicie o żelu Conceive Plus ? PS. Przyszło mi właśnie 50szt. testów owulacyjnych
|
|
#1182 |
|
Przyczajenie
|
A ja uważam, że trzeba z TŻ rozmawiać. Skoro obydwoje staracie się o dziecko to trzeba do tego trochę zadaniowo podejść. Czyli nie ma wymówek, a działamy i już. Jasne, że jest to trochę obdarte z uczuć. Ale gdzieś tutaj na forum przeczytałam, że jak para powiedziała, że się starają o dziecko, to lekarz odpowiedział ''wy się nie starajcie, wy współżyjcie''
![]() Ja TŻ pokazuję aplikację w telefonie i mówię, jak wygląda sprawa z testem owu. Wtedy mam pewność, że gdyby normalnie odpuścił, to akurat w te dni się zmobilizuje i nie przepuści tej szansy. Moja koleżanka wręcz miała dosyć tych starań Pewnie, że czasami się nie ma ochoty, że chciałoby się romantycznych uniesień... Rzeczywistość swoją drogą
|
|
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1184 |
|
Przyczajenie
|
To nie jest dla mnie stresujące. Raczej chcemy mieć pewność, że w danym miesiącu zrobiliśmy wszystko co można było zrobić, żeby się udało. Jak nie wyjdzie, trudno. Będzie kolejny miesiąc... Chcę mieć jednak tę świadomość, że daliśmy z siebie 100 %.
|
|
|
|
#1185 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gdy minię rok i ciąży nie będzie zaczniemy się martwić.
|
|
#1186 | ||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Źle robicie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- Gdy zaczniecie się stresować od samego początku, wyliczać dni, myśleć ciągle o tym, kochać się 'z musu' to Wam na psychikę padnie. Odstawić zabezpieczenia i tyle. Minie rok, można się martwić
|
||||||
|
|
|
#1187 |
|
Zakorzenienie
|
Takiej grupy krwi Ci nie przyjmą. Musi być oryginał z dwoma podpisami - dopiero taki wynik jest właściwy. Też jest przyjmowany wynik z książeczki krwiodawcy.
|
#1188 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczęta
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tego się będę trzymać ![]() Piszecie o staraniach w "tych dniach". Powiem Wam, że mój mąż mnie ostatnio zaskoczył. Rozmawiamy tak luźno o tych sprawach i mówię mu, że zajść w ciąże wcale nie jest łatwo - a on na to: No wiem przecież, trzeba czekać na te dni płodne, potem no jak się to nazywa ( myśli, myśli....) aa owulacja i wtedy trzeba się kochać. Normalnie wgięło mnie w fotel. Więc widzę po swoim mężu, że nawet jeśli wszystko rozumie i wie, że trzeba spiąć pośladki i dopasować życie seksualne do pewnych dni i sądzę, że raczej nie będzie z tym problemów, to w głębi serca czuje się trochę jak maszyna potrzebna tylko do zapłodnienia. Ciężki temat, na pewno każdy facet zareaguje na to inaczej, jeden woli wiedzieć, inny nie - jedne podejdzie do tego zadaniowa, inny będzie się spinał z tego powodu, ważne abyście się Wy między sobą dogadywali w tej kwestii - to chyba najważniejsze
|
|
|
#1189 |
|
Raczkowanie
|
No i u mnie się zaczęło dzisiaj od rana przytulam się z wc
zjadłam tylko kilka chrupek kukurydzianych i więcej nie dam rady, po za tym popijam herbatkę a już taką miałam nadzieję że mnie to ominie no cóż
|
#1190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
( pozytywnie oczywiście )
|
|
|
#1192 |
|
Rozeznanie
|
Mój TŻ zawsze ma ochotę na sex
a przyznam, że w dni płodne ja też, więc nie mamy problemów, jeśli o to chodzi Póki co nie traktujemy seksu jako zadania do spełnienia- cieszymy się sobą, bliskością.Dziś robię pierwszy test owu. mam nadzieję, że wkrótce zobaczę II wielkie wyraźne krechy Przytulaczki dla smutasów Dziewczyny nie martwcie się, każdy ma lepszy i gorszy dzień
|
|
|
|
#1193 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mój prawie zawsze
|
||
|
|
|
#1194 |
|
Zakorzenienie
|
Bo nikt się pod tym wynikiem nie podpisał i równie dobrze Ty byś mogła do książeczki sobie wpisać byle jaką grupę. I tak i siak będziesz musiała zrobić grupę
|
#1195 |
|
Konto usunięte
|
Z tego co pamiętam, grupa krwi jest na oddzielnej karteczce, wpięta do książeczki z pieczątką i podpisem. Też się nie liczy?
|
|
|
|
#1196 |
|
Raczkowanie
|
A myślałam że tylko ja nie mam grupy krwi zrobionej .
![]() Czytam tak was i widzę ,że robicie wszystkie badania . ![]() A mi lekarz żadnych badań nie kazał mi robić , ![]() tylko kazał się starać i jak do marca nic nie wyjdzie to dopiero do niego przyjść . a badania podstawowe nic nie mówił żeby zrobić . ![]() :roll eyes: No i teraz sama nie wiem czy robić jakieś badania i wogule jakie to badania ?
|
#1197 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od jakiś 2 lat wynik grupy krwi, który jest honorowany to ten gdzie są dwa podpisy. Tylko cholera nie pamiętam czyje te dwa podpisy. Jak sprawdzę w szpitalu to Ci napiszę ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Aa i dentystę odwiedź
|
|
#1198 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1199 |
|
Rozeznanie
|
Ja mam zrobioną cytologię, usg dopochwowe, zbadane piersi, morfologię i wszystko ok
nie mam problemów z zębami ale mocz nie wiem... ktoś wie czy erytrocyty izomorficzne 3, erytr. wyługowane 0,8, pasma śluzu 2,56 w moczu to powód do niepokoju??
|
|
|
|
#1200 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko myslałam o badaniach z krwi własnie . o dzieki za przypomnienie o dentyście.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:14.

Ale trzymam kciuki za resztę staraczek!! 

Mam podwyższony wynik 4,4 a norma to 0,270 - 4,200 
Na żywo obie kreski są znacznie intensywniejsze! Foto robione suszarką
Tak, jeden z lekarzy powiedział to samo, że przynajmniej doszło do zagnieżdżenia zarodka, miało serduszko, więc nie mamy problemu z płodnością tylko potem coś poszło nie tak. Ale płodni jesteśmy więc tu nie ma się co martwić przynajmniej
Czasami psychika płata nam figla przy tak silnych emocjach.

ale ani ja, ani mój mąż nie znamy swoich grup krwi... Za miesiąc jak będę robić wszystkie badania, to zrobię sobie te grupy, bo to dość istotne może być.
Teraz będę bała się 8 tygodnia bo na tym zatrzymała się poprzednia ciąża
A gdyby się udało mielibyśmy cudowną rocznicę
zjadłam tylko kilka chrupek kukurydzianych i więcej nie dam rady, po za tym popijam herbatkę a już taką miałam nadzieję że mnie to ominie 

Dziewczyny nie martwcie się, każdy ma lepszy i gorszy dzień 
Od jakiś 2 lat wynik grupy krwi, który jest honorowany to ten gdzie są dwa podpisy. Tylko cholera nie pamiętam czyje te dwa podpisy. Jak sprawdzę w szpitalu to Ci napiszę