|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1951 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Witam się
ja juz po laboratorium (standardowo mocz i morfologia) bo w pon wizyta. Wczoraj poczynilam ostatkowe zakupy (przewijak, poducha do karmienia i mnóstwo rzeczy w aptece Gemini za ponad 300 zł 😮 ). A dzisiaj moja starsza ma pasowanie na ucznia, musze pamiętać o chusteczkach bo się na pewno porycze 😢
|
#1952 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Listopadowe mamy 2015 część IV ♥ to nie żarty! lada chwila i tulimy nasze skarb
Cytat:
Może się spotkamy
|
|
|
|
|
#1953 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A teraz będziesz musiała "biegać" żeby rozruszać wszystko ![]() Cytat:
No ja coś czuję, że przed 1 będzie wysyp dzieciaczków Cytat:
Dziewczyny 3 dni przed porodem a ja jestem w rozsypce...wczoraj się pokłóciłam z mężem na koniec dnia bo po moich słowach do teściowej stwierdził, że nie mam serca i że jak mogłam potraktować tak jego mamę . Pomijam już, że to nie ja miałam z nimi rozmawiać tylko on! Oczywiście zawsze moja wina...I tak zamiast myśleć o mnie i o Zuzi to on rozkminia o tym kto będzie stał z szpitalu. I tak zamiast się cieszyć z narodzin córeczki za te parę dni to siedzimy od wczoraj w ciszy. Jak myślicie czy mogę zadzwonić do szpitala i zapytać jak to wygląda u nich po cc? Chodzi mi o to czy po operacji będzie można od razu do mnie wejść? Czy są godziny odwiedzin? I ile to wszystko trwa jeśli cc jest planowane bo przecież to inaczej jest jak już się poród zaczął i nagle decyzja, że jednak cięcie. Wtedy to idzie ekspresem.
|
|
#1954 | |
|
Zakorzenienie
|
Stwierdzam , że ja już się nie nadaje do tej ciąży, a jeszcze tak daleko do terminu
spać się nie da, leżeć się nie da, chodzić ciężko... I ciągle męczą mnie rozkminy jak sobie z wszystkim poradzimy, głównie finansowo i organizacyjnie.Cytat:
oby się jeszcze zreflektowal w porę i zrozumiał czyj komfort jest najważniejszy. A jak teściowa zareagowała?Ja bym zadzwoniła się dowiedzieć, w końcu to ważne wydarzenie dla Ciebie więc normalne ze chcesz wiedzieć jak najwięcej Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1955 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny za chwilę w pytaniu na śniadanie będzie o płaskim brzuchu po ciąży
|
|
#1956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Niby tak, ale zawsze może przydarzyć się jakieś WYBAWIENIE i ciąża nie zakończy się szczęśliwie:/ Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1959 |
|
Wtajemniczenie
|
Iclosemyeyes przyzwyczaisz się do tego stanu, teraz jest ciężko a za parę dni będziesz miała wrażenie jakby ten brzuszek był z Tobą od zawsze.
Strasznie ta rozmowa była skomplikowana bo oni ustalili poza nami, że szwagierka urlop bierze i że oni w poniedziałek jadą autem za nami. No kopara mi odpadła bo zero wyobraźni, przecież zabieg planowy może trwać 40min a może trwać i 3h bo za nim usg, za nim kroplówki itd. to oni chcą tam wszyscy siedzieć na korytarzu a w szpitalu jest remont. Nie wiedziałam już jak z tego wybrnąć bo widziałam że się nastawili konkretnie, w końcu powiedziałam że nie wiem nawet czy moja mama będzie bo nie wiadomo ile będzie to trwało, potem mówię, że mąż będzie kangurował to teściowa "ale kangurowanie trwa 20min a mnie w tym szpitalu w chorzowie wpuścili do kangurowania" No masakra...zero pomyślenia, że to bakterie, że chwila dla ojca...Mówię im, że nie wiem czy wpuszczą od razu do nas osoby trzecie bo to jest operacja to oni swoje, że w chorzowie normalnie weszli i położne pozwoliły...W końcu powiedziałam, że damy znać jak to będzie wyglądało i mąż focha strzelił bo jego zdaniem miałam powiedzieć wprost, że ich nie chce. Ale jak im to powiedzieć jak oni sobie wszystko ustalili, nie dopuszczają że może my chcemy mieć te chwile dla siebie, no ja mam to tłumaczyć dorosłym ludziom i tłumaczyć dlaczego chce tak to przeżyć a nie inaczej? No mam dość...
|
#1960 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1961 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze, że zaczęły się skorpiony. Wszyscy mnie straszą, że to ciężkie charaktery ale chyba gorzej być nie może ![]() Co za głupie baby...żal dzieci tylko :/ Jest numer podany na izbę przyjęć tylko, czy tam mi podadzą takie informacje? :O
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-10-23 o 09:24 |
||
|
|
|
#1962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
znów problemy z teściówką nie dociera nic do niej... Nie wiem co doradzić, najlepiej byłoby nie mówić kiedy macie termin cc, no ale już za późno
|
|
|
#1963 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny 😊
W nocy złapał mnie nagle mega skurcz łydki, i to przez sen.. 😑 jak się zadarłam tak postawiłam na nogi pół domu Sundance75: raczej to nie była reakcja alergiczna, bo nic nowego nie jadłam, dalej czuję takie niefajne pieczenie, ale nie aż tak intensywne jak wtedy.. Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#1964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale ja tam lubię swój charakter
|
|
|
#1965 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Coś czuję, że z córeczką się spokojnie dogadam ![]() I nie chce być złośliwa, broń Boże żebym nastawiała dziecko źle na babcie aleee.... Cieszy mnie fakt, że skorpion + wodnik to najgorszy układ :P
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-10-23 o 09:31 |
|
|
|
|
#1966 |
|
Zadomowienie
|
srebrna_smuga szczerze Ci współczuję sytuacji z teściową i ogólnie rodziną męża. Zero taktu,rozsądku czy choćby zrozunienia z ich strony... kurcze,poród to bardzo intymna sytuacja, przez większość ciąży nie chciałam nawet tz a co dopiero jego rodziców. Nie chce ich nawet na drugi dzień w szpitalu,dopiero jak się ogarnę i wrócę do domu. A mąż sam nie mógł powiedzieć wprost "nie przyjeżdżajcie"? W końcu to jego rodzina,lepiej mi się wydaje żeby on ostrzej wyraził zdanie niż Ty... Na niego się chyba tak nie obrażą w razie czego.
Serio,aż mi się wierzyć nie chce że ludzie mają takie pomysły żeby za synową na cesarke jechać... Mój tz tylko z imieniem dalej kombinuje, nie wiem kto komu ustąpi w poporodowych emocjach. On jednak chce Paulinke, ja już się uparłam na Kaje. Właśnie puściłam całą pralkę samych różowości ![]() A czy czop może odchodzić "na raty"? Miałam coś białego dość twardego na majtkach ale malutkie to było,jak pół małego paznokcia. No i straszne wymioty mnie męczą :/
|
|
#1967 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ciekawe jak ja ze swoją się dogadam, skorpion ze skorpionem Cytat:
|
|
|
#1968 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I to ja nie jestem rodzinna Po czym dodał, że to ja ich nie chce a nie on i przez to się nie odzywał. No żenada...Zero wsparcia w nim. Mam nadzieję, że przemyśli wszystko na spokojnie i się ogarnie.Hm...Może na razie zostawcie sobie te dwa imiona i jak zobaczycie już córeczkę to wtedy zdecydujecie czy będzie Paulinka Kaja czy Kaja Paulinka ![]() Czop może tak odchodzić Agusiek ja myślę, że podobnie jak ja z siostrą i bratem Była nas trójka baranków hehe i bywały walki na rogi bo każdy chciał zarządzać a teraz z siostrą mam mega kontakt. W zasadzie rozumiemy się bez słów, mamy podobny gust, łatwo też nam przewidzieć swoje zachowanie bo jesteśmy podobne z wywalaniem emocji i wiemy czego każda oczekuje :P Jedyne co razi to popełnianie tych samych błędów i nie sposób wytłumaczyć sobie na wzajem, że już to przerabiałam i to nie wyjdzie. No ale każdy musi na własnych błędach się uczyć. Zobaczysz na pewno będzie Ci też łatwiej
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko Zuzia już na świecie Edytowane przez srebrna_smuga Czas edycji: 2015-10-23 o 09:44 |
|
|
|
|
#1969 |
|
Wtajemniczenie
|
Srebrna
współczuję sytuacji z teściową... Moja teściowa też jest z tych, które wiedzą najlepiej i ciężko ją przegadać. Sama powiedziałam TŻtowi, że nie życzę sobie ich odwiedzin w szpitalu (bo znając życie by jechali), nawet, moja mama nie przyjedzie bo ma 80 km. Ja chcę być tylko z dzieckiem i TŻtem. Powiedział jej to, ale nawet jakby tego nie robił to sama bym powiedziała. Już i tak kiedyś obraziła się na mnie i nie odzywała 2 tyg bo powiedziałam jej że jak przyjedzie pod naszą nieobecność do mieszkania to mi meble poprzestawia (zrobiłaby to, kiedyś jak była ja wyszłam do sklepu a ona mi "porządki w szafkach" zrobiła i wszystko po swojemu poustawiała) mnie też żebra bolą, kręgosłup. Spać nie mogłam bbo jak bardziej na boku się położyłam to Milenka od razu po żebrach mnie kopała... ja chciałabym urodzić po 01.11 w poniedziałek mój TŻ jedzie na rozmowę kwalifikacyjną do Kato a ja z nim do teściów a w weekend do moich rodziców obym wytrzymała w dwupaku. Dziś 36+2 więc jest jeszcze chwila czasu.
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1971 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tu narzekam na ☠☠☠☠☠☠☠y a u Ciebie takie jazdy, aż mi wstyd za siebie. Aż mnie zatkało, jak przeczytałam, ze szwagierka wzięła urlop żeby pojechać z wami i tesciami na poród szok dla mnie. Też bym nie wiedziała jak im przekazać, że to zły pomysł skoro oni na wszystko mają kontrargument i wiedza "lepiej"...Cytat:
Cytat:
no ładnie, dzieje się Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1972 |
|
Zadomowienie
|
Mnie zastanawia która z nas się rozpakuje pierwsza, ale właśnie sn 😉
Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
|
#1973 |
|
Zakorzenienie
|
JoyceSky widzę że przechodzimy tutaj przez to samo...
Staram się zachować optymizm, ale jest ciężko, zwłaszcza że co chwilę kogoś z sali wypisują do domu a my tu dalej tkwimy... Ada dzięki za rady odnośnie karmienia. Póki co co 3h jak mi ją przywożą przystawiam do piersi i znowu załapała z zasysaniem, ale nie ssie długo, musiałaby tu być cały czas ze mną wtedy moglibyśmy robić przerwy i przystawiać się częściej. Poza tym dostaje moje mleko odciągane. Wypróbowałam od koleżanki z sali laktator elektryczny i nie ściąga mi więcej niż ręczny a trwa to dłużej tyle tylko, że jest wygodniejsze. Więc chyba narazie zostaje przy ręcznym. Dziewczyny jestem tu juz w sumie ponad 2 tygodnie i mam coraz bardziej dość, mam wrażenie, że nigdy nie wyjdziemy do domu.... |
|
|
|
#1974 |
|
Zadomowienie
|
Te wymioty to mam takie nagłe, nie mam mdłości,brzuch mnie nie boli, jakby Mała kopała i po prostu się wraca z żołądka zawartość...
No jeśli to coś to czop to bez krwi więc jeszcze dużo czasu mi zostało... srebrna_smuga napewno po porodzie zostanie któreś z tych imion,ale jedno,napewno nie chcemy podwójnego. Ale dzięki za pomysł
|
|
#1975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mówią kiedy jest szansa ze wyjdziecie, jeszcze troszkę wytrzymaj dla malutkiej
|
|
#1976 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bierz dużo magnezu i powolutku to dasz radę wytrzymać podróże ![]() laszczmagdalena tłumaczyłam mu właśnie w ten sposób i zgodził się ze mną po czym wczoraj zmienił zdanie. Dzisiaj pewnie jak wróci z pracy to znów będzie inaczej gadał bo na bank teściowa będzie dzwonić bo nie wierze, że ona odpuści. No ale ja już zaraz idę się szykować do wyjścia bo musze podskoczyć do laboratorium po wyniki z morfo i zadzwonie do szpitala. Zapytam jak to wygląda bo może oni mają swoje zasady i łatwiej będzie im to powiedzieć i ich przekonać.
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chociaż w sumie u joycesky był taki niespodziewany ale narazie same cc u nas...
|
|
|
#1978 |
|
Zakorzenienie
|
Stwierdziłam, że w przyszłym tygodniu zrobię ktg u mojej lekarki - trudno, zapłacę 30zł, ale za jedną wizyta, a tu niby mam za darmo i powinnam jeździć 2 razy w tygodniu, muszę wcześniej wstawać, marznąć i tracić na dojazdy... A nie ukrywam, że na tym etapie ciąży nie chce mi się tyle ujezdzac, a tak do lekarki to mąż mnie samochodem zawozi
Potem najwyżej za 2 tygodnie bym tu pojechała na ktg, a jak dotrwam do kolejnej wizyty u gin, która mam mieć około 11 listopada to znów bym u niej zrobiła Bo w tej poradni mówili, że jak mam u swojej lekarki ktg to do nie muszę do nich przyjeżdżać.
|
#1979 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja bym się zaczęła obserwować
|
|
|
#1980 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że Lilusia je teraz Twoje mleczko, gdybyście były w domu to napewno by to lepiej wyglądało...Bądź silna dla swojej kruszynki Cytat:
![]() Jak bez krwi to jeszcze czas
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

ja juz po laboratorium (standardowo mocz i morfologia) bo w pon wizyta. Wczoraj poczynilam ostatkowe zakupy (przewijak, poducha do karmienia i mnóstwo rzeczy w aptece Gemini za ponad 300 zł 😮 ). A dzisiaj moja starsza ma pasowanie na ucznia, musze pamiętać o chusteczkach bo się na pewno porycze 😢

na Chałubińskiego 
polozna wymacala mi brzuch, główka bardzo nisko, pytała od kiedy brzuch mi opadł, potem ktg i jak zobaczyla wydruk to az sie zaśmiała i do mnie mówi "rodzimy dzisiaj? Jutro?" A ja na to naaaajn! i przerazenie w oczach heh mowie jej ze tesciowa musi jeszcze przyjechać
(( poza tym żółtaczka na poziomie 6 wiec jeszcze w normie. Lekarka mówiła, ze jakby była donoszona to z takimi parametrami juz by wyszła, a tak to siedzimy dalej.
trzymajcie się dziewczyny, postaram się byc bardziej na bieżąco teraz bo czuje sie juz zdecydowanie lepiej.
. Pomijam już, że to nie ja miałam z nimi rozmawiać tylko on! Oczywiście zawsze moja wina...I tak zamiast myśleć o mnie i o Zuzi to on rozkminia o tym kto będzie stał z szpitalu. I tak zamiast się cieszyć z narodzin córeczki za te parę dni to siedzimy od wczoraj w ciszy.
spać się nie da, leżeć się nie da, chodzić ciężko... I ciągle męczą mnie rozkminy jak sobie z wszystkim poradzimy, głównie finansowo i organizacyjnie.
oby się jeszcze zreflektowal w porę i zrozumiał czyj komfort jest najważniejszy. A jak teściowa zareagowała?

Dobrze, że zaczęły się skorpiony. Wszyscy mnie straszą, że to ciężkie charaktery ale chyba gorzej być nie może 

znów problemy z teściówką
nie dociera nic do niej... Nie wiem co doradzić, najlepiej byłoby nie mówić kiedy macie termin cc, no ale już za późno

szok dla mnie. Też bym nie wiedziała jak im przekazać, że to zły pomysł skoro oni na wszystko mają kontrargument i wiedza "lepiej"...
no ładnie, dzieje się