Mamusie grudniowe 2015 cz.8 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-23, 13:30   #2011
sylwoha
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8

Ja tez zazdrosze gina na nfz.
Wczoraj z ciekawosci podzwonilam po przychodniach u nas
Same ze tak powiem nieciekawe typy, a dwoch lekarzydobrych przynajmniej za takich uwazanych- terminy do jednego koniec listopada do drugiego koniec roku :p

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

bo sie tak utarlo ze baba w ciazy to ma byc baaabiszon
A jak ktos mniej przytuje to kurna mysla ze sie glodzi
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 13:32   #2012
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kalusia87 Pokaż wiadomość
Jak wychodziłam to przyjęli dziewczynę która miała termin na ten dzień i ja bym nie powiedziała, że jest dalej niż w 6 miesiącu.

Zazdroszczę ci, że znalazłaś dobrego gina na NFZ
No właśnie... brzuszek zależy od takie wielu rzeczy... zresztą nie ma co sobie tym zaprzątać głowy. Ważne, że nasze dzieciaczki jakoś się tam mieszczą i jest im dobrze

Szczerze mówiąc to miałam wątpliwości, kiedy wybierałam tą panią doktor... ale chciałam mieć lekarza ze szpitala w którym będę rodzić.
No i na szczęście dobrze trafiłam, chociaż też ma swoje widzi mi się, ale takie które da się zaakceptować

Edytowane przez Ani_qa
Czas edycji: 2015-10-23 o 13:35
Ani_qa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 13:34   #2013
kalusia87
Zakorzenienie

Dziewczyny, orientujecie się, jak to jest z tymi nowymi dowodami? Jestem przemeldowana od czerwca ale nowy dowód wyrabiałam pod koniec września (podobno teraz nie trzeba ale chciałam bo wkurzyłam się, jak w szpitalu podałam nowy adres ale babka stwierdziła, że musi być z dowodu - nieważne że w nowych nie ma adresu) no i jakoś długo czekałam na ten dowód, w końcu mi to wyleciało z głowy a nie chcę TŻowi głowy zawracać bo jest zajęty. Myślicie, że mogę zagłosować na stary dowód jeśli nie odebrałam nowego? Bo skoro już jestem zameldowana to chyba powinnam być w spisie wyborców?
Stary 2015-10-23, 13:37   #2014
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez syylwuska Pokaż wiadomość
Wiesz jednak ciąża kojarzy się z wielkim brzuchem i gruba kobieta, tak myśli większość
Mi jest dobrze, tak jak jest i Małej też

Jjjeuuu właśnie zauważyłam, że jutro zaczynam 8 miesiąc!!!
No niestety

już bliżej niż dalej
Stary 2015-10-23, 13:38   #2015
ogolnie
Zakorzenienie

Ja nie widzę zdjęć na telefonie,a TŻ okupuje laptopa :/
no ale zaraz zbieramy się po łóżeczko i po resztę ciuszków dla małego,a potem podobno TŻ chce mnie jednak zabrać na "randkę"
ogolnie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 13:38   #2016
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwoha Pokaż wiadomość
Ja tez zazdrosze gina na nfz.
Wczoraj z ciekawosci podzwonilam po przychodniach u nas
Same ze tak powiem nieciekawe typy, a dwoch lekarzydobrych przynajmniej za takich uwazanych- terminy do jednego koniec listopada do drugiego koniec roku

---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ----------

bo sie tak utarlo ze baba w ciazy to ma byc baaabiszon
Żeby dostać becikowe trzeba być pod opieką lekarza od 10 tc a w przypadku wielu przychodni, to jest nierealne
Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
No właśnie... brzuszek zależy od takie wielu rzeczy... zresztą nie ma co sobie tym zaprzątać głowy. Ważne, że nasze dzieciaczki jakoś się tam mieszczą i jest im dobrze

Szczerze mówiąc to miałam wątpliwości, kiedy wybierałam tą panią doktor... ale chciałam mieć lekarza ze szpitala w którym będę rodzić.
No i na szczęście dobrze trafiłam, chociaż też ma swoje widzi mi się, ale takie które da się zaakceptować
Ja też szukałam lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić się nie znalazłam takiego, który przyjmuje na NFZ
Stary 2015-10-23, 13:44   #2017
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ogolnie Pokaż wiadomość
no ale zaraz zbieramy się po łóżeczko i po resztę ciuszków dla małego,a potem podobno TŻ chce mnie jednak zabrać na "randkę"
O jak miło

Cytat:
Żeby dostać becikowe trzeba być pod opieką lekarza od 10 tc a w przypadku wielu przychodni, to jest nierealne

Ja też szukałam lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym będę rodzić się nie znalazłam takiego, który przyjmuje na NFZ
No z tymi lekarzami to też loteria... a w ciąży jak się znajdzie czasem jakiegoś dobrego to faktycznie terminy ma tak odległe, że 10 razy zdąży się urodzić...
Stary 2015-10-23, 13:47   #2018
syylwuska
Zakorzenienie

Cytat:

[/COLOR]bo sie tak utarlo ze baba w ciazy to ma byc baaabiszon
No dokładnie, tak się utarło, utarło się także porównywanie jednej kobiety z drugą, np u teściowej na,wsi jest dziewczyna co rodzi na początku grudnia i ciągle słyszę, jaką to ona wielka i gruba już, nawet na początku ciazy, a ja mała ;P tylko nikt nie bierze pod uwagę, ze jest starsza i to jej drugie dziecko, gdzie pierwsze ma około 2 lat dopiero.
Ale nie przejmuje się tym.
Cytat:
Dziewczyny, orientujecie się, jak to jest z tymi nowymi dowodami? Jestem przemeldowana od czerwca ale nowy dowód wyrabiałam pod koniec września (podobno teraz nie trzeba ale chciałam bo wkurzyłam się, jak w szpitalu podałam nowy adres ale babka stwierdziła, że musi być z dowodu - nieważne że w nowych nie ma adresu) no i jakoś długo czekałam na ten dowód, w końcu mi to wyleciało z głowy a nie chcę TŻowi głowy zawracać bo jest zajęty. Myślicie, że mogę zagłosować na stary dowód jeśli nie odebrałam nowego? Bo skoro już jestem zameldowana to chyba powinnam być w spisie wyborców?
Czyli masz już nowy dowód, tylko nie odebrany? Jeśli jesteś zameldowania to na pewno jesteś w spisie i możesz głosować, my z Tz mamy stare dowody, z adresami jeszcze i mogliśmy głosować, bo sprawdzali tylko imię i nazwisko a adres sami podawalismy
Cytat:
No niestety

już bliżej niż dalej
Zdecydowanie bliżej
Cytat:
Ooo widzę, że naszym Tz uaktywnil się syndrom romantyk, kwiatki, spanie, randki fajnie

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 13:49   #2019
acapella
Zadomowienie

Hejka

Sylwuska ładny brzuszek, malutki
Gryzelda już pokaźny
I Rudaska też fajny okrąglutki
Ja też dziś zrobię i wam wyślę, jak już dzień taki zdjęciowy się zrobił

Benita chyba masz największego dzieciaczka z nas Jeszcze takiej wagi nie było :P Chociaż kto wie ile mój teraz waży Wizyta za tydzień równo, nie mogę się doczekać

Dzięki za info odnośnie herbatki z malin, na razie zostanę przy jednej, może za jakiś czas zwiększę ilość. I tak parzę jedną łyżeczkę na kubek. Wkurzają mnie niesamowicie te liście, jakoś herbata czarna czy zielona opada na dno po jakimś czasie, a to dziadostwo mega lekkie!

Mam pytanie jeszcze, w listach wyprawkowych wszędzie piszą, żeby zabrać dowód ubezieczenia. Co to jest? Nie pracuję, studiuję tzn. w czasie porodu chyba będę na urlopie, no ale jestem studentką to jestem ubezbieczona tak? Co mam zabrać ze sobą? Przecież kobiety w ciąży i tak są ubezpieczone "z góry"... :conf used:
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 13:50   #2020
Ani_qa
Zakorzenienie

Kalusia moim zdaniem nie będziesz miała żadnego problemu przy głosowaniu.
Stary 2015-10-23, 13:54   #2021
ogolnie
Zakorzenienie

Acapella wrócę jeszcze do Twojego postu o bolących pachwinach,mnie też diabelnie bolą ale wczoraj gin na wizycie wszystko sprawdzał i mierzył dokładnie i ostatecznie wyszło ze to bóle fizjologiczne, czyli ciało się przygotowuje na poród.
Stary 2015-10-23, 14:01   #2022
kalusia87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez acapella Pokaż wiadomość
Hejka

Sylwuska ładny brzuszek, malutki
Gryzelda już pokaźny
I Rudaska też fajny okrąglutki
Ja też dziś zrobię i wam wyślę, jak już dzień taki zdjęciowy się zrobił

Benita chyba masz największego dzieciaczka z nas Jeszcze takiej wagi nie było Chociaż kto wie ile mój teraz waży Wizyta za tydzień równo, nie mogę się doczekać

Dzięki za info odnośnie herbatki z malin, na razie zostanę przy jednej, może za jakiś czas zwiększę ilość. I tak parzę jedną łyżeczkę na kubek. Wkurzają mnie niesamowicie te liście, jakoś herbata czarna czy zielona opada na dno po jakimś czasie, a to dziadostwo mega lekkie! ala:

Mam pytanie jeszcze, w listach wyprawkowych wszędzie piszą, żeby zabrać dowód ubezieczenia. Co to jest? Nie pracuję, studiuję tzn. w czasie porodu chyba będę na urlopie, no ale jestem studentką to jestem ubezbieczona tak? Co mam zabrać ze sobą? Przecież kobiety w ciąży i tak są ubezpieczone "z góry"... :conf used:
Na pewno jesteś ubezpieczona bo pracowałam na zlecenie jako studentka a po obronie musiałam się zapisać do jakiejś szkoły policealnej żeby móc dalej pracować (taka firma, praca tylko na zlecenie) może legitka wystarczy?
Stary 2015-10-23, 14:01   #2023
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Wooow, ale zazdro!!
My chyba długo nie pójdziemy nigdzie na randkę...
Zresztą praktycznie zawsze jak gdzieś wychodzimy to tylko żeby świętować jakąś okazję..
A przed narzeczenstwem co tydzień gdzieś chodziliśmy!!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 14:08   #2024
arisah
Raczkowanie

Cytat:
No dokładnie, tak się utarło, utarło się także porównywanie jednej kobiety z drugą, np u teściowej na,wsi jest dziewczyna co rodzi na początku grudnia i ciągle słyszę, jaką to ona wielka i gruba już, nawet na początku ciazy, a ja mała ;P tylko nikt nie bierze pod uwagę, ze jest starsza i to jej drugie dziecko, gdzie pierwsze ma około 2 lat dopiero.
Ale nie przejmuje się tym.

Czyli masz już nowy dowód, tylko nie odebrany? Jeśli jesteś zameldowania to na pewno jesteś w spisie i możesz głosować, my z Tz mamy stare dowody, z adresami jeszcze i mogliśmy głosować, bo sprawdzali tylko imię i nazwisko a adres sami podawalismy

Zdecydowanie bliżej

Ooo widzę, że naszym Tz uaktywnil się syndrom romantyk, kwiatki, spanie, randki fajnie

ehhh zazdraszczam... z mojego już dawno romantyk się wyprowadził i nie zapowiada się na powrót...
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 14:08   #2025
limonka_86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez benita84 Pokaż wiadomość
A jeszcze się pochwale ze na wczorajszej wizycie gin w końcu łaskawie pomierzył młodego i aktualnie waży 2600g u mnie to 34tyg 2d dzis
Gratulacje !! Moja w 34tyg 4dni tez 2600 wielkie dzieci nam rosna! !
limonka_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 14:11   #2026
arisah
Raczkowanie

w tym momencie żaden dowód ubezpieczenia nie jest potzrebny bo oni to sobie sami po peselu sprawdzają w systemie.
te listy są niedoaktualizowane jeśli o to chodzi.
arisah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 14:15   #2027
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mujer Pokaż wiadomość
Fakt, w szkole ani słowa o porodzie.
Ja bym chętnie personel poznała, ale personel nie chce poznać mnie
Nawet jak nie chce to ja jednak wolę iść i zobaczyć co mnie spotka, zapytać która położna jak pracuje, zapytać dlaczego. Lepsze to niż nic, bo przynajmniej coś wiesz
Cytat:
A jeszcze się pochwale ze na wczorajszej wizycie gin w końcu łaskawie pomierzył młodego i aktualnie waży 2600g u mnie to 34tyg 2d dzis
gratulacje Jaki duży chłopczyk
Cytat:
Jak jesteś przemeldowana to chyba powinien wystarczyć sam PESEL do identyfikacji. Może zadzwoń do urzędu i zapytaj
Stary 2015-10-23, 14:15   #2028
ogolnie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dolinka881 Pokaż wiadomość
Wooow, ale zazdro!!
My chyba długo nie pójdziemy nigdzie na randkę...
Zresztą praktycznie zawsze jak gdzieś wychodzimy to tylko żeby świętować jakąś okazję..
A przed narzeczenstwem co tydzień gdzieś chodziliśmy!!
Sama w szoku jestem ze wyszedł z własną inicjatywa, normalnie go podejrzewać zaczęłam o jakieś szachrajstwo
Skoro dziś taki hojny to wyciągne go jeszcze na jakieś zakupy hie hie, bardzo szczęśliwy dziś był jak wróciłam z rossmanna obkupiona,bo ostatnie miesiące prawie nic sobie nie kupowałam.
Szokuje mnie ten TŻ czasem
Stary 2015-10-23, 14:26   #2029
rudaska
Zakorzenienie

Cytat:
Acapella wrócę jeszcze do Twojego postu o bolących pachwinach,mnie też diabelnie bolą ale wczoraj gin na wizycie wszystko sprawdzał i mierzył dokładnie i ostatecznie wyszło ze to bóle fizjologiczne, czyli ciało się przygotowuje na poród.
A pytałaś lekarza o to kłucie na dole? To normalne jest?
Stary 2015-10-23, 14:28   #2030
dolinka881
Zadomowienie

Cytat:
Sama w szoku jestem ze wyszedł z własną inicjatywa, normalnie go podejrzewać zaczęłam o jakieś szachrajstwo
Skoro dziś taki hojny to wyciągne go jeszcze na jakieś zakupy hie hie, bardzo szczęśliwy dziś był jak wróciłam z rossmanna obkupiona,bo ostatnie miesiące prawie nic sobie nie kupowałam.
Szokuje mnie ten TŻ czasem
Zdaj wieczorem relacje!
dolinka881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 14:39   #2031
acapella
Zadomowienie

Ogolnie, to słabo. Niech się przygotowuje mniej boleśnie Ale może skoro teraz boli, to potem będzie bolało mniej

Kalusia no pewnie jestem, tylko jaki mam dowód właśnie :P
Arisah tak myślałam, że przecież teraz ewuś... Jeśli masz rację to mogliby to zaktualizować, bo się ludzie stresują
Chociaż ostatnio musiałam podpisać coś, że jestem ubezpieczona, bo się w ewusiu na czerwono świeciłam. Parę dni później u innego lekarza było ok
acapella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 14:49   #2032
syylwuska
Zakorzenienie

ACAPELLA dziękuję myślę, że legitymacja jest pewnym dowodem, bo skoro studiujesz to jesteś ubezpieczona

DOLINKA , ARISAH to mu to zasugerujcie doslownie, ja swojemu już tyle razy powtarzalam, że kiedys dostalawalam od niego kwiatki bez okazji, to się złościl i mówił, że miał zamiar mi kupić,ale jak już powiedziałam to nie bedzie niespodzianki i nie kupi i w końcu kupil
Śmiałam się wczoraj, ze niedługo, jak bedzie z nami Lila i podrośnie trochę, to będzie musiał drugiego kupić dla drugiej Panienki :Love:

OGOLNIE a co sobie sprezentowalas w rossmannie? To na prawdę mile z jego strony, ze z takiego powodu się ucieszył

syylwuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 14:49   #2033
Fionka_31
Zakorzenienie

u nas też mówili, że nie trzeba żadnych dok. ubezpieczenia,
ewus jest
a jak się czasem zdarzy, że "nie ma" cię w systemie to wtedy mogą coś chcieć
nie wiem czy coś się zmieniło, ale generalnie studenci do 26 r.ż są ubezpieczeni u jednego z rodziców
a po 26 r.ż uczelnia cię ubezpiecza.
tak powinno być, że po przyjęciu na studia podpisywałaś oświadczenie, czy podlegasz czy nie pod ubezpieczenie

a dowodem jest legitymacja studencka i to zgłoszenie z uczelni

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 14:59   #2034
Koritsi_a
Zadomowienie

Niestety legitymacja nie jest dowodem ubezpieczenia. Miałam taką sytuację kiedyś i tak mi powiedzieli w rejestracji. Legitymację można mieć z studiów niestacjonarnych a tu już nie ma student=ubezpieczony. Powinien obecnie wystarczyć Ewuś. W razie gdy Ewuś nie działa mogą Cie prosić o zaświadczenie ze jesteś ubezpieczona. Tak to działa w przychodniach gdzie chodzę.
Koritsi_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 15:08   #2035
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Benita to kawal chlopa

Cytat:
BENITA lal duży!! Masz co nosić, to prawie kilogram cięższy od mojej Kruszyny

Cytat:
O to już duży chłopiec!
powiem Wam że mi się wydaje że właśnie nie za duży jest jak na ten czas pierworodny był w tym czasie już większy... więc pojawiła się nadzieja ze ten nie dobije do 4 kg
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 15:11   #2036
dorosea
Rozeznanie

Cytat:
Weź stary dowód i tą karteczkę co masz że zmianiłas miejsce zameldowania. Ja też jestem w trakcie czekania na nowy dowód, niedawno sie przemeldowała i tak mi babka w gminie kazała zrobić

A ja mam depresje, byłam dzis kontrolnie u okulisty, no i sie okazała że mój zez się pogorszył, a jeszcze okulistka tak mnie wkurzyła, bo miała do twarzy przyklejony idiotyczny usmieszek
muszę jak najszybciej iść do okulisty prywatnie, bo się boję że mi ten nieszczęsny zez wróci
dorosea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 15:14   #2037
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Kalusia no pewnie jestem, tylko jaki mam dowód właśnie :P
Arisah tak myślałam, że przecież teraz ewuś... Jeśli masz rację to mogliby to zaktualizować, bo się ludzie stresują
Chociaż ostatnio musiałam podpisać coś, że jestem ubezpieczona, bo się w ewusiu na czerwono świeciłam. Parę dni później u innego lekarza było ok
Też tak kiedyś miałam- czasem mają jakiś błąd systemu, ale właśnie trzeba spróbować raz jeszcze, albo na drugi dzień i wtedy działa jeśli wszystko jest ok z ubezpieczeniem

Cytat:
DOLINKA , ARISAH to mu to zasugerujcie doslownie, ja swojemu już tyle razy powtarzalam, że kiedys dostalawalam od niego kwiatki bez okazji, to się złościl i mówił, że miał zamiar mi kupić,ale jak już powiedziałam to nie bedzie niespodzianki i nie kupi i w końcu kupil
Śmiałam się wczoraj, ze niedługo, jak bedzie z nami Lila i podrośnie trochę, to będzie musiał drugiego kupić dla drugiej Panienki :Love:
Ja mojemu sugerowałam dosłownie... chyba nie pamięta, że czasem fajnie byłoby zrobić mi niespodziankę.
Już w sumie nie mam żalu, bo opiekuje się mną teraz jak może itd. i jestem mu wdzięczna za to.
Ale wiadomo, że czasem każda kobieta chce zostać doceniona- jak kobieta

Mój wczoraj mi Bounty kupił jeśli mogę to uznać za wyraz romantyzmu
Stary 2015-10-23, 15:18   #2038
Fionka_31
Zakorzenienie

jeny jak mi się czas dłuży... masakra, jeszcze 45 min...

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

mój tż też nie stał w kolejce po romantyczność

Fionka_31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 15:20   #2039
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
powiem Wam że mi się wydaje że właśnie nie za duży jest jak na ten czas pierworodny był w tym czasie już większy... więc pojawiła się nadzieja ze ten nie dobije do 4 kg
My chyba przez pryzmat naszych dzieciaczków patrzymy chociaż nie ma co porównywać, bo każda jest na innym etapie
Ja za tydzień mam wizytę i to będzie 33t0d więc zobaczę ile nasza Maleńka już waży

Cytat:
Napisane przez dorosea Pokaż wiadomość
A ja mam depresje, byłam dzis kontrolnie u okulisty, no i sie okazała że mój zez się pogorszył, a jeszcze okulistka tak mnie wkurzyła, bo miała do twarzy przyklejony idiotyczny usmieszek
muszę jak najszybciej iść do okulisty prywatnie, bo się boję że mi ten nieszczęsny zez wróci
Współczuję :/

Ja mam ostatnio ciążowego pecha :/ Nie dość, że odkryłam te paskudne hemoroidy to jeszcze mama przywiozła mój wynik z wymazu szyjki macicy i mam tą samą bakterię, którą miałam w moczu więc albo dalej ją miałam i jakoś przeniosłam 'tam', albo faktycznie w szpitalu to łapię, bo znów ostatnio byłam przecież w szpitalu i znów mam to cholerstwo
a na początku ciąży byłam w szpitalu i później w posiewie wyszło :/
Więc czeka mnie antybiotyk...
Mam nadzieję, że chociaż tej cholernej boreliozy nie mam, bo się załamię
Stary 2015-10-23, 15:32   #2040
benita84
Zadomowienie

Cytat:
Benita chyba masz największego dzieciaczka z nas Jeszcze takiej wagi nie było :P Chociaż kto wie ile mój teraz waży Wizyta za tydzień równo, nie mogę się doczekać

Dzięki za info odnośnie herbatki z malin, na razie zostanę przy jednej, może za jakiś czas zwiększę ilość. I tak parzę jedną łyżeczkę na kubek. Wkurzają mnie niesamowicie te liście, jakoś herbata czarna czy zielona opada na dno po jakimś czasie, a to dziadostwo mega lekkie!

jak to największy?! Jakoś zakodowałam sobie że już były dzieciaczki powyżej 2.5kg. No a ja mam termin na poczatek grudnia a nawet koniec listopada według ostatniego usg.

Ja do herbatki z malin kupiłam sobie taki zaparzacz do ktorego się wsypuje liście bo też mnie wkurzały i wcześniej za każdym razem przez sitko to przelewałam.

Co do ubezpieczenia to wydaje mi się ze te listy wyprawkowe są przestarzałe bo teraz juz jest ten system eWus (czy jak to sie nazywa?) i wystarczy podac pesel i oni już mają czy jest się ubezpieczonym.
benita84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości