|
|
#721 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Cytat:
Darkanddark na pewno niedługo poznasz płeć, moi tez się nie spieszyli i dostawałam kręćka
|
|
|
#722 |
|
Wtajemniczenie
|
Monikmi i Emma jeszcze raz dziękuję za pomysły
![]() Jedzonko już się robi. Tzn. krem z porów będzie jutro, ale produkty już na to mam. I serki z hochlanda ;-) Mąż po pracy skoczył mi na zakupy. Ja też jeszcze nie znam płci dziecka. W przyszłą środę idę na usg, jednak zastrzegę, że nie chcę znać płci. To będzie u innego ginekologa i prawdopodobnie już tzw. połówkowe i powie mi co z moimi przeciwciałami. Dopiero, jak pójdę na wizytę z mężem do swojego gin. to poznamy płeć. Chcemy to razem usłyszeć ;-) Fajnie, że wizyty dziś były udane! |
|
|
|
#723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale się lekko podłamałam, jak weszłam na wagę. Lekarz mi powiedział, że nie wyglądam na tyle kg.
|
|
|
#724 | |
|
Zadomowienie
|
ale chyba z tych co sie udzielaja na biezaco to juz niewiele
jade do McDonalda!! ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#725 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
właśnie widzę, że mi posta ucięło, bo pisałam, że oba to miejskie wózki na piankowych kołach, wole na pompowanych bo to większy komfort i dla Ciebie a przede wszystkim dla malucha, x landery nie mają najlepszej amortyzacji, są dość sztywne, X cite niestety tylko na zdjęciach widziałam i wizualnie fajny, z resztą jane też ale najlepiej to wypróbować na żywo jak się prowadzi, na ulicach widzę dużo x landerów z nowych i starszych kolekcji (2010-2011) i duża większość jest w super stanie, mi zależało na większych kołach na nierówne wiejskie drogi, na skrętnych żeby lepiej się manewrowało no i żebym mogła wpiąć w niego fotelik samochodowy (w 2011 to była nowość to mniej więcej chciałam napisać ale niestety złośliwy internet albo ja nieporadna coś za źle wcisnełam ![]() w smykach chyba są te wózki, także pojedz, obejrzyj i wypróbuj ![]() purelan - bardzo fajny chociaż dość tłusty i trzeba uważać bo robi niefajne plamy, które później ciężko sprać, ale na poranione i podrażnione sutki jest super, używałam podczas poprzedniego karmienia i teraz też kupię, na inne podrażnienia też stosowałam i jest naprawdę fajny no i nie trzeba go zmywać przed karmieniem http://www.agito.pl/medela-masc-pure.../pd/D7M0HMBBM/ Darkanddark w pierwszej ciąży dowiedziałam się dopiero w 22 tygodniu i też już miałam serdecznie dość czekania na tę wiadomość, także Cię doskonale rozumiem ale i tak na początku byłam rozczarowana, bo czułam, że to dziewczynka a tu chłopak
|
|
|
|
|
#726 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja planuję zrobić w excelu taką listę wyprawkową z cenami, żeby potem wiedzieć i podsumować co ile kosztowało... ale jak wrzucicie podpowiedź to będzie łatwiej Olgietka, zazdroszczę Ci, że już prawie wszystko masz ![]() Misia880, mam nadzieję, że już lepiej? Malinka i Dark... fajnie, że już po wizytach i wszystko dobrze Abi,
|
|
#727 |
|
Zadomowienie
|
Dostałam jakiegos przerazliwego bolu promieniuje mi z prawej strony brzucha i na plecach jak nerki az oddechu zlapac nie moge. Czekam na tz zaraz ma byc poda nospe bo nie mam sily wstac az mi goraco.
|
|
|
|
#728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem skąd te kg się biorą.
Czy to powietrze zaczęło być takie kaloryczne?
|
|
#729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- tego nowego powiększonego big maca z reklamy proszę
|
|
#730 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#731 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na rzeźbę przyjdzie czas po porodzie ![]() Wklejam listę :meble i akcesoria łóżeczko lub kołyska przewijak, materacyk, 2 pokrowce na gumkę, pojemniki do zawieszenia komoda lub szafka wanienka wózek 3w1 +torba leżaczek karuzelka niania elektroniczna podgrzewacz do butelek kosz na śmieci otwierany nogą kąpiel termometr do wody 2okrycia kąpielowe 2myjki frotte tekstylia pościel 2 komplety + prześcieradła kołderka + ew. płaska poduszka śpiworek 20pieluch tetrowych 6pieluch flanelowych 2kocyki, cienki i guby rożek poduszka-rogal do karmienia małe ręczniczki dla mamy laktator wkładki laktacyjne 2 biustonosze 3 koszule do karmienia osłonki na piersi majtki poporodowe z siateczki 5sztuk podkłady bella 4paczki podkłady na łóżko do szpitala 4sztuki mydło biały jeleń (na ranę) herbatka laktacyjna karmienie 2butelki 125ml ze smoczkiem 1 termoopakowanie szczotka do mycia butelek pojemniki do przechowywania pokarmu higiena i zdrowie termometr aspirator do nosa patyczki do uszu duże waciki podkłady do przewijania jednorazowe 10sztuk szczotka do włosów nożyczki do paznokci gaziki espumisan czopki z parcetamolem czopki glicerynowe na zaparcia octenisept do pępka krem pielęgnacyjny np linomag bepanthen witaminy K i D3 krem na odparzenia płyn do kąpieli szampon olejek na ciemieniuchę ziajka oliwka do masowania sól fizjologiczna do nosa pieluchy 1-2paczki chusteczki nawilżane woreczki na zużyte pieluszki krem na zimno i wiatr balsam do prania ubranek herbatka rumianek i koper włoski 2smoczki +zawieszka ubranka body z długim rękawem 12sztuk body z krótkim rękawem 6sztuk półśpiochy 12sztuk kaftaniki 6sztuk pajacyki(?) bluzeczki-4 spodenki-4 rajstopki-2 cieplejsza bluza czapeczka cienka-2 kombinezonik na dwór cienki i zimowy czapka ciepła rękawiczki-niedrapki -3 skarpetki-6 zaznaczam że nie jest moja autorska ale zasugerować się przecież można, ale jak dla mnie to troche "biedna" Olgietka już chyba masz wszystko +200%, zazdroszcze ![]() edit: polly przecież 5kg to malutko, tzn ksiązkowo u mnie podobnie
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-22 o 18:24 |
|
|
|
|
#732 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- oj polly, bez przesady to już połowa ciąży, jeśli przez drugie pół przybędzie Ci tyle samo, to będzie razem mniej niż standard ![]() ja dziś ważyłam się rano, to licząc po schudnięciu + 3,5 też mam wrażenie że nie wyglądam. Nie czuję, żeby coś poza brzuchem i cyckami mi się zmieniło...
|
|
#733 | |
|
Raczkowanie
|
Hej Mamuśki!
ostatnie dwa tygodnie miałam wyjęte z życiorysu. Starałam się Was chociaż trochę nadrabiać, ale tempo pojawiania się kolejnych stron mnie przerastało mam nadzieję, że mi wybaczycie![]() Przez kilka dni mieliśmy gości, potem dopadła mnie grypa. Leżałam ledwo ciepła z gorączką, a na koniec jakby tego było mało pojawiła się typowo babska infekcja, także po prostu same wspaniałości Z dobrych wieści to tyle, że w końcu wracam do sił i odzyskuję apetyt ze zdwojoną siłą ![]() ---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
Miałaś takie bóle wcześniej? Oszczędzaj się |
|
|
|
|
#734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nigdy nie miałam, ale z opisu coś mi tu pasuje lekko. Bierz nospę, najlepiej podwójną!dzięki monikmi za listę, Olgietka mogłaby dorzucić swoją, to by człowiek miał jakiś punkt odniesienia bo tutaj to zdecydowanie są braki, tylko jakie?
Edytowane przez trzydziescidwa Czas edycji: 2015-10-22 o 18:42 |
|
|
|
|
#736 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma lepiej. Bol jest okropny, leze i placze z bezsilnosci
|
|
|
|
#737 |
|
Rozeznanie
|
Ja jak narazie jestem na minusie nadal a od zeszłego Ty 200 ubyło. Z tym ze ja miałam za dużo o 10 kilo :-P wy z wasza waga to modelki jesteście :-D
|
#738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już mam 7 z przodu.Biedactwo. Może jeszcze jedna wizyta w szpitalu? Mam kilka stron do nadrobienia i nie wiem dokładnie co Ci jest, ale jeśli Cię zbyli, to ja bym mimo wszystko próbowała jeszcze raz.
|
|
|
#739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja miałam regularne, ale jakbym nie liczyła wg OM to bym liczyła od zapłodnienia, bo mi wyliczyli dokładnie Też przytyłam ![]() to fakt
|
|
#740 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki juz troche lepiej. Bol mija. Nospe tez wziełam. Leze spokojnie teraz .
|
|
|
|
#741 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#742 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety ubywać nam na razie nie będzie
ale spokojnie to jest tak w sam raz. Mała się rozszalała, obserwujemy z mężem brzuch i co chwilę kopie z innej strony, a kiedy pomasuję brzuch to w tym samym miejscu za chwilę oddaje. To takie maleństwo, a jakże mądre
|
#743 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieję, że mój Dzidziul też mi się w końcu ujawni i da o sobie znać... |
|
|
|
|
#746 |
|
Zakorzenienie
|
O tak!
Ja poproszę big maca, frytki i Mcflurry Lion z polewą czekoladową No weź myślałam, że Ci z dycha przybyła, a tu tak w sam raz ![]() Bidulka |
|
|
|
#747 |
|
Zakorzenienie
|
Krokieciki wyszły boskie, mąż je i stęka
![]() ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Dotykaj brzuszek, rozmawiaj z nim, wypij coś zimnego, zjedz coś słodkiego możesz w ogóle jeść? Jak sprawy żołądkowo-jelitowe?
|
#748 |
|
Zakorzenienie
|
Mniam
jeszcze barszczyk i jestem w niebie ;] w ogóle to głodna jestem a niestety dla mnie pierogów z wczoraj nie starczyło. Chyba standardowo tost z serem i pomidorem. Dziwne, że jeszcze mi się nie znudziły
|
|
|
|
#750 |
|
Zadomowienie
|
ja zjadlam marsa i 4 kinder bueno :P
jeszcze wygrzebalam jakies paluszki sie ale nienadaja bo zwietrzaly ja przytylam chyba 2 kilo a wydaje mi sie ze wiecej bo cycki wieksze bebech mam szeroka sie w biodrach zrobilam..moj wczoraaj stwierdzil " aele juz masz dupsko"
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:21.

według wcześniejszych obliczeń powinien być dzisiaj dokładnie 19tydz0d.

mam nadzieję, że mi wybaczycie
Teraz już mam 7 z przodu.
myślałam, że Ci z dycha przybyła, a tu tak w sam raz 
jeszcze barszczyk i jestem w niebie ;] w ogóle to głodna jestem a niestety dla mnie pierogów z wczoraj nie starczyło. Chyba standardowo tost z serem i pomidorem. Dziwne, że jeszcze mi się nie znudziły