|
|
#961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)
Cytat:
Jednak na przełomie I i II trymestru po śliwkach miałam rewolucję żołądkową i teraz nie mogę na nie nawet patrzeć Jajka to fakt, że oklepane, ale jakby ktoś miał fajny przepis to przygarnę Bo zazwyczaj robię w sosie tatarskimTa salsa też mi się podoba, daj przepis ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Cytat:
|
|
#962 |
|
Zadomowienie
|
Nadia teraz masz fajniejszy brzuszek
a sukienka jest mega, skąd masz? ja jestem w pierwszej ciązy i mam taki brzusio jak Ty w drugiej, w biodra nic mi nie idzie a brzucho taki spiczasty śmieszny ![]() malinka jak salsa na grzankę to ja pomidory parzę, obieram ze skory, wyrzucam nasionka i kroję w kosteczkę, na patelnie z odrobiną oliwy, wyciskam czosnek ile lubisz, świeża natkę pietruszki posiekana, papryczkę chilii posiekana, oregano i bazylię suszone i delikatnie duszę żeby pomidorki z resztą składników zeby trochę zmiękły. Bagietkę kroję na ukos, smaruje masełkiem, nakładam pomidorki, posypuję odrobiną serka i zapiekam na chrupiąco łatwizna a jakie dobre. A jak chcesz salsę do nachosów na zimno to ja korzystam z tego przepisu: http://slodkababka.pl/ostry-sos-salsa/ ale to już trochę więcej roboty, możesz w słoiki popakować. A jajka najłatwiejsze to te z tuńczykiem i cebulką chyba też pyszne
mąż i żona 26.07.14 Marcelek <3 18.02.16 Edytowane przez monikmi Czas edycji: 2015-10-23 o 14:54 |
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia, super
|
#964 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak zastanawiałam się ile z nas to spotka ![]() Cytat:
Ale zrobię na pewno, u nas każdy z rodzeństwa miał "swój" album ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Emma Ja mam w planach zdjęcia na klatce schodowej ale mam w zamyśle dwa kolory ramek, białe i wenge, tak jak schody (wrzuciłam w załącznik) i na razie mam tylko 2 ramki :/ jak człowiek coś konkretnego chce to zawsze nie może znaleźć. I marzą mi się zdjęcia centralnie na środku, nie np.:wzdłuż schodów Jestem w robocie, zawzięcie pracuję, ale myślę "wejdę do Was, chociaż na chwilę bo potem nie nadrobię"
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-10-23 o 15:13 |
||||
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia zdecydowanie widać różnice,piękny brzuszek
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia dziękuję za przepisy
Idę zobaczyć jak ciasto na rogaliki rośnie
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My walczyliśmy z telewizją od godziny. Niby wszystko jest, multiroom opłacony, dwa dekodery są, a nie działało.. Ale na szczęście, nie wiadomo czemu nagle załapało. A już nam gość w punkcie mówił, bo szybko TŻ wyskoczył, że jeszcze jakiś adapter trzeba dokupić za 50zł. Niedoczekanie
|
|
|
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
Nessea Ja przy córci miałam Bebetto Holland i spisywał się według mojej oceny rewelacyjnie. Zwrotny, wygodny, świetnie się sprawdzał i w podróży i na spacerach w parku. Amortyzatory naprawdę dawały radę, więc córcia unikała wielkich wstrząsów.
Synek ma obecnie 3,5 roku - jego spacerówka Bebetto Magelan, w której jeździł od 6 miesiąca życia do dziś sporadycznie nam służy kiedy mały ma dzień lenia A naprawdę wiele już przeszła Generalnie wózki łatwe do utrzymania w czystości co też jest ogromną zaletą, szczególnie kiedy dziecko już siedzi i degustuje w czasie spaceru ![]() Teraz zdecydowałam się na Bebetto Vulcano ze względu na bogatszą kolorystykę, niż mają Hollandy. Jako użytkowniczka mogę polecić z czystym sumieniem tą markę. Nadia super brzuszek. A ja myślałam,że mnie mocno wydymało :P |
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Byłam na pazurkach bo od ślubu już baardzo urosły i już kilka stron musiałam nadrabiać
![]() Zazdroszczę tym które już wiedzą czy chłopiec czy dziewczynka nie mogę się doczekać następnej wizyty
|
|
#970 |
|
Zadomowienie
|
Bonku fajne te cienie.
nessea super ten wózek ![]() NADIA może ja jestem ślepa ale ja wielkiej różnicy nie widzę fajne masz pazurki, to żele czy hybrydy? Odnośnie rzęs to ja raz miałam 2x pod rząd sztuczne rzęsy - z norek dawałam po 350zł-3godziny dziubania i moje rzęsy po ściągnięciu tych sztucznych miały ze 2mm- wyglądały tragicznie nie malowałam ich i to był jedyny plus, że wstawałam już rano "zrobiona". może po porodzie sobie założę bo było to wygodne rzeczywiście aczkolwiek moje rzęsy ucierpiały bardzo ale odrosły
Edytowane przez fasolka1987 Czas edycji: 2015-10-23 o 15:25 |
|
|
|
#971 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez mam spore mieszkanie i nie bede musiala go dziwgac bo tylko do domu nim wjezdzac bede. Dziekuje dziewczyny za rady. Wezme go, choc po ostatnim zaskoczeniu z plcia, gdzie siusiak 'odpadl', rozowy to pewne ryzyko
, najwyzej sprzedam dalej . Tak wiec bede miala go dzisiaj wieczorem i moze porobie fotki to Wam pokaze, albo jutro, bo Tz wraca niedlugo Nie mialam okazji zobaczyc Bebetto na zywo, stad chyba mam stresa. Ale jednoczesnie jestem podekscytowana
|
#972 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#973 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam nadzieję , że mojej córeczce nic nie wyrośnie chcę dziewczynkę. mąż pewnie by załamany nie był jakby się okazało, że ma siusiaka
|
|
|
#974 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja staram sie przywyknac do mysli ze dziewczynka, Tz nie ma z tym problemu. Mam 6letniego synka wiec juz do chlopaka sie przyzwyczailam, a teraz pora na zmiany Na pewno byloby zdziwienie gdyby okazal sie chlopak, choc bylo to dla nas obojetne A na wozek musialam sie zdecydowac dzis do wieczora bo okazalo sie ze jest wieksze zainteresowanie
|
|
#975 |
|
Zakorzenienie
|
Rogaliki prawie skończone
Jeszcze tylko jedna porcja na pieczenie czekaMuszę przyznać, ze chociaż mało słodkie to wyszły pyszn ei jużkilka jest w moim brzuchu
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja nie nadazam..czytam ale nie jestem w stanie napisac kazdej z was co bym chciiala. Ja ciagke pracuje a po pracy zawsze cos jest do roboty. W dodatku jutro mam gosci i podobnoe jak Malinka bladego pojecia co zrobic. Czy postawic na kolacje czy raczej zimny bufet. I co wogole przygotowac. Oj cholera mozg mi sie lasuje.
Dzieki za gratki.. Wymarzona coreczka. Chociaz po tych calych akcjach to juz nie wiem czy mam sie cieszyc czy dalej czekac na inne "rewelacje". Cipuche chetnie wam pokaze. O rany! Tzn zdjecie cipuchy mojej coreczki. Ale musze miec chwile i wogole wyczaic jak sie zdjecia wstawia. Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze konkrety. Mięsa, sałatki bo przekąski nie mają w naszej rodzinie takiego "wzięcia", a są czasochłonne. A co do śliwek w boczku to uwieeeelbiam takie suszone śliwki w wędzonym boczku Cytat:
bebetto raczej Cię nie zaskoczy negatywnie bo są porządnie i ładnie wykonane. Jeśli jest w takiej dobrej kondycji po poprzednim dziecku to skorzystałabym z okazji ![]() Cytat:
Cytat:
![]() U nas na klatce schodowej mąż koniecznie chce imitację cegły no i właśnie na niej wyobrażam sobie ramki w jednym lub w dwóch kolorach i w różnych stylach i rozmiarach. ![]() Piękne schody!!! Marzyłam o betonowych ale niestety u nas nachodzą na okno dlatego będą musiały być metalowo-drewniane
|
|
#978 |
|
Zadomowienie
|
Malinka moze jak juz wymyslisz menu to sie podziel..zrobie to samo
myslalam o rybie po grecku na zimno. Jakiejs salatce i slimakach z ciasta franc..Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk |
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
Bonku - za zwyczaj poprostu ja ignoruje, jak sie przytula to tż ucieka i mówi ze tylko ja moge go tulić
za to jak wracamy do domu to jeszcze z miesiąc jak chce go wkurzyć to udaje jego mamusie chyba zaczął zauważać ze to juz przesada
|
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-10-23 o 16:38 |
|
|
|
|
#981 | |||||
|
Zadomowienie
|
ja po wczorajszym McDonaldzie lezalam obzarta i juz nie mialam sil pisac do Was
![]() Cytat:
juz doczytalam, ze wszystko ok cale szczescie, ze sie dobrze skonczylo ![]() Kiwi wszystkiego najpiekniejszego dzis i na cale wspolne zycie Cytat:
my na przysiedze nie plakalismy, bylam zdziwiona, bo balam sie, ze nic nie powiem, albo ochrypne czy cos patrzylismy sobie w oczy caly czas i usmiechy na buzi, piekna chwila Cytat:
prosta, szybka i pyszna ![]() Cytat:
do tego na prawym boku, poleze tak chwile i przekrecam sie na lewy, wtedy zasypiam ale na poczatku zawsze tak na brzuchu troche nie do wiary! ale numer ![]() Cytat:
tortille smaruje bialym serem typu philadelphia, swiezy ogorek w drobna kosteczke posypac, lososia wedzonego w plastrach tez tak skubie i daje po calosci i posypuje koperkiem. tortille zawijam w folie, odstawiam do lodowka chociaz na pol godz, pozniej kroje na takie grubsze plastry ![]() nessea wozek piekny na pewno bym brala! za taka cene ![]() musze sie zabrac za sprzatanie, zeby miec z glowy a na kolacje dzis chyba zapiekanki ![]() za to jutro pewnie krokiety, na ktore emma tak narobila ochote ![]() musze jeszcze jakies majciochy sobie kupic, bo juz mnie cisna moje na tylku Edytowane przez eeyesblue Czas edycji: 2015-10-23 o 16:27 |
|||||
|
|
|
#982 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiem jedno, że będzie na zimno wszystko właśnie. No i menu dla ciężarnych pewnie, bo we 2 w ciąży będziemy.Co do pogrubionego to padłam Cytat:
:brzydal :Ja chyba zrobię sałatkę tą co emma podała z brokułami i nie wiem co.. Może jakieś kanapeczki albo koreczki pyknę, albo właśnie rybę po grecku tylko to trochę roboty jest ![]() A na słodko to kupię jakieś ciastka, bo po dzisiejszych rogalikach nie chce mi się jutro znów stać nad piekarnikiem Emma u nas konkrety nie schodzą, każdy woli właśnie sałatkę albo jakieś przekąski
|
|
#983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
eeyesblue dziękuję za przepisy, zapisuję
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak u nas jest posiadówa przy % to zazwyczaj robię jakieś przekąski typu sałatki, talerz wędlin i serów, francuskie rollersy, bagietki z łososiem i serkiem albo pastą jajeczną, zawsze zagryzki typu ogórki, oliwki, coś co można jeść przez cały wieczór. A potem wjeżdżam z czymś ciepłym, czy to kurczak ala kfc czy żeberka z ziemniakami pieczonymi, zapiekanki z bułek. U nas towarzystwo młode, najbardziej wchodzi im kurczak z frytkami
a jak są większe okazje to czasami barszczyk albo jakiś krem z grzankami. Na kwestii smaku jest cała masa inspiracji.Malinka, a z ciast zrób drożdżówkę albo jogurtowe polecane kilka dni temu. Chwila roboty, praktycznie tylko zamieszać i upiec :P Mam nadzieję, że przepis wrzuciłaś do klubu bo jak nie to ![]() ![]() Cytat:
![]() Emma Na kamiennej ścianie widze właśnie bardziej zimne ramki, w metalowych oprawach
Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2015-10-23 o 16:34 |
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubie jeszcze taka salatke :
Makaron z zupek chinskich Ogorek Papryka Szynka w kosteczke Kukurydza Majonez |
|
|
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za podpowiedz na ciacho ![]() a przepis zaraz wrzucę ![]() Cytat:
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podziel się przepisem na kurczaka a la KFC, próbowałam kiedyś jakiegoś przepisu ale panierka wyszła za twarda
Córeczka Edytowane przez _emma Czas edycji: 2015-10-23 o 16:45 |
|
|
|
|
#990 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny ją dopiero teraz pisze bo nie mogłam się zebrać jakoś, od rana leże bo się słabo czuje, boli mnie ten brzuch i o, muszę swoje odpocząć i odlezec
![]() fasolka1987 popierany Twoje zdanie że nie ma co robić tego swojemu dziecku i kazac mu patrzeć na takiego dziadka, dlatego ją też grzecznie podziękowała za cały dom który chcieli nam dać, gdyż wiązało się to z mieszkaniem z nimoj obok (obok jest dom po babci który by wtedy oni zamieszkali) i dzieleniem wspólnego podwórka. Uznała że to zdecydowanie zbyt bliska odległość, tym bardziej że życzę mojemu dziecku najlepszego dziecinstwa, co nie wiąże się z wychowywaniem na jednym podwórku z alkolohikim. Dziewczyny piszecie ile przytylyscie i ją chyba z Was najmniej.. Nie wróciła jeszcze do wagi sprzed ciąży. Od momentu gdy w pierwszym trymestrze schudlam, odbilam tylko 1 kg, martwilam się czy to nie za mało więc spytalam lekarza ale powiedział że w porządku, dzidziuś jest nawet większy niż przewiduje normą więc podobnie nie mam się czym martwic jeśli o to chodzi chciałabym jednak mieć już większy brzuszek
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:01.

no bo jajka to trochę oklepane ale na milion sposobów mozna zrobić 
Bo zazwyczaj robię w sosie tatarskim

Ale jednoczesnie jestem podekscytowana 
chcę dziewczynkę. mąż pewnie by załamany nie był jakby się okazało, że ma siusiaka 

bo jak nie to