Mamusie styczniowe 2016, cz. V - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-24, 08:37   #961
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Mamusie styczniowe 2016, cz. V

Cytat:
Napisane przez maciejka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny podczytuję Was od pewnego czasu (choć z trudem idzie za Wami nadążyć )
mogę do Was dołączyć ?
dziś zaczęłam 26 tc - termin porodu mam wyznaczony na 29.01.2016 r. Noszę pod serduszkiem małego Gabrysia ...

Hej mamy ten sam termin tylko u mnie taki wyszedł z usg

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
gratulacje
jeszcze magda dziś, tak? i któraś jeszcze tylko nie pamiętam która?
Tak za 9 tyg będę miała teoretycznie donoszona ciążę

Jest jednak net w busie tak mi się nie chce ze szok jeszcze muszę odstac swoje przy dziekanacie po zaświadczenie do kredytu studenckiego
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 08:39   #962
kinga1701
Zakorzenienie

Dziewczyny gratuluję nowych tygodni. Magda a Tobie współczuję kolejki nie wiem jak u Ciebie, ale u nas zawsze była kilometrowa.
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 08:40   #963
iola14
Rozeznanie

Dzień dobry Gratuluję nowych tygodni Remontów nie zazdroszcze, ale trzymam kciuki żeby ruszyło do przodu

Cytat:
Cześć dziewczyny podczytuję Was od pewnego czasu (choć z trudem idzie za Wami nadążyć )
mogę do Was dołączyć ?
dziś zaczęłam 26 tc - termin porodu mam wyznaczony na 29.01.2016 r. Noszę pod serduszkiem małego Gabrysia ...
Witam Gratuluję synka

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Jak brałaś natamycnę? Ja biorę raz na tydzień.
Przez 10 dni
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 08:44   #964
czarnulax
Zakorzenienie

magda gratulacje to swoje odstoisz
Stary 2015-10-24, 08:45   #965
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

IWiecie że moi rodzice wprowadzili się do domu bez wody (była studnia) bez łazienki (był wychodek za garażem), z piecami na węgiel w pokojach, z drewnianymi oknami, przeciekajacym dachem jakoś 6 grudnia, w taką zimę, że masakra - wiało czym się da, śnieg już był, bo to pamiętam, z dwójka dzieci 6lat i 3 lata. I najlepsze, że w BN splodzili mojego najmłodszego brata a wyprowadzili się z mieszkania w bloku w środku miasta gdzie ogrzewanie, łazienka itd wszystko było. i wyobraźcie sobie reakcje mojej mamy jak się dowiaduje, że jest w ciąży, środek zimy, remontu nie zrobisz, pieniędzy brak, bo poszło wszystko na dom

Tak nieodpowiedzialnych ludzi w życiu nie spotkałam teraz się z tego śmieją, ale ja to bym była przerażona na miejscu mamy

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Dziewczyny gratuluję nowych tygodni. Magda a Tobie współczuję kolejki nie wiem jak u Ciebie, ale u nas zawsze była kilometrowa.
Przyjdę jakoś w połowie trwania pierwszych wykładów więc mam wielką nadzieję, że będzie luźniej
Byle tylko załatwiła mi to dziś i nie kazała przyjeżdżać na tygodniu
Stary 2015-10-24, 08:47   #966
uaoo
Zakorzenienie

Witam w ten słoneczny dzień
Ja w nocy chyba z 50 razy chodziłam sikać już mam tego dość.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 08:49   #967
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Dziękuję ślicznie dziewczyny:-* Magda i gratki dla Ciebie powiem Ci że wtedy chyba były trochę inne czasy i ludzie sobie radzili. Teraz jakby ktoś tak miał to zalamka totalna

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-10-24 o 08:50
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 09:06   #968
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Dziękuję ślicznie dziewczyny:-* Magda i gratki dla Ciebie powiem Ci że wtedy chyba były trochę inne czasy i ludzie sobie radzili. Teraz jakby ktoś tak miał to zalamka totalna
Dziękuję i tobie również gratulacje!
Ale to nie było tak dawno w 2000 roku więc no mama nie pracowała, a tata jak to mechanik na święta cienko, bo zimno i dużo nie zrobisz, zresztą nie było gdzie, bo garaż był w opłakanym stanie nie wiem co oni sobie wyobrazali hahaha

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Ktoś wyciągnął kiełbasę wiejska

---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

O matko ale mi duszno i słabo a tu jeszcze godzina
Stary 2015-10-24, 09:12   #969
uaoo
Zakorzenienie

magda, ogrzewali się bardzo dobrze

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-10-24, 09:15   #970
pietrusiowata
Rozeznanie

Magda to podziwiam twoich rodziców. Ja wczoraj kilka godzin nie miałam dostępu do toalety i czułam się jak w średniowieczu

Ja też spać nie mogłam i od 5-6:30 wierciłam się
Stary 2015-10-24, 09:16   #971
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Baby dokładnie... ja już ledwo mam siły na odkurzanie/mycie podłóg i jak go o to proszę leci tekst (w żartach, ha ha ha -.-) "a Ty nie możesz tego zrobić?".
Ja nie odkurzam w ogóle Raz, że tego nienawidzę, a dwa, że mamy dywan (całe szczęście jeden, ale jednak), który jednak trzeba dość porządnie odkurzaczem przejechać żeby jako-tako wyglądał (mam w planach go wywalić ).

A tekst - a nie możesz tego zrobić? No cóż, może i możemy, ale warto to potem przypłacać np. bólem brzucha, jak ja wczoraj (bo nie położyłam się od razu po powrocie do domu, tylko pomagałam TŻtowi robić obiad. Nie że mi kazał, po prostu chciałam, myślalam, że jest okej, a przeholowałam).

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Wczoraj q klotni mu powiedzialam zeby nie byl taki pewien tego ze jest ojcem mimo ze to totalna bzdura...
Wybacz, ale mimo wszystko takie teksty dla mnie są niedopuszczalne w związku

Gratki za nowe tygodnie i III trymestr, to już brzmi poważnie!

My już po śniadanku, gary umyte, kuchnia posprzątana, sypialnia też, uwielbiam jak oboje współpracujemy, bo wystarczyło 30 minut i tyyyyle zrobione. A tak to jak człowiek sam robi, to nie wie w co ręce włożyć i w rezultacie miota się po tym domu jak głupi, robiąc niewiele

Idę pod prysznic i zbieramy się na warsztaty

Co na obiad dzisiaj dziołszki?
Ja chyba zrobię gołąbki bez zawijania
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 09:22   #972
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Napisane przez pietrusiowata Pokaż wiadomość
Magda to podziwiam twoich rodziców. Ja wczoraj kilka godzin nie miałam dostępu do toalety i czułam się jak w średniowieczu

Ja też spać nie mogłam i od 5-6:30 wierciłam się
Podobno było wiaderko na noc, a w dzień szliśmy do tyłu hahaha totalne szaleństwo hahaha

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ----------

Jeszcze pół godziny... Szybciej błagam
Stary 2015-10-24, 09:35   #973
uaoo
Zakorzenienie

Szukam łatwego i dobrego przepisu na tort czekoladowy, bądź jakikolwiek byle nie z owocami. Żeby był łatwy w przygotowaniu, bo cukiernik ze mnie marny. Może macie jakiś?

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-10-24, 09:38   #974
Casaa
Zakorzenienie

Witam

Magdusia, Magda gratki III trym

Witam nowa mame

Ja dzis spalam jak nigdy nawet nocnego sikania nie bylo

Baby, dla mnie, w klotni tego typu tekst tez jest niedopuszczalny. Czy Twoi rodzice sa wtajemniczeni w sytuacje?

Wyslane z Lumia920.
Casaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 09:44   #975
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Dzięki Casaa

Ja się żegnam, powoli dojeżdżam na szczęście bez Jeszcze tylko przetrwać uczelnie
Stary 2015-10-24, 09:55   #976
kamilka
Zadomowienie

Zmusiłam w końcu TZ do odkurzenia domu...
Masakra... ile było klęcia... Cóż... Mamy psa... Króry bardzo gubi sierść... Normalnie odkurzałam codziennie... a tu od środy nie było sprzątane (mama przyszła i zmiotła panele). Wiem że wcześniej tez zamiatał... a 2 pokoje gdzie wykładzina jest - to przecież się nie da rady zamieść- więc odkurzane też nie było
Mieszkanie mamy dość duże więc odkurzenie całości trochę trwa- ja nie jestem w tej pozycji wytrwać... Więc zmusiłam jego... Efekt? Pół domu odkurzone, spod kanapy wychodzą kłaki... zaraz będę to mieć rozniesione po całym domu... DO tego odkurzacz wymaga naprawy- a docelowo wymiany na nowy- może dotrze do niego jak się człowiek nim męczy :P

Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Tego sie trzymam, ale jesli bede musiala sie polozyc znowu do szpitala, to pojde, dla Malego wszystko. Fakt jak wyszlam ze szpitala mialam duzo lezec, ale czasami sie nie da i tak dzisiaj odpuscilismy szukanie wozka. Zaczynam miec parcie juz na wozek. Nawet nie mamy modelu wybranego
Lepiej odpuścić... To się tak tylko wydaje ale chodzenie po sklepach tez męczące jest... Lepiej wózka wybranego nie mieć... Ale posiedzieć dłużej w dwupaku... Ja co prawda mam wstępnie wybrany, ale pewności co do niego nie miałam... Będę kupować jak już wrócę z małą do domu

Cytat:
Napisane przez hariett Pokaż wiadomość
Baby no teściom się trochę sytuacja pogorszyła na dniach, tż mówił że chyba na to będziemy musieli wziąć kredyt konsumencki i wykończyć. Ja w duszy happy, wreszcie to będzie zrobione, następnego dnia mówię że no to może policzymy ile kasy potrzeba, a ten że rozmawiał z teściami i oni remont dokończą i mamy się nie martwić i w ogóle. No żesz... Nie żebym chciała kredyt, ale prynajmniej byśmy to zrobili i mogli się pośpieszyć, zależałoby to od nas. A tak stresuj się, mieszkaj w syfie przez miesiące przy robocie, którą w przeciągu miesiąca można by było normalnie zrobić i trzy parapetówki wyprawić, a na końcu jeszcze bądź dozgonnie wdzięczny.
Nie chodzi mi o to, że nie jesrem wdzięczna za pomoc. Jestem. Ale wolę jak ktoś obiecuje coś, co może spełnić, no i bierze pod uwagę taki fakt, że ja np. Jestem w ciąży i czas leci, sprzątanie jest dla mnie coraz trudniejsze, a ktoś to zrobić musi. Uhh sama nie wiem, co o tym myśleć...

Do nich nie dociera że później to sprzątanie po remoncie może być prawie niewykonalne...

My mieliśmy robić malowanie sypialni i położyć panele, zanim się dzidzia pojawi, ale odpuściłam to... Przy tych szpitalnych rewolucjach nie mam na to sił... Zrobi się na wiosnę...

Cytat:
Boze jakbym o moim slyszala. Ja juz nawet rozwazam spakowanie walizki i wylot do Polski,porwanie dziecka w brzuchu,bo bezsilna jestem. Po ostatnich klotniach wiem ze ze zwiazku nic nie bedzie,dla malej chcialabym wytrwac,ale ja poki co miałam moze dwa dni w trakcie calej ciazy ze sie cieszylam tym ze bede mamá. "wszystko musi byc kiedy ty chcesz i jak ty chcesz,wszystko musi byc na juz". Gdyby nie to ze kompletuje wyprawke i moi rodzice dużo kupili to nie mielibysmy NIC. wiem ze to zabrzmi strasznie ale zajscie w ciaze z tym człowiekiem bylo jednym z najgorszych bledow mojego Zycia.
Tylko pamiętaj o jednym- dziecko czóje twoje nastroje teraz i po porodzie też... Im więcej się będziesz stresować to ono też.
Nie wiem... Trudno mi cokolwiek powiedzieć... Ale może faktycznie lepiej się spakować i wrócić do rodziny? A TZ? jak mu na was będzie zależeć to was znajdzie...
Cytat:
mogę do Was dołączyć ?
Witamy
Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
A tekst - a nie możesz tego zrobić? No cóż, może i możemy, ale warto to potem przypłacać np. bólem brzucha, jak ja wczoraj (bo nie położyłam się od razu po powrocie do domu, tylko pomagałam TŻtowi robić obiad. Nie że mi kazał, po prostu chciałam, myślalam, że jest okej, a przeholowałam).
Najgorsze jest właśnie to ze wydaje się nam że wszystko jest ok... I że damy radę... A potem wychodzą dziwne kwiatki....
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 10:00   #977
uaoo
Zakorzenienie

Ja mam tak z kotem - pełno sierści. A najbardziej wściekam się jak widzę jego kudły np. na stole czy parapecie Już nie wiem co mam z nim zrobić

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-10-24, 10:19   #978
baby montana
Zakorzenienie

Moja rodzina wie o remoncie opoznionym i ze nie mam dostepu do kuchni,dzisiaj zabieraja mi lodowke,wiec nie wiem co bede jeść :-P ale np.o tym jak mnie maz traktuje nie mowie,bo oni za nim nie prZepadaja a jakby sie dowiedzieli ze potrafi juz wstac w zlym humorze i wrzeszczec bez powodu no to....
Wiem ze przesadzilam tekstem o ojcu,sama pozalowalam w momencie w ktorym to powiedzialam,ale byla to jedna z chwil kiedy nie daje rady sluchac wszystkiego co on gada i wytrzymywac jak mnie traktuje. Nie wiem co mu sie stalo,jeszcze dwa miesiace temu byl bardzo troskliwy,kochany itd,a teraz...

Widze ze temat odkurzania...mam kota,psa i alergie na kurz,wiec odkurzacz obowiazkowy :-D ale też nie mam obsesji,raz na Trzy dni spokojnie starczy

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce

Edytowane przez baby montana
Czas edycji: 2015-10-24 o 10:20
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 10:27   #979
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Moja rodzina wie o remoncie opoznionym i ze nie mam dostepu do kuchni,dzisiaj zabieraja mi lodowke,wiec nie wiem co bede jeść :-P ale np.o tym jak mnie maz traktuje nie mowie,bo oni za nim nie prZepadaja a jakby sie dowiedzieli ze potrafi juz wstac w zlym humorze i wrzeszczec bez powodu no to....
Wiem ze przesadzilam tekstem o ojcu,sama pozalowalam w momencie w ktorym to powiedzialam,ale byla to jedna z chwil kiedy nie daje rady sluchac wszystkiego co on gada i wytrzymywac jak mnie traktuje. Nie wiem co mu sie stalo,jeszcze dwa miesiace temu byl bardzo troskliwy,kochany itd,a teraz...

Widze ze temat odkurzania...mam kota,psa i alergie na kurz,wiec odkurzacz obowiazkowy :-D ale też nie mam obsesji,raz na Trzy dni spokojnie starczy
Co do tż to.. nie wiem co Ci doradzić ty sama zrobisz jak uważasz, ale ja po tym co tu napisałaś, bym wyjechała do pl, tam urodziła i tam chyba została - przy rodzinie mnie wspierającej.
U mnie odkurzanie obowiązkowo codziennie, inaczej bym nie wytrzymała. Na szczęście pies ma włosy.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-10-24, 10:28   #980
viki1988
Zakorzenienie

Hej dziewczyny, ja jak zwykle pierwszy śpioch wątku wpadam najpóźniej że Wam się chce w sobotę tak wcześnie wstawać....

Witaj maciejka

Cytat:
My dziś idziemy do jakiejś restauracji wiec zobaczymy co tam dobrego będzie do jedzenia
Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Ja też dziś mega spałam , chyba z 10 h ciurkiem a ostatnio wkółko się ok 7 budziłam i troche lezałam troche spałam do tej 9 w rezultacie i tak byłam nie wyspana

A co do sikania- po porstu starajcie się nie pić na noc ja zawsze dużo dreptałam do łazienki i wyrobiłam sobie taki nawyk i teraz procentuje, raczej więcej niż raz w nocy do łazienki nie zdarza mi się wstać
Cytat:
Ja mam tak z kotem - pełno sierści. A najbardziej wściekam się jak widzę jego kudły np. na stole czy parapecie Już nie wiem co mam z nim zrobić
Kiciuś Uwielbiam
Stary 2015-10-24, 10:34   #981
kamilka
Zadomowienie

Cytat:
Baby Musisz sama podjąc decyzję... To nie będzie łatwe... W żadnej z opcji

Ja też nie mam- ale codziennie odkurzyć trzeba... gdybym patrzyła na to jakoś bardzo to by 2 razy dziennie nie starczyło...
Miałam wiele różnych psów... Kota... Ale w nich wszystich razem wziętych się tak nie sypało...
Jak nie jest odkurzane regularnie to kłaki są wszędzie... nawet do lodówki się jakoś potrafią dostać
kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 11:01   #982
iola14
Rozeznanie

Cytat:

Ja tak ostatnio przeholowałam ze zmianą pościeli na wszystkich łóżkach. Uff... Ruszyć się potem nie mogłam. Teraz takie rzeczy zlecam Tż, lekarz kazał się oszczędzać

Na obiad mamy zupę od wczoraj. Serową z mięsem mielonym

Cytat:
Napisane przez Casaa Pokaż wiadomość
Też ostatnio śpię zazwyczaj dobrze, ale siku zawsze wstanę tak ok. 4 rano

Cytat:
Mój kot też wchodzi wszędzie. Chyba nie da się nic z tym zrobić U mnie najgorszy jest blat w kuchni, część jest pod oknem więc małpa wyleguje się tam

Edytowane przez iola14
Czas edycji: 2015-10-24 o 11:10
iola14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 11:51   #983
viki1988
Zakorzenienie

Milovia ma nowe wzory pieluch http://sklep-milovia.eu/new-products
Stary 2015-10-24, 12:09   #984
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Co do tż to.. nie wiem co Ci doradzić ty sama zrobisz jak uważasz, ale ja po tym co tu napisałaś, bym wyjechała do pl, tam urodziła i tam chyba została - przy rodzinie mnie wspierającej.
U mnie odkurzanie obowiązkowo codziennie, inaczej bym nie wytrzymała. Na szczęście pies ma włosy.
To chyba mam szczescie, bo myślałam ze moje gubia dużo ale wychodzi na to ze nie :-D poza tym nie maja wstepu do kuchni i sypialni

Nie chce reszty ciazy w polsce przechodzic bo moja rodzina jest dosyc ciezka i też nie bede mogla sie zrelaksowac,a zostanie tam...nie wiem,wydaje mi sie chamskim posunieciem bo jakby nie bylo,ojciec ma prawo poznac swoje dziecko...

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 12:37   #985
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Zostało Ci 9 tygodni to terminu, a jak np będzie wcześniej to możliwe, że tylko 7, o matko
wole te 9 tyg. bo święta chce w domu spędzić z mężem
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 13:14   #986
kinga1701
Zakorzenienie

Co mnie dziś podkusilo w szafkach w kuchni sprzątać, miała być jedną wyjdą wszystkie. Ale muszę poleżeć chwile.
Stary 2015-10-24, 13:23   #987
mojakaren
Zakorzenienie

to chyba ja dzisiaj najpóźniej przychodzę
Ale od wczoraj była u nas szwagierka z mężem, dopiero pojechali. Wczoraj siedzieliśmy do 1:30, a dziś od rana + zdążyłam jeszcze do dentysty oblecieć babeczka nie mogła ogarnąć, że nie chce znieczulenia i jej przykro było patrzec jak cierpię eee nie było tak źle
Szwagierka przywiozła rzeczy dla Mlodego - padłam
Nakupowała przepięknych ciuszków, mam cudowny kombinezon na zimę i mnóstwo piękności, część obfocę i wrzucę

Dotarł też wózek, jest w świetnym stanie, rama ma może jedno zarysowanie, za taką cenę naprawdę warto.
Martwi mnie tylko kolor bo na zdjęciach producenta był taki bardziej pomarańczowo - czerwony, a normalnie jest malinowy... Ogólnie kolor sliczny, ale kurde dla chłopaka

malwi89 ale duuuży synek! Niedługo już będzie 2kg )
Oby tylko macica nie szalała za bardzo

Cytat:
Będę odpoczywac, obiecuję!
Jutro tylko mamy warsztaty Bezpieczny Maluch.
baby strasznie smutne to co piszesz, że to był błąd itd. nie wiem co Ci doradzić, to jednak Twój mąż i ojciec dziecka, wiadomo też, że nic na siłę, ale musicie poważnie pogadac. Czy on tym ojcem chce być, jak widzi przyszłość itd. Sama nie powinnaś decydować moim zdaniem.

maciejka83 witaj

Magdusiaaa, magda gratuluję 7 miesiaca

Dotka90 udanych warsztatów, wygraj coś

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 13:48   #988
Ewusia_marchew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magdusiaaa Pokaż wiadomość
Też tak czytam i jestem przerażona bo nie mam jeszcze do końca skompletowanych ubranek
ja też nie mam skompletowanych, ale powoli myśleć o praniu można
Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
aaaa własnie dostałam telefon od położnej, że w poniedziałek zaczynamy szkołę rodzenia - nie wiem czy jestem psychicznie przygotowana na to
fajnie
to zaczynamy prawie równo bo ja we wtorek mam pierwsze zajęcia
Cytat:
Napisane przez kamilka Pokaż wiadomość
Co do prania- na początku lepiej jak najprościej- dlaczego? Bo jak wyjdzie dziecku jakies uczulenie to podejrzenie pada na proszek- zmiana proszku i widać czy efekt jest... a jak nam dochodzą jeszcze inne specyfiki to nie wiadomo czy to proszek uczulił czy płyn...

Pierwsze pranie- kwestia tego by sprać tą chemie z tkanin...
Potem ubranka można prac w 30-40stopni- większość ma jakieś gumowane rysunki/ napisy które by zlazły pod wpływem wyższej temp...
podoba mi się ten pomysł na pranie chyba z tego skorzystam właśnie
co do płynu do płukania to ja właśnie tak rozumowałam że im mniej chemii na początek tym lepiej, dlatego nie kupowałam od razu....
Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość

Ma być ponoć dziewczynka Choć dodała, żebyśmy jej nie zlinczowali po porodzie jak będzie chłopiec. Szukałam zdjęć z rozróżniania płci w google grafika ale nic nie znalazłam.. myślałam, że sobie porównam to co widziałam. Wg mojej intucji od początku dziewczynka więc no musi być
Waży 1260 g i zapowiada się długonożna (no tak po rodzicach ).
Stwierdziła z wyników krwi, że mam anemię i dostałam tabsy. No i kolejne tabletki dopochwowe ponoć porządniejsze, nie wiem dlaczego od razu mi ich nie przepisała.

Cytat:
Bardzo fajne zakupy. Ja szukałam ręcznika, a tu w IKEI są, to zapisuję na listę! A te pieluszki muślinowe, to są jakby zamiast flanelowych? Bo bym wtedy flanelki nie brała może
te pieluszki sa bardziej podobne do tetry niż flaneli i moje koleżanki mówiły ze właśnie tak jak tetry ich używają, tzn do wycierania buźki itp. Różnica jest taka ze są delikatniejsze i bardziej wytrzymałe
Ja flanelki i tak mam 3 sztuki

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość

Są ale pewnie do porodu się jeszcze zmieni. Jak na razie Liwia, Lena. Tż znowu się przyznał, że ta Liwia mu nie leży i że woli Lenę. Tylko, że Lenek jest teraz do zgłupnięcia, a ja chciałam dać rzadko spotykane imię ale ładne. Z tymi imionami to ciężki orzech do zgryzienia.
Liwia ślicznie Lena też ładnie, ale jak dla mnie zdecydowanie zbyt popularne teraz
Cytat:
Napisane przez malwi89 Pokaż wiadomość
Ech lecicie z tym watkiem. Doczytalam tylko, ze Ewusia pytala czy jade do mamy, tak, przyjechalismy. Wprawdzie z przerwami, ale bez przygod.

Jestem po USG, Maly dalej jest facecikiem. W srode jak wyszlam ze szpitala Mlody sie obrocil glowka do dolu, wiec juz przestalam sie martwic, ze bedzie cc. Wazy 1634 g, wszystko jest ok, macica tez pokazala na usg co potrafi, zaczyna mnie to juz baaaardzo martwic. Dopiero co wyszlam ze szpitala a znowu jest ten sam problem :-(

mam nadzieję że skończą sie przeboje u Ciebie
Cytat:
Ubranka dla dziewczynek są po prostu ładniejsze
i jest o wieeele większy wybór
Cytat:
mogę do Was dołączyć ?
witaj
Cytat:
Napisane przez viki1988 Pokaż wiadomość

My dziś idziemy do jakiejś restauracji wiec zobaczymy co tam dobrego będzie do jedzenia
my też idziemy na miasto jeść

Gratuluje nowych tygodni i miesięcy

Moje dziecko od kilu dni ma czkawkę po kilka razy dziennie

Klara 17.10.2014
Konrad 26.12.2015

Edytowane przez Ewusia_marchew
Czas edycji: 2015-10-24 o 13:50
Ewusia_marchew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 14:03   #989
mojakaren
Zakorzenienie

Wrzucam najnowsze nabytki Jaśkowe Ciuchów od szwagierki obfociłam połowę tylko
Oprócz kilku par skarpetek, czapeczek i ew. śpiochów wyprawka ciuszkowa jest skompletowana
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 12170698_1066466683371661_421670644_n.jpg (135,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12170740_1066466740038322_2131364391_n.jpg (165,7 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12177863_1066466760038320_1572869286_n.jpg (134,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12180076_1066466780038318_1301708694_n.jpg (110,6 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12178249_1066466630038333_286278253_n.jpg (66,4 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 12177817_1066466750038321_1194759143_n.jpg (122,3 KB, 21 załadowań)

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3

Edytowane przez mojakaren
Czas edycji: 2015-10-24 o 14:30
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 14:11   #990
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość
Wrzucam najnowsze nabytki Jaśkowe Ciuchów od szwagierki obfociłam połowę tylko
Oprócz kilku par skarpetek, czapeczek i ew. śpiochów wyprawka ciuszkowa jest skompletowana
Śliczne te ubranka,pajac z żyrafami nie wiesz skąd jest? I te buciki takie malutkie śliczne, zresztą wszystkie są piękne. Wózek super wygląda, mówisz malinowy, najwyżej wkładkę w spacerówce zmienisz i będzie.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości