|
|
#4681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lutowe - część II
Ja nie mam lidla w pobliżu a jak juz tam dotrę to nigdy nic nie ma bo wykupione.. A szkoda bo fajne maja produkty.
Sprawdziłam wlasnie wyniki, juhuu nie mam cytomelagi i toksoplazmozy moje ciążowe zmory wymaz z pochwy i z cewki i cytologia tez wszystko pięknie chalmydi tez nie nam ![]() Teraz moge iść spokojnie spac ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4682 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może ktoś inny z rodziny, znajomych mógłby wam pomóc? Ja mam o tyle dobrze, że mąż pracuje na miejscu, inaczej prosilibyśmy kogoś o pomoc, chociaż na jakiś czas |
|
|
|
|
#4683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kl aski:to teraz idz w kimonko ![]()
|
|
#4684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4685 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
Paula no wlasnie jestem w łożku juz.
Wpadłam jeszcze tylko powiedziec wam dobranoc. Tak wiec spijcie dobrze mamusie, odpoczywajcie, weekend idzie! ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
#4687 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja mam jeszcze 3 usg Ciesze sie, ze ci sie udalo, wiemy, ze latwo nie jest Z cc tez sie uda, tak jak doktorek powiedzial, jak sie uprzesz to nie beda mieli wyjscia ![]() Cytat:
No wlasnie, jakos da rade. Ja swoja musialam oddac do przedszkola jak miala 12 miesiecy na 10h ![]() Cytat:
Ja robilam tylko w I trymestrze bo tu nie robia rutynowo Moze nie zlapie.
|
|||
|
|
|
#4688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w USA wyprosiłam toxo raz zeby mi zrobili. Cytomelagi wcale. Tam tez nie robia. Na pewno nie złapiesz, w koncu uważamy wszystkie na siebie ![]() Tak wiem miałam iść spac internet to zło!Dobra serio ide bo rano do pracy. Dobranoc ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk |
|
|
|
|
#4689 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Współczuję przeżyć, ale uwierz, że dzieci na prawdę lubią przedszkole. Początkowo ciężko się oddalić od mamy, ale jak już się nauczą, że po obiadku/podwieczorku ktoś po nie przyjdzie, to jest OK. Cytat:
Teraz weekend pełen atrakcji przed Tobą Powodzenia!Cytat:
Cytat:
z takimi wiadomościami można spokojnie spaćJa też uciekam do łóżka. Jutro wieczór spędzam z kumpelami w kinie na babskim wieczorze, także już się nie umiem doczekać
|
||||||||
|
|
|
#4690 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
#4691 |
|
Raczkowanie
|
witam
![]() dlugo mnie nie było, trochę Was podczytywałam, ale nie da się tego wszystkiego nadrobić, tak pędzicie. U nas remont w pełni, niedługo wszystko będzie gotowe, bedziemy czekać tylko na meble. Wprowadzimy się pewnie w grudniu bo tak mają być meble właśnie. Maluszek mnie kopie całymi dniami super uczucie, a dzisiaj się mocno wypychał i jak pogłaskałam brzuch to poczułam takie "wybrzuszenie", aż miałam łzy w oczach. Na ostatniej wizycie synuś ważył prawie 500g następna wizyta 9 listopada i mam na nią zrobić krzywą cukrową i powtórzyć mocz bo miałam teraz infekcję. Gratuluję wszystkich wizyt i dobrych wiadomości
|
#4692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:24 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Powiem wam ze ja dalej nie moge uwierzyć ze bede mama. Widze brzuszek czuje ruchy ale nie wyobrazam sobie co bedzie jak maluszek sie pojawi. Czuje strach ale i nie moge sie doczekac. Boje sie tych ciężkich chwil :-( ale i ogolnie boje sie ze nie spelnie sie jako mama i ze zbyt wielka sierota jestem
|
|
#4693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale myślę, że jak już urodzimy to wszystko samo przyjdzie, będziemy idealnymi mamami
|
|
#4694 | |||||||||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:33 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:36 ---------- Cytat:
NIe znam tego uczucia, bo nie mam (jeszcze) ziemskiego dzieciątka "poza brzuszkiem" , ale trzymam kciuki kochana, zebyscie jakos ten ciezki moment przezyli razem I super , ze z dzidzią ok ! ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Po prostu mialam rozterki bo drogie Sprobuje czyms tanszym, a jak skorka bedzie delikatna to tez zakupie emolium. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- [QUOTE=ja ;53201807]Esor mysle że Hermi troche przesadzila z tą wypowiedzia, ale na pewno nie chciala nastraszyc Tarczyce trzeba kontrolowac to fakt - ona szaleje. Mi na poczatku po 25 spadła do 0.9 a teraz mam 1.5 przy dawce 50. Takze waha sie caly czas. Ale teraz juz dzidzius ma swoje hormony i z naszych nie korzysta wiec tu bardziej chodzi o nasze zdrowie. No i na sczescie Ty mialas niewiele przekroczone wartosci, wiec na pewno nic zlego sie nie stalo.Ja bym pewnie poleciala zrobic, koszt to 17zł chyba w diagnostyce. Ale to ja, panikara stulecia ![]() [/QUOTE] Ja mam od poczatku tak, ze w pon, sro i pt bire 50, a w pozostale dni 25 ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:40 ---------- Cytat:
Mam nadzieje, ze jakas lepsza dawka magnezu Ci pomoze, ale ja juz tu kiedys pisala, ze moze nie pomoc i to neistety "normalne" i trzeba przezyc ![]() Zdrowka zycze!
|
|
#4695 | ||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
Suuuuuuuuuuuuuuuper. Dobranoc! ---------- Dopisano o 23:46 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- Cytat:
Zazdroszcze bardzo!
|
|
#4696 |
|
Raczkowanie
|
Esor i Ty się doczekasz
ja pierwsze kopniaki poczułam równo w 20t0d po napiciu się wody mineralnej siedząc na balkonie w naszym mieszkanku świeciło słońce i ten kopniak to było wzruszające---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- a jak Wasze mieszkanie?
|
#4697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() to wprowadzicie się w sam raz na Boże Narodzenie
|
|
#4698 |
|
Raczkowanie
|
mam nadzieję, że do świąt się uda
a jak nie będzie mebli to i tak się wprowadzimy, a na święta jeden dzień d rodziców, a drugi do teściów i też damy radę łazienka już jest, podłogi będą już jutro i w sobotę, najdłużej czeka się właśnie na te meble do kuchni---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- no i najważniejszy pokój w mieszkaniu to pokój maluszka podłoga już położona i ściany pomalowane
|
#4699 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dziewczyny, a ja jeszcze z takim pytaniem. Bo kurczę się martwię.
Od wczoraj (MOŻE od przedwczoraj wieczor, ale nie pamietam) czuje dziwne uciski, nie wiem skurcze (choc to chyba nie jest dobre okreslenie, bo do konca skurcze to to nie sa tylko raczej bol ciagly), no uciski, rozpychanie troche od srodka, ale nieprzyjemne. Nie jest to ból, w sensie coś bardzo nieprzyjemnego, ale raczej dyskomfort - czyli lepiej jakby tego nie było, ale da się przezyc. Wczoraj towarzyszyl mi on bardzo nisko, myslalam, ze to moze pecherz boli od infekcji. Na noc zazylam antybiotyk na ta infekcje i dzis prawie caly dzien spokoj - wiec tym bardziej stwiedzilam, ze to ten pecherz. A tu dzis kolo 21 znowu to samo, mialo to charakter lekko pulsujacy w podbrzuszu, i nie ustepuje do teraz (jest prawie polnoc) - ale teraz jest to tuz pod pepkiem. Wrecz nawet pepek lekko boli ![]() Sa trzy opcje: 1) Widzialam kiedys haslo skurczy kogos tam, B-H podwojne nazwisko - czy to moze byc to? 2) Ruchy dziecka, ktore w koncu moze zaczynam czuc i moze na razie czuje je w taki dziwny sposob? Moze mala ma wlasnie taki tryb, ze uaktywnia sie poznym wieczorem a w ciagu dnia zupelna cisza? Rano probowalam spiewac, skakac, jesc slodkie i nic.. ![]() 3) Cos zlego - tylko co? Zadnych krwawien, na USG bylam chwile temu , szyjka dobra...Co myslicie? Ciagle mnie tam wierci i wierci. Teraz jakby caly brzuch od pepka w dol
|
#4700 |
|
Raczkowanie
|
ja przed kopniakami czułam takie rozpychanie właśnie, rozciąganie, ale żadnego dyskomfortu nie czułam, ale może mała naciska na jakiś organ dlatego czujesz ten dyskomfort, ale myślę, że ne ma się czym martwić jak nie ma plamień itp
|
#4701 | |||
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
![]() Ja sie tylko martwie czy córa zdrowa no... czy brak kopniakow to tylko moj/jej urok, czy cos z nia nie tak, ze jest slabiutka czy cos ![]() A mieszkanie super! Remont skonczony, ale jeszcze nie wymeblowane do konca. Brakuje lamp, lozeczka dla dziecka, duzej szafy w przedpokoju i tak dalej, ale ogolnie remont czyli sciany, podlogi, elektryka, AGD - KONIEC ![]() ---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:01 ---------- Cytat:
My zielen, taka jak zielone jabłuszko ![]() I fakt na meble do kuchni tez dluuuugo czekalismy. ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:02 ---------- Cytat:
![]() Teraz np ( w tym momencie) czuje rozpychanie, w sensie bol jakby mi ktos rozpychal od srodka i skore brzucha i brzuch sam w sobie. ALe to sie zmienia
|
|
#4702 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
czyli została sama kosmetyka a córa na pewno zdrowa, nie martw się przyjdzie znienacka i zacznie się dyskoteka jak to któraś już napisała. Też czekałam niecierpliwie, ale jakoś jak dostaliśmy klucze do mieszkania nie miałam czasu wyczekiwać bo ciągle gdzieś byłam coś robiłam, do domu wracam wieczorem padnięta i samo przyszło---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:05 ---------- nasz pokój jest kolorowy jedna ściana jest siwa, dwie pełne ściany żółte, a czwarta ściana żółta, ale tak jakby na środku na szerokości ok. 1,5 metra mamy zrobione paski siwo, żółto, zielone
|
|
#4703 |
|
Mamusia Luty 2016
|
Ojej! Podziwiam Cie za Twoj spokoj
Ja to umieralam z wkurzenia, zmeczenia i tak dalej podczas remontu... A jeszcze im bardziej zaawansowana ciaza tym trudniej. Tym bardziej podziwiam Twoja sile
|
#4705 |
|
Zakorzenienie
|
Esor a moze yo ruchy?moze wez nospe i polez jesli minie to mogly byc skurcze.. Jesli nie.. Ruchy
|
#4706 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
! Pokaz kiedys fotke
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
Też się trochę wkurzała, ale co to da, szkoda tylko maleństwa, ale też już odczuwam ciążę coraz bardziej. Coraz częściej nie wiem jak mam leżeć bo zaczyna mnie boleć kręgosłup.
|
#4708 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
|
|
#4709 |
|
Zakorzenienie
|
A co doppler da?sorki nie znam sie :-P
|
#4710 |
|
Raczkowanie
|
pokaże jak już będzie wszystko ogarnięte bo teraz póki co na podłogę położyliśmy folię i z racji takiej, że tam na razie jest wszystko zrobione to zrobiła się graciarnia
więc nie będę Was straszyć ![]() ---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ---------- Esor ja myślę, że to córka bo na skurcze to chyba za często i za długo ![]() ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano o 00:15 ---------- esor usłyszy bicie serca
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:10.

wymaz z pochwy i z cewki i cytologia tez wszystko pięknie
chalmydi tez nie nam 

kl aski:
. Buziaki jutro do pracy znów buuu czytam was nałogowo ale postaram się być bardziej aktywna od poniedziałku znów będę mieć 4 dni wolnego
Z cc tez sie uda, tak jak doktorek powiedzial, jak sie uprzesz to nie beda mieli wyjscia
Moze nie zlapie.