Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-24, 14:31   #991
mojakaren
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Kinga na metce jest napisane TU

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 14:37   #992
lune1992
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Wrzucam najnowsze nabytki Jaśkowe Ciuchów od szwagierki obfociłam połowę tylko
Oprócz kilku par skarpetek, czapeczek i ew. śpiochów wyprawka ciuszkowa jest skompletowana
Cudne te ubranka ja jeszcze nic takiego nie dostałam, mimo że mam ogromną rodzine...

Dziewczyny czytam o tej rwie kulszowej że w ciąży maja babki ją aż do porodu masaze i leki działają na chwile... mnie trzyma już 10 dzień i nie czuje żadnej poprawy. Leże bo tylko tak nie boli, mąż robi ciepłe okłady, paracetamol nie pomaga wiec nie biore. Gin mi polecił tego neurologa że tymi zastrzykami z witamin B12 i jakiejś kokarboksylozy leczy jego pacjentki ale teraz czytam że te zastrzyki nie zawsze działają i one szkodzą dziecku. Nie wiem... Pójde na tą konsultacje znowu kolejne 150zł pójdzie na to ale szczerze to nie chciałabym tego brać. Nie wiem co mam robić
lune1992 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 14:37   #993
koktajlowa7
Rozeznanie

A tak a propo prania ciuszków to ja zamierzam dopiero w grudniu Mam nadzieję, że zdąże.

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
To chyba mam szczescie, bo myślałam ze moje gubia dużo ale wychodzi na to ze nie :-D poza tym nie maja wstepu do kuchni i sypialni

Nie chce reszty ciazy w polsce przechodzic bo moja rodzina jest dosyc ciezka i też nie bede mogla sie zrelaksowac,a zostanie tam...nie wiem,wydaje mi sie chamskim posunieciem bo jakby nie bylo,ojciec ma prawo poznac swoje dziecko...
Owszem ma prawo poznać ale ty też masz prawo prowadzić szczęśliwe życie, a nie męczyć się z kimś, żeby tylko dziecko miało obok matkę i ojca. Jeżeli się rozejdziecie to ja sobie nie wyobrażałabym mieszkać w tym samym domu. Wyprowadziłabym się do Polski na twoim miejscu, jak będzie chciał zobaczyć dziecko to niech przyleci. Okaże się wtedy czy mu w ogóle zależy na tym dziecku.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 14:53   #994
baby montana
Zakorzenienie

Wyjazd do polski wydaje mi sie zbyt drastyczny,może gdyby to byla anglia to jeszcze daloby rade,ale nie bede wymagac od kogos zostawienia pracy zeby raz na tydzien zlapal samolot zeby zobaczyć swoja corke,z anglii mozna na kilka godzin przyleciec,stad tydzien to minimum...jestem zdesperowana ale resztki przyzwoitosci mam,poki co szykuje sobie mieszkanie jego ciotki ;-) bo stoi puste i powiedziala ze moge uzywac ile chce. Bede czekac czy coś sie zmieni.

Musze komputer skads wykombinowac zeby wszystkie wasze foty poogladac,nie lubie aplikacji wizazu :-(

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 15:03   #995
tygrysek83
Zadomowienie

Hej

Ktoś pytał o przepis na tort czekoladowy prosty http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...y/przepis.html

Ja dzis miałam USG i młoda ma juz 1450g. Lekarz przewiduje, że waga urodzeniowa bedzie podobna do tego co pierworodna miała czyli 3300.

Chciałabym być tu bardziej aktywna, ale chyba uda się dopiero jak na zwolnieniu bede

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Cytat:
Wyjazd do polski wydaje mi sie zbyt drastyczny,może gdyby to byla anglia to jeszcze daloby rade,ale nie bede wymagac od kogos zostawienia pracy zeby raz na tydzien zlapal samolot zeby zobaczyć swoja corke,z anglii mozna na kilka godzin przyleciec,stad tydzien to minimum...jestem zdesperowana ale resztki przyzwoitosci mam,poki co szykuje sobie mieszkanie jego ciotki ;-) bo stoi puste i powiedziala ze moge uzywac ile chce. Bede czekac czy coś sie zmieni.

Musze komputer skads wykombinowac zeby wszystkie wasze foty poogladac,nie lubie aplikacji wizazu :-(

Teraz to i tak mogą Cie juz do samolotu nie wpuścić.
tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 15:09   #996
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

Chyba dopiero koło 36 tc nie wypuszczają do samolotu

ruda3d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 15:10   #997
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruda3d Pokaż wiadomość

Mnie juz w 26 tygodniu ostro wypytywali.
Stary 2015-10-24, 15:11   #998
kinga1701
Zakorzenienie

Ja tez na razie jednak ano tych pieluch ani ubranek małego nie piore. Nie przewidzialam, że ta komodę może być tak czuć drewnem, musze czekać, aż trochę wywietrzeje, a coś czuje ze jej zejdzie.
Karen myślałam, że to jakiś żart z ta forma, ale faktycznie istnieje firma TU
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 15:13   #999
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:

Masz racje. Sprawdziłam. Od 28 zaświadczenie od lekarza potrzebne.
Stary 2015-10-24, 15:17   #1000
Casaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Ja tez na razie jednak ano tych pieluch ani ubranek małego nie piore. Nie przewidzialam, że ta komodę może być tak czuć drewnem, musze czekać, aż trochę wywietrzeje, a coś czuje ze jej zejdzie.
Karen myślałam, że to jakiś żart z ta forma, ale faktycznie istnieje firma TU

Przemyj woda z octem, powinno "zabrac" zapach

Baby, coz Ci poradzic :-( .... Ja bym wiala od tego czlowieka gdzie pieprz rosnie, zwlaszcza, ze czlowiek juz dojrzaly i na dorastanie mial czas :-/ a tu nie wyglada zeby on w ogole mial zamiar cos zmienic w swoim zyciu.

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Jade do ikei, moze kupie te reczniczki

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 15:18   #1001
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Nie chce reszty ciazy w polsce przechodzic bo moja rodzina jest dosyc ciezka i też nie bede mogla sie zrelaksowac,a zostanie tam...nie wiem,wydaje mi sie chamskim posunieciem bo jakby nie bylo,ojciec ma prawo poznac swoje dziecko...
NIe wiem co Ci powiedzieć...
Może faktycznie przeniesienie się do mieszkania ciotki będzie strzałem w dziesiątkę... A z drugiej strony spokój ci się należy... Tobie i dziecku... A słuchanie w domu nagadywania na TZ teżby mi się pewnie słuchać nie chciało...

Cytat:
Oprócz kilku par skarpetek, czapeczek i ew. śpiochów wyprawka ciuszkowa jest skompletowana
Ja bym się kolorem wózka nie przejmowała Fajny jest
i ciuszki też

buahahahahah
Nawet nie wiecie jak mnie mąż rozbawił :rot fl:
Po zjedzonym obiedzie zapowiedział że idzie z dziećmi sprątac podwórko...
A potem....
Tadam...
Jedzie po nowy odkurzacz bo stary jest h****
:rot fl:: rotfl:

Raz mu wystarczyło mieszkanie odkurzyć i dotarło do niego że mamy badziew w domu
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 15:18   #1002
baby montana
Zakorzenienie

Zależy od linii,sa takie ktore od 28 wymagaja a sa takie ktore do 36 pozwalaja z zaswiadczeniem lekarskim,ja poki co na promie nie miałam żadnych problemów a teoretycznie też chca papier od lekarza ze mozna, podejrzewam ze spokojnie do 32 pozwoliliby mi leciec bo brzucha bardzo nie widać,tyle ze 6h w samolocie....pfff,jesli ciezko mi godzine siedziec bo mi uciska przepone :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

Stary 2015-10-24, 15:28   #1003
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

No macie rację że to pewnie od linii zależy.

Stary 2015-10-24, 15:53   #1004
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
No macie rację że to pewnie od linii zależy.
Ale umowmy sie...lot 6h nie jest latwy do zrealizowania w ciazy :-D

Stary 2015-10-24, 16:20   #1005
ruda3d
Zakorzenienie

GG do ruda3d

I bez ciąży potrafi być uciążliwy

Stary 2015-10-24, 16:31   #1006
mojakaren
Zakorzenienie

lune1992 strasznie masz z tą rwą sama nie wiem co Ci doradzić.. perspektywa kolejnych tygodni z takim bólem to masakra...

koktajlowa7 ja też mam zamiar prać w grudniu jeśli nie początkiem stycznia

kamilka to będziesz miała w domu nową maszynę eh faceci powinni częściej sprzatac z tego wynika

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 16:51   #1007
czarnulax
Zakorzenienie

mojakaren piękne rzeczy a wózek mi na zdjęciu wygląda na taki czerwonawy, więc wydaje mi się, że będzie ok.
kamilka mąż musi częściej sprzątać
Stary 2015-10-24, 17:03   #1008
86ewula
Rozeznanie

Oj facetowi można mówić i mówić że odkurzacz dziadowski ale jak się sam przekona to jak widać decyzja o kupnie od razu... Ah ci mężczyźni...

Mój mnie ostatnio wkurzył, bo od kilku dni czuje się gorzej, brzuch się spina zbyt często, ale też miałam dużo pracy za sobą. mówię mu że znów mam brzuch napięty a on do mnie że coś dzisiaj też ma brzuch wzdęty
Teraz to mnie bawi ale wtedy tak się wnerwiłam,.. już krzyknęłam że jak mi wody odejdą czy zaczną się skurcze to też chyba do niego nie dotrze powaga sytuacji....

Ale widzę że się przejął, jak ochłonęłam to mi wytłumaczyłam że takie skurcze są niebezpieczne i że jakbym pojechała na IP to pewnie by mnie zatrzymali... Dopiero dotarło, że czasami oczekuje od niego innej reakcji... Czasami też mi smutno że mało przeżywa moja-naszą ciążę...
jest kochany ale chyba większość facetów ma dystans do tego co nie znane....

Wczoraj mały się tak rozkopywał że jak położyłam rękę Tż to widziałam w jego oczach przerażenie że już jest tak silny że czuć konkretnie jego stopę jak się przeciąga i naciąga skórę na brzuchu
86ewula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 17:12   #1009
malwi89
Zakorzenienie

GG do malwi89

Ewusia tez mam taka nadzieje. Pojechalismy do tego sklepu, tz oczywiscie jechal z nastawieniem i tak dzisiaj kupimy wozek, wiec kupilismy jedo fyn z fotelikiem maxi cosi cabrio
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1445699539747.jpg (30,2 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1445699550960.jpg (27,0 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1445699561115.jpg (27,3 KB, 29 załadowań)

"MOTOR" masz pod maską np. samochodu
"MOTOCYKL" to coś, co masz pod doopą pokonując w złożeniu winkle, to coś, na czym sam bądź w grupie możesz oderwać się od przytłaczającej rzeczywistości.
malwi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:25   #1010
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Hej złapałam neta w galerii Nie na długo zaraz uciekam po koleżankę

Ej takie kolki jakby to mogą być skurcze? Szłam sobie pomalutku, naprawdę pomalutku i wolniej się już nie dało i cały czas z boku brzucha jakby kolka takie klucie ciagniecie.. Puszcza i znowu. Kiedy myślę o już luz za chwilę to samo wzięłam magnez i siedzę.. Mam nadzieję znaleźć kanapę z oparciem to posiedzimy a przy okazji bardziej się rozłoże.. Masakra..

---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

A co do facetów i ich sprzątania to ja nie mam z tym problemów pod tym względem to możecie mi zazdrościć, bo nie odkurzam, nie myje łazienki, okien i podłogi. Nie zmieniam pościeli i rzadko myje gary A jak myje gary już to on robi obiad jedyne co robię w domu to kurze ścieram, kwiatki podlewam i prasuje

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ----------

Dobra idę do później
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:26   #1011
maciejka83
Rozeznanie

Dziewczyny, dziękuję za miłe przywitanie -bardzo prosze o dopisanie mnie do listy na początku wątku

Cytat:
mojakaren - prześliczne ubranka! ja w tej kwestii mogę liczyć tylko na siebie... póki co bazuję głownie na sh - mam wkońcu teraz sporo wolnego i uwielbiam wyławiać ''perełki'' , takie małe branka często są albo zupełnie nowe, albo w stanie idealnym oraz f&f w tesco (b.dobra jakość i wzory wg. mnie). Resztę, choć to już raczej nieco większe rozmiary 68,74 czy nawet 80 zamierzam upolować na zimowych wyprzedażach

Cytat:
Napisane przez tygrysek83 Pokaż wiadomość
Hej

Ktoś pytał o przepis na tort czekoladowy prosty

Ja dzis miałam USG i młoda ma juz 1450g. Lekarz przewiduje, że waga urodzeniowa bedzie podobna do tego co pierworodna miała czyli 3300.

Chciałabym być tu bardziej aktywna, ale chyba uda się dopiero jak na zwolnieniu bede

---------- Dopisano o 15:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Teraz to i tak mogą Cie juz do samolotu nie wpuścić.
tygrysek83 - gratuluje słusznej wagi malutkiej

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ewusia tez mam taka nadzieje. Pojechalismy do tego sklepu, tz oczywiscie jechal z nastawieniem i tak dzisiaj kupimy wozek, wiec kupilismy jedo fyn z fotelikiem maxi cosi cabrio

malwi89 - zazdroszczę wózka! -chciałabym ten etap mieć już za nami ... póki co przymierzamy się do zakupu - na oku mam adamex pajero albo barlettę, chciałabym tez na żywo zobaczyć camarelo sevillę

Dotka90 -napisz jak wrażenia po warsztatach - ja, wybieram się w poniedziałek -warto?!?

Edytowane przez maciejka83
Czas edycji: 2015-10-24 o 18:28
maciejka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:32   #1012
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:

no i gratuluję skompletowanie wyprawki
Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czytam o tej rwie kulszowej że w ciąży maja babki ją aż do porodu masaze i leki działają na chwile... mnie trzyma już 10 dzień i nie czuje żadnej poprawy. Leże bo tylko tak nie boli, mąż robi ciepłe okłady, paracetamol nie pomaga wiec nie biore. Gin mi polecił tego neurologa że tymi zastrzykami z witamin B12 i jakiejś kokarboksylozy leczy jego pacjentki ale teraz czytam że te zastrzyki nie zawsze działają i one szkodzą dziecku. Nie wiem... Pójde na tą konsultacje znowu kolejne 150zł pójdzie na to ale szczerze to nie chciałabym tego brać. Nie wiem co mam robić

Cytat:

Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość

buahahahahah
Nawet nie wiecie jak mnie mąż rozbawił :rot fl:
Po zjedzonym obiedzie zapowiedział że idzie z dziećmi sprątac podwórko...
A potem....
Tadam...
Jedzie po nowy odkurzacz bo stary jest h****
:rot fl:: rotfl:

Raz mu wystarczyło mieszkanie odkurzyć i dotarło do niego że mamy badziew w domu

u nas to TŻ zawsze odkurza, więc to ja nie wiem jaki mamy odkurzacz czy dobry czy zły
Cytat:

taki sam oglądałam w sklepie koło mnie, nawet kolor ten sam

W temacie koszuli do porodu oświeciło mnie ze mam taką jedną starą na ramiączkach (trochę nazbyt wydekoltowana jest ale może się nada) oraz sukienkę na ramiączkach, którą nosze po domu, tez chyba byłaby ok.
Kończę wiec myślenie o koszuli do porodu, wezmę coś z tego
Musze w takim razie jeszcze tylko o szlafroku pomyśleć

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 18:47   #1013
viki1988
Zakorzenienie

Cytat:
Super, fajna wersja kolorystyczna w ogóle widziałam dziś na spacerze parę własnie tych jedo fyn + różne foteliki co mnie utwierdza w przekonaniu że ten wózek to dobry wybór (też go kupiliśmy)
Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Hej złapałam neta w galerii Nie na długo zaraz uciekam po koleżankę

Ej takie kolki jakby to mogą być skurcze? Szłam sobie pomalutku, naprawdę pomalutku i wolniej się już nie dało i cały czas z boku brzucha jakby kolka takie klucie ciagniecie.. Puszcza i znowu. Kiedy myślę o już luz za chwilę to samo wzięłam magnez i siedzę.. Mam nadzieję znaleźć kanapę z oparciem to posiedzimy a przy okazji bardziej się rozłoże.. Masakra.
Mi się też takie coś robi, tak z boku koło biodra, i też tak złapie i za chwilę puszcza, głównie przy chodzeniu mi sie tak robi, to chyba nic nieprawidłowego
Stary 2015-10-24, 18:59   #1014
Casaa
Zakorzenienie

Wrocilam z ikei kupilam ten zestaw reczniczkow 10 za 12,99 i pieluszki muslinowe, bardzo mile w dotyku sa a w c&a wziela trojpak body, taki najzwyklejszy. Mam pytanie bo ogladalam te reczniki kapielowe z kapturkiem w ikei i w sumie ten kapturek jest bardzo duzy czy we wszystkich takie sa?

Kamilka, jak bylam w c&a widzialam body i inne ubranka dla wczesniakow, juz od rozmiaru 40 w razie gdyby (tfu, tfu) to mozna tam cos kupic.

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 19:03   #1015
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Super

Cytat:
Napisane przez lune1992 Pokaż wiadomość
Mnie trzymała miesiąc bez poprawy, później już było coraz lepiej, ale niestety to to trochę trwało. Ciepłe okłady niby pogarszają, więc nie polecałabym. Niestety sobie niczeym teraz nie pomożesz, leż ile możesz, ale nie cały czas. Staraj się wstawać, trochę pochodzić. Może o kulach będzie Ci łatwiej? Mi było.

Cytat:
Ktoś pytał o przepis na tort czekoladowy prosty http://www.kwestiasmaku.com/dania_dl...y/przepis.html

Dziękuje za przepis
Córcia już spora

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 19:06   #1016
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Przemyj woda z octem, powinno "zabrac" zapach
Dzięki, zapomniałam, że tak można

Kamilka no widzisz wystarczyło, że raz wziął się za sprzątanie i nowy odkurzać, co tam jeszcze masz co trzeba wymienić, może niech kilka ubranek wyprasuje

Magda to ja mam podobnie, odkurzam może z 2 razy na miesiąc, podług ani łazienki od początku ciąży nie umyłam, naczyń do zmywarki też mi wkładać nie wolno gdy mąż w domu, także no...

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:05 ----------

Malwi gratuluje zakupu wózka i fotelika , ten kosz w wózku wydaje się, że ma dużo miejsca
Stary 2015-10-24, 19:10   #1017
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Magda to ja mam podobnie, odkurzam może z 2 razy na miesiąc, podług ani łazienki od początku ciąży nie umyłam, naczyń do zmywarki też mi wkładać nie wolno gdy mąż w domu, także no...
Chciałabym tak Może powiem tż po wizycie, że muszę leżeć i nic nie mogę robić

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 19:13   #1018
kinga1701
Zakorzenienie

tygrysek super, że z mała wszystko dobrze, 3300 na koniec to chyba dobra waga
Stary 2015-10-24, 19:21   #1019
kasia01987
Wtajemniczenie

Ja też nie mam- ale codziennie odkurzyć trzeba... gdybym patrzyła na to jakoś bardzo to by 2 razy dziennie nie starczyło...
Miałam wiele różnych psów... Kota... Ale w nich wszystich razem wziętych się tak nie sypało...
Jak nie jest odkurzane regularnie to kłaki są wszędzie... nawet do lodówki się jakoś potrafią dostać [/QUOTE]

Widzę że nie tylko ja mam schize jeśli chodzi o sierść....mój amstaff sypie się jak niewiem:/ na szczęście dziś zaczęli robić ogrodzenie w naszym domku więc około 2 tygodnie i ląduje na podwórku^^...ale wtedy będe za nim tęsknić a Ty jakiego masz psiurka??
kasia01987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 19:24   #1020
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dziewczyny swietne zakupy. I super wózki
Mojakaren piekne ubranka dla Jasia
Maciejka juz jestes dopisana

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości