|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9
Cytat:
|
|
#92 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
nie no, zrobie mu chyba numer i bede budzic w nocy jak chodze karmic Hanke. albo mu ☠☠☠ne ![]() Cytat:
Cytat:
ale w plastiku chyba nie ma czegoś odklejajacego sie od struktury plastiku i przenikajacego do pokarmu hmmm. a słoiczki z zamrozona zupka nie groza rozpeknieciem? Rosario! przytulam Cie i trzymam kciuki za radzenie sobie bez TZta. o wrocili juz. pol godziny spaceru, szał |
|||
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53199390]melisy nie pijesz? mnie uspokaja. dzisiaj to w koncu Cietak do trzewi zrozumialam, mam wrażenie, bo tez się popłakałam jak mala w oncu poszla spać. a takie to mi sie głupie to plakanie w poduszke wydawalo, ale w sumie nieźle rozladowuje stresssssss. i oreo wcinam teraz z inką. tatus PIERWSZY RAZ SAM poszedł z córka na spacer. o 18tej. ciekawe ile wytrzyma... i tylko dwa pytanie mi zadał, bo zadekowalam sie w sypialni i kazalam samemu ubrac hanie na spacer. "w co ją ubrac" i gdzie czapka" i jeszcze mnie dzis nawkurzal gledzac,ze on by chcial na macierzynksi pojść,że by sobie rade dał i w ogóle on sie tez nie wysypia bo musi wstac do pracy (o 6:30) i w weekendy musi odespac. i insze takie pierdoły. myslalam,ze go ☠☠☠ne
nie no, zrobie mu chyba numer i bede budzic w nocy jak chodze karmic Hanke. albo mu ☠☠☠ne ![]() o to też bezsennica! chociaz nie płacze pomiędzy? o przechowywaniu w poj. na moc mleka na jakims blogu wyczytalam, a na nich napisane ze antyseptyczne. ale na szczescie moje mleko mrozone nie zostało użyte. ale w plastiku chyba nie ma czegoś odklejajacego sie od struktury plastiku i przenikajacego do pokarmu hmmm. a słoiczki z zamrozona zupka nie groza rozpeknieciem? Rosario! przytulam Cie i trzymam kciuki za radzenie sobie bez TZta. o wrocili juz. pol godziny spaceru, szał[/QUOTE] Wezz lacze sie w bolu. Moj beczy ze mam mdlosci. Najlepiej raczki i lazic po domu ehh. Dobrze ze tz pomaga chociaz bo jakby mi robil takie numery jak twoj to bym go chyba zostawila z mlodym i wrocila o 21 jak juz by spal
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53199390]melisy nie pijesz? mnie uspokaja. dzisiaj to w koncu Cietak do trzewi zrozumialam, mam wrażenie, bo tez się popłakałam jak mala w oncu poszla spać. a takie to mi sie głupie to plakanie w poduszke wydawalo, ale w sumie nieźle rozladowuje stresssssss. i oreo wcinam teraz z inką. tatus PIERWSZY RAZ SAM poszedł z córka na spacer. o 18tej. ciekawe ile wytrzyma... i tylko dwa pytanie mi zadał, bo zadekowalam sie w sypialni i kazalam samemu ubrac hanie na spacer. "w co ją ubrac" i gdzie czapka" i jeszcze mnie dzis nawkurzal gledzac,ze on by chcial na macierzynksi pojść,że by sobie rade dał i w ogóle on sie tez nie wysypia bo musi wstac do pracy (o 6:30) i w weekendy musi odespac. i insze takie pierdoły. myslalam,ze go ☠☠☠ne
ala: nie no, zrobie mu chyba numer i bede budzic w nocy jak chodze karmic Hanke. albo mu ☠☠☠ne : no nie wiem co lepiej ![]() o to też bezsennica! chociaz nie płacze pomiędzy? o przechowywaniu w poj. na moc mleka na jakims blogu wyczytalam, a na nich napisane ze antyseptyczne. ale na szczescie moje mleko mrozone nie zostało użyte. ale w plastiku chyba nie ma czegoś odklejajacego sie od struktury plastiku i przenikajacego do pokarmu hmmm. a słoiczki z zamrozona zupka nie groza rozpeknieciem? Rosario! przytulam Cie i trzymam kciuki za radzenie sobie bez TZta. o wrocili juz. pol godziny spaceru, szał[/QUOTE] Trzymaj się tam dzielnie :-* |
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Mam wyjca. Nawet w wannie wyla! Tylko raczki grane wiec czekam az M wroci i kolacje zrobi. Do tego mam malego kotka w domu i alergie na niego. Istny dzien swira
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
GOSIAK - a skąd kotek?
DOMIMA - siły życzę. Pamiętaj - wszystko mija. Dziewczyny, łącze się w bólu. Moja córka dziś spala 2x30min. Wyszłam później na spacer z nadzieją na 3. drzemke (w domu nie ma szans na 3.),ale nic z tego. Mała przez 1,5h podziwiala swiat. Nie chce myslec o zmianie czasu. Moje dziecko bedzie od 17 juz marudzić jak nie wcześniej. I pobudki o 5:30. Mam skryta nadzieje, ze się jakoś przestawi jednak
|
|
|
|
#97 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niemam pojęcia, ale ona mówiła ze tak robi hmm dobre pytanie. Cytat:
O to fajnie, bo ja powyrzucalam te po przetworach które mi nie wyszły, a teraz stwierdziłam ze by się przydały, ale jak w takich można to spoko nazbieram bez problemu ![]() Cytat:
Ale zazdroszczę meczu ! To pewnie jeden z ostatnich w tym sezonie co?
|
|
#98 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
lepiej później niż wcześniej :P a propo... tez mam cały dzień wyjca... tylko rączki.. tylko mama. kręgosłup mnie tak boli ze nie mogę już.. ja mam to szczęście albo i nie, że mąż pracuje w domu... ale coś za coś.. niby jest ale pracuje nawet do 23... nie to ze ciągiem.. ale no.. zrozumie mnie tylko ta która ma podobną sytuację... idę go kąpać bo śpiący jest od 18.30 położyłabym go wcześniej ale potrafi wtedy wstać bo to dla niego drzemka.. i wtedy znowu impreza.. ah.. moje plecy... Domima, świetnie ze wróciłas ![]() liczę na jakieś opowieści o teściowej hehe
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Byłam u teściowej, pogadalim a teraz mały próbuje zasnac
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Moja dzis spała od 8 do 10 i potem od 12:40 do 13:50, wyszłam na spacer o 15:30 i niby ziewała ale nie usnęła, wróciłyśmy o 17 i dałam owoce, zjadła prawie cały słoik 125g(jabłko z bananem i brzoskwiniami hippa) i bawiła sie z najlepsze do 19 prawie, nic nie marudziła nawet sekundy, szok bo pod koniec dnia juz zazwyczaj daje znać ze do kąpieli chce. Przy cycku usypiała a po odłożeniu do łóżeczka znowu impreza, tak wariowała, ze sie slina zakrztusiła i sie dławiła, dobrze ze byłam obok to szybki odwrót ufff
Chyba sie przestraszyła sytuacji bo teraz juz słyszę grzecznie leży i mam nadzieje, ze usnie zaraz. Musze lecieć jeszcze wózek schować i do biedry mężowi po mrożonki, bo zeskoczył z tarasu naszego domku i to jego kolano po rekonstrukcjach mu strasznie spuchło, płyn sie zebrał i musi zimnym okładać, jak sobie znowu zerwał to pięknie po prostu, załamka
|
#101 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziecko po 5 minutach jedzenia cycka mi padło nawet ręką zaslonilo buzie hmm mam nadzieję że to nie drzemka
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
nie no, zrobie mu chyba numer i bede budzic w nocy jak chodze karmic Hanke. albo mu ☠☠☠ne ![]() o to też bezsennica! chociaz nie płacze pomiędzy? o przechowywaniu w poj. na moc mleka na jakims blogu wyczytalam, a na nich napisane ze antyseptyczne. ale na szczescie moje mleko mrozone nie zostało użyte. ale w plastiku chyba nie ma czegoś odklejajacego sie od struktury plastiku i przenikajacego do pokarmu hmmm. a słoiczki z zamrozona zupka nie groza rozpeknieciem? Rosario! przytulam Cie i trzymam kciuki za radzenie sobie bez TZta. o wrocili juz. pol godziny spaceru, szał[/QUOTE] Trzymaj się Goczek, nie bij męża Ja tez w ubieraniu bym musiała pomoc na bank Ciężkie dni masz, oby Haneczce tak szybko jak przyszły tak szybko przeszły te płacze.Moja dziś grzeczna muszę przyznać i na spacerze ładnie po spacerze fajnie się bawiła, chichrala się dziś w głos sporo. W kąpieli wpierw płakała, a jak na brzuch przekręciłam i tata zaczepiał to się chichrała ![]() A co do słoiczka i zamrożonej zupki to podobno trzeba do końca nie zapełniać i nie pęknie- ale ile luzu zostawić to niewiem hmm
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Violka-te słoiczki po gotówcach to szwagierka mi mówiła, ze sie nie nadają do mrożenia bo nakrętki nie trzymają czy cos.
W Rosku kupiłam pampki w promce i wychodzą korzystniej niz w SP bo raz, ze rabat z karty to dwa, ze 64 szt a w SP 58 ![]() Kupiłam tez obiadki gerbera i faktycznie weszły z promka
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Gosiak Black - Trzymajcie się! Ten "cudowny" dzueń już się kończy.
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
nie no, zrobie mu chyba numer i bede budzic w nocy jak chodze karmic Hanke. albo mu ☠☠☠ne ![]() o to też bezsennica! chociaz nie płacze pomiędzy? o przechowywaniu w poj. na moc mleka na jakims blogu wyczytalam, a na nich napisane ze antyseptyczne. ale na szczescie moje mleko mrozone nie zostało użyte. ale w plastiku chyba nie ma czegoś odklejajacego sie od struktury plastiku i przenikajacego do pokarmu hmmm. a słoiczki z zamrozona zupka nie groza rozpeknieciem? Rosario! przytulam Cie i trzymam kciuki za radzenie sobie bez TZta. o wrocili juz. pol godziny spaceru, szał[/QUOTE] Je..nij mu za kazdym razem jak wstajesz do Hani ![]() Cytat:
Skąd sie wziąć kotek? Synek mega dzielny. Zadowolony po przedszkolu. Teraz musi mieć zaklejone to lepsze oczko i mało widzi. W przedszkolu będzie mu ciężko bo jednak szlaczki itp. Jakoś musimy z tym poradzić tzn. On sobie radzi lepiej niż ja. Oby to wszystko uaktywnilo to słabsze oczko. Nie wiem jak ja mogłam wcześniej tego nie zauważyć skoro on tak słabo widzi jednym okiem. Nie będę więcej o tym pisać. Nie mam siły i ochoty. Momentami czuję się jakby mnie tir przejechał
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
A właśnie. Moje dziecko nie lubi owoców ! Plulo gruszką i bananem i jabłkiem też. A warzywa wpieprza aż mu się uszy trzesa. Dziwne to moje dziecko
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9
Ok Alcia spi juz, lecę po te mrożonki i do apteki po altacet czy cos chłodzącego. Jak wrócę to musze jeszcze z pralki wyjąc i powiesić, stare złożyć i poprasować. Dobrze, ze poodkurzalam w ciagu dnia. Ostatnio dziecko i dom tylko na mojej głowie, maz jak wraca to juz Ala spi albo tylko na kapanie zdaza a dzis chciał wcześniej wrócić i mi pomoc to leży i okłada zmrożona wódka kolano. Super
Edytowane przez madzixx88 Czas edycji: 2015-10-22 o 19:48 |
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A moze o wekowanie jej chodziło a ja przekręciłam
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w kolejnej części 😚
Domima fajnie ze jestes 😘 zdrówka dla Olafa i sił dla Cb ✊ Majka masz kochanego synka, naprawdę, oby i moja córa na taką wyrosła ❤ cudownie że tak dobrze przyjął ta cała nowa sytuację, ciesze się bardzo 😃 Gossip zdrówka! I pozostałym chorowitkom też oczywiście ✊ Widzialam że dzieciaczki dziś miały apetyt, super oby tak zawsze było 😉 Mi się coś dzieje z piersią 😖 chyba przewód się zatkał, jedna stronę mam twardsza, bolaca i ogólnie z niej słabiej mleko leci 😞 robię okłady na przemian ciepłe przed, zimne po karmieniu, maz mi trochę pomasował, chyba ciut lepiej jest ale jeszcze brakuje do normalnego stanu. Nie wiem jak to się stało, może w nocy jakoś uciskalam ją. A i mi też w rossie promka na obiadki gerbera weszła. Dziś był grany kalafior, smakował chyba, jak wszystko do tej pory 😉
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Madzixx - mój Tz tez mial operacje kolana i mu dokucza. Jak mocno to nimesilem sie ratuje. Oby Twojemu szubko przeszło
---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- Cytat:
Jak śpiworek?
|
|
#112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj to też współczuje, co za dzień. Mi wczoraj siadał kręgosłup. Fajnie ze masz męża w domu, zawsze mozesz zawołać jak wysiadasz Cytat:
Ojj oby nic poważniejszego się nie rozwinęło. Ja mam wrażenie że jak przejdzie pora drzemki na dobre to czasem bez drzemki dzieci dostają nowej energii ![]() Cytat:
Właśnie miałam pytać ile pampkow 4 jest w paczce SP, bo zostały mi tylko 4+ z SP i są tylko 52 sztuki. W takim razie jutro kupię też w Rossku ze dwie paki, ale w SP tez jeszcze dwie kupię teraz i będę miała 10 za grosz
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Julo rano miał drzemkę 25min. Potem usnal na spacerze i jak wrocilismy spał nadal w wózku. W sumie ponad 2 godz.
|
#114 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To super że był tak dzielny!! Mały twardziel A z oczkiem będzie jak mówisz, uaktywni się tamto zobaczysz. Tż siostra też nosiła okularki i miała jedno oko zaklejone, była w wieku Szymka albo i młodsza, a teraz już nic nie nosi ale nie pamietam jaka to wada była.Cytat:
Oj współczuje bólu cycka. Ja też ostatnio coś miałam w prawej, taka twarda kulka, juz o nowotworach zaczynałam myśleć... Tak bardzo nie bolało, masowałam sobie jak Adka jadła i jakoś po kilku dniach przeszło.
|
|
#115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
DOMIMA jak fajnie ze wróciłas! To po pierwsze
Po drugie - bardzo Ci współczuję sytuacji z Olafkiem - mój też mało sypia w ciągu dnia ale jednak są te drzemki. Musi Ci być naprawdę ciężko ani chwili wytchnienia trzymaj się musisz to przetrwać i mieć nadzieję że w końcu wyjdzie słonko ![]() My żółtko juz podaliśmy dwa razy ale ile on tam tego zjadł jak dałam pół do przygotowanej porcji 1/3 słoiczków z czego zjadł może z 6 łyżeczek ![]() Myślę teraz co dawać mięsko mnie kusi ale gluten trzeba by też zacząć...
|
|
#118 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- he he tak żeby mi się tu nie wprosila he he ;-) - ale jak tylko będą newsy to na bank je tutaj opiszę ;-)---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;* Cytat:
A no dziwny jakis 😉
|
|
#120 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
Współczuję bólu cycusia :-(- oby to nie był jakiś zastój :-( - masuj masuj... ---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
A jak z jedzeniem u Filipka? Lepiej coś? |
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:13.

nie no, zrobie mu chyba numer i bede budzic w nocy jak chodze karmic Hanke. albo mu ☠☠☠ne 

ala: nie no, zrobie mu chyba numer i bede budzic w nocy jak chodze karmic Hanke. albo mu ☠☠☠ne 

Ślubujemy: 21.10.2017 

trzymaj się musisz to przetrwać i mieć nadzieję że w końcu wyjdzie słonko