|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie grudniowe 2015 cz.8
Ja tez zazdrosze gina na nfz.
Wczoraj z ciekawosci podzwonilam po przychodniach u nas Same ze tak powiem nieciekawe typy, a dwoch lekarzydobrych przynajmniej za takich uwazanych- terminy do jednego koniec listopada do drugiego koniec roku :p ---------- Dopisano o 13:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- bo sie tak utarlo ze baba w ciazy to ma byc baaabiszon A jak ktos mniej przytuje to kurna mysla ze sie glodzi
|
|
|
|
#2012 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Szczerze mówiąc to miałam wątpliwości, kiedy wybierałam tą panią doktor... ale chciałam mieć lekarza ze szpitala w którym będę rodzić. No i na szczęście dobrze trafiłam, chociaż też ma swoje widzi mi się, ale takie które da się zaakceptować
Edytowane przez Ani_qa Czas edycji: 2015-10-23 o 13:35 |
|
|
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, orientujecie się, jak to jest z tymi nowymi dowodami? Jestem przemeldowana od czerwca ale nowy dowód wyrabiałam pod koniec września (podobno teraz nie trzeba ale chciałam bo wkurzyłam się, jak w szpitalu podałam nowy adres ale babka stwierdziła, że musi być z dowodu - nieważne że w nowych nie ma adresu) no i jakoś długo czekałam na ten dowód, w końcu mi to wyleciało z głowy a nie chcę TŻowi głowy zawracać bo jest zajęty. Myślicie, że mogę zagłosować na stary dowód jeśli nie odebrałam nowego? Bo skoro już jestem zameldowana to chyba powinnam być w spisie wyborców?
|
|
#2014 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() już bliżej niż dalej
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie widzę zdjęć na telefonie,a TŻ okupuje laptopa :/
no ale zaraz zbieramy się po łóżeczko i po resztę ciuszków dla małego,a potem podobno TŻ chce mnie jednak zabrać na "randkę"
|
|
|
|
#2016 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No z tymi lekarzami to też loteria... a w ciąży jak się znajdzie czasem jakiegoś dobrego to faktycznie terminy ma tak odległe, że 10 razy zdąży się urodzić...
|
|
#2018 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie przejmuje się tym. Cytat:
![]() Zdecydowanie bliżej ![]() Cytat:
fajnie ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|||
|
|
|
#2019 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
![]() Sylwuska ładny brzuszek, malutki ![]() Gryzelda już pokaźny ![]() I Rudaska też fajny okrąglutki ![]() Ja też dziś zrobię i wam wyślę, jak już dzień taki zdjęciowy się zrobił ![]() Benita chyba masz największego dzieciaczka z nas Jeszcze takiej wagi nie było :P Chociaż kto wie ile mój teraz waży Wizyta za tydzień równo, nie mogę się doczekać Dzięki za info odnośnie herbatki z malin, na razie zostanę przy jednej, może za jakiś czas zwiększę ilość. I tak parzę jedną łyżeczkę na kubek. Wkurzają mnie niesamowicie te liście, jakoś herbata czarna czy zielona opada na dno po jakimś czasie, a to dziadostwo mega lekkie! ![]() Mam pytanie jeszcze, w listach wyprawkowych wszędzie piszą, żeby zabrać dowód ubezieczenia. Co to jest? Nie pracuję, studiuję tzn. w czasie porodu chyba będę na urlopie, no ale jestem studentką to jestem ubezbieczona tak? Co mam zabrać ze sobą? Przecież kobiety w ciąży i tak są ubezpieczone "z góry"... ![]() :conf used:
|
|
|
|
#2021 |
|
Zakorzenienie
|
Acapella wrócę jeszcze do Twojego postu o bolących pachwinach,mnie też diabelnie bolą ale wczoraj gin na wizycie wszystko sprawdzał i mierzył dokładnie i ostatecznie wyszło ze to bóle fizjologiczne, czyli ciało się przygotowuje na poród.
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2023 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My chyba długo nie pójdziemy nigdzie na randkę... Zresztą praktycznie zawsze jak gdzieś wychodzimy to tylko żeby świętować jakąś okazję.. A przed narzeczenstwem co tydzień gdzieś chodziliśmy!! |
|
|
|
|
#2024 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2025 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2026 |
|
Raczkowanie
|
w tym momencie żaden dowód ubezpieczenia nie jest potzrebny bo oni to sobie sami po peselu sprawdzają w systemie.
te listy są niedoaktualizowane jeśli o to chodzi. |
|
|
|
#2027 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jaki duży chłopczykCytat:
|
|
#2028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Skoro dziś taki hojny to wyciągne go jeszcze na jakieś zakupy hie hie, bardzo szczęśliwy dziś był jak wróciłam z rossmanna obkupiona,bo ostatnie miesiące prawie nic sobie nie kupowałam. Szokuje mnie ten TŻ czasem
|
|
|
|
|
#2029 |
|
Zakorzenienie
|
A pytałaś lekarza o to kłucie na dole? To normalne jest?
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2031 |
|
Zadomowienie
|
Ogolnie, to słabo. Niech się przygotowuje mniej boleśnie
Ale może skoro teraz boli, to potem będzie bolało mniej ![]() Kalusia no pewnie jestem, tylko jaki mam dowód właśnie :P Arisah tak myślałam, że przecież teraz ewuś... Jeśli masz rację to mogliby to zaktualizować, bo się ludzie stresują ![]() Chociaż ostatnio musiałam podpisać coś, że jestem ubezpieczona, bo się w ewusiu na czerwono świeciłam. Parę dni później u innego lekarza było ok
|
|
|
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
ACAPELLA dziękuję
myślę, że legitymacja jest pewnym dowodem, bo skoro studiujesz to jesteś ubezpieczona ![]() DOLINKA , ARISAH to mu to zasugerujcie doslownie, ja swojemu już tyle razy powtarzalam, że kiedys dostalawalam od niego kwiatki bez okazji, to się złościl i mówił, że miał zamiar mi kupić,ale jak już powiedziałam to nie bedzie niespodzianki i nie kupi i w końcu kupil ![]() Śmiałam się wczoraj, ze niedługo, jak bedzie z nami Lila i podrośnie trochę, to będzie musiał drugiego kupić dla drugiej Panienki :Love: OGOLNIE a co sobie sprezentowalas w rossmannie? To na prawdę mile z jego strony, ze z takiego powodu się ucieszył ![]() Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#2033 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też mówili, że nie trzeba żadnych dok. ubezpieczenia,
ewus jest a jak się czasem zdarzy, że "nie ma" cię w systemie to wtedy mogą coś chcieć nie wiem czy coś się zmieniło, ale generalnie studenci do 26 r.ż są ubezpieczeni u jednego z rodziców a po 26 r.ż uczelnia cię ubezpiecza. tak powinno być, że po przyjęciu na studia podpisywałaś oświadczenie, czy podlegasz czy nie pod ubezpieczenie a dowodem jest legitymacja studencka i to zgłoszenie z uczelni
|
#2034 |
|
Zadomowienie
|
Niestety legitymacja nie jest dowodem ubezpieczenia. Miałam taką sytuację kiedyś i tak mi powiedzieli w rejestracji. Legitymację można mieć z studiów niestacjonarnych a tu już nie ma student=ubezpieczony. Powinien obecnie wystarczyć Ewuś. W razie gdy Ewuś nie działa mogą Cie prosić o zaświadczenie ze jesteś ubezpieczona. Tak to działa w przychodniach gdzie chodzę.
|
|
|
|
#2035 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem Wam że mi się wydaje że właśnie nie za duży jest jak na ten czas pierworodny był w tym czasie już większy... więc pojawiła się nadzieja ze ten nie dobije do 4 kg
|
|
|
|
|
#2036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja mam depresje, byłam dzis kontrolnie u okulisty, no i sie okazała że mój zez się pogorszył, a jeszcze okulistka tak mnie wkurzyła, bo miała do twarzy przyklejony idiotyczny usmieszek muszę jak najszybciej iść do okulisty prywatnie, bo się boję że mi ten nieszczęsny zez wróci
|
|
|
|
|
#2037 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już w sumie nie mam żalu, bo opiekuje się mną teraz jak może itd. i jestem mu wdzięczna za to. Ale wiadomo, że czasem każda kobieta chce zostać doceniona- jak kobieta ![]() Mój wczoraj mi Bounty kupił jeśli mogę to uznać za wyraz romantyzmu
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
jeny jak mi się czas dłuży... masakra, jeszcze 45 min...
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- mój tż też nie stał w kolejce po romantyczność
|
#2039 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chociaż nie ma co porównywać, bo każda jest na innym etapie ![]() Ja za tydzień mam wizytę i to będzie 33t0d więc zobaczę ile nasza Maleńka już waży ![]() Cytat:
Ja mam ostatnio ciążowego pecha :/ Nie dość, że odkryłam te paskudne hemoroidy to jeszcze mama przywiozła mój wynik z wymazu szyjki macicy i mam tą samą bakterię, którą miałam w moczu a na początku ciąży byłam w szpitalu i później w posiewie wyszło :/ Więc czeka mnie antybiotyk... Mam nadzieję, że chociaż tej cholernej boreliozy nie mam, bo się załamię ![]()
|
|
#2040 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja do herbatki z malin kupiłam sobie taki zaparzacz do ktorego się wsypuje liście bo też mnie wkurzały i wcześniej za każdym razem przez sitko to przelewałam. Co do ubezpieczenia to wydaje mi się ze te listy wyprawkowe są przestarzałe bo teraz juz jest ten system eWus (czy jak to sie nazywa?) i wystarczy podac pesel i oni już mają czy jest się ubezpieczonym. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.

już bliżej niż dalej 

Jaki duży chłopczyk