Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-23, 11:27   #1981
Fionka_31
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Wiem, że tak ludzie uważają, ale nie można sobie dać tego wmówić... szkoda naszej głowy później na takie rzeczy...
To tak samo jak opinia, że poród CC jest lekki i szybko się jest 'na chodzie'
przykład z wczorajszej szkoły rodzenia, że cc to zabieg... lekarz mówi jaki kuźwa zabieg? to jest poważna operacja, mało tego macica nie jest rozcinana, tylko nacinana i rozrywana (żeby włókna naturalnie pękły) i że nie rozumie podejścia rodzących i odwiedzających, rodzących bo tak łatwiej? ale dla kogo? i kto tak powiedział?
a dla odwiedzających: np. ktoś leży na chirurgii po laparo woreczka i jak jest traktowany przez rodzinę? jaki on biedy po operacji, musi odpoczywać itp.
a kobieta po cc? tłumy się zwalają, siedzą godzinami nie wiadomo po co, zadają głupie pytania itp jakby to było takie oczywiste, że przecież to tylko cc, pewnie trochę zmęczona jest

taa, ja pamiętam jak mi wyrostek wycinali (nie było wtedy laparo), czułam się po narkozie jak kapeć przez całą dobę, później 3 dni uczyłam się wstawania z łóżka, kolejne 3 uczyłam się wyprostować, a przecież miałam małe rozcięcie, raptem kilka cm
więc nie wierzę, że w moim przypadku szybko bym się zregenerowała po cc

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 11:30   #1982
syylwuska
Zakorzenienie

FIONKA a chyba głodna bardzo jestes?

ANI_QA dziękuję, no popisał się

A ja mam w du.pie co ludzie będę mówili na mój poród, ważne zęby Lila była zdrowa.

To jak wszyscy pokazują to i my się pokażemy z okazji 31 tyg i braku bólu glowy

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 11:43   #1983
czubasek20
Zakorzenienie

fionka ja dzis nastawiłam rosołek bo tz cos chyba łapie... a sama tez mam ochote

ja widziałam swojego tz po wycieciu wyrostka i guza i jak mam tak wygladac po cc to chyba naraze sie i wybieram sn.

kurier dzwonił ze zaraz bedzie a posciel zamówiłam dwa dni temu. W zyciu tak szybkiej dostawy nie mialam.

i chyba mi kawałek wesołego czopka odszedl... troche za wczesnie ale tak wygląda jak przy I ciązy.

rudaska, gryzelda, sylwuska super brzuszki
a Twoj Sylwuska taki maleńki

Nie ma stópki zbył małej, by nie mogła pozostawić śladu. Z
czubasek20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 11:46   #1984
rudaska
Zakorzenienie

Syylwuska bardzo zgrabny brzuszek masz ładnie wyglądasz
Cytat:
Napisane przez Fionka_31 Pokaż wiadomość
przykład z wczorajszej szkoły rodzenia, że cc to zabieg... lekarz mówi jaki kuźwa zabieg? to jest poważna operacja, mało tego macica nie jest rozcinana, tylko nacinana i rozrywana (żeby włókna naturalnie pękły) i że nie rozumie podejścia rodzących i odwiedzających, rodzących bo tak łatwiej? ale dla kogo? i kto tak powiedział?
a dla odwiedzających: np. ktoś leży na chirurgii po laparo woreczka i jak jest traktowany przez rodzinę? jaki on biedy po operacji, musi odpoczywać itp.
a kobieta po cc? tłumy się zwalają, siedzą godzinami nie wiadomo po co, zadają głupie pytania itp jakby to było takie oczywiste, że przecież to tylko cc, pewnie trochę zmęczona jest

taa, ja pamiętam jak mi wyrostek wycinali (nie było wtedy laparo), czułam się po narkozie jak kapeć przez całą dobę, później 3 dni uczyłam się wstawania z łóżka, kolejne 3 uczyłam się wyprostować, a przecież miałam małe rozcięcie, raptem kilka cm
No własnie fajne podejście lekarza, tylko szkoda że takich rzeczy dowiadują się ludzie na szkołach rodzenia. Kurcze, nie rozumiem czemu np. w szkołach na lekcjach biologii można dokładnie omawiać zapłodnienie, a nie można dokładnie omówić porodu naturalnego i cięcia cesarskiego. Jedna wielka niewiedza. A potem się wszyscy dziwią, że się laski na wzajem straszą. Ale to takie nasze polskie: jak o czymś nie będziemy rozmawiać to w jakiś cudowny sposób temat zniknie.
A druga sprawa to nieznajomość personelu i przez to jest wrzucanie do wora, wszyscy lekarze i położne są takie i takie i cokolwiek nie zrobią to tylko po to żeby sobie życie ułatwić (no bo przecież nie nam). A potem okazuje się że na cztery położne trzy są spoko, tylko o tych trzech nikt nie napisze w internetach, za to o tej jednej napiszą trzy dziewczyny i efekt jest jaki jest.
Stary 2015-10-23, 11:59   #1985
czubasek20
Zakorzenienie

Ja zycze sobie i Wam takiej połoznej która była ze mną przy Hani. Cudowna kobieta.
Nic na siłe. Wszystko powolutku. grzecznie. Pytala czy chce byc nacinana co było dla mnie szokiem.

Pisałam juz to kiedyś ale ja w pierwszej ciązy byłam troche nieuświadomiona o niektórych rzeczach i szczerze mówiąc było mi z tym dobrze.
Tu akurat zgadzam się z dolinka moim zadaniem jest urodzenie tego dziecka nikt za mnie tego nie zrobi, wymagam jedynie szacunku i traktowania mnie jak człowieka a nie produktu na taśmie.

Stary 2015-10-23, 12:04   #1986
mervie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gumisiowa_ Pokaż wiadomość
Cześć mamusie
Sporo mnie tu nie było, nawet nie smiem nadrabiać. Widzę że tematy coraz poważniejsze
Melduję, że u nas wszystko w porządku, dzisiaj mielismy wizytę i usg 3trym, no wiec Karolek waży 2476g i ma się wspaniale mama również nie narzeka u nas 33tydzien, mamy 10,5kg na plusie Chyba już czas skompletować wyprawkę
piękny Karolek! gratulacje

[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;53204192]Ja dzisiaj zaczynam 32tc i z tej okazji mój wielki brzuchol

Wysłane z Soniacza za pomocą Tapatalka [/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Gryzelda dopiero na kompie widziałam twój okrąglutki brzuszek
My wczoraj zaczęliśmy 32 tydzień i wygląda to tak
Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość

A ja mam w du.pie co ludzie będę mówili na mój poród, ważne zęby Lila była zdrowa.

ślicznie dziewczyny wyglądacie

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Melduje sie z dwiema wiadomościami. Jedna bardzo dobra, druga bardzo zla.

Dobra: zaczęłam wlasnie 3 tygodniowy urlop a zaraz po nim zaczynam macierzyński

A ta zła.. od wczoraj u nas nie ma wifi. Więc jestem odcięta od świata. Buuu.. nie wiem kiedy naprawia.. Buu.. nie nadrobie was potem.
ale straszysz! już myślałam, że coś się stało, a to tylko wifi... będziesz miała więcej czasu

dzień dobry!
zamówiłam wczoraj komodę dla bobo, dziś jadę macać foteliki i na pierwszą nockę w nowym domu testować łóżko może
muszę się ładnie przygotować
TŻ odmówił spania samemu na nowym łożu i czeka na mnie- taka słodycz chociaż nie rozumiem jak mu się chce gnieść na pompowanym na podłodze- ja bym nie była taka romantica
Stary 2015-10-23, 12:08   #1987
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Wiem, że tak ludzie uważają, ale nie można sobie dać tego wmówić... szkoda naszej głowy później na takie rzeczy...
To tak samo jak opinia, że poród CC jest lekki i szybko się jest 'na chodzie'
Moja mama i teściowa wszystkie dzieci urodziły przez cc więc od nich bym na pewno tego nie usłyszała. Poza tym teraz chyba mało kobiet jeszcze wierzy w to, że cc to ta "lżejsza" opcja
Stary 2015-10-23, 12:08   #1988
czubasek20
Zakorzenienie

Obejrzałam posciel dla małego, korci mnie zeby składac juz łózeczko

w sumie równo za miesiac mam to w planach ( czy wy tez macie taka akcje ze macie w kalendarzu zapisane co robicie danego dnia czy tylko ja mam taki odpał ??? )

i tydzien przed wizyta u gina mamy zamiar z tz bzykac się do skonczenia sił. W sumie po wizycie będę miała prawie ciąze donoszoną więc fajnie zeby coś się juz obluzowało bardziej.

mervie nie szalejcie za bardzo :p

halwaya wreszcie wolne , odpoczniesz kochana teraz

Stary 2015-10-23, 12:10   #1989
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
fionkai chyba mi kawałek wesołego czopka odszedl... troche za wczesnie ale tak wygląda jak przy I ciązy.
Wesoły czopek? Tego nie potrafię sobie wyobrazić
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:13   #1990
cienwiatru
Wtajemniczenie

Cytat:

Ale laseczka z Ciebie

Moje serca dwa:
J. 02.07.2011 r. (53 cm; 3000g)
I. 20.12.2015 r. (53 cm; 3250g)
cienwiatru jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:14   #1991
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś sobie prezent i wydałam w rossmannie dla siebie 120zł
A i widziałam pampersy oryginalne,dwójki,cena standardowa 39gr sztuka. Obok te same,taka sama ilość nawet z napisem promocja i co? 64gr za sztukę
Robić ludzi w konia to umieją a jak ktoś nie patrzy na ceny jednostkowe to może się przejechać.
Też zauważyłam te "promocje" w Rossmanie. Robią z ludzi idiotów
Cytat:

Sylwuska, zgrabny brzuszek i zgrabna ty
Więcej brzuszków w tel nie widzę

Edytowane przez kalusia87
Czas edycji: 2015-10-23 o 12:15
kalusia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:19   #1992
czubasek20
Zakorzenienie

aartaa ja się morduje z zylakiem sromu od 18 tyg ciązy. Dla mnie największy horror. Czuje jak przy chodzeniu mi puchnie cała prawa strona.

dolinka wesoły bo zwiastuje poród i jego odejscie nic nie boli. Skurcze tez zwiastują ale nie są zbyt przyjemne

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ----------

Zaraz Wam wstawie cudowną promocje z tesco...

Stary 2015-10-23, 12:26   #1993
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
Zrobiłam dziś sobie prezent i wydałam w rossmannie dla siebie 120zł
A i widziałam pampersy oryginalne,dwójki,cena standardowa 39gr sztuka. Obok te same,taka sama ilość nawet z napisem promocja i co? 64gr za sztukę
Robić ludzi w konia to umieją a jak ktoś nie patrzy na ceny jednostkowe to może się przejechać.

Cytat:

I bardzo dobrze, że lekarz w ten sposób o tym opowiadał, bo jednak trzeba uświadamiać- nie tylko kobiety w ciąży, ale też ich bliskich, że CC to nie zabawa i sposób na szybki i łatwy poród. Wiele kobiet bardzo cierpi później...

Jak byłam w szpitalu to rozmawiałam z dziewczyną, której siostra niedawno rodziła i na własne życzenie miała CC... do tej pory żałuje, że nie rodziła sn

Cytat:

Śliczny brzusio i Ty jaka zgrabniutka
Stary 2015-10-23, 12:32   #1994
czubasek20
Zakorzenienie

tescowa promocja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20151015_094614.jpg (76,0 KB, 24 załadowań)

Stary 2015-10-23, 12:46   #1995
syylwuska
Zakorzenienie

CZUBASEK no nie mów, serio czopek??

Dziękuję, mama ostatnio po wizycie pytała czy z wagą wszystko ok, to mówię że tak a czemu pyta, to powiedziała że tak tylko, Ale ja ją znam i pytam a co boisz się, ze mały brzuch mam, a ona no jak na ten etap to nie jest duży, ale Lila rośnie tak jak powinna, ja tez ponad 7 kg mam na plusie, więc wiem, że jest ok, a dla mnie to i lepiej, bo mniej mnie ogranicza brzuszek i gin mówił, że dobrze Lilci tam jest

RUDASKA, CIENWIATRU, MERVIE dzięki ;*

To szalona noc się szykuje

KALUSIA dziękuję widzisz, bo ja przez telefon dodaje, więc wszystkie moje foty są widoczne

ANI_QA dziękuję

Stary 2015-10-23, 12:47   #1996
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mervie Pokaż wiadomość
dzień dobry!
zamówiłam wczoraj komodę dla bobo, dziś jadę macać foteliki i na pierwszą nockę w nowym domu testować łóżko może
muszę się ładnie przygotować
TŻ odmówił spania samemu na nowym łożu i czeka na mnie- taka słodycz chociaż nie rozumiem jak mu się chce gnieść na pompowanym na podłodze- ja bym nie była taka romantica
fajnie, że na ciebie czeka
Cytat:
Napisane przez czubasek20 Pokaż wiadomość
Obejrzałam posciel dla małego, korci mnie zeby składac juz łózeczko

w sumie równo za miesiac mam to w planach ( czy wy tez macie taka akcje ze macie w kalendarzu zapisane co robicie danego dnia czy tylko ja mam taki odpał ??? )

i tydzien przed wizyta u gina mamy zamiar z tz bzykac się do skonczenia sił. W sumie po wizycie będę miała prawie ciąze donoszoną więc fajnie zeby coś się juz obluzowało bardziej.

mervie nie szalejcie za bardzo :p

halwaya wreszcie wolne , odpoczniesz kochana teraz
też tak mam, bez kalendarza się nie ruszam. Też już bym złożyła łóżeczko ale czekam na tż. A on jest leniwy więc pewnie będę się wkurzać jak to będzie odkładał i sama złożę
Stary 2015-10-23, 12:48   #1997
syylwuska
Zakorzenienie

CZUBASEK noo połowę tańsza jest

Stary 2015-10-23, 12:48   #1998
benita84
Zadomowienie

Witam mój laptol nadal nie wrócił z naprawy wiec tylkk na telefonie działam i większość zdjęć mi umyka ale widziałam brzuszek ADKI i SYYLWUSKi - piękne! Zgrabniutkie i jakie Wy laseczki jesteście!
Ja wyglądam jak opasła hipopotamica więc unikam zdjęć i lustro też staram się mijać żeby w nie nie patrzeć.

W ogóle mam spadek formy psychicznej i fizycznej. Czuję się niedołężna i wkurza mnie że brzuch mi się kładzie na kolanach, schylić się nie mogę normalnie co przy ganianiu za dwulatkiem jest bardzo uciążliwe. I spojenie mnie boli cały czas. Mówiłam o tym ginowi to usłyszałam że nie widać żebym chodziła jak osoba co ma problemy ze spojeniem no ale czego się spodziewać po lekarzu z nfz
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:54   #1999
sylwoha
Zakorzenienie

Rudaska kretynskie porcje chyba doabetyk na zasadzie kopiuj wklej

Cere mam ok, ale pije jak smok- choc ja zawsze pilam jak smok

Dziewczyny moj lekarz mowi ze ok, ze dieta
Ale nie przedstawialan mu wynikow jeszcze.
Gdyby nie moja nadgroliwosc to w ogole bym nie wiedziala ze cos nie tak.
Bylam u lekarzs u nas lokalnie dostalan skierowanie na krzywa cukrowa znow w pon takze tego. Znow na slodko :p

Sylwuska elegancko wygladasz jak ja zazdroszcze szczuplym dziewcznym takiego zgrabnego brzuszka
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 12:58   #2000
syylwuska
Zakorzenienie

Ja na łóżeczko czekam, aż kurier przywiezie i składamy od razu, tak jak komodę, bo część mebli wynosimy z sypialni i chce rozplanowac gdzie ustawić meble Małej, więc będzie już stało i czekało

BENITA dziękuję na pewno też wpływ na to ma to, ze to moja 1 ciąża, a poza tym, może wyglądam dobrze, ale nie zawsze się tak czuje, też czasami łapie doła, ze nie dam rady nic zrobić, po wejściu na 4 piętro muszę 5 min odpoczywać, albo pełnego oddechu złapać nie mogę, ale trzymam się tego, ze po ciąży to minie, a będzie z nami cudowna istotka, dla ktorej warto się pomeczyć

Wczoraj sobie uświadomiłam, ze przecież ona wygląda już teraz tak samo jak podczas narodzin będzie wyglądała, tyle ze jest mniejsza i i chudsza, ale ma już wszystko to co noworodek

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

SYLWOHA chociaż nie jedz sama na badanie. A nasz lekarz coś mówił na Twoje wyniki?

Dziękuję Ty też się zrobisz po porodzie, zobaczysz

Stary 2015-10-23, 13:04   #2001
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Wczoraj sobie uświadomiłam, ze przecież ona wygląda już teraz tak samo jak podczas narodzin będzie wyglądała, tyle ze jest mniejsza i i chudsza, ale ma już wszystko to co noworodek
Noooo.. to jest niesamowite zastanawiamy się z TZ-em czy będzie miał włoski ja urodziłam się lysa jak kolano, a TZ miał takie długie włosy, że mu pielęgniarki układały ślimaka na głowie:p
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 13:05   #2002
mujer
Zadomowienie

Syylwuska, no chuda jesteś okropnie

Ech, czemu mnie takie "przykrości" nie dotykają <paczam smętnie na me wielkie uda>

Cytat:
Napisane przez rudaska Pokaż wiadomość
Syylwuska bardzo zgrabny brzuszek masz ładnie wyglądasz

No własnie fajne podejście lekarza, tylko szkoda że takich rzeczy dowiadują się ludzie na szkołach rodzenia. Kurcze, nie rozumiem czemu np. w szkołach na lekcjach biologii można dokładnie omawiać zapłodnienie, a nie można dokładnie omówić porodu naturalnego i cięcia cesarskiego. Jedna wielka niewiedza. A potem się wszyscy dziwią, że się laski na wzajem straszą. Ale to takie nasze polskie: jak o czymś nie będziemy rozmawiać to w jakiś cudowny sposób temat zniknie.
A druga sprawa to nieznajomość personelu i przez to jest wrzucanie do wora, wszyscy lekarze i położne są takie i takie i cokolwiek nie zrobią to tylko po to żeby sobie życie ułatwić (no bo przecież nie nam). A potem okazuje się że na cztery położne trzy są spoko, tylko o tych trzech nikt nie napisze w internetach, za to o tej jednej napiszą trzy dziewczyny i efekt jest jaki jest.
Fakt, w szkole ani słowa o porodzie.
Ja bym chętnie personel poznała, ale personel nie chce poznać mnie

Cytat:
Najgorsze jest jak kobieta sobie ubzdura, że nie będzie matką w 100% jeśli dziecko urodzi przez CC... czasem jest to też wina otoczenia, bo taka kobieta się nasłucha i weźmie to wszystko do siebie.
Ja osobiście nie mam problemu z tym w jaki sposób urodzę. Oczywiście chciałabym sn, ale nie za wszelką cenę- a na pewno nie za taką, którą miałoby zapłacić moje dziecko.
Mam nadzieję, że koleżanka dojdzie do siebie... a najlepiej gdyby poszła do specjalisty bo szkoda i jej czasu i dziecka na obwinianie siebie za coś na co nie miała wpływu.

Polędwiczki wieprzowe duszone z cebulą
Ja jednak będę zawiedziona, jeśli przydarzy mi się cc. M.in. dlatego, że sporo starań wkładam w możliwość sn i że będę musiała bardzo zmienić strategię poporodową i przyłożyć się do uodparniania młodego bardzo solidnie. Dzieci tracą na cc, a ja niewiele memu mogę dać, dlatego chcę choć takie drobiazgi, jak dobre bakterie Zresztą, ja chcę się zająć dzieciem, a nie że leżę i czekam, aż mi ktoś łaskaw poda... Jakby to była moja osobista operacja, to kij z tym, mogę se leżeć, chodzi mi o to, że kontakt dla malucha po porodzie jest ważny, a jak będę zwłoką to będzie trudno.
Oczywiście, pewnie nikt od tego nie umrze To jedynie moje preferencje i fantazje

Cytat:
Hej. Nie jestem w stanie was nadrobić. Wczoraj przepadlam. Ostatnie zajęcia w sr 3h - Najpierw szkolenie z pierwszej pomocy a później pogawedka z neonatologiem. Caly moja wizja porodu legla w gruzach. Zreszta widzę ze podobny temat wczoraj omawiałyście. Podejscie położnych do porodu.

Prawda jest taka ze one to traktują zadaniowo, troche więcej albo mniej jak w fabryce, ale z powołania służby nie pełnią.

I niestety tak jak ktoras napisala czasem sie drą bo rodzaca sobie cos ubzdura i nie współpracuje i szkodzi dziecku. Jedno jest jasne zalezy im na bezproblemowych szybkich porodach bo później mogą siedziec i nic nie robic, a jak sa komplikacje to niestety caly oddział stawiają na nogi.

No i tak to wygląda, ze znowu sie boje

Za niecałe 6h zaczynam weekend. Strasznie sie cieszę. Wczoraj po sr oproznialam szafę i komodę. Dzis tz je wywozi, konczy malowanie a jutro wstawiają szafę.

Znowu mamy syf w domu. Moje ciuchy w workach na śmieci w salonie Jeny ile ja tego mam!
A ja się to jako tako uspokoiłam, po prostu już wiem, czego się spodziewać i jedynie postaram się coś podziałać by zrobić tak, jak uważam za słuszne.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 13:18   #2003
benita84
Zadomowienie

A jeszcze się pochwale ze na wczorajszej wizycie gin w końcu łaskawie pomierzył młodego i aktualnie waży 2600g u mnie to 34tyg 2d dzis
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 13:21   #2004
sylwoha
Zakorzenienie

Sylwuska ale wchodzisz na 4
Ja do tesciow mam na 3
I bez wyraznego zagrozenia zycia nie wlaze tam :p

Sylwuska ale ja u nas, to ja pod nosem mieszkam :p
To sie przejde, nie no powiedzial ze trzeba powtorzyc krzywa.

Benita to kawal chlopa
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 13:21   #2005
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Noooo.. to jest niesamowite zastanawiamy się z TZ-em czy będzie miał włoski ja urodziłam się lysa jak kolano, a TZ miał takie długie włosy, że mu pielęgniarki układały ślimaka na głowie
Moja już ma włoski i to dużo, ciekawe jak będę wyglądały, mama mówiła, że ja to się urodziłam z ciemnymi i długimi
Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Syylwuska, no chuda jesteś okropnie

Ech, czemu mnie takie "przykrości" nie dotykają <paczam smętnie na me wielkie uda>

Fakt, w szkole ani słowa o porodzie.
Ja bym chętnie personel poznała, ale personel nie chce poznać mnie

Ja jednak będę zawiedziona, jeśli przydarzy mi się cc. M.in. dlatego, że sporo starań wkładam w możliwość sn i że będę musiała bardzo zmienić strategię poporodową i przyłożyć się do uodparniania młodego bardzo solidnie. Dzieci tracą na cc, a ja niewiele memu mogę dać, dlatego chcę choć takie drobiazgi, jak dobre bakterie Zresztą, ja chcę się zająć dzieciem, a nie że leżę i czekam, aż mi ktoś łaskaw poda... Jakby to była moja osobista operacja, to kij z tym, mogę se leżeć, chodzi mi o to, że kontakt dla malucha po porodzie jest ważny, a jak będę zwłoką to będzie trudno.
Oczywiście, pewnie nikt od tego nie umrze To jedynie moje preferencje i fantazje

A ja się to jako tako uspokoiłam, po prostu już wiem, czego się spodziewać i jedynie postaram się coś podziałać by zrobić tak, jak uważam za słuszne.
dzięki ;P a cellulit czy cellulitis nie pamiętam jak to było i tak mam ;/

Stary 2015-10-23, 13:22   #2006
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję, mama ostatnio po wizycie pytała czy z wagą wszystko ok, to mówię że tak a czemu pyta, to powiedziała że tak tylko, Ale ja ją znam i pytam a co boisz się, ze mały brzuch mam, a ona no jak na ten etap to nie jest duży, ale Lila rośnie tak jak powinna, ja tez ponad 7 kg mam na plusie, więc wiem, że jest ok, a dla mnie to i lepiej, bo mniej mnie ogranicza brzuszek i gin mówił, że dobrze Lilci tam jest
W dniu w którym wychodziłam ze szpitala przyjęli na moją salę dziewczynę w 8 miesiącu. Miała taki brzuch jak ja, czyli mały...
W ogóle często spotykam kobiety z małymi brzuchami i nie wiem dlaczego tyle osób się dziwi, że to już końcówka a nic nie widać

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
W ogóle mam spadek formy psychicznej i fizycznej. Czuję się niedołężna i wkurza mnie że brzuch mi się kładzie na kolanach, schylić się nie mogę normalnie co przy ganianiu za dwulatkiem jest bardzo uciążliwe. I spojenie mnie boli cały czas. Mówiłam o tym ginowi to usłyszałam że nie widać żebym chodziła jak osoba co ma problemy ze spojeniem no ale czego się spodziewać po lekarzu z nfz
To miałabyś się przyczołgać do niego żeby uwierzył, że coś Ci jest?
Ja jak mojej gin powiedziałam o bólu spojenia to się przejęła i mówiła, że to za wcześnie na taki ból (wtedy już był mocny, ledwo chodziłam)...
A też do niej chodzę na NFZ tylko na USG wolę się umawiać prywatnie do niej.

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-10-23 o 13:27
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 13:24   #2007
syylwuska
Zakorzenienie

BENITA lal duży!! Masz co nosić, to prawie kilogram cięższy od mojej Kruszyny

SYLWOHA aaa myślałam, że w będziesz do nas musiała jechać, to spoko.

A wchodzę bo muszę, na klatce nie będę stała

Stary 2015-10-23, 13:27   #2008
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
W dzniu w którym wychodziłam ze szpitala przyjęli na moją salę dziewczynę w 8 miesiącu. Miała taki brzuch jak ja, czyli mały...
W ogóle często spotykam kobiety z małymi brzuchami i nie wiem dlaczego tyle osób się dziwi, że to już końcówka a nic nie widać

To miałabyś się przyczołgać do niego żeby uwierzył, że coś Ci jest?
Ja jak mojej gin powiedziałam o bólu spojenia to się przejęła i mówiła, że to za wcześnie na taki ból (wtedy już był mocny, ledwo chodziłam)...
A też do niej chodzę na NFZ tylko na USG wolę się umawiać prywatnie do niej.
Jak wychodziłam to przyjęli dziewczynę która miała termin na ten dzień i ja bym nie powiedziała, że jest dalej niż w 6 miesiącu.

Zazdroszczę ci, że znalazłaś dobrego gina na NFZ
Stary 2015-10-23, 13:28   #2009
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
A jeszcze się pochwale ze na wczorajszej wizycie gin w końcu łaskawie pomierzył młodego i aktualnie waży 2600g u mnie to 34tyg 2d dzis
O to już duży chłopiec!

Co do włosków to my z siostrami wszystkie urodziłyśmy się z ciemnymi włoskami
Stary 2015-10-23, 13:28   #2010
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:
W dzniu w którym wychodziłam ze szpitala przyjęli na moją salę dziewczynę w 8 miesiącu. Miała taki brzuch jak ja, czyli mały...
Wiesz jednak ciąża kojarzy się z wielkim brzuchem i gruba kobieta, tak myśli większość
Mi jest dobrze, tak jak jest i Małej też

Jjjeuuu właśnie zauważyłam, że jutro zaczynam 8 miesiąc!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości