Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-22, 09:19   #1171
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za słowa otuchy i rozsądku Czekam dzisiaj na komentarz lekarza w systemie i zaraz zapisuję się do endokrynologa.

U mnie nie będzie już testowania, okres i beta potwierdziła, że w ciąży nie jestem (wynik <0,1), więc nie ma sensu robić testu Ale trzymam kciuki za resztę staraczek!!
To za kolejny cykl!
Stary 2015-10-22, 09:21   #1172
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
tak się rozpisałyście, że nie wiem co skomentować
Jutro odbieram testy owulacyjne już czekają na poczcie

a od 2 dni mierze temp. Póki co rośnie, a ja z niecierpliwością czekam na spadek
Ja też dzisiaj powinnam dostać testy Temperatury na razie nie mierzę, spróbujemy z testami i wyluzowaniem psychicznym, dobra kolacja, winko.

Ja totalnie nie nadążam z czytaniem i komentowaniem, ale widzę, że jakieś testowanko dzisiaj, trzymam kciuki!!!
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 10:04   #1173
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny, mam wyniki. Beta, jak podejrzawałam, malutka. Wszystko super pięknie oprócz... TSH hormonu tarczycy Mam podwyższony wynik 4,4 a norma to 0,270 - 4,200 Z tym, że czytałam, że kobiety planujące zajść w ciążę najlepiej żeby miały w okolicach 3 Jak sprawdziłam, wynik wskazuje na niedoczynność tarczycy. Przeczytałam objawy i naprawdę większość się pokrywa. No i może to wpływać na płodność płakać mi się chce
Monique ja miałam nawet bardziej podwyższoną bo chyba 4,9 w lipcu poszłam do ginekologa - endokrynologa (ale to z lenistwa, bo jak i tak planowałam się starać to po co do dwóch) dostałam leki i dokładnie miesiąc po miałam już 2,51 a teraz robiłam przy okazji bety i mam 1,5 Tak że spokojnie. Wszystko da radę naprawić

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
I tego Ci życzę z całego serca

Fanta pomyliłaś Tiję ze mną na pierwszej stronie Tija ma starania od października 2015, a ja od grudnia 2015

Dobra idę coś zjeść, pora na kolacje
Jak Fanta się myli komuś to dobry znak mnie dwa razy zapomniała wpisać na listę testujących i proszę

Cytat:
Napisane przez BellaB Pokaż wiadomość
Dzień dobry Ja tak jak podejrzewałam mam dni płodne. Coś tam nawet widać na tym owu teście. To kiedy teraz działać? Na żywo obie kreski są znacznie intensywniejsze! Foto robione suszarką
Bella te krechy są praktycznie takie same - do boju

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Nie ma za co
No to super mamy rocznice związków
Dziękuję Tak, jeden z lekarzy powiedział to samo, że przynajmniej doszło do zagnieżdżenia zarodka, miało serduszko, więc nie mamy problemu z płodnością tylko potem coś poszło nie tak. Ale płodni jesteśmy więc tu nie ma się co martwić przynajmniej
my mamy rocznicę w pierwszy dzień wiosny 21.03 - choć teraz to chyba przesunęli ten dzień na 22.03. Z to po pierwszym spadł samolot - dlatego rocznica Smoleńska kojarzy nam się ciut inaczej
Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Ja też dzisiaj powinnam dostać testy Temperatury na razie nie mierzę, spróbujemy z testami i wyluzowaniem psychicznym, dobra kolacja, winko.
Ja totalnie nie nadążam z czytaniem i komentowaniem, ale widzę, że jakieś testowanko dzisiaj, trzymam kciuki!!!
Ja też się już w tym pogubiłam :brzyda l: Dobre winko i kolacja to podstawa

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2015-10-22 o 10:05
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 10:18   #1174
geosmina
Wtajemniczenie

W końcu usiadłam przed komputerem, normalnie ciągle Was nadrabiam z komórki i już mnie szlag trafiał z pisaniem postów

Cytat:
Napisane przez wiolka1988 Pokaż wiadomość
Monique_05 nie martw się teraz medycyna ma sposoby na takie wyniki, na pewno niedługo wszystko wróci do normy. A jeśli chodzi o czytanie na temat chorób w Internecie to radziłabym tego nie robić, bo się człowiek tylko niepotrzebnie denerwuje, a i tak sama nie jesteś w stanie stwierdzić co tak na prawdę Ci dolega i ewentualnie co z tym zrobić... więc szkoda nerwów
Też nie radzę sugerować się Internetem, zwykle opisywane są tu jakieś skrajne przypadki, ja jak dowiedziałam się kilka lat temu o podwyższonej prolaktynie u siebie i naczytałam się w Internecie jak to się leczy, to oszalałam. Opisywane były jakieś guzy w mózgu, które usuwa się operacyjnie przez podniebienie, masakra normalnie. A okazało się że wystarczy zażywać tabletki i wszystko będzie dobrze. I było

Cytat:
Moja przyjaciółka też długo się starała. Siostra jej męża zdążyła w tym czasie urodzić jedno dziecko i zajść w drugą ciążę. Moja przyjaciółka ''nienawidziła'' jej w tamtym okresie. Wiadomo, to nie była tak zła nienawiść, ale po prostu tak ją to bolało, że ktoś może mieć jedno dziecko za drugim, a inna kobieta żadnego. Ostatecznie jest happy end Ale nie chciałabym się tak czuć, żeby bolał mnie widok dzieci, czy też kobiet w ciąży. Czasami psychika płata nam figla przy tak silnych emocjach.
Nie dziwię się wcale takim uczuciom, dopóki to nie jest na zasadzie zawiści i złorzeczenia, to jest to normalne...

Ja dziś lecę do pracy na 14, do tego pracuję cały weekend i tego żałuję strasznie, no ale co zrobić, za tydzień będzie wolny

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
geosmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 10:49   #1175
StayStylish
Raczkowanie

Hej

Czytam na bieżąco, ale nie wyrabiam totalnie żeby coś odpisać
Aż strach jak ten wątek będzie leciał, jak się zmieni w ciążowy

U mnie bardzo zły nastrój, nerwówka... nie wiem czy się uda w tym miesiącu no ale nic, zobaczymy.
Buziaki dziewczyny!
Stary 2015-10-22, 10:53   #1176
justyna1406
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Hej

U mnie bardzo zły nastrój, nerwówka... nie wiem czy się uda w tym miesiącu no ale nic, zobaczymy.
Buziaki dziewczyny!
Hej . Mam to samo ; (
Chyba dlatego , że owulacja sie zbliża
Tak bym chciala , zeby ten cykl był owocny ; )
Stary 2015-10-22, 11:12   #1177
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

Buziaki dziewczyny!
Ale czemu nerwówka, spinasz się staraniami czy czymś innym?

U mnie w ogóle ostatnio ciężko jest porozumieć się z Tż😔 niby wszystko gra, ale nie możemy się zgrać ochotą na przytulanie😒 a nie chce robić z siebie desperatki która tylko chce wykorzystać faceta w jednym celu 😏 chcę żeby to było naturalne, a nie nakręcone owulacją. w weekend tak się na niego wkurzyłam bo miałam straszną ochotę, jeszcze owu była na 90%, (Tż o owu nie wiedział), a on że zmęczony, bla bla bla i mnie zbył 😒 no miał prawo być zmęczony, bo cały weekend spędził za kierownicą i noc w obcym mieszkaniu (byliśmy u jego kuzyna), ale przez to cykl raczej na pewno spisany na straty 😭

Piszę z telefonu-pozdro szejset

"Zenek, co ty jakiś nie w sosie jesteś? Może zjadłbyś jakichś pierożków babcinych?"
Stary 2015-10-22, 11:18   #1178
justyna1406
Raczkowanie

U mnie w ogóle ostatnio ciężko jest porozumieć się z Tż😔 niby wszystko gra, ale nie możemy się zgrać ochotą na przytulanie😒 a nie chce robić z siebie desperatki która tylko chce wykorzystać faceta w jednym celu 😏 chcę żeby to było naturalne, a nie nakręcone owulacją. w weekend tak się na niego wkurzyłam bo miałam straszną ochotę, jeszcze owu była na 90%, (Tż o owu nie wiedział), a on że zmęczony, bla bla bla i mnie zbył 😒 no miał prawo być zmęczony, bo cały weekend spędził za kierownicą i noc w obcym mieszkaniu (byliśmy u jego kuzyna), ale przez to cykl raczej na pewno spisany na straty 😭

Piszę z telefonu-pozdro szejset[/QUOTE]

No wlasnie teraz to taki sex z przymusu jest . Niby staram sie zeby tak nie bylo , ale no bardzo sie nie da . Dobrze zw TŻ rozumie to jak narazie . Bo pewnie jak bedzie to dluzej trwalo . To nie wiem jak to bedzie .
Stary 2015-10-22, 11:29   #1179
geosmina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość

No wlasnie teraz to taki sex z przymusu jest . Niby staram sie zeby tak nie bylo , ale no bardzo sie nie da . Dobrze zw TŻ rozumie to jak narazie . Bo pewnie jak bedzie to dluzej trwalo . To nie wiem jak to bedzie .[/QUOTE]
No właśnie to jest okropne, bo nawet jak nie chcesz myśleć o tym, to podświadomie i tak dążysz do współżycia w TE dni i już. Reszta już Cię nie interesuje hehehe😉

Stary 2015-10-22, 11:33   #1180
justyna1406
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
No wlasnie teraz to taki sex z przymusu jest . Niby staram sie zeby tak nie bylo , ale no bardzo sie nie da . Dobrze zw TŻ rozumie to jak narazie . Bo pewnie jak bedzie to dluzej trwalo . To nie wiem jak to bedzie .
No właśnie to jest okropne, bo nawet jak nie chcesz myśleć o tym, to podświadomie i tak dążysz do współżycia w TE dni i już. Reszta już Cię nie interesuje hehehe😉

Piszę z telefonu-pozdro szejset[/QUOTE]

No my to sie nie kochamy wogule tylko czekamy na te dni i dopiero do dzialania ale ile mozna tak .
No ale z drugiej strony to trzeba korzystać z tej sytuacji .
Bo pozniej po ciazy , to bedzie trzeba uwazac .
Stary 2015-10-22, 13:31   #1181
StayStylish
Raczkowanie

Zwolniły się kolejne 2 osoby w pracy (z 20 osobowego zespołu w ciągu 3 miesięcy zwolniło się 14 osób !!!), wszystko teraz spada na moją głowę, bo mamy deficyt pracowników po prostu a wspólnie z TŻ się już tak nakręciliśmy na dziecko, że tylko to mnie trzyma tak na prawdę "przy życiu".
Wiem, że przy takich nerwach ciąża praktycznie jest niemożliwa, więc błędne koło się zamyka bo spinam się jeszcze bardziej.
Wariactwo...

TŻ mi cały czas mówi "idź na L4 na miesiąc, odprężysz się i jakoś będzie, a jak się nam nie uda z dzieckiem to się zwolnisz i świat się nie zawali" - ale ja wiem, że jak się zwolnię to odłożymy plany z dzieckiem, a tego bym nie chciała, bo bardzo mi zależy...

Wybaczcie że trochę nieskładnie to napisałam, ale nie mam głowy do niczego ostatnio

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

A co myślicie o żelu Conceive Plus ?

PS. Przyszło mi właśnie 50szt. testów owulacyjnych
Stary 2015-10-22, 13:33   #1182
BellaB
Przyczajenie

A ja uważam, że trzeba z TŻ rozmawiać. Skoro obydwoje staracie się o dziecko to trzeba do tego trochę zadaniowo podejść. Czyli nie ma wymówek, a działamy i już. Jasne, że jest to trochę obdarte z uczuć. Ale gdzieś tutaj na forum przeczytałam, że jak para powiedziała, że się starają o dziecko, to lekarz odpowiedział ''wy się nie starajcie, wy współżyjcie''

Ja TŻ pokazuję aplikację w telefonie i mówię, jak wygląda sprawa z testem owu. Wtedy mam pewność, że gdyby normalnie odpuścił, to akurat w te dni się zmobilizuje i nie przepuści tej szansy. Moja koleżanka wręcz miała dosyć tych starań Ale lekarz też im powiedział, że muszą ''odbębnić'' swoje, żeby był efekt.

Pewnie, że czasami się nie ma ochoty, że chciałoby się romantycznych uniesień... Rzeczywistość swoją drogą
BellaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 13:43   #1183
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
A ja uważam, że trzeba z TŻ rozmawiać. Skoro obydwoje staracie się o dziecko to trzeba do tego trochę zadaniowo podejść. Czyli nie ma wymówek, a działamy i już. Jasne, że jest to trochę obdarte z uczuć. Ale gdzieś tutaj na forum przeczytałam, że jak para powiedziała, że się starają o dziecko, to lekarz odpowiedział ''wy się nie starajcie, wy współżyjcie''

Ja TŻ pokazuję aplikację w telefonie i mówię, jak wygląda sprawa z testem owu. Wtedy mam pewność, że gdyby normalnie odpuścił, to akurat w te dni się zmobilizuje i nie przepuści tej szansy. Moja koleżanka wręcz miała dosyć tych starań Ale lekarz też im powiedział, że muszą ''odbębnić'' swoje, żeby był efekt.

Pewnie, że czasami się nie ma ochoty, że chciałoby się romantycznych uniesień... Rzeczywistość swoją drogą
Ja jednak myślę, że takie podejście nie jest zdrowe zwłaszcza u par, które dopiero zaczynają starania. Potem, rozumiem jak starania się przedłużają, leczenie jest wdrażane itp. to trzeba bardziej zadaniowo do tego podejść. A teraz - polecam się cieszyć bliskością i nie skupiać się tylko i wyłącznie na seksie dla ciąży. Nie od dzisiaj wiadomo, że stres blokuje i nici z ciąży. Więc - relax
Stary 2015-10-22, 13:50   #1184
BellaB
Przyczajenie

To nie jest dla mnie stresujące. Raczej chcemy mieć pewność, że w danym miesiącu zrobiliśmy wszystko co można było zrobić, żeby się udało. Jak nie wyjdzie, trudno. Będzie kolejny miesiąc... Chcę mieć jednak tę świadomość, że daliśmy z siebie 100 %.
BellaB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 13:58   #1185
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
To nie jest dla mnie stresujące. Raczej chcemy mieć pewność, że w danym miesiącu zrobiliśmy wszystko co można było zrobić, żeby się udało. Jak nie wyjdzie, trudno. Będzie kolejny miesiąc... Chcę mieć jednak tę świadomość, że daliśmy z siebie 100 %.
No spoko, ale jesteśmy tylko ludźmi i nie zawsze nam się chce współżyć, kiedy teoretycznie powinno się. Gdzieś ktoś tutaj wrzucał statystykę i w pierwszym cyklu zachodzi w ciążę niewiele par. Więc osobiście uważam, że co ma być to będzie, nie ten to następny cykl Gdy minię rok i ciąży nie będzie zaczniemy się martwić.
Stary 2015-10-22, 14:02   #1186
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Ma prawie 40. Dokadnie ile to nie wiem, ale około 10 lat. I jakiś czas temu zrezygnowali ze starań szkoda, fajnie by było mieć siostrzenicę/siostrzeńca Za to mam 2 bratanice kochane dziewczyny Jedna 18 lat (5 lat jestem tylko starsza od niej) a druga 8
Szkoda że zrezygnowali ;(

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Poszliśmy na żywioł, niech się dzieje co chce

Tak mamy datę W listopadzie moja mama podpiszę za nas umowę na salę, bo niestety my nie możemy tak często jeździć do Bydgoszczy.
No to cieszę się bardzo

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Piszecie tutaj o konflikcie serologicznym i grupach krwi, wstyd się przyznać ... ale ani ja, ani mój mąż nie znamy swoich grup krwi... Za miesiąc jak będę robić wszystkie badania, to zrobię sobie te grupy, bo to dość istotne może być.
Ja znam swoja z książeczki urodzenia

Cytat:
Ach...my mamy 8 rocznicę w Sylwestra, dla nas też by był fajny prezent Ale wolałabym zajść teraz i na koniec grudnia wiedzieć że dzieciątko jest zdrowe Teraz będę bała się 8 tygodnia bo na tym zatrzymała się poprzednia ciąża A gdyby się udało mielibyśmy cudowną rocznicę
Będzie dobrze

Cytat:
Z tym, że czytałam, że kobiety planujące zajść w ciążę najlepiej żeby miały w okolicach 3
Przy staraniach to najlepiej mieć ok 1. Dla młodej kobiety górna granica to 2,5 albo 2.

Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
No wlasnie teraz to taki sex z przymusu jest .
Źle robicie my po 1,5 roku starań nie zmuszamy się do seksu. Bo to tylko rodzi kłótnie i pretensje. Jak miałam stymulowaną owulację to kochaliśmy się ale jakoś to nie było z musu tylko chcieliśmy

Cytat:
Ja jednak myślę, że takie podejście nie jest zdrowe zwłaszcza u par, które dopiero zaczynają starania. Potem, rozumiem jak starania się przedłużają, leczenie jest wdrażane itp. to trzeba bardziej zadaniowo do tego podejść. A teraz - polecam się cieszyć bliskością i nie skupiać się tylko i wyłącznie na seksie dla ciąży. Nie od dzisiaj wiadomo, że stres blokuje i nici z ciąży. Więc - relax
Zgadzam się w 100%

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Gdy zaczniecie się stresować od samego początku, wyliczać dni, myśleć ciągle o tym, kochać się 'z musu' to Wam na psychikę padnie. Odstawić zabezpieczenia i tyle. Minie rok, można się martwić
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 14:06   #1187
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Ja znam swoja z książeczki urodzenia
Takiej grupy krwi Ci nie przyjmą. Musi być oryginał z dwoma podpisami - dopiero taki wynik jest właściwy. Też jest przyjmowany wynik z książeczki krwiodawcy.
Stary 2015-10-22, 14:15   #1188
VelaLuca
Wtajemniczenie

Dzień dobry dziewczęta

Cytat:
Była dzisiaj po 19 na Wizażu. Pisała wcześniej że dopadła ją choroba, mam nadzieję że lepiej się już czuje?[COLOR="Silver"]
Tak, tak wiem, ale miała z Wami wielkie testowanie i nie dała znać co u niej, więc jestem po prostu ciekawa czy pojawiły się dwie kreseczki czy też nie

Cytat:
Moja przyjaciółka też długo się starała. Siostra jej męża zdążyła w tym czasie urodzić jedno dziecko i zajść w drugą ciążę. Moja przyjaciółka ''nienawidziła'' jej w tamtym okresie. Wiadomo, to nie była tak zła nienawiść, ale po prostu tak ją to bolało, że ktoś może mieć jedno dziecko za drugim, a inna kobieta żadnego. Ostatecznie jest happy end Ale nie chciałabym się tak czuć, żeby bolał mnie widok dzieci, czy też kobiet w ciąży. Czasami psychika płata nam figla przy tak silnych emocjach.
Właśnie ja się tego obawiam. Jesteśmy otoczeni małymi dziećmi, w samym roku 2015 urodziło się nam ich czwórka w tym moja chrześnica i chrześnik męża. I póki co jest fajnie, ale jak będę wiedzieć, że mamy jakiś problem z zajściem w ciąże to boje się tego, że będę te dzieci już inaczej odbierać, może nawet nie dzieci ale ich rodziców. Wiecie, taka chora zazdrość. A ja czasami niestety tak mam i strasznie się tego boję. Bo co to za wina tych rodziców, że mają już pociechy a komuś innemu się nie udaje... Mam nadzieję, że mnie los tak nie doświadczy

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Jak Fanta się myli komuś to dobry znak mnie dwa razy zapomniała wpisać na listę testujących i proszę
Dobre Tego się będę trzymać

Piszecie o staraniach w "tych dniach". Powiem Wam, że mój mąż mnie ostatnio zaskoczył. Rozmawiamy tak luźno o tych sprawach i mówię mu, że zajść w ciąże wcale nie jest łatwo - a on na to: No wiem przecież, trzeba czekać na te dni płodne, potem no jak się to nazywa ( myśli, myśli....) aa owulacja i wtedy trzeba się kochać. Normalnie wgięło mnie w fotel. Choć wczoraj się trochę pokłóciliśmy i walnął do mnie takim tekstem, że czuje się wykorzystany bo wychodzi na to, że jest tylko po to, by "użyczyć" mi jednego plemniczka. Do tego jest mi potrzebny Więc widzę po swoim mężu, że nawet jeśli wszystko rozumie i wie, że trzeba spiąć pośladki i dopasować życie seksualne do pewnych dni i sądzę, że raczej nie będzie z tym problemów, to w głębi serca czuje się trochę jak maszyna potrzebna tylko do zapłodnienia. Ciężki temat, na pewno każdy facet zareaguje na to inaczej, jeden woli wiedzieć, inny nie - jedne podejdzie do tego zadaniowa, inny będzie się spinał z tego powodu, ważne abyście się Wy między sobą dogadywali w tej kwestii - to chyba najważniejsze
Stary 2015-10-22, 14:17   #1189
Smilelinka
Raczkowanie

No i u mnie się zaczęło dzisiaj od rana przytulam się z wc zjadłam tylko kilka chrupek kukurydzianych i więcej nie dam rady, po za tym popijam herbatkę a już taką miałam nadzieję że mnie to ominie no cóż
Stary 2015-10-22, 14:18   #1190
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smilelinka Pokaż wiadomość
No i u mnie się zaczęło dzisiaj od rana przytulam się z wc zjadłam tylko kilka chrupek kukurydzianych i więcej nie dam rady, po za tym popijam herbatkę a już taką miałam nadzieję że mnie to ominie no cóż
Taka ciąża!
Stary 2015-10-22, 14:22   #1191
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
I tak Ci zazdrościmy ( pozytywnie oczywiście )
Stary 2015-10-22, 14:24   #1192
Kasmina
Rozeznanie

Mój TŻ zawsze ma ochotę na sex a przyznam, że w dni płodne ja też, więc nie mamy problemów, jeśli o to chodzi Póki co nie traktujemy seksu jako zadania do spełnienia- cieszymy się sobą, bliskością.

Dziś robię pierwszy test owu. mam nadzieję, że wkrótce zobaczę II wielkie wyraźne krechy

Przytulaczki dla smutasów Dziewczyny nie martwcie się, każdy ma lepszy i gorszy dzień
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 14:56   #1193
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Takiej grupy krwi Ci nie przyjmą. Musi być oryginał z dwoma podpisami - dopiero taki wynik jest właściwy. Też jest przyjmowany wynik z książeczki krwiodawcy.
Dlaczego?

Cytat:
Biedna

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
Mój TŻ zawsze ma ochotę na sex
Mój prawie zawsze
Stary 2015-10-22, 15:05   #1194
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Dlaczego?

Biedna

Mój prawie zawsze
Bo nikt się pod tym wynikiem nie podpisał i równie dobrze Ty byś mogła do książeczki sobie wpisać byle jaką grupę. I tak i siak będziesz musiała zrobić grupę
Stary 2015-10-22, 15:08   #1195
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Bo nikt się pod tym wynikiem nie podpisał i równie dobrze Ty byś mogła do książeczki sobie wpisać byle jaką grupę. I tak i siak będziesz musiała zrobić grupę
Z tego co pamiętam, grupa krwi jest na oddzielnej karteczce, wpięta do książeczki z pieczątką i podpisem. Też się nie liczy?
Stary 2015-10-22, 15:15   #1196
justyna1406
Raczkowanie

A myślałam że tylko ja nie mam grupy krwi zrobionej .
Czytam tak was i widzę ,że robicie wszystkie badania .
A mi lekarz żadnych badań nie kazał mi robić ,
tylko kazał się starać i jak do marca nic nie wyjdzie to dopiero do niego przyjść . a badania podstawowe nic nie mówił żeby zrobić .
:roll eyes: No i teraz sama nie wiem czy robić jakieś badania i wogule jakie to badania ?
Stary 2015-10-22, 15:20   #1197
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamiętam, grupa krwi jest na oddzielnej karteczce, wpięta do książeczki z pieczątką i podpisem. Też się nie liczy?
Właśnie nie bardzo Od jakiś 2 lat wynik grupy krwi, który jest honorowany to ten gdzie są dwa podpisy. Tylko cholera nie pamiętam czyje te dwa podpisy. Jak sprawdzę w szpitalu to Ci napiszę

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
A myślałam że tylko ja nie mam grupy krwi zrobionej .
Czytam tak was i widzę ,że robicie wszystkie badania .
A mi lekarz żadnych badań nie kazał mi robić ,
tylko kazał się starać i jak do marca nic nie wyjdzie to dopiero do niego przyjść . a badania podstawowe nic nie mówił żeby zrobić .
:roll eyes: No i teraz sama nie wiem czy robić jakieś badania i wogule jakie to badania ?
Osobiście proponuję cytologie, usg piersi i usg dopochwowe, żeby w razie wu zrobić porządek z problemami przed ciążą. Krwi nie ma co badać, bo tylko miesiąc wyniki są ważne. Tak samo badania na te wszystkie zakaźne choroby - mimo wszystko, zawsze możesz się zarazić po zrobieniu wyniku, a jeszcze przed zajściem w ciąże. Jak chcesz możesz sprawdzić poziom TSH, bo on lubi sprawić problemy w czasie starań.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Aa i dentystę odwiedź
Stary 2015-10-22, 15:23   #1198
Panna_Hanna
Zadomowienie

Cytat:
A co myślicie o żelu Conceive Plus ?

PS. Przyszło mi właśnie 50szt. testów owulacyjnych
Wlasnie przed chwila go zamowilam zobaczymymy. Do tego cynk, selen, witaminki, wiesiolki i ponad 200zl poszlo :P ale czego sie nie robi dla upragnionej ciazy
Panna_Hanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:29   #1199
Kasmina
Rozeznanie

Ja mam zrobioną cytologię, usg dopochwowe, zbadane piersi, morfologię i wszystko ok nie mam problemów z zębami

ale mocz nie wiem... ktoś wie czy erytrocyty izomorficzne 3, erytr. wyługowane 0,8, pasma śluzu 2,56 w moczu to powód do niepokoju??
Kasmina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:36   #1200
justyna1406
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie nie bardzo Od jakiś 2 lat wynik grupy krwi, który jest honorowany to ten gdzie są dwa podpisy. Tylko cholera nie pamiętam czyje te dwa podpisy. Jak sprawdzę w szpitalu to Ci napiszę

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Osobiście proponuję cytologie, usg piersi i usg dopochwowe, żeby w razie wu zrobić porządek z problemami przed ciążą. Krwi nie ma co badać, bo tylko miesiąc wyniki są ważne. Tak samo badania na te wszystkie zakaźne choroby - mimo wszystko, zawsze możesz się zarazić po zrobieniu wyniku, a jeszcze przed zajściem w ciąże. Jak chcesz możesz sprawdzić poziom TSH, bo on lubi sprawić problemy w czasie starań.

---------- Dopisano o 15:20 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ----------

Aa i dentystę odwiedź
A to takie badania to ja miałam . I wyszło wszystko ok
Tylko myslałam o badaniach z krwi własnie .
o dzieki za przypomnienie o dentyście.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości