|
|
#4381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne cz. XV
ania na pewno z czasem bardziej będziesz się orientować co i jak
. To masz jeszcze czas na wybór aparatu, na pewno orto Ci coś doradzi i my też możemy coś podpowiedzieć.
|
#4382 | |
|
Rozeznanie
|
No ja moich rureczek też nie zamienię
Jak pokazałam je koleżance, która kiedyś nosiła aparat i miała pierścienie to powiedziała 'wow, ale dziwne' ale widziałam, że zazdrości, bo jej coś tam dokuczały pierścienie:PCytat:
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A teraz tak o bez powodu.Kurcze mam pokłuty cały policzek od środka
|
|
|
|
|
#4384 |
|
Rozeznanie
|
A miałyście piaskowane zęby z rurkami tuż przed założeniem?
|
#4385 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do rurek. Napisałaś, że orto zmienił Ci górny łuk na grubszy. Może zadziałał z jakąś większą siłą tak jak mówi poprzedniczka, rurki łatwiej odpadają ![]() Mi się tak przydarzyło po zmianie łuku na kwadratowy... Dobrze, że końcówka była porządnie zagięta i rurka została w łuku, a nie wylądowała w żołądku orto nawet stwierdził, że jak się zdarzy tak drugi raz to będzie musiał wrócić do cieńszego łuku. Na szczęście (odpukać!) po przyklejeniu siedzi sobie spokojnie ale kwadratowy łuk to już hardcore
|
|
|
|
|
#4386 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
, aparat jest już na miejscu. Oczywiście nerwy nadwraz były. Nie do końca wiem dlaczego ale założyłam że to będzie bolało a tu nic, ani trochę Przez dwie godziny nie umiałam przełknąć śliny a oczywiście produkowałam jej tyle że można było się utopić. Na wszytko co mówię, TŻ odpowiada ;" Co ?" lub " Powtórz proszę " - tak seplenię że nie idzie nic zrozumieć ale poza tym to spoko poważnie, myślałam że gorzej będzie, dużo gorzej. Zaraz będę robić koktajl bananowy z mlekiem kokosowym na śniadanie coś jeść trzeba Dzięki za wsparcie |
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo z seplenieniem-im więcej mówisz i próbujesz tym szybciej minie. Powodzenia
|
|
#4388 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4389 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4390 |
|
Raczkowanie
|
Mam założony aparat Damon i noszą samą górę już rok. Wydaje mi się że za wolno postępuje leczenie. Miałam mieć założony dół aparatu po pół roku ale to sie przeciąga. Góra jeszcze mi się nie wyprostowała w efekty są bardzo niewielkie.
|
|
|
|
#4391 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Może pokażesz nam zdjęcia porównawcze?
|
|
#4392 |
|
Lucy90
|
Ortodonta Rzeszów - dobry i stosunkowo niedrogi
Witam,
Czy mógłby mi ktoś polecić jakiegoś ortodontę przyjmującego w Rzeszowie lub bliskich okolicach? Zależy mi na tym, żeby leczenie (korekcja aparatem stałym) przebiegło sprawnie i z dobrym rezultatem
|
#4393 |
|
Raczkowanie
|
Nie pokaże zdjęć bo nic na nich nie widać żadnej różnicy oprócz krzywych zębów. Może dwójka się trochę cofnęła do łuku. Ortodonta twierdzi że tak ma być. Nie jestem zadowolona z lekarza, lekarz bardzo znany, bardzo renomowana klinika ale pani ortodontka leci ze wszystkim bardzo. Zapomina o wcześniejszych ustaleniach, mówi że założymy dół ale już zapomina jakby że trzeba zęby wyrwać. Jestem zapisana na 10 listopada na założenie dołu ale nie wiadomo co z zębami na dole kiedy one mają być wyrwane. Ogólnie bałagan i brak konsultacji z pacjentem. Składałam reklamację w tej sprawie i mówiłam że mi się takie podejście nie podoba ale po tej reklamacji nic się nie zmieniło, podejście jest marne.
---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Czyli w tym gabinecie robią takie sytuacje, że umawiają się na wyrwanie zębów, zapisują to w planie leczenia. A później o tym zapominają i jest wszystko zdezorganizowane. Nie wiem jak pani ortodontka sobie to wyobraża, bo ja mam założenie aparatu 10 a przed 10tym nie ma już miejsc w tym gabinecie na zabieg wyrwania zęba. Dzwoniłam tam, pytałam to mi przez telefon powiedzieli że pani doktor powie mi wszystko na wizycie. Mnie to oczywiście denerwuje, bo nie wiem co dalej, Powinnam mieć wszystkie info od razu. Przychodzę na wizyty ale pani doktor leci ze wszystkim bo ma za dużo pacjentów zapisanych. Teraz już się wycofać nie mogę mogę tylko czekać na rezultaty. |
|
|
|
#4394 |
|
Wtajemniczenie
|
jutro przedevmną druga wizyta i odciski, nie mogę się już doczekać po półtora miesiącu czasu między jedną a następną wizytą niech się coś w końcu dzieje
oczywiście zdam relacje z planu dalszego leczenia
|
|
#4395 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Obyś się szybko przyzwyczaiła i później to już z górki. Cytat:
. Czekam więc na wieści z zagranicy .---------- Dopisano o 13:17 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Cytat:
Cytat:
Ciężko się odnieść co do rezultatów leczenia bo nie wiemy co to za wada ani nic ale jeśli nie jesteś zadowolona z postępowania lekarza to nie wiem może do rzecznika jakiegoś uderz? Może wtedy pani dr zmieni postępowanie wobec Ciebie.
Edytowane przez calliope86 Czas edycji: 2015-10-25 o 13:11 |
||||
|
|
|
#4396 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przepraszam ale to wydaje się nierealne, żeby nic się nie działo przez rok.
|
|
#4397 |
|
Wtajemniczenie
|
No mi też się to dosyć dziwne wydaje...
|
#4398 |
|
Raczkowanie
|
jest tu jakaś aparatka która chodziła do pani Bożeny Król w Ciężkowicach??
|
#4399 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Ortodonta Rzeszów - dobry i stosunkowo niedrogi
Zapytaj może na wątku o aparatach stałych. Tam dziewczyny Ci kogoś pewnie polecą.
|
|
|
|
#4400 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co się wam wydaje dziwnego w tym, że nie widać rezultatów żadnych leczenia? Naprawdę nie miałyście nigdy lekarza który partaczy? Mam aparat narazie samą górę 10 miesiąc, dołu jeszcze nie mam a całe leczenie miało trwać nie więcej niż dwa lata. Ja dół mam bardziej stłoczony niz górę, więc skoro góra nie stoi jeszcze w łuku to dół tym bardziej nie stanie w rok i 4 miesiące tak mi się wydaje.
|
|
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sporadyczne przypadki w tym wątku, mimo że owszem-zdarzają się. Nie myślałaś żeby iść na konsultacje do innego ortodonty? Bo póki co Twój ściąga z Ciebie tylko pieniądze, skoro efektów nie ma
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
Ja miałam partaczkę ortodontke ale to raczej w druga strone, efekty były aż za szybko
|
|
|
|
#4403 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ile razy miałaś zmieniane druty przez ten czas? masz zainstalowane dodatkowe elementy? jakieś martwe/zatrzymane zęby? Ile masz lat, bierzesz jakieś leki? Niektóre ponoć hamują całą terapię. Twoja ortodontka jest nią faktycznie czy tylko jest stomatologiem z kursami?
|
|
#4404 | |
|
Raczkowanie
|
..... ja już od piątku w tym RME, wczoraj pierwsze podkręcenie było, kolejne za dwa dni i tak przez 6 tygodni. Po tym czasie aparat ma zostać jeszcze przez ok 4,5 mc, w sumie pół roku, chyba że w trakcie okaże się że można szybciej zdjąć.
...no dziewczyny powiem wam że nie wiem czy jest możliwe przyzwyczajenie się do tego aparatu ale wyboru nie ma Cytat:
|
|
|
|
|
#4405 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4406 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A teraz to już skreślam na kalendarzu dni do uwolnienia zębów :P
|
|
#4407 |
|
Raczkowanie
|
A jakie miałaś komplikacje z tego powodu, że za szybko? Kojarzę, że nosisz aparat już drugi raz, poprzednio niepotrzebnie wyrywałaś zęby, ale zastanawia mnie co może się stać jak wszystko przebiega za szybko.
|
|
|
|
#4408 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4409 |
|
Zadomowienie
|
Hej, Dziewczyny.
I trudne jest dla mnie jedzenie papek, a aktualnie wyciągi ciągle coś przestawiają i codziennie mam inne (bolące ) zęby. No, ale nic - gra jest warta świeczki, bo praktycznie natychmiast od założenia wyciągów zaczął mi się poszerzać dół, teraz mam mnóstwo szpar między zębami tam, gdzie jeszcze przed chwilą były stłoczenia. Pozdrawiam wszystkie Aparatki i mam nadzieję, że przygarniecie mnie do wątku.
|
|
|
|
#4410 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam mieć zdejmowany za jakieś 2miesiace, czyli w sumie będzie niecały rok nie ukrywam, ze wolałabym nosić chociaż jakieś 14-15miesiecy, ale jeśli jest to niepotrzebne to nie będę sie upierać, ortodonta zna sie raczej lepiej ode mnie. I nie sadze, ze sie pokrzywia, dół mam idealny już od dawna, góra jeszcze według mnie wymaga lekkiej poprawki
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:58.

. To masz jeszcze czas na wybór aparatu, na pewno orto Ci coś doradzi i my też możemy coś podpowiedzieć.

. Powiem wam tylko że z nerwów tak mnie żołądek boli że nie wiem jak dotrwam do tej 19-stej wieczorem jak będą mi go zakładać, nie wiem skąd te nerwy, masakra rano to aż mnie wszystkie zęby zaczęły boleć ze strachu
trzymajcie kciuki proszę..
A teraz tak o bez powodu.

) zęby. No, ale nic - gra jest warta świeczki, bo praktycznie natychmiast od założenia wyciągów zaczął mi się poszerzać dół, teraz mam mnóstwo szpar między zębami tam, gdzie jeszcze przed chwilą były stłoczenia.