Mamusie październikowe 2015, część 9 :) ! - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-22, 21:38   #2161
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 9 :) !

Ktoś mnie prosił o opinię o piżamce która zamówiłam http://allegro.pl/show_item.php?item=5589714095. Jest świetna I jednak L dobra na moją mleczarnię

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Mala ile zaplacilas za podklady? Ja akurat nigdy nie uzywalam bonprzewijak jakby z ceraty wiec nie wsiaka ale teraz kupilam takie podklady coby polozyc na lozeczko.

Sent from my 4 using Tapatalk
Takie coś zamówiłam http://allegro.pl/show_item.php?item=5068893661, ale są małe. Tzn jak dla mnie ok bo pod spodem mam jeszcze podkład ten porodowy jeszcze Tanio wychodzi, a mała często zasikała czy coś a te podkałady jednorazowe to ok 1 zł za sztukę. Przewijak sam nie bardzo bo zimny i Gabi nie lubi jak się ją kładzie na sam przewijak. W dodatku paczka była dopakowana jeszcze takimi podobnymi podkładami i było ich chyba ze 30 więc złożyliśmy je, wyprostowaliśmy i tez będą do prewijania

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
W końcu dorwałam się do laptopa. Jakby komuś chciało sie jeszcze czytać to mój opis porodu.
Wstałam w nocy i poczułam, że mam coś mokro w majtach. Pomyślałam o kurde w końcu ten wiesiołek zaczął działać tak jak dziewczyny z wizażu pisały. Ide na siku, wstaje, a tu chlust. Yyy co jest? Zaraz, zaraz toż to wody mi odeszły. No to siedzę na tym kiblu, dalej leci, dzwonie do połoznej, każe jechać na IP. Budzę więc TŻ, że to już. A ten, ale co już. No już musimy jechać do szpitala. W 5 sekund był gotowy z moją walizką. Na IP okazało się że nie wzięłam dowodu osobistego. No swietnie. Na szczęście byłam w przychodni przyszpitalnej i moje dane były już w systemie. Na IP puściutku, uff. Połozna bada, pyta, mówi że było jeszcze spać, że jest jeszcze 6 godz po odejściu wód. (Taaaa jasne takie emocje, leje się po nogach i spij człowieku). Podłączyła mnie do ktg, skurczy brak. Zbadała coś tam poruszyła, wody poszły i zaczęły się skurcze. Poszliśmy na porodówkę, wszystkie sale zajęte. W międzyczasie oczywiście tż zagaduje położna, która zaczęła narzekać, że tyle pracy mają, a później opisują na necie wszyscy. To on do niej, że pracuje w fakcie i też wszystko opisze haha. Dostaliśmy sale, nic się nie działo, przespalismy się. Połozna jakiś czopek założyła. Bóle wzmagały. Dostałam gaz, piłkę, prysznic i tak na zmianę. Gaz na początku dawał jakąś fazę, a później mnie zamulał, tak że przysypiałam pomiędzy skurczami. Bóle dalej mocniejsze. A moje znieczulenie to kurde gdzie pytam. No przykro mi- mówi położna - nie ma mozliwości w tej chwili bo w soboty tylko 1 anestezjolog, akurat robi cesarke. Za godz. będzie. Godzina w bólach. No mam złą wiadomość, kolejna cesarka. Że jak? Połozna kochana masowała robiła co mogła, aby mi ulżyć. Kazała tż masować sutki, on oczywiście myślał że mi ulży w bólu, a nie że podkręca oksytocyne i wzmaga skurcze. Ale kochany był trzymał za łapke, mówił że sobie poradze. No i nareszcie anestezjolog zrobił znieczulenie podpajęczynówkowe, chwila ulgi. Położna kazała się zdrzemnąć. Tak też zrobilismy. Obudziła i się zaczęło. Bóle mimo znieczulenia były bardzo nieprzyjemne, byłam w sumie u kresu wytrzymałości. Położna na zachęte dała dotknąć głowke, ale to na mnie nie zrobiło wrażenia. Mówiła, że mały się wstawia w kanał, ale coś nam nie szło. Podjęła decyzje o nacięciu. I znowu przyj, przyj jak będzie skurcz. A ja kurde już nie mogę, niech to się skończy. Myślałam tylko, że za chwilę już ukachany synek będzię na świecie. I to mi dodawało sił. Nagle poczułam jak ze mnie wychodzi, wow co za ulga. Położyła mi go od razu na mnie. Dumny tatuś przeciął pępowinę. A my sobie leżeliśmy. Połozna zajęła się resztą, szycie łożysko. I tak pojawił się mój Syn na świecie. Nie był to pewnie najlżejszy poród świata, ale jestem zadowolona z połoznej, która tak go poprowadziła, że nie miałam ani próżnociągu ani nie pękłam, ani nie miałam cesarki. A biorąc pod uwagę wage Maksa 4265 g i moje „gabaryty” nie było to takie oczywiście. Po ubraniu i zważeniu tatuś wziął synusia w ramiona i tulił. I powiedział , że byłam silna jak V8. ŁoMatko

Jak ja Wam zazdroszczę tych porodów naturalnych. No miałaś klocuszka do wypchnięcia Dzielna dziewczyna

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja sie obudzilam o 4 ze skurczami i co dupa haha i tak musialam miec CC bo nie bylo rozwarcie
A ja miałam i rozwarcie, i migusiem szło, mało z bólu nie umarłam a i tak głupie CC. Ważne, że bąbel już ze mną

Byłam dzisiaj po stanik i się okazało, ze mam rozmiar 75 F lub G Mleczarnia pełną gębą heheh Kupiłam z firmy Mammi. Fajny

EMI a w tych herbatkach jest pokrzywa? Jak jest to już nie pij lepiej. Powiem CI że mi tez tak nie tryska mleko, ale czasami to kapie sobie. Właśnie po pokrzywie tak mam
Stary 2015-10-22, 21:46   #2162
olibar
Raczkowanie

Mala,
Tanie te podklady wow fajnie ja mam takie jakby gabczaste podklady. Takie miekkie nie wiem jak to okreslic. 3 sztuki za funta czyli jakies 5zl to mysle ze drogo.
Ja sobie za to chce rozlozyc pod przescieradlo worek na smieci

No tak przewijak chlodny ale mozna dac cos jak przescieradlo. Sa takie na przewijak ja uzywalam.

Kurka mlody sie zaczal rozpychac jak szalony ale nie wypycha na dol teraz tylko na boki.

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 22:02   #2163
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja mam podkłady Dada i Babydream, kupiłam hurtowo jak były w promocji i na razie nie narzekam aczkolwiek te Twoje Mała sobie zapiszę, bo podejrzewam że są mniejsze, mniej miejsca w koszu na śmieci zajmują

Wykąpałam młodą i yesuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu niech już ten pępek odpadnie, przecież to już śmierdzi niemożebnie, fuuuuuuuuuuuuuuuuuj...!
Stary 2015-10-22, 22:10   #2164
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość

Super. A jaka główka jeśli można spytać ?

.
35 cm. Na koniec na jakies 10 min dostalam jeszcze oksytocyne.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ----------

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ja mam podkłady Dada i Babydream, kupiłam hurtowo jak były w promocji i na razie nie narzekam aczkolwiek te Twoje Mała sobie zapiszę, bo podejrzewam że są mniejsze, mniej miejsca w koszu na śmieci zajmują

Wykąpałam młodą i yesuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu niech już ten pępek odpadnie, przecież to już śmierdzi niemożebnie, fuuuuuuuuuuuuuuuuuj...!
Mojemu wczoraj odpadł. No to jest ulga.
Też mam te podklady z rossmana.

Ciekawe czy moj brzdac dzis w nocy tez bedzie taki upoerdliwy jak wczoraj
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 22:12   #2165
elvegirl
po drugiej stronie szafy

U nas już ponad 3 tyg się dziad trzyma, no ja rozumiem że pępowina była jak wąż ogrodowy, ale ileż można, niech to już odpadnieeeeeeeeee...
Stary 2015-10-22, 22:21   #2166
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość

Jeszcze dziś przerabiałam białka "na uczelni" i mój prowadzący szeroko rozwodził się nt. białka mleka kobiecego, że jest dlatego tak cudowne i nie do podrobienia, że budową i składem aminokwasowym najbardziej ze wszystkich białek przypomina ludzkie białka ustrojowe - po prostu jakbym karmiła ssaka mojego gotowym budulcem a nie po prostu surowcami do produkcji budulca. Normalnie od razu lepiej pojmuję, dlaczego te kupki tak rzadko mogą występować, hahahahah skoro moje mleko takie cudowne jest

o widzisz dobzre wiedziec, zawsze to może zadziałać jakos motywujaco
ja dziś miałam cieżki dzień, zabiegany, nawet mojego młodego załatwiłam, zasnał o 20 bez czytania bajki a my z tżtem jakoś sie regenerujemy do teraz. Ale pierwsze rzeczy przewiezione na mieszkanko, kupione rolety do pokoju dla dzieci i brakujące półki do szafek zamówione na jutro ufff...

---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ktoś mnie prosił o opinię o piżamce która zamówiłam http://allegro.pl/show_item.php?item=5589714095. Jest świetna I jednak L dobra na moją mleczarnię
fajna ta pizamka ja ostatnio widziąłm taką ładną w takim lokalnym butiku powiedzmy, śliczna była!! na manekinie S-czka...przed ciążą byłaby dobra ale teraz w co ja się mieszcze to nie wiadomo, a tym bardziej jak ja bede wyglądać po porodzie
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-22, 23:23   #2167
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Mala,
Tanie te podklady wow fajnie ja mam takie jakby gabczaste podklady. Takie miekkie nie wiem jak to okreslic. 3 sztuki za funta czyli jakies 5zl to mysle ze drogo.

No tak przewijak chlodny ale mozna dac cos jak przescieradlo. Sa takie na przewijak ja uzywalam.

Kurka mlody sie zaczal rozpychac jak szalony ale nie wypycha na dol teraz tylko na boki.

rozwalilas mnie z tym workiem na śmieci

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Cytat:

Wow długo młoda ma..

Mi znajoma opowiadała ze ona u małej znalazła w nogawce w pajacyku rano jak zmieniała jej ciuszki
Stary 2015-10-22, 23:27   #2168
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Wow długo młoda ma..

Mi znajoma opowiadała ze ona u małej znalazła w nogawce w pajacyku rano jak zmieniała jej ciuszki
Powaga
Aby nie przecieklo na materac robilam tam jak mialam okres bo niestety ale ja mialam tak obfite ze czasami jak sie nie wybudziam w nocy to plywalam
Takze tylko przescieradlo to prania i grzania ale materac suchy i czysty

Stary 2015-10-22, 23:33   #2169
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Mala,

Sent from my 4 using Tapatalk
No u nas takie podkłady na allegro 1 zł albo więcej za jeden to drogo.
Prześcieradełka mam na przewijak, ale to trzeba prać a ciągle się brudzi, a tak chyc do kosza taki jednorazowy i z bańki

Worek na śmieci to nie bardzo. Odparzysz się jeszcze albo upocisz

Cytat:

Ile wychodzi za jeden podkład Dady i Babydream??
Te co ja zamówiłam to mają 48x33 cm wiec niewielkie ale pod doopkę super

A się ta Ewcia do CIebie przyrosła Dlatego wyjść nie chciała tak grubo przyrośnięta
Stary 2015-10-22, 23:33   #2170
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Powaga
Aby nie przecieklo na materac robilam tam jak mialam okres bo niestety ale ja mialam tak obfite ze czasami jak sie nie wybudziam w nocy to plywalam
Takze tylko przescieradlo to prania i grzania ale materac suchy i czysty

Patent dobry jak najbardziej ale jak przeczytalam to mi sie smiac zachcialo :

Ja na szczęście zakupiłam pokrowiec na materac i tez śpię spokojnie

Fryteczka wieczorem się nie odzywala.. ciekawe czy coś się u niej zaczęło i czy pozostawila Nas w niepewności hmm...

Czas na lulu. Dobranoc
Stary 2015-10-22, 23:39   #2171
olibar
Raczkowanie

Cytat:
No u nas takie podkłady na allegro 1 zł albo więcej za jeden to drogo.
Prześcieradełka mam na przewijak, ale to trzeba prać a ciągle się brudzi, a tak chyc do kosza taki jednorazowy i z bańki

Worek na śmieci to nie bardzo. Odparzysz się jeszcze albo upocisz

Te co ja zamówiłam to mają 48x33 cm wiec niewielkie ale pod doopkę super

A się ta Ewcia do CIebie przyrosła Dlatego wyjść nie chciała tak grubo przyrośnięta
Nigdy nie zdarzylo mi sie odparzyc czy spocic wiec jest ok aby tylko na pare dni ostrego krwawienia :/

Albo sobie takie majty jak dla starszych osob kupie lol.

Ehh u mnie cisza w brzuchu. Nic mnie nie boli.. czekam dalej ;-)
Za to dzis potworna zgage mam.

Dobrejj nocy!

Stary 2015-10-23, 00:01   #2172
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Nigdy nie zdarzylo mi sie odparzyc czy spocic wiec jest ok aby tylko na pare dni ostrego krwawienia :/

Albo sobie takie majty jak dla starszych osob kupie lol.

Ehh u mnie cisza w brzuchu. Nic mnie nie boli.. czekam dalej ;-)
Za to dzis potworna zgage mam.

Dobrejj nocy!

JA sobie kupiłam podkład pod prześcieradło taki na gumkach i śpimy na nim Teraz też w razie gdyby mi mleko wyciekło albo mał ulała czy coś
Stary 2015-10-23, 03:32   #2173
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Babydream w regularnej 1,39, w promocji poniżej złotówki. Dada wychodzi 1,29 jak się pojawiają, w promocji nie pamiętam.

Cytat:
Śmiej się, ja przez pierwszą dobę po porodzie w szpitalu miałam coś takiego pod prześcieradłem
Cytat:
Wow długo młoda ma..
No długo, już położna mnie uprzedzała że będzie się długo trzymał, ale mam dość tego smrodku, niech już odpadnie :/
Stary 2015-10-23, 05:46   #2174
gosiek0388
Zadomowienie

Pora na karmienie uff .wieczorem mieliśmy taką jazdę z kolka ze gdyby nie teściowa to bym sobie w leb strzeliła .' skąd to cholernerstwo się bierze .A teraz chyba będzie powtórka z rozrywki 😦

---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ----------

Nasz pępek wczoraj odpadł,ale położna kazała samym czystym spirytusem go traktować ,i nie raz dziennie tylko za każdą zmianą pieluchy i faktycznie lepiej się spisał niż ten octenisept ,szybciej go wysuszyl
Stary 2015-10-23, 07:39   #2175
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja właśnie nie chcę spirytusem, bo cholerstwo wysuszy nie tylko pępowinę, ale i wszystko dookoła :/

Kolki to zmora rodziców, jakoś trzeba ten czas przeżyć
Stary 2015-10-23, 07:45   #2176
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Ja właśnie nie chcę spirytusem, bo cholerstwo wysuszy nie tylko pępowinę, ale i wszystko dookoła :/

Kolki to zmora rodziców, jakoś trzeba ten czas przeżyć
w szpitalu kazano 1 dziennie octeniseptem oraz przy zmianie pieluchy woda z mydłem. Odpadł po 11 dniach.
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 08:19   #2177
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Babydream w regularnej 1,39, w promocji poniżej złotówki. Dada wychodzi 1,29 jak się pojawiają, w promocji nie pamiętam.

Śmiej się, ja przez pierwszą dobę po porodzie w szpitalu miałam coś takiego pod prześcieradłem

No długo, już położna mnie uprzedzała że będzie się długo trzymał, ale mam dość tego smrodku, niech już odpadnie :/
No właśnie też drogo wychodzą. A tak mam podkład ten mój poporodowy z Seni na przewijak i pod samą niunię mam położony ten co kupiłam mniejszy i ten mniejszy się fajnie sprawdził wczoraj jak mała kupka, siusiu, kupka siusi, kupka, kupka przy jednej zmianie pieluchy To tylko poszedł do kosza ten mały podkład i do kosza poszło ok 24 grosze a nie ponad złotówka

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
Pora na karmienie uff .wieczorem mieliśmy taką jazdę z kolka ze gdyby nie teściowa to bym sobie w leb strzeliła .' skąd to cholernerstwo się bierze .A teraz chyba będzie powtórka z rozrywki 😦

---------- Dopisano o 05:46 ---------- Poprzedni post napisano o 05:14 ----------

Nasz pępek wczoraj odpadł,ale położna kazała samym czystym spirytusem go traktować ,i nie raz dziennie tylko za każdą zmianą pieluchy i faktycznie lepiej się spisał niż ten octenisept ,szybciej go wysuszyl
O rany współczuję kolek. Mam nadzieję, ze dziś będzi elepiej A masz te kropelki Sab Simplex? Ty możesz sobie dodać do butli a ja nie mam pojęcia jak Gabi podać te krople, bo Ona jeszcze nie doiła butli jak pisąłam na FB. W nocy JEj chciałam podac wczoraj z moim mlekiem butelkę to nie chciała, ale pewnie dlatego że najpierw dałam cycka który chciał już pęknąć, a później przystawiałm butlę i mleczko zimne więc pogardziłam. Mleczko poszło do wylania rano. Durna ja, bo mogłam do lodówki dac i dolać do kąpieli

Co do pępuszka to ja tylo czasem psiknęłam pępek. Nawet nie codziennie i nie moczyliśmy. Jak się zmoczył to dokłądnie osuszaliśmy. Jak odpadł to była położna i ładnie oczyściła octeniseptem i patyczkami.

Elve a konsultowałaś z kimś ten smrodek z kikuta pępowinki??
Stary 2015-10-23, 08:36   #2178
kasia_aa
Zadomowienie

witam z rana, ale u mnie za oknem pogoda, odprowadziłam młodego, nawet nie jest jakos zimno ale tak brzydko:/ jakis paskudny u mnie ten październik:/ oby w listopadzie było troche więcej słońca bo w depresje wpadne

jak tam wogole? rodzi ktoś??
Stary 2015-10-23, 08:50   #2179
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Dzis noc nie ciekawa :/ Inga jakos spala nie spokojnie ,Nel tez budzila sie chyba z 4 razy na karmienie i jeszcze obsikala sobie piazmke wiec musialam przebierac.
Tz jeszcze spi z Nel ja juz zrobilam sniadanko
Wogole nie mam planow na dzien i to mnie chyba dobija... Tz musi jechac do warszawy i do siebie do pracy wiec zostaje sama
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 09:00   #2180
mala29lll
Zakorzenienie

cytat z forum które Lootus dodała na FB i teraz nie wiem czy mo,zna stosować czy nie w końcu

Monica- bardzo ale to bardzo prosze napisz jaki pediatra polecil ci stosowanie SabSimplex. Ten twoj "specjalista" jest niedouczony! Aspartam - poczytaj dlaczego ten slodzik szkodzi! Jest rakotworczy! moze i teraz ci pomogl- ale o konsekwencjach jego podawania obys sie nigdy nie musiala przekonac! Semioticon jest w zbyt duzym stezeniu! Nasze ministerstwo zdrowia dopuszcza dany lek do obiegu gdy nikt nie ma watpliwosci co do jego stosowania, w przypadku SS gastoenterolodzy podniesli glosny protest i lek jest wycofany z naszego rynku juz od 2 lat! Oby wasze dzieci na skutek podawania SS nie trafily na oddzialy gastoenterologii ani teraz ani za kilka lat. Doczytajcie sobie o ukladzie pokarmowym niemowlat, o niedojrzalosci tego ukladu, o wplywie podawania lekow w duzym stezeniu w przelozeniu na niewielka mase ciala!
Na tym forum bylo wiele pisane na temat SabSimplex. Ten specyfik owszem mozna podac ( tak robia w Niemczech, Czechach), ale tylko objawowow tzn RAZ, i tylko RAZ nie czesciej - i ida do lekarza szukac rozwiazania problemu niefarmakologicznego!, a rodzice w PL podaja do kazdego karmiania! 7-8 razy na dobe, przez kilka miesiecy! Takie stosowanie to nic innego jak podtruwanie organizmu ktory dopiero sie ksztaltuje. Jesli dziecko ma "kolki" to szuka sie ich przyczyny a nie na latwizne. Stosowanie SS moze doprowadzic do uposledzenia ukladu pokarmowego, problemy gastryczne beda dziecko meczyc nawet po kilka lat, a ich leczenie bedzie o wiele bardziej skomplikowane niz podanie kropelki i po sprawie- bedzie dieta, meczace badania, walka o kazdy kes jedzenia , anemia.

Mam nadzieje ze moze teraz czesc z was sie opamieta przed wypisywaniem glupot na temat "cudownego" Sabsimplex ! ! ! !

Dlaczego to własnie w PL jest wycofane
Stary 2015-10-23, 09:18   #2181
ada32
Wtajemniczenie

Elve.. to nie dobrze ze takie rzeczy zauważyłaś przy pepuszku Ewuni..

Kiedy do lekarza?

Kikut pępowiny i skórę wokół niego oglądaj uważnie przy każdej kąpieli i zmianie pieluszki. Parę kropel krwi to nic takiego, ale obfitsze krwawienie, ropna wydzielina czy brzydki zapach to znak, że nie goi się on prawidłowo i mogło wdać się zakażenie. Niepokojące są także: obrzęk, zaczerwienienie i znacznie cieplejsza skóra wokół pępka. Jeśli zauważysz którykolwiek z wymienionych objawów, odwiedź z dzieckiem lekarza pediatrę. Prawdopodobnie przepisze on miejscowy antybiotyk w kremie lub zasypce. Szybko zdiagnozowaną infekcję można łatwo wyleczyć i nie jest ona niebezpieczna dla dziecka

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 09:35   #2182
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Rozlozyli Ci worek na śmieci pod przescieradlem w szpitalu?
Ale jaja :

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Cytat:
cytat z forum które Lootus dodała na FB i teraz nie wiem czy mo,zna stosować czy nie w końcu

Monica- bardzo ale to bardzo prosze napisz jaki pediatra polecil ci stosowanie SabSimplex. Ten twoj "specjalista" jest niedouczony! Aspartam - poczytaj dlaczego ten slodzik szkodzi! Jest rakotworczy! moze i teraz ci pomogl- ale o konsekwencjach jego podawania obys sie nigdy nie musiala przekonac! Semioticon jest w zbyt duzym stezeniu! Nasze ministerstwo zdrowia dopuszcza dany lek do obiegu gdy nikt nie ma watpliwosci co do jego stosowania, w przypadku SS gastoenterolodzy podniesli glosny protest i lek jest wycofany z naszego rynku juz od 2 lat! Oby wasze dzieci na skutek podawania SS nie trafily na oddzialy gastoenterologii ani teraz ani za kilka lat. Doczytajcie sobie o ukladzie pokarmowym niemowlat, o niedojrzalosci tego ukladu, o wplywie podawania lekow w duzym stezeniu w przelozeniu na niewielka mase ciala!
Na tym forum bylo wiele pisane na temat SabSimplex. Ten specyfik owszem mozna podac ( tak robia w Niemczech, Czechach), ale tylko objawowow tzn RAZ, i tylko RAZ nie czesciej - i ida do lekarza szukac rozwiazania problemu niefarmakologicznego!, a rodzice w PL podaja do kazdego karmiania! 7-8 razy na dobe, przez kilka miesiecy! Takie stosowanie to nic innego jak podtruwanie organizmu ktory dopiero sie ksztaltuje. Jesli dziecko ma "kolki" to szuka sie ich przyczyny a nie na latwizne. Stosowanie SS moze doprowadzic do uposledzenia ukladu pokarmowego, problemy gastryczne beda dziecko meczyc nawet po kilka lat, a ich leczenie bedzie o wiele bardziej skomplikowane niz podanie kropelki i po sprawie- bedzie dieta, meczace badania, walka o kazdy kes jedzenia , anemia.

Mam nadzieje ze moze teraz czesc z was sie opamieta przed wypisywaniem glupot na temat "cudownego" Sabsimplex ! ! ! !

Dlaczego to własnie w PL jest wycofane
Dobrze ze tutaj to napisałaś bo na fcb nie wchodzę.

Jeśli faktycznie w składzie dla mnie jest aspartam to mi to wystarczy i nie używam. Reszta nawet składu się nie interesuje.
Dla przykładu aspartam jest w gumach do zucia które zajadamy my same często. . Chyba jedyna rzeczą na odświeżenie oddechu nie mają tic taci które ja osobiście używam, reszty nie tykam. . One mają za to gumę arabska ale nie jest tak destrukcyjna jak aspartam.
Stary 2015-10-23, 09:43   #2183
emylka86
Zakorzenienie

dzień dobry!
dziś z łóżka wykurzył mnie skutecznie nie mój syn, ale pająk! ale się zerwałam zauważywszy gościa na poduszce obok.

co do pępolka to u nas też się jeszcze mocno trzyma i potrzyma jeszcze trochę, a dziś mamy już 2 tygodnie.
nam położna mówiła że pępek może się goić na sucho, co jest lepszym wariantem, ale zdarza się że się goi na mokro, wtedy może wydzielać nieprzyjemny zapach

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 09:55   #2184
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
dzień dobry!
dziś z łóżka wykurzył mnie skutecznie nie mój syn, ale pająk! ale się zerwałam zauważywszy gościa na poduszce obok.

co do pępolka to u nas też się jeszcze mocno trzyma i potrzyma jeszcze trochę, a dziś mamy już 2 tygodnie.
nam położna mówiła że pępek może się goić na sucho, co jest lepszym wariantem, ale zdarza się że się goi na mokro, wtedy może wydzielać nieprzyjemny zapach
O ludzie ja bym sie posikala ze strachu bo mam arachnofobie.
Zabilas pajaka?
Kiedys mialam taka sytuacje:spie smacznir w nocy i poczulam ze cos mam na policzku wiec strzelilam sie w policzek i na rowne nogi wstalam. Zapalam swiatlo a tu taki wielki krzyzak. Myslalam ze zejde na zawal niestety bylam sama (to jakies 10 lat temu) a ze mam arachnofobie nie wiedzialam co robic. I gapilam sie na niego z pol h bo balam sie go zabic. W koncu mowie a walic to ze jest noc wzielam odkurzacz i go wessalam :/

Eh u mnie cisza. Noc srednia, ciagle sie budzilam. Pogoda do bani, typowe...

Stary 2015-10-23, 10:02   #2185
Oliath
Zakorzenienie

ELVE, pępuszek nie powinien w żadnym razie brzydko pachnieć... skonsultuj albo sama zacznij jednak spirytusem (żeby nie podrażnić skóry wokół, posmaruj czymś tłustym i spirytus nalej na patyczek z watką, pokręć kikutkiem lekko, pod spodem odkaź)...

Co do Sab Simplex - ja używałam 2-3 razy dziennie i chyba miał dobry wpływ, wypowiedzi w rodzaju cytowanej wyżej uważam za mocno nawiedzone znam dziesiątki maluszków z mojego poprzedniego forum, które dzięki sab simplex przetrwały ulgowo okres kolek i nic im nie było ani nie jest teraz. Jeśli ktoś chce się składu czepić, czepi się wszystkiego nie ma przymusu używania kropelek przecież, chwalebnie jest chronić dziecko przed wynalazkami typu aspartam, ale halo! żyjemy w cywilizacji, która konserwanty, barwniki i inne wszelkie świństwa dodaje do wszystkiego, więc albo nauczmy się wybierać mniejsze zło, albo pozostaje nam wynieść się w Bieszczady, hodować kurki i krówki i obrabiać poletko metodami eko przeciwko czemu ja bym np. nic nie miała hahahahah, ale znam wiele osób, którym eko w takim wydaniu szybko by bokiem wyszło
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 10:06   #2186
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ja sie obudzilam o 4 ze skurczami i co dupa haha i tak musialam miec CC bo nie bylo rozwarcie
Cytat:
Ale pojechalas fajnie na spontanie do szpitala i wiedzialas ze muszą już lekarze działać.

Mi się tak marzy a nie najprawdopodobniej lezanko w szpitalu i kilka dni męczarni. Ten scenariusz niestety jest coraz bardziej autentyczny :/
No właśnie
Wczoraj nawet skapnęłam się, że przeciez mam wszystko w torbie spakowane pod kątem takiego spontanicznego pobytu, np. mam tylko 3 koszule do spania i jak będę musiała lezec dlugo jeszcze przez porodem to nie wiem co, chyba bede musiala dawac do prania mężowi A jak on wypierze to juz mogą do niczego sie nie nadawac

Cytat:
Fryteczka wieczorem się nie odzywala.. ciekawe czy coś się u niej zaczęło i czy pozostawila Nas w niepewności hmm...

:
Niee, co Ty, u mnie bez zmian
Koleżanka, z która nie rozmawialam od zimy wieczorem zadzwoniła i musiałam jej zrelacjonowac całe 9 miesięcy ciaży, po czym padlam i zasnęłam
Zbieram sie zaraz na ktg.
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 10:15   #2187
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Mnie pediatra powiedziała, że sab simplex to to samo co nasz espumisan 100. I normalnie to polecała. Powiedziała mi to, co kiedyś wyczytałam w necie tu: http://tatowymokiem.blogspot.com/201...n-bobotic.html

Z tym aspartamem to w ogóle paranoja jest, ja się cały czas zastanawiam dlaczego cukrzykom każą odstawić cukier i przejść na aspartam właśnie, skoro to takie szkodliwe...

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
Elve.. to nie dobrze ze takie rzeczy zauważyłaś przy pepuszku Ewuni..
Tylko że to mi tylko śmierdzi i nie śmierdzi mi ropą, nie ma krwi, nie ma zaczerwienienia, nic się nie dzieje. Nie śmierdzi mi pępek, tylko sam kikut, przez to że się zmoczył kilka razy w kąpieli to zaczął wydzielać taki a nie inny zapach. Tak to jest tam czysto.

Cytat:
Rozlozyli Ci worek na śmieci pod przescieradlem w szpitalu?
Ale jaja :
Nie wiem czy to na pewno był worek, ale na pewno była to folia tego typu, niebieska w dodatku

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
chwalebnie jest chronić dziecko przed wynalazkami typu aspartam, ale halo! żyjemy w cywilizacji, która konserwanty, barwniki i inne wszelkie świństwa dodaje do wszystkiego, więc albo nauczmy się wybierać mniejsze zło, albo pozostaje nam wynieść się w Bieszczady, hodować kurki i krówki i obrabiać poletko metodami eko przeciwko czemu ja bym np. nic nie miała hahahahah, ale znam wiele osób, którym eko w takim wydaniu szybko by bokiem wyszło
Ano właśnie.

Edytowane przez elvegirl
Czas edycji: 2015-10-23 o 10:14
elvegirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 10:49   #2188
Libra2
Zadomowienie

Cytat:

Hah, no to czekam z utęsknieniem
Ty też karmisz tylko piersią, Libra?
Kuba tak długo to jedynie po spacerku śpi - teraz już równe 3h, więc lecę go budzić
Chyba za wcześnie pochwaliłam swojego ancymona..O ile w dzień był grzeczniutki o tyle w nocy dał mi trochę popalić.Ale myślę ze bolał go brzuch bo strasznie się prężył i marudził przy cycku.I tak u nas jak na razie tylko kp chociaż powiem szczerze ze jak nie raz wisi na mnie pół dnia to mam ochotę czym prędzej lecieć do apteki po mm żeby mieć chociaż chwile spokoju.
Stary 2015-10-23, 10:49   #2189
kasia_aa
Zadomowienie

rany ale mam humor dzis do kitu:/ nic mi sie nie chce:/ wybiore sie na mieszkanie może sie rozruszam troche i mi przejdzie:/
Stary 2015-10-23, 11:13   #2190
Pasztetnik
Zadomowienie

Wlaśnie czekam na ktg i jest ze mna znowu laska, co tez miala termin na 18.10. i nadal nic, takze jest nas kwitnących pączków więcej :P
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości