Mamy marzec 2016. Część IV :) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-23, 14:39   #961
malinka9191
Zakorzenienie

Dot.: Mamy marzec 2016. Część IV :)

Cytat:
Napisane przez monikmi Pokaż wiadomość
malinka śliwki w boczku, ale to na cieplo -uwielbiam pasta z awokado, albo salsa pomidorowa na grzance na ostro no bo jajka to trochę oklepane ale na milion sposobów mozna zrobić
śliwki odpadają, chociaż brzmią intrygująco
Jednak na przełomie I i II trymestru po śliwkach miałam rewolucję żołądkową i teraz nie mogę na nie nawet patrzeć
Jajka to fakt, że oklepane, ale jakby ktoś miał fajny przepis to przygarnę Bo zazwyczaj robię w sosie tatarskim
Ta salsa też mi się podoba, daj przepis

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki z moimi brzuchalami w 1 i 2 ciąży, waga wyjsciowa w obu przypadkach taka sama. Z tym że w 1 ciąży na tym etapie byłam +5 , a w 2 ciązy jestem + 2 , a popatrzcie jaka rożnica w wielkości brzucha
zdecydowanie widać różnice
Stary 2015-10-23, 14:45   #962
monikmi
Zadomowienie

Nadia teraz masz fajniejszy brzuszek a sukienka jest mega, skąd masz? ja jestem w pierwszej ciązy i mam taki brzusio jak Ty w drugiej, w biodra nic mi nie idzie a brzucho taki spiczasty śmieszny

malinka jak salsa na grzankę to ja pomidory parzę, obieram ze skory, wyrzucam nasionka i kroję w kosteczkę, na patelnie z odrobiną oliwy, wyciskam czosnek ile lubisz, świeża natkę pietruszki posiekana, papryczkę chilii posiekana, oregano i bazylię suszone i delikatnie duszę żeby pomidorki z resztą składników zeby trochę zmiękły. Bagietkę kroję na ukos, smaruje masełkiem, nakładam pomidorki, posypuję odrobiną serka i zapiekam na chrupiąco łatwizna a jakie dobre. A jak chcesz salsę do nachosów na zimno to ja korzystam z tego przepisu: http://slodkababka.pl/ostry-sos-salsa/ ale to już trochę więcej roboty, możesz w słoiki popakować. A jajka najłatwiejsze to te z tuńczykiem i cebulką chyba też pyszne

Edytowane przez monikmi
Czas edycji: 2015-10-23 o 14:54
monikmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 14:51   #963
Darkanddark
Zakorzenienie

Nadia, super ładne pazurki i figurka.. niech Twój mąż tyle na Ciebie nie narzeka!!! Powinien dostać po dupie, taką fajną, dbającą o siebie i dom ma kobietę, że niejeden by z pocałowiem ręki wziął
Darkanddark jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 14:57   #964
moooniaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mira81 Pokaż wiadomość
Hello..sorki za cisze ale mam urwanie dupy.. nadrobie was mysle dopiero w niedziele..
A teraz podaje newsa..

MOJEMU SYNKOWI ODPADL SIUSIAK!!!!
Ale jaja a tak zastanawiałam się ile z nas to spotka

Cytat:
Napisane przez Gosiaczek2507 Pokaż wiadomość
tak się zastanawiam czy nie zacząć tworzyć albumu dziecka chce taki zrobić sama tylko nie wiem czy mi się uda tak jakoś w taką pogodę nie ma co robić dom ogarnięty obiad jest więc można coś porobić;d
Ja mam taki w planach odkąd mam zdjęcia usg, ale na razie nie znalazłam żadnego ładnego albumu Ale zrobię na pewno, u nas każdy z rodzeństwa miał "swój" album

Cytat:
Napisane przez _emma Pokaż wiadomość
Gdzie wywołujesz zdjęcia? Może w rossmanie? Nie wiem gdzie uderzyć żeby wyszło tanio, a przy tym dobra jakość.
Właściwie to nasza drukarka nadaje się do drukowania zdjęć i wystarczyłoby kupić specjalny papier, a od mamy pożyczyłabym gilotynkę do papieru
Najlepszefoto.pl często mają promocje.

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Ooo fajne! trochę więcej niż potrzebuje, ale co tam.
Można tylko kupić przez neta, czy w stacjonarnym też? Wolałabym je najpierw sprawdzić, bo mam dość błyszczących i perłowych cieni.. wolę matowe
Ja tych z loveli nie polecam, strasznie słaba pigmentacja :/ z internetowych i tanich obczaj paletki mur

Emma
Ja mam w planach zdjęcia na klatce schodowej ale mam w zamyśle dwa kolory ramek, białe i wenge, tak jak schody (wrzuciłam w załącznik) i na razie mam tylko 2 ramki :/ jak człowiek coś konkretnego chce to zawsze nie może znaleźć. I marzą mi się zdjęcia centralnie na środku, nie np.:wzdłuż schodów

Jestem w robocie, zawzięcie pracuję, ale myślę "wejdę do Was, chociaż na chwilę bo potem nie nadrobię"
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg schody.jpg (96,2 KB, 69 załadowań)

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2015-10-23 o 15:13
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 14:57   #965
marta1986222
Zakorzenienie

Nadia zdecydowanie widać różnice,piękny brzuszek

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 15:00   #966
malinka9191
Zakorzenienie

Nadia dziękuję za przepisy

Idę zobaczyć jak ciasto na rogaliki rośnie
Stary 2015-10-23, 15:11   #967
ktoregos_dnia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darkanddark Pokaż wiadomość
Nadia, super ładne pazurki i figurka.. niech Twój mąż tyle na Ciebie nie narzeka!!! Powinien dostać po dupie, taką fajną, dbającą o siebie i dom ma kobietę, że niejeden by z pocałowiem ręki wziął
Dokładnie nic nie musi w domu robić, wszystko błyszczy i pilnuje tego zadbana żona. Reprymenda mu się należy i to konkretna

My walczyliśmy z telewizją od godziny. Niby wszystko jest, multiroom opłacony, dwa dekodery są, a nie działało.. Ale na szczęście, nie wiadomo czemu nagle załapało. A już nam gość w punkcie mówił, bo szybko TŻ wyskoczył, że jeszcze jakiś adapter trzeba dokupić za 50zł. Niedoczekanie
Stary 2015-10-23, 15:13   #968
Kiinga26
Zadomowienie

Nessea Ja przy córci miałam Bebetto Holland i spisywał się według mojej oceny rewelacyjnie. Zwrotny, wygodny, świetnie się sprawdzał i w podróży i na spacerach w parku. Amortyzatory naprawdę dawały radę, więc córcia unikała wielkich wstrząsów.
Synek ma obecnie 3,5 roku - jego spacerówka Bebetto Magelan, w której jeździł od 6 miesiąca życia do dziś sporadycznie nam służy kiedy mały ma dzień lenia A naprawdę wiele już przeszła Generalnie wózki łatwe do utrzymania w czystości co też jest ogromną zaletą, szczególnie kiedy dziecko już siedzi i degustuje w czasie spaceru
Teraz zdecydowałam się na Bebetto Vulcano ze względu na bogatszą kolorystykę, niż mają Hollandy. Jako użytkowniczka mogę polecić z czystym sumieniem tą markę.

Nadia super brzuszek. A ja myślałam,że mnie mocno wydymało :P
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 15:15   #969
sloneczko4477
Zadomowienie

Byłam na pazurkach bo od ślubu już baardzo urosły i już kilka stron musiałam nadrabiać
Zazdroszczę tym które już wiedzą czy chłopiec czy dziewczynka nie mogę się doczekać następnej wizyty po tym wczorajszym bólu brzucha się martwię
Stary 2015-10-23, 15:15   #970
fasolka1987
Zadomowienie

Bonku fajne te cienie. ja częściej maluję oko eyelinerem niż cieniami.

nessea super ten wózek ja się tak nie znam dobrze na wózkach ale Bebetto jest chyba jednym z tych lepszych. Mamy na innym wątku o wózkach pisały, że nie ma idealnego wózka, każdy ma jakieś plusy i minusy w zależności co komu pasuje. Jak się dobrze prowadzi to ja bym brała, dla mnie waga nie ma znaczenia bo mieszkam na parterze

NADIA może ja jestem ślepa ale ja wielkiej różnicy nie widzę fajne masz pazurki, to żele czy hybrydy?

Odnośnie rzęs to ja raz miałam 2x pod rząd sztuczne rzęsy - z norek dawałam po 350zł-3godziny dziubania i moje rzęsy po ściągnięciu tych sztucznych miały ze 2mm- wyglądały tragicznie nie malowałam ich i to był jedyny plus, że wstawałam już rano "zrobiona". może po porodzie sobie założę bo było to wygodne rzeczywiście aczkolwiek moje rzęsy ucierpiały bardzo ale odrosły

Edytowane przez fasolka1987
Czas edycji: 2015-10-23 o 15:25
fasolka1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 15:27   #971
nessea
Raczkowanie

Ja tez mam spore mieszkanie i nie bede musiala go dziwgac bo tylko do domu nim wjezdzac bede. Dziekuje dziewczyny za rady. Wezme go, choc po ostatnim zaskoczeniu z plcia, gdzie siusiak 'odpadl', rozowy to pewne ryzyko , najwyzej sprzedam dalej . Tak wiec bede miala go dzisiaj wieczorem i moze porobie fotki to Wam pokaze, albo jutro, bo Tz wraca niedlugo Nie mialam okazji zobaczyc Bebetto na zywo, stad chyba mam stresa. Ale jednoczesnie jestem podekscytowana
Stary 2015-10-23, 15:33   #972
Kiinga26
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nessea Pokaż wiadomość
Ja tez mam spore mieszkanie i nie bede musiala go dziwgac bo tylko do domu nim wjezdzac bede. Dziekuje dziewczyny za rady. Wezme go, choc po ostatnim zaskoczeniu z plcia, gdzie siusiak 'odpadl', rozowy to pewne ryzyko , najwyzej sprzedam dalej . Tak wiec bede miala go dzisiaj wieczorem i moze porobie fotki to Wam pokaze, albo jutro, bo Tz wraca niedlugo Nie mialam okazji zobaczyc Bebetto na zywo, stad chyba mam stresa. Ale jednoczesnie jestem podekscytowana
Nie masz u siebie w miejscowości jakiegoś Smyka albo innego większego sklepu z artykułami dla dzieci? Mogłabyś zawsze podejść do sklepu żeby sobie pojeździć
Kiinga26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 15:37   #973
fasolka1987
Zadomowienie

Cytat:
fajnie, daj znać czy jesteś zadowolona z wóziorka ja mam nadzieję , że mojej córeczce nic nie wyrośnie chcę dziewczynkę. mąż pewnie by załamany nie był jakby się okazało, że ma siusiaka
Stary 2015-10-23, 15:46   #974
nessea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kiinga26 Pokaż wiadomość
Nie masz u siebie w miejscowości jakiegoś Smyka albo innego większego sklepu z artykułami dla dzieci? Mogłabyś zawsze podejść do sklepu żeby sobie pojeździć
Mieszkam w uk i dopiero znalazlam sklep w ktorym moze byc bebetto, bo wlasnie zobaczylam go w sklepie on line, ale w moim miescie ten sklep jest malutki i moze tam nie byc. Poczekam wiec do wieczora.
Ja staram sie przywyknac do mysli ze dziewczynka, Tz nie ma z tym problemu. Mam 6letniego synka wiec juz do chlopaka sie przyzwyczailam, a teraz pora na zmiany Na pewno byloby zdziwienie gdyby okazal sie chlopak, choc bylo to dla nas obojetne A na wozek musialam sie zdecydowac dzis do wieczora bo okazalo sie ze jest wieksze zainteresowanie
Stary 2015-10-23, 16:08   #975
malinka9191
Zakorzenienie

Rogaliki prawie skończone Jeszcze tylko jedna porcja na pieczenie czeka
Muszę przyznać, ze chociaż mało słodkie to wyszły pyszn ei jużkilka jest w moim brzuchu
Stary 2015-10-23, 16:12   #976
mira81
Zadomowienie

Dziewczyny ja nie nadazam..czytam ale nie jestem w stanie napisac kazdej z was co bym chciiala. Ja ciagke pracuje a po pracy zawsze cos jest do roboty. W dodatku jutro mam gosci i podobnoe jak Malinka bladego pojecia co zrobic. Czy postawic na kolacje czy raczej zimny bufet. I co wogole przygotowac. Oj cholera mozg mi sie lasuje.

Dzieki za gratki.. Wymarzona coreczka. Chociaz po tych calych akcjach to juz nie wiem czy mam sie cieszyc czy dalej czekac na inne "rewelacje". Cipuche chetnie wam pokaze. O rany! Tzn zdjecie cipuchy mojej coreczki. Ale musze miec chwile i wogole wyczaic jak sie zdjecia wstawia.

Envoyé de mon SM-G920F en utilisant Tapatalk
mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 16:12   #977
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka9191 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ja z kolejnym pytaniem
Rano pytałam o sałatki, a teraz zapytam o jakieś przekąski/przegryzki. Coś będę musiała naszykować, a nie mam pomysłu jak nigdy
Ja nigdy nie robię przekąsek zawsze konkrety. Mięsa, sałatki bo przekąski nie mają w naszej rodzinie takiego "wzięcia", a są czasochłonne. A co do śliwek w boczku to uwieeeelbiam takie suszone śliwki w wędzonym boczku
Cytat:
Pamietam ze sporo dziewczyn pisalo o Bebetto, wiec moze ktoras mnie nakieruje mniej wiecej, czy warto, bo poprzednio mialam wozek Mamas&Papas.
Brałabym na ślepo bebetto raczej Cię nie zaskoczy negatywnie bo są porządnie i ładnie wykonane. Jeśli jest w takiej dobrej kondycji po poprzednim dziecku to skorzystałabym z okazji
Cytat:
Napisane przez NADIA29 Pokaż wiadomość
Wrzucam fotki z moimi brzuchalami w 1 i 2 ciąży, waga wyjsciowa w obu przypadkach taka sama. Z tym że w 1 ciąży na tym etapie byłam +5 , a w 2 ciązy jestem + 2 , a popatrzcie jaka rożnica w wielkości brzucha
Aktualny brzusio zdecydowanie ładniejszy
Cytat:
Napisane przez moooniaaaa Pokaż wiadomość
Najlepszefoto.pl często mają promocje.
Emma
Ja mam w planach zdjęcia na klatce schodowej ale mam w zamyśle dwa kolory ramek, białe i wenge, tak jak schody (wrzuciłam w załącznik) i na razie mam tylko 2 ramki :/ jak człowiek coś konkretnego chce to zawsze nie może znaleźć. I marzą mi się zdjęcia centralnie na środku, nie np.:wzdłuż schodów
Dzięki za stronkę

U nas na klatce schodowej mąż koniecznie chce imitację cegły no i właśnie na niej wyobrażam sobie ramki w jednym lub w dwóch kolorach i w różnych stylach i rozmiarach.

Piękne schody!!! Marzyłam o betonowych ale niestety u nas nachodzą na okno dlatego będą musiały być metalowo-drewniane
Stary 2015-10-23, 16:13   #978
mira81
Zadomowienie

Malinka moze jak juz wymyslisz menu to sie podziel..zrobie to samo myslalam o rybie po grecku na zimno. Jakiejs salatce i slimakach z ciasta franc..

mira81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 16:14   #979
sowa2806
Rozeznanie

Bonku - za zwyczaj poprostu ja ignoruje, jak sie przytula to tż ucieka i mówi ze tylko ja moge go tulić za to jak wracamy do domu to jeszcze z miesiąc jak chce go wkurzyć to udaje jego mamusie chyba zaczął zauważać ze to juz przesada
sowa2806 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 16:21   #980
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
myslalam o rybie po grecku na zimno. Jakiejs salatce i slimakach z ciasta franc..
Z czym robisz ślimaczki? U mnie zawsze z salami, serem, pieczarkami i pikantnym ketchupem.

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-10-23 o 16:38
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 16:23   #981
eeyesblue
Zadomowienie

ja po wczorajszym McDonaldzie lezalam obzarta i juz nie mialam sil pisac do Was pozniej zrobilismy sobie z mezem romantyczny wieczor

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
15 min drogi. Pow mi ze to od nerek.. ale ja wiem jak bola nerki a jak boli mnie brzuch.
Wiem ze dzis dyzur ma taka beznadziejna lekarka
przypomniala mi sie moja akcja z bolem podbrzusza, gdzie twierdzono, ze to infekcja (no byc moze tez byla choc ja wiem jakie mam przy tym objawy..) a okazalo sie co innego..
juz doczytalam, ze wszystko ok cale szczescie, ze sie dobrze skonczylo dbaj o siebie

Kiwi wszystkiego najpiekniejszego dzis i na cale wspolne zycie

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
jak widzialam milosc mojego zycia jak mowi do mnie te słowa to automatycznie łzy mi leciały, ciotka mi na weselu powiedziala ze mówiłam tak szybko zeby w koncu miec Go dla siebie
haha my na przysiedze nie plakalismy, bylam zdziwiona, bo balam sie, ze nic nie powiem, albo ochrypne czy cos patrzylismy sobie w oczy caly czas i usmiechy na buzi, piekna chwila

Cytat:
Dziewczyny potrzebuję pomysłu na sałatkę jakąś dobrą i szybką. Wczoraj, któraś z tuńczykiem podawała, ale może jeszcze jakieś pomysły?
niedawno robilam szybka salatke bardzo smaczna, polecam szynka starta na tarce grubej, makaron ryzowy, kukurydza, pomidor w kosteczke i ogorek swiezy w kosteczke, przyprawic do smaku, majonez i gotowe prosta, szybka i pyszna

Cytat:
Napisane przez Bonku Pokaż wiadomość
ja spie tak jakby na brzuchu tylko noge podginam i brzuch jakby daje na bok, nie czuje ucisku najlepsza pozycja dla mnie inaczej nie usne
ja tez tak sie klade do tego na prawym boku, poleze tak chwile i przekrecam sie na lewy, wtedy zasypiam ale na poczatku zawsze tak na brzuchu troche

Cytat:
MOJEMU SYNKOWI ODPADL SIUSIAK!!!!
nie do wiary! ale numer

Cytat:
Rano pytałam o sałatki, a teraz zapytam o jakieś przekąski/przegryzki. Coś będę musiała naszykować, a nie mam pomysłu jak nigdy
na przekaske czesto robie roladki z tortilli tortille smaruje bialym serem typu philadelphia, swiezy ogorek w drobna kosteczke posypac, lososia wedzonego w plastrach tez tak skubie i daje po calosci i posypuje koperkiem. tortille zawijam w folie, odstawiam do lodowka chociaz na pol godz, pozniej kroje na takie grubsze plastry

nessea wozek piekny na pewno bym brala! za taka cene

musze sie zabrac za sprzatanie, zeby miec z glowy a na kolacje dzis chyba zapiekanki
za to jutro pewnie krokiety, na ktore emma tak narobila ochote
musze jeszcze jakies majciochy sobie kupic, bo juz mnie cisna moje na tylku

Edytowane przez eeyesblue
Czas edycji: 2015-10-23 o 16:27
eeyesblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 16:27   #982
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny ja nie nadazam..czytam ale nie jestem w stanie napisac kazdej z was co bym chciiala. Ja ciagke pracuje a po pracy zawsze cos jest do roboty. W dodatku jutro mam gosci i podobnoe jak Malinka bladego pojecia co zrobic. Czy postawic na kolacje czy raczej zimny bufet. I co wogole przygotowac. Oj cholera mozg mi sie lasuje.

Dzieki za gratki.. Wymarzona coreczka. Chociaz po tych calych akcjach to juz nie wiem czy mam sie cieszyc czy dalej czekac na inne "rewelacje". Cipuche chetnie wam pokaze. O rany! Tzn zdjecie cipuchy mojej coreczki. Ale musze miec chwile i wogole wyczaic jak sie zdjecia wstawia.

ja w niedzielę będę mieć gości, wiec mam trochę wiecej czasu od Ciebie do namysłu Ale wiem jedno, że będzie na zimno wszystko właśnie. No i menu dla ciężarnych pewnie, bo we 2 w ciąży będziemy.

Co do pogrubionego to padłam

Cytat:
Malinka moze jak juz wymyslisz menu to sie podziel..zrobie to samo myslalam o rybie po grecku na zimno. Jakiejs salatce i slimakach z ciasta franc..

Myślałam, że ja od Ciebie coś odgapię, a Ty na mnie liczysz:brzydal :

Ja chyba zrobię sałatkę tą co emma podała z brokułami i nie wiem co..
Może jakieś kanapeczki albo koreczki pyknę, albo właśnie rybę po grecku tylko to trochę roboty jest
A na słodko to kupię jakieś ciastka, bo po dzisiejszych rogalikach nie chce mi się jutro znów stać nad piekarnikiem

Emma u nas konkrety nie schodzą, każdy woli właśnie sałatkę albo jakieś przekąski
Stary 2015-10-23, 16:28   #983
eeyesblue
Zadomowienie

Cytat:
jaki tekst
Stary 2015-10-23, 16:30   #984
malinka9191
Zakorzenienie

eeyesblue dziękuję za przepisy, zapisuję
Stary 2015-10-23, 16:31   #985
moooniaaaa
Zakorzenienie

Jak u nas jest posiadówa przy % to zazwyczaj robię jakieś przekąski typu sałatki, talerz wędlin i serów, francuskie rollersy, bagietki z łososiem i serkiem albo pastą jajeczną, zawsze zagryzki typu ogórki, oliwki, coś co można jeść przez cały wieczór. A potem wjeżdżam z czymś ciepłym, czy to kurczak ala kfc czy żeberka z ziemniakami pieczonymi, zapiekanki z bułek. U nas towarzystwo młode, najbardziej wchodzi im kurczak z frytkami a jak są większe okazje to czasami barszczyk albo jakiś krem z grzankami. Na kwestii smaku jest cała masa inspiracji.

Malinka, a z ciast zrób drożdżówkę albo jogurtowe polecane kilka dni temu. Chwila roboty, praktycznie tylko zamieszać i upiec :P

Cytat:
Idę zobaczyć jak ciasto na rogaliki rośnie
Mam nadzieję, że przepis wrzuciłaś do klubu bo jak nie to

Cytat:
No co Ty, neta w pracy nie masz?

Emma
Na kamiennej ścianie widze właśnie bardziej zimne ramki, w metalowych oprawach

Edytowane przez moooniaaaa
Czas edycji: 2015-10-23 o 16:34
moooniaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 16:31   #986
misia880
Zakorzenienie

Ja lubie jeszcze taka salatke :

Makaron z zupek chinskich
Ogorek
Papryka
Szynka w kosteczke
Kukurydza
Majonez

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca

misia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 16:34   #987
_emma
Zakorzenienie

Przespałam się i jestem jeszcze bardziej zmęczona a tu obiadzior do zrobienia.. jajka sadzone, mizeria i ziemniaczki.
Stary 2015-10-23, 16:42   #988
malinka9191
Zakorzenienie

Cytat:
Jak u nas jest posiadówa przy % to zazwyczaj robię jakieś przekąski typu sałatki, talerz wędlin i serów, francuskie rollersy, bagietki z łososiem i serkiem albo pastą jajeczną, zawsze zagryzki typu ogórki, oliwki, coś co można jeść przez cały wieczór. A potem wjeżdżam z czymś ciepłym, czy to kurczak ala kfc czy żeberka z ziemniakami pieczonymi, zapiekanki z bułek. U nas towarzystwo młode, najbardziej wchodzi im kurczak z frytkami a jak są większe okazje to czasami barszczyk albo jakiś krem z grzankami. Na kwestii smaku jest cała masa inspiracji.

Malinka, a z ciast zrób drożdżówkę albo jogurtowe polecane kilka dni temu. Chwila roboty, praktycznie tylko zamieszać i upiec :P

Mam nadzieję, że przepis wrzuciłaś do klubu bo jak nie to
O kurcze ile pomysłów

Dzięki za podpowiedz na ciacho

a przepis zaraz wrzucę

Cytat:
Napisane przez misia880 Pokaż wiadomość
Ja lubie jeszcze taka salatke :

Makaron z zupek chinskich
Ogorek
Papryka
Szynka w kosteczke
Kukurydza
Majonez
u nas sie z kurczakiem taką robi
Stary 2015-10-23, 16:43   #989
_emma
Zakorzenienie

Cytat:
Emma
Na kamiennej ścianie widze właśnie bardziej zimne ramki, w metalowych oprawach
Co prawda nie kocham się za bardzo w metalu ale gdybym znalazła jakieś delikatne to czemu nie

Podziel się przepisem na kurczaka a la KFC, próbowałam kiedyś jakiegoś przepisu ale panierka wyszła za twarda

Edytowane przez _emma
Czas edycji: 2015-10-23 o 16:45
_emma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-23, 16:43   #990
Pisstacyjka_
Przyczajenie

Hej dziewczyny ją dopiero teraz pisze bo nie mogłam się zebrać jakoś, od rana leże bo się słabo czuje, boli mnie ten brzuch i o, muszę swoje odpocząć i odlezec

fasolka1987 popierany Twoje zdanie że nie ma co robić tego swojemu dziecku i kazac mu patrzeć na takiego dziadka, dlatego ją też grzecznie podziękowała za cały dom który chcieli nam dać, gdyż wiązało się to z mieszkaniem z nimoj obok (obok jest dom po babci który by wtedy oni zamieszkali) i dzieleniem wspólnego podwórka. Uznała że to zdecydowanie zbyt bliska odległość, tym bardziej że życzę mojemu dziecku najlepszego dziecinstwa, co nie wiąże się z wychowywaniem na jednym podwórku z alkolohikim.

Dziewczyny piszecie ile przytylyscie i ją chyba z Was najmniej.. Nie wróciła jeszcze do wagi sprzed ciąży. Od momentu gdy w pierwszym trymestrze schudlam, odbilam tylko 1 kg, martwilam się czy to nie za mało więc spytalam lekarza ale powiedział że w porządku, dzidziuś jest nawet większy niż przewiduje normą więc podobnie nie mam się czym martwic jeśli o to chodzi chciałabym jednak mieć już większy brzuszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości