Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-22, 14:58   #1831
dolinka881
Zadomowienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Właśnie wyszła ode mnie położna... ale się wkur.wiłam! Na końcu z głupia franc pokazałam jej moją kartę ciąży, bo byłam ciekawa czy mam gdzieś napisane jakie mam łożysko, a moja ginka nie dość, że pisze jak kura pazurem, to jeszcze nie rozumiem większości tych niemieckich skrótów. Okazało się, że łożysko mam na tylnej ścianie, ale od 24 sierpnia mam niedobór żelaza i białko w moczu! Nosz kur.wa!!! Nic mi pieprzona ginka nie powiedziała! 24 sierpnia mialam na poziomie 11, a teraz to już chyba jest na minusie, bo mam ten syndrom niespokojnych nóg i chodzi za mną wątróbka, której nienawidzę!! Normalnie płakać mi się chce.. naczytałam się, że niedobór żelaza źle wpływa na dziecko, a ta menda nawet nic nie wspomniała, że mi spadło ostatnio znowu miałam pobierana krew, ale oczywiście dowiem się dopiero 5 listopada na jakim poziomie mam zelazo i białko w moczu, po tym jak mi bez komentarza wpiszą to do karty..
Siedzę i rycze z tego wkur.wu i bezradności.

Poza tym położna mówiła, że jeśli nie jestem przekonana do masażu krocza, to mogę sobie robić codziennie nasiadowki z herbaty lipowej-dzialanie podobne do masażu..
I taką ciekawą rzecz powiedziała, że takie guzki na sutkach wydzielają zapach wód plodowych, dlatego dziecko tak chętnie leży na piersiach.
I muszę jeszcze dokupić do wózka przescieradełko (jakieś specjalne do wózków z gumką) i jakaś poduszkę (też specjalną do wózka), którą będę mogła położyć na maluchu zimą. .
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 14:59   #1832
syylwuska
Zakorzenienie

ADKA dziękuję

OENEDUE dzięki czapeczka z takiego niefirmowego sklepu, stacjonarnie kupiłam.

A ja od wczoraj mam złożona komodę, jeszcze tylko plecy przy nic i gotowa, ale muszę poczekac, pewnie właśnie na tego przyszłego szwagra, co w następnym tyg się do nas wybiera, żeby z sypialni razem z Tz wynieśli naszą komodę i toaletke do pokoju, a komodę Małej wstawili do sypialni i zaczynam akcję pranie-prasowanie

Twój kombinezon bardzo ladny? Dużo zaplacilaa? Jaki to rozmiar?

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:02   #1833
adka_19
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Właśnie wyszła ode mnie położna... ale się wkur.wiłam! Na końcu z głupia franc pokazałam jej moją kartę ciąży, bo byłam ciekawa czy mam gdzieś napisane jakie mam łożysko, a moja ginka nie dość, że pisze jak kura pazurem, to jeszcze nie rozumiem większości tych niemieckich skrótów. Okazało się, że łożysko mam na tylnej ścianie, ale od 24 sierpnia mam niedobór żelaza i białko w moczu! Nosz kur.wa!!! Nic mi pieprzona ginka nie powiedziała! 24 sierpnia mialam na poziomie 11, a teraz to już chyba jest na minusie, bo mam ten syndrom niespokojnych nóg i chodzi za mną wątróbka, której nienawidzę!! Normalnie płakać mi się chce.. naczytałam się, że niedobór żelaza źle wpływa na dziecko, a ta menda nawet nic nie wspomniała, że mi spadło ostatnio znowu miałam pobierana krew, ale oczywiście dowiem się dopiero 5 listopada na jakim poziomie mam zelazo i białko w moczu, po tym jak mi bez komentarza wpiszą to do karty..

Poza tym położna mówiła, że jeśli nie jestem przekonana do masażu krocza, to mogę sobie robić codziennie nasiadowki z herbaty lipowej-dzialanie podobne do masażu..
I taką ciekawą rzecz powiedziała, że takie guzki na sutkach wydzielają zapach wód plodowych, dlatego dziecko tak chętnie leży na piersiach.
I muszę jeszcze dokupić do wózka przescieradełko (jakieś specjalne do wózków z gumką) i jakaś poduszkę (też specjalną do wózka), którą będę mogła położyć na maluchu zimą. .
Co za BABSKO!

Jestem Ruda, projektuje cuda ! SKLEP
adka_19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:06   #1834
0enedue
Zadomowienie

20 zł z przesyłka wogole nie zniszczony a rozmiar 56-62

Dolinka no nie poważne babsko :/:/ brak słów ..

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:07   #1835
syylwuska
Zakorzenienie

Ojej DOLINKA ale akcja! od sierpnia masz niedobór i nic Ci nie mowia? Kurde co to za podejście do pacjenta? ;/ może zanim będzie wizyta, to kup sobie jakieś żelazo bez recepty i bierz jakąś większą dawke? Chyba że położna coś Ci przepisala? Położna może w ogóle wypisać receptę?

Mogę się tylko domyślać jak się czujesz, współczuję Ci, ale postaraj się być dobrej myśli, na badaniach wszystko z dzieckiem ok i waga w porządku, więc wszystko musi być w porządku! ;*

O nasiadowki już mi się bardziej podobają niż masaż, czyli co trzeba krocze nad parą tej herbaty trzymać, tak?

Stary 2015-10-22, 15:08   #1836
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Jakoś mam wrażenie jakbyś przybita była, bo mało Cie na forum, Ale może to przez przeziebienie?

Ja dziękuję, jak na razie wszystko ok, brat w niedzielę i poniedziałek goraczkowal, ale wczoraj poszedł już do szkoly, katar jeszcze trochę ma.

Złe glodnemu iść na zakupy, bo wtedy kupuje tysiąc niepotrzebnych rzeczy, na które mam ochotę ;/

A co robisz na obiad jutro?
Mało energii mam ostatnio. Przez weekend cały czas leżałam, bo po szpitalu czułam się jeszcze źle i bałam się czy wracać nie będę. Później przychodnia, mamę odwiedzałam. Przy okazji na zakupach schodziło, a jak miałam wolną chwilę to się kładłam.
Może też przeziębienie się do tego przyczynia.

Dobrze, że jednak Ciebie nie rozłożyło! I cieszę się, że brat już lepiej się czuje

A jutro planuję zrobić polędwiczki wieprzowe duszone z cebulką
i do tego jakaś surówka, ale zobaczę czy zrobię czy kupię- zależy jak się będę czuła

Cytat:
Napisane przez 0enedue Pokaż wiadomość
Przyszedł mi kombinezon z olx

czapka zimowa jedne rękawiczki parę bodziakow i i na pierwsze miesięce mamy w co się ubrać .. chociaż pewnie coś kupie nadprogramowego:

Czekam na tz jedziemy do Gliwic i przy okazji gdzieś na jakieś papu..

Jestem normalnie nieprzytomna :/ i chodzi za mną sushiii...
Śliczny ten kombinezon!
Stary 2015-10-22, 15:09   #1837
syylwuska
Zakorzenienie

OENEDUE to super cena!!!! 😱😃 moja czapka dwa razy droższa ;P i bardzo ładnie wygląda

Stary 2015-10-22, 15:12   #1838
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

ta ginka jakaś niepoważna! Jak można zaniedbywać takie niedobory. Dobrze, że położna zauważyła, bo musisz uzupełnić te niedobory...
Stary 2015-10-22, 15:26   #1839
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez adka_19 Pokaż wiadomość
Co za BABSKO!
Cytat:
Dolinka no nie poważne babsko :/:/ brak słów ..
Cytat:
Ojej DOLINKA ale akcja! od sierpnia masz niedobór i nic Ci nie mowia? Kurde co to za podejście do pacjenta? ;/ może zanim będzie wizyta, to kup sobie jakieś żelazo bez recepty i bierz jakąś większą dawke? Chyba że położna coś Ci przepisala? Położna może w ogóle wypisać receptę?
Mogę się tylko domyślać jak się czujesz, współczuję Ci, ale postaraj się być dobrej myśli, na badaniach wszystko z dzieckiem ok i waga w porządku, więc wszystko musi być w porządku! ;*

O nasiadowki już mi się bardziej podobają niż masaż, czyli co trzeba krocze nad parą tej herbaty trzymać, tak?

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
ta ginka jakaś niepoważna! Jak można zaniedbywać takie niedobory. Dobrze, że położna zauważyła, bo musisz uzupełnić te niedobory...
No mowię Wam.. a takie miałam zaufanie do tutejszej służby zdrowia...
Kupię dzisiaj żelazo i będę lykala jakieś końskie dawki, ale mogłam o to zatroszczyć 2 m-ce temu...
Syylwuska no niby na USG wszystko w normie, ale czytałam, że przy braku żelaza może dochodzić do niedorozwojow umyslowych. Nawet nie chcę o tym myśleć
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:32   #1840
ogolnie
Zakorzenienie

Dolinka nie martw się, żelazo kup w aptece jak największą dawkę bez recepty a białko w moczu skonsultuj prędko z lekarzem i będzie dobrze :-*

Ja się zbieram na wizytę,TŻ poleciał do dentysty zęba wyrwać,pierwszż raz w życiu i aż się boję czy da sobie sam radę.
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:37   #1841
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:

O kurde;/ to co to za doktor. Suplementuj to żelazo. Oby Ci się odbudowała morfologia szybko

Nasiadówka z lipy - dobrze wiedzieć, dzięki.

A ja wciągnęłam się w ten dokument: 600 gram szczęścia. O ile na początku ciężko mi sie oglądało, to teraz jakoś patrzę na te mamy i żal mi niektórych strasznie
Zwłaszcza tej mamy co urodziła chyba w 27 tygodniu wcześniaka, jego stan jest krytyczny, miało jakiś udar. Echh, a potem powiedzieli, że ta mama już taką dziewczynkę urodziła w poprzedniej ciaży i też wcześniak i też przeszła udar i teraz niepełnosprawna. Ta mama opiekuje się nią, zrezygnowała z pracy. Boziu i ta druga ciąża też tak tragicznie się dla niej skończyła. Żal mi patrzeć na nią Ale tragedia dla tej młodej kobiety

Człowiek chyba wszystko zniesie, byle tylko dziecko było zdrowe. I tego nam wszystkim życzę, żebyśmy dały radę i żeby nasze grudniowe maluchy były zdrowe.

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Ja się zbieram na wizytę,TŻ poleciał do dentysty zęba wyrwać,pierwszż raz w życiu i aż się boję czy da sobie sam radę.
Haha, ale słodko to zabrzmiało!!
Trzymam kciuki, żeby go jak najmniej bolało i dobrze się goiło
p.s. ja też nie lubię dentysty, to dla mnie chyba gorszy strach niż poród :P hehe
andriuszka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:37   #1842
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Mało energii mam ostatnio. Przez weekend cały czas leżałam, bo po szpitalu czułam się jeszcze źle i bałam się czy wracać nie będę. Później przychodnia, mamę odwiedzałam. Przy okazji na zakupach schodziło, a jak miałam wolną chwilę to się kładłam.
Może też przeziębienie się do tego przyczynia.

Dobrze, że jednak Ciebie nie rozłożyło! I cieszę się, że brat już lepiej się czuje

A jutro planuję zrobić polędwiczki wieprzowe duszone z cebulką
i do tego jakaś surówka, ale zobaczę czy zrobię czy kupię- zależy jak się będę czuła

Śliczny ten kombinezon!
Tak myślałam, że zamartwiasz się swoją sytuacja, będzie dobrze, oby przeziebienie Ci już odpuscilo.

Cytat:
No mowię Wam.. a takie miałam zaufanie do tutejszej służby zdrowia...
Kupię dzisiaj żelazo i będę lykala jakieś końskie dawki, ale mogłam o to zatroszczyć 2 m-ce temu...
Syylwuska no niby na USG wszystko w normie, ale czytałam, że przy braku żelaza może dochodzić do niedorozwojow umyslowych. Nawet nie chcę o tym myśleć
Ja tak samo, myślałam że za granicą, to na prawdę opieka jest w porządku ;/;/ nie czytaj internetu tylko kup żelazo i lykaj, dzidzius będzie zdrowy, zobaczysz ;*

Cytat:
Dolinka nie martw się, żelazo kup w aptece jak największą dawkę bez recepty a białko w moczu skonsultuj prędko z lekarzem i będzie dobrze :-*

Kciuki za wizytę Twoją i Tz

Stary 2015-10-22, 15:43   #1843
andriuszka77
Zadomowienie

NO LASECZKI, przypominajka:

PIJEMY SZKLANKĘ WODY KTO NIEDOPITY

i ĆWICZYMY KEGLA

Mąż mi po SR smsy dziś śle z takimi przypominajkami hehe to i Wam przypominam
Stary 2015-10-22, 15:52   #1844
rudaska
Zakorzenienie

0enedue śliczny kombinezon i fajna okazja
Dolinka ale ci się lekarka trafiła No nic, teraz już sie tym nie stresuj bo tylko sobie szkodzisz, bierz żelazo i pilnuj wyników. Nie przejmuj się kochana

Cytat:
Napisane przez andriuszka77 Pokaż wiadomość

i ĆWICZYMY KEGLA

dzięki za przypominajkę
Dziewczyny pierwszy raz w ciąży tak sie czuję, że tylko bym leżała pod koniec i nic nie robiła. Robię tylko to co muszę, czyli jedzenie, wc, wyrzucanie śmieci i karmienie szczurasów. no jakiś leniwiec sie ze mnie zrobił
Stary 2015-10-22, 15:55   #1845
dorosea
Rozeznanie

Cytat:

DOROSEA powaga??? 10 osob??? I Ty sama masz naszykowanie wszystko?? ala:

I też nie mam poprasowane i poprane nawet nie ;P

Ale ładny ten otulaczek, ile zaplacilas? W tym zamierzasz kłaść spac?
Teściowa ma mi pomóc... no zobaczymy jak to wyjdzie najwyżej o 21 położę się spać i nic mnie więcj nie będzie obchodziło, niech sam se radzi

Ja też mam nie poprane
Dziś jedynie wzięłam i poodkładałam do garderoby większe ciuszki, bo tak to wszystko wrzucałam co kupiłam do szafki małego.

30zl z przesyłką, ale przesyłka była 10zł
Chyba tak, w sumie to jeszcze nie wiem ale mam otulacz i śpiworek to coś wybiorę, zobaczymy co bardziej podpasuje.

Sylwuska Czapeczkę kupiłaś boską cena jednak juz mniej ładna

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Dorosea świetny ten otulaczek
Ja już trzeci rok z rzędu spędzam 1 listopada na śląsku i już mi przykro bo od trzech lat na to święto nie byłam na grobach bliskich. Jeżdżę kiedy mogę, rodzina rozumie, ale i tak jest mi niefajnie Za rok nie ma opcji - jadę do siebie, i mam gdzieś że teściowa zosatnie sama
Ładny, ale przede wszystkim mega milutki w dotyku
Ja pierwszy raz w życiu nie będę na 1.11 na cmentarzu, aż mi tak dziwnie jak o tym pomyśle...

Cytat:
oszalal?!
Chyba trochę
To była ich taka stała paczka za małolata, teraz wszyscy mają już żony albo mężów więc sporo tego. Pocieszam się, że większość ma dzieci więc może długo nie będą siedzieć

Cytat:
Powodzenia, trzymam kciuki i odzywaj się po wizycie

Dolinka, nie przewiduj tych najgorszych scenariuszy, na pewno będzie dobrze
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 15:59   #1846
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:

za wizytę!

Cytat:
Haha, ale słodko to zabrzmiało!!
Trzymam kciuki, żeby go jak najmniej bolało i dobrze się goiło
p.s. ja też nie lubię dentysty, to dla mnie chyba gorszy strach niż poród :P hehe
Mam to samo

Cytat:
Tak myślałam, że zamartwiasz się swoją sytuacja, będzie dobrze, oby przeziebienie Ci już odpuscilo.
Dziękuję

Cytat:

i ĆWICZYMY KEGLA

Ja teraz mam tyle tabletek do łykania, że rano jednorazowo wypijam 0,5l wody- czasem nawet więcej
Stary 2015-10-22, 16:07   #1847
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Dolinka ale ci się lekarka trafiła No nic, teraz już sie tym nie stresuj bo tylko sobie szkodzisz, bierz żelazo i pilnuj wyników. Nie przejmuj się kochana

dzięki za przypominajkę
Dziewczyny pierwszy raz w ciąży tak sie czuję, że tylko bym leżała pod koniec i nic nie robiła. Robię tylko to co muszę, czyli jedzenie, wc, wyrzucanie śmieci i karmienie szczurasów. no jakiś leniwiec sie ze mnie zrobił
Wczoraj położna na SR nas "ochrzaniła" że właśnie mamy sie ruszać dużo, nie wolno poddawać się leniowi, bo poród wymaga aktywności mamy.

Rudaska ubieramy sie i na 20 minutowy spacerek na dwór idziemy.
Idę się wykąpać bo poćwiczyłam i jestem spocona i spadam się przespacerować. Pooolecam! Nie dajemy się chandrze! Na spacer zbierać endorfiny!
Stary 2015-10-22, 16:15   #1848
ogolnie
Zakorzenienie

Jestem trzecia ale jak zwykle doktor się spóźnia,powinien być na 16.

TŻ żyje,już jest w domu i leży
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 16:20   #1849
0enedue
Zadomowienie

Ogólnie za wizytę

Andriuszka czy spacer po galerii zalicza się do aktywności fizycznej ? bo zaraz taka będę z tz uprawiać

---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ----------

Rudaska co do samopoczucia zależy od dnia .. ale coraz częściej zdarzają mi się takie dni leniwca gdzie budzę się rano i juz jestem zmęczona ..

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Ogólnie oklaski dla tz

Iga 14.12.2015

0enedue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 16:24   #1850
adka_19
Wtajemniczenie

Nie daje rady o 4 wychodze do domu.. nie wysiedze do 18... nie ma takiej opcji, nogi czuje ze mam w chu opuchniete... masakra jakas co sie dzisiaj ze mna dzieje.. .

Stary 2015-10-22, 16:46   #1851
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj położna na SR nas "ochrzaniła" że właśnie mamy sie ruszać dużo, nie wolno poddawać się leniowi, bo poród wymaga aktywności mamy.

Idę się wykąpać bo poćwiczyłam i jestem spocona i spadam się przespacerować. Pooolecam! Nie dajemy się chandrze! Na spacer zbierać endorfiny!
A wizyta w labo i zakupy poranne w warzywniaku się liczą?? Ja do tej pory się ruszałam, do 6 miesiąca to nawet regularnie ćwiczyłam. Ale ja słyszałam ze z tym ruchem przed porodem to owszem, ale to dopiero w ostatnim miesiącu
Stary 2015-10-22, 17:14   #1852
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

i ĆWICZYMY KEGLA

Dzięki za przypomnienie jak Mąż się wczuwa.

Cytat:
Dolinka ale ci się lekarka trafiła ala: No nic, teraz już sie tym nie stresuj bo tylko sobie szkodzisz, bierz żelazo i pilnuj wyników. Nie przejmuj się kochana

dzięki za przypominajkę
Tez tak czasami się cZuje, wczoraj miałam,podobnie, nic,dosłownie nic,nie zrobiłam, dzisiaj zA to po zakupach bam taka zmęczona, ze z 15 min się zdrzemnelam i wiem, że powinnam się ruszać, a jakoś nie mogę, nie wiem czy to przez tą pogodę czy co ;/

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
Teściowa ma mi pomóc... no zobaczymy jak to wyjdzie najwyżej o 21 położę się spać i nic mnie więcj nie będzie obchodziło, niech sam se radzi

Ja też mam nie poprane
Dziś jedynie wzięłam i poodkładałam do garderoby większe ciuszki, bo tak to wszystko wrzucałam co kupiłam do szafki małego.

30zl z przesyłką, ale przesyłka była 10zł
Chyba tak, w sumie to jeszcze nie wiem ale mam otulacz i śpiworek to coś wybiorę, zobaczymy co bardziej podpasuje.

Sylwuska Czapeczkę kupiłaś boską cena jednak juz mniej ładna

Ładny, ale przede wszystkim mega milutki w dotyku
Ja pierwszy raz w życiu nie będę na 1.11 na cmentarzu, aż mi tak dziwnie jak o tym pomyśle...

Chyba trochę
To była ich taka stała paczka za małolata, teraz wszyscy mają już żony albo mężów więc sporo tego. Pocieszam się, że większość ma dzieci więc może długo nie będą siedzieć

Powodzenia, trzymam kciuki i odzywaj się po wizycie

Dolinka, nie przewiduj tych najgorszych scenariuszy, na pewno będzie dobrze
Kurczę to ja na 2 osoby robię wojnę, a u Was 10 będzie ;/

Dzieki

No ale kupiłaś nowy, więc cena jest spoko jak na nowy

Co do dzieci, to nie chce nic mówic, ale ta koleżanka co byłA w poniedziałek to od 19 do 24 siedzieli a mają 2latke o 3 miesięczną córkę ;P ale może ją mam dziwnych znajomych, bo ja tyle na pewno bym nie siedziała ;/

Cytat:

No właśnie trzeba się jakoś zmobilizować ;/ jeszcze z kimś to łatwiej jest, a samej sie nie chce ;/

Co cwiczysz?

Dziewczyny czy Wy chodzicie juz w czapkach? Dzisiaj na zakupy wyciągnęłam juz zimowa kurtke, bo chłodno już jest i choroby tak panują, a mój płaszczyk to mega cieniutki jest, a w kurtce jeszcze się meszcze i tak zAstanawiam się nad czapką, bo pochodzić po dworze, to chłodno trochę już w uszy jest, nie mówię o sytuacjach do samochodu, ale właśnie np spacer??

Stary 2015-10-22, 17:21   #1853
rudaska
Zakorzenienie

syylwuska ja nienawidzę czapek, ale jest mi tak zimno w głowę i uszy jak wychodzę na zakupy, że aż mnie boli i myślałam o jakiejś opasce, ale nic nie mogę znaleźć. Widziałyście gdzieś takie fajne ciepłe?
Stary 2015-10-22, 17:27   #1854
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska ja chodze w tshircie i rozpietej kurtce jesiennej takie softshell ;p

Mi zimno nie jest zreszts nigdy nie bylo

Nie ma kurde opcji zebym nosila cApke :p moze byc kaptur :p

Kurde, musze sobie zrobic te proby watrobowe bo mnie swedza nogi i rece
Faken daken
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 17:32   #1855
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy Wy chodzicie juz w czapkach? Dzisiaj na zakupy wyciągnęłam juz zimowa kurtke, bo chłodno już jest i choroby tak panują, a mój płaszczyk to mega cieniutki jest, a w kurtce jeszcze się meszcze i tak zAstanawiam się nad czapką, bo pochodzić po dworze, to chłodno trochę już w uszy jest, nie mówię o sytuacjach do samochodu, ale właśnie np spacer??
Ja chodzę w letniej kurtce, bo w zimowej mam za bardzo ściśnięty brzuch :/ Czapek nienawidzę, ale mam jedną która mi się podoba (zresztą dostałam ją od męża na gwiazdkę w zeszłym roku)- tylko nie wiem co by się musiało stać, żebym czapkę założyła
Zamówiłam wczoraj płaszcz taki cieplejszy oversize, więc mam nadzieję, że okaże się fajny i po porodzie będzie mi służył Jutro powinien być

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Dziewczyny, które już mają jedną ciążę za sobą- miałyście hemoroidy?
Stary 2015-10-22, 17:36   #1856
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
syylwuska ja nienawidzę czapek, ale jest mi tak zimno w głowę i uszy jak wychodzę na zakupy, że aż mnie boli i myślałam o jakiejś opasce, ale nic nie mogę znaleźć. Widziałyście gdzieś takie fajne ciepłe?
Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Sylwuska ja chodze w tshircie i rozpietej kurtce jesiennej takie softshell ;p

Mi zimno nie jest zreszts nigdy nie bylo

Nie ma kurde opcji zebym nosila cApke moze byc kaptur

Kurde, musze sobie zrobic te proby watrobowe bo mnie swedza nogi i rece
Faken daken
Cytat:
Ja chodzę w letniej kurtce, bo w zimowej mam za bardzo ściśnięty brzuch :/ Czapek nienawidzę, ale mam jedną która mi się podoba (zresztą dostałam ją od męża na gwiazdkę w zeszłym roku)- tylko nie wiem co by się musiało stać, żebym czapkę założyła
Zamówiłam wczoraj płaszcz taki cieplejszy oversize, więc mam nadzieję, że okaże się fajny i po porodzie będzie mi służył Jutro powinien być

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Dziewczyny, które już mają jedną ciążę za sobą- miałyście hemoroidy?
No właśnie ja mam podobnie, też nie lubię czapek, ze 3 lata temu kupiłam pierwszy raz taka co mi się podoba, więc zima w niej chodzę, ale już teraz chyba jej nie założę ;/

Kaptur mam beznadziejny i myślę, czym ta głowę odsłonić, żeby nie przewialo ;/

Stary 2015-10-22, 17:38   #1857
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja mam podobnie, też nie lubię czapek, ze 3 lata temu kupiłam pierwszy raz taka co mi się podoba, więc zima w niej chodzę, ale już teraz chyba jej nie założę ;/

Kaptur mam beznadziejny i myślę, czym ta głowę odsłonić, żeby nie przewialo ;/

Ja miałam jedną, którą jeszcze zakładałam w największe mrozy, ale i tak musiał być kaptur na to, bo jakoś w czapce dziwnie się czułam
A teraz przy tym płaszczu, który zamówiłam nie ma kaptura, więc na jakiś dłuższy wypad na dwór w mroźny dzień pewnie bez nakrycia głowy się nie obejdzie
Chociaż ja teraz jestem 'niechodliwa' więc może nie będzie tak źle
Stary 2015-10-22, 17:52   #1858
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
Andriuszka czy spacer po galerii zalicza się do aktywności fizycznej ? bo zaraz taka będę z tz uprawiać [COLOR="Silver"]
Hehe, zalicza się

A my połaziliśmy z mężem, deszcz siąpi, więc szałowa pogoda nie jest. Ale godzinka spacerniaka zaliczona. Niestety mała tak mi cisnęła pęcherz, że omal się nie posikałam i trzeba było pilnie wracać Też macie taki ucisk na pęcherz? ehh

Patrzcie jakie drzewo fajnie widziałam Nie wiem, to chyba jakaś odmiana jarzębiny? tylko taka pokręcona kto wie co to jest?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMAG1702.jpg (197,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1700.jpg (187,5 KB, 7 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1699.jpg (197,3 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMAG1701.jpg (188,5 KB, 10 załadowań)
Stary 2015-10-22, 17:59   #1859
andriuszka77
Zadomowienie

Cytat:
TŻ żyje,już jest w domu i leży
To jak po dentyście to pożałuj go jak wrócisz i powodzenia na wizytacji!

---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Nie daje rady o 4 wychodze do domu.. nie wysiedze do 18... nie ma takiej opcji, nogi czuje ze mam w chu opuchniete... masakra jakas co sie dzisiaj ze mna dzieje.. .

Podziwiam Cię, że dajesz radę siedzieć w pracy do 8 msca. Ja już dawno wymiękłam ;/

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Cytat:
A wizyta w labo i zakupy poranne w warzywniaku się liczą?? Ja do tej pory się ruszałam, do 6 miesiąca to nawet regularnie ćwiczyłam. Ale ja słyszałam ze z tym ruchem przed porodem to owszem, ale to dopiero w ostatnim miesiącu
Pewnie, każdy przejaw aktywności nam teraz służy . Też staram się nie odpuszczać przez całą ciążę i być aktywna, ale i tak ,,chciała by dusza do raju", ale ciało nie pozwala na tyle ile by się chciało.
Też mnie łapią chandry, wtedy potrzebuję motywatorów dookoła, chociażby bodźca jak rady życzliwej położnej, która podtrzyma na duchu i powie żeby się nie poddawać.
Stary 2015-10-22, 18:03   #1860
adka_19
Wtajemniczenie

Leżę już na kanapie <3 kot leży obok i mruczy.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości