|
|
#1831 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Właśnie wyszła ode mnie położna... ale się wkur.wiłam! Na końcu z głupia franc pokazałam jej moją kartę ciąży, bo byłam ciekawa czy mam gdzieś napisane jakie mam łożysko, a moja ginka nie dość, że pisze jak kura pazurem, to jeszcze nie rozumiem większości tych niemieckich skrótów. Okazało się, że łożysko mam na tylnej ścianie, ale od 24 sierpnia mam niedobór żelaza i białko w moczu! Nosz kur.wa!!! Nic mi pieprzona ginka nie powiedziała! 24 sierpnia mialam na poziomie 11, a teraz to już chyba jest na minusie, bo mam ten syndrom niespokojnych nóg i chodzi za mną wątróbka, której nienawidzę!! Normalnie płakać mi się chce.. naczytałam się, że niedobór żelaza źle wpływa na dziecko, a ta menda nawet nic nie wspomniała, że mi spadło
ostatnio znowu miałam pobierana krew, ale oczywiście dowiem się dopiero 5 listopada na jakim poziomie mam zelazo i białko w moczu, po tym jak mi bez komentarza wpiszą to do karty..Siedzę i rycze z tego wkur.wu i bezradności. Poza tym położna mówiła, że jeśli nie jestem przekonana do masażu krocza, to mogę sobie robić codziennie nasiadowki z herbaty lipowej-dzialanie podobne do masażu.. I taką ciekawą rzecz powiedziała, że takie guzki na sutkach wydzielają zapach wód plodowych, dlatego dziecko tak chętnie leży na piersiach. I muszę jeszcze dokupić do wózka przescieradełko (jakieś specjalne do wózków z gumką) i jakaś poduszkę (też specjalną do wózka), którą będę mogła położyć na maluchu zimą. . |
|
|
|
#1832 |
|
Zakorzenienie
|
ADKA dziękuję
![]() OENEDUE dzięki czapeczka z takiego niefirmowego sklepu, stacjonarnie kupiłam.A ja od wczoraj mam złożona komodę, jeszcze tylko plecy przy nic i gotowa, ale muszę poczekac, pewnie właśnie na tego przyszłego szwagra, co w następnym tyg się do nas wybiera, żeby z sypialni razem z Tz wynieśli naszą komodę i toaletke do pokoju, a komodę Małej wstawili do sypialni i zaczynam akcję pranie-prasowanie ![]() Twój kombinezon bardzo ladny? Dużo zaplacilaa? Jaki to rozmiar? ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1833 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1834 |
|
Zadomowienie
|
20 zł z przesyłka
wogole nie zniszczony a rozmiar 56-62 Dolinka no nie poważne babsko :/:/ brak słów ..
|
#1835 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej DOLINKA ale akcja!
od sierpnia masz niedobór i nic Ci nie mowia? Kurde co to za podejście do pacjenta? ;/ może zanim będzie wizyta, to kup sobie jakieś żelazo bez recepty i bierz jakąś większą dawke? Chyba że położna coś Ci przepisala? Położna może w ogóle wypisać receptę?Mogę się tylko domyślać jak się czujesz, współczuję Ci, ale postaraj się być dobrej myśli, na badaniach wszystko z dzieckiem ok i waga w porządku, więc wszystko musi być w porządku! ;* O nasiadowki już mi się bardziej podobają niż masaż, czyli co trzeba krocze nad parą tej herbaty trzymać, tak? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1836 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może też przeziębienie się do tego przyczynia. Dobrze, że jednak Ciebie nie rozłożyło! I cieszę się, że brat już lepiej się czuje ![]() A jutro planuję zrobić polędwiczki wieprzowe duszone z cebulką ![]() i do tego jakaś surówka, ale zobaczę czy zrobię czy kupię- zależy jak się będę czuła ![]() Cytat:
|
|
#1837 |
|
Zakorzenienie
|
OENEDUE to super cena!!!! 😱😃 moja czapka dwa razy droższa ;P i bardzo ładnie wygląda
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta ginka jakaś niepoważna! Jak można zaniedbywać takie niedobory. Dobrze, że położna zauważyła, bo musisz uzupełnić te niedobory...
|
|
#1839 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Kupię dzisiaj żelazo i będę lykala jakieś końskie dawki, ale mogłam o to zatroszczyć 2 m-ce temu... Syylwuska no niby na USG wszystko w normie, ale czytałam, że przy braku żelaza może dochodzić do niedorozwojow umyslowych. Nawet nie chcę o tym myśleć
|
||
|
|
|
#1840 |
|
Zakorzenienie
|
Dolinka nie martw się, żelazo kup w aptece jak największą dawkę bez recepty a białko w moczu skonsultuj prędko z lekarzem i będzie dobrze :-*
Ja się zbieram na wizytę,TŻ poleciał do dentysty zęba wyrwać,pierwszż raz w życiu i aż się boję czy da sobie sam radę. |
|
|
|
#1841 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurde;/ to co to za doktor. Suplementuj to żelazo. Oby Ci się odbudowała morfologia szybko ![]() Nasiadówka z lipy - dobrze wiedzieć, dzięki. A ja wciągnęłam się w ten dokument: 600 gram szczęścia. O ile na początku ciężko mi sie oglądało, to teraz jakoś patrzę na te mamy i żal mi niektórych strasznie ![]() Zwłaszcza tej mamy co urodziła chyba w 27 tygodniu wcześniaka, jego stan jest krytyczny, miało jakiś udar. Echh, a potem powiedzieli, że ta mama już taką dziewczynkę urodziła w poprzedniej ciaży i też wcześniak i też przeszła udar i teraz niepełnosprawna. Ta mama opiekuje się nią, zrezygnowała z pracy. Boziu i ta druga ciąża też tak tragicznie się dla niej skończyła. Żal mi patrzeć na nią Ale tragedia dla tej młodej kobiety Człowiek chyba wszystko zniesie, byle tylko dziecko było zdrowe. I tego nam wszystkim życzę, żebyśmy dały radę i żeby nasze grudniowe maluchy były zdrowe. ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki, żeby go jak najmniej bolało i dobrze się goiło p.s. ja też nie lubię dentysty, to dla mnie chyba gorszy strach niż poród :P hehe |
||
|
|
|
#1842 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1843 |
|
Zadomowienie
|
NO LASECZKI, przypominajka:
PIJEMY SZKLANKĘ WODY KTO NIEDOPITY i ĆWICZYMY KEGLA Mąż mi po SR smsy dziś śle z takimi przypominajkami hehe to i Wam przypominam
|
|
|
|
#1844 | |
|
Zakorzenienie
|
0enedue śliczny kombinezon
Dolinka ale ci się lekarka trafiła No nic, teraz już sie tym nie stresuj bo tylko sobie szkodzisz, bierz żelazo i pilnuj wyników. Nie przejmuj się kochana Cytat:
Dziewczyny pierwszy raz w ciąży tak sie czuję, że tylko bym leżała pod koniec i nic nie robiła. Robię tylko to co muszę, czyli jedzenie, wc, wyrzucanie śmieci i karmienie szczurasów. no jakiś leniwiec sie ze mnie zrobił
|
|
#1845 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też mam nie poprane ![]() Dziś jedynie wzięłam i poodkładałam do garderoby większe ciuszki, bo tak to wszystko wrzucałam co kupiłam do szafki małego. 30zl z przesyłką, ale przesyłka była 10zł Chyba tak, w sumie to jeszcze nie wiem ale mam otulacz i śpiworek to coś wybiorę, zobaczymy co bardziej podpasuje.Sylwuska Czapeczkę kupiłaś boską Cytat:
Ja pierwszy raz w życiu nie będę na 1.11 na cmentarzu, aż mi tak dziwnie jak o tym pomyśle... Chyba trochę ![]() To była ich taka stała paczka za małolata, teraz wszyscy mają już żony albo mężów więc sporo tego. Pocieszam się, że większość ma dzieci więc może długo nie będą siedzieć ![]() Cytat:
![]() Dolinka, nie przewiduj tych najgorszych scenariuszy, na pewno będzie dobrze |
|||
|
|
|
#1846 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za wizytę!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1847 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rudaska ubieramy sie i na 20 minutowy spacerek na dwór idziemy. Idę się wykąpać bo poćwiczyłam i jestem spocona i spadam się przespacerować. Pooolecam! Nie dajemy się chandrze! Na spacer zbierać endorfiny! |
|
|
|
|
#1848 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem trzecia ale jak zwykle doktor się spóźnia,powinien być na 16.
TŻ żyje,już jest w domu i leży
|
|
|
|
#1849 |
|
Zadomowienie
|
Ogólnie
za wizytę ![]() Andriuszka czy spacer po galerii zalicza się do aktywności fizycznej ? bo zaraz taka będę z tz uprawiać ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Rudaska co do samopoczucia zależy od dnia .. ale coraz częściej zdarzają mi się takie dni leniwca gdzie budzę się rano i juz jestem zmęczona .. ---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Ogólnie oklaski dla tz
|
#1850 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie daje rady o 4 wychodze do domu.. nie wysiedze do 18... nie ma takiej opcji, nogi czuje ze mam w chu opuchniete... masakra jakas co sie dzisiaj ze mna dzieje.. .
|
#1851 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1852 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak Mąż się wczuwa. ![]() Cytat:
Cytat:
Dzieki ![]() No ale kupiłaś nowy, więc cena jest spoko jak na nowy ![]() Co do dzieci, to nie chce nic mówic, ale ta koleżanka co byłA w poniedziałek to od 19 do 24 siedzieli a mają 2latke o 3 miesięczną córkę ;P ale może ją mam dziwnych znajomych, bo ja tyle na pewno bym nie siedziała ;/ Cytat:
Co cwiczysz? Dziewczyny czy Wy chodzicie juz w czapkach? Dzisiaj na zakupy wyciągnęłam juz zimowa kurtke, bo chłodno już jest i choroby tak panują, a mój płaszczyk to mega cieniutki jest, a w kurtce jeszcze się meszcze i tak zAstanawiam się nad czapką, bo pochodzić po dworze, to chłodno trochę już w uszy jest, nie mówię o sytuacjach do samochodu, ale właśnie np spacer?? Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
||||
|
|
|
#1853 |
|
Zakorzenienie
|
syylwuska ja nienawidzę czapek, ale jest mi tak zimno w głowę i uszy jak wychodzę na zakupy, że aż mnie boli i myślałam o jakiejś opasce, ale nic nie mogę znaleźć. Widziałyście gdzieś takie fajne ciepłe?
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwuska ja chodze w tshircie i rozpietej kurtce jesiennej takie softshell ;p
Mi zimno nie jest zreszts nigdy nie byloNie ma kurde opcji zebym nosila cApke :p moze byc kaptur :p Kurde, musze sobie zrobic te proby watrobowe bo mnie swedza nogi i rece ![]() Faken daken |
|
|
|
#1855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamówiłam wczoraj płaszcz taki cieplejszy oversize, więc mam nadzieję, że okaże się fajny i po porodzie będzie mi służył Jutro powinien być ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Dziewczyny, które już mają jedną ciążę za sobą- miałyście hemoroidy?
|
|
#1856 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kaptur mam beznadziejny i myślę, czym ta głowę odsłonić, żeby nie przewialo ;/ Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A teraz przy tym płaszczu, który zamówiłam nie ma kaptura, więc na jakiś dłuższy wypad na dwór w mroźny dzień pewnie bez nakrycia głowy się nie obejdzie ![]() Chociaż ja teraz jestem 'niechodliwa' więc może nie będzie tak źle
|
|
#1858 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A my połaziliśmy z mężem, deszcz siąpi, więc szałowa pogoda nie jest. Ale godzinka spacerniaka zaliczona. Niestety mała tak mi cisnęła pęcherz, że omal się nie posikałam i trzeba było pilnie wracać Też macie taki ucisk na pęcherz? ehhPatrzcie jakie drzewo fajnie widziałam Nie wiem, to chyba jakaś odmiana jarzębiny? tylko taka pokręcona kto wie co to jest?
|
|
|
|
|
#1859 | ||
|
Zadomowienie
|
To jak po dentyście to pożałuj go jak wrócisz
i powodzenia na wizytacji!---------- Dopisano o 16:54 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
Podziwiam Cię, że dajesz radę siedzieć w pracy do 8 msca. Ja już dawno wymiękłam ;/ ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ---------- Cytat:
Też mnie łapią chandry, wtedy potrzebuję motywatorów dookoła, chociażby bodźca jak rady życzliwej położnej, która podtrzyma na duchu i powie żeby się nie poddawać. |
||
|
|
|
#1860 |
|
Wtajemniczenie
|
Leżę już na kanapie <3 kot leży obok i mruczy.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.

ostatnio znowu miałam pobierana krew, ale oczywiście dowiem się dopiero 5 listopada na jakim poziomie mam zelazo i białko w moczu, po tym jak mi bez komentarza wpiszą to do karty..

wogole nie zniszczony
a rozmiar 56-62 

ta ginka jakaś niepoważna! Jak można zaniedbywać takie niedobory. Dobrze, że położna zauważyła, bo musisz uzupełnić te niedobory...

No nic, teraz już sie tym nie stresuj bo tylko sobie szkodzisz, bierz żelazo i pilnuj wyników. Nie przejmuj się kochana 

za wizytę!