Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9 - Strona 22 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-10-24, 23:42   #631
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 9

Dobranoc Towarzyszki
Stary 2015-10-24, 23:44   #632
rosarioV
Zakorzenienie

No i wiedziałam, przebudził się. TŻ do niego poszedł i wsadził smoka ale nic to nie dalo więc musialam wyciągnąć cyca, zjadł i dalej śpi Też idę spać. Dobranoc

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-24, 23:45   #633
gossip_girl21
Zakorzenienie

Koniec imprezy,mąż dętka, śpi w salonie gości porozwozil kumpel, nikt u nas nie śpi... Teraz rozkmina, iść spać czy czekać na glodomora...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 00:12   #634
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny

chciałam tylko napisać, że trochę niemiło mi się czyta teksty o ćwierkaniu o dobrych nawykach, albo że nie mam pojęcia o prawdziwym macierzyństwie wiem, że to po cześci w żartach, ale jak to mówią-w każdym żarcie jest ziarnko prawdy i coś czuje, że część z Was może tak myśleć i odnoszę czasem wrażenie, że jesteście poirytowane tym co mówię o Alicji. Zauważyłam, że na forum w lepszym tonie jest wieczne narzekanie.
Nie chciałam odbierać tego personalnie ale kilka razy już to zauważyłam i w końcu musiałam to powiedzieć..
Nie gniewaj sie, przykro ze Ci przykro,ale takie zycie, nie zawsze jest miło w zyciu i na forum tez. Mam nadzieje,ze rozumiesz,ze ja np.- w zlym, zmeczonym nastroju- Ci zazdroszcze, takiego spokojnego,podatnego na sugestie matczyne dziecka, i czuje niesprawiedliwosc lodowa, irytują mnie porady,ktore sie nie sprawdzaja w stosowaniu, lub niedostosowane do mozliwosci i okolicznosci sa. tak to juz jest, ze raz na wozie, raz pod wozem. Czasem sie tez chwale czyms. tyle Ci powiem, że bystra obserwacje poczynilas a to ze narzekam, to nie ze w lepszym tonie, tylko mam na co.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Ok postaram się

U nas wyznaczają termin kolejnego szczepienia na wizycie od razu. Mam nadzieje ze coś ruszy do tej pory ten mój zdziabek z tym rozwojem. Martwię się teraz ze nie chce mi gadać, ale ze słuchem to on raczej problemu nie ma, słyszy szept na pewno bo wypróbowałam kilka razy.
No to slyszy na pewno! Ja sie martwilam słuchem,bo nie gaworzyla i nie zawsze reaguje na imie jak ja wolam,do tego genetyczne obciazenie,ale cos tam zaczyna sie rozkrecac powoli. Poza tym przeciez Filip gadal baba,filmik na fb swoj sobie odpal

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Goczek - Julo tylko z zębami się wyrwał szybko i z wzrostem (spimy w pajacach r.80). Reszta słabo
ale czasem Ci ładnie je np. Stopniuje napięcie,żeby mama bardziej doceniala i nie miala nadmiernych oczekiwań

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Madzia podpisuję sie w pełni pod słowami Hani ! Masz wspaniałą córkę, a nam czasemnerwy puszczają...

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Goczek cieszę się bardzo że miałaś dzień matki 😘
Hania świetny prezent
Jeju za dużo nas tutaj i się tylko nakręcamy może, bo każde dziecko jest inne jak to się mówi, miejmy nadzieje ze zaraz wszystkie w umiejętnościach się zrównają w miarę..
Coz, każda społeczność ma pozytywne i negatywne efekty zwrotne, tutaj możemy sobie pogadac,wyjasnic,poklocic sie,nakrecic ale i pogodzic,odkrecic a tak bysmy czytały książki i internety bez odkrecenia się

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
brawo Maciuś ! 👏

😂

oo musze tak spróbować mój póki co cieszy się do żółtej kaczuszki :P
Moja tez do kaczuszki,ktora wisi na polce zaciesz,w trakcie kapieli tarmosi myjke-prosiaka tego kumpla Kubusia Puchatka (zeby nie tarmosic se pipki),a na przewijaku urządza perkusje z szamponow, zeli obok,zawsze na boku leży jak pieluche zapinam.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Witam się z sypialni, córa śpi, a ja siedzę i modlę się by już poszli.... Serio mogliby się domyślić ze małe dziecko to się nie imprezuje do późna....😏
Jeszcze ja będę musiała wstawać w nocy a oni będą słodko spac....
Byłam ich upomnieć bo mi dziecko budza... Jak zwykle impreza ze ja z dzieckiem w innym pokoju a tatuś się świetnie bawi... Ani kropli nie piję jeśli pije mój mąż, wyznaje zasadę ze jedno zawsze musi być trzeźwe, chyba że byśmy w pl byli i dziecko pod czyjas opieka... Choć i tak w Polsce nie piłam.... Wqurwia mnie to....
Jutro muszę powaznie z mezem pogadać, gdzie tu sprawiedliwość....
ojejku... przykro mi,ze sie moja wrozba iprezowa nie sprawdzila. Kiedys sobie odbijesz.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja nigdy nic oprocz fajek i alko.[COLOR="Silver"]
ja tez trawki nawet nie sprobowalam, coz, moze na 18tce corki sobie zapale moze juz legalnie :p
Ciekawe jakie to beda czasy wyuzdane wtedy 😉
Ja juz po ierwszym nocnym kp, przed chwila corka krzyknęła tak ze strachem ,ale po 5 sekundach cisza ufff.
U mnie dopiero 23cia

Edytowane przez 71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Czas edycji: 2015-10-25 o 00:18
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 00:17   #635
violka848
Zakorzenienie

Goczek haha 23 mówisz No i u nas po karmieniu właśnie i kurde coś do spania mnie nie łamie hmm śle gaszę już. Dobrej nocy koleżanki!
Stary 2015-10-25, 00:19   #636
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
hej Dziewczyny

chciałam tylko napisać, że trochę niemiło mi się czyta teksty o ćwierkaniu o dobrych nawykach, albo że nie mam pojęcia o prawdziwym macierzyństwie wiem, że to po cześci w żartach, ale jak to mówią-w każdym żarcie jest ziarnko prawdy i coś czuje, że część z Was może tak myśleć i odnoszę czasem wrażenie, że jesteście poirytowane tym co mówię o Alicji. Zauważyłam, że na forum w lepszym tonie jest wieczne narzekanie.
Nie chciałam odbierać tego personalnie ale kilka razy już to zauważyłam i w końcu musiałam to powiedzieć..
Eeee za bardzo to wzięłam do siebie, ja tam niczyjego podtekstu złego nie wyczuwam od nikogo do Twojej osoby. To juz Gossip powinna się obruszyc, że jej się próbuje narzucić coś i mówić co jest dobre dla jej dziecka, a co nie

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
No i to by się zgadzało, bo ja do tej pory nie wiem która ręką prawa, a która lewa... Nie mówiąc już o braku koordynacji 😜 a całe życie zwalalam to na roztrzepanie, a tu wszystkiemu winien brak raczkowania! 😀
To tak jak ja i chyba 99%kobiet
Ale też to słyszałam, od koleżanki, której syn nie raczkowac, że lewą polkula z prawa niewspolgra

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53222709]Brawo dla Maćka,
tylko uwazaj żeby nie poszedl za Tobą na te studia to chyba jednak genetyczne takie umiejętności.
.[/QUOTE]
Może iść ze mną w końcu chodził na SGH ze mną juz

Cytat:
Goczek - Julo tylko z zębami się wyrwał szybko i z wzrostem (spimy w pajacach r.80). Reszta słabo

O nieźle super, że taki dlugasny jest,

facet taki powinien być, a chodzić itp. i tak każdy będzie w swoim czasie, z perspektywy 18 latka np. Nie zaimponować dziewczynie tekstem w stylu:"hej maleńka, a aja to wstawalem jak miałem 6m, co Ty na to? Idziemy na chatę? "

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 00:38   #637
Konto usunięte

Cytat:
Tak może wychodzi, ale nie raz się złoszczę...
U nas też jak taki mocny wisk to już wiem że jakiś ból, ale jeśli płacz i po wzięciu do okna np przechodzi to czasem mnie to wpienia jak z sił opadam... No ale czas zbierać nowe siły Tżcik rano dyżuruje jak fajnie

---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ----------

Hehe księdza zbluzga jeszcze
😘

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Ahhh marzenia że też dzieci jeszcze nie znają się na zegarkach To powinna być pierwsza uniejętność
Mojej tez przy oknie przechodzi! Ale tylko na rękach,bo czasem w leżaczku ją próbowałam przed balkonem sadzac w marudne dni, zeby kontemplowala cmentarna cisze i dalej bluzgala (mam widok na cmentarz)

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Dobranoc
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 00:50   #638
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Hehe tak

Hehe ćwiczy, zamiast mówienia, bo niby ząb nic nie mowy tylko Eeee i buuuuuuuu

Dzis się zerwała godzinę, a jutro mam panel i na pewno zostane na nim, wiec będę po 19 to chce, by chociaż dwa sloiki podał

bo mlesia z butli nie bardzo , mogę kaszkę jeszcze zaproponować by podał na moim mleku, to jest myśl.

30 lub 60zl jakoś taniej niż dla dorosłych, a UK Noe w Schengen, może dowód za free wystarczy?

Uczucie swoich dzieci np. Klaskac? Ja próbuje nauczyć buziaka wysyłać, pokazuje mu na sobie i biorę jego rękę i do ust przystawiam, ale nie łapie
uczę i mam pierwszy sukces nawet :P Synek nauczył się bić brawo ) uczę papa ale to czasami wyjdzie, dwa razy nie wyjdzie :P raczej nieświadomie papa robi. a brawo tak śmiesznie: jedna rękę trzyma nieruchomo, a druga uderza ile radości mu to sprawia chciałabym żeby mi przesyłal buziaka :P ale nie uczyłam go jeszcze
mori_lee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 01:08   #639
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
ja biję brawo po skończonym obiadku i Ali rączkami też to się cieszy
ostatnio też w "kosi kosi" się bawimy i też się cieszy
buziaka wysyłać nie próbowałam, jedynie papa czasem ale malo konsekwentnie i nie czai. Sąsiad z dołu 3 mies starszy juz z miesiac temu papa robił

Cytat:
uczę i mam pierwszy sukces nawet :P Synek nauczył się bić brawo ) uczę papa ale to czasami wyjdzie, dwa razy nie wyjdzie :P raczej nieświadomie papa robi. a brawo tak śmiesznie: jedna rękę trzyma nieruchomo, a druga uderza ile radości mu to sprawia chciałabym żeby mi przesyłal buziaka :P ale nie uczyłam go jeszcze
Właśnie papa jeszcze to dobry pomysł, brawo tez uczymy

Maciuś
Stary 2015-10-25, 01:15   #640
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Właśnie papa jeszcze to dobry pomysł, brawo tez uczymy
w ogole to od kiedy / kiedy dzieci zaczynają łapać 'o co im chodzi z tym papa/brawo' żeby zaczęły powtarzać? nie za wcześnie jeszcze?
Stary 2015-10-25, 01:45   #641
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Humorek trochę się poprawił na wieczór, przestawiliśmy łóżeczko do naszej sypialni i dziś pierwsza nocka śpi sam i mama śpi bez dzidziusia Chyba ja to przeżyje gorzej Zasnął sam, włożyłam do łóżeczka, kręcił się na prawo i na lewo i zasnął, a ja oglądałam w salonie mam talent

Czy ktos wyrabiał paszport dla dziecka ? Jaki koszt jest ?
Aaaa i wylatuje 30 grudnia... już mam pietra
Ale masz fajnie! Ta już polecial?

Cytat:
Tak, dziś zmiana czasu. W wiadomościach mówią, że dziś śpimy dłużej, a Tz na to: no ale chyba nie my 😀
😀

Viola, już wieczór, Panny śpią i teraz mamy okazję odpocząć trochę od macierzynstwa.
Ja zaraz pójdę spać w ramach odpoczynku, bo Tz Rambo ogląda 😒

Koperco, trzymam kciuki za rozkręcenie biznesu, wrzuć na grupę jakieś swoje wyroby, może znajdziesz pierwszych klientów 😀

Black, Rosi, alkohol robi z ludźmi straszne rzeczy. Moim zdaniem powinien być zakazany na równi z narkotykami, rozbił nie jedną rodzinę i skrzywdził wiele osób. Dlaczego jedne używki są ok, a inne juz bee? Akcyza za duże zyski do skarbu państwa przynosi...

tak zrobię😄

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Kurczaki no nic następnym razem zamawiam u Ciebie 😃

wrzucę jak dojdzie, w poniedziałek powinien być 😉

hehehe 😁

Ja kupilam tylko groszek na szczęście bo innego nie widzialam. Do mieszanek jest ok ale sam ble, taka pasta...

koniecznie zapodaj fotki.
Zamówisz następnym razem😉

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Tesknomy!

nic Ci nie umknie😝

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
Trzymam mega kciuki! Zobacz ile nas tu na wizazu, my będziemy kupowały!

o! I mu gębę zamknę tym sposobem

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Witam się z sypialni, córa śpi, a ja siedzę i modlę się by już poszli.... Serio mogliby się domyślić ze małe dziecko to się nie imprezuje do późna....😏
Jeszcze ja będę musiała wstawać w nocy a oni będą słodko spac....
Byłam ich upomnieć bo mi dziecko budza... Jak zwykle impreza ze ja z dzieckiem w innym pokoju a tatuś się świetnie bawi... Ani kropli nie piję jeśli pije mój mąż, wyznaje zasadę ze jedno zawsze musi być trzeźwe, chyba że byśmy w pl byli i dziecko pod czyjas opieka... Choć i tak w Polsce nie piłam.... Wqurwia mnie to....
Jutro muszę powaznie z mezem pogadać, gdzie tu sprawiedliwość....
Znam to...
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 06:56   #642
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
w ogole to od kiedy / kiedy dzieci zaczynają łapać 'o co im chodzi z tym papa/brawo' żeby zaczęły powtarzać? nie za wcześnie jeszcze?
Oj nie pamiętam, ale juz 7-8m to powinien załapać jakbyście będzie powtarzać regularnie.

Zegarek mi się przestawiliśmy i ja przestawiamy, dobrze, że zobaczylam, bo bym sie spoznila

Maciuś
Stary 2015-10-25, 07:29   #643
Konto usunięte

Cytat:
Ale fajnie! Ja papa kilka razy małą zrobilam,ale nie lapie. Dobrze ze piszecie,to sie bedzie lapka achac
Moja Haneczka wykorzystala dzisiejsza dodatkowa godzine na impreze w nocy od 2:15 do po 3ciej nie spala, 3 razy cycka pociagla, 2razy sie chwile rozbeczala,ale jak wzielam fo siebie to spokoj w miare tylko fikala, gadala, walila po mnie smoczkiem. Jak do niej mowilam ciiii,noc jest,w nocy sie spi a nie gada,to milkla na chwile nastepnym razem chyba jej szlabanem pogroze 😛
Podobno na ta godzine dodatkowa zatrzymywali pociagi,zeby im sie rozklad jazdy zgadzal,to i Hanka postanowila spanie zastopowac 😀 Niestety zamiast o 7 obudzila sie o 6. No ale z pol godziny dospala.
Stary 2015-10-25, 07:32   #644
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
O to wlasnie. jedyne co mnie wkurza to niesprawiedliwosc ze jedni maja lepiej niz inni. dzieci powinny spac w nocy z max 1 pobudka. Wszystkie! 😉
O to to! Popieram

SYLWIA może ząbki faktycznie u Was. Mój tez się dziś wybudzal z rykiem ale tak się prezyl jak go brałam na ręce ze chyba raczej brzuszek. Ja nie wiem co on ma po tych warzywkach często go tak skręca w nocy. Wczoraj znów ładnie zjadł obiadek, na śniadanie dałam trochę owoców to o dziwo tez zjadł kilka łyżeczek czego zwykle nie robi hmmm

MADZIXX może faktycznie brzuszek Ali nie daje rady jeszcze takim porcjom dużym. Biedna się umeczyla. Ale dobrze ze wyszedł ten nadmiar bo by w nocy ja to meczylo pewnie jeszcze.

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 07:52   #645
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
No wez sie za niego. Czasy kawalerskie minely.

Moze zabek kolejny?

Lece spac. Dobranoc.
Może, choć nie widzę nic :/

---------- Dopisano o 08:52 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Madzia rozumiem że się zestresowałaś, u Was to niecodzienna akcja, coś musiało biednej być. Ja też do końca nie jestem pewna czy moja ma umiar.
Ja to nie rozpoznaję za bardzo płaczu Adki który na co i czasami niewiem sama czy czegoś nie bagatelizuję... Często mi się wydaje że ona poprostu marudzi bo lubi hehe

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Oj biedni! Dobranoc
Ciężkie nocki ostatnio na wizażu, u nas już ponad miesiąc tyle tych pobudek i niewiem z czego to wynika...

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Też mi się to podoba, niestety ja tak nie potrafię, jeśli mam być prawdziwa. Sylwia szacun
Pewnie to ząbki u was. Kiedyś w końcu musi być lepiej, co? U nas nocki są w miarę, wczoraj coś mu tylko odbiło

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 07:53   #646
Hanka20
Zakorzenienie

GOCZEK :-*
No właśnie on jakiś czas temu gadał a teraz zastopowal z tym nie wiem o co kaman.

NIEZAWSZE dobry ten tekst o pojsciu na chatę - uśmiałam się z rana

Stary 2015-10-25, 07:59   #647
gossip_girl21
Zakorzenienie

Hej my już nie śpimy, noc w miare

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-10-25, 08:20   #648
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

SYLWIA może ząbki faktycznie u Was. Mój tez się dziś wybudzal z rykiem ale tak się prezyl jak go brałam na ręce ze chyba raczej brzuszek. Ja nie wiem co on ma po tych warzywkach często go tak skręca w nocy. Wczoraj znów ładnie zjadł obiadek, na śniadanie dałam trochę owoców to o dziwo tez zjadł kilka łyżeczek czego zwykle nie robi hmmm
do tej pory nie wiem co to bylo.

JAŚ

Stary 2015-10-25, 08:20   #649
Hanka20
Zakorzenienie

U nas też dziś impreza od 2-3 lub jak kto woli od 3-4 nakarmilam odlozylam do łóżeczka a ten na brzuch i zaczyna ćwiczyć pozycję do raczkowania. Kurcze tak mi się to podoba ze musze nagrać jak się tak chwieje w te i we wte

Od siódmej nie śpimy. Mały szaleje na macie, choć coraz częściej poza mata. Teraz zdał sobie sprawę ze te puzzle można wyginac i zaczął je do buzi wkładać - masakra wszystko w slinie

Stary 2015-10-25, 08:23   #650
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

czesc Mamusie jak nocki po zmianie czasu?u nas pobudka o 7, czyli dla Misia o 8 dawnej. a mialam nadzieje ze dospi za to po 5 rano gadal jaknby juz wyspany byl, 3 razy do niego lazilam, dostawialam do cyca ale niet. w koncu wzielam do nas i mocno do mnie i cycka przytulilam, troche tak ze nie mogl sie rejdac i odlecial stlamsilam go
pije kawe, maly gania za bumkami

JAŚ

Stary 2015-10-25, 08:26   #651
mori_lee
Rozeznanie

witam się i ja
nocka dobra tylko kolo północy Synka wybudziły wzdęcia.. dałam espumisan, powiedział chwile z nami, zjadł I kima o 3 nowego czasu papu znowu i obudził się o 7.30 wiec zaszalał bo przeważnie wstaje o 7 a na stary czas 8.30 bawił się cichutko i dziadek go wziął do zabawy teraz sieci w foteliku i bije brawo podoba mu się bo wszyscy go chwalą typowy facet :P
Stary 2015-10-25, 08:37   #652
Majka232
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53223571]Nie gniewaj sie, przykro ze Ci przykro,ale takie zycie, nie zawsze jest miło w zyciu i na forum tez. Mam nadzieje,ze rozumiesz,ze ja np.- w zlym, zmeczonym nastroju- Ci zazdroszcze, takiego spokojnego,podatnego na sugestie matczyne dziecka, i czuje niesprawiedliwosc lodowa, irytują mnie porady,ktore sie nie sprawdzaja w stosowaniu, lub niedostosowane do mozliwosci i okolicznosci sa. tak to juz jest, ze raz na wozie, raz pod wozem. Czasem sie tez chwale czyms. tyle Ci powiem, że bystra obserwacje poczynilas a to ze narzekam, to nie ze w lepszym tonie, tylko mam na co.

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:46 ----------

No to slyszy na pewno! Ja sie martwilam słuchem,bo nie gaworzyla i nie zawsze reaguje na imie jak ja wolam,do tego genetyczne obciazenie,ale cos tam zaczyna sie rozkrecac powoli. Poza tym przeciez Filip gadal baba,filmik na fb swoj sobie odpal

ale czasem Ci ładnie je np. Stopniuje napięcie,żeby mama bardziej doceniala i nie miala nadmiernych oczekiwań

Coz, każda społeczność ma pozytywne i negatywne efekty zwrotne, tutaj możemy sobie pogadac,wyjasnic,poklocic sie,nakrecic ale i pogodzic,odkrecic a tak bysmy czytały książki i internety bez odkrecenia się

Moja tez do kaczuszki,ktora wisi na polce zaciesz,w trakcie kapieli tarmosi myjke-prosiaka tego kumpla Kubusia Puchatka (zeby nie tarmosic se pipki),a na przewijaku urządza perkusje z szamponow, zeli obok,zawsze na boku leży jak pieluche zapinam.

ojejku... przykro mi,ze sie moja wrozba iprezowa nie sprawdzila. Kiedys sobie odbijesz.

ja tez trawki nawet nie sprobowalam, coz, moze na 18tce corki sobie zapale moze juz legalnie :p
Ciekawe jakie to beda czasy wyuzdane wtedy 😉
Ja juz po ierwszym nocnym kp, przed chwila corka krzyknęła tak ze strachem ,ale po 5 sekundach cisza ufff.
U mnie dopiero 23cia [/QUOTE]

Tak. Czasem ładnie zje
hehe

Cytat:
Eeee za bardzo to wzięłam do siebie, ja tam niczyjego podtekstu złego nie wyczuwam od nikogo do Twojej osoby. To juz Gossip powinna się obruszyc, że jej się próbuje narzucić coś i mówić co jest dobre dla jej dziecka, a co nie

To tak jak ja i chyba 99%kobiet
Ale też to słyszałam, od koleżanki, której syn nie raczkowac, że lewą polkula z prawa niewspolgra

Może iść ze mną w końcu chodził na SGH ze mną juz

O nieźle super, że taki dlugasny jest,

facet taki powinien być, a chodzić itp. i tak każdy będzie w swoim czasie, z perspektywy 18 latka np. Nie zaimponować dziewczynie tekstem w stylu:"hej maleńka, a aja to wstawalem jak miałem 6m, co Ty na to? Idziemy na chatę? "

Hehe. Ja nie dlatego że się doczekać nie mogę tego siedzenia a sue martwię. Rozbawiłas mnie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53223754]Mojej tez przy oknie przechodzi! Ale tylko na rękach,bo czasem w leżaczku ją próbowałam przed balkonem sadzac w marudne dni, zeby kontemplowala cmentarna cisze i dalej bluzgala (mam widok na cmentarz)

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Dobranoc[/QUOTE]

Piekny masz widok z okna. Taki uspokajajacy

Cytat:
U nas też dziś impreza od 2-3 lub jak kto woli od 3-4 nakarmilam odlozylam do łóżeczka a ten na brzuch i zaczyna ćwiczyć pozycję do raczkowania. Kurcze tak mi się to podoba ze musze nagrać jak się tak chwieje w te i we wte

Od siódmej nie śpimy. Mały szaleje na macie, choć coraz częściej poza mata. Teraz zdał sobie sprawę ze te puzzle można wyginac i zaczął je do buzi wkładać - masakra wszystko w slinie
I czym Ty sie martwisz? Filip juz sie szykuje do raczkowania. Mój leży jak płaszczka. No ok macha raczkami i nóżkami i kręci ale tylek leży

Dzien dobry
U nas dobra nocka. Karmienie ok.4 i spalismy do 7.15 nowego czasu
Stary 2015-10-25, 08:57   #653
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, czyli jednak nie wymyślam..
a mi się podobają Twoje posty, mimo, ze czasem mogłabyś ponarzekać to bierzesz to z uśmiechem na klatę i w pozytywny sposób przekazujesz

ok, dawaj go tu
a tampony mam ob i o dziwo wchodzą trudniej niż przed porodem, sorry za opis

aa teraz mi się przypomniało, ale takich komentarzy było sporo a niektóre były bardziej dobitne i to tamte się przykro czytalo

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

nie, nie ściskało mnie tylko było mi jej tak strasznie żal, że nie wiedziałam o co chodzi:/ dentinoxem też próbowałam to odganiała moje ręce, próbowałam ją zagadać to nic w ogóle nie słuchała, ryk i już..
a ja głupia się cieszyłam, że tyle kaszki zjadła eh
A uzywasz tych z otoczka czy zwyklych?

Cytat:
Madzia rozumiem że się zestresowałaś, u Was to niecodzienna akcja, coś musiało biednej być. Ja też do końca nie jestem pewna czy moja ma umiar.
Ja to nie rozpoznaję za bardzo płaczu Adki który na co i czasami niewiem sama czy czegoś nie bagatelizuję... Często mi się wydaje że ona poprostu marudzi bo lubi hehe

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ----------

Oj biedni! Dobranoc
Ciężkie nocki ostatnio na wizażu, u nas już ponad miesiąc tyle tych pobudek i niewiem z czego to wynika...

---------- Dopisano o 23:15 ---------- Poprzedni post napisano o 23:11 ----------

Też mi się to podoba, niestety ja tak nie potrafię, jeśli mam być prawdziwa. Sylwia szacun

tez nie potrafie. Ja sie szybko irytuje jak mlody placze i mic nie pomaga.

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;53223754]Mojej tez przy oknie przechodzi! Ale tylko na rękach,bo czasem w leżaczku ją próbowałam przed balkonem sadzac w marudne dni, zeby kontemplowala cmentarna cisze i dalej bluzgala (mam widok na cmentarz)

Dobranoc[/QUOTE]

Haha cmentarna cisza hahha 😉
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 09:09   #654
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Juz 23.30 ale spoko jutro śpimy godzinę dłużej haha :P
Ej my pospaliśmy dłużej! Chyba Zosia zalapala co to zmiana czasu!
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 09:10   #655
mori_lee
Rozeznanie

Cytat:
Ale Wam fajnie
Stary 2015-10-25, 09:19   #656
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
to niech teraz przekona reszte, ze jutro trzeba wstac pozniej

JAŚ

Stary 2015-10-25, 09:23   #657
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:

My tez Zuzia wstała 5.40 nowego czasu, potem do 7.30 dospala, do 9 lezala u mnie w lozku i próbowała wydłubać mi oko a ja starałam sie spac, ale niestety nic z tego :/
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 09:25   #658
siempre
Wtajemniczenie

Dzień dobry pocytowalam ale mi usunelo u nas nocka jak zwykle z pobudkami czyli standard a jeszcze go ten katar męczy. Ile czasu jeszcze może się ta ciągnąć ? :/

Z dobrych wiadomości to słoneczko świecie więc pewnie po obiedzie na spacer pójdziemy do prababci mały śpi więc ide ogarnąć po śniadaniu
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-10-25, 09:32   #659
gossip_girl21
Zakorzenienie

Ewulka Mam pytanie, bo ja młodej podaje dalej to mleko pre , zmienić je na 1 czy dalej jej podawać?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2015-10-25, 09:41   #660
niezawsze
Zakorzenienie

My do 6 40 nowego czasu spaliśmy, a na 7 miałam budzik, wiec ok jak dzis

Dobra znikam słuchać o badaniach jakościowych i ilościowych

Maciuś
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości