![]() |
#2461 | ||
BAN stały
|
Dot.: Jestem singielką, jest nas więcej :)? 25 + - część II
Cytat:
Cytat:
Jeśli chodzi o "przebrany materiał" wśród mężczyzn to te zjawisko również dotyczy kobiet. Jeśli kobieta jest atrakcyjna, zadbana i ma coś w głowie to faceci ją dostrzegą. Wracając do "okienka atrakcyjności" 18-25 i 25-30 lat, odpowiednio dla kobiet i mężczyzn, miałem na celu usprawiedliwienie facetów w wieku 25+ w kwestii ich niezdecydowania i "księciowania". Przypomnijcie sobie jak Wy byłyście niezdecydowane wcześniej kiedy adoratorów było jak na pęczki. Jakoś chęć znalezienia faceta na stałe i gadki o miłości zwykle wzrastają proporcjonalnie wraz ze ze zwiększoną ilością używanego kremu na zmarszczki. Na koniec życzę wszystkim znalezienia swojej drugiej połówki i żeby takie tematy pojawiały się coraz rzadziej. Pozdrawiam Edytowane przez pleblo26 Czas edycji: 2015-10-22 o 21:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2462 | |
BAN stały
|
Hmm. Trudno powiedzieć. Mi możemy sobie myśleć, że byliśmy dojrzalsi w wieku tych osób a może też być tak, że wielu swoich negatywnych zachowań nie dostrzegaliśmy.
Uuu. Ale dziś dziewczynę w szkole widziałem. Szatynka, 175 wzrostu, szara taka rozkloszowana kiecka. Uśmiechnąłem się do niej a ona w śmiech, a jadłem chwilę wcześniej jogurt i zapomniałem, że mam brodę więc po zlizaniu resztek ze sreberka miałem brodę w tym białym płynie ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]() Serio, jakby taka różnica w wieku 20-paru lat miała znaczenie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gadasz jakby to wiek miał główne znaczenie w problemie ze znalezieniem partnera do stałego związku. A wcale nie ma. Powiem więcej - im starszego faceta poznawałam tym miał większe gówno w głowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2464 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem, ze jestes tutaj nowy, ale ten temat byl juz trylion razy walkowany ![]() Moim zdaniem nie ma co przeceniac wartosci wygladu, wiadomo ze jest wazny, ale nie jest gwarancja niczego, a juz szczegolnie powodzenia w relacji, bo tutaj no niestety ale potrzebujemy odpowiedniego zestawu cech , umiejetnoscu budowania relacji itd. To, ze ktos przyciaga to jedno, ale za tym przyciaganiem wcale nie musza kryc sie wielkie uczucia i wizja budowania relacji czy chec poznania kogos. Atrakcyjna osoba moze przyciagac, mozemy przypisywac jej tysiac mega swietnych cech, ale i tak blizsze poznanie wszystko zweryfikuje. Co do portali to w ich przypadku akurat tak to wyglada bo taka jest ich idea. WYbierasz na podstawie zdjecia (no bo na jakiejs podstawie trzeba wybrac), ale i tak rozmowa decyduje czy bedzie spotkanie czy nie. Dlatego ja twierdze, ze sam wyglad nie wystarczy jezeli nic za nim sie nie kryje. Bo co z tego, ze ktos przyciaga jak nie potrafi zatrzymac zainteresowac na dluzej? I zreszta gdyby bylo tak jak piszesz to osoby mniej atrakcyjne nie mialyby partnerow, a tylko atrakcyjne bylyby sparowane. A dobrze wiemy, ze tak nie jest i z czegos to wynika. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- [QUOTE=DopplegangerEddarda ;53202607]A co Ty masz do mnie? ![]()
![]() |
#2465 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do Twoich dalszych wywodow to hmmmmnie wrzucajmy wszystkich do jednego wora ...im wieksze sie ma kompleksy tym wiecej teorii takze .... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2466 |
Rozeznanie
|
To ze mną było na odwrót, jeszcze kilka lat temu nie miałam prawie wcale powodzenia a teraz z roku na rok wzrasta jak za chwilę 25, tylko niestety (albo stety) jestem wymagająca i nie zwiążę się z pierwszym lepszym, musi mieć określone cechy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2467 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dla mnie facet po czyms taim by byl skreslony, ale wiem ze jestes mocno wkrecona i masz jeszcze nadzieje ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2468 |
BAN stały
|
[QUOTE=pseudofeministka;53 203072]Wiem, ze jestes tutaj nowy, ale ten temat byl juz trylion razy walkowany
![]() Moim zdaniem nie ma co przeceniac wartosci wygladu, wiadomo ze jest wazny, ale nie jest gwarancja niczego, a juz szczegolnie powodzenia w relacji, bo tutaj no niestety ale potrzebujemy odpowiedniego zestawu cech , umiejetnoscu budowania relacji itd. To, ze ktos przyciaga to jedno, ale za tym przyciaganiem wcale nie musza kryc sie wielkie uczucia i wizja budowania relacji czy chec poznania kogos. Atrakcyjna osoba moze przyciagac, mozemy przypisywac jej tysiac mega swietnych cech, ale i tak blizsze poznanie wszystko zweryfikuje. Co do portali to w ich przypadku akurat tak to wyglada bo taka jest ich idea. WYbierasz na podstawie zdjecia (no bo na jakiejs podstawie trzeba wybrac), ale i tak rozmowa decyduje czy bedzie spotkanie czy nie. Dlatego ja twierdze, ze sam wyglad nie wystarczy jezeli nic za nim sie nie kryje. Bo co z tego, ze ktos przyciaga jak nie potrafi zatrzymac zainteresowac na dluzej? I zreszta gdyby bylo tak jak piszesz to osoby mniej atrakcyjne nie mialyby partnerow, a tylko atrakcyjne bylyby sparowane. A dobrze wiemy, ze tak nie jest i z czegos to wynika. ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- To nie Ty strzelałaś jakimiś aluzjami parę stron wcześniej ? Kto sie czubi coś tam coś tam ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2469 |
Zadomowienie
|
pleblo26 napisałes ze jestes nieatrakcyjny czy Twoje teorie biora sie z tego powodu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2470 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2471 |
Raczkowanie
|
U mnie strasznie. Próbuję się wymiksować, ale jest ciężko, bo zdałam sobie sprawę, że będziemy często przypadkowo na siebie wpadać. Widziałam go w biurze dwa dni z rzędu, a wczoraj chciałam się wymknąć do sąsiedniego budynku na lunch i oczywiście musiałam go spotkać w windzie. Nie przypominam sobie, bym kiedykolwiek w życiu była bardziej skonfundowana. xD
Tym bardziej, że zaczął dużo do mnie pisać, pytać, zapraszać, a ja zaczęłam to ignorować itd. Nie chce definitywnie kończyć tej relacji, bo bardzo go lubię i w jego towarzystwie czuję się bardzo bezpiecznie, a z drugiej strony boję się zakochać w kimś nieodpowiednim. ![]() Z pozytywów, to jestem teraz "za granico" i bardzo się tutaj podobam. Faceci zagadują mnie na ulicy, np. dzisiaj koleś chciał mnie poderwać na tekst czy pracuję w branży fashion, ciągle się za mną oglądają, etc., a nie jest to żaden południowoeuropejski kraj. Urodę mam raczej słowiańską i typową babyface (wielkie oczy, okrągła buzia, etc.) i robi to tutaj wrażenie. Edytowane przez sensitiveskin Czas edycji: 2015-10-23 o 06:24 |
![]() ![]() |
![]() |
#2472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sie umówiłam na jutro i szczerze mówiąc trochę mam stresa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2473 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() W jakiejś Barcelonie to w dwa tygodnie mam tyle okazji luźnych wyjść, poznania jakiejś fajnej dziewczyny co w Polsce w ... pół roku, albo i dłużej ;D No a jak przychodzi jesień to w ogóle wszyscy zabarykadowani ![]() Jesteśmy krajem gburów, marud i narzekaczy. Wiadomo, poludnie Europy to południe Europy, ale pojedziesz do głupiej Kopenhagi i tam tez jakoś ludzi potrafią być uśmiechnięci, spontaniczni, odzywać się na ulicy itd. itp. Dlatego ja, jak tylko mam możliwość to wyjeżdżam - zbawiennie działa na psychikę. Samoocenę też podnosi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2474 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Napisałem zadanko pokazujące w liczbach przewagę wyglądu nad charakterem. W zadaniu użyłem sporo uproszczeń dla łatwiejszego zrozumienia. Proszę się nie śmiać ![]() Załóżmy, że 100% kobiet na portalach przegląda profile mężczyzn (co jest oczywiście złym założeniem bo spora część kobiet po prostu czeka na wiadomości od facetów). Załóżmy, że dla 30% kobiet liczy się tylko wygląd bez charakteru, 60% liczy się zarówno wygląd jak i charakter a dla 10% facet może być brzydki jak noc i liczy się wyłącznie charakter. Załóżmy, że prawdopodobieństwo, że kobieta przejrzy profil osoby która jest fizycznie atrakcyjna to 100% dla trzech wymienionych rodzajów kobiet (dla pierwszych dwóch rodzajów kobiet z wyżej wymienionych względów a trzeci rodzaj nie patrzy na wygląd więc przegląda wszystkie profile). Prawdopodobieństwo, że kobieta przejrzy profil osoby nieatrakcyjnej fizycznie to dla pierwszych dwóch typów to 0%(dla pierwszego rodzaju to zrozumiałe, dla drugiego charakter liczy się dopiero gdy facet się podoba) a dla trzeciego 100%(j. w.). Mamy cztery profile: Profil A - facet atrakcyjny+dobry charakter Profil B - facet atrakcyjny+kiepski charakter Profil C - facet nieatrakcyjny+dobry charakter Profil D - facet nieatrakcyjny+kiepski charakter Oblicz procentową ilość kobiet na portalu które są zainteresowane poszczególnymi profilami: Profil A (30*100+60*100+10*100)/100 = 100% Profil B (30*100+60*0+10*0)/100 = 30% Profil C (30*0+60*0+10*100)/100 = 10% Profil D - nie trzeba liczyć 0% Można dla każdego profilu dołożyć jakieś prawdopodobieństwa warunkowe ale zmiany drastycznej by nie było. Cytat:
Podsumowując absolutnie nie chcę umniejszać wartości charakteru. Jest ona jednak mniejsza od wartości wyglądu. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2475 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Poza ta dwojka nie mam tu doslownie nikogo, z kim moglabym pogadac. Szczerze mowiac, to i tak jestem pozytywnie zaskoczona, ze ktos mi sie bardzo spodobal, czuje do tej osoby pociag seksualny i chcialabym byc z ta osoba. Myslalam, ze ta sfera zycia po prostu mnie nie dotyczy, a jednak cos sie ruszylo w tej kwestii. Myslenie o facetach zawsze bylo dla mnie czyms odleglym i abstrakcyjnym, a tu nagle znalazl sie konkretny facet, ktory nie jest siatkarzem czy wykladowca na uczelni, tylko kims (czysto teoretycznie) osiagalnym. ![]() ![]() Wiem, ze musze to szybko skonczyc i zrobie to. Co do tej bucowatosci Polakow etc., to sama nie wiem. U nas wiele dziewczyn po prostu czeka na pierwszy krok, ludzie sa strasznie wepchnieci w konwenanse, boja sie zagadac i okazac zainteresowanie, bo nie chca byc zle odebrani. Kobiety czekaja, faceci sie boja i summa summarum wyglada to tak jak wyglada. Przydaloby nam sie troszke wiecej luzu, ale z drugiej strony nie jest to takie proste, bo jestesmy ograniczeni przez normy spoleczne. Kobieta nie moze pierwsza wyjsc z inicjatwa, bo zostanie zle odebrana (no dobra, jesli bedzie ladna i mila, to pozytywnie, ale nikoniecznie moze zostac kandydatka na partnerke, predzej czasoumilacz), facet nie moze sie za bardzo starac itp. itd. Ludzi bardziej obchodza jakies glupie reguly, ktore zreszta nie zawsze maja racje bytu, zamiast po prostu zastanowic sie nad tym czego pragniemy. Pleblo26, no fajne te Twoje procenciki, tylko w zyciu tak to nie dziala. Uczucia nie podlegaja zadnym regulom matematycznym, albo ktos Ci sie podoba albo nie i tyle. Ten, ktory mi sie podoba nie jest jakis przystojny czy ultrazabawny, nie znam go zbyt dobrze i jest pomiedzy name bariera jezykowa, a jednak cos sprawia, ze go lubie bardziej niz innych. Edytowane przez sensitiveskin Czas edycji: 2015-10-23 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2476 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2477 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja nie wrzucam wszystkich do jednego wora. Piszę o tendencji a nie o regułach. Tego z kompleksami nie rozumiem. Podałem wcześniej źródło moich doniesień i napisałem, że pokrywają się one z moimi obserwacjami. Ja naprawdę wierzę statystykom. Od dawna przemawiały do mnie liczby. Wraz z doświadczeniem ufam im jeszcze bardziej (oczywiście nie licząc statystyk w wiadomościach telewizyjnych). Nie wierzę w żadne przypadki. Statystyka zyskuje na popularności dzięki swojej skuteczności w różnych zastosowaniach. Absolwenci renomowanych uczelni światowych otrzymują posady nawet w takich dziedzinach jak baseball (wpiszcie sobie sabmetrics w google) czy piłka nożna. Napisałem, że jestem średnio atrakcyjny a moje teorie biorą się z ...hmmm... obserwacji? Edytowane przez pleblo26 Czas edycji: 2015-10-23 o 09:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2478 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2479 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
nie można być szczęśliwym spoglądając wciąż za siebie Edytowane przez doriiska Czas edycji: 2015-10-23 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2480 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam tak samo. U mnie to chyba kwestia tego, ze jestem raczej nieprzystepna. Unikam kontaktu wzrokowego, staram sie trzymac w zamknietym kregu zaufanych osob. Jesli ktos mnie pozna, a zazwyczaj sa to partnerzy kolezanek, bo tak ogolnie to niewielu facetow poznaje, to sa w szoku, ze fajna dziewczyna, a jest sama.
Niektorzy maja szczescie inni nie w tej kwestii i chyba tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2481 | |
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez pleblo26 Czas edycji: 2015-10-23 o 10:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2482 |
Zakorzenienie
|
No, ale widzicie Dziewczyny anallizujecie swoje osoby , twierdzicie, ze na pierwszy rzut wszystko z Wami w porzadku, a jak sie zastanowicie glebiej to wychodzi, ze jedna nieprzystepna, druga niesmiala, trzecia niepewna siebie, czwarta ze ma wysokie wymagania itd. itd itd. Jednak znajdujecie te potencjalne przeszkoody dlaczego jest tak jak jest. I nad tym trzeba pracowac. Pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc, a juz szczegolnie gdy chce sie tworzyc fajna, zdrowa relacje.
#2483 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#2484 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2485 | |
Zakorzenienie
|
Tylko też nie ma co generalizować, że jak ktoś jest niepewny siebie czy coś tam innego, to jest skazany na samotność. Znam dziewczynę, która chodzi z oczami wlepionymi w chodnik, a na moje "cześć" reaguje strachem w oczach i przyspiesza kroku
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2486 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Cytat:
Poza tym nie ma co sie kierowac kryterium bycia w zwiazku, bo tez nie wiadomo jak ten zwiazek wyglada ![]() ![]()
![]() |
#2487 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem jaką jakość ma ich związek, czy są z braku laku czy jak... Przychodzi mi na myśl jeszcze jedna koleżanka, która ma już męża, a drugiej takiej marudy w życiu nie widziałam ![]() ![]() Z jakimkolwiek podejrzewam, że mogłabym być, tylko po co mi to. Nie chcę się bawić czyimiś uczuciami, to nie w moim stylu.
![]() |
#2488 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym "za duz odobrego" w jednej osobie w tym sensie, ze ktos jest za fajny, za dobry, za inteligentny, za ambitny to tez niedobrze ![]() ![]() Dlatego tak jak pisala pechowianka trzeba cieszyc sie z nieoobliczalnosci zycia , uczuc itd. ![]()
![]() |
#2489 | |
Zakorzenienie
|
Czy sa takie grupy na Facebook dla polaków którzy mieszkają w Niemczech? Tutaj jest coś w stylu mieszkamy w Londynie i mnóstwo ludzi przez to się poznaje, gdzieś wychodzi itd.
Ja wiem co mi stoi na drodze w poznaniu kogoś. Przede wszystkim moja waga i to ze jej nie znoszę, nie mogę na siebie patrzeć czasami. Jak siebie tak nie lubię to jak mogę uwierzyć w to że komuś się spodobam? Zawsze jestem takim bluszczem, mam paranoję ze tak na prawdę ta osoba mnie nie lubi. Kolejna rzecz to to że ja też mam wymagania i łatwo mi się zrazić do danej osoby, nie toleruje skąpcow, leniow, brudasow itd. No i na pewno też to ze ja nie lubię słodkich facetów którzy sobie żyją spokojnym życiem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2490 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
W moim odczuciu panów, hmm, przeraża kobieta, która jest bardzo zaradna. W takim sensie, że w każdej sytuacji sobie poradzi - czy to u mechanika, w sklepie elektronicznym, coś majsterkuje i taki pan sobie wtedy myśli - po co ja takiej. Sama lubię majsterkowanie, koło wymienię, pod maskę auta też mogę zajrzeć, bo mnie interesuje co i jak. Kiedyś wspomniałam koledze, że naprawiłam takie urządzenie lutując pourywane kable. Jego mina ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:54.